Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξουθενωτική "ερυθρόλευκη" πρόκριση
  • [02] Η ΔΕΗ "μπαίνει" στη Βουλγαρία
  • [03] "Στόχος να επικρατήσει παντού ειρήνη"
  • [04] Ανάσα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [05] Στο καταφύγιο ο Μπους
  • [06] Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο της ΟΚΕ
  • [07] Αντισυνταγματικός νόμος για φορολογικές υποθέσεις
  • [08] Δικαιώθηκε ο Ατρόμητος
  • [09] Το απόλυτο πλεονέκτημα ο ΠΑΟ
  • [10] Κράτησε τα κεκτημένα ο Πανιώνιος
  • [11] Κάποιοι "μαϊμουδίζουν" στο κινητό
  • [12] Επιδοτήσεις νέων αγροτών
  • [13] Τα "θαλάσσωσε" πάλι στο φινάλε

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εξουθενωτική "ερυθρόλευκη" πρόκριση

    27/4/2005 9:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/4/2005 11:50:39 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από τον συγκλονιστικό, δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη. Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 43 με γκολ του Λυμπερόπουλου και παρά τις αγωνιώδεις και έντονες προσπάθειες να ισοφαρίσουν, δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί οι φιλοξενούμενοι "προδόθηκαν" από την καλύτερη τους γραμμή σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, καθώς στο έβδομο λεπτό αυτής, ο Μώρας στην προσπάθειά του να διώξει σε κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη. Το σουτ το είχε κάνει ο Καστίγιο, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή, με εξαιρετική προσποίηση. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Οκκάς στο 117. Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Πάτρας στις 21 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον Άρη, ο οποίος νωρίτερα έκανε την μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε την Ξάνθη, νικώντας την με 2-0.

    Αποφασισμένος ο Ολυμπιακός

    Από το δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ξεκίνησε ο Ολυμπιακός να δείχνει τις επιθετικές του διαθέσεις, ενώ μόλις στο 6' έκανε το πρώτο σουτ με τον Γεωργάτο να συνδυάζεται άψογα με τον Τζιοβάνι το σουτ του οποίου έδιωξε ο Μιχαηλίδης. Ένα λεπτό αργότερα οι "ερυθρόλευκοι" δικαιούνται να διαμρτύρονται για ένα πέναλτι σε σπρώξιμο του Γεωργέα πάνω στον Ριβάλντο, όμως ο Καρατζάς έδειξε "παίζεται"! Ο ρυθμός του αγώνα σίγουρα απεικόνιζε την σημασία του, καθώς ακόμη και αν η ΑΕΚ διατηρούσε έναν παθητικό ρόλο στην επιθετική διάθεση του Ολυμπιακού, συχνά έβγαινε στις αντεπιθέσεις με αξιώσεις και προκαλώντας αρκετούς κινδύνους. Οι γηπεδούχοι ατύχησαν στο 35' στην καλύτερη τους στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν ο Γεωργάτος έστειλε μεν την μπάλα στα δίχτυα, ήταν όμως οφσάιντ και έτσι το γκολ ποτέ δεν μέτρησε.

    Ψυχρολουσία!

    Με το παιχνίδι να εξακολουθεί να είναι ανοιχτό, η ΑΕΚ σε μια από τις αντεπιθέσεις που λέγαμε, έφτασε με τον Κατσουράνη έξω από την περιοχή του Νικοπολίδη. Ο αρχηγός της ΑΕΚ βρήκε πανέξυπνα τον Λυμπερόπουλο και τον έβγαλε τετ-α-τετ με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή και την πρόκριση. Αμέσως ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο το φαόυλ που εκτέλεσε ο Ριβάλντο λίγο έξω από την περιοχή σταμάτησε σε ένα χέρι κάποιου παίκτη από το τείχος το οποίο όμως μπορεί να θεωρηθεί και ακούσιο.

