Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναπάντητες κλήσεις παντού
  • [02] Προειδοποίηση Μπαραντέϊ
  • [03] Λουτρό αίματος
  • [04] Προπονήθηκε ο Κώτσιος
  • [05] Πρόβλημα με Ινόγκι στον Άρη
  • [06] Έκανε την έκπληξη η Ταού
  • [07] Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟ
  • [08] Πόλο: Ισοφάρισε ο Εθνικός
  • [09] Κίνηση αβρότητας από τον Εργοτέλη
  • [10] Χαμόγελα στον ΟΦΗ
  • [11] Με Φιλίππου η προπόνηση
  • [12] Παραιτήθηκαν ο γγ Εμπορίου και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ

    [01] Τεχνολογία

    Τουλάχιστον ένα κινητό ανά Ευρωπαίο το 2007

    Αναπάντητες κλήσεις παντού

    6/5/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters

    Σε απαραίτητο "συστατικό" της καθημερινής ζωής των κατοίκων της δυτικής Ευρώπης εξελίσσεται το κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων, Analysys Research, το 2007 θα αντιστοιχεί σε κάθε Ευρωπαίο τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ, ήδη, σε ορισμένες χώρες η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας αγγίζει το 100%. "Πρωταθλητές" στην κατοχή κινητού τηλεφώνου είναι η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία. Μάλιστα, στη Σουηδία, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων έχει υπερβεί τον πληθυσμό της χώρας (8,98 εκατομμύρια) και οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας φτάνουν τα 9,07 εκατομμύρια. Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός κινητών οφείλεται αφενός στο ότι πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν περισσότερες από μία συνδέσεις (π.χ. άλλο τηλέφωνο για προσωπική χρήση και άλλο για επαγγελματική) και αφετέρου στην βελτίωση της τεχνολογίας, με αιχμή τα κινητά τρίτης γενιάς (3G).

    "Μαγεύουν" συνδέσεις και 3G

    Σύμφωνα με την Analysys Research, που εξαίρεσε από την έρευνά της τα τηλέφωνα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για περίπου τρεις μήνες, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθεί στο 98% το 2006, από 90% που είναι σήμερα.

    Παράλληλα, εκτιμά ότι η αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 9% έως το 2007, βασιζόμενη κυρίως στην τηλεφωνία τρίτης γενιάς. Άλλωστε, τα δίκτυα 3G προσφέρουν υπηρεσίες, όπως οι βιντεοκλήσεις και η ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο, που τα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικά στους χρήστες.

    Τέλος, η εταιρία προβλέπει σταθεροποίηση της διείσδυσης σε χώρες όπου προωθούνται περισσότερο τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας και όχι οι υπηρεσίες χρέωσης ανάλογα με την χρήση (όπως για παράδειγμα τα καρτοκινητά).

    Μάλιστα, η Analysys Research συμβουλεύει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να διαφημίζουν περισσότερο τα καρτοκινητά, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και προσιτά σε συγκεκριμένες ομάδες του καταναλωτικού κοινού, όπως τα άτομα νεαρής ηλικίας, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας.

    Σχετικά Links: Analysys Research

    [02] Κόσμος

    Ζητά πιέσεις κατά της Βορείου Κορέας

    Προειδοποίηση Μπαραντέϊ

    6/5/2005 11:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC - Reuters

    "Στα όπλα" κάλεσε την διεθνή κοινότητα ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις κατά της Βορείου Κορέας ώστε να μην πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή. Σε συνέντευξή του, ο κ. Μπαραντέϊ προειδοποίησε για τις "καταστροφικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες" που θα είχε μια πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας και επεσήμανε, πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιδείξει "μηδενική ανοχή". Η προειδοποίηση Μπαραντέϊ έγινε μετά από πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, ότι η Πιονγιάνγκ προετοιμάζει την πρώτη δοκιμή ατομικής βόμβας. Νωρίτερα, αποφασισμένη να φέρει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το θέμα των πυρηνικών της Βορείου Κορέας εμφανίστηκε η Ιαπωνία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Νομπουτάκα Μαχιμούρα. Από την πλευρά τους, Κίνα και Νότιος Κορέα ζήτησαν από την Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στις εξαμερείς συνομιλίες, τις οποίες έχει εγκαταλείψει εδώ και περίπου ένα χρόνο.

