Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πικρό" μέλι
  • [02] Μεγάλο στοίχημα η ανάπτυξη
  • [03] Βρέθηκε ο ένοχος της προεκλαμψίας
  • [04] Βρέθηκαν επικίνδυνα φιστίκια
  • [05] Νέο κόμμα από τον Χάιντερ
  • [06] Στην ΑΕΚ ο Σαπάνης;
  • [07] Περιμένοντας την Κυριακή
  • [08] Νέο τεχνικό δίδυμο στον Ιωνικό
  • [09] Όλα έτοιμα για τον τελικό της Uleb
  • [10] Αισόδοξος ο Κοκότοβιτς
  • [11] Ικανοποίηση στον Άρη για την ισοπαλία
  • [12] ΠΑΟΚ: Επιστροφή Χασιώτη
  • [13] Ανταμοιβή με ρεπό στον ΠΓΣ
  • [14] Την συμπαράσταση του κόσμου ζητά ο ΠΑΟ
  • [15] Με απουσίες η Χαλκηδόνα στο Ηράκλειο
  • [16] Ικανοποίηση στον Πανιώνιο

    [01] Κοινωνία

    Υψηλά επίπεδα καρκινογόνου ουσίας "Πικρό" μέλι

    3/4/2005 10:33:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8

    Την άμεση παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου προκάλεσε η καταγγελία του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ Νίκου Κατσαρού, ότι στην αγορά κυκλοφορούν ακατάλληλες παρτίδες μελιού από μεγάλη ιδιωτική εταιρεία, που περιέχουν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες. Μάλιστα, αποσύρονται άμεσα από την ελληνική αγορά όλες οι ποσότητες μελιού που περιέχουν την ουσία παραδιχλωροβενζόλιο. Η ουσία προέρχεται ένα συστατικό, τη κηροσκωρίνη, που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της κηρήθρας. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, επεσήμανε ότι από τις 30 Ιουλίου 2004 με εγκύκλιό του έχει απαγορεύσει την χρήση κειροσκορίνης στην μελισοκομεία και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μελισσοκόμων δεν την χρησιμοποιεί.

    Εντατικοί έλεγχοι

    Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΦΕΤ επιβεβαίωσε το Σάββατο, πως στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη κυκλοφορεί ελληνικό μέλι με υψηλά επίπεδα της καρκινογόνου ουσίας παραδιχλωροβενζόλιο.

    Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό, ο ΕΦΕΤ γνώριζε από το 2003, ότι παρτίδες μελιού ενδέχεται να παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα της επικίνδυνης ουσίας και είχαν συστήσει στους μελισσοκόμους και τους τυποποιητές να αλλάξουν μεθόδους καθαρισμού των κηρήθρων, κάτι που δεν έγινε.

    Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Παπαθανασίου, δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους, σημειώνοντας, ότι η ΕΕ θέσπισε πρόσφατα, στις 16 Μαρτίου, όριο περιεκτικότητας της συγκεκριμένης ουσίας στο μέλι και αν βρεθούν ποσότητες, που περιέχουν την ουσία πάνω από το όριο θα αποσυρθούν άμεσα. Επίσης, διευκρίνισε, πως το πρόβλημα δεν είναι στη διαδικασία συσκευασίας του μελιού αλλά στην παραγωγή. Εξάλλου, οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν αμελητέες τις ποσότητες και συστήνουν να τρώμε άφοβα μέλι. Ωστόσο, στην Κύπρο έχουν αποσυρθεί από το Φεβρουάριο παρτίδες μελιού με αυξημένα επίπεδα της καρκινογόνου ουσίας.

    Μάλιστα, ο κ. Παπαθανασίου έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου επαναλαμβάνοντας, πως οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν. Σύμφωνα με τον υφυπουργό το 57.9 % των δειγμάτων μελιού, που εξετάσθηκαν από τα εργαστήρια του Δημόκριτου βρέθηκε ότι περιλαμβάνουν παραδιχλωροβενζόλιο πάνω από το όριο, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αποτελέσματα των ελέγχων κοινοποιήθηκαν την 1η Απριλίου και από αύριο ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για την απόσυρση όλων των τύπων μελιού στους οποίους εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία σε ποσότητες πάνω από το όριο.

    Μάλιστα, ο κ. Παπαθανασίου επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρό για το θόρυβο, που δημιουργήθηκε για το ελληνικό μέλι αποδίδοντας τις δηλώσεις του σε προσωπική πικρία για το γεγονός ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση με αφορμή τους χειρισμούς που έγιναν στο θέμα των γιαουρτιών της ΦΑΓΕ και τόνισε, ότι θα ερευνηθούν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ και αν προκύπτουν ευθύνες θα αναζητηθούν.

