Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή εξελίξεων
  • [02] Προβάδισμα της ΝΔ
  • [03] Νέα έκρηξη στην καρδιά της Βαγδάτης
  • [04] Στην τελική φάση η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Τη Δευτέρα η ελληνική απάντηση στην Κομισιόν
  • [06] Στα ελληνικά χωρικά ύδατα το "Aegean Sun"
  • [07] Στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [08] Νέες προκηρύξεις στο πλαίσιο του Leader+
  • [09] Στέφθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Τσέλσι
  • [10] Γερμανία: Δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ
  • [11] Εν αναμονή οι Κατσουράνης και Λύμπε
  • [12] ΠΑΟ :Στην αποστολή ο Κώτσιος
  • [13] Παιχνίδι γοήτρου
  • [14] Λάκοβιτς : "Στην Πράγα του χρόνου"
  • [15] Τελικός Ευρωλιγκα : Και οι δύο θέλουν τρόπαιο
  • [16] Στην Πράγα το επόμενο Final Four
  • [17] Πρώτος στην Οζάκα ο Μελέτογλου

    [01] Κοινωνία

    Συνάντηση Εξαρχίας με τριμελή Επιτροπή

    Εν αναμονή εξελίξεων

    7/5/2005 4:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/5/2005 7:49:56 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤ

    Συνάντηση με την Εξαρχία του Oικουμενικού Πατριαρχείου θα έχει στα Ιεροσόλυμα, η τριμελής Επιτροπή που χειρίζεται προσωρινά τη διοίκηση του Πατριαρχείου, μετά την αποκήρυξη του Πατριάρχη Ειρηναίου από 13 συνοδικούς Αρχιερείς. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου, η τριμελής επιτροπή απέστειλε στις κυβερνήσεις της Ιορδανίας, του Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, την απόφαση της συνόδου με την οποία κηρύσσεται έκπτωτος ο κ. Ειρηναίος. Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΝΕΤ Πάνος Χαρίτος, ο κ. Ειρηναίος βρίσκεται στο σπίτι του, φρουρούμενος από τέσσερις Ισραηλινούς αστυνομικούς και την προσωπική του ασφάλεια, και αρνείται να παραιτηθεί. Μάλιστα, η Εξαρχία του Φαναρίου μετέβη στο σπίτι του όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Ειρηναίο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, η είσοδος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι πλέον ελεύθερη, μετά την απόφαση των ιεραρχών και πατέρων του Πανάγιου Τάφου να τερματίσουν την κατάληψη που έκαναν από το απόγευμα της Παρασκευής. Τη Δευτέρα, η τριμελής Επιτροπή θα ενημερώσει το σύνολο της αγιοταφικής αδελφότητας στη σύναξη που θα γίνει στο Πατριαρχείο.

    Συνεχείς συσκέψεις στο ελληνικό Υπ. Εξωτερικών

    Την ίδια ώρα, η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Πατριαρχείο και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το προξενείο μας στα Ιεροσόλυμα και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

    Στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκαν το πρωί για το θέμα αυτό αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον υφυπουργό Παναγιώτη Σκανδαλάκη. Σύμφωνα πάντως με αρμόδιους διπλωματικούς παράγοντες, οι εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν θα πρέπει να οδηγούν σε βιαστικά συμπεράσματα, καθώς το νομικό καθεστώς ύπαρξης και λειτουργίας του Πατριαρχείου είναι αρκετά περίπλοκο και βασίζεται τόσο σε διεθνείς όσο και διμερείς συμφωνίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκπτωτος ο Ειρηναίος

    [02] Πολιτική

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς

    Προβάδισμα της ΝΔ

    7/5/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς για το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 37,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ με 35,1%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, το ΛΑΟΣ με 3,5%, ο ΣΥΝ με 3,1%, ενώ σημειώνεται σημαντική αύξηση των αναποφάσιστων με 9%. Τα λευκά και τα άκυρα είναι 3,7%. Η ΝΔ διαθέτει σαφές προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 51,1% έναντι του ΠΑΣΟΚ με 28,6%. Στην ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργού μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 43% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 35,9%. Στο ερώτημα τι φταίει για την διόγκωση του ελλείμματος, το 47,9% των πολιτών είπαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 43,8% οι σπατάλες του δημοσίου, το 32,9% η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το 25,8% η φοροδιαφυγή, το 11,7% η οικονομική πολιτική της ΝΔ και το 11,6% η απογραφή. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της κάλπης πανελλαδικά από 15 έως 25 Απριλίου, με τη συμμετοχή 2034 ατόμων.

    "Με σύμμαχο τους πολίτες η Κυβέρνηση θέτει ισχυρές βάσεις"

    Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση του ΒΗΜΑΤΟΣ τονίζουν μεταξύ άλλων ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τις τάσεις της κοινής γνώμης σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στην παρούσα συγκυρία η Κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει μέτρα που συνεπάγονται βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα του χθες.

