Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζουν οι Ισπανοί για το Ευρωσύνταγμα
  • [02] Κέρδισαν έδαφος ΑΕΚ-ΠΑΟ
  • [03] Νίκη των Σοσιαλιστών στην Πορτογαλία
  • [04] Θρίαμβος Ταλάτ στα Κατεχόμενα
  • [05] Πέρασε από το Αιγάλεω
  • [06] Νίκη-ανάσα για Χαλκηδόνα
  • [07] Έχασε την ευκαιρία
  • [08] Το Παγκόσμιο ρεκόρ της Στεφανίδη
  • [09] Αποσύρονται βηματοδότες
  • [10] Εγκαίνια στο Κέντρο Ελληνικής Παιδείας
  • [11] Κατά πόδας η Σάλκε
  • [12] Και όμως χάνει ο Μουρίνιο
  • [13] Πέμπτη η Σαμπντόρια

    [01] Η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα αποφασίζει ... Ψηφίζουν οι Ισπανοί για το Ευρωσύνταγμα

    20/2/2005 11:05:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην Ισπανία άνοιξαν οι κάλπες στις 9 το πρωί (10:00 ώρα Ελλάδας), όπου περίπου 34,5 εκατομμύρια Ισπανοί καλούνται στα 23.646 εκλογικά τμήματα να ψηφίσουν για την έγκριση του νέου Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Ισπανών αναμένεται πως θα απαντήσει θετικά στο ερώτημα, αλλά υψηλό θα είναι το ποσοστό της αποχής. Από τους πρώτους που προσήλθαν στις κάλπες ήταν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία, ενώ ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο κάλεσε τους Ισπανούς να ανοίξουν "τις πύλες μιας πιο ισχυρής Ευρώπης".

    "Ναι" και αποχή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    Το εκλογικό του δικαίωμα, ένα δικαίωμα που ασκεί σπανιότατα, άσκησε ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του βασίλισσα Σοφία προσήλθαν πολύ νωρίς το πρωί σε εκλογικό τμήμα της βορειοανατολικής Μαδρίτης που βρίσκεται κοντά στα ανάκτορα της Θαρθουέλα.

    Σε δηλώσεις του στο εκλογικό κέντρο της Μαδρίτης όπου ψήφισε, ο κ. Θαπατέρο τόνισε ότι αυτή η ψήφος "σημαίνει ότι ανοίγουμε τις πύλες μιας Ευρώπης πιο ενωμένης, πιο ισχυρής με ένα μέλλον ευημερίας. Για το λόγο αυτό ενθαρρύνω τους πολίτες να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία".

    [02] Ποδόσφαιρο

    Κέρδισαν έδαφος ΑΕΚ-ΠΑΟ

    20/2/2005 10:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τελικά ο Εργοτέλης, ανεξαρτήτως αν μείνει στην κατηγορία ή όχι, είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Με πολλές εκπλήξεις φέτος στο ενεργητικό της η ομάδα του Μύρωνα Σηφάκη προσέθεσε σήμερα μια ακόμη, αφού επικράτησε το Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο Στάδιο με 2-1, στερώντας του έτσι τρεις από του θεωρητικά σίγουρους βαθμούς. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν και πάλι κακοί και αποδείχτηκε πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει την πολυτέλεια να ξεκουράζει παίκτες ακόμη και όταν του το επιβάλλουν οι συνθήκες. Ο Εργοτέλης αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και μόλις στο 3' ο Άντο άνοιξε το σκορ. Στο 21' ο Ριβάλντο ευστόχησε σε "τραβηγμένο"πέναλτι που υπέδειξε ο Κεμπαρίδης σε ανατροπή στον Γεωργάτο και από εκεί και έπειτα χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για την επόμενη συγκίνηση και αυτή δεν ήρθε από τους φιλοξενούμενους αλλά από τον συνήθη ύποπτο, τον Ογκουνσότο που ξεγέλασε για μια ακόμη φορά την άμυνα του Ολυμπιακού και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους Κρητικούς αλλά και μέσα σε ντροπιαστικά επεισόδια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο.