    "Στα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία το περιθώριο ανοχής είναι μηδενικό, επανέλαβε ο υφυπουργός", και πρόσθεσε, "δε θα κρύψουμε τίποτα, αλλά δεν έχουμε σκοπό να δημιουργούμε πανικό όταν δεν υπάρχει λόγος".

    Επίσης, ο υφυπουργός τόνισε, πως ο ΕΦΕΤ εξέδωσε αμέσως Δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει, πως το παραδιχλωροβενζόλιο δεν έχει προσδιοριστεί ως χημικός κίνδυνος για το μέλι και δεν έχουν καθοριστεί ανώτατα αποδεκτά όρια ούτε και όριο αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης. "Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΦΕΤ τονίζει, ότι το γεγονός αυτό δεν αναιρεί ούτε πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση την εξαιρετική ποιότητα που η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει για το ελληνικό μέλι".

    Ταυτόχρονα ο ΕΦΕΤ, όρισε μια γνωμοδοτική επιτροπή προκειμένου να εκτιμήσει το θέμα του και να εισηγηθεί μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ενημέρωση του κοινού από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ, έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ.

    Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ελλάδα και την ενημέρωση των καταναλωτών, υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    [02] Πολιτική

    Ανάγκη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων Μεγάλο στοίχημα η ανάπτυξη

    4/4/2005 10:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2005 11:42:26 μμ)

    Συντάκτης:

    Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκονται στην κορυφή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων. Η μείωση των ελλειμμάτων και μία νέα αναπτυξιακή προοπτική, είναι το μεγάλο και δύσκολο στοίχημα για την κυβέρνηση δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Νωρίτερα σε συναντήσεις που είχε με επιχειρηματίες και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και να κερδηθεί το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας, ένας τομέας όπου η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία μεγάλων οργανισμών, υστερεί σε πολλά σημεία.

    Οικονομία με γερά θεμέλια

    Στη νέα αναπτυξιακή πολιτική, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής πρωταγωνιστές είναι οι πολίτες που απαιτούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μείωση των ελλειμμάτων ένα πρόβλημα που κληρονόμησε η κυβέρνηση από το παρελθόν, είναι ένα δύσκολο στοίχημα και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη μίας ισχυρής οικονομίας που θα πατά σε γερά θεμέλια.

    "Αυτό πρέπει να γίνει και θα το πετύχουμε" πρόσθεσε προσερχόμενος στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

    Τολμηρές μεταρρυθμίσεις ζητούν οι επιχειρηματίες

    Από την πλευρά τους, μήνυμα προς την κυβέρνηση για τολμηρότερες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, έστειλαν οι επιχειρηματίες.

    Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργος Κασιμάτης, ζήτησε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και ρήξεις με το παρελθόν, αναβάθμιση του διαλόγου ανάμεσα στις παραγωγικές τάξεις και την Πολιτεία καθώς και περισσότερους ρόλους και αρμοδιότητες για τα Επιμελητήρια της χώρας.

    "Μόνο με τον τρόπο αυτό θα έχουμε, περισσότερες επενδύσεις και βελτιωμένη παραγωγικότητα με λιγότερη ανεργία, πρόοδο με κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη με ευρύτερη διάχυση των σχετικών ωφελειών" τόνισε.

    Στην εκδήλωση παρευρέθη μεταξύ άλλων και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης υποστήριξε ότι "η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος".

    Και πρόσθεσε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, αλλά δεν επαρκούν.

    Ζητούμενο οι επενδύσεις

    Νωρίτερα σήμερα, σε σειρά επαφών με επιχειρηματίες και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ο πρωθυπουργός άκουσε τον παλμό του ελληνικού επιχειρείν.

    Ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρακούλης Φουντουκάκος.

    Ο κ. Φουντουκάκος δήλωσε ότι η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση του περιορισμού των κρατικών δαπανών και προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες κρατικές εταιρείες.

    Ζήτησε ωστόσο περισσότερα βήματα και επιτάχυνση των ρυθμών ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Νίκο Ευθυμίου , Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφοπλιστών και συζήτησε μαζί του θέματα Ναυτιλίας, αλλά και ευρύτερου οικονομικού ενδιαφέροντος.