    Παράλληλα, προσθέτουν, ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες τομών και μεταρρυθμίσεων που θίγουν καθεστωτικές αντιλήψεις και οργανωμένα συμφέροντα. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι για τα προβλήματα αυτά δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, επισημαίνουν και προσθέτουν ότι γι' αυτό και εκτιμούν και επιβραβεύουν την επιλογή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να ομιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας. Αναφερόμενοι στο γεγονός ότι και σε αυτή τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται σταθερά, οι κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζουν πως με την κοινωνία στο πλευρό της και με τους πολίτες μόνους συμμάχους, η Κυβέρνηση θέτει ισχυρές βάσεις για μια Ελλάδα με κύρος στην Ευρώπη και στον κόσμο, μία κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης για ένα κράτος τίμιο, διάφανο και αποτελεσματικό.

    [03] Ιράκ

    Νέα έκρηξη στην καρδιά της Βαγδάτης

    7/5/2005 12:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/5/2005 7:47:59 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Δεκατρείς Ιρακινοί και τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν, ενώ άλλα 33 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, που σημειώθηκε το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, στο κέντρο της Βαγδάτης. Η επίθεση που είχε στόχο τα τζιπ αυτοκινητοπομπής που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιφανών Ιρακινών, πραγματοποιήθηκε στις 11.00 τοπική ώρα, στην Πλατεία Ταχρίρ, στην είσοδο ενός τούνελ που οδηγεί στον εμπορικό δρόμο Σααντούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Την απώλεια Αμερικανών υπηκόων επιβεβαίωσε και ο αμερικανικός στρατός, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις ως προς τον ακριβή αριθμό τους ή την ιδιότητα τους. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, αρχηγού της αλ Κάιντα στο Ιράκ, με μήνυμα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

    Δίχως τέλος η βία

    Από την έκρηξη τυλίχθηκαν στις φλόγες πολλά ορισμένα αυτοκίνητα που παρκαρισμένα στην περιοχή, ενώ αρκετά καταστήματα υπέστησαν ζημιές.

    Σύμφωνα με το ΒΒC κοντά στο σημείο της έκρηξης βρισκόταν και ένα σχολείο θηλέων, το οποίο εκείνη την ώρα είχε διάλειμμα και ενδεχομένως ορισμένες μαθήτριες να έχουν τραυματιστεί.

    Η ιρακινή πρωτεύουσα ταλανίζεται από κύμα βομβιστικών επιθέσεων τις τελευταίες μέρες, ενώ από τις αρχές του μήνα ο αριθμός των Ιρακινών πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στις διάφορες βομβιστικές επιθέσεις και συγκρούσεις ανέρχεται κιόλας στους 300.

    Πληροφορίες για την επιλογή των επικεφαλής σε καίρια υπουργεία

    Την ίδια ώρα ο νέος Ιρακινός πρωθυπουργός Ιμπραίμ Τζααφάρι προσπαθεί να καλύψει τις κενές υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επετεύχθη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα νευραλγικά υπουργεία Άμυνας και Πετρελαίου. Πρόκειται για τον σουνίτη Άραβα Σααντούν αλ Ντουλάιμι και τον σιίτη Ιμπραίμ Μπαχρ αλ Ουλουρν ο οποίοι λέγεται ότι θα αναλάβουν καθήκοντα υπουργού Άμυνας και Πετρελαίου, αντίστοιχα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

    [04] Πολιτική

    Τέλη Μαΐου οι ιδρυτικές δημοτικές συνελεύσεις

    Στην τελική φάση η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

    7/5/2005 3:23:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Στην τελική ευθεία μπαίνει η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα σε όλες τις οργανώσεις η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δρομολογεί την τελική φάση της ανασυγκρότησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η συγκρότηση νομαρχιακών επιτροπών, των νέων δημοτικών οργανώσεων, οι εκλογές γραμματέων και συντονιστικών επιτροπών και τα ιδρυτικά περιφερειακά συνέδρια. Συγκεκριμένα, από τις 27 έως τις 30 Μαΐου θα συνέλθουν οι ιδρυτικές δημοτικές συνελεύσεις, ενώ την Κυριακή 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ η εκλογή γραμματέων και συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων καθώς και γραμματέων και συντονιστών των νομαρχιακών επιτροπών. Επίσης από τις 11 έως και τις 26 Ιουνίου θα διεξαχθούν 15 ιδρυτικά περιφερειακά συνέδρια. Στόχος μας, αναφέρει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, είναι να καταστήσουμε το ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό κίνημα που εγγυάται την ενεργό συμμετοχή του πολίτη. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα συνέρχεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσουν οι συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    [05] Πολιτική

