Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον τελικό ο Ολυμπιακός
  • [02] Η Ελλάδα το γλεντάει
  • [03] Οικονομικά κίνητρα σε Ιράν από ΗΠΑ
  • [04] "Πέρασε" ο αντιτρομοκρατικός νόμος
  • [05] Χατζής: "'Ημασταν φτιαγμένοι"
  • [06] ΠΑΟΚ: Απλήρωτοι με Εργοτέλη
  • [07] Κοντά σε Τσέλσι ο Χοακίν
  • [08] ΠΑΟ: Με απουσίες κατά του Ηρακλή
  • [09] Προσγείωση σε Ελλάδα για Μακεδονικό
  • [10] Τους έκανε "πελάτες"
  • [11] ΟΦΗ: Αρθροσκόπηση ο Αδάμος
  • [12] "Έσβησε" το χαμόγελο μίας αγωνίστριας
  • [13] Με απουσίες κατά του ΟΦΗ ο Άρης
  • [14] ΜΕΝΤ: Χωρίς προβλήματα με Άρη
  • [15] Ισόβια για πώληση ναρκωτικών
  • [16] Αμέτρητα προβλήματα για ΠΑΟΚ

    [01] Βόλεϊ

    Στον τελικό ο Ολυμπιακός

    11/3/2005 10:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 11:09:22 μμ)

    Συντάκτης:

    Συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία ήταν ο Ολυμπιακός ο οποίος, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων προκρίθηκε στον τελικό του Final-4 του Teams Top Cup, ανδρών επικρατώντας 3-0 της Ντούκλα Λίμπερετς από την Τσεχία. Στο τελευταίο ραντεβού πριν το δεύτερο ευρωπαϊκό του τρόπαιο σε εννέα χρόνια ο Ολυμπιακός θα κληθεί απόψε στις 18:30 να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδικής Νεσελάντε, που στον εμφύλιο ημιτελικό της πρεμιέρας κυριάρχησε 3-0 της Όμνιγουόρλντ με 3-0.

    Μπήκε "τρακαρισμένος"

    Με τη συμπαράσταση περίπου 5.000 φίλων του ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά τον β΄ ημιτελικό κόντρα στη Ντούκλα Λίμπερετς και προηγήθηκε με 8-5 της νεανικής τσεχικής ομάδας. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι, έκοψαν το ρυθμό των ερυθρόλευκων και με τις όμορφες επιθετικές προσπάθειες των Γέσλινεκ και Ζαντράλ κατάφεραν να φέρουνε στα ίσα το παιχνίδι με 10-10 και 13-13. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει δύο πόντους, αλλά και πάλι με καλό μπλοκ οι Τσέχοι ροκάνισαν τη διαφορά σε 21-20. Εκατέρωθεν λάθη στο σερβίς όμως έφεραν ξανά το ματς στα ίσα 22-22 αλλά στο τέλος δια χειρός Μιλίνκοβιτς, οι ερυθρόλευκοι με δύο άσους του πρίγκιπα Μάρκος πήραν το προβάδισμα.

    "Μάρκος" ο αγχολυτικός

    Το κερδισμένο σετ έδιωξε το αρχικό άγχος από τους γηπεδούχους, οι οποίοι με κορυφαίο το Μάρκος Μιλίνκοβιτς και πραγματικό «κέρβερο» στο μπλοκ τον Άκη Χατηαντωνίου, επέβαλλαν από την αρχή του β σετ το ρυθμό τους με 8-3. Ο Κουρνέτας πολύ καλός στα καθήκοντά του ως πασαδόρος και όχι μόνο, έσπρωξε τον Ολυμπιακό στο 12-5. Η Ντούκλα ρίσκαρε με δυνατό σερβίς, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι κρατούσαν διαφορά ασφαλείας με 16-10. Ακόμη και η εξέδρα είχε αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον της, αφού είχε επιδοθεί σε συνθήματα κατά της ΑΕΚ κι έτσι ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε με 25-17 τα κερδισμένα του σετ.

    Χαλαρά στον τελικό

    Στο τελευταίο σετ η Ντούκλα Λίμπερετς «με την πλάτη στον τοίχο» ρίσκαρε περισσότερο στο σερβίς της και κατάφερε να προηγηθεί με 7-5 και 8-7. Γρήγορα όμως ο Μιλίνκοβιτς έδωσε ξανά το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους με 12-10 και 16-11. Κάπου εκεί οι Τσέχοι "θόλωσαν ", αφού κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο, οι ερυθρόλευκοι δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτα και εδραίωσαν έτσι τη «λευκή» νίκη-πρόκριση με 25-20.

    Tα σετ: 22-25, 17-25, 20-25

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κλαούντιο Κουέγιο): Κουρνέτας, Σάλμον, Χριστοφιδέλης, Τσακιρόπουλος, Μιλίνκοβιτς, Χατζηαντωνίου, Δημητρακόπουλος (λίμπερο), Ντράκοβιτς.

    ΝΤΟΥΚΛΑ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (Πετρ Μπρομ): Ντίτριχ, Τίχασεκ, Μπίζα, Γέσλινεκ, Ρέγλιεκ, Ζάντραζιλ, Κριστόφ (λίμπερο), Τσέρμακ, Βενκόφσκι.

    Με διάστρεμμα αγωνίστηκε ο Μιλίνκοβιτς

    Με διάστρεμμα αγωνίστηκε ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς, ωστόσο ήταν αυτός που με δύο κρίσιμους πόντους έδωσε τη νίκη στο πρώτο σετ με το σερβίς του. Αυτό ήταν και το κλειδί του αγώνα κόντρα στην Ντούκλα, σύμφωνα με τον Αργεντίνο άσο και τον προπονητή του Ολυμπιακού, Κλαούντιο Κοέγιο.

    Κλαούντιο Κοέγιο (προπονητής Ολυμπιακού): "Είχαμε μεγάλη πίεση γιατί ξέραμε ότι έπρεπε να πάμε στον τελικό. Βρήκαμε όμως τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε την πίεση. Καταφέραμε με τον Μάρκος να πάρουμε το πρώτο σετ, που ήταν ισορροπημένο. Τους δυσκολέψαμε και τους πιέσαμε με το σερβίς μας. Μετά το πρώτο σετ βρήκαμε την ηρεμία μας και ήταν πιο εύκολο να πιέσουμε ακόμα περισσότερο με το σερβίς μας. Εκεί θα κριθεί και ο τελικός. Οι Ολλανδοί παίζουν καλά σε μπλοκ και άμυνα και το ματς θα είναι ισορροπημένο. Όποιος έχει καθαρό μυαλό και παίξει έξυπνα θα πάρει και τον τίτλο. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαστε στον τελικό, όπως πιστεύω ότι είναι και όλοι".

