Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη Έλληνα πρέσβη
  • [02] Στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός
  • [03] "Να συνεργαστούν" ζητά ο Ανάν
  • [04] Οι βίζες "έκαψαν" τον Φίσερ
  • [05] Αλλαγή προσώπων στον ΣΕΣΜΕ
  • [06] Μεγάλη Τρίτη η επιστροφή για το βαμβάκι
  • [07] Νέος χορηγός για την Τσέλσι
  • [08] Μίλησε για όλα ο Κατσουράνης
  • [09] Επίθεση από "πάνθηρες" στην διοίκηση
  • [10] Δικαιώθηκε ο Κούτσης
  • [11] Επιστρέφει ο Λάκοβιτς
  • [12] Ετοιμάζονται για να "ξυπνήσουν" στον ΠΑΟΚ
  • [13] Συνετρίβη γαλλικό ελικόπτερο
  • [14] Από του χρόνου ο Μπεκιάι
  • [15] Δικάζονται 27 Σέρβοι για εγκλήματα πολέμου

    [01] Πολιτική

    Στο τελωνείο της Ηγουμενίτσας

    Σύλληψη Έλληνα πρέσβη

    25/4/2005 10:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στο τελωνείο της Ηγουμενίτσας συνελήφθη ο Έλληνας πρέσβης στην Σλοβακία Ευστάθιος Δάρας επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι και μεγάλος αριθμός σφαιρών. Ο κ. Δάρας τελούσε εν αδεία από τις 22 Απριλίου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο το οποίο ανέστειλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 15 Ιουνίου. Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης εν αναμονή της εκδίκασης διέταξε την άμεση αναστολή των καθηκόντων του κ. Δάρα. Παράλληλα διετάχθη επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διευκρινιστεί για ποιους λόγους η πρεσβεία μας στην Μπρατισλάβα δεν έχει γνωστοποιήσει στην κεντρική υπηρεσία δημοσίευμα σλοβακικής εφημερίδας από τις 24 Σεπτεμβρίου 2004, στο οποίο ο πρέσβης εφέρετο να έχει εξάγει έξι όπλα από την Σλοβακία στην Ελλάδα.

    [02] Πολιτική

    Για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ

    Στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός

    25/4/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους θα συναντηθεί στις 20 Μαΐου στον Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. "Η Ελλάδα είναι εδώ και πολλά χρόνια σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μέλος της Ε.Ε. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αντικατοπτρίζει το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, όπως και την εμβαθυνόμενη συνεργασία των δυο χωρών για την προώθηση της δημοκρατίας, την ευημερίας και της ασφάλειας από τη νοτιοανατολική Ευρώπη έως την ευρύτερη Μέση Ανατολή", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο κ. Μπους είχε δεχτεί τον Κώστα Καραμανλή πέρυσι την ίδια ακριβώς ημερομηνία κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

    [03] Κόσμος

    Έλεγχος για την πλήρη αποχώρηση

    "Να συνεργαστούν" ζητά ο Ανάν

    25/4/2005 10:38:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Αναν κάλεσε την Δευτέρα το Λίβανο και τη Συρία να συνεργαστούν με την ομάδα ειδικών που έχει αποστείλει στην περιοχή για να επαληθεύσει την πραγματικότητα της αποχώρησης των συριακών δυνάμεων από το Λίβανο. Οι ειδικοί αναμένονται την Τρίτη στην περιοχή, όπου πρέπει "να ελέγξουν την πλήρη αποχώρηση των συριακών δυνάμεων, των στρατιωτικών υλικών και των μυστικών πρακτόρων. "Ο γενικός γραμματέας ζητά από την ομάδα ειδικών να ολοκληρώσει την αποστολή της στο ταχύτερο δυνατόν", αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά από την δημοσιοποίηση έκθεσης του Αναν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης 1559 , που υιοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 και απαιτεί την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από το Λίβανο.

    Η Συρία, που πολιτικά και στρατιωτικά έχει έντονη παρουσία στο Λίβανο εδώ και 30 έτη, αναγκάστηκε μετά από λιβανικές και διεθνείς πιέσεις, ύστερα και από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, να προχωρήσει στην αποχώρησή της από το Λίβανο.