    Τη Δευτέρα η ελληνική απάντηση στην Κομισιόν

    7/5/2005 1:40:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Το θέμα του βασικού μετόχου έχει πάρει την πορεία του και θα βρεθεί ο κοινός τόπος, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Σταύρος Δήμας μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Υπογράμμισε ότι θα ακολουθηθούν εκείνες οι διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας, με την οποία και η διαφάνεια στη διαδικασία ανάπτυξης των δημοσίων έργων θα διασφαλίζεται και το Κοινοτικό Δίκαιο θα είναι σεβαστό. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα αναμένεται να σταλεί η απαντητική επιστολή της ελληνικής πλευράς στην αιτιολογημένη γνώμη των Βρυξελλών. Μέσω αυτής θα εκφράζεται η βούληση για την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να γίνουν απαραίτητες αλλαγές και να υπάρξει η χρυσή τομή στο θέμα αυτό.

    [06] Κοινωνία

    Είχε προσεγγίσει παράνομα το λιμάνι της Αμμοχώστου

    Στα ελληνικά χωρικά ύδατα το "Aegean Sun"

    7/5/2005 5:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Προς την Κρήτη κατευθύνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπό ελληνική σημαία οχηματαγωγό πλοίο "Aegean Sun", το οποίο είχε προσεγγίσει παράνομα το κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Χθες, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας Μανώλης Κεφαλογιάννης είχε δώσει αυστηρή εντολή στον πλοίαρχο να επιστρέψει αμέσως στο πλησιέστερο ελληνικό λιμάνι, ενώ είχε ζητήσει να επιβληθούν οι αυστηρότερες των κυρώσεων στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και τον πλοίαρχο. Από την πλευρά του, ο πλοίαρχος, Στάθης Στυλιανός, ισχυρίστηκε ότι παραπλανήθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, που είναι βρετανικών συμφερόντων και εξαναγκάστηκε τελικά να καταπλεύσει στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ενώ αρχικός προορισμός ήταν η Αλεξανδρέττα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελληνικό πλοίο στα Κατεχόμενα

    [07] Κοινωνία

    Στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    7/5/2005 1:50:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη Μόσχα έφθασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις του εορτασμού για την 60η επέτειο της νίκης των Συμμάχων κατά του Ναζισμού. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας δεν έκρυψε τη συγκίνηση του και δήλωσε πως "σκύβει ευλαβικά στη μνήμη των νεκρών" του αγώνα. "Είναι ημέρες μνήμης και συγκίνησης για την παγκόσμια κοινότητα", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Παπούλιας θα τιμηθεί για την αντιστασιακή του δράση κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος και θα του επιδώσει τιμητικό μετάλλιο.

    Σήμερα το βράδυ θα παραστεί σε εκδήλωση προς τιμήν μελών των ομογενειακών συλλόγων της Ρωσίας και παλαιμάχων ελληνικής καταγωγής του Β Παγκοσμίου Πολέμου και την Κυριακή θα επισκεφθεί μοναστήρια και εκκλησίες της ρωσικής πρωτεύουσας.

    Τη Δευτέρα το πρωί θα παρακολουθήσει από την εξέδρα των επισήμων στην Κόκκινη Πλατεία, μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την παρέλαση για τα 60 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και αργότερα θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ρωσσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Το βράδυ αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

    [08] Οικονομία

    Νέες προκηρύξεις στο πλαίσιο του Leader+

    7/5/2005 1:04:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Οκτώ νέες προκηρύξεις έργων, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader+ έκανε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος, δήλωσε ότι μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί, στο πλαίσιο του Leader+, 787 επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 224 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 87,6% του προγράμματος.

    Το Leader+ έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και την προσέλκυση των νέων στην ύπαιθρο.

    Σχετικά Links: Προκηρύξεις στο Leader+

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στέφθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Τσέλσι

    7/5/2005 7:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/5/2005 7:23:16 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την προηγούμενη εβδομάδα η Τσέλσι είχε κατακτήσει τον τίτλο. Σήμερα, στο εθιμοτυπικό και παρουσία 42.000 Άγγλων στο Στάμφοτνυ Μπριτζ, οι μπλε επανήλθαν στην κορυφή της Αγγλίας μετά από 50 χρόνια και το γιόρτασαν παρέα με τους φιλάθλους της γιόρτασαν για τον θρίαμβο της ακαταμάχητης ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο, όταν ο αρχηγός Τζον Τέρι σήκωσε την «κούπα» της Πρέμιερ Λιγκ, την οποία παρέλαβε από ποδοσφαιριστές της ομάδας που είχε κατακτήσει τον τίτλο το 1955. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, λίγο νωρίτερα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Τσαρλτον με 1-0 στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 37ης ημέρας. Μια νίκη που, ωστόσο, ήλθε χάρη σ΄ ένα ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, σε ανατροπή του Λάμπαρντ από τον Φόρτσουν καθαρά έξω από την περιοχή του Στέγαν Αντερσεν. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Κλοντ Μακελελέ, ο Αντερσεν απέκρουσε, όμως ο Γάλλος πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Τσέλσι, μετά από 94 αγώνες!