    Μάρκος Μιλίνκοβιτς (παίκτης Ολυμπιακού): "Ξέραμε ότι η Ντούκλα είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Κλειδί του παιχνιδιού ήταν το καλό σερβίς μας, με το οποίο δεν τους αφήσαμε να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Εκεί κάναμε τη διαφορά. Εγώ έπαθα ένα μικροδιάστρεμμα στη χθεσινή προπόνηση για αυτό ήμουν σε αυτή την κατάσταση".

    Πιοτ Μπρομ (προπονητής Ντούκλα): "Το πρώτο σετ κρίθηκε στα δύο καθοριστικά σερβίς του Μιλίνκοβιτς. Στην αρχή του δεύτερου σετ είχαν πολύ σκληρό σερβίς και μας χάλασαν την υποδοχή. Συναντήσαμε και δυνατό μπλοκ και το έργο μας έγινε ακόμα πιο δύσκολο για αυτό χάσαμε".

    Άλις Ντίτριχ (αρχηγός Ντούκλα): "Είμαστε απογοητευμένοι γιατί θέλαμε να πάμε καλύτερα και να κερδίσουμε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν καλύτεροι από ότι περιμέναμε".

    Μικρά μικρά από το ΣΕΦ

    Το παρών στις κερκίδες των επισήμων έδωσε απόψε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, που χειροκρότησε τη νίκη της ομάδας του. Βροντερό παρών έδωσε και η ΕΟΠΕ με επικεφαλής πάντα τον πρόεδρο της Θανάση Μπελιγράτη.

    Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι φίλοι του βόλεϊ στο ΣΕΦ, καθώς δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποια ολλανδική ομάδα προτιμούσαν στον τελικό ως αντίπαλο των "ερυθρολεύκων". Οι μεν ήθελαν την πρόκριση, της ομάδας του κορυφαίου πασαδόρου όλων των εποχών Πέτερ Μπλανζέ, την Όρτεκ Νεσελάντε, ενώ άλλοι επηρεασμένοι από την ελληνική καταγωγή του Γιόπ Παουλίδες, έδειξαν να προτιμούν το «συμπατριώτη» μας. Τελικά δικαιώθηκαν οι φίλοι του Μπλανζέ...

    Εμφανώς επηρεασμένοι από τη χθεσινό σοκ με τη Νιούκαστλ ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Μάλιστα περίπου 2000 από αυτούς επέστρεψαν τελευταία στιγμή ισάριθμα εισιτήρια.

    Λίγο πριν αδειάσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποθέωσαν τον Αργεντίνο σούπερ σταρ Μάρκος Μιλίνκοβιτς, ο οποίος ανταπέδωσε την αγάπη του κόσμου.

    Άψογη ήταν απόψε η συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ενθάρρυναν την ομάδα τους με συνθήματα

    [02] Κοινωνία

    Η Ελλάδα το γλεντάει

    11/3/2005 8:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Γλέντια με μπόλικο κρασί και μουσική περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των περισσότερων Ελλήνων για το τριήμερο. Η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπά φυσικά στην Πάτρα, ωστόσο και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν σκοπεύουν να μείνουν πίσω σε καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η περιφέρεια ξέρει να ζει την αποκριά, με αναβίωση εθίμων που οι ρίζες τους χάνονται πίσω στην ιστορία και με παραδοσιακή μουσική, αλλά και με παρελάσεις και ξεφαντώματα μέχρι πρωίας. Η "αυλαία" πέφτει την Καθαρά Δευτέρα με παιχνίδια και πέταγμα του αετού για τους μικρούς και τραπέζια γεμάτα φασολάδα, χαλβά, λαγάνες, θαλασσινά και άλλα νηστίσιμα για τους μεγάλους.

    Ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσεως

    Η Πάτρα , όπως κάθε χρόνο κρατά τα σκήπτρα και οδηγεί το χορό. Η πομπή του βασιλιά Καρνάβαλου και των σατυρικών αρμάτων, που φέτος είναι εμπνευσμένοι από τους "Χίλιους και ένα μύθους" με έντονο στιλ οριεντάλ, θα δηλώσει δυναμικά παρούσα τόσο τη βραδινή ποδαράτη του τελευταίου Σαββάτου, όσο και στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

    Στην Ξάνθη , πόλος έλξης για πολλούς, όπως κάθε χρόνο θα γίνουν αναπαραστάσεις εθίμων και χοροί με παραδοσιακές φορεσιές. Οι θρακικές λαογραφικές γιορτές, θα ολοκληρωθούν εν μέσω πυροτεχνημάτων το βράδυ της Κυριακής με το κάψιμο του "Τζάρου" και αφού προηγηθεί η μεγάλη παρέλαση αρμάτων.

    Στην Κοζάνη το λόγο έχουν οι φανοί αλλά και τα περιπαιχτικά και αθυρόστομα τραγούδια. Οι φανοί, οι μεγάλες φωτιές, δηλαδή, ανάβουν στις γειτονιές της πόλης ήδη από την Τσικνοπέμπτη έως και το Σάββατο της "Τρανής Αποκριάς". Την Κυριακή της Τυρινής το σύνολο των δεκατριών φανών ανάβει αργά το απόγευμα και ξεκινά το γλέντι, παίρνοντας τη σκυτάλη και από τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων.

    Στη Νάουσα , οι αποκριές είναι συνώνυμες με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες, ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη του χρόνου και στο οποίο η συμμετοχή είναι μόνο για άνδρες. Το έθιμο, που περιλαμβάνει τελετουργικό ντύσιμο του Γενίτσαρου και μάζεμα του μπουλουκιού του από ζουρνατζήδες, που γυρίζουν στα σπίτια της πόλης, αναβιώνει τόσο την πρώτη όσο και την τελευταία Κυριακής της Αποκριάς, όπου και καταλήγει σε ένα μεγάλο γλέντι, που συνεχίζεται μέχρι και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

    Στην Καστοριά, τη Κυριακή ανάβουν οι "μπουμπούνες", οι φωτιές δηλαδή, γύρω από τις οποίες θα διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι πίνοντας κρασί, ρακί, και τρώγοντας χαλβά, ελιές και ψητό λουκάνικο. Άλλο πατροπαράδοτο έθιμο ο "χάσκαρης". Σε κάθε σπίτι ο αρχηγός της οικογένειας θα δέσει με κλωστή στην άκρη ενός "κλώστη" (πλάστη) ένα αυγό, το οποίο και θα γυρίσει με ταχύτητα από στόμα σε στόμα. Όποιος καταφέρει να αρπάξει το αβγό θα είναι ο νικητής.

