Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασιστικότητα για την κάθαρση
  • [02] Έρευνες στο σπίτι του Βαβύλη
  • [03] Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας
  • [04] Νέος Explorer έρχεται
  • [05] Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από τη Γάζα
  • [06] Βελτιώνεται η κατάσταση στον Έβρο
  • [07] Επιχειρήσεις ασφαλείας στο Ραμάντι
  • [08] Απαγωγή Βρετανών στο Νταρφούρ
  • [09] "Απολλώνια" νίκη
  • [10] Νικηφόρο ντεμπούτο ο Καραγεωργίου
  • [11] (Εργο)Τέλειος
  • [12] Πρώτος ο Θρασύβουλος
  • [13] Τα ντέρμπι καλά κρατούν…
  • [14] Οι κορυφαίοι στα καρφώματα και τα τρίποντα
  • [15] Τάεκβοντο: Ελληνικές διακρίσεις
  • [16] Δύσκολοι καιροί για διαιτητές
  • [17] Ξανά μπαμπάς ο Μπέκαμ
  • [18] Η Ρέιντζερς το ντέρμπι

    [01] Κοινωνία

    Μήνυμα προς όλους από τον Αρχιεπίσκοπο Αποφασιστικότητα για την κάθαρση

    20/2/2005 4:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: AΠΕ- ΝΕΤ 105.8- "Το Βήμα"

    Την δέσμευση ότι θα προχωρήσει η κάθαρση στην Εκκλησία επανέλαβε την Κυριακή το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μια μέρα μετά την έγκριση των μέτρων του από την Ιεραρχία. "Η εκκλησία θα πατάξει αυστηρότατα τα εγκλήματα, τις αμαρτίες και τις παρεκκλίσεις που διαπράττονται στους κόλπους της", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Πατρών, Χρυσοστόμου, στον καθεδρικό ναό των Αθηνών. Ο κ. Χριστόδουλος κάλεσε τους πιστούς να σταθούν στο πλευρό της Εκκλησίας στη δοκιμασία που περνά και με αφορμή τη χειροτονία αναφέρθηκε στην ελπίδα από την είσοδο νέου αίματος στο αρχιερατικό σώμα . Στο μεταξύ, υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων της Ιεραρχίας τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ροσσόπουλος.

    "Πρότυπο όλων ο επίσκοπος"

    Ο κ. Χριστόδουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν επίορκοι στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Επίσης, απευθυνόμενος στον νέο μητροπολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο επίσκοπος θα πρέπει να είναι πρότυπο για όλο τον κόσμο, "οφείλει να κατοικεί σε γυάλινο σπίτι και δεν μπορεί να έχει μυστικά και προσωπική ζωή". "Η ενότητα κλήρου και λαού είναι η δύναμη μας", κατέληξε.

    Χθες, η Ιεραρχία ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου για κάθαρση στην Εκκλησία, μεταξύ των οποίων η συγκρότηση ανώτατου οργάνου που θα διερευνήσει τις καταγγελίες εις βάρος ιερωμένων.

    "Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι σε καλή προοπτική", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος. Επίσης, ο κ. Ιερόθεος υπογράμμισε ότι θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί και άλλα μέτρα, αλλά "η Εκκλησία πρέπει να κινείται στους δικούς της ρυθμούς, που δεν είναι ούτε η στασιμότητα η οποία καταλήγει στη συντήρηση, ούτε και η μεγάλη ταχύτητα που οδηγεί στην εκκοσμίκευση".

    Υπέρ των μέτρων οι πολιτικοί

    Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Ρουσόπουλος τάχθηκε υπέρ των μέτρων της Εκκλησίας και επεσήμανε ότι δεν κρίνει σκόπιμη και ουσιαστική αυτή την περίοδο μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο.