    "Ο πρωθυπουργός ήθελε να ακούσει απόψεις για το πως θα βοηθήσουμε την οικονομία στη δύσκολη φάση που περνά" τόνισε ο Νίκος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

    Νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες Β. Κωνσταντακόπουλο και Βαρδή Βαρδινογιάννη .

    Ο κ. Κωνσταντακόπουλος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 250-300 εκατ. ευρώ που προωθεί στη Μεσσηνία για κατασκευή σε πρώτη φάση το 2008, δυο ξενοδοχειακών μονάδων και δύο γηπέδων γκολφ καθώς και κέντρων θαλασσοθεραπειών.

    Και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί γραφείο υποδοχής επενδυτών ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα της νομοθεσίας, να προωθείται η έκδοση αδειών κλπ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στόχος η αύξηση της ανταγωνιστικότητας

    [03] Υγεία

    Βρέθηκε ο ένοχος της προεκλαμψίας

    4/4/2005 7:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ελπίδες για την έγκαιρη πρόγνωση και αντιμετώπιση προεκλαμψίας γεννά έρευνα Ολλανδών και Αυστραλών επιστημόνων. Μετά από αναλύσεις DNA, οι ερευνητές εντόπισαν σε γυναίκες που εμφάνισαν την επιπλοκή, ένα κοινό γονίδιο, το STOX1. Το γονίδιο αυτό περνά από μητέρα σε κόρη και έχει πιθανότητες 50% να εκδηλωθεί. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να εντοπίσουν το γονίδιο μέσω μίας απλής αιματολογικής εξέτασης. Παράλληλα, συνιστούν στους γυναικολόγους να λαμβάνουν πλήρες οικογενειακό ιστορικό της εγκύου, από το πρώτο ραντεβού.

    Πλήρες οικογενειακό ιστορικό

    Σε περίπτωση εγκυμοσύνης, και εφόσον στη γυναίκα αυτή έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο γονίδιο θα επαναλαμβάνονται οι αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά το γονίδιο θα "εκφραστεί" στον πλακούντα τους.

    Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας Cees Oudejans, "θα είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο επιπλοκών με μία κατάλληλη αγωγή".

    Με δεδομένο ότι το γονίδιο αυτό περνά από τη μητέρα στην κόρη, οι επιστήμονες συνιστούν στους γυναικολόγους να λαμβάνουν πλήρες οικογενειακό ιστορικό της εγκύου από το πρώτο κιόλας ραντεβού.

    Η προεκλαμψία, είναι μία επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η οποία πλήττει μία στις δέκα εγκύους και εμφανίζεται μετά την 20η βδομάδα της κύησης.

    Συνδέεται με την εμφάνιση αυξημένης αρτηριακής πίεσης, υπερβολικού πρηξίματος και έκκριση πρωτεϊνών στα ούρα απόρροια βλαβών στα νεφρά.

    Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να αποβεί μοιραία για τη μητέρα και το έμβρυο.

    Έχει διαπιστωθεί ότι ευθύνεται για το θάνατο 3-5 μητέρων το χρόνο και αντίστοιχα 500 έως 600 μωρών.

    [04] Κοινωνία

    Με καρκινογόνες ουσίες Βρέθηκαν επικίνδυνα φιστίκια

    4/4/2005 8:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στην κατάσχεση και την καταστροφή έξι τόνων φιστικιών, που είχαν εισαχθεί από το Ιράν προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά. Τα κατασχεθέντα φιστίκια, για τα οποία ήδη ενημερώθηκε εγγράφως η εισαγγελία Πειραιά και τα οποία είχαν διοχετευθεί και στην ελληνική αγορά, περιείχαν, σύμφωνα με το επιστημονικό προσωπικό της νομαρχίας, την καρκινογόνο ουσία αφλατοξίνη σε πολλαπλάσια ποσότητα από τα προβλεπόμενα επίπεδα περιεκτικότητας. Η νομαρχία Πειραιά, αφού δέσμευσε τις ύποπτες ποσότητες απέστειλε δείγματα στο Χημείο του Κράτους και το οποίο έκρινε ότι το δείγμα των φιστικιών από το Ιράν ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση.