    Αγώνες και βαθμολογία

    Σάββατο, 7/5

    Τσέλσι-Τσάρλτον 1-0

    (90΄πεν. Μακελελέ)

    Αστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

    (61΄ Ανχελ - 5΄ Ράιτ Φίλιπς, 12΄ Μουσάμπα)

    Μπλάκμπερν-Φούλαμ 1-3

    (6΄ Νιλ - 20΄, 77΄ Μαλμπράνκ, 53΄ ΜακΜπράιντ)

    Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 2-2

    (34΄ Χολ, 72΄ Βέντολα - 37΄πεν. Κράουτς, 90΄ Χίγκινμποθαμ)

    Εβερτον-Νιούκαστλ 2-0

    (43΄ Γουϊρ, 59΄ Καχίλ)

    Μίντλεσμπρο-Τότεναμ 1-0

    (11΄ Μπόατενγκ)

    Νόριτς-Μπέρμιγχαμ 1-0

    (45΄πεν. Αστον)

    Πόρτσμουθ-Μπόλτον 1-1

    (72΄ Αγιεγκμπένι - 11΄ Ντιούφ)

    Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Μπρομ Εναρξη 19:15

    Αρσεναλ-Λίβερπουλ 8/5

    Βαθμολογία (σε 37 αγώνες)

    Τσέλσι 91 -36αγ

    Αρσεναλ 77 -35αγ

    Μάντσεστερ Γ. 73 -35αγ

    Εβερτον 61 -36αγ

    Λίβερπουλ 55 -36αγ

    Μπόλτον 55

    Μίντλεσμπρο 54

    Τότεναμ 51

    Μάντσεστερ Σ. 51

    Αστον Βίλα 47

    Τσάρλτον 45

    Νιούκαστλ 43

    Μπέρμιγχαμ 42

    Μπλάκμπερν 41

    Φούλαμ 41

    Πόρτσμουθ 39

    Νόριτς 33

    Σαουθάμπτον 32

    Κρίσταλ Πάλας 32

    Γουέστ Μπρομ 30 -36αγ

    Η τελευταία αγωνιστική (15 Μαϊου)

    Μπέρμιγχαμ-Αρσεναλ

    Μπόλτον-Εβερτον

    Τσάρλτον-Κρίσταλ Πάλας

    Φούλαμ-Νόριτς

    Λίβερπουλ-Αστον Βίλα

    Μάντσεστερ Σίτι-Μίντλεσμπρο

    Νιούκαστλ-Τσέλσι

    Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γ.

    Τότεναμ-Μπλάκμπερν

    Γουέστ Μπρομ-Πόρτσμουθ

    * Εκκρεμούν οι εξ αναβολής αναμετρήσεις Αρσεναλ-Εβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 11 Μαϊου.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Γερμανία: Δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ

    7/5/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα συνέχισε να παραμένει η Σάλκε, που οδηγεί αυτόματα στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι μπλε νίκησε 2-0 την Αρμίνια Μπίλεφελντ στο «Σίκο Αρένα» και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Δύο πόντους πιο κάτω παρέμεινε και η Στουτγκάρδη πάντως, αφού έστω και στο 88ο λεπτό έκαμψε την αντίσταση του Ανόβερο με τον Κέβιν Κουράνι να πετυχαίνει το πολύτιμο γκολ. Αμφότεροι θα δώσουν τον ύστατο αγώνα στις δύο επόμενες αγωνιστικές που θα ολοκληρωθεί και η Μπουντεσλίγκα. Από σήμερα μπορούν να θεωρούνται δεδομένες οι τρεις ομάδες που υποβιβάζονται καθώς Χάνσα Ροστόκ και Μπόχουμ έχασαν από τις Λεβερκούζεν και Νυρεμβέργη αντίστοιχα και είναι αυτές που θα ακολουθήσουν τη Φράιμπουργκ στη Β΄ κατηγορία.

