Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρέφουν οι εκδρομείς
  • [02] Ηλιόλουστα Kούλουμα
  • [03] Ο μπόμπιρας που νίκησε το θάνατο
  • [04] Στους δρόμους για την αλήθεια
  • [05] Περιοδεία Παπανδρέου σε Λίβανο - Συρία
  • [06] Δηλώσεις Μπακογιάννη για ορκωμοσία
  • [07] Επαφές Π. Παυλόπουλου για την Καισαριανή
  • [08] Δηλητηριάστηκαν ξανά
  • [09] Ρουκέτες κατά κυβερνητικού κτηρίου
  • [10] Επίθεση καμικάζι νότια της Βαγδάτης
  • [11] "Τριάρα" η Καλαμάτα
  • [12] Κλήρωση για μεγάλο τελικό
  • [13] Αμυντικό πλήγμα για Νιούκαστλ
  • [14] Αιματηρή στάση σε φυλακές

    [01] Κοινωνία

    Ηλιόλουστα τα Κούλουμα 2005 Επιστρέφουν οι εκδρομείς

    14/3/2005 7:22:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Με μουσικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκε και φέτος η Καθαρά Δευτέρα. Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δήμοι περίσσευσε το κέφι, ο χορός, τα παραδοσιακά τραγούδια και τα νηστίσιμα εδέσματα. Στην Αθήνα για πρώτη χρονιά φέτος, μουσικά δρώμενα έλαβαν χώρα και στους τρεις λόφους της πρωτεύουσας - Φιλοπάππου, Στρέφη και Σκουζέ ενώ πλούσια ήταν και φέτος τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα που πρόσφερε ο Δήμος Αθηναίων. Από το μεσημέρι, οι χιλιάδες εκδρομείς που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο της Αποκριάς στην ύπαιθρο, άρχισαν να επιστρέφουν.

    Σε επιφυλακή η τροχαία

    Αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτήν την ώρα στα σημεία εισόδου της πρωτεύουσας τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου όσο και στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας.

    Στην Εθνική Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Αθήνα έχει σχηματισθεί ουρά 15 χιλιομέτρων.

    Αυξημένα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων λαμβάνει η Τροχαία σε ολόκληρο το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ μέχρι τις 11 το βράδυ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών στις εθνικές οδούς.

    Ασθενοφόρα και κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ κινούνται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται Υγειονομικοί Σταθμοί, Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία στις κυριότερες διαδρομές των εκδρομέων που επιστρέφουν στα αστικά κέντρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ηλιόλουστα Kούλουμα

    [02] Κοινωνία

    Καλή Σαρακοστή! Ηλιόλουστα Kούλουμα

    14/3/2005 8:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/3/2005 7:32:44 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με μουσικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάζεται και φέτος η Καθαρά Δευτέρα. Στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι δήμοι περισσεύει το κέφι, ο χορός, τα παραδοσιακά τραγούδια και τα νηστίσιμα εδέσματα. Μάλιστα, για πρώτη χρονιά, μουσικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα και στους τρεις λόφους της πρωτεύουσας - Φιλοπάππου, Στρέφη και Σκουζέ - ενώ και φέτος ο δήμος Αθηναίων θα προσφέρει δωρεάν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα. Ανοιχτή παρέμεινε για την αγορά των σαρακοστιανών έως τη μία το μεσημέρι η ψαραγορά της Βαρβακείου, ενώ, κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, οι φούρνοι και ορισμένα σούπερ μάρκετ. Στη Θεσσαλονίκη, παντοπωλεία, κρεοπωλεία και οπωροπωλεία έμειναν ανοιχτά έως τις 2 το μεσημέρι. Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, καθώς η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να αρχίσει το απόγευμα.

    Έκτακτα μέτρα για ασφαλή επιστροφή

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα περάσει την Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι του στη Ραφήνα.

    Νωρίτερα, η σύζυγός του Νατάσα, εκμεταλλευόμενη τον καλό καιρό, έκανε ένα περίπατο με τον μικρό Αλέξανδρο και τη μικρή Αλίκη.

    Έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας έχει λάβει η Τροχαία, με παρεμβάσεις και ελέγχους, ενώ από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ απαγορεύεται στο εθνικό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου.

    Σε όλες τις εθνικές οδικές αρτηρίες θα βρίσκονται ασθενοφόρα και κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ.

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται και Υγειονομικοί Σταθμοί, Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία στις κυριότερες διαδρομές των εκδρομέων που επιστρέφουν στα αστικά κέντρα.