    Στα Ιωάννινα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο αποκριάτικο έθιμο οι "Τζαμαλες" που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και οριοθετούσε το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης , το ξεκίνημα της νέας γης και την απαρχή των καλοκαιρινών γεωργικών εργασιών.

    Στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στον Τύρναβο οι γιορτές κορυφώνονται με το "μπουρανί" της Καθαρής Δευτέρας, μια έντονα διονυσιακή γιορτή, αφιερωμένη στη γονιμότητα της γης. Χαρακτηριστικό της οι φαλλοί από διάφορα υλικά και σε διάφορα μεγέθη, τα βψωμολοχικά πειράγματα και φυσικά το τσίπουρο.

    Στη Θήβα αναβιώνει ο αριστοφανικός "Βλάχικος Γάμος", κατάλοιπο διονυσιακής παράδοσης, όπου φυσικά και η νύφη είναι άνδρας. Το έθιμο ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με γλέντι.

    Στο Γαλαξίδι της Φωκίδας τα Κούλουμα γίνονται μέσα σε πολύχρωμη ομίχλη, καθώς μετά την παρέλαση των αρμάτων λαμβάνουν χώρα τα γνωστά επεισοδιακά και ανελέητα "αλευρομουτζουρώματα". Πρόκειται για μια παραδοσιακές "εχθροπραξίες" στα στενά της όμορφης πόλης, με πυρομαχικά από αλεύρι, στάχτη, λουλάκι και ώχρα, υπό τους ήχους νταουλιών και βιολιών.

    Στη Σύρο το Σάββατο, γλεντούν στην Ανω Σύρα με τα "Ζεϊμπέκια". Χοροί και τραγούδια ώσπου ο Αράπης κλέβει την Αρχιχανούμισσα, τη γυναίκα του πρώτου καπετάνιου. Επιβάλλεται κυνηγητό στο λαβύρινθο των όμορφων σοκακιών, μέχρι να συλληφθεί και να "καταδικαστεί" ο δράστης.

    Στη Σκύρο πρωταγωνιστούν οι "γέροι", δηλαδή βοσκοί με κουδούνια στη μέση), οι κορέλες, με παραδοσιακές σκυριανές φορεσιές.

    Στην Αγιάσσο της Μυτιλήνης, οι μέρες γιορτάζονται με τα ημι-ακατάληπτα "Τριψίματα", που είναι στιχάκια χωρίς αναστολές, στην τοπική διάλεκτο. Τα πιο σεμνά από αυτά θα τα δείτε γραμμένα και σε τοίχους.

    Στη Ζάκυνθο το ντόμινό θεωρείται απαραίτητο, ενώ η Κυριακή γιορτάζεται με πόλκα, καντρίλιες και παραδοσιακό ρυζόγαλο.

    Το καρναβάλι ανάβει και στο Ρέθυμνο της Κρήτης με νυχτερινή παρέλαση το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το μεσημέρι με την παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων.

    Και στο Λεκανοπέδιο φυσικά, οι δήμοι έχουν στο πρόγραμμα πληθώρα εκδηλώσεων στις διάφορες συνοικίες της πόλης. Συναυλίες θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή σε διάφορα μέρη της Αθήνας , ενώ παρελάσεις θα γίνουν στο Ρέντη, το Μοσχάτο και τον Πειραιά. Την Καθαρά Δευτέρα οι λόφοι Φιλοπάππου, Στρέφη και Σκουζέ θα γεμίσουν από μουσικές και κρασί.

    Βέβαια και στους περισσότερους δήμους της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματιστεί σειρές από εκδηλώσεις με χορό και παραδοσιακά εδέσματα. Μάλιστα στο δήμο Σοχού την Κυριακή της Αποκριάς θα αναβιώσει των κουδουνοφόρων καρναβαλιών, που θεωρούνται προστάτες της υγείας και της σοδειάς. Με τις φορεσιές τους φτιαγμένες από δέρμα μαύρου τράγου, με μεγάλα κουδούνια γύρω από το λαιμό τους και κρατώντας από ένα μπουκάλι κρασί και ένα ξύλινο σπαθί θα γυρίσουν τους δρόμους της πόλης.

    Συμπέρασμα: οπλιστείτε με κέφι και μεγάλη όρεξη και διαλέξτε προορισμό. Καλή διασκέδαση...

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Αθηναϊκή Αποκριά σε δράση

    Σχετικά Links:

    http://www.carnivalpatras.gr/

    www.carnival-of-xanthi.gr/

    www.rethymno.gr/carnival

    [03] Κόσμος

    Αλλαγή στάσης Οικονομικά κίνητρα σε Ιράν από ΗΠΑ

    11/3/2005 11:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Την επιθυμία της Ουάσινγκτον να προσφέρει στην Τεχεράνη οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, εξέφρασε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Ρόιτερ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωναν ότι θα υποστηρίξουν την παραπομπή του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, εάν συνεχίσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ήραν την αντίρρησή τους σχετικά με την υποψηφιότητα του Ιράν για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ενώ είναι έτοιμες να παραδώσουν στην Τεχεράνη και ανταλλακτικά για επιβατικά αεροπλάνα. "Πολύ ασήμαντη για να σχολιαστεί" χαρακτηρίζει από την πλευρά του το Ιράν την αμερικανική προσφορά. Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ευρώπη "μιλούν με μια φωνή" για το Ιράν, προειδοποιώντας ότι ο "ελεύθερος κόσμος δεν θα ανεχθεί" να έχει πυρηνικά όπλα η Τεχεράνη.

    "Με μόνο μέσο τη διπλωματία"

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρεται ότι κατ αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει τις προσπάθειες που γίνονται από τα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εγκαταλείψει η Τεχεράνη κάθε πυρηνική στρατιωτική φιλοδοξία.