    Απειλή για προσφυγή στον ΟΗΕ

    Το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας απασχόλησε την συνάντηση που είχε ο κ. Μαχιμούρα με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μπαν κι Μουν, στο Κιότο.

    "Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα να φέρουμε το ζήτημα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ιαπωνικής διπλωματίας. Μάλιστα, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, είπε πως η προσφυγή ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

    Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν, ότι εάν το θέμα πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα από τα Ηνωμένα Έθνη. Πάντως, η Πιονγιάνγκ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι θα θεωρήσει την επιβολή κυρώσεων κήρυξη πολέμου εναντίον της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανησυχούν για τα πυρηνικά της Πιονγιάνγκ

    [03] Ιράκ

    58 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αγορά

    Λουτρό αίματος

    6/5/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Καθημερινό φαινόμενο πλέον στο Ιράκ, οι επιθέσεις αυτοκτονίας. Λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Τικρίτ, σημειώθηκε νέα επίθεση στις 2 το μεσημέρι, (ώρα Ελλάδας) σε αγορά της πόλης Σουέϊρα, νότια της Βαγδάτης. Παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας καμικάζι εξερράγη στην αγορά Μοκχαντάρ, στο κέντρο της Σουέϊρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 58 άνθρωποι και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Επίσης, από την έκρηξη καταστράφηκαν αρκετά αυτοκίνητα και υπέστησαν ζημιές επιχειρήσεις στην αγορά, η οποία τη στιγμή εκείνη ήταν γεμάτη κόσμο.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προπονήθηκε ο Κώτσιος

    6/5/2005 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Υπέρ του Ηλία Κώτσιου είναι πλέον οι πιθανότητες, όσον αφορά τη συμμετοχή στο ματς με τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Ωστόσο, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή προπόνηση, μετά το τέλος της οποίας ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα ανακοινώσει την αποστολή, στην οποία δεν θα συμπεριληφθούν οι Σαπάνης, Σανμαρτεάν (ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα) και μάλλον οι Μάριτς, Μπικόφσκι που υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Ετσι, απουσίασαν από τη σημερινή προπόνηση που αφιερώθηκε κυρίως σε θέματα τακτικής, αλλά και στις "στημένες" φάσεις, καθώς ο Μαλεζάνι δίνει πολύ μεγάλη προσοχή στον τομέα αυτό και πιστεύει ότι εκεί μπορεί η ομάδα του να "χτυπήσει" την άμυνα του ΠΑΟΚ. Με πολύ πιθανές τις απουσίες των Μάριτς, Μπικόφσκι, όλα δείχνουν πως στην αποστολή θα συμπεριληφθεί τελικά ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, κάτι που στις αρχές της εβδομάδες έμοιαζε απίθανο. Ο Νιγηριανοπολωνός προέρχεται από μακρά απουσία, καθώς εδώ και ένα μήνα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και έχασε αρκετές προπονήσεις, ανάμεσα στις οποίες και το πενθήμερο του Πάσχα, όταν παρέτεινε την παραμονή του στην Πολωνία λόγω οικογενειακού προβλήματος.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόβλημα με Ινόγκι στον Άρη