    Λύτρωση από Κατσουράνη

    Χθες η ΑΕΚ μπορεί να καρδιοχτύπησε αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει του Ηρακλή μέσα στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 25.000 φίλους της, χάρη σε δύο εκπληκτικά και καθοριστικά γκολ του Κατσουράνη. Ο Ηρακλής είχε προηγηθεί από το 47' με τον Φορτούζι, όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ "χτύπησε" στο 70' και στο 78' για να δώσει έτσι στην ομάδα του την νίκη σε έναν αγώνα που τουλάχιστον με την εμφάνιση του δευτέρου μέρους, άξιζε τους τρεις βαθμούς. Την νίκη άξιζε και ο Παναθηναϊκός στο Αιγάλεω που με τον Μαλεζάνι στον πάγκο του για πρώτη φορά, κατάφερε με το 1-0 να περάσει από μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκόλευε. το γκολ του Φάνη Γκέκα στο 29' ήταν αρκετό για την νίκη και παρά το ότι οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, οι "πράσινοι" πέτυχαν τον στόχο τους και πλησίασαν με την σειρά τους τον Ολυμπιακό στους δύο βαθμούς.

    Ξάνθη για UEFA

    Χθες έγιναν δύο ακόμη παιχνίδια με την Ξάνθη να συνεχίζει την προέλασή της προς το Κύπελλο UEFA συντρίβοντας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 4-1 και τον Ιωνικό να φτάνει κοντά στην έκπληξη στην Κέρκυρα αλλά τελικά να μένει στο 2-2, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 90 με πέναλτι του Νινιάδη. Στα σημερινά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ αν και ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο ισόπαλος 1-1 με την Καλλιθέα ήταν καλύτερος και στην επανάληψη και νίκησε με 3-1 στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της ομάδας. Ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει από νωρίς με 1-0 από τον ΟΦΗ, όμως είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Μάντζιο που μπήκε ως αλλαγή και "γύρισε" το ματς για να πάρει τελικά την νίκη με 2-1, ενώ η Χαλκηδόνα επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας την πρώτη της για το 2005 με 1-0 επί του Άρη.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Κέρκυρα-Ιωνικός 2-2 69' Φοφόνκα, +90'-πέναλτι Νινιάδης / 28'-αυτογκόλ Μπουγκανέμ, 59' Κοϊμπρα Ξάνθη-Απόλλων Καλ. 4-1 15'-αυτογκόλ Κούσας, 16' Κλέμπερ, 55' Λαμπριάκος, 73' Γαρπόζης / 17' Μουζαουί ΑΕΚ-Ηρακλης 2-1 70', 78' Κατσουράνης / 47' Φορτούζι Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-1 3` Άντο, +90` Ογκουνσότο / 21`-πέναλτι Ριβάλντο ΠΑΟΚ-Καλλιθέα 3-1 9` Καραδήμος, 68` Εγκωμίτης, +90` Σπάσιτς / 43` Κουτσοσπύρος Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-1 66` Βλτσεκ, 79` Μάντζιος / 8` Καζαντζής Χαλκηδόνα-Αρης 1-0 47` Σωτήρχος Αιγάλεω-Παναθηναϊκός 0-1 28` Γκέκας

    [03] Κόσμος

    Σύμφωνα με τα έξιτ πολς Νίκη των Σοσιαλιστών στην Πορτογαλία

    20/2/2005 11:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας δίνουν τα έξιτ πολς στο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ζοζέ Σόκρατες. Σύμφωνα με αυτά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό από 46,9% μέχρι 50,7%, ενώ το μέχρι σήμερα κυβερνών κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα λαμβάνει ποσοστό μεταξύ 23,3% και 27,8%. Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Λαϊκό Κόμμα, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ του 7,5%- 9,3% και 6,1%- 7,9% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 1974, όταν έπεσε η δικτατορία στην Πορτογαλία, που οι Σοσιαλιστές παίρνουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις κάλπες οι Πορτογάλοι