    Επίσης, προστίθεται ότι η Ουάσινγκτον θέλει η Τεχεράνη να συμμορφωθεί προς τις σχετικές υποχρεώσεις της, με τη χρήση μόνο πολιτικών και διπλωματικών μέσων.

    Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι διακατέχονται από ανησυχία, επειδή το Ιράν στηρίζει "τρομοκρατικές οργανώσεις", που εμποδίζουν την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, αλλά και δεν σέβεται πλήρως τα δημοκρατικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ικανοποίηση Μπους

    "Είμαι ευτυχής για το ότι μιλάμε με μια φωνή με τους Ευρωπαίους φίλους. Είμαι ευτυχής που μπορούμε να εργαστούμε μαζί για να δηλώσουμε ξεκάθαρα στο ιρανικό καθεστώς ότι ο ελεύθερος κόσμος δεν θα ανεχθεί να κατέχει πυρηνικό οπλοστάσιο", δήλωσε σε ομιλία του ο Τζορτζ Μπους στο Σρίβενπορτ της Λουϊζιάνα.

    [04] Κόσμος

    Μετά από παρέμβαση Μπλερ "Πέρασε" ο αντιτρομοκρατικός νόμος

    11/3/2005 8:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 9:47:26 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - BBC

    Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής το αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, θέτοντας έτσι τέρμα στη σύγκρουση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, όπως μετέδωσαν τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο αρχηγός των Τόρι, Μάικλ Χάουαρντ, αποδέχτηκε τη συμβιβαστική πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχέθηκε αναθεώρηση των ρυθμίσεων μετά τις εκλογές. Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του ομιλία από την Ντάουνινγκ Στριτ, κατήγγειλε την "ανεύθυνη" στάση της αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν την Παρασκευή στη Βρεταναί οκτώ ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και ο 44χρονος Παλαιστίνιος Αμπού Κατάντα, που είχε κατηγορηθεί ως εκπρόσωπος του μπιν Λάντεν στην Ευρώπη. Όπως, όμως, και οι υπόλοιποι, θα είναι υποχρεωμένος να φορά το ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού του, να παραμένει στο σπίτι του από τις 7 το βράδυ ως το πρωί, να μην έχει κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    Μαραθώνιος διαβουλεύσεων

    Νωρίτερα, η συντηρητική αντιπολίτευση της Βρετανίας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι επίκειται συμφωνία στην υπό εξέλιξη άγρια μάχη για τον αντιτρομοκρατικό νόμο, εκτιμώντας ότι η βρετανική κυβέρνηση αποδέχτηκε το βασικό της αίτημα.

    Ο Μαικλ Χάουαρντ, ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι έγιναν ορισμένες αλλαγές, κυρίως σε ότι αφορά τη ρήτρα της επανεξέτασης του νόμου σε ένα χρόνο (ρήτρα sunset), την οποία ζητούσε μετ επιτάσεως η Βουλή των Λόρδων.

    Σημειώνεται ότι η Βουλή των Κοινοτήτων και η Βουλή των Λόρδων απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο, παρά τη μαραθώνια συζήτηση που διάρκεσε περισσότερες από 30 ώρες!

    [05] Μπάσκετ

    Χατζής: "'Ημασταν φτιαγμένοι"

    11/3/2005 10:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την κορυφή του Ζ' ομίλου στη φάση των "16" της Ευρωλίγκας απολαμβάνει από την Πέμπτη η ΑΕΚ, μετά την άνετη νίκη της επί της Πρόκομ Τρεφλ στην Πολωνία. Η Ένωση μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και πλέον θέτει ισχυρές βάσεις για την πρόκριση της στα προημιτελικά. Για αυτή την επιτυχία του "δικέφαλου" μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο αρχηγός και από τους πολυτιμότερους παίκτες της ΑΕΚ την φετινή χρονιά, Νίκος Χατζής, αναλύοντας την πορεία της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια: "Οι δύο πρώτες νίκες μας... έφτιαξαν. Το 3-0 που έχουμε κάνει είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα το σκεφτόμασταν όταν είδαμε το πρόγραμμα των αγώνων. Ξέραμε ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια θα ήταν το κλειδί της πορείας μας", τόνισε ο Καλαματιανός άσος του "δικέφαλου", ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο μυστικό της επιτυχίας.

    Με... κεκτημένη ταχύτητα

    "Οι νίκες επί της Μπενετόν και της Έφες, όχι μόνο μας έφεραν πρώτους, αλλά έφτιαξαν και την ψυχολογία μας με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν. Μας έδωσαν δύναμη αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Έτσι πήγαμε στην Πολωνία, αποφασισμένοι. Με... κεκτημένη ταχύτητα. Το πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε κι άλλωστε δεν υπήρχε για μας άλλο αποτέλεσμα απέναντι στη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου".

    Η νίκη επί της Πρόκομ πάντως ήρθε πιο εύκολα απ` ότι αναμενόταν: "Επιβάλλαμε από την αρχή το ρυθμό μας. Παίξαμε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Πιστεύω ότι η δική μας απόδοση δεν άφησε την Πρόκομ να κάνει το παιχνίδι της".

    Τέλος ο αρχηγός της Ένωσης αναφέρθηκε και στη συνέχεια: "Τα πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ξεκάθαρα στον όμιλό μας. Οπωσδήποτε νίκη εντός επί της Πρόκομ και μια εκτός έδρας νίκη ακόμα για να σιγουρευτούμε. Στη χειρότερη περίπτωση να κρατήσουμε τη διαφορά στο Τρεβίζο. Υπάρχει δρόμος ακόμα όμως και δεν πρέπει να επαναπαυτούμε".

    Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι "κιτρινόμαυροι", που έφτασαν στην ΑΘήνα σήμερα τα ξημερώματα, θα ακολουθήσουν σήμερα χαλαρό πρόγραμμα προετοιμασίας, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Πανελλήνιο (Κυριακή), ενώ αύριο θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Απλήρωτοι με Εργοτέλη

    11/3/2005 9:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι οικονομικές εκκρεμότητες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις παικτών και ομάδας, με συνέπεια μετά την προχθεσινή αποχή των παικτών από την προπόνηση σήμερα η προετοιμασία να γίνει μετ' εμποδίων και με 45λεπτη καθυστέρηση. Οι παίκτες ανέμεναν χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί από καθυστερημένες δόσεις συμβολαίων, μισθούς και πριμ αλλά ως τις 4 που θα ξεκινούσε η προπόνηση τα λεφτά δεν είχαν μπει στους λογαριασμούς τους. Μπροστά στο πρόβλημα να απέχουν από την προπόνηση για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, ο προπονητής τους Νίκος Καραγεωργίου, ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκος Παπαβραμίδης και ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Κωστίκος ανέλαβαν την δύσκολη δουλειά της "πυρόσβεσης" για να πείσουν τους παίκτες να ξεκινήσουν την προπόνηση.