    [04] Κόσμος

    Παραδέχτηκε τις ευθύνες του ενώπιον της Βουλής

    Οι βίζες "έκαψαν" τον Φίσερ

    25/4/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τη χειρότερη φάση της πολιτικής του καριέρας περνά ο Γιόσκα Φίσερ. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, παραδέχτηκε σήμερα στη Βουλή, τις ευθύνες του για το σκάνδαλο με τις βίζες. Ο Φίσερ κατηγορείται για τη χαλάρωση των κανονισμών στη χορήγηση αδειών εισόδου στη χώρα γεγονός που επέτρεψε να φθάσουν στη Γερμανία κύματα κακοποιών. Βαρύνεται επίσης για το ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών και διπλωματικών αρχών για τις συνέπειες της πολιτικής του αυτής.

    Καταρρέει η δημοτικότητα του

    Για τους χειρισμούς του σε αυτό το ευαίσθητο για τους Γερμανούς θέμα, (πολλοί Γερμανοί θεωρούν ότι οι οικονομικοί μετανάστες τους στερούν θέσεις εργασίας ) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών "πληρώνει" ένα βαρύ πολιτικό κόστος.

    Τελευταία δημοσκόπηση έδειξε πως η δημοτικότητά του έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο από το 1998, όταν οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ (SPD) κέρδισαν την εξουσία σε συνασπισμό με τους Πράσινους του Φίσερ.

    [05] Οικονομία

    Νέος Πρόεδρος ο Απόστολος Αλεξάκης

    Αλλαγή προσώπων στον ΣΕΣΜΕ

    25/4/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ριζική αλλαγή προσώπων στο Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ, μετά την απόφαση των μεγάλων παικτών να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόστιμα που επέβαλε στο Σύνδεσμο και επτά αλυσίδες σούπερ μάρκετ η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου αναλαμβάνει ο Απόστολος Αλεξάκης (Επιχείρηση ΙΝΚΑ Καταναλωτής), Αντιπρόεδρος ο Δήμος Βερούκας (Bazaar), Γενικός Γραμματέας, ο Χρήστος Βουτσίδης (Επιχείρηση Βουτσίδης Δράμα) και Ταμίας, ο Κώστας Μεταλλινός (Επιχείρηση Γαλαξίας Κέρκυρας.

    "Και οι ύβρεις έχουν όρια"

    Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου, το προηγούμενο ΔΣ εξέφρασε απογοήτευση για τα πρόστιμα και κάλεσε τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου τις σκληρές δηλώσεις που είχε κάνει (περί βαλκανικού επαρχιωτισμού) σχολιάζοντας την πιθανότητα τα σούπερ μάρκετ να θελήσουν να περάσουν τα πρόστιμα στις τιμές των προϊόντων.

    "Και οι ύβρεις έχουν όρια" σχολίασε ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Παντελής Παντελιάδης, υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που προέχει για τον κλάδο είναι η ενότητα, οποιαδήποτε και αν είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το προεδρείο του Συνδέσμου. Νωρίτερα σήμερα, αναφερόμενος στην αποχώρηση των μεγάλων αλυσίδων από το Σύνδεσμο, ο νέος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλησαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους, μόνοι τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δεν θα την πληρώσουν οι καταναλωτές"

    Τα "μαζεύουν" τα σούπερ μάρκετ

    Παραίτηση και προσφυγή

    [06] Οικονομία

    Μεγάλη Τρίτη η επιστροφή για το βαμβάκι

    25/4/2005 8:31:00 μμ

    Στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας μπορούν να προσέρχονται από αύριο Μεγάλη Τρίτη οι βαμβακοπαραγωγοί για να εισπράξουν την επιστροφή που δικαιούνται από την περσινή παραγωγή βαμβακιού που διέθεσαν στην αγορά. Η τελευταία δόση της επιδότησης ορίστηκε σε 0,1116 ευρώ το κιλό (38 δραχμές). Το ποσό αυτό, αποτελεί την εκκαθάριση της επιδότησης της περσινής σοδειάς και καταβάλλεται τέσσερις μήνες νωρίτερα από τη συνήθη διαδικασία με ταμειακή διευκόλυνση της Αγροτικής Τράπεζας.

    Περικοπές εκτάσεων βαμβακοκαλλιέργειας

    Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος, ανακοίνωσε ότι στόχος των μέτρων για τη φετινή σοδειά είναι να μην υπερβεί η καλλιέργεια βαμβακιού τα 3.600.000 στρέμματα.