    Άγχος και απόγνωση

    Στην επανάληψη ο Μπάγεβιτς αναγκαστικά αντικατέστησε τον Μαυρογενίδη με τον Οκκά και ο Ολυμπιακός και πάλι αναζητούσε το γκολ που θα εξισορροπούσε την κατάσταση και θα τον "χαλάρωνε" στο θέμα της πρόκρισης. Το γκολ όμως δεν ήρθε, καθώς οι παίκτες του Σάντος είχαν αυτό που ήθελαν και ήξεραν και πώς να το κρατήσουν. Με ενισχυμένη ζώνη και με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις δεν έχαναν σχεδόν κανένα μαρκάρισμα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους να φτάνουν μέχρι έξω από την περιοχή τους, αλλά να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους για να μπουν εντός αυτής. Όλα αυτά μάλιστα τα κατάφερναν έχοντας και το αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς μόλις στο 56' ο Χούλιο Σέζαρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Στολτίδη. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" παρά το ότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας και βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση, δεν έκαναν τις τρανταχτές ευκαιρίες. Όσο περνούσε η ώρα, το άγχος μαζί με την κούραση μεγάλωνε, ο στόχος τη πρόκρισης για τους γηπεδούχους απομακρυνόταν και το ενδεχόμενο της παράτασης έμοιαζε περισσότερο βάσιμη πιθανότητα. Μέχρι την συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών για την ΑΕΚ αποβλήθηκαν ακόμη και ο Βέλιτς και ο Σάντος για διαμαρτυρία στον διαιτητή, όμως τίποτα δεν άλλαξε με το 0-1 να στέλνει τις δύο ομάδες στην διαδικασία της παράτασης.

    Τραγική ειρωνεία

    Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στα πρώτα λεπτά της παράτασης με το σκηνικό να είναι ίδιο και απαράλλαχτο! Η Θεά Τύχη όμως χαμογέλασε τελικά στους γηπεδούχους και γύρισε την πλάτη στους φιλοξενούμενους. Στο 97' ο Καστίγιο έκανε μια εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή και ο Μώρας στην προσπάθειά του να διώξει σε κόρνερ το σου του Ουρουγουανού, έκανε το 1-1 που έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Τα "χαρτάκια" με τις οδηγίες του Σάντος από την φυσούνα του Καραϊσκάκη, τα οποάι μετέφερε στους συμπαίκτες του ο Λυμπερόυπουλος δεν στάθηκαν αρκετά να αλλάξουν τίποτα και μέχρι το φινάλε το μοναδικό που άλλαξε ήταν το τελικό αποτέλεσμα το οποίο διαμόρφωσε σε 2-1 ο Οκκάς στο 117'

    Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοια)

    Κόκκινες: 56' Ζούλιο Σέζαρ (2η κίτρινη)

    Κίτρινες: Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Ιβιτς, Πέτκοφ, Γεωργέας, Σοάρες, Αλβες, Ασουνσάο

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (46' Οκκάς), Πάντος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς (60' Καστίγιο), Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι (115' Ταραλίδης).

    ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης (105' Κωνσταντινίδης), Γεωργέας, Μόρας, Αλβες, Κατσουράνης (66' Ασουνσάο), Πετκόφ, Ιβιτς (105' Κρασσάς), Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Ζούλιο Σέζαρ.

    [02] Οικονομία

    Επέκταση στα Βαλκάνια

    Η ΔΕΗ "μπαίνει" στη Βουλγαρία

    27/4/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον θερμοηλεκτρικό σταθμό "Μπομποφντόλ", συνολικής ισχύος 630 MW στην ομώνυμη πόλη της Βουλγαρίας αποκτά η ΔΕΗ. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αναδείχθηκε νικήτρια σε διεθνή διαγωνισμό, καταβάλλοντας για την εξαγορά του, το ποσό των 70,9 εκατομμυρίων Ευρώ . Για ένα σημαντικό γεγονός, που αναδεικνύει τον εξωστρεφή προσανατολισμό της ΔΕΗ, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, τονίζοντας ότι η πολιτική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, θα υποστηριχθεί, από την γενικότερη ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, με στόχο να μετατραπεί η χώρα μας σε ενεργειακό κόμβο στους τομείς του πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη μονάδα που αποκτά η ΔΕΗ, εκτός ελληνικού χώρου.