    [05] Κόσμος

    "Συμμαχία για το μέλλον της Αυστρίας" Νέο κόμμα από τον Χάιντερ

    4/4/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το "διαζύγιό" του από τους πολιτικούς συμμάχους του και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο Γεργκ Χάιντερ, μετά τη διάσπαση του ακροδεξιού "Κόμματος της Ελευθερίας" (FPO), που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Όπως δήλωσε ο κ. Χάιντερ, το νέο κόμμα θα ονομάζεται "Συμμαχία για το μέλλον της Αυστρίας" και θα είναι απαλλαγμένο από ακροδεξιά στοιχεία και εσωκομματικούς αντιπάλους, οι οποίοι κατηγορούνται για τις έριδες που οδήγησαν την παράταξη σε εκλογικές αποτυχίες. "Είχαμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι", είπε ο υπερσυντηρητικός πολιτικός και συμπλήρωσε:"έπρεπε να επιστρέψουμε στους πάγκους της αντιπολίτευσης ή, όπως επιθυμούμε να κάνουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συνεχίσουμε να κυβερνούμε με αρκετή υποστήριξη". Παράλληλα, ο κ. Χάιντερ διευκρίνισε, πως το νέο κόμμα και τα μέλη του που κατέχουν υπουργικές θέσεις θα παραμείνουν στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους συντηρητικούς του καγκελαρίου Βόλφγκανγκ Σιούσελ. Νωρίτερα, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Ούρσουλα Χάουμπνερ ανακοίνωσε την παραίτησή της από το FPO χάριν του νέου κόμματος.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην ΑΕΚ ο Σαπάνης;

    4/4/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο πρώτος "καρπός" του προγραμματισμού της ΑΕΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ακούει στο όνομα του Μίλτου Σαπάνη. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση της ΑΕΚ και έτσι θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της "Ένωσης". Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σαπάνης ήταν και πέρσι στόχος του Ντέμη Νικολαΐδη, όμως τότε δεσμευόταν με συμβόλαιο με τους "πρασίνους" και έτσι η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε. Πάντως από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, τα σχετικά σενάρια διαψεύτηκαν ρητά.

    Άρχισε η προετοιμασία για τον ΠΑΟΚ

    Στον αγωνιστικό τομέα, μετά το χθεσινό ρεπό, οι "κιτρινόμαυροι" επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις ξεκινώντας την προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να λείπουν τα προβλήματα.

    Στους Σίμο Κρασσά και Χρήστο Μπούρμπο, που δεν έπαιξαν το Σάββατο στη Νεάπολη (ο δεύτερος δεν υπολογίζεται ούτε για το ματς με τον ΠΑΟΚ), προστέθηκε και ο Νίκος Γεωργέας, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ισχίο και δεν προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

    Ο Φερνάντο Σάντος ελπίζει πάντως να τον δει να επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα στην αυριανή προπόνηση, που θα γίνει το πρωί στο βοηθητικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

    Βγαίνουν τα διαρκείας της νέας χρονιάς

    Από αύριο Τρίτη θα τεθούν στην κυκλοφορία και τα εισιτήρια του αγώνα. Οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν να τα προμηθεύονται καθημερινά από τα εκδοτήρια του σταθμού ΗΣΑΠ "Ειρήνη" από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την Τετάρτη 06/04 τα εκδοτήρια θα κλείσουν μια ώρα νωρίτερα.

    Στο μεταξύ, από την Τετάρτη η διοίκηση της ΠΑΕ βγάζει σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2005-2006. Μάλιστα, δίνει έξτρα κίνητρο στους φίλους της να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους, καθώς προσφέρει έκπτωση σε όσους τα αγοράσουν ως τις 27 Μαϊου.

    Μέχρι τις 7 Μαϊου, θα δοθεί προτεραιότητα στους κατόχους διαρκείας της φετινής περιόδου, αφού μόνο αυτοί θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη θέση της αρεσκείας τους.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Περιμένοντας την Κυριακή

    4/4/2005 8:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ενθουσιασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι "ερυθρόλευκοι", εκμεταλλευόμενοι την απώλεια βαθμών του "αιωνίου" από τον Άρη, επέστρεψαν στην κορυφή και πάνε στην Λεωφόρο με ανεβασμένη ψυχολογία. Παίκτες και τεχνική ηγεσία, πάντως προτιμούν να κρατούν χαμηλούς τόνους ενόψει του δύσκολου αγώνα και δουλεύουν εντατικά για να αποδείξουν με την απόδοσή τους μέσα στο γήπεδο, ότι η πρώτη θέση τους ανήκει. Το άσχημο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παντελή Καφέ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Γκαμπριέλ Σούρερ.

    Δεν προλαβαίνει ο Καφές-Αμφίβολος ο Σούρερ

    Σχετικά με τον Καφέ, ο οποίος το Σάββατο αισθάνθηκε ζαλάδες και ιλίγγους, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο Ιατρικό Κέντρο για εξετάσεις, βρίσκεται πλέον στο σπίτι του και ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή.

    Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί, αφού και παλαιότερα είχε αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο πρόβλημα, ωστόσο εντός της εβδομάδας ο διεθνής μέσος θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

    Όσον αφορά τον Σούρερ, ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, όμως ακόμη αισθάνεται ενοχλήσεις και το γεγονός αυτό προκαλεί την ανησυχία, πως πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος μέχρι την Κυριακή.

    Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ρέζιτς, επειδή αισθάνεται ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους, όμως δεν είναι κάτι σοβαρό, ενώ αποθεραπεία έκαναν όσοι αγωνίστηκαν στο χτεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό, με εξαίρεση τους Τζιοβάνι και Καστίγιο, που ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

    Για αύριο στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι στον Ρέντη, με αντίπαλο την ομάδα των Νέων του συλλόγου. Σ αυτό θα αγωνιστούν οι Γιάννου, Πάντος, Βάλλας, Κουλουχέρης, Λισγάρας, Ταραλίδης, Μενδρινός, Ντ Ακόλ, Ρέζιτς, Φιλιππάκος, Μπιμπής και Χοβνανισιάν.

    [08] Μπάσκετ

    Νέο τεχνικό δίδυμο στον Ιωνικό

    4/4/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τους Βασίλη Νιπεργιάλη και Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο στον πάγκο του, θα συνεχίσει έως το τέλος της περιόδου, ο Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλιάδας μετά την παραίτηση του Γιώργου Ζευγώλη. Οι νέοι τεχνικοί της ομάδας, ήταν μέχρι το Σάββατο οι βοηθοί του έμπειρου προπονητή, που λόγω των οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του. Οι δύο άμεσοι συνεργάτες του Ζευγώλη αρχικά εξέφρασαν επιφυλάξεις για ν' αναλάβουν την ομάδα αυτή τη χρονική στιγμή, όμως μετά τη δέσμευση των εναπομεινάντων οχτώ παικτών πως από την επόμενη εβδομάδα, θα επιστρέψουν στην Αμαλιάδα και θα λάβουν κανονικά μέρος στις προπονήσεις, οι δύο προπονητές δέχθηκαν ν' αναλάβουν.

    Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα

    Οι παίκτες του Ιωνικού δεν θα παραμείνουν στην Αμαλιάδα την τρέχουσα εβδομάδα ελέω της διακοπής του πρωταθλήματος για το 13ο Ολ Σταρ Γκέιμ. Το ραντεβού είναι για την επόμενη Δευτέρα και μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε να μην ξενοικιαστούν τα σπίτια.

    Δεδομένη πάντως είναι η πρόθεση του Δήμου Αμαλιάδας να στηρίξει την ομάδα και στην Α2 κατηγορία και δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα.

    [09] Μπάσκετ

    Όλα έτοιμα για τον τελικό της Uleb

    4/4/2005 9:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2005 10:15:28 μμ)

    Συντάκτης:

    Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του τελικού του ULEB Cup ανάμεσα στον Μακεδονικό και τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας παραχώρησε σήμερα η διοργανώτρια Αρχή στο κλειστό "Σπίρουντομ" του Σαρλερουά, όπου θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά ο τελικός. Ήδη 4.500 εισιτήρια έχουν προπωληθεί (6.500 χωρητικότητα), εκ των οποίων τα 1300 έχουν αγοράσει Έλληνες φίλαθλοι του Μακεδονικού. Για πρώτη φορά, τον τελικό του ULEB Cup θα μεταδώσει το NBA TV, ενώ ο νικητής θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν, ανεξάρτητα της θέσης που θα λάβει στο εθνικό του πρωτάθλημα.

    Λίγα τα εισιτήρια

    Για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας παρευρέθη, ο γενικός διευθυντής, Τέλης Περγαμηνέλης, ο οποίος δήλωσε: "Για την ομάδα και για την πόλη της Κοζάνης είναι μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή στον τελικό."

    Ο αντίστοιχος γενικός διευθυντής της λιθουανικής ομάδας, Γιόνας Βαϊνάουσκας, σχολίασε: "Ήμουν παρών στον περυσινό τελικό ως θεατής κι έμεινα έκπληκτος απ τον επαγγελματισμό της διοργάνωσης. Χαίρομαι που φέτος θα ξαναέρθω διεκδικώντας τον τίτλο."