    [04] Κόσμος

    Αποτελέσματα από τα μισά εκλογικά τμήματα Θρίαμβος Ταλάτ στα Κατεχόμενα

    20/2/2005 9:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σαρωτική νίκη στις εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο φαίνεται πως επιτυγχάνει ο απερχόμενος λεγόμενος πρωθυπουργός, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Με βάση τα αποτελέσματα από τα μισά εκλογικά τμήματα, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του κ. Ταλάτ εξασφαλίζει περίπου το 50% των ψήφων και ακολουθουν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου με 29% και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς με 12%. Το μόνο από τα μικρότερα κόμματα που ενδεχομένως να εξασφαλίσει θέση στη ψευδοβουλή είναι εκείνο του Μουσταφά Ακιντζί, με ποσοστό περίπου στο 5,5%. Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο κ. Ταλάτ απηύθυνε μήνυμα προς τον Κύπριο Πρόεδρο ότι είναι πάντα έτοιμος για διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού. Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Ραούφ Ντενκτάς, λέγοντας πως οι θέσεις του είναι αντίθετες με τη βούληση των Τουρκοκυπρίων και κατέληξε τονίζοντας πως οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν την ειρήνη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις κάλπες αύριο οι Τουρκοκύπριοι

    [05] Ποδόσφαιρο

    Πέρασε από το Αιγάλεω

    20/2/2005 9:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ένα εξαιρετικό γκολ του Φάνη Γκέκα ο Παναθηναϊκός πήρε πολύτιμη νίκη στο Αιγάλεω και συνδύασε έτσι την παρουσία του νέου του προπονητή στον πάγκο με τρεις βαθμούς που ήρθαν στην κατάλληλη αγωνιστική του πρωταθλήματος για να τον φέρουν πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Ο αγώνας είχε ουσιαστικά δύο πρωταγωνιστές αφού εκτός από τον Μαλεζάνι που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της νέας του ομάδας, ο Γκέκας ήταν εκείνος που έδωσε την νίκη χάρη σε ένα όμορφο γκολ που σημείωσε. Δύο ευκαιρίες, όλες για τον Παναθηναϊκό, σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο. Στο 7` ο Σαπάνης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σιντιμπέ, μετά από κεφαλιά πάσα του Γκέκα, αλλά ο γκολκίπερ του Αιγάλεω με εντυπωσιακή έξοδο πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο άσος του Παναθηναϊκού. Ενα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα. Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μινχ, ο Γκέκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και, παρά την πίεση του Άγγου, κατάφερε με δεξί γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σιντιμπέ, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

    Προσπάθησε το Αιγάλεω

    Στο 49` ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Κωνσταντίνου, μετά από «συστημένη» σέντρα του Μπασινά, κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 58` ο Νικολόπουλος έπεσε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού από το μαρκάρισμα του Κώτσιου, όμως ο κ. Μαζαράκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τρία λεπτά αργότερα ο Σίμιτς γύρισε την μπάλα, ο Αγρίτης επιχείρησε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς στην τελευταία καλή ευκαιρία στον αγώνα, αφού λίγο η κούραση, λίγο η σκοπιμότητα χάλασαν την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Πάντως, το Αιγάλεω στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε να «κλέψει» ένα βαθμό, όμως ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς την κόντρα από το σώμα του Μακρή και στη συνέχεια ο νεαρός επιθετικός του Αιγάλεω με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της «πράσινης» εστίας.

    Διαιτητής: Μαζαράκης Κίτρινες κάρτες: Άγγος, Νικολόπουλος, Μπάρκογλου, Αμπονσά, Κωνσταντίνου. ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Αλεξόπουλος, Αμπονσά, Ψωμάς, Εντουσέι, Άγγος (60` Σίμιτς), Φωτάκης, Μπάρκογλου (70` Μακρής), Μανουσάκης (46` Νικολόπουλος), Τσάτσος, Αγρίτης. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μορίς, Βύντρα, Μινχ, Άντριτς, Μπασινάς (88` Μάριτς), Σαπάνης (81` Κωνσταντινίδης), Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνου, Γκέκας (+90` Παπαδόπουλος).