    Εξωστρεφής προσανατολισμός

    Ο ηλεκτρικός σταθμός καλύπτει ανάγκες της Βουλγαρίας, ενώ μέρος της ενέργειας εξάγεται και στη χώρα μας που παραδοσιακά πραγματοποιεί προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία για να καλύψει τις αιχμές της ζήτησης.

    Η ΔΕΗ θα αποκτήσει τις 251.000 χιλιάδες μετοχές που αποτελούν τα 100 % του κεφαλαίου του «Μπόμποφντολ» με τίμημα 282,09 ευρώ ανά μετοχή.

    Η συμμετοχή στο βουλγαρικό διαγωνισμό, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, που επιδιώκει να εξαπλωθεί στο εξωτερικό προς όφελος της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της.

    Αυτό τόνισε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο επικεφαλής του τμήματος Νέες Επιχειρηματικές Δραστηριότητες της ΔΕΗ, Σωτήρης Χατζημιχαήλ.

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού διαθέτει όλα τα μέσα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να λειτουργήσει με άνεση το βουλγαρικό εργοστάσιο.

    Στους Ρώσους οι υπόλοιποι σταθμοί

    Για το σταθμό του μεγάλου λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας στη Βάρνα, η ΔΕΗ προσέφερε 229 εκατομμύρια ευρώ.

    Ωστόσο, εκεί το αποτέλεσμα φαίνεται προδικασμένο υπέρ της ρώσικης μεγαλοεπιχείρησης RAO, η οποία δίνει 680 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πολύ περισσότερα από τις αντίστοιχες προσφορές της ιταλικής ΕΝΕΛ (263 εκατ.) και της δημόσιας επιχείρησης της Τσεχίας QEZ(335 εκατ.)

    Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην περίπτωση του σταθμού στην πόλη της Ρούσε, όπου η Ρώσοι έχουν μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους πλειοδότες, με προσφορά 120 εκατομμυρίων Ευρώ.

    Σημειώνεται πάντως ότι στη Σόφια και το Μπουργκάς, 11.000 ανθρακωρύχοι απεργούν με αίτημα, οι θερμοηελεκτρικοί σταθμοί να συνεχίσουν να λειτουργούν με εγχώριο άνθρακα, μετά την ιδιωτικοποίηση τους, ώστε να μην χάσουν την εργασία τους.

    [03] Πολιτική

    "Στόχος να επικρατήσει παντού ειρήνη"

    27/4/2005 7:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/4/2005 11:43:51 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή άρχισαν οι εργασίες της συνάντησης της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη χώρα μας, με θέμα το "Μέλλον της Ευρώπης". Ο κ. Καραμανλής μίλησε για την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί η ειρήνη παγκοσμίως, να εξαλειφθεί η βία, να περιοριστούν οι ανισότητες, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και στη διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στα δυτικά Βαλκάνια και τόνισε πως στόχος είναι από περιοχή έντασης να μετατραπεί σε περιοχή ειρήνης.

    "Κρίσιμη χρονιά για τα δυτικά Βαλκάνια"

    "Η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα δυτικά Βαλκάνια", είπε ο κ. Καραμανλής και τόνισε ήρθε η ώρα για μια από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της παγκόσμιας σκηνής να μεταμορφωθεί από πεδίο εθνικών εντάσεων και αναταραχών σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή γειτονιά.

    Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των κρατών της δυτικών Βαλκανίων, καθώς και τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων σε οργανισμούς όπως η Διεθνής Δημοκρατική Ένωση, στο βαθμό που υπάρχει σεβασμός στις αρχές και στα ευρωπαϊκά πρότυπα. "Η αδιαλλαξία και η προκατάληψη είναι εντελώς ασύμβατες με το πνεύμα και τους κανόνες των καλών σχέσεων γειτνίασης, συνεργασίας, των αμοιβαία αποδεκτών λύσεων και του κράτους δικαίου που προωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα", είπε.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τρομοκρατία λέγοντας ότι τα κύρια συστατικά της είναι αντίθετα με τις αρχές ενός ελεύθερου δημοκρατικού κράτους, που είναι η ανοχή και ο σεβασμός των διαφορετικών ιδεών και πολιτισμών. "Σήμερα η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα έχουν παγκόσμιο πεδίο δράσης κάτι που κάνει τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο απολύτως απαραίτητη προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο", είπε ο κ. Καραμανλής

    Τέλος ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στους σκοπούς και στη δράση της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης λέγοντας ότι με την ιδιότητά της ως ισχυρής διεθνώς πολιτικής ένωσης έχει ευθύνη για την προώθηση της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ευημερίας στον κόσμο.

    [04] Κόσμος

    Την Πέμπτη η ψήφος της Γερουσίας

    Ανάσα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    27/4/2005 10:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Έναν χρόνο έχει πλέον ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η κυβέρνηση του για να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να κερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των Ιταλών πολιτών και τις επόμενες εκλογές. Σήμερα πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός πήρε την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή (334 ψήφοι υπέρ, έναντι 240 κατά). Ανάλογη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης με την ίδια ακριβώς κατάληξη, σύμφωνα με τους αναλυτές θα υπάρξει την Πέμπτη και στη Γερουσία. Μιλώντας νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Βουλής ο Ιταλός πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στον πρώην Πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, τον οποίον οι δημοσκοπήσεις φέρουν ως νικητή στις επόμενες εκλογές. " Στους φίλους μου της Αριστεράς ένα έχω να πω. Μην θεωρείτε ότι έχετε τη νίκη στα χέρια σας" τόνισε χαρακτηριστικά.

    [05] Κόσμος

    Μετά από λάθος συναγερμό

    Στο καταφύγιο ο Μπους

    27/4/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε ένα ειδικό καταφύγιο στα υπόγεια του Λευκού Οίκου, μεταφέρθηκε την Τετάρτη ο Τζορτζ Μπους, μετά από πληροφορίες για πιθανή επίθεση αυτοκτονίας με αεροπλάνο στο κτήριο του Λευκού Οίκου. Η διάρκεια παραμονής του Αμερικανού προέδρου στο καταφύγιο, ήταν πολύ σύντομη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν, επισημαίνοντας ότι γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό. "Πήραμε προληπτικά μέτρα" πρόσθεσε τονίζοντας ότι πέρα από τον Αμερικανό πρόεδρο, σε ασφαλές μέρος μεταφέρθηκε και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϊ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που ο Αμερικανός Πρόεδρος μεταφέρεται σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου.

    [06] Οικονομία

    Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο της ΟΚΕ

    27/4/2005 10:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Κανείς δεν δικαιούται να αρνείται τη συμμετοχή του στο διάλογο για το ασφαλιστικό, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) είναι ο μόνος συνταγματικά κατοχυρωμένος φορέας για τη διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου περί των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν τη χώρα. Επανέλαβε δε ότι ο διάλογος θα είναι μακράς πνοής και απαιτείται η ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Ο υπουργός κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς οι οποίοι μετέχουν στην ΟΚΕ να σεβασθούν το θεσμικό της ρόλο και να μην επιτρέψουν την απαξίωση τους και πρόσθεσε ότι "ο διάλογος δεν μπορεί να εμποδιστεί από μικρές μειοψηφίες".

    Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΟΚΕ Νικος Αναλυτής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν η Επιτροπή θα αναλάβει ή όχι τη διεξαγωγή του διάλογου για το ασφαλιστικό. Ανέφερε επίσης ότι στόχος της Επιτροπής είναι να καταθέσει μία πλήρη μελέτη σε 12 με 14 μήνες, που θα περιλαμβάνει κάποιο πλαίσιο, όπως χρονικά όρια, χωρίς, όπως είπε, "να πανικοβάλουμε τον κόσμο και χωρίς να κομματικοποιηθούμε".