    Βαθμολογία

    Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 1-2

    (73΄ Μπαϊράμοβιτς - 24΄ Μπλανκ, 40΄πεν. Ζάντι)

    Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 2-4

    (35΄ Αουερ, 59΄ Τουρκ - 17΄, 83΄, 89΄ Μακάι, 42΄ Μπάλακ)

    Νυρεμβέργη-Μπόχουμ 2-1

    (21΄ Ντάουν, 84΄ Μίνταλ - +90΄ Μάιχελμπεκ)

    Στουτγκάρδη-Ανόβερο 1-0

    (88΄ Κουράνι)

    Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 3-1

    (63΄ Φρίντριχ, 81΄πεν. Μαρσελίνιο, 87΄ Μάντλουνγκ - 17΄ Πετρόφ)

    Λεβερκούζεν-Χάνσα Ροστόκ 3-0

    (28΄, 89΄ Μπερμπάτοφ, 59΄ Βορόνιν)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Σάλκε 0-2

    (9΄πεν. Λίνκολν, 90΄ Αϊλτον)

    Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 8/5

    Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 8/5

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 71

    Σάλκε 60

    Στουτγκάρδη 58

    Χέρτα 56

    Βέρντερ Βρέμης 53 -31αγ

    Λεβερκούζεν 53

    Αμβούργο 50 -31αγ

    Ντόρτμουντ 46 -31αγ

    Βόλφσμπουργκ 44

    Καϊζερσλάουτερν 42

    Ανόβερο 41

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 39

    Νυρεμβέργη 38

    Μάιντς 37

    Γκλάντμπαχ 34 -31αγ

    Μπόχουμ 29

    Χάνσα Ροστοκ 29

    Φράιμπουργκ 18

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εν αναμονή οι Κατσουράνης και Λύμπε

    7/5/2005 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το μόνο πρόβλημα στο αν θα αγωνιστούν ή αν θα ξεκινήσουν να δουν το παιχνίδι από τον πάγκο στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι το γεγονός πως και οι δύο θα έχουν πρόβλημα να αγωνιστούν αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο Κώστας Κατσουράνης από τη μία βρίσκεται στο όριο καρτών και εφόσον παρατηρηθεί θα χάσει το ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μεσσήνιος επιθετικός έχασε δύο προπονήσεις και συνήθως ο Πορτογάλος δεν χρησιμοποιεί στην 11αδα παίκτες που δεν έχουν γυμνασθεί όλη την εβδομάδα. Και οι δύο παίκτες θα φανεί αν θα αγωνιστούν τελευταία στιγμή, ενώ αν τελικά δεν παίξουν οι πρώτοι και δεδομένης της απουσίας του του Ζούλιο Σέζαρ (τιμωρημένος, όπως και ο Μπρούνο Αλβες), δεν αποκλείεται κοντά στον Σοάρες να αγωνισθεί ο Χρηστοφορίδης. Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους Μιχαηλίδη, Χιώτη, Κωστένογλου, Μόρα, Κόντη, Γεωργέα, Μπούρμπο, Κατσουράνη, Ασουνσάο, Πετκόφ, Ίβιτς, Κυριακίδη, Ρούσεφ, Κρασσά, Κωνσταντινίδη, Σοάρες, Λυμπερόπουλο, Καμπάνταη και Χρηστοφορίδη.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ :Στην αποστολή ο Κώτσιος

    7/5/2005 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην αποστολή των πράσινων για το παιχνίδι της Κυριακής βρίσκεται και ο Ηλίας Κώτσιος και δείχνει μάλιστα ότι θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας. Στην αποστολή θα ταξιδεύσει και ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε ως μία επιπλέον επιθετική λύση. Από εκεί και πέρα ο Μαλεζάνι δεν αντιμετώπισε κάποιο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της σημερινής τελευταίας προπόνησης, καθώς δεδομένες θεωρούνταν ήδη οι απουσίες των Σανμαρτεάν, Μάριτς, Σαπάνη και Μπικόφσκι. Έτσι, οι 20 που αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη είναι οι: Γκαλίνοβιτς, Κοτσόλης, Βύντρα, Μινχ, Μόρις, Γκούμας, Κώτσιος, Χένρικσεν, Ρουμπάκης, Σκάτσελ, Μπασινάς, Αντριτς, Χαραλαμπίδης, Βόουτερ, Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες, Παπαδόπουλος, Ολισαντέμπε, Γκέκας, Κωνσταντίνου.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παιχνίδι γοήτρου

    7/5/2005 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αμφότερες οι δύο ομάδες έπαιξαν άνετα και χωρίς σκοπιμότητες αφού και οι δύο δεν έχουν ελπίδες για να περάσουν στην Α΄ Εθνικής. Έτσι στον αγώνα γοήτρου, ο Πανηλειακός επικράτησε εκτός έδρας της Προοδευτικής με 3-2. προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 26` με τον Χανιώτη και ο Πανηλειακός ισοφάρισε στο 48` με τον Μανίκα. Η Προοδευτική προηγήθηκε εκ νέου με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεοντίου στο 57`, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο και εκτελεστή τον Καράμπελα στο 64ο λεπτό, ενώ πήραν την νίκη με γκολ του Μανίκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Η 28η αγωνιστική