    6/5/2005 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τρεις επιστρέφουν, ένας είναι αμφίβολος στον Άρη και τα προβλήματα του Γιώργου Χατζάρα πάνω που θα τελείωναν, παρατάθηκαν έστω και σε μικρότερο βαθμό. Οι Γόγολος, Σανχούρχο και Παπαδόπουλος επιστρέφουν μετά τις απουσίες στον επαναληπτικό με την Ξάνθη, ωστόσο ο Ινόγκι που ταλαιπωρείται από θλάση στους προσαγωγούς και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα απουσιάσει από τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο. Επίσης νοκ άουτ είναι ήδη ο Αγαπητός Αμπελάς και ο Εκουέμε είναι τιμωρημένος. Έτσι, η αριστερή πτέρυγα των Θεσσαλονικέων θα έχει ένα πρόβλημα που ο 52χρονος τεχνικός θα το επιλύσει εκ των ενόντων. Η μοναδική γραμμή που δεν πονοκεφαλιάζει τον Χατζάρα είναι αυτή της άμυνας. Η επάνοδος του Γόγολου και του Παπαδόπουλου του λύνει τα χέρια κι έτσι θα εμπιστευτεί τους συνηθισμένους: Καλλιμάνη, Γόγολο, Παπαδόπουλο, Νάιντο. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο φορμαρισμένος Πουρλιοτόπουλος.

    [06] Μπάσκετ

    Έκανε την έκπληξη η Ταού

    6/5/2005 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανατρέποντας κάθε προγνωστικό η Ταουγκρές έκανε την υπέρτατη έκπληξη και απέκλεισε από τον τελικό την ΤΣΣΚΑ, νικώντας την στο σημερινό ημιτελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα με 85-78. το αποτέλεσμα όσο και αν μερικοί θεωρούσαν την Ταού ικανή να το κάνει αποτελεί αναμφίβολα εξαιρετική έκπληξη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα των Ρώσων στην φετινή Ευρωλίγκα. Έξι λεπτά μετά το τζάμπολ, οι Βάσκοι είχαν οικοδομήσει προβάδισμα 11 πόντων, 21-10 απέναντι στη διοργανώτρια και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ματσιγιάουσκας και Χοσέ Καλντερόν ανέλαβαν δράση από την περιφέρεια, την ώρα που στην ΤΣΣΚΑ μόνο ο Τζέι Αρ Χόλντεν έδειχνε ανεπηρέαστος από το άγχος του φαβορί. Το 25-17 υπέρ της Ταού στο πρώτο δεκάλεπτο μετετράπη σε 28-27 υπέρ της ΤΣΣΚΑ στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ο Χόλντεν συνέχισε να κρατά στους ώμους του την ομάδα του, αλλά η απόφαση του Ίβκοβιτς να τον αφήσει στον πάγκο στο δεύτερο μισό μέχρι το ημίχρονο αποδείχτηκε «καταστροφική». Ο Ιβάνοβιτς έβγαλε κρυφό άσο απ το μανίκι του τον Ρομπέρτο Γκαμπίνι που εκτός από βοήθεια στα ριμπάουντ προσέφερε και επτά γρήγορους πόντους. Με εξαίρεση τον Ρόμπερτ Κόνλεϊ, όλοι οι άλλοι παίκτες της Ταού -ακόμη κι ο Μπετς που φέτος δεν παίζει πολύ- είχαν γευτεί την εμπειρία ενός ημιτελικού Ευρωλίγκα μέχρι το 20 και όλοι εκτός του Τιάγκο Σπλίτερ (4 ριμπάουντ) είχαν γραμμένους πόντους στη στατιστική τους. Οι Ισπανοί πήγαν με ανεβασμένη την ψυχολογία στ αποδυτήρια, απόρροια του 47-40, σκορ ημιχρόνου.