    Πάντως λίγο αργότερα και μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Περγαμηνέλης, χαρακτήρισε πολύ λίγα, τα 1.300 εισιτήρια που θα έχει στη διάθεση του ο Μακεδονικός για τον τελικό, καθώς η ζήτηση είναι πολλή μεγάλη και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των φιλάθλων της ομάδας.

    "Ευελπιστούμε ότι τα υπόλοιπα εισιτήρια του τελικού που θα διατεθούν, ξέχωρα από αυτά που θα πάρουμε εμείς και η Λιέτουβος, θα καταλήξουν σε ελληνικά χέρια με την κινητοποίηση που υπάρχει από τους ομογενείς του Βελγίου", τόνισε σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ο κ. Περγαμηνέλης, ο οποίος καταβάλει προσπάθειες για να πάρει η ομάδα της Κοζάνης όσα περισσότερα μπορεί να βρει.

    Τέλος όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό ο Αντρέ Χάτσον, ο οποίος αποβλήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό με τη Χέμοφαρμ, οι υπεύθυνοι της ULEB διαβεβαίωσαν τον Τέλη Περγαμηνέλη ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι ο Αμερικανός θα αγωνιστεί κανονικά.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αισόδοξος ο Κοκότοβιτς

    4/4/2005 10:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η αναπάντεχη με τον τρόπο που ήρθε ήττα του Απόλλωνα χθες από την Καλλιθέα στην Καλαμαριά, "πάγωσε" τους πάντες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, εκτός ίσως του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που διατηρεί την ψυχραιμία του και επιμένει πως ο δρόμος της σωτηρίας δεν τέλειωσε για την ομάδα του. Για το παιχνίδι με τον Αρη που ακολουθεί, ο τεχνικός του Απόλλωνα μπορεί να υπολογίζει και στον Αλντίν Χατζί, ο οποίος επιστρέφει και χθες έλειψε φανερά από την αμυντική συγκρότηση της ομάδας του, ενώ στη διάθεσή του ο Σέρβος τεχνικός δεν θα έχει τον Νικολόπουλο, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς επεσήμανε σήμερα στους παίκτες του τα λάθη που έκαναν και τους ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, γι΄ αυτό και θα πρέπει να αφοσιωθούν στην επόμενη αναμέτρηση. Αλλωστε, το γεγονός ότι η ομάδα του έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια, του δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξεί.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποίηση στον Άρη για την ισοπαλία

    4/4/2005 10:18:00 μμ

    Τον πρώτο του βαθμό στην Αθήνα την φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Αρης, μετά την χθεσινή ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η εμφάνιση της ομάδας αλλά και το θετικό αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό έδωσε χαρά ύστερα από καιρό στον κόσμο του Αρη, που έδωσε δυναμικό «παρών» στη Λεωφόρο κι αυτή τη φορά δεν πήγαν άδικα τα... χιλιόμετρα που έκαναν. Οι οπαδοί του Αρη πανηγύρισαν το "Χ" της Κυριακής και στο τέλος χειροκρότησαν τους παίκτες, που τώρα περιμένουν τη μαζική τους προσέλευση στο ματς με την Καλαμαριά. Στο παιχνίδι αυτό που ακολουθεί στο γήπεδο "Κλ. Βικελίδης" την ερχόμενη Κυριακή, ο Γιώργος Χατζάρας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Αυτό γιατί επιστρέφουν και οι τρεις απόντες της Λεωφόρου. Συγκεκριμένα, ο Φερνάντο Σανχούρχο μπαίνει από αύριο στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, ενώ οι Νεμπεγλέρας και Νάιντος εξέτισαν την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Επιστροφή Χασιώτη

    4/4/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια απογευματινή προπόνηση περιλάμβανε σήμερα το πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, για το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Στην προπόνηση πήρε μέρος κανονικά ο Διονύσης Χασιώτης, που δεν αγωνίστηκε στα δυο τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Ο Κατερινιώτης αμυντικός αισθάνονταν πολύ καλά και μπήκε στους ομαδικούς ρυθμούς με τους συμπαίκτες του, οπότε θα πρέπει να υπολογίζεται και για το ντέρμπι που ακολουθεί. Πριν την προπόνηση, ο τεχνικός Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στους παίκτες του για το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου και έκανε τις σχετικές παρατηρήσεις του για όσα είδε και δεν τον ικανοποίησαν. Αύριο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα ξεκουραστούν ενώ, με μια προπόνηση καθημερινά θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

    Με 2.000 φιλάθλους στην Αθήνα

    Δυο χιλιάδες εισιτήρια θα έχει στην διάθεση του ο ΠΑΟΚ για τις ανάγκες των φίλων του στο ντέρμπι των "Δικεφάλων". Χίλια από αυτά θα διατεθούν στους αθηναίους οπαδούς του και άλλα τόσα στους φιλάθλους του στη Θεσσαλονίκη.