    Γι' αυτό επιβάλλεται περικοπή στις εκτάσεις που μπορούν να καλλιεργήσουν οι μεγάλοι παραγωγοί ως εξής:

    2% : Από 50 - 100 στρέμ

    3% : Από 100 - 200 στρέμ. 4% : Από 200 στρέμ. και πάνω

    Οι περικοπές αυτές, τόνισε ο κ. Μπασιάκος, γίνονται για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του εισοδήματος των παραγωγών.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νέος χορηγός για την Τσέλσι

    25/4/2005 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η πρωτοπόρος της πρέμιερ λιγκ, Τσέλσι, απέκτησε νέο χορηγό. Η διοίκηση των "μπλε" υπέγραψε σήμερα συμφωνία πενταετούς διάρκειας με Νοτιοκορεάτικο κολοσσό ηλεκτρονικών ειδών. Η συμφωνία αφορά στον κύριο σπόνσορα της ομάδας, και έτσι από την επόμενη χρονιά οι φανέλες των ποδοσφαιριστών θα φέρουν το λογότυπο της εταιρείας. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της γνωστής εταιρείας, μετά την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές αλλά σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης υπολογίζεται ότι η Τσέλσι θα βάλει στο ταμείο της περίπου 50 εκατομμύρια λίρες (περίπου 74 εκ. ευρώ). Η Τσέλσι βρισκόταν εδώ και καιρό σε αναζήτηση νέο σπόνσορα αφού η συμφωνία με την Emirates Airlines λήγει στο τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Κένιον, η Τσέλσι έψαχνε μια εταιρία παγκόσμιας φήμης με γερούς δεσμούς στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ασίας.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μίλησε για όλα ο Κατσουράνης

    25/4/2005 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Κώτσας Κατσουράνης στον ραδιοφωνικό σταθμό Sportime Radio. Ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε για την ομάδα του και τους στόχους της, για τους νέους ποδοσφαιριστές, για τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τα όσα ακούγονται γύρω από την πιθανή μεταγραφή του. Αρχικά, μίλησε για το πρωτάθλημα, που διεκδικεί η ΑΕΚ: "Σίγουρα, υπήρχε στο μυαλό μας ότι μπορούσαμε μέχρι το τέλος να διεκδικούμε τον τίτλο. Δεν ξέρω όμως αν υπήρχε, με το που ξεκίνησε η προετοιμασία. Περνώντας ο καιρός, βλέποντας την ομάδα και ζώντας την καθημερινά στις προπονήσεις, μας έβγαζε το συναίσθημα ότι δύσκολα θα χάσει. Το ατού της ΑΕΚ είναι ο προπονητής και το στιλ του παιχνιδιού της. Παίζει πολύ πειθαρχημένο ποδόσφαιρο, που θυμίζει λίγο την Εθνική. Οπως ήταν η ομάδα από την αρχή, μέχρι τον Δεκέμβριο, πιστεύω ότι δύσκολα θα αντέχαμε μέχρι το τέλος. Αλλά οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο έδωσαν ποιότητα στην ομάδα. Σιγά-σιγά είδα ότι είμαστε μέσα στους δύο στόχους μας, παρόλο που δεν τα πήγαμε καλά στην Ευρώπη. Αυτό που πιστεύω είναι ότι, αν είχαμε αυτή την ομάδα νωρίτερα, θα είχαμε περάσει τους ομίλους του UEFA".

    Όλα ανοιχτά στο κύπελλο

    Αναφερόμενος στο "νέο αίμα" της ΑΕΚ, τόνισε, "Μερικά παιδιά δεν είχαν αγωνιστεί ξανά στην Α΄ Εθνική και σίγουρα είχαν ταλέντο, το οποίο το έδειξαν με τη βοήθεια του προπονητή. Στην αρχή δεν ήξεραν πως να σταθούν στο γήπεδο και με τη βοήθεια των υπολοίπων παικτών, του Λυμπερόπουλου, του Χιώτη και άλλων, κατάφεραν να παίξουν σε μια ομάδα, που ούτε θα περνούσε από το μυαλό τους ότι μπορούσαν να βρεθούν. Στη συνέχεια η ομάδα έπαιρνε αυτό που ήθελε, δίνοντας το 200% και όχι το 100% με τρέξιμο, πάθος, αγωνιστικότητα και πειθαρχία". Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είπε, "Όλα είναι ανοικτά. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα με τη νίκη του στην έδρα μας, θα έχει και τον κόσμο δίπλα του, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλους παίκτες. Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ μας ανέβασε ψυχολογικά, μας έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση. Πάντως, όποιος από τους δυο μας περάσει, δεν έχει καθόλου σίγουρο το τρόπαιο κόντρα στη Ξάνθη".