    Επέμβαση Παπαβραμίδη

    Ο Νίκος Καραγεωργίου έδειξε όλη την κατανόηση του στο πρόβλημα και έδινε το δίκιο στους παίκτες αλλά οι τελευταίοι ήταν πεπεισμένοι πως δεν θα γίνει τίποτα και πως ο πρόεδρος αδυνατεί να δώσει λύση στο ζήτημα.

    Τελικά μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις οι παίκτες πείσθηκαν να ξεκινήσουν την προπόνηση με 45λεπτη καθυστέρηση αρκούμενοι στην υπόσχεση του κ. Παπαβραμίδη, ότι την Τρίτη θα καταβληθούν σε όλους χρήματα από συνολικό ποσό 320 χιλιάδων ευρώ που θα εξασφαλίσει ο κ. Γούμενος.

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Αρμάντο Φουτσίνι, δοκιμάστηκε σε ρόλο πλάγιου επιθετικού, αντί του Σλάτζιαν Σπάσιτς και ο Νίκος Καραγεωργίου σκέφτεται την λύση της συμμετοχής του, αφού πρόκειται για ταχύ επιθετικό που μπορεί να αναστατώσει με τις επελάσεις του την άμυνα της κρητικής ομάδας.

    Αυτή ενδεχομένως να είναι η δεύτερη αλλαγή στον κορμό του ΠΑΟΚ μετά από την αναγκαστική αλλαγή του Καραδήμου από τον Κουτσόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

    Πρόβλημα με Λαμπράκη στον Εργοτέλη

    Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε και στον Εργοτέλη με τον Σταύρο Λαμπράκη. Ο 35χρονος μέσος υπέστη τράβηγμα λίγο πριν το τέλος της προπόνησης, αποχώρησε και αύριο θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ.

    Πάντως, ο Μύρωνας Σηφάκης τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, η οποία αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι Χανιωτάκης, Ξημεράκης, Μασιμπούκο, Αντο, Σιλά, Φαλέμι, Ογκουνσότο, Πάρβου, Σίλιτινγκ, Φιλέκοβιτς, Αργυράκης, Βοσκαρίδης, Οικονομάκης, Σουτζής, Σπυριδάκης, Δημήτρης, Χαραλαμπάκης, Τζανετής και Λαμπράκης.

    Από την αποστολή αποκλείστηκαν ο Ιβάνοφ, ο οποίος και στη σημερινή προπόνηση ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, και ο νεαρός Σουργιάς, που είχε άδεια για να αγωνιστεί με την ομάδα του Αθλητικού Σχολείου.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά σε Τσέλσι ο Χοακίν

    11/3/2005 7:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κοντά στην απόκτηση του σούπερ σταρ της Μπέτις, Χοακίν, είναι η Τσέλσι σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του Αουρέλιο Σάντσεθ, σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως αποκάλυψε ο και εκτελών χρέη μάνατζερ Αουρέλιο, σε λίγους μήνες ο γιος του θα ανήκει στην ομάδα του Λονδίνου, καθώς παραδέχτηκε ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς προσφέρει περισσότερα από 30εκ. ευρώ ποσό που ικανοποιεί απόλυτα τον πρόεδρο της Μπέτις Μανουέλ Ρουϊθ ντε Λοπέρα Βέβαια η συμφωνία υπάρχει μόνο σε επίπεδο προέδρων, αφού όπως τόνισε ο πατέρας του παίκτη "το μόνο που έχουν να κάνουν οι Άγγλοι, είναι να πείσουν και τον Χοακίν", γεγονός που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

    Πρόταση και από Ρεάλ

    Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ πάντως, εκείνος που μπορεί να αποτρέψει τη μεταγραφή του διεθνή μεσοεπιθετικού στους "μπλε" είναι ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες. Ο νεαρός στράικερ της Αρσεναλ είναι "κολλητός" με τον Χοακίν και τον έχει ενημερώσει ότι αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες όσον αφορά την προσαρμογή του στο Λονδίνο.

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχει κι η Ρεάλ Μαδρίτης που δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για τον Χοακίν, όμως ο πατέρας του επιμένει ότι η Τσέλσι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

    "Αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην προσφορά που θα μας καταθέσουν, τότε η Ρεάλ έχει ελπίδες. Ωστόσο, αν υπάρξει μεγάλη απόκλιση στις δύο προτάσεις, θα διαλέξουμε την Αγγλία. Έχουμε έναν φίλο εκεί που μας έστειλε με φαξ την πρόταση της Τσέλσι και πάθαμε σοκ. Ήταν σε βρετανικές λίρες και ευρώ και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε!"

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Με απουσίες κατά του Ηρακλή

    11/3/2005 8:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 10:14:30 μμ)

    Συντάκτης:

    Με τον Ολυμπιακό να παίζει με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη αγώνας που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει τη νίκη αύριο απέναντι στον ανεβασμένο Ηρακλή, έχοντας ως στόχο να παραμείνει στην κορυφή, είτε με συγκάτοικο τον "αιώνιο" είτε όχι. Από τους "πράσινους" στο αυριανό παιχνίδι θα απουσιάζουνε ο τραυματίας Μινχ, που σήμερα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, ο Σκάτσελ, που γυμνάστηκε μόνος του, αλλά και ο τιμωρημένος Γκούμας. Απών για ακόμα μια αγωνιστική και ο Άντερσον Λίμα που δεν κατάφερε να πάρει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης κι έτσι τέθηκε εκτός αποστολής. Το καλό είναι ότι επιστρέφει μετά από ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας λόγω τιμωρίας ο Έκι Γκονζάλες. Ο Αργεντινός μέσος εξέτισε την ποινή του και βρίσκεται πλέον στη διάθεση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

    Επιστρέφει και ο Μάριτς

    Παράλληλα, "ετοιμοπόλεμος" είναι πλέον και ο Σίλβιο Μάριτς, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

    Αμέσως μετά την τελευταία προπόνηση της Παρασκευής (11/03) ο Μαλεζάνι ανακοίνωσε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και τους 20 παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Ηρακλή.