    Τέλος, ουδέν αξιοπρόσεκτο υπήρξε από τις αναζητήσεις μεταγραφικών στόχων στην Κύπρο από την εκεί μετάβαση του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Κωστίκου, και την παρακολούθηση του αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕ Πάφου.

    [13] Μπάσκετ

    Ανταμοιβή με ρεπό στον ΠΓΣ

    4/4/2005 9:28:00 μμ

    Τριήμερο ρεπό έδωσε ο προπονητής του Πανελληνίου, Κώστας Πετρόπουλος, στους παίκτες του ως ανταμοιβή για τη σημαντική νίκη που πέτυχαν στην Πάτρα στην προσπάθεια να παραμείνουν στην κατηγορία. Η προετοιμασία ενόψει Ολυμπιακού για την 24η ημέρα θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη. Ο Κώστας Πετρόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αντίθετα θεωρεί "ευνοϊκή για την ομάδα" την διακοπή, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ: "Είναι ευκαιρία να αποφορτιστούμε από την διαρκή πίεση, να ξεκουράσουμε βασικούς παίκτες και όσοι προέρχονται από τραυματισμούς ή ταλαιπωρούνται από μικροπροβλήματα να τα ξεπεράσουν και να φορτίσουν τις μπαταρίες. Καλό μας κάνει αυτό το διάλειμμα". Ο Πανελλήνιος -εκτός απροόπτου- δεν πρόκειται να δώσει φιλικά ματς στην διάρκεια του επόμενου 15ημέρου, καθώς η κρισιμότητα του αγώνα με τον Ολυμπιακό υποχρεώνει τον Πετρόπουλο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο προπονητικό πρόγραμμα.

    [14] Μπάσκετ

    Την συμπαράσταση του κόσμου ζητά ο ΠΑΟ

    4/4/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έχοντας εξασφαλίσει, όπως όλα δείχνουν την πρώτη θέση την Ελληνική Λίγκα και με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος όλοι στον Παναθηναϊκό, στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην δύσκολη αναμέτρηση για την φάση των "8" με την Έφες Πίλσεν την Τετάρτη (19:10) στο ΟΑΚΑ. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους "πράσινους", αν θέλουν να μην απολέσουν το πλεονέκτημα έδρας και να ταξιδέψουν με ανεβασμένη ψυχολογία για τον αγώνα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και γι' αυτό το λόγο η διοίκηση της ΚΑΕ με ανακοίνωσή της, έκανε έκκληση προς τους φιλάθλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό "παρών" και να υποστηρίξουν θερμά την ομάδα, που τα όνειρά της δεν σταματούν σε αυτό το παιχνίδι αλλά συνεχίζουν μέχρι την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του μπασκετ.

    Η ανακοίνωση αναλυτικά:

    "Ένα βήμα πριν από τον μεγάλο στόχο της που είναι η συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Μόσχας βρίσκεται πλέον η ομάδα του Παναθηναϊκού η οποία μεθαύριο Τετάρτη αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Εφές Πίλσεν και θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση με μία μεγάλη νίκη. Στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του, ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι και σήμερα, έχει στο πλάι του ισχυρό του «σύμμαχο» τον 6ο παίκτη του, δηλαδή τους φίλους του, στους οποίους ανήκει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της πετυχημένης πορείας στην διοργάνωση. Την Τετάρτη το «τριφύλλι» θα δώσει τον καθοριστικότερο αγώνα του στην Ευρωλίγκα κι έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ τη συμπαράσταση των φίλων του, στην προσπάθεια του για την κατάκτηση της νίκης. Η διοίκηση της ΚΑΕ και η ομάδα είναι σίγουροι πως και αυτή τη φορά οι φίλοι του συλλόγου θα κάνουν το καθήκον τους και θα δώσουν βροντερό παρών, ενισχύοντας τους παίκτες στο δύσκολο έργο τους, μέσα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια όπως πάντα."

