Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο φως" για ΧΥΤΑ στον Λαχανά
  • [02] Μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη
  • [03] "Λουτρό αίματος" σε γερμανική εκκλησία
  • [04] Ξηρασία μαστίζει την Κίνα

    [01] Κοινωνία

    Με απόφαση του ΣτΕ "Πράσινο φως" για ΧΥΤΑ στον Λαχανά

    4/4/2005 9:26:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Νόμιμη κρίθηκε από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στη θέση Κλέφτικα - Ερυθρά Καμέλη στην περιοχή Μαυροράχη 2, του Δήμου Λαχανά Θεσσαλονίκης. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, κατοίκων και άλλων τοπικών φορέων, που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ το 2001 με την οποία προεγκρίθηκε η χωροθέτηση του έργου, ισχυριζόμενοι ότι θίγονται οι οικισμοί και ο υδρολογικός και υδρογραφικός ορίζοντας της περιοχής, καθώς και ότι δεν ελήφθη υπόψη η σεισμικότητά της.

    [02] Κόσμος

    Μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη

    4/4/2005 7:55:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις βόμβες εξερράγησαν την Κυριακή σχεδόν ταυτόχρονα σε ένα αεροδρόμιο, ένα σουπερμάρκετ και ένα ξενοδοχείο στο μουσουλμανικό νότο της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και περισσότεροι από 50 να τραυματιστούν. Δύο από τις βόμβες εξερράγησαν στη νότια εμπορική πόλη Χατ Γιάι. Αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι πίσω από τις εκρήξεις βρίσκονται ισλαμιστές μαχητές και πως αναμένουν και άλλες επιθέσεις στην περιοχή, που βρίσκεται βόρεια των τριών νοτιότερων επαρχιών Πατάνι, Ναρατιουάτ και Γιάλα.

    "Καζάνι που βράζει" ο νότος

    Από την επίθεση στο αεροδρόμιο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Γάλλος τουρίστας.

    Άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια δεύτερη βόμβα εξερράγη σε σουπερμάρκετ, 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

    Μία τρίτη βόμβα που ήταν κρυμμένη σε μοτοσικλέτα εξερράγη έξω από ένα ξενοδοχείο στην πόλη Σόνγκλα, 40 χιλιόμετρα βόρεια του Χατ Γιάι, αλλά δεν υπήρξαν νεκροί.

    Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους 15 μήνες στην περιοχή, σε επιθέσεις που η κυβέρνηση αποδίδει σε μουσουλμάνους αυτονομιστές.

    [03] Κόσμος

    Μία νεκρή, τρεις τραυματίες "Λουτρό αίματος" σε γερμανική εκκλησία

    4/4/2005 7:35:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία 43χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρεις ακόμη πιστοί τραυματίστηκαν, όταν ένας 25χρονος Ταμίλ επιτέθηκε με σπαθί σε εκκλησία της Στουτγκάρδης, κατά της διάρκεια λειτουργίας το απόγευμα της Κυριακής. Όλα τα θύματα ήταν της ίδιας εθνικότητας, καθώς την απογευματινή λειτουργία στην προτεσταντική εκκλησία παρακολουθούσαν κυρίως Ταμίλ από τη Σρι Λάνκα. Ο επιτιθέμενος είχε πάνω του επίσης ένα όπλο και κρατούσε ακόμη το σπαθί όταν η αστυνομία τον ακινητοποίησε. Ο άνδρας ήταν από την περιοχή της Στουτγκάρδης και προηγουμένως είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά στην εκκλησία. Ως πιθανότερη αιτία της επίθεσης θεωρούνται προσωπικά προβλήματα του δράστη.

    [04] Κόσμος

    Ξηρασία μαστίζει την Κίνα

    4/4/2005 8:16:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εννέα εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα αντιμετωπίζουν έλλειψη πόσιμου νερού λόγω της ξηρασίας που μαστίζει τη χώρα και η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη φετινή γεωργική παραγωγή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τσάινα Ντέιλι", οι αγρότες που καλλιεργούν ρύζι στο νότο και όσοι καλλιεργούν σιτάρι στο βορρά, θα έχουν στη διάθεσή τους ελάχιστο ή και καθόλου νερό για να ποτίσουν τα χωράφια τους, καθώς η ξηρασία που πλήττει τη χώρα είναι η χειρότερη των τελευταίων πενήντα ετών.

    Χαμηλό το επίπεδο του νερού στα φράγματα

    "Μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν ξεραθεί εξαιτίας της ανεπαρκούς άρδευσης από τα ξερά ποτάμια και τις δεξαμενές. Ακόμη χειρότερα, υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού σε αρκετές παραθαλάσσιες επαρχίες", σημειώνει η εφημερίδα.

    Η ξηρασία είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο βορά, όμως συνήθως δεν πλήττει τη νότια Κίνα. Φέτος, το επίπεδο του νερού σε έντεκα φράγματα έχει πέσει τόσο χαμηλά, που το νερό δεν μπορεί να φτάσει μέχρι τα αγροκτήματα.

    Η "Τσάινα Ντέιλι" υπενθυμίζει ότι από το περασμένο φθινόπωρο, δεν έχει σημειωθεί κανένας τυφώνας στην περιοχή.

    Σχετικά Links:

    China Daily


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 April 2005 - 9:19:18 UTC