    Στην 20άδα είναι οι Γκαλίνοβιτς, Κοτσόλης, Βύντρα, Μόρις, Κώτσιος, Χένρικσεν, Ρουμπάκης, Αντριτς, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Σαπάνης, Γκονζάλες, Μάριτς, Βουτερ, Χαραλαμπίδης, Σανμαρτεάν, Κωνσταντίνου, Παπαδόπουλος, Γκέκας και Ολισαντέμπε.

    Με τις γνωστές απουσίες και ο Ηρακλής

    Με πολλές απουσίες θα παραταχθεί όμως και ο Ηρακλής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Συγκεκριμένα ο Σάββας Κωφίδης δεν θα έχει στην διάθεση του τους Μουράτι, Μπακιρτζίογλου, Επαλέ, Περπερίδη, Παντελής Καπετάνο και Διαμαντίδη.

    Σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε την προηγούμενη αγωνιστική με τον Ιωνικό, αναμένεται μια αλλαγή καθώς ο Κεϊτά διεκδικεί μια θέση στη δεξιά πλευρά των χαφ αντί του Στεφανή.

    Πιθανή ενδεκάδα δηλαδή είναι η εξής: Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Σεγκιρί, Κατσαμπής, Σνάουτσνερ, Πουρσανίδης, Ιωάννου, Κεϊτά, Δρούγας, Λαγός, Φορτούζι. Την αποστολή που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα συμπληρώνουν οι: Κελπέκης, Νέκος, Παπαζούδης, Σουλίδης, Κ.Καπετάνος, Στεφανής, Παπαποστόλου.

    [09] Μπάσκετ

    Προσγείωση σε Ελλάδα για Μακεδονικό

    11/3/2005 9:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην άκρη -για λίγο- αφήνει το ευρωπαϊκό του κοστούμι ο Μακεδονικός, δίνοντας την προσοχή του στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις του, αρχής γενομένης από την αυριανή στην Κοζάνη με τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει στην διάθεσή του, τους Αντρέ Χάτσον, Πιτ Μάικλ και Ντράγκαν Λουκόφσκι, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν τις τελευταίες μέρες από διαφορετικής φύσης προβλήματα. Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Σλάβεν Ρίματς, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, θα χρησιμοποιηθεί όμως στο παιχνίδι μόνο εφόσον κριθεί ότι αυτό είναι απαραίτητο. Αιτία αποτελεί το κάταγμα που υπέστη στη μύτη ο Κροάτης γκαρντ στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση των "πράσινων" την περασμένη Τρίτη με το Μαρούσι. Στο μεταξύ, οι διοικούντες τον Μακεδονικό έχουν προβεί στις πρώτες διερευνητικές επαφές με τους ομολόγους τους της Χέμοφαρμ, αντίπαλο της ομάδας στην ημιτελική φάση του ULEB Cup.

    [10] Βόλεϊ

    Τους έκανε "πελάτες"

    11/3/2005 8:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 9:12:45 μμ)

    Συντάκτης:

    Η Όρτεκ Νεσελάντε έξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο πρόκρισης στον τελικό του Fainal-4 του Teams Top Cup, καθώς στον Α ημιτελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενεί το φαληρικό στολίδι του ΣΕΦ, υποχρεώσε την συμπατριώτισσά της Όμνιγουόρλντ Αλμέρε στην πρώτη της φετινή ήττα στη διοργάνωση με 3-0, (25-19, 25-20, 25-23), ξυπνώντας στους λιγοστούς φίλους της που βρέθηκαν στις κερκίδες του Φαλήρου, μνήμες Κυπέλλου Ολλανδίας..

    Στον τελικό τα παιδιά του Μπλανζέ

    Σε έναν ημιτελικό με καθαρά «πορτοκαλί» ενδιαφέρον η ομάδα του κορυφαίου πασαδόρου όλων των εποχών, Πέτερ Μπλανζέ, με πολύ καλό σερβίς προκάλεσε προβλήματα στην υποδοχή των συμπατριωτών της και με σωστές επιθετικές επιλογές πήρε το πρώτο σετ με 25-19.

    Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο σετ, καθώς η Νεσελάντε απέκτησε από νωρίς ένα προβάδισμα 2-3 πόντων και καταφέρνοντας να το διατηρήσει ζευγάρωσε τα κερδισμένα της σετ 2-0 με 25-20.

    Στο τρίτο σετ, η αήττητη μέχρι χθες Αλμέρε, προσπάθησε να παίξει το τελευταίο της χαρτί για να παραμείνει στο παιχνίδι και με τά από τα ισόπαλα 9-9, 11-11 η ομάδα του Άρνο Φαν Σόλκεμα πήρε κεφάλι με 12-15, 18-15. Στη συνέχεια όμως η Όρτεκ ρίσκαρε στο σερβίς και κατάφερε εκμεταλλευόμενη και κάποια λάθη των αντιπάλων της να ισοφαρίσει σε 22-22 και πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά κατάφερε με μία επίθεση του Φαν ντερ Βελ να «σφραγίσει» με 3-0, 25-23 το διαβατήριό της για τον αυριανό τελικό.

    Νεσελάντε: Βαν ντερ Βελ 11, Κριστίνα 10, Κλοκ 4, Βερσούρεν 10, Βαν ντε Λου 14, Βαν Γκεντ 2, Βαν ντε Χουκ (λ), Ολιεμάν, Βαν Πούτεν 1.

    Αλμέρε: Φρέρικς 2, Σούιλ 3, Τρόμελ 11, Παυλίδης 5, Γιάνγκμπεργκ 6, Βαν Ντικ 13, Βαν Βάγεν (λ), Ράιναρντς 2, Σίμπερς, Επίνγκα.