    [06] Ποδόσφαιρο

    Νίκη-ανάσα για Χαλκηδόνα

    20/2/2005 9:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την πρώτη της νίκη στο 2005 πέτυχαν σήμερα οι "κίτρινοι" της Νίκαις που επικράτησαν με το ισχνό πριν πολύτιμο 1-0 επί των "κίτρινων" της Θεσσαλονίκης. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς οι φάσεις ήταν ελάχιστες και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα ματς κέντρου. Το γκολ που έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Σωτήρχος στο 47.

    Μόνο το γκολ θα μείνει

    Το πρώτο ημίχρονο ξεχάστηκε γρήγορα από τους οπαδούς και τους παίκτες που βρισκόταν στο γήπεδο της Νεάπολης. Η μοναδική αξιόλογη φάση σε όλο το α ημήχρονο έγινε στο 40, όταν ο Μόγιο μπήκε στην περιοχή, κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Καλλιμάνη, για να φτάσει η μπάλα στον Ζαχαρόπουλο, που όμως από καλή θέση έπιασε ένα αδύναμο σουτ, που εξουδετερώθηκε από τον Λυμπερόπουλο.

    Στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 47 η Χαλκηδόνα άνοιξε το σκορ. Ο Σωτήρχος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Αμπάρης και η μπάλα κατέληξε τα δίχτυα. Από εκεί και πέρα ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του, όμως η επιθετική αδυναμία της ομάδας του Χατζάρα ήταν εμφανής. Μόνο στο 62 έκανε μία ευκαιρία όταν ο Σανχούρχο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά αδράνησε. Το σκορ δεν άλλαξε και η γηπεδούχος ομάδα πέτυχε την σπουδαία νίκη.

    Διαιτητής:Δούρος (Κορίνθου)

    Κίτρινες: Γελαδάρης, Κορακάκης, Γόγολος, Σανχούρχο, Νάιντος, Πασσαλής

    Οι συνθέσεις:

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Γελαδάρης, Ντάγκας (82 Αλ Τζάχερ), Σίμος, Δήμος, Κατεμής, Σωτήρχος, Κορακάκης (89 Κόρμπος), Κούτσης, Ζαχαρόπουλος (68 Χάλαρης), Μόγιο.

    ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Καλλιμάνης, Νάιντος, Μουράφσκι, Σανχούρχο, Μαρκομιχάλης (46 Πασσαλής), Νεμπεγλέρας (64 Ινόγκουε), Λαζανάς, Κουεμάχα.

    [07] Μπάσκετ

    Έχασε την ευκαιρία

    20/2/2005 8:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Παναθηναϊκό, παρέμεινε η ομάδα του Γιαννάκη, αφού ηττήθηκε από τους "ερυθρόλευκους" ), σε εξ αναβολής αγώνα για την 7η ημέρα του πρωταθλήματος, και έχασε τη χρυσή ευκαιρία να πιάσει τους "πράσινους". Παράλληλα ο Ολυμπιακός σημείωσε την ένατη φετινή του νίκη στο Πρωτάθλημα και έφτασε τους 26 βαθμούς, κάνοντας παρέα πλέον με τους Άρη και ΠΑΟΚ. Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-42, 69-64, 86-82.

    Πάθος και ανατροπές

    Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη, ωστόσο οι δύο βαθμοί ήταν απαραίτητοι στους φιλοξενούμενους, προκειμένου να «πιάσουν» τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Έτσι, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Άλλωστε το αποτελέσμα του ημιχρόνου στο ημίχρονο (42-41), τα λέει όλα. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και, με επιθετικές «αιχμές» τους Γιούρκοβιτς, Γκόρενς, Μέισον, προηγήθηκαν με 69-60. Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν και έκαναν ένα σερί 13-0, το οποίο έφερε το Μαρούσι στο +4 (73-69). Ο Ολυμπιακός, όμως, «απάντησε» και με βολή του Πέρι προηγήθηκε με 79-78. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η «ρώσικη ρουλέτα» των βολών, όπου οι παίκτες των γηπεδούχων αποδείχθηκαν πιό ψύχραιμοι, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν τη νίκη με το τελικό 86-82, η οποία τους επέτρεψε να φτάσουν τους 26 βαθμούς.

    Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τανατζής, Τζάμος.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 9, Μέισον 13, Γκόρενς 14 (2), Ζορόσκι 7 (1), Σκλάβος 2, Γιούρκοβιτς 23 (3), Αγαδάκος 7, Γκούλιας 11.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 17 (1), Στιούαρτ 10 (1), Μπουντούρης, Σμίλιανιτς 3 (1), Σέκουλιτς 13, Τζόουνς 11, Σπανούλης 15 (3), Καϊμακόγλου 9, Πόποβιτς, Στεφανίδης 2, Καράγκουτης 2.

    Κερδισμένος ο ΠΑΟ

    Η ήττα αυτή του Αμαρουσίου, δεν άλλαξε τα δεδομένα στη βαθμολογία, αφού ο Παναθηναϊκός παρέμεινε μόνος πρώτος.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 31

    Μαρούσι 30

    Πανιώνιος 27

    ΑΕΚ 27

    Άρης 26

    ΠΑΟΚ 26

    Ολυμπιακός 26

    Ηρακλής 25

    Μακεδονικός 25

    Απόλλων Π. 24

    ΜΕΝΤ 23

    Ολύμπια Λάρισας 23

    Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλ. 23

    Πανελλήνιος 21

    [08] Το Παγκόσμιο ρεκόρ της Στεφανίδη

    20/2/2005 7:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/2/2005 8:11:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Πανελλήνιο και παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων, πέτυχε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η 15χρονη άλτρια του ΑΟ Φιλοθέης κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ αρχικά με 4.32 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων, που ήταν 4.25 και το είχε σημειώσει στους Βαλκανικούς Αγώνες στις 16 Φεβρουαρίου 2005. Στη συνέχεια με 4.37 το κατέρριψε και πάλι, ενώ ισοφάρισε και το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου γυναικών, που είχε σημειώσει η Γεωργία Τσιλιγκίρη στις 23 Φεβρουαρίου 2002 στο Φάληρο. Παράλληλα η επίδοση της αυτή αποτελεί και την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο και είναι το νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στις κορασίδες. Την προηγούμενη είχε η Γερμανίδα Μόνικα Γκετζ με 4.31 από τις 9 Μαϊου του 1998, ενώ έπιασε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού (4.35).

    Τα αποτελέσματα

    ΑΝΔΡΕΣ

    400μ.: Σάντα (Δομινικανή Δημ.) 46.43, Ντέιβις (ΗΠΑ) 46.85, Λόιντ (Δομινικανή Δημ.) 46.99, Δημότσιος (Ελλάδα) 47.28, Σούκιου (Ρουμανία) 48.89, Αναστασίου (Ελλάδα) 49.52.

    Σφαιροβολία: Κάντγουελ (ΗΠΑ) 20.31, Γκούσετ (Ρουμανία) 20.25, Τέιλορ (ΗΠΑ) 19.95, Σόφιν (Ρωσία) 19.18, Φόρτες (Πορτογαλία) 17.27, Βασιλόπουλος (Ελλάδα) 17.18, Ανυφαντής (Ελλάδα) 15.82.

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    60μ.: Φεντόροβα (Ρωσία) 7.23, Περεπέλοβα (Ουζεμπκιστάν) 7.31, Ντζάπιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 7.34, Νέιρα (Κούβα) 7.45, Τεχέδα (Κούβα) 7.51, Κάβουρα (Ελλάδα) 7.65, Κομπίδου (Ελλάδα) 7.66, Μπικάρ (Σλοβενία) ακυρ.

    400μ.: Κρασνομόβετς (Ρωσία) 52.17, Γεφρέμοβα (Ουκρανία) 53.04, Πίντα (Ουκρανία) 53.17, Τιάμ (Σενεγάλη) 54.04, Ελ. Παπαδοπούλου (Ελλάδα) 55.55, Μ. Παπαδοπούλου (Ελλάδα) 55.95, Φιλάνδρα (Ελλάδα) 56.43, Χατζή- Νέαγκ (Ελλάδα) 57.22, Ραφτάκη (Ελλάδα) 57.65.