    Τέλος, συμβουλές για ασφαλές πέταγμα του χαρταετού δίνει και η ΔΕΗ, καθώς σε περίπτωση που μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρα σύρματα, υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεφάντωσε η Ελλάδα

    [03] Υγεία

    Η τραγωδία και το θαύμα που συγκλόνισε τις ΗΠΑ Ο μπόμπιρας που νίκησε το θάνατο

    14/3/2005 5:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ABC News

    Δεν ήθελε με τίποτα να κάνει αυτό το ταξίδι Έκλεισε πονηρά το μάτι στο θάνατο, και του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, όταν οι γιατροί του έδιναν λίγα λεπτά ζωής. Ήταν εξάλλου, μόλις δυο ετών και ήταν πολλά τα παιχνίδια της ζωής που είχε να ζήσει. Ο λόγος για ένα νήπιο από το Long Beach που διέψευσε την ιατρική κοινότητα με την αποφασιστικότητα και τη θέληση του για ζωή. Πριν από ένα μήνα, ο μικρός Μπομπ είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Στόνι Μπρουκ, σε βαθύ κώμα, με σπασμένα όλα τα κόκαλα του προσώπου του. Λίγα λεπτά πριν, το μεγάλου κυβισμού τζιπ που οδηγούσε ο πατέρας του περνούσε πάνω από το κεφάλι του.

    Η τραγωδία

    Το πρωινό της 21ης Φεβρουαρίου, ο δίχρονος Μπόμπ Παλάντζ, έπαιζε ανέμελα στο χιόνι όταν συνέβη η πρωτοφανής τραγωδία.

    Ο πατέρας του, μη γνωρίζοντας ότι ο μικρός Μπομπ ήταν ακόμα στην αυλή και έπαιζε, έβγαινε με όπισθεν από το γκαράζ, οδηγώντας ένα τζιπ Dodge Durango.

    Το μοιραίο είχε συμβεί

    Ο μικρός μεταφέρθηκε αμέσως στο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό του Stony Brook, όπου η πρώτη διάγνωση ήταν αποκαρδιωτική.

    Το νήπιο ήταν λίγα λεπτά πριν από το θάνατο

    Και το θαύμα

    Τότε, στις 21 Φεβρουαρίου.γιατί σήμερα τρεις βδομάδες μετά, ο μικρός Μπόμπι, κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο.

    Χαμογελώντας στην αγκαλιά της μαμάς του, φαίνεται σαν να μην έχει καταλάβει αυτό που έγινε.

    Μοναδικά πειστήρια της περιπέτειας του τα ράμματα που έχει στο κεφάλι του, από το ένα αυτάκι του στο άλλο.

    Αλλά και μία μερική απώλεια όρασης από το δεξί μάτι.

    Η μαμά του μιλά για ένα θαύμα.

    " Κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρει, ούτε και εγώ. Απλά τον άφησα στο χέρια του Θεού, δεν μπορούσε να κάνω τίποτα άλλο" δηλώνει και δάκρυα χαράς κυλούν από τα μάτια της.

    Για θαύμα, μιλούν και οι γιατροί, οι οποίοι αποτόλμησαν μία ριζοσπαστική και πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση.

    Οι γιατροί, μετέφεραν στην κοιλιακή χώρα, μέρη του κρανίου του Μπομπ, έτσι ώστε να τα διατηρήσουν υγιή μέχρι να μπορέσουν να τα επανατοποθετήσουν στη θέση τους.

    "Μεταφέραμε τέσσερα κομμάτια οστού από την κορυφή του κρανίου του, για να αποφύγουμε τη θανάσιμη πίεση από τον εγκέφαλο " δηλώνει ο Μάικλ Έγκνορ, επικεφαλής του τμήματος παιδικής νευροχειρουργικής.

    [04] Μ. Ανατολή

    Ένα μήνα μετά τη δολοφονία Χαρίρι Στους δρόμους για την αλήθεια

    14/3/2005 3:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: CNN-BBC

    Με αίτημα τους να λάμψει η αλήθεια, για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι αλλά και την πλήρη αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων από τη χώρα τους, χιλιάδες Λιβανέζοι κατέβηκαν και σήμερα στους δρόμους της Βηρυτού. Με σημαίες, πανό και συνθήματα κατά της Συρίας αλλά και υπέρ μία διεθνούς έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία Χαρίρι, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν το Μνημείο των Μαρτύρων στο κέντρο της Βηρυτού, φθάνοντας μέχρι το σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι. Ανταποκριτές στην περιοχή εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα βίαια επεισόδια, γεγονός που φαίνεται να προβληματίζει και τις αρχές που μετά και τη σημερινή διαδήλωση αναμένεται να απαγορεύσουν νέες κινητοποιήσεις.

    Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις δεσμεύσεις της Συρίας

    Η σημερινή διαδήλωση, η μαζικότερη από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ραφίκ Χαρίρι, έγινε μία μέρα μετά από αυτήν που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Nabatiyeh και την οποία διοργάνωσαν μέλη της Χεζμπολάχ.

    Την Κυριακή, υποστηρικτές της Συρίας, διαδήλωσαν κατά της αμερικανικής παρέμβασης στα πράγματα του Λιβάνου, ζητώντας να συνεχισθεί η στρατιωτική παρουσία της Συρίας στη χώρα τους.

    Χθες πάντως, ο Πρόεδρος της Συρίας, δεσμεύθηκε ενώπιον του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ ότι θα δώσει τις επόμενες μέρες, λεπτομέρειες για το σχέδιο απόσυρσης των συριακών στρατευμάτων από το Λίβανο.

    Τη δέσμευση αυτή χαιρέτισαν οι ΗΠΑ με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Κοντολίζα Ράις, να δηλώνει ότι πρόκειται για μία "θετική εξέλιξη".

    [05] Πολιτική

    Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Περιοδεία Παπανδρέου σε Λίβανο - Συρία

    14/3/2005 6:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ολοκλήρωσε το απόγευμα τις επαφές του σε Συρία και Λίβανο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έλαβε διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, ότι τα συριακά στρατεύματα θα αποσυρθούν από το Λίβανο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση στις σχέσεις Λιβάνου - Συρίας μπορεί να διευθετηθεί με ειρηνικό τρόπο." Η κρίση αυτή πρέπει να διευθετηθεί με ειρηνικό τρόπο , πρέπει να υπάρξει νέα ουσιαστική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, βασισμένη σε αποφάσεις του ΟΗΕ" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο πριν από αναχωρήσει για την Ελλάδα, ενημέρωσε για τον κύκλο των επαφών του στις δυο χώρες, τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Τερς Ρεντ Λάρσεν.

    Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών

    Την Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε στη Βηρυτό με στελέχη της Αντιπολίτευσης του Λιβάνου και συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις έτσι όπως αυτές διαγράφονται μετά τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι.

    Η επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποήθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

    Η αντιπροσωπεία των Σοσιαλιστών ηγετών, επισκέφτηκε την Κυριακή την Πλατεία Μαρτύρων στη Βηρυτό όπου έχει ταφεί ο Ραφίκ Χαρίρι και στη συνέχεια είχε ολιγόωρη συνάντηση με τη σύζυγό του.

    [06] Πολιτική

    Εξέφρασε λύπη για τις πολιτικές ερμηνείες Δηλώσεις Μπακογιάννη για ορκωμοσία

    14/3/2005 2:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, εξήγησε με σημερινές της δηλώσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τη λύπη της για την προσπάθεια κάποιων μέσων να δώσουν πολιτική ερμηνεία στην απουσία της, τονίζοντας ότι καθαρά οικογενειακοί λόγοι δεν της επέτρεψαν να παραστεί στην ορκωμοσία. "Οι δήθεν καλοθελητές πρέπει να καταλάβουν ότι οι πολιτικοί είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανήματα, δεν είναι ρομπότ. Έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, έχουν αισθήματα" ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως έπρεπε να βρίσκεται κοντά στο σύζυγό της, ο οποίος πέρασε μία δοκιμασία με την υγεία του. Η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογράμμισε ότι ο σεβασμός στο πρόσωπο του νέου Προέδρου είναι δεδομένος και ότι ο Κάρολος Παπούλιας ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    [07] Κοινωνία

    Επαφές Π. Παυλόπουλου για την Καισαριανή

    14/3/2005 2:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/3/2005 3:08:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Καισαριανής για την ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του Σκοπευτηρίου, επιχειρεί να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ενώ για την Πέμπτη προγραμματίζεται συνάντηση της δημοτικής αρχής και με την υπουργό Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος και τα μέλη του συμβουλίου, θα αναστείλουν την απεργία πείνας που πραγματοποιούν από την περασμένη Παρασκευή. Σημειώνεται ότι ο δήμος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Σκοπευτική Εταιρεία Καισαριανής, καθώς επιθυμεί την ανέγερση μνημείου στο χώρο του Σκοπευτηρίου, ενώ η Εταιρεία επιμένει στη διατήρηση του ιστορικού χώρου ως έχει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκίνησε απεργία πείνας ο δήμαρχος