    Να καταθέσει με σαφήνεια της απόψεις της, κάλεσε την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως η ΟΚΕ δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο 3029 του 2002 που όπως είπε εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    ΣΥΝ - ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό

    [07] Οικονομία

    Αντισυνταγματικός νόμος για φορολογικές υποθέσεις

    27/4/2005 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το νόμο που καθορίζει τον τρόπο περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων μέχρι και το έτος 1992, όπως και την απόφαση της 27ης Απριλίου του 1994 του τότε υπουργού Οικονομικών, που διευκρινίζει τις λεπτομέρειες για την ρύθμιση τους, καθώς ορίζει τις φορολογικές υποχρεώσεις ορισμένων πολιτών, με ειδικό τρόπο, εκτός του γενικού κανόνα που ισχύει. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι τόσο ο νόμος όσο και η υπουργική απόφαση αντίκειται στο άρθρο 78 παράγραφος 4 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι το αντικείμενο της φορολογίας, ο φορολογικός συντελεστής, οι απαλλαγές ή οι εξαιρέσεις από τη φορολογία δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δικαιώθηκε ο Ατρόμητος

    27/4/2005 11:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την απόφαση αποβολής του Ατρόμητου από το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Οργανο της ΕΠΑΕ. Ως εκ τούτου, διέταξε τον ορισμό του αγώνα της 27ης ημέρας με τη Λάρισα, ο οποίος είχε ματαιωθεί και είχε κατακυρωθεί στη θεσσαλική ομάδα με σκορ 2-0. Για την ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού θα αποφασίσει η ΕΠΑΕ. Παράλληλα, η ίδια επιτροπή απέρριψε τις εφέσεις του Πανσερραϊκού και του Ακράτητου, κατά του κύρους των αγώνων τους με Ηλυσιακό και Λάρισα αντίστοιχα.

    [09] Μπάσκετ

    Το απόλυτο πλεονέκτημα ο ΠΑΟ

    27/4/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Από τη θέση του οδηγού θα είναι ο Παναθηναϊκός, όταν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Η νίκη της ομάδας του Ομπράντοβιτς επί της ΑΕΚ, παράλληλα με την ήττα του Αμαρουσίου επί της Ολύμπια Λάρισας, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκεί. Όσο για το Μαρούσι, θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα, η μεγάλη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας, τον κράτησε στην τρίτη θέση, ενώ η τετράδα θα οριστεί την τελευταία αγωνιστική, αφού ο ΠΑΟΚ μπήκε στο κόλπο μετά την ήττα των κίτρινων στο ΟΑΚΑ. Εκεί βρίσκεται και ο Πανιώνιος ο οποίος κέρδισε τον Μακεδονικό.

    Μάχη για την οχτάδα, γιορτάζει η Λάρισα

    Ο Ηρακλής αναπτέρωσε της ελπίδες της για την οχτάδα, μετά τη νίκη επί του Πανελληνίου. Εξάλλου όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, καθώς Ολυμπιακός, που έχασε από τον Άρη, Μακεδονικός, που έχασε από τον Πανιώνιο αλλά και ο Απόλλωνας που νίκησε τον αποδεκατισμένο Ιωνικό, θα παλέψουν για το εισιτήριο στους 8.

    Όσο για την ουρά και το ποιος θα πέσει, πλέον παρέμειναν δύο στο κόλπο. Τα πανηγύρια της Ολύμπια που νίκησε το Μαρούσι καλά κρατούν αφού εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην Α1. Ο Ιωνικός ΝΦ αποχαιρέτησε την Α1 και η μάχη θα είναι ανάμεσα στον Πανελλήνιο, που έχει βέβαια τον πρώτο λόγο παρά την ήττα από τον Ηρακλή και την ΜΕΝΤ, που έχασε από τον ΠΑΟΚ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Ολυμπιακός-Αρης 91-97

    Ιωνικός ΝΦ-Απόλλων Π. 71-90

    Ηρακλής-Πανελλήνιος 70-68

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 73-72

    ΠΑΟΚ-ΜΕΝΤ 85-76

    Πανιώνιος-Μακεδονικός 107-99 (παρ.), 86-86 (κ.α.)