    Την ανάγκη να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Εκκλησία, καθώς και αναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας- Κράτους επισήμανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως "χρειάζεται μια γνήσια επιστροφή στην πνευματικότητα της Εκκλησίας" και η Εκκλησία δεν πρέπει να αρκεστεί στα μέτρα οργανωτικού ή διοικητικού χαρακτήρα, ώστε να ανακτήσει την σχέση εμπιστοσύνης με το πλήρωμά της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έρευνες στο σπίτι του Βαβύλη

    Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας

    [02] Κοινωνία

    Νέα στοιχεία Έρευνες στο σπίτι του Βαβύλη

    20/2/2005 9:36:00 πμ

    Συντάκτης:

    Έφοδο σε διαμέρισμα στο Χολαργό πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε τον τελευταίο καιρό ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης. Στο σπίτι βρέθηκαν ένα ράσο, σταυροί και κομποσκοίνια. Ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι το διαμέρισμα φέρεται ότι το είχε νοικιάσει ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, κι αν αποδειχθεί από την έρευνα ότι στο διαμέρισμα πράγματι έμενε ο Βαβύλης, τότε σαφώς προκύπτουν ευθύνες και για τον αρχιμανδρίτη, ο οποίος μέχρι τώρα δεν κατηγορείται για τίποτα. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, ο καταζητούμενος απέστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θέλει να παραδοθεί ο Βαβύλης

    [03] Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες στη Μ.Πετράκη Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας

    19/2/2005 1:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι προτάσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, για κάθαρση στην Εκκλησία, ενεκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια της Ιεραρχίας. Η πρόταση για την σύσταση ανωτάτου οργάνου ελέγχου όλων των καταγγελιών στην οποία θα προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενεκρίθη, ομόφωνα. Στην επιτροπή θα μετέχουν μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού συμβουλίου του κράτους. Νέος μητροπολίτης Πατρών εξελέγη ο μέχρι σήμερα αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σκλήφας. Η Ιεραρχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της και από τη Κυριακή θα αρχίσει να εφαρμόζει ορισμένα μέτρα που προτάθηκαν, όπως για παράδειγμα, η απλούστευση των ιερατικών αμφίων. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεραρχίας υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των Ιεραρχών.

    Σκληρές αντιπαραθέσεις

    Σκληρές αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πολλών Μητροπολιτών, όταν ο κ. Χριστόδουλος επιχείρησε και επέβαλε να γίνει πρώτα η εκλογή νέου μητροπολίτη Πατρών και στη συνέχεια να συζητηθούν οι προτάσεις του για την κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας.

    Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αποχώρησε από την ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό τρίκ του οποίου τα δεινά θα φανούν αργότερα, προσθέτοντας ότι "τα μέτρα αδυνατούν να εξασφαλίσουν την κάθαρση".

    Επίσης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχιεπισκόπου Επιφάνιο Οικονόμου ότι στήνει καταγγελίες σε βάρος Μητροπολιτών.

    Νέος μητροπολίτης Πατρών εξελέγη ο μέχρι σήμερα αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σκλήφας. Στο τριπρόσωπο ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε αρχικά, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου έλαβε 66 ψήφους, ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος 26 και ο αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής 23.

    Στην τελική ψηφοφορία ο Χρυσόστομος Σκλήφας, που υποστηριζόταν από τον Αρχιεπίσκοπο, πήρε 66 ψήφους και είναι πλέον ο νέος μητροπολίτης Πατρών.

    Ο νέος μητροπολίτης Πατρών γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1958 και ο πατέρας του ήταν ιερέας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1981 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1983 πρεσβύτερος και τοποθετήθηκε αμέσως ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μαντινείας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην δημοτική εκπαίδευση και ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως.