    Το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια ούτε στην τρίτη περίοδο. Η Ταού έβλεπε σταθερά τελικό και προηγήθηκε με 53-44. Η αφύπνιση του Μάρκους Μπράουν ήταν η απαρχή ενός επιμέρους σκορ 12-7 για τους Ρώσους που με τον Άντερσεν στη ρακέτα και τον Χόλντεν να συνεχίζει ασταμάτητος, μείωσαν στον πόντο, 59-60, στο 30ο λεπτό. Δια χειρός Μπράουν ήρθε και το προβάδισμα για την ΤΣΣΚΑ, 61-60 με την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Σκόλα και Πριτζιόνι μίλησαν την κατάλληλη στιγμή με λέι απ και τρίποντο αντίστοιχα, αλλά στην επόμενη φάση ο Αργεντινός «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα συμπλήρωσε πέντε φάουλ και κάθισε στον πάγκο. Ο Άντριου Μπετς κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, κάτι που έκανε επιτυχώς μέσα στη ρακέτα σε άψογη συνεργασία με τον Ούγγρο σέντερ Κορνέλ Ντάβιντ. Ένα τρίποντο από τον Χοσέ Καλντερόν κι ένα καλάθι απ τον Ντάβιντ έβαλαν τα θεμέλια για τη νίκη πρόκριση και με ένα ακόμη τρίποντο ο Ματσιγιάσκας την υλοποίησε γράφωνντας το 73-64 υπέρ της Ταού λιγότερο από τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ο Ντάβιντ αποτελείωσε την ΤΣΣΚΑ, 75-66, με εναπομείναντα χρόνο ενάμιση λεπτό.

    Τα δεκάλεπτα: 17-25, 40-47, 59-67, 78-85

    ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9,Μπράουν 12 (1), Πανόφ, Άντερσεν 10, Ντικούδης 13, Χόλντεν 20 (4), Μόνια 6 (2), Μιούρσεπ 3, Ζαβρασένκο, Γκρέιντζερ 5 (1)

    ΤΑΟΥ ΒΙΤΟΡΙΑ (Ντούσαν Ιβάνοβιτς): Σκόλα 10, Πριτζιόνι 9 (1), Χάνσεν 3 (1), Ματσιγιάουσκας 23 (2), Καλντερόν 13 (2), Βιντάλ, Ντάβιντ 11, Σπλίτερ, Γκαμπίνι 7 (1), Μπετς 5.

    [07] Μπάσκετ

    Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟ

    6/5/2005 8:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/5/2005 8:52:05 μμ)

    Κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει ότι δεν προσπάθησε. Απεναντίας έδωσε τα πάντα για την πρόκριση στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε. Η καλή άμυνα της Μακάμπι όσο και το πηγαίο και αστείρευτο ταλέντο των παικτών της ισραηλινής ομάδας, στέρησε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να βρεθεί στον τελικό της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" αν και ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής τη Μακάμπι και στα τρία δεκάλεπτα και σε ορισμένα σημεία πήρε και το προβάδισμα, "έσπασαν" τελικά στη τελευταία περίοδο και ηττήθηκαν με 91-82. Την Κυριακή οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης θα προσπαθήσουν να πανηγυρίσουν τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο της Ευρωλίγκα, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης θα παίξει στον τελικό της παρηγοριάς για την τρίτη ή τέταρτη θέση.

    Έκανε ότι μπορούσε

    Επιθετικά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός (με Λάκοβιτς, Σκεπάνοβιτς, Κουτλουάι στην περιφέρεια) και αιφνιδίασε την Μακάμπι. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξαν σκληρά στην άμυνα και με επιθετικές λύσεις από τον Βλάντο Σκεπάνοβιτς (7 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο) προηγήθηκαν με 6-3. Στο διάστημα αυτό, όμως ο Ιμπραίμ Κουτλουάι είχε ήδη υποπέσει σε δύο φάουλ... πρώτο πρόβλημα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που επέλεξε ν΄αφήσει τον Τούρκο διεθνή στο παρκέ ως όπλο για την άμυνα ζώνης της ομάδας του λαού.