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με απουσίες η Χαλκηδόνα στο Ηράκλειο

    4/4/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πολλά αγωνιστικά προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της Χαλκηδόνας για τον αγώνα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Ο Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στην διαθεσή του τιμωρημένους Σωτήρχο, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στα τελευταία λεπτά, αλλά και τους Αλ Τζάχερ και Γελαδάρη που συμπλήρωσαν από τέσσερις κίτρινες κάρτες. Εκτός αυτών ο Έλληνας τεχνικός είδε στη σημερινή προπόνηση τους Κούτση, Παππά, Εμπέντε και Κατεμής να μην μπορούν να βγάλουν το πρόγραμμα προπόνησης λόγω τραυματισμού, με την συμμετοχή των δύο πρώτων να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη, για τον αγώνα του Ηρακλείου.

    Την Πέμπτη αναμένεται ο Μόγιο

    Συγκεκριμένα, ο Κούτσης έχει υποστεί διάταση στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο και ο Παππάς διάταση στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο. Και οι δύο θα ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή και θα γίνει ένας «αγώνας δρόμου» για να προλάβουν το παιχνίδι της Κυριακής. Αντίθετα, η περίπτωση του Εμπέντε δεν είναι σοβαρή, ενώ δεν εκφράζονται ανησυχίες για τον Κατεμή.

    Επίσης, ο Γιώργος Παράσχος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τον Σένσο Μόγιο, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη Ζιμπάμπουε. Ο επιθετικός της Χαλκηδόνας ειδοποίησε πως βρήκε επιτέλους εισιτήρια και θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη. Ωστόσο, αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο από τη διοίκηση, καθώς τον περίμεναν από την περασμένη Τρίτη.

    [16] Μπάσκετ

    Ικανοποίηση στον Πανιώνιο

    4/4/2005 8:31:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε τροχιά τετράδας παρέμεινε ο Πανιώνιος μετά τους αγώνες της 23ης ημέρας. Οι "κυανέρυθροι" συνεχίζουν να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με ΠΑΟΚ και Αρη, ενώ με ικανοποίηση πληροφορήθηκαν την ήττα της ΑΕΚ στο ΣΕΦ που την έφερε έναν βαθμό πίσω απ αυτούς. Οι παίκτες του Πανιωνίου, επιστρέφουν αύριο στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Μέμος Ιωάννου, ο οποίος βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται μια ανάσα από την τετράδα, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, έβαλε ψηλά τον πήχη, ζητώντας να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί

    "Θέλουμε ανάλογη συνέχεια"

    "Με τη νίκη επί της Ολύμπια έκλεισε επιτυχημένα ένας σημαντικός κύκλος παιχνιδιών και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Είναι θετικό ότι στα δύο παιχνίδια εντός έδρας με τον Ιωνικό Ν.Φ./Αμαλιάδας και την Ολύμπια Λάρισας δεν είχαμε απώλειες παρά το γεγονός ότι αμφότεροι οι αντίπαλοί μας ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη", τόνισε αρχικά ο προπονητής του Πανιωνίου, ενώ για την συνέχεια του πρωταθλήματος τόνισε:

    "Από εδώ και πέρα κοιτάμε το επόμενο ματς με το Μαρούσι σε δύο εβδομάδες και κατόπιν τα δύο τελευταία παιχνίδια μας με Μακεδονικό και ΜΕΝΤ έχοντας ως στόχο να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Πιστεύω ότι στο διάστημα της διακοπής τα όποια μικροπροβλήματα έχουμε με τους τραυματισμούς ορισμένων παικτών θα ξεπεραστούν και θα είμαστε πανέτοιμοι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος",

    Ο Μέμος Ιωάννου το σαββατοκύριακο θα είναι στην Πάτρα για να παρακολουθήσει το 13ο Ολ Σταρ Γκέιμ του ΕΣΑΚΕ.

    Υπενθυμίζεται πως στο Ολ Σταρ Γκέιμ θα συμμετέχουν ενεργά έξι μέλη της "κυανέρυθρης" ΚΑΕ. Ο Πανιώνιος θα παραχωρήσει τέσσερις παίκτες, έναν προπονητή και έναν μάνατζερ.

    Πιο συγκεκριμένα, από τους παίκτες ψηφίστηκε ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, Νίκος Οικονόμου (ομάδα Ελλήνων), ο πρώτος ριμπάουντερ, Τράβις Ουότσον (ομάδα ξένων), ο Στράτος Περπέρογλου (ομάδα Ελπίδων Νότου) και Νίκος Αγγελόπουλος (ομάδα Ελπίδων Νότου). Ο βοηθός του Μέμου Ιωάννου, Νίκος Λινάρδος θα αποτελέσει τον προπονητή της ομάδας Ελπίδων Νότου και ο Νίκος Παπαδάκης τον μάνατζερ της ομάδας Ελπίδων Νότου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 April 2005 - 21:05:38 UTC