    17:00 (Αλκαζάρ) Λάρισα-Παναχαϊκή 2005

    17:00 (Σέρρες) Πανσερραϊκός-Απόλλων Αθηνών

    17:00 (Ανω Λιόσια) Ακράτητος-Καστοριά

    17:00 (Βόλος) Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Ηλυσιακός

    17:00 (Καλαμάτα) Καλαμάτα-Λεβαδειακός

    17:00 (Νέα Ιωνία) Νίκη Βόλου-Ατρόμητος Αθηνών

    ***Δεν θα γίνει το παιχνίδι Εθνικός Αστέρας-Ποσειδών Νέων Πόρων

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

    1. Λεβαδειακός 49

    . Καστοριά 49

    . Ακράτητος 49

    4. Λάρισα 48-26αγ

    5. Πανσερραϊκός 47

    . Νίκη Βόλου 47

    7. ΑΣΚ Ολυμπιακός 44

    8. Πανηλειακός 43-28αγ

    9. Καλαμάτα 40-28αγ

    . Προοδευτική 40

    11. Παναχαϊκή 36

    12. Εθνικός Αστέρας 33

    . Απόλλων Αθηνών 33

    14. Ηλυσιακός 32

    15. Ατρόμητος Αθ. -19-26αγ

    16. Ποσειδών Ν. Πόρων 0

    [14] Μπάσκετ

    Λάκοβιτς : "Στην Πράγα του χρόνου"

    7/5/2005 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Αυτό που με παρηγορεί είναι πως θα είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και του χρόνου, αφού έχω συμβόλαιο σε ισχύ και θα συμμετέχω και πάλι για δεύτερη φορά στην καριέρα μου σε φάιναλ φορ". Αυτό τόνισε ο Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος τόνισε πως και η διαιτησία ήταν καλύτερη σε βαθμό προς την Μακάμπι. Παράλληλα μίλησε και για την ομάδα του ΠΑΟ , λέγοντας πως όταν οι πράσινοι ανέξαμψαν και προηγήθηκαν, έκαναν πολλά λάθη που δεν τους άφησαν να φτάσουν και πάλι κοντά στο σκορ. Πάντως, τόνισε πως η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα είναι και πάλι πλήρεις και θα βρεθούν του χρόνου στο Φάιναλ Φορ τα Ευρωλίγκα στην Πράγα του 2006.

    "Έφταιγαν όλοι"

    Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού τόνισε πως το σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξαν οι διαιτητές που έδειξαν υπέρ της Μακάμπι. "Το δεύτερο και το τέταρτο φάουλ που μου σφύριξαν οι διαιτητές... δεν υπήρχαν. Το πρώτο ήταν απλώς πιεστική άμυνα και στο τέταρτο ούτε που ακούμπησα τον αντίπαλό μου. Οι διαιτητές ήταν αυστηροί, αλλά δεν είχαν τις ίδιες αντιδράσεις και στις δύο πλευρές. Σίγουρα, η Μακάμπι κατάφερε να με περιορίσει. Εξαιτίας των φάουλ κάθισα στον πάγκο. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα που δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά ήξερα πως ο προπονητής μου ήθελε να με κρατήσει για τα τελευταία λεπτά

    Από εκεί και πέρα, ο Λάκοβιτς μίλησε για την τρίτη περίοδο όταν ο ΠΑΟ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Χατζηβρέττα να πετυχαίνει τα σουτ φάουλ. Ο πράσινος τόνισε πως εκεί ήταν λάθος και οι παίκτες του ΠΑΟ αφού δεν κράτησε την ψυχραιμία τους. "Έπρεπε να έχουμε κάνει αμέσως μετά δύο φάουλ, αντί να τους αφήσουμε να κάνουν δύο ελεύθερα σουτ. Είχαμε μόνο δύο φάουλ μέχρι τότε στο δεκάλεπτο και θα έπαιρναν την μπάλα απ΄ έξω. Μας εκτέλεσε ο Σαρπ. Ξέραμε ότι είναι εκτελεστής απ΄ τα 6.25, αλλά δεν καταφέραμε να τον μαρκάρουμε αποτελεσματικά".

    Όσο για την πρώτη του εμπειρία, ο Λάκοβιτς είπε: «Δεν ήρθα με μεγάλες προσδοκίες στη Μόσχα. Το μόνο που ήθελα ήταν να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Αυτό δεν έγινε, γιατί δεν μας το επέτρεψε η φθορά των φάουλ».

    [15] Μπάσκετ

    Τελικός Ευρωλιγκα : Και οι δύο θέλουν τρόπαιο

    7/5/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Περίπου σε εικοσιτέσσερις ώρες από τώρα θα γίνει γνωστό ποιος από τους δύο θα φορέσει το νέο στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ταού Κεράμικα θα κονταροχτυπηθούν στον τελικό και η νίκη είναι πενήντα-πενήντα. Από τη μία πλευρά ο προπονητής της Ταού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς τόνισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο τελικό, αλλά είπε "πως δεν πιστεύαμε πως η Μακάμπι θα πάει στον τελικό". Κλείνοντας τόνισε πως θα προτιμούσε να παίξει στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Από την άλλη ο Γκέρσον τόνισε πως θα ήθελε στον τελικό τους Ρώσους. Κλείνοντας τόνισε πως πρόκειται για ένα παιχνίδι τελικό που όλα μπορούν να συμβούν.