    [08] Κοινωνία

    Δηλητηριάστηκαν ξανά

    14/3/2005 12:29:00 μμ

    Πηγή: NET

    Τέλος δεν φαίνεται να έχουν οι δηλητηριάσεις της πολύπαθης πλέον οικογένειας Δημητρουλάκη στο Ηράκλειο. Αυτή τη φορά πέντε μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με σπασμούς, απόρροια τροφικής δηλητηρίασης. Στη συνέχεια, τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στην μονάδα Eντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ, σε πιο ελαφρά κατάσταση νοσηλεύονται η μητέρα τους και τέσσερα ακόμη άτομα της ίδιας οικογένειας. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για αυτή την περίεργη υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη.

    Διεξάγονται έρευνες

    Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα που έχει σημειωθεί στην οικογένεια Δημητρουλάκη από το Δεκέμβριο. Τότε, μάλιστα, είχε συλληφθεί η Μαρία Δημητρουλάκη η οποία είχε μαγειρέψει φαγητό που οδήγησε στο νοσοκομείο μέλη της οικογένειας, αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερη

    Ο ιατροδικαστής, κ. Στειακάκης, ζήτησε να πάρουν δείγματα από τα υπολείμματα του φαγητού, καθώς και από ένα ανοιχτό κουτί ρύζι και ένα μισογεμάτο που υπήρχε στο σπίτι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και νέα θύματα δηλητηρίασης στο Ηράκλειο

    Δηλητηρίασε την οικογένειά της

    [09] Κόσμος

    Ρουκέτες κατά κυβερνητικού κτηρίου

    14/3/2005 3:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρουκέτες που έπληξαν τη Δευτέρα την έδρα της διοίκησης των προσκείμενων στη Μόσχα στρατιωτικών αρχών στο Γκρόζνι. Λίγο μετά τις 9 το πρωί, τοπική ώρα, άγνωστοι έβαλαν με έξι ρουκέτες εναντίον του κτηρίου, προφανώς από το γειτονικό δάσος. Από τους τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Η επίθεση πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφότου ο ηγέτης των Τσετσένων αυτονομιστών, Ασλάν Μασχάντοφ, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις ρωσικές δυνάμεις. Οι αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα και περιόρισαν την πρόσβαση στο Γκρόζνι. Ωστόσο, αυξημένα μέτρα είχαν ληφθεί ήδη από το Σάββατο καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι οι αυτονομιστές ετοιμάζουν επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής στο χωριό Τσάλι, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον σταθμού ελέγχου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκρός ο Τσετσένος ηγέτης Μασχάντοφ

    [10] Ιράκ

    Επίθεση καμικάζι νότια της Βαγδάτης

    14/3/2005 2:16:00 μμ

    Καμικάζι ανατίναξε τη Δευτέρα το αυτοκίνητό του κοντά σε σημείο αστυνομικού και στρατιωτικού ελέγχου σε πόλη νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες, εκτός του δράστη. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γιουσουφίγια, στο σημείο που είναι γνωστό ως το "τρίγωνο του θανάτου", όπου οι εξεγερμένοι επιδίδονται πολύ συχνά σε επιθέσεις κατά των ιρακινών και αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας. Σε άλλο περιστατικό, δύο Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην κοινότητα Ρασίντ, 25 χλμ. νότια της Βαγδάτης. Το όχημα εξερράγη αμέσως μετά από τη στιγμή που πέρασε από το σημείο της έκρηξης μία αμερικανική περίπολος.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τριάρα" η Καλαμάτα