    Κανένα άγχος

    Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που ίσως κρίνει τον τίτλο, τόνισε, "Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε πάρα πολύ. Μπορεί να έχει τους ίδιους παίκτες, αλλά έχει καινούργιο προπονητή και παίζει πιο καλά. Έχει το ψυχολογικό αβαντάζ, του ήρθαν τα αποτελέσματα όπως ήθελε. Όταν είσαι πρώτος πιστεύεις ακόμα περισσότερο στον εαυτό σου. Εμείς πάμε για τρεις νίκες για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πάντως, στη Λεωφόρο, για μένα, θα ήταν καλύτερο να πάμε για δύο αποτελέσματα". Και, αναφερόμενος στο πρωτάθλημα, πρόσθεσε: «Δε συμφωνώ με αυτό που ακούγεται όλη τη χρονιά, ότι έχουν πέσει οι μεγάλοι. Πιστεύω ότι το μυστικό είναι οι καλές διαιτησίες. Είναι καλό που γίνονται "γκέλες" και μακάρι αυτό να συμβαίνει πιο συχνά για το καλό του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δέχονται πίεση από τον κόσμο τους. Αυτό δεν υπάρχει στην ΑΕΚ και για μένα αυτό είναι το μυστικό". Όσο για το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένες ομάδες για τον ίδιο, ο Κώστας Κατσουράνης είπε: "Μπορεί να παραμείνω στην ΑΕΚ για αρκετά χρόνια ακόμη. Περνάω πολύ καλά, κάτι που δεν το περίμενα και έχω έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν αγχώνομαι".

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επίθεση από "πάνθηρες" στην διοίκηση

    25/4/2005 10:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Νέα ένταση στις σχέσεις της διοίκησης της ΠΑΕ Πανιώνιος με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, προκλήθηκε με την ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι "Πάνθηρες". Στην ανακοίνωσή του αυτή, ο Σύνδεσμος οπαδών χρησιμοποιεί "σκληρή γλώσσα" κατά της διοίκησης της ΠΑΕ και ζητά την απομάκρυνσή της. Μεταξύ των άλλων, αναφέρει τα εξής: "Κουραστήκατε, βαρεθήκατε ή δώσατε μέχρι εκεί που μπορούσατε. Μην διχάζετε άλλο τον κόσμο μας! Μην λερώνετε άλλο την ιστορία και το όνομα του ιστορικού! Κύριοι σας βαρεθήκαμε. Φύγετε και κάντε το λαό μας πάλι υπερήφανο για αυτό που πιστεύουμε. Δεν θέλουμε ούτε παλάτια, ούτε βίλες. Απλά να αγαπάμε αυτό που μας αρέσει και να περπατάμε, όντως, με το κεφάλι ψηλά! Καληνύχτα σας, κύριοι "Νέοι Πανιώνιοι"".

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δικαιώθηκε ο Κούτσης

    25/4/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με σημερινή της απόφαση, η ΕΕΟΔΕΑΠ της ΕΠΑΕ δικαίωσε τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Γιώργο Κούτση, στην προσφυγή που κατέθεσε κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στην οποία βεβαίωσε ποσό οφειλής 218.000 ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής της Χαλκηδόνας δικαιούται πλέον να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να διεκδικήσει χρήματα ιδιωτικού συμφωνητικού που δεν περιλαμβάνονται στην μεταξύ τους σύμβαση. Στο μεταξύ ο Γιώργος Θεοδωρίδης καθιερώθηκε εδώ και αρκετά παιχνίδια στην βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ 102 FM της ΕΡΤ 3 είπε μεταξύ άλλων: "Δεν νομίζω πως έχουμε σύνδρομο Αθήνα. Απλά, το παιχνίδι με τον Ιωνικό δεν το κερδίσαμε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να το είχαμε καθαρίσει στις 2-3 καλές ευκαιρίες που μας δόθηκαν αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε".