    "Κλειστό παιχνίδι"

    Ο προπονητής της Ταού είπε αρχικά πως είναι ένα τελικός δύσκολος και από εκεί και πέρα " σας διαβεβαιώσω είναι πως οι παίκτες μου θα δώσουν τα πάντα μέσα στο παρκέ και πως αύριο θα παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε αυτή τη στιγμή". Και συνέχισε "Πιστεύω πως στον τελικό προκρίθηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Θα δούμε την κάτοχο του τίτλου και πολλούς Ισραηλινούς φιλάθλους στις κερκίδες. Θα είναι κλειστό παιχνίδι και νομίζω πως οι δύο καλύτερες ομάδες έχουν έρθει στον τελικό. Αυτός ο τελικός θα είναι πολύ καλύτερος απ αυτόν που είδαμε πέρυσι και θα βοηθήσουμε για την ώθηση που χρειάζεται το μπάσκετ".

    Ο Ιβάνοβιτς θυμήθηκε τα παλιά, πριν δύο χρόνια όταν η Μακάμπι αγωνίστηκε την Ταού και την "πέταξε" από το Φάιναλ Φορ. "

    "Πάει καιρός από τότε που βρεθήκαμε αντίπαλοι με την Μακάμπι. Ήταν πριν δύο χρόνια, όταν ηττηθήκαμε και χάσαμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Τώρα είχαμε χρόνο να διαβάσουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Να είστε σίγουροι πως οι παίκτες μου θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν αύριο. Η Μακάμπι είναι μεγάλη ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα είναι ολοκληρωμένη ομάδα, αλλά αν είναι καλύτερη πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο. Η Μακάμπι έχει σούπερσταρς, αλλά έχουμε και εμείς".

    "Περίεργο παιχνίδι με την Ταου"

    Ο προπονητής της Μακάμπι, Πίνι Γκέρσον, μίλησε για το επικείμενο παιχνίδι τελικός, αλλά και για το ότι θα προτιμούσε την ΤΣΣΚΑ. " Ξέρουμε την ΤΣΣΚΑ πιο καλά απ την Ταού. Γι αυτό είπα ότι θα προκριθεί η ΤΣΣΚΑ στον τελικό πριν τον ημιτελικό. Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο να ανταποκρίνονται οι προβλέψεις στην πραγματικότητα. Χθες συζητήσαμε όλα τα σενάρια για να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Δεν είναι χειρότερη η Ταού ως ομάδα από την ΤΣΣΚΑ. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει κερδίσει ποτέ το φάιναλ φορ. Το πρόβλημά της εντοπίζεται στην ομαδικότητα και όχι στις μονάδες".

    Όσο για το παιχνίδι με την ΤΑΟΥ, "Η Ταού είναι μεγάλη ομάδα. Βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα. Χθες διατήρησαν προβάδισμα 8-9 πόντων μέχρι τέλους. Με εξέπληξε η σταθερότητά τους".

    [16] Μπάσκετ

    Στην Πράγα το επόμενο Final Four

    7/5/2005 3:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην όμορφη αλλά και ουδέτερη μπασκετικά Πράγα της Τσεχίας και στο κλειστό γήπεδο "Σάζκα Αρίνα", χωρητικότητας 18.000 θεατών, θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Απριλίου, το επόμενο Final Four της Ευρωλίγκας. Η απόφαση της αρχής ήταν λίγο πολύ γνωστή και αυτό που απόμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση κάτι που έγινε σήμερα δια στόματος Τζόρντι Μπερτομέου, εκτελεστικού διευθυντή της Αρχής. Σε μία μίνι παρουσίαση, που έγινε σήμερα στο περιθώριο του Final Four της Μόσχας, ο κ. Μπερτομέου εξήγησε πως η επιλογή της Πράγας έχει ως στόχο την προώθηση του μπάσκετ σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

    Άνοιγμα σε ουδέτερες πόλεις

    "Η Πράγα είναι μια μαγευτικής ομορφιάς πόλη. Το γεγονός πως βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο της Ευρώπης δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους φιλάθλους να ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν το Final Four. Επιπλέον είναι ένας προορισμός που όλοι θέλουν να επισκεφθούν μια φορά στη ζωή τους", δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου και πρόσθεσε: "Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε το μοντέλο του Final Four, αφού έχει αποδειχτεί επιτυχημένο. Πλέον θα επιλέγουμε ουδέτερες πόλεις, αφού το όραμά μας για το μέλλον είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους υψηλό αγωνιστικό θέαμα σε συνδυασμό με ταξίδι, τουρισμό και αθλητισμό".

    Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα έδωσε στη δημοσιότητα το νούμερο των δημοσιογράφων (430) που καλύπτουν το Final Four, από τη Μόσχα και εξήγησε πως πρόθεση της Ευρωλίγκα είναι να αυξηθεί η συμμετοχή και η κάλυψη για την καλύτερη δυνατή προβολή του.

    Τέλος, ο Μπερτομέου εξέφρασε την πρόθεση της Ευρωλίγκα να έχουν προπωληθεί τουλάχιστον 6.000 εισιτήρια πριν το εναρκτήριο τζάμπολ. Τα εισιτήρια αναμένεται να βγουν σε κυκλοφορία από την 1η Νοεμβρίου 2005.

    Ο επικεφαλής των εργασιών προετοιμασίας, Τόμας Πέτερα, από την πλευρά του απηύθυνε πρόσκληση σε όσους βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ρωσίας να μεταβούν στην Πράγα την επόμενη χρονιά, υποσχόμενος να παρακολουθήσουν μια άρτια διοργάνωση στο πιο όμορφο γήπεδο στην Ευρώπη.

    "Είναι μεγάλη τιμή για μένα και την εταιρία μου που αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας μία τέτοια διοργάνωση. Η Πράγα είναι μία πανέμορφη πόλη και το "Σάζκα Αρίνα" το πιο όμορφο γήπεδο στην Ευρώπη. Η εταιρία μας έχει διοργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στον στίβο και στο τένις. Η Πράγα έχει στόχο να θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, είτε του 2016, είτε του 2020. Θέλουμε λοιπόν ν΄ αποδείξουμε πως είμαστε έτοιμοι ν ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Πήραμε χρήσιμες εμπειρίες στη Μόσχα και μάθαμε πολλά πράγματα που θα μας φανούν χρήσιμα στη διοργάνωση ενός κορυφαίου Final Four στην Πράγα", κατέληξε ο Πέτερα.

    [17] Πρώτος στην Οζάκα ο Μελέτογλου

    7/5/2005 4:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική χρονιά ο Χρήστος Μελέτογλου που κατέλαβε την πρώτη θέση στο τριπλούν στο γκραν πριν της Οζάκα. Με άλμα στα 16 μέτρα και 78 εκατοστά ο έκτος Ολυμπιονίκης της Αθήνας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αμερικανό Τιμ Ράσαν (16.42) και στην τρίτη τον Κινέζο Τζουντζι Γκου (16.24). Το ίδιο καλά είχε κλείσει και την προηγούμενη χρονιά, αφού στον τελευταίο αγώνα που είχε δώσει στο διεθνές μίτινγκ στίβου της Γιοκοχάμα, είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση με 16 μέτρα και 62 εκατοστά. Η Ιαπωνία φαίνεται ότι "πάει" στον Έλληνα αθλητή που λίγους μήνες πριν το Παγκόσμιο Στίβου στο Ελσίνκι τον Αύγουστο, δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

    Αποτελέσματα

    Στο μίτινγκ συμμετείχαν πολλά μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού, όπως οι χρυσοί Ολυμπιονίκες των 100 μέτρων Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) και των 110μ. εμπόδια Λιου Ξιανγκ (Κίνα), οι οποίοι και πρώτευσαν στα αγωνίσματα τους.

    Οι νικητές:

    ΑΝΔΡΕΣ

    100μ. : Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 10.15

    400μ. : Αλέιν Φρανσίκ (Γρενάδα) 45.89

    1500μ. : Μπέρναρντ Κιπτανούι (Κένυα) 3:41.37

    110μ. εμπ.: Λιου Ξιανγκ (Κίνα) 13.12

    400μ. εμπ.: Τζέιμς Κάρτερ (ΗΠΑ) 48.42

    3000 στιπλ: Γουέσλι Κίπροτιχ (Κένυα) 8:17.31

    Επί Κοντώ : Ντμίτρι Μαρκόφ (Αυστραλία) 5.75

    Τριπλούν : Χρήστος Μελέτογλου (Ελλάδα) 16.78

    Σφύρα : Βαντ.Ντεβιατόφσκι (Λευκορωσία) 80.17

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    100μ. : Αλισον Φίλιξ (ΗΠΑ) 11.30

    800μ. : Μίχο Σουγκιμόρι (Ιαπωνία) 2:02.79

    5000μ. : Λούσι Γουάνγκουϊ (Κένυα) 15:06.12

    400μ. εμπ.: Εϊντρια Μπλάκετ (Μπαρμπέιντος) 56.15

    4Χ400 : Ιαπωνία 3:36.36

    Μήκος : Μάχο Χαναόκα (Ιαπωνία) 6.82

    Σφύρα : Ζανγκ Ουένσιου (Κίνα) 72.34


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 May 2005 - 16:51:41 UTC