    Ο "Ίμπο" τον δικαίωσε σημειώνοντας το πρώτο τρίποντο των «πρασίνων» με το οποίο προηγήθηκαν και πάλι 9-8. Μπαστόν, Βούιτσιτς και Μπουρστάιν ανέλαβαν το σκοράρισμα για τη Μακάμπι και το 12-12 μετετράπη σε 21-16 υπέρ των Ισραηλινών. Υπήρξε εκνευρισμός και πολλά λάθη απ τους παίκτες του Παναθηναϊκού για να έρθει και το δεύτερο φάουλ του Κώστα Τσαρτσαρή. Με διαδοχικά κλεψίματα και ασίστ, η Μακάμπι επέβαλλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 25-18 όταν ο Μπουρστάιν ευστόχησε από τα 6.25. Το δεύτερο τρίποντο του Κουτλουάι έδωσε δικαίωμα στην ελληνική ομάδα να μειώσει σε 21-25, αλλά στη συνέχεια η Μακάμπι ήταν σαρωτική.

    Τα δύο πολυβόλα των Ισραηλινών, Πάρκερ και Γιασικεβίτσιους έμειναν "αμέτοχοι" στο σκοράρισμα (4 πόντους έκαστος στο ημίχρονο) και εκτελεστές αναδείχτηκαν οι Σαρπ και Μπαστόν. Ο πρώτος σημείωσε 13 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο (με δύο τρίποντα) και έφερε την τιμή της διαφοράς στη μεγαλύτερη τιμή της, +12, 45-33. Για την εικόνα υπεροχής της Μακάμπι «βοήθησαν» και τα πολλά φάουλ με τα οποία είχαν χρεωθεί: (Κουτλουάι και Λάκοβιτς 3, από 2 οι Τσαρτσαρής, Αλβέρτης, Φέμερλινγκ).

    Οι πράσινοι "έμειναν" σε διεκδίκηση χάρη στα τρίποντα από Διαμαντίδη, Αλβέρτη και Σκεπάνοβιτς (ο Λάκοβιτς είχε εγκλωβιστεί στην άμυνα των Ισραηλινών και έμεινε στον πάγκο στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου). Με το πρώτο εύστοχο τρίποντο (1/4) του αρχηγού Αλβέρτη, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 40-47 για να λήξει το ημίχρονο με 49-41. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιασικεβίτσιους μετρούσε 5 ασίστ μόνος του, όσες δηλαδή είχαν όλοι μαζί οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Έλλειψη ισορροπίας παρατηρήθηκε στις βολές με τους Ισραηλινούς να έχουν εκτελέσει 18 και τον Παναθηναϊκό 9 στο ημίχρονο.

    Στον Παναθηναϊκό ανήκε το πρώτο μισό της τρίτης περιόδου. Σε 4,5 λεπτά η Μακάμπι σημείωσε μόλις 3 πόντους. Χατζηβρέτττας και Διαμαντίδης έπαιξαν ασφυκτική άμυνα με αλλαγές πάνω στους Πάρκερ και Γιασικεβίτσιους. Οι ίδιοι πήραν τα ηνία και στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 50-52. Με δύο βολές του Νίκου Χατζηβρέττα το ταμπλό έγραψε προβάδισμα του Παναθηναϊκού, 55-54 στο 24ο λεπτό.

    Εκεί, όμως ο ΜVP του αγώνα, Άντονι Πάρκερ σημείωσε πέντε διαδοχικούς και καθοριστικούς πόντους, έδωσε μετά τη σκυτάλη στον Σαρπ και οι "πράσινοι" βρέθηκαν πάλι στο -10, 68-58. Το 68-62 στο 30΄ έδωσε ελπίδες γι ανάκαμψη, αλλά η Μακάμπι δεν δυσκολεύθηκε να σταθεροποιήσει και πάλι στους 10 πόντους τη διαφορά, 77-67 εκμεταλλευόμενη τα 16 λάθη των Ελλήνων μέχρι εκείνο το διάστημα.

    Το έμμεσο τρίποντο του Διαμαντίδη μετά από φάουλ του Κόμματου επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να συνεχίσει να ελπίζει, 79-70 περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Όμως, ο Αλβέρτης έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Βούιτσιτς, αλλά ευτυχώς οι Ισραηλινοί μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν μόνο τις βολές κι όχι τη νέα επίθεση. Η τελευταία προσπάθεια έγινε από τον Κουτλουάι (με τρεις διαδοχικούς πόντους μείωσε σε 72-81), αλλά πλέον τα δύο λεπτά που απέμεναν ήταν λίγα για να καλύψει τη διαφορά απένταντι σε μία ομάδα, όπως η Μακάμπι.