    "Φέρτε μας τον Ολυμπιακό"

    "Θέλουμε τον Ολυμπιακό στον τελικό", δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ο τεχνικός της Νεσελάντε, Πέτερ Μπλανζέ και ο αρχηγός της ολλανδικής ομάδας, Μάρκο Κλοκ. "Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν κερδίσουμε τον τίτλο. Εξάλλου, σιχαίνομαι να χάνω. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, με καλούς παίκτες και πρέπει να παίξουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για να τα καταφέρουμε. Με την ομάδα μου τίποτα δεν είναι απίθανο", δήλωσε ο Μπλανζέ, ενώ για τον σημερινό ημιτελικό πρόσθεσε: "Παίξαμε πολύ καλά στα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο σετ δεν τελειώσαμε τις επιθέσεις και η Αλμέρε διεκδίκησε τη νίκη. Στο τέλος πήραμε τους πόντους και με λίγη τύχη και το παιχνίδι. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν χάναμε το τρίτο σετ".

    Ο Μάρκο Κλοκ συμπλήρωσε: «Όταν κερδίζεις δεν έχεις να πεις πολλά. Κάναμε λίγα λάθη και μόνο στο τρίτο σετ δεν πήγαμε καλά. Φαίνεται εύκολο το 3-0, αλλά δεν είναι πάντα. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας και αύριο θα είμαστε και πάλι εδώ. Ελπίζουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι θα έχει πολύ κόσμο και ήδη είδαμε τους οπαδούς τους. Τους ξέρουμε και τους προτιμούμε».

    Ο προπονητής της Αλμέρε, Άρνο Σολκέμα τόνισε: "Είμαι απογοητευμένος. Πήραν τους αποφασιστικούς πόντους, ενώ εμείς δεν παλεύαμε όσο έπρεπε. Στο τρίτο σετ πήγαμε καλύτερα και μπορούσαμε να το πάρουμε".

    Μικρά μικρά από το ΣΕΦ

    *Από το "πορτοκαλί" πάρτι του α ημιτελικού δεν θα μπορούσε να λείψει και ένας από τους μεγαλύτερους djs του κόσμου, ο Ολλανδός dj Tiesto που το ελληνικό κοινό τον γνώρισε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    *Παρόντες στις κερκίδες των επισήμων ήταν και το ομοσπονδιακό δίδυμο της Εθνικής Ανδρών, ο Κώστας Χαριτωνίδης και ο συνεργάτης του, Άρης Αγγελόπουλος, που μάλλον τα βρήκε στο θέμα των οικονομικών οφειλών που είχε από τη διοίκηση της ΕΑΠ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες απέσυρε την προσφυγή του κατά του Πατρινού ΤΑΠ.

    [11] Βόλεϊ

    ΟΦΗ: Αρθροσκόπηση ο Αδάμος

    11/3/2005 9:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί αύριο το πρωί ο Παύλος Αδάμος. Ο αμυντικός του ΟΦΗ, που αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο, πέρασε σήμερα από μαγνητική εξέταση, η οποία έδειξε ότι έχει πειραχθεί ο μηνίσκος του. Ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να γίνει η επέμβαση στο πόδι του. Ταυτόχρονα θα διαπιστωθεί αν έχει πειραχθεί και ο χόνδρος και σ' αυτή την περίπτωση θα αναγκαστεί να μείνει περισσότερο από δύο εβδομάδες, μακριά από την αγωνιστική δράση.

    Αποχώρησε ο Μαχλάς

    Από τη σημερινή προπόνηση αποχώρησε ο Νίκος Μαχλάς, γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο κεφάλι. Η συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη θα ξεκαθαρίσει στην αυριανή προπόνηση.

    Το ευχάριστο για τον Γιάννη Χατζηνικολάου ήταν ότι επιστρέφει ο Γιόζεφ Νουαφόρ που σήμερα κατάφερε και μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και τέθηκε στη διάθεση του. Η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Χατζηνικολάου θα ολοκληρωθεί αύριο, με μια προπόνηση στις 11 το πρωί και στη συνέχεια θα επιλεγούν εκείνοι που θα απαρτίσουν την αποστολή για τη Θεσσαλονίκη.

    [12] Κοινωνία

    Πέθανε η Αγγελική Ξύδη "Έσβησε" το χαμόγελο μίας αγωνίστριας

    11/3/2005 10:13:00 μμ

    Την τελευταία της πνοή άφησε την Παρασκευή η δημοσιογράφος Αγγελική Ξύδη, σε ηλικία 54 ετών, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με βαριά ασθένεια. Η εκλιπούσα, δημοσιογράφος και μεταφράστρια διακρίθηκε για την αντιδικτατορική δράση της. Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 15:30, από το Νεκροταφείο Καισαριανής. Παράκληση των παιδιών της Αγγελικής είναι, αντί στεφάνων, να σταλούν ενισχύσεις στην καμπάνια "Ένα Σχολείο για την Τσιάπας" (λογαριασμός 068/75957943 στην Εθνική Τράπεζα). Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Αγγελικής Ξύδη και τόνισε, πως "με τη ζωή και τη δράση της κατέδειξε στην πράξη ότι το δημοσιογραφικό λειτούργημα πέρα και πάνω απ` όλα υπαγορεύει τον διαρκή και αδιαπραγμάτευτο αγώνα για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, δήλωσε, πως "σήμερα πενθούμε την απώλεια της Αγγελικής Ξύδη, ηγετικής μορφής του αντιδικτατορικού κινήματος, η οποία σε όλη της τη ζωή έμεινε πιστή στα επαναστατικά ιδεώδη της γενιάς της και τις αξίες της Αριστεράς. Συμπονούμε όλοι τα παιδιά της, που τόσο στοργικά της στάθηκαν τα τελευταία χρόνια της". Αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρέτησε μία εξαίρετη και αγαπητή συνάδελφο, που προσέφερε πολλά στη λειτουργία της Ένωσης.

    Πάντα πιστή στους αγώνες

    Η εκλιπούσα γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τα κινήματα αλληλεγγύης και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973. Για τη δράση της αυτή και τη συμμετοχή της στην εξέγερση της Νομικής συνελήφθη από τα όργανα της χούντας και κρατήθηκε για μεγάλο διάστημα βασανιζόμενη απάνθρωπα. Ήταν μέλος της Αντί-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ, αργότερα έγινε στέλεχος του ΚΚΕ, απ όπου αποχώρησε το 1989. Εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως η "Καθημερινή" και το περιοδικό "Μετρό" και σε άλλα έντυπα. Τον Μάρτιο του 2002 προσελήφθη από την ΕΣΗΕΑ ως υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

    Υπήρξε πάντα πιστή στους αγώνες της και στις αρχές της και έδωσε ως το τέλος τη μάχη υπηρετώντας τίμια και αγωνιστικά τη δημοσιογραφία.