    Ολύμπια Λ.-Μαρούσι 80-76

    [10] Μπάσκετ

    Κράτησε τα κεκτημένα ο Πανιώνιος

    27/4/2005 8:38:00 μμ

    Τα θεμέλια για το πλασάρισμα του στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου έβαλε σήμερα ο Πανιώνιος, που κατάφερε στην παράταση να κάμψει την αντίσταση του Μακεδονικού, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Ο Γιώργος Σιγάλας κατάφερε με δύο εύστοχες βολές (86-86) να στείλει τον αγώνα στην παράταση, εκεί όπου τη σκυτάλη πήραν οι Γιώργος Διαμαντόπουλος-Νίκος Οικονόμου και χάρισαν τη νίκη στον Πανιώνιο με το τελικό 107-99. Η σημερινή ήταν 10η εντός έδρας νίκη του Πανιωνίου, που πλέον ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση της βαθμολογίας, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Τα δεκάλεπτα: 22-21, 41-40, 61-67, 86-86 (κ.α.), 107-99.

    Οι συνθέσεις

    Διαιτητές: Κορομηλάς Κ., Αναστόπουλος, Γκούμας

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας, Πετρόπουλος 16 (3), Σιγάλας 14, Περπέρογλου, Ράιτ 7, Αγγελόπουλος, Διαμαντόπουλος 28 (4), Οικονόμου 22 (4), Σούλης, Κουλ 14.

    Μακεδονικός (Αργύρης Πεδουλάκης): Καφκής 1, Παπαμακάριος 20 (5), Χαραλαμπίδης, Λουκόφσκι 21 (3), Χάτσον 18, Ρίματς 16 (3), Γκιζογιάννης, Μάικλ 14, Δαλιάρης, Πέτρουλας 9 (2).

    [11] Τεχνολογία

    Το παίζουν κάποιοι με το κινητό ανά χείρας

    Κάποιοι "μαϊμουδίζουν" στο κινητό

    27/4/2005 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: The Inquirer

    Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να μιλά δυνατά στο κινητό τηλέφωνο, μην τον πιστέψετε. Όσο σημαντικά και αν ακούγονται αυτά που λέει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τηλεφώνημα να είναι μαϊμού. Η διαπίστωση αυτή, δεν είναι προσωπική, αλλά το αποτέλεσμα έρευνας που έγινε στις ΗΠΑ από το πανεπιστήμιο Rutzergs του N. Jersey. Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, το &#188; των ερωτηθέντων, παραδέχτηκαν ότι έχουν προσποιηθεί συνομιλία άλλοτε για να φαίνονται σπουδαίοι και άλλοτε για να συγκαλύψουν κάτι.

    Το κινητό στις υπηρεσίες του φλερτ

    Τι να συγκαλύψουν, θα αναρωτηθείτε

    Ο Τζέιμς Κατζ, λοιπόν επικεφαλής της έρευνας μας εξηγεί μέσα από παραδείγματα.

    Παράδειγμα πρώτον, η αργοπορία

    Ένας υπάλληλος έχει καθυστερήσει στη δουλειά του και μπαίνει στον εργασιακό χώρο, φουριόζος και μιλώντας δυνατά στο κινητό.

    Ο μπλοφατζής, προσποιείται ότι συνομιλεί για κάτι πολύ σημαντικό, κλείνει για παράδειγμα, μία πολύ καλή συμφωνία.