    Διαιτητές: Γιούγκερμπραντ (Φινλανδία), Αρτεάγκα (Ισπανία), Φακίνι (Ιταλία)

    ΜΑΚΑΜΠΙ (Πίνι Γκέρσον): Μπαστόν 14, Σαρπ 20 (3), Βούιτσιτς 11, Πάρκερ 13 (1), Σέλεφ 2, Μπουρστάιν 14 (1), Χαλπερίν, Γιασικεβίτσιους 13 (1), Κόμματος 2, Γκριν 2

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 10 (1), Καλαϊτζής, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 4, Μπατίστ 2, Φέμερλινγκ 4, Χατζηβρέττας 9 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 16 (2), Σκεπάνοβιτς 16 (2), Κουτλουάι 17 (4).

    [08] Πόλο: Ισοφάρισε ο Εθνικός

    6/5/2005 8:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/5/2005 8:38:53 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Εθνικός επικράτησε 11-8 του τυπικά γηπεδούχου Ολυμπιακού, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ για την Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 νίκες. Ετσι, οι δύο ομάδες ξεκινούν και πάλι από την αρχή, με τον τρίτο αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή (18:30), πάντα στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες. Τα εννιάλεπτα: 2-3, 1-4, 3-3, 2-1

    Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη τους με 17-16 (στα πέναλτι) στον πρώτο αγώνα, που έγινε την Τετάρτη, και προηγήθηκαν 2-0 στα μισά του πρώτου εννιαλέπτου, με ισάριθμα γκολ του Σερτβίτις.

    Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική, καθώς οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη "έσφιξαν" την άμυνά τους και πήραν τα ηνία του παιχνιδιού. Σημείωσαν πέντε αναπάντητα τέρματα, έκλεισαν τη δεύτερη περίοδο προηγούμενοι με 7-3 και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

    Η αποβολή του Σχίζα με τρίτη ποινή στις αρχές του τρίτου εννιαλέπτου άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς αμυντικό (ο Ψύχος απουσίαζε λόγω τιμωρίας) και απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους "κυανόλευκους", που έφτασαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος στη νίκη με 11-8.

    Τα γκολ:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σερτβίτις 3, Ντόσκας 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θεοδωρόπουλος

    ΕΘΝΙΚΟΣ: Βλοντάκης 4, Μπλάνης 3, Μυλωνάκης 2, Κοκκινάκης, Δήμου

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κίνηση αβρότητας από τον Εργοτέλη

    6/5/2005 8:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/5/2005 8:57:38 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρωτοτύπησε και ξάφνιασε ακόμα μια φορά η διοίκηση του Εργοτέλη, με την κίνησή της να εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης στον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης να πάει την Κυριακή στο γήπεδο "Θόδωρος Βαρδινογιάννης" και να σταθεί δυναμικός αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνει ο ΟΦΗ, να νικήσει την Ξάνθη και να ξεφύγει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Ιπποτική ομολογουμένως κίνηση που "αναμφίβολα εισαγάγει νέα ήθη και πολιτισμένες προσεγγίσεις στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου" όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Το κάλεσμα αυτό έγινε με δελτίο Τύπου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

    "Οι διοικούντες την Π.Α.Ε, με άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση, που αναμφίβολα εισαγάγει νέα ήθη και πολιτισμένες προσεγγίσεις στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, που τόσο βάρβαρα πλήττεται από φαινόμενα βίας και ανυποληψίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν διαθέτουν παλαιοκομματική και κοντόθωρη νοοτροπία, αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αθλητές και τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και της Κρήτης γενικότερα, ούτως ώστε όλοι μαζί να βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή στις κερκίδες του "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" και να βοηθήσουν με τον ξεχωριστό Κρητικό τρόπο τον συμπολίτη Ο.Φ.Η στην κρίσιμη μάχη που δίνει στην προσπάθεια να πετύχει τους στόχους του".