    1.500μ.: Λιστσίνσκα (Ουκρανία) 4.14.71, Αλμίνοβα (Ρωσία) 4.14.82, Ρομάν (Σλοβενία) 4.15.36, Ντούμπροβα (Ουκρανία) 4.16.40, Παπ (Ουγγαρία) 4.16.79, Ελ Μεντί (Μαρόκο) 4.16.92, Χιλάλι (Μαρόκο) 4.18.05, Τσερκάσοβα (Ρωσία) 4.23.01, Δαγκλή- Παγκότο (Ελλάδα) 4.28.58, Παρδαλού (Ελλάδα) 4.31.11, Θαλασσινού (Ελλάδα) εγκ.

    Επί κοντώ: Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.37 (Παν. ρεκ. κορασίδων και νεανίδων, κορυφαία επίδοση κορασίδων στον κόσμο σε κλειστό στίβο), Φοιτίδου (Κύπρος) 4.32, Σάουερ (ΗΠΑ) 4.27, Έλις (Καναδάς) 4.10, Ζάο (Κίνα) 4.10, Σκαφίδα (Ελλάδα) 4.00, Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.00, Αστερίου (Ελλάδα) και Μπαλακόνοβα (Ουκρανία) 3.80.

    [09] Υγεία

    Πιθανότητα βλάβης παραδέχθηκε η Medtronic Αποσύρονται βηματοδότες

    20/2/2005 9:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105.8

    Στον γιατρό τους πρέπει να απευθυνθούν 2.500 Έλληνες ασθενείς που φέρουν βηματοδότη της γερμανικής εταιρίας Medtronic και η τοποθέτησή του έχει γίνει μετά το 2001. Με ανακοίνωσή της, η εταιρία επισημαίνει πως οι βηματοδότες αυτού του τύπου ενδέχεται να παρουσιάσουν βραχυκύκλωμα, ωστόσο, η πιθανότητα αυτή είναι μόλις μία στις 10.000. Ο έλεγχος των ασθενών θα γίνεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή και αν διαπιστωθεί πρόβλημα θα υπάρξει αντικατάσταση της συσκευής με δαπάνες της εταιρίας. Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Medtronic, Σαμπίνε Μάιερ, οι εν λόγω βηματοδότες κατασκευάστηκαν την περίοδο μεταξύ Απριλίου 2001 και τέλους του 2003, ενώ οι ασθενείς που φέρουν βηματοδότη αυτής της παρτίδας ανέρχονται σε 87.000.

    Σχετικά Links:

    Medtronic

    [10] Κοινωνία

    Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Εγκαίνια στο Κέντρο Ελληνικής Παιδείας

    20/2/2005 10:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" εγκαινίασε την Κυριακή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί 130 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα νέους από την ελληνική διασπορά. Γίνονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας και με ξεναγήσεις που οργανώνονται τους φέρνει σε επαφή με τους ιστορικούς χώρους του πολιτισμού και της παράδοσης της Ελλάδας και τα κέντρα των σύγχρονων επιτευγμάτων της κοινωνίας. Το Κέντρο αποτελείται από δυο κτήρια και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει γραφεία διοίκησης και εκπαίδευσης, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο και ξενώνα δυναμικότητας 44 δίκλινων δωματίων. Στην εκδήλωση που έγινε χαιρετισμό απηύθυνε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Δήμου, καθώς και ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Γκόντας.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Κατά πόδας η Σάλκε

    20/2/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Μπάγερν μπορεί να κάνει ό,τι μπορεί για να ξεφύγει από την Σάλκε και να πάρει μια ανάσα στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως η αντίπαλός της είναι πολύ "σκληρότερο" καρύδι από ό,τι φαινόταν. Σήμερα η Σάλκε πέρασε και από το Μένχενγκλαντμπαχ με νίκη 3-1 επί της τοπικής ομάδας και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τους Βαυαρούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Σάλκε ήταν ο Αΐλτον, ο οποίος σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας και γύρισε μόνος του το ματς, καθώςη Γκλάντμπαχ είχε προηγηθεί με τον Μπέμε. Στο άλλο σημερινό παιχνίδι της αγωνιστικής η Στουτγάρδη νίκησε με 1-0 την Χέρτα και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