    14/3/2005 7:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Καλαμάτα χάλασε το εορταστικό κλίμα του καρναβαλιού της Πάτρας καθώς στον σημερινό αγώνα της απέναντι στην Παναχαϊκή, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική της Β' Εθνικής, πήρε την νίκη με 3-0. Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ στο πρώτο μέρος και η Καλαμάτα δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας στο παιχνίδι της. Στην επανάληψη ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν ταχύτητα και μέσα σε λίγα λεπτά σημείωσαν και τα τρία γκολ για να πάρουν μια θριαμβευτική νίκη, που τους φέρνει πλέον ισόβαθμούς με την Λάρισα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Απόλλων Αθηνών-Νίκη Βόλου 1-0 Ακράτητος-Ηλυσιακός 1-0 Προοδευτική-Πανσερραϊκός 0-0 Πανηλειακός-Λάρισα 0-0 Καστοριά-Εθνικός Αστέρας 1-0 Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών 2-1 Παναχαϊκή 2005-Καλαμάτα 0-3 Ποσειδών Νέων Πόρων-Κασσάνδρα 0-2 α.α. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες) 1. Ακράτητος 44 2. Λεβαδειακός 42 3. Καλαμάτα 39 - Λάρισα 39 5. Καστοριά 38 6. Νίκη Βόλου 37 7. Πανηλειακός 36 8. Ολυμπιακός Βόλου 35 9. Πανσερραϊκός 34 10. Προοδευτική 31 11. Ηλυσιακός 28 12. Εθνικός Αστέρας 27 - Απόλλων Αθ. 27 14. Παναχαϊκή 2005 23 15. Ατρόμητος Αθ. 4 16. Ποσειδών Ν. Πόρων -9 * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κλήρωση για μεγάλο τελικό

    14/3/2005 7:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ούτε στους ημιτελικούς του κυπέλλου Αγγλίας δεν θα έχουμε τελικά ζευγάρι της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ, καθώς η σημερινή κλήρωση φέρνει τους "μπέμπηδες" αντιμέτωπους με την Νιούκαστλ και τους "κανονιέρηδες" με την Μπλάκμπερν στον δρόμο για τον τελικό. Φυσικά και τα δύο ματς είναι δύσκολα για τις φημισμένες ομάδες της Πρέμιερλιγκ, όμως αυτή η κλήρωση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τελικού ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μάντσεστερ. Οι αγώνες θα γίνουν 16 ή 17 Απριλίου στο "μιλένιουμ" του Κάρντιφ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αμυντικό πλήγμα για Νιούκαστλ

    14/3/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αρκετά σοβαρός είναι ο τραυματισμός που υπέστη ο Τίτους Μπραμπλ, στο 40' του χθεσινού αγώνα με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας. Ο 23χρονος αμυντικός της Νιουκάστλ τραυματίσθηκε στην βουβωνική χώρα και αποχώρησε, ενώ σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις θα επιστρέψει στην ενεργό δράση σε 4-6 εβδομάδες. Κατά συνέπεια, θα απουσιάσει από τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει μεθαύριο στο Νιουκάστλ για τους "16" του κυπέλλου UEFA. Πρόκειται για μία αρκετά σημαντική απώλεια για τον τεχνικό της αγγλικής ομάδας, καθώς εκτός του Μπραμπλ, ο Γκρέιαμ Σούνες δεν μπορεί να υπολογίζει στους επίσης τραυματίες Αντι Ο'Μπράιαν, Ρόμπι Ελιοτ και Στίβεν Τέιλορ, γεγονός που του δημιουργεί πρόβλημα για την αμυντική διάταξη των "ανθρακωρύχων". "Η απουσία του είναι σημαντική, καθώς αποτελεί πολύτιμη μονάδα. Είναι νέος και εφόσον αποθεραπευθεί γρήγορα θα επιστρέψει σε τέσσερις εβδομάδες. Διαφορετικά, θα χρειαστούν περίπου έξι", δήλωσε σχετικά ο έμπειρος προπονητής.

    [14] Κόσμος

    Τουλάχιστον πέντε νεκροί Αιματηρή στάση σε φυλακές

    14/3/2005 12:58:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Να παραδοθούν συμφώνησαν οι κρατούμενοι-μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που στασίασαν σε φυλακή της Μανίλας, μετά από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Προηγουμένως, απέσπασαν τα όπλα των φρουρών και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 άτομα και από τις δύο πλευρές. Οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει τη φυλακή και ήταν έτοιμες να επέμβουν, στην περίπτωση που αποτύγχαναν οι διαπραγματεύσεις.

    Παραδίδονται μετά από συμφωνία

    Οι στασιαστές είπαν ότι θα παραδοθούν αφότου η κυβέρνηση υπογράψει ένα κείμενο που θα εγγυάται την ασφάλειά τους και το σεβασμό στα δικαιώματά τους, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Αβελίνο Ραζόν.

    Στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, συμφώνησαν να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν εντός της ημέρας, εφόσον προσδιοριστεί σύντομα η δίκη τους και εξασφαλίσουν ότι θα εκπροσωπηθούν από δικηγόρους της επιλογής τους. Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μόλις υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 March 2005 - 18:05:26 UTC