Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα βλέμματα στο Φανάρι
  • [02] Απέκλεισαν το Αντιτζάν
  • [03] Βαριά καμπάνα στον ΟΤΕ

    [01] Κοινωνία

    Κρίσιμη σύσκεψη για την τύχη του Ειρηναίου

    Τα βλέμματα στο Φανάρι

    14/5/2005 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιείται σήμερα στο Φανάρι, καθοριστική, για τη στάση, που θα τηρήσουν οι Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες, στο θέμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Στη σύσκεψη, μετέχει και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ενώ αναμένεται να διαβασθεί και το πόρισμα της Πατριαρχικής Εξαρχίας, που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα, τα Ιεροσόλυμα. Το επίδικο ζήτημα είναι εάν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μνημονεύσει την Κυριακή τον Ειρηναίο, καθώς η Διοικούσα Επιτροπή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ζητά να σταματήσει η μνημόνευση του έκπτωτου Πατριάρχη.

    "Μην τον μνημονεύετε"

    Για το θέμα αυτό ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βαρθολομαίο, ενώ παράλληλα ματαίωσε τις επισκέψεις του σε Καρδίτσα και Λάρισα. Όπως έγινε γνωστό, ο Χριστόδουλος δεν θα λειτουργήσει την Κυριακή, προκειμένου να μη πάρει θέση, στο αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, να σταματήσει η μνημόνευση.

    Στο μεταξύ έκκληση στον Ειρηναίο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να διαφυλαχτεί ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η ενότητα του ελληνικού και αραβικού του ποιμνίου, απηύθυνε χθες και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής..

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στριμώχνουν τον Ειρηναίο

    [02] Κόσμος

    Ασφυκτικός κλοιός στρατού και αστυνομίας

    Απέκλεισαν το Αντιτζάν

    14/5/2005 10:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/5/2005 11:18:22 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο είναι από το πρωί το Αντιτζάν, στο ανατολικό Ουζμπεκιστάν, όπου έχει εκδηλωθεί ένοπλη εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Προέδρου Ισλάμ Καρίμοφ, καθώς η αστυνομία και ο στρατός έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που έφθασαν στις παρυφές της μεγάλης αυτής πόλης της κοιλάδας Φεργάνα, διαπίστωσαν, πως η αστυνομία και ο στρατός έχουν στήσει φυλάκια ελέγχου σε όλους τους δρόμους και δεν αφήνουν να περνάει κανείς, ούτε καν οι κάτοικοι του Αντιτζάν, που εγκατέλειψαν χθες την πόλη, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις. Το Αντιτζάν, τέταρτη σε μέγεθος πόλη της χώρας με περισσότερους από 300.000 κατοίκους, είναι περικυκλωμένη από φορτηγά του στρατού και τεθωρακισμένα. Παράλληλα οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν πολλούς δημοσιογράφους, που βρίσκονταν στο Αντιτζάν, τους μετέφεραν έξω από την πόλη και τους διέταξαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Στο μεταξύ είκοσι ως τριάντα πτώματα αμάχων κείτονταν σήμερα το πρωί κοντά στην έδρα των διοικητικών υπηρεσιών της πόλης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ενώ οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και εξεγερμένους ξέσπασαν εκ νέου τα ξημερώματα μετά την ηρεμία, που επικράτησε στη διάρκεια της νύχτας, με την ανταλλαγή σφοδρών πυρών σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Σκότωσαν αμάχους

    Γιατρός του κεντρικού νοσοκομείου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάρκεια της εξέγερσης σκοτώθηκαν τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 100. Ο επίσημος απολογισμός έκανε χθες λόγο για εννέα νεκρούς. Δεν κατέστη δυνατό να διευκρινιστεί αν ο απολογισμός του γιατρού περιλάμβανε τα πτώματα, που είδε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    "Υπάρχουν τουλάχιστον 50 νεκροί", δήλωσε ο γιατρός, που εργάζεται στο κεντρικό νοσοκομείο της Αντιτζάν, και δεν κατονομάζεται. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι 96, κυρίως εξεγερμένοι, καθώς και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

    Τα περισσότερα από τα πτώματα, που είδε να κείτονται στο δρόμο ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, ανήκουν σε άνδρες και έφηβους και αρκετά φέρουν τραύματα από σφαίρες. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν χθες κοντά στο δημαρχείο από στρατιώτες ενώ επέστρεφαν από τη διαδήλωση υποστήριξης προς τους εξεγερμένους, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της περιφερειακής διοίκησης.

    Μάρτυρες υποστήριζαν επίσης ότι, οι δυνάμεις της τάξης μετέφεραν σήμερα την αυγή πολλά πτώματα έξω από την πόλη. Η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής να ελεγχθεί.

    "Πήγα να βρω τα παιδιά μου, (που διαδήλωναν μπροστά στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης). Στρατιώτες, που επέβαιναν σε θωρακισμένο όχημα άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους", αφηγείται ο Αζίμ Καρίμοφ, 53 χρόνων, ο οποίος τραυματίσθηκε στην κνήμη από τα πυρά αυτά. Και οι στρατιωτικοί "συνέχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους, το οποίο έπεσε καταγής", πρόσθεσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τάξη δια της βίας

    Άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών

    Έκρυθμη η κατάσταση στο Ουζμπεκιστάν

    [03] Οικονομία

    Πρόστιμο από ΕΕΤΤ

    Βαριά καμπάνα στον ΟΤΕ

    14/5/2005 12:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πρόστιμο ύψους 300.000 Ευρώ, επέβαλε στον ΟΤΕ, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των κανόνων ανταγωνισμού στην παροχή συνδέσεων ADSL και ISDN. Έκπληξη, για ένα πρόστιμο, που όπως σημειώνει, ανακοινώνεται με δυο χρόνια καθυστέρηση, εκφράζει η διοίκηση του ΟΤΕ και τονίζει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

    Παραβάσεις στις συνδέσεις ADSL και ISDN

    Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, το Σεπτέμβριο του 2003, ο ΟΤΕ δεν επέτρεπε την ενεργοποίηση ADSL συνδέσεων στην περίπτωση που ο συνδρομητής επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τερματικό εξοπλισμό της επιλογής του.

    Παράλληλα, για τις συνδέσεις ISDN, υποστήριζε ότι το Netmode παρεχόταν χωρίς χρέωση, αλλά από τον κοστολογικό έλεγχο προέκυψε ότι το κόστος αυτό ενσωματωνόταν στην τιμή του μηνιαίου παγίου των συνδέσεων ISDN-BRA.

    Για τις πρακτικές αυτές ο ΟΤΕ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100.000 για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και 200.000 Ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

    Έντονη υπήρξε η αντίδραση της διοίκησης του Οργανισμού, που με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι για ακόμα μία φορά, πληροφορήθηκε μέσω του Τύπου, την επιβολή προστίμου από την ΕΕΤΤ.

    Η απόφαση, σύμφωνα με τον ΟΤΕ προκαλεί έκπληξη, καθώς εκδίδεται μετά από περίπου δυο χρόνια και αναφέρεται σε δοκιμαστική λειτουργία του ADSL.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα, ότι η εταιρεία, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 May 2005 - 8:49:52 UTC