    Αμβούργο-Καϊζερσλάουτερν 2-1 Μπόχουμ-Φράιμπουργκ 3-1 Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 5-0 Μάιντς-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0 Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν 2-4 Βόλφσμπουργκ-Χάνσα Ροστόκ 4-0 Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 1-4 Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 1-0 Γκλάντμπαχ-Σάλκε 1-3 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 44 Σάλκε 44 Βέρντερ Βρέμης 40 Λεβερκούζεν 38 Στουτγκάρδη 38 Αμβούργο 37 Χέρτα Βερολίνου 36

    [12] Ποδόσφαιρο

    Και όμως χάνει ο Μουρίνιο

    20/2/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την έκπληξη στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» έκαναν οι "ανθρακωρύχοι", οι οποίοι επικράτησαν των "μπλε" με 1-0 σε αγώνα για τον 5ο γύρο της διοργάνωσης και πήραν το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας. Παράλληλα η Τσέλσι έχασε τον ένα από τους τίτλους που διεκδικεί φέτος. Το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Γκρέιαμ Σούνες πέτυχε ο Πάτρικ Κλάιφερτ στο 4΄.

    Έχει και συνέχεια

    Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας Μπέρνλι και Μπλάκμπερν αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ Τότεναμ και Νότιγχαμ Φόρεστ δεν κατάφεραν να λύσουν τις... διαφορές τους, καθώς ο αγώνας έληξε 1-1. Οι «Σπερς» «άνοιξαν» το σκορ στο 45΄ με τον Ντεφόε, ωστόσο η Νότιγχαμ Φόρεστ ισοφάρισε στο 56΄ με τον Τέιλορ. Οι τέσσερις αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους σε επαναληπτικούς.

    Αρσεναλ-Σέφιλντ Γιουν. 1-1

    Μπόλτον-Φούλαμ 1-0 Τσάρλτον-Λέστερ 1-2 Σαουθάμπτον-Μπρέντφορντ 2-2

    Εβερτον-Μάντσεστερ Γ. 0-2

    Μπέρνλι-Μπλάκμπερν 0-0

    Τότεναμ-Νότινγχαμ Φ. 1-1

    Νιούκαστλ-Τσέλσι 1-0

    [13] Ποδόσφαιρο

    Πέμπτη η Σαμπντόρια

    20/2/2005 8:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σημαντική νίκη, η οποία της επέτρεψε να «σκαρφαλώσει» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του "Καμπιονάτο", σημείωσε η Σαμπντόρια, η οποία επικράτησε της Ρετζίνα με 3-2, σε αγώνα για την 25η ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Φλάκι, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (8΄, 45΄, 70΄), ενώ για τη Ρετζίνα σκόραραν οι Κολούτσι (49΄) και Τεντέσκο (88΄). Από εκεί και πέρα, η Αταλάντα νίκησε τη Μπολόνια με 2-0 και ελπίζει για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα με τους «ροσομπλού», ενώ τα γκολ για τον σύλλογο του Μπέργκαμο πέτυχαν οι Μαρκολίνι (24΄) και Μακίνουα (61΄). Τέλος, η Ρόμα επικράτησε της Λιβόρνο με 3-0, χάρη στα γκολ των Μόντελα (8΄), Περότα (71΄) και Τότι (86΄), ενώ ο Τραϊανός Δέλλας αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

    Τα αποτελέσματα της 25ης ημέρας

    Μεσίνα-Γιουβέντους 0-0 Μίλαν-Κάλιαρι 1-0 Ουντινέζε-Ιντερ 1-1 Αταλάντα-Μπολόνια 2-0 Κιέβο-Λάτσιο 0-1 Παλέρμο-Λέτσε 3-2 Πάρμα-Μπρέσια 2-1 Ρόμα-Λιβόρνο 3-0 Σαμπντόρια-Ρετζίνα 3-2 Σιένα-Φιορεντίνα 1-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες) Γιουβέντους 54 Μίλαν 54 Ιντερ 43 Ουντινέζε 41 Σαμπντόρια 41 Παλέρμο 39 Ρόμα 38


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 February 2005 - 21:55:00 UTC