    Στη συνέχεια, τονίζεται πως τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι αθλητές των διαφόρων τμημάτων του Εργοτέλη, θα βρίσκονται στις κερκίδες και θα συμπαρασταθούν στον ΟΦΗ και καταλήγει: "Πεποίθηση των μελών της κιτρινόμαυρης οικογένειας είναι ότι αυτός ο κοινός αγώνας και η συμπόρευση των δυο μεγαλύτερων Κρητικών ομάδων, μονό κέρδη έχει να αποφέρει σε όλους, αναδεικνύοντας πρωταθλητή την ποιότητα και τον πολιτισμό του Κρητικού φίλαθλου που ανέκαθεν έβαζε την Κρήτη στην πιο ξεχωριστή θέση της καρδιάς του".

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χαμόγελα στον ΟΦΗ

    6/5/2005 8:15:00 μμ

    Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον ΟΦΗ στη σημερινή προπόνηση. Οι Σταυρακάκης, Κουνενάκης, Ντεγιάνοφ και Νουαφόρ γυμνάστηκαν κανονικά και έδειξαν ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη. Έτσι, τα αγωνιστικά προβλήματα περιορίζονται στην απουσία του Αδάμου, που έχει ενοχλήσεις στην κνήμη, του Κουτσουπιά, που έκανε επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα και του Κολιτσιδάκη, που είναι τιμωρημένος. Ο τελευταίος απουσίαζε εντελώς από τη σημερινή προπόνηση. Αύριο το πρωί στις 10 οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ θα γυμναστούν και στη συνέχεια ο τενχικός Γιάννης Χατζηνικολάου θα ανακοινώσει την αποστολή, για το μεθαυριανό παιχνίδι, που έχει τεράστια σημασία για τον ΟΦΗ, καθώς κινδυνεύει άμεσα πλέον να μπει σε περιπέτειες.

    [11] Μπάσκετ

    Με Φιλίππου η προπόνηση

    6/5/2005 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ, κ. Δημήτρη Φιλίππου, παρόντα πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της Ένωσης. Ο κ. Φιλίππου επισκέφτηκε την ομάδα προκειμένου να ευχηθεί καλή επιτυχία ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως για τα πλέι οφ. Μιλώντας προς τους παίκτες ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ομάδα θα έχει πολύ καλή πορεία στα πλέι οφ. Συγκεκριμένα τόνισε: "Από την αρχή πιστεύαμε σε αυτήν την ομάδα και θεωρούσαμε ότι μπορείτε και αξίζετε σύμφωνα με τις δυνατότητες σας να βρεθείτε στον τελικό, αυτό το πιστεύουμε και τώρα". Στη συνέχεια ο κ. Φιλίππου ευχήθηκε περαστικά στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ενώ χαρακτήρισε την απουσία του ως μεγάλο κενό. Παράλληλα για μία ακόμη φορά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες και τον προπονητή, ενώ τόνισε την πίστη του ότι με ομαδική δουλειά θα καλυφθεί το κενό του διεθνή σέντερ. Το Σάββατο το μεσημέρι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα στο Γαλάτσι τον Ολυμπιακό σε μία αναμέτρηση - πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

    [12] Πολιτική

    Παραιτήθηκαν ο γγ Εμπορίου και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ

    6/5/2005 7:50:00 μμ

    Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν το απόγευμα της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Δημήτρης Βρεττάκος, και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας), Νικόλαος Κακούρης. Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, έκανε δεκτές τις παρατήσεις και έδωσε διευκρινήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τους κ.κ. Βρετάκο και Κακούρη σε αυτή την απόφαση. Όπως επεσήμανε ο κ. Σιούφας, ο κ. Βρεττάκος παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ απομακρύνεται από τη θέση του με αφορμή δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη, περί του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 May 2005 - 20:51:10 UTC