    Αργότερα τα του συμβολαίου

    Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, αναφερόμενος στην συνέχεια του πρωταθλήματος, τόνισε: "Τώρα το ματς αυτό πέρασε στην ιστορία και εμείς κοιτάμε μπροστά. Γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για το τέλος και στα τρία τελευταία παιχνίδια που ακολουθούν μετά το Πάσχα, θέλουμε τρεις νίκες". Ο Θεοδωρίδης, που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι, ρωτήθηκε και γι΄ αυτό και είπε: "Όχι, δεν είχα καμιά επαφή με την διοίκηση για το συμβόλαιο μου, αλλά δεν το κοιτάω αυτό. Θα έρθει η ώρα και πιστεύω να μείνω στην ομάδα". Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Πέμπτη, ίσως και με φιλικό παιχνίδι, πριν το τριήμερο ρεπό για το Πάσχα, ενώ αύριο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη από την Αίγυπτο, ο Μαχμούντ Ραζέκ Σικαμπάλα.

    [11] Μπάσκετ

    Επιστρέφει ο Λάκοβιτς

    25/4/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να δώσει το παρών στην αναμέτρηση των πράσινων με την Ένωση, για τον αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 25ης ημέρας της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, είναι ο Γιάκα Λάκοβιτς. Ο Σλοβένος γκάρντ του Παναθηναϊκού ξεπέρασε την αμυγδαλίτιδα που τον ταλαιπώρησε και τέθηκε στη διάθεση του Ζάλιμιρ Ομπράντοβιτς, για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ (17:00). Από εκεί και πέρα, δύο είναι τα προβλήματα για τον Σλερβο τεχνικό. Το πρώτο ακούει στο Νίκο Χατζηβρέττα και το δεύτερο στον Λόνι Μπάξτερ.

    Περιμένοντας και τους δύο

    Ο Έλληνας γκαρντ του ΠΑΟ αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο Χατζηβρέττας δεν προπονήθηκε και απλά γυμνάστηκε. Αύριο θα δοκιμάσει και πάλι να προπονηθεί και αν αισθάνεται καλύτερα θα συμπεριληφθεί στην δωδεκάδα.

    Αύριο θα φανεί και το κατά πόσο θα μπορέσει να αγωνιστεί και ο Αμερικανός φόργουορντ. Ο Μπάξτερ ανέβασε υψηλό πυρετό και παρέμεινε κλινήρης, οπότε δεν προπονήθηκε καθόλου. Αύριο θα τον δουν πάλι και αν πέσει ο πυρετός θα προπονηθεί και θα βρίσκεται και αυτό στη διάθεση του Σέρβου προπονητή.

    Στο μεταξύ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Τάσο Στεφάνου, βρίσκονται στη Μόσχα, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες διεργασίες με την οργανωτική επιτροπή της Ευρωλίγκα για το φάιναλ φορ (6-8 Μαϊου).

    Τέλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 4.500 ευρώ, για τα επεισόδια της 6ης Απριλίου στο πρώτο ματς με την Εφές Πίλσεν για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

    [12] Μπάσκετ

    Ετοιμάζονται για να "ξυπνήσουν" στον ΠΑΟΚ

    25/4/2005 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά την βαριά ήττα από τον Μακεδονικό αλλά και την κακή απόδοση, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία για τον αγώνα της Μ. Τετάρτης στην Πυλαία με τη ΜΕΝΤ. Παιχνίδι το οποίο θα δώσει με τις πόρτες κλειστές για τους φιλάθλους του, λόγω τιμωρίας του. Στα θετικά για τον Μπάνε Πρέλεβιτς, η επαναφορά του Κώστα Βασιλειάδη, καθώς το διάστρεμμα που υπέστη στη μάχη της Κοζάνης δεν είναι ανησυχητικό και θα μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Από την άλλη, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι και αύριο θα φανεί τον αν θα μπορέσει να αγωνιστεί.