    Προσοχή, στις περισσότερες περιπτώσεις, το τηλεφώνημα δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιου που ψάχνει μία καλή δικαιολογία για την αργοπορία του.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον ερευνητή, όσο σπουδαιότερο φαίνεται ένα τηλεφώνημα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν αυτό να είναι μαϊμού

    Και εδώ η λέξη κλειδί είναι το "φαίνεται", διότι μην ξεχνάτε ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

    Πολύτιμη συμβουλή και για το επόμενο παράδειγμα

    Οι γυναίκες λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τεχνική "σπουδαίο τηλεφώνημα" είναι και μία νέα μέθοδος για καμάκι . Τώρα, για το αν αυτή είναι επιτυχής, αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε.

    Αντίθετα, οι άνδρες φίλοι που διαβάζουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι το σπουδαίο τηλεφώνημα των γυναικών, είναι η πατροπαράδοτη χυλόπιτα , αφού το ωραίο φύλλο προτιμά τη μαϊμού κλήση ως τρόπο απόρριψης.

    [12] Οικονομία

    Με 90 εκατ. ευρώ από το Γ ΚΠΣ

    Επιδοτήσεις νέων αγροτών

    27/4/2005 8:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με ενενήντα εκατομμύρια ευρώ θα επιδοτηθούν νέοι, μέχρι 40 ετών, αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα. Τα κονδύλια προέρχονται από το Γ ΚΠΣ, μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που προκηρύσσεται για τέταρτη φορά, προβλέπει πριμοδότηση ύψους από 5.000 μέχρι και 25.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης στη γεωργική εκμετάλλευση, όπως είναι η αγορά τρακτέρ ή αλωνιστικής μηχανής. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τις 9 Μάιου ως τις 10 Ιουνίου στις κατά τόπους περιφέρειες. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, δικαιούχοι της πριμοδότησης είναι οι νέοι γεωργοί που έχουν εγκατασταθεί για πρώτη φορά -ή θα εγκατασταθούν- σε δική τους γεωργική εκμετάλλευση από 4 Αυγούστου 2004 μέχρι και 10 Ιουνίου 2005 και η γεωργική ενασχόληση αποτελεί το κύριο επάγγελμά τους. Τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν νέους γεωργούς στην περιφέρεια Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης.

    [13] Μπάσκετ

    Τα "θαλάσσωσε" πάλι στο φινάλε

    27/4/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο εξασφάλισε ο Άρης επικρατώντας του Ολυμπιακού με 97-91 στο άδειο από φιλάθλους ΣΕΦ λόγω της τιμωρίας της έδρας των "ερυθρολεύκων" στο πλαίσιο της 25ης και προτελευταίας ημέρας της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών. Το αποτέλεσμα αφήνει τον Ολυμπιακό εκτός οχτάδας σε αυτή την φάση και πλέον στον τελευταίο αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών στην Πάτρα οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν νίκη πάση θυσία. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους το οποίο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με έναν πόντο. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως οι παίκτες του Μπάρτον έδειξαν να θέλουν περισσότερο την νίκη και κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμη και με εννέα πόντους στο τέλος του, διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος για να φτάσουν στον τελικό 92-97. Κορυφαίος για τους νικητές που είχαν τρεις παίκτες με περισσότερους από 20 πόντους ήταν ο Τζόνσον που σημείωσε 24. Από τον Ολυμπιακό εκείνος που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν Πέρι με 17 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 22-21, 50-49, 63-72, 91-97

    Διαιτητές: Σχινάς, Μαχαιριανάκης, Γεωργιάδης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 17 (2), Γκόρενς 10, Ζορόσκι 13 (3), Παπανικολόπουλος 2, Καλαμπόκης 16 (1), Σκλάβος 15 (4), Γιούρκοβιτς 5, Αγαδάκος 5, Γκούλιας 8

    ΆΡΗΣ (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλλινς 23 (2), Καστλ 21 (1), Ραίτσεβιτς, Κυρίτσης 2, Τζόνσον 24, Ασημακόπουλος, Μεσεριάκου, Πάντιους 15 (2), Καραποστόλου, Στακ 4, Σχορτσιανίτης 8


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 April 2005 - 20:52:36 UTC