    Η Αγγελική Ξύδη, ευγενική φυσιογνωμία και πράος άνθρωπος με σεμνότητα και ήθος, τόσο στην επαγγελματική της διαδρομή όσο και στους κοινωνικούς αγώνες της, άφησε πίσω της τα δύο παιδιά της την Κατερίνα και τον Απόστολο.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με απουσίες κατά του ΟΦΗ ο Άρης

    11/3/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τέσσερις απουσίες θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ η ομάδα του Άρη στο καθοριστικό για την υπόθεση παραμονή παιχνίδι της Κυριακής. Ο Γιώργος Χατζάρας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σανχούρχο που θα εκτίσει την τρίτη αγωνιστική ποινή της τιμωρίας του και τους τραυματίες Αμπελά, Χρυσάφη, Μπενίσκο που καλώς εχόντων των πραγμάτων από την προσεχή εβδομάδα θα επιστρέψουν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Ο τεχνικός της ομάδας θα επιλέξει όπως έδειξε και στην προπόνηση να παίξει με πολυπρόσωπο κέντρο που θα απαρτίζουν έξι παίκτες.

    Χωρίς τους Αφρικανούς

    Γκολκίπερ θα είναι και πάλι ο Πουρλιοτόπουλος που έκανε θετική εμφάνιση και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

    Οι τρεις πίσω θα είναι ο Παπαδόπουλος, Γόγολος και Κολτσίδας. Στη μεσαία γραμμή, στα άκρα θα παίξουν οι Καλλιμάνης (δεξιά) και Νάιντος (αριστερά) με τους Πασσαλή, Μουράφσκι αμυντικά χαφ και τους Νεμπεγλέρα-Εκουέμε πιο μπροστά με αυξημένες πρωτοβουλίες στην οργάνωση και στις επιθετικές προσπάθειες. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Λαζανάς.

    Όπως φαίνεται, εκτός σχεδίων του Χατζάρα είναι οι τρεις Καμερουνέζοι Ινόγκι, Φομούμποντ και Κουεμάχα με τους οποίους ο τεχνικός του Αρη ζήτησε να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια.

    Ο Δημήτρης Μαρκομιχάλης πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση και έβγαλε το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις, παρότι χθες πονούσε και υπήρχαν φόβοι για διάστρεμμα.

    [14] Μπάσκετ

    ΜΕΝΤ: Χωρίς προβλήματα με Άρη

    11/3/2005 9:24:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έχοντας πλήρη επίγνωση για τη δυσκολία της αποστολής της και στερούμενη από ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο στο Ιβανώφειο τον Άρη, η ΜΕΝΤ. Επιδίωξη της στο παιχνίδι δεν είναι άλλη από την κατάκτηση της νίκης, η οποία θα της επιτρέψει να πάρει μια ακόμη βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που καταβάλλει να κερδίσει την παραμονή της στην Α1. Εκτός αποστολής για το αυριανό παιχνίδι έμειναν οι Γκουζκούνης, Αναγνωστόπουλος, Νικολούδης και Κλέπκος. Σημείο αναφοράς, σε ότι έχει να κάνει με τη μάχη με τους "κίτρινους" και όχι μόνο, το ενωτικό κλίμα που γίνεται προσπάθεια να υπάρξει στην Ένωση. Ενταγμένο σε αυτό το σκεπτικό ήταν το δείπνο διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και παικτών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

    [15] Κοινωνία

    Ισόβια για πώληση ναρκωτικών

    11/3/2005 9:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως και πρωτοδίκως, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία Γιώργο Συντιχάκη για τις κατηγορίες της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχο τον Συντιχάκη στον οποίο επεβλήθη και χρηματική ποινή 100 χιλιάδων ευρώ για όλες τις κατηγορίες με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών. Οι συγκατηγορούμενοι του Συντιχάκη, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχαν μεταβεί μαζί του στη Γερμανία το 2000 για να φέρουν ποσότητα κοκαΐνης, περίπου 600 γρ., Θεόδωρος Μπαρούνης και Νίκος Χρονόπουλος κρίθηκαν ένοχοι με αναγνώριση όμως, ότι είναι χρήστες ναρκωτικών. Στον Μπαρούνη η ποινή, που επεβλήθηκε είναι τέσσερα χρόνια φυλάκιση ενώ στον Χρονόπουλο 10 χρόνια και έξι μήνες καθώς και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ. Και οι δυο πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών. Κατά την απολογία του ο Συντιχάκης ισχυρίστηκε, ότι γνωστός δικηγόρος του πρότεινε να καταβάλει 60 εκατομμύρια δραχμές, ώστε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης με τη μεσολάβηση ανακρίτριας, που χειριζόταν την υπόθεσή του.

    [16] Μπάσκετ

    Αμέτρητα προβλήματα για ΠΑΟΚ

    11/3/2005 9:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεν πρέπει να υπάρχει μέρα στους "ασπρόμαυρους" που να μην υπάρχουν απουσίες παικτών λόγω τραυματισμού στη φετινή περίοδο. Έτσι και για το παιχνίδι με τους "μπλε" δεν αποτελούν εξαίρεση τα προβλήματα για τον Μπάνε Πρέλιεβιτς. Στο κλειστό της Πυλαίας το Σάββατο, ο "τίγρης" δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Αλεξάντερ Μπασμίνοφ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Άρη Κορωνίδη και Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

    "Προσοχή για τη νίκη"

    Ο πρώτος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και ο δεύτερος είναι άρρωστοςκαι η συμμετοχή τους θα κληθεί την τελευταία στιγμή.

    Από εκεί και πέρα ο Πρέλιεβιτς, τόνισε πως η ομάδα του έχει μεν πολλά προβλήματα, όμως θα πρέπει να προσπαθήσουν και να φτάσουν στη νίκη.

    Έχουμε και πάλι αρκετά προβλήματα, είμαστε αναγκασμένοι όμως να παίξουμε και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας και με αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, με μία ομάδα που αλλάζει διαρκώς την σύνθεσή της και πολλές φορές είναι απρόβλεπτη. Έχουμε όμως τη δυνατότητα να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να είμαστε σοβαροί και να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας για να πάρουμε τη νίκη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 March 2005 - 22:04:58 UTC