    [13] Κόσμος

    Συνετρίβη γαλλικό ελικόπτερο

    25/4/2005 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τραγικό θάνατο βρήκε ο Γάλλος πιλότος ενός ελικοπτέρου το οποίο κατέπεσε νωρίς σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή των Αλέων, κοντά στην πόλη Ταντ της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως στο μοιραίο ελικόπτερο υπήρχαν τέσσερεις ή πέντε επιβάτες. Τελικά όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο άτυχος πιλότος πραγματοποιούσε μόνος πτήση με ιδιωτικό ελικόπτερο, μεταφέροντας οικοδομικά υλικά σε δυσπρόσιτη περιοχή. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε κοντά στα συντρίμμια, τα οποία βρήκαν έπειτα από έρευνες σε κρημνώδη περιοχή, κοντά στα γαλλο-ιταλικά σύνορα και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, ειδικές δυνάμεις της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία, που ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες. Οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και των αιτιών που οδήγησαν στο δυστύχημα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Από του χρόνου ο Μπεκιάι

    25/4/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέλος για το φετινό πρωτάθλημα ο Άριαν Μπεκιάι. Ο Αλβανός πορτιέρο των "μπλε" βρίσκεται ήδη στην Κρήτη, όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση στο μηνίσκο, που σημαίνει πως δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στους τρεις τελευταίους αγώνες της ομάδας. Σήμερα δεν προπονήθηκε, όπως και ο Τσιμπλίδης, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση του, όπου και αντικαταστάθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Τώρα θα υποβληθεί σε υπερηχογράφημα, ώστε να γίνει ακριβής διάγνωση του προβλήματος.

    "Συγχαρητήρια παιδιά"

    Ο Βαγγέλης Βλάχος, δεν μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος για το παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ και τον υπερπολύτιμο βαθμό που πήραν οι παίκτες κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Ο Έλληνας τεχνικό συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του Ιωνικού, τονίζοντας πως η ομάδα του "παρά το γεγονός ότι βρεθήκατε πίσω στο σκορ, ανεβάσατε την απόδοσή σας στο β΄ ημίχρονο, δείξατε χαρακτήρα και από ατυχία δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, είχατε τα ψυχικά αποθέματα και τις ικανότητες που χρειάζονται

    Πάντως εξέφρασε και κάποια παράπονα του, αφού είδε τους παίκτες του να "μην έχετε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια κι έτσι χάσατε τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσατε".

    Κλείνοντας, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια "καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Έχουμε μπροστά μας τρεις αγωνιστικές και πρέπει να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις, για να αποδείξετε ότι ο Ιωνικός, όχι απλώς αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά και πως δεν του αρμόζει η θέση, που έχει αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία".

    Εξάλλου, ο Βλάχος που δεν εφησυχάζει, θέλοντας να έχει όλους τους παίκτες σε αγωνιστική ετοιμότητα, ζήτησε και ορίστηκαν μέσα στην εβδομάδα δύο φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο θα δοθεί τη Μεγάλη Τετάρτη στη Μάνδρα με αντίπαλο τον Μανδραϊκό και το δεύτερο τη Μεγάλη Πέμπτη στη Βάρη με αντίπαλο τον ΑΟ Βάρης.

    [15] Κόσμος

    Άρχισε η δίκη

    Δικάζονται 27 Σέρβοι για εγκλήματα πολέμου

    25/4/2005 8:13:00 μμ

    Άρχισε την Δευτέρα στην Κροατία η δίκη κατά 27 Σέρβων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα κατά πολιτών στην περιοχή του Βούκοβαρ στην αρχή του σερβοκροατικού πολέμου του 1991-95. Οι 16 από τους 27 κατηγορούμενους δικάζονται ερήμην. Οι κατηγορούμενοι, όλοι πρώην στρατιωτικοί, ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι. Επίσης, κατηγορούνται ότι σκότωσαν ή τρομοκράτησαν πολίτες που δεν ήταν Σέρβοι μεταξύ του Οκτωβρίου του 1991 και του Μάιου του 1992 στο χωριό Μικούσεβιτς, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βούκοβαρ. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και κατηγορίες για τη δολοφονία τριών μελών μιας οικογένειας και για την απέλαση εκατό και πλέον χωρικών μετά την πτώση του Μικούσεβιτς στα χέρια των σέρβων ανταρτών. Οι δίκες για εγκλήματα πολέμου εποπτεύονται από τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που ανακοίνωσε από το 2004 ότι η δικαιοσύνη της Κροατίας μπορεί να απαγγείλει κατηγορίες κατά Σέρβων της Κροατίας από δικά της δικαστήρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 April 2005 - 20:53:41 UTC