    Επί 17 έτη ήταν ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Μαντινείας, ενώ το 1993 προσελήφθη στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου όπου υπηρέτησε κατ' αρχήν ως κωδικογράφος και εν συνεχεία ως γραμματέας των συνοδικών επιτροπών Τύπου και μοναχικού βίου, ενώ από το 2000 υπηρέτησε ως γραμματέας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα της κάθαρσης

    [04] Τεχνολογία

    Μέχρι τα τέλη του 2005 Νέος Explorer έρχεται

    20/2/2005 6:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Τη δική της απάντηση στους χάκερς που έχουν στο στόχαστρο τον Internet Explorer ετοιμάζει η Microsoft. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Μπιλ Γκέιτς, μέχρι το τέλος του 2005 θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του browser της εταιρίας για την περιήγηση στο Διαδίκτυο. O IE7 θα περιλαμβάνει περισσότερες εφαρμογές ασφαλείας, με στόχο να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχεται από χάκερς και κακόβουλα προγράμματα. Η κίνηση της εταιρίας στοχεύει επίσης στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού στον Internet Explorer, καθώς από το καλοκαίρι οι χρήστες του Διαδικτύου που στράφηκαν σε άλλους browsers και όχι σε αυτόν της Microsoft αυξήθηκαν δραματικά. Πάντως, η εταιρία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τις εφαρμογές που θα περιλαμβάνει ο IE7.

    "Ασπίδα" κατά των χάκερς

    Η κυκλοφορία του IE7 εντάσσεται στις προσπάθειες της Microsoft τα τελευταία τρία χρόνια να θωρακίσει τα προϊόντα της, που είναι ο πιο αγαπημένος στόχος κακόβουλων προγραμμάτων.

    Μια δοκιμαστική έκδοση του νέου browser θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, ενώ η τελική έκδοση θα βγει στην αγορά πριν την κυκλοφορία των επόμενων Windows, των Longhorn, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Γκέιτς, ο νέος IE7 θα προσφέρει άμυνα απέναντι στους ιούς κάθε είδους (malware) και τις απόπειρες υποκλοπής στοιχείων των χρηστών του Διαδικτύου (phishing). Μάλιστα, ο πρόεδρος του κολοσσού της πληροφορικής χαρακτήρισε το malware και το phising ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρία.

    Η Microsoft δαπανά περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνες στον τομέα της ασφάλειας. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η εταιρία στην ασφάλεια των υπολογιστών είναι και η απόφασή της να διαθέσει το Windows Anti- Spyware χωρίς επιπλέον χρέωση για τους κατόχους αυθεντικών εκδόσεων Windows, αλλά και η δημιουργία ενός νέου αντιϊκού προγράμματος μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Εκτός όμως από την άμυνα στους χάκερς, η εταιρία αποσκοπεί και στο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην εμπιστοσύνη των χρηστών του Διαδικτύου. Σύμφωνα με έρευνες, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται σε άλλους browsers. Πιο γνωστός είναι ο Firefox, που κατάφερε να απειλήσει την κυριαρχία της Microsoft, μετά την επικράτησή της έναντι του Netscape Navigator στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

    Σχετικά Links:

    Microsoft

    Internet Explorer

    [05] Μ. Ανατολή

    Εγκρίθηκε από το υπ. συμβούλιο το σχέδιο Σαρόν Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από τη Γάζα

    20/2/2005 5:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC- Reuters- Associated Press

    Το πράσινο φως για την απομάκρυνση εβραϊκών οικισμών από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη έδωσε την Κυριακή το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ. Με 17 ψήφους υπέρ και 5 κατά εγκρίθηκε το σχέδιο του πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, που αφορά περίπου 8.500 εποίκους σε 21 οικισμούς της Λωρίδας της Γάζας και σε τέσσερις (σε σύνολο 120) της Δυτικής Όχθης. Η αποχώρηση θα αρχίσει στις 20 του ερχόμενου Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα στάδια μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο των συνόρων και της ακτογραμμής της Γάζας. "Είναι ένα δύσκολο βήμα αλλά απαραίτητο για το μέλλον του Ισραήλ", τόνισε ο κ. Σαρόν και διευκρίνισε πως η αποχώρηση θα γίνει σε συνεργασία με τους Παλαιστίνιους. Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε και τη χάραξη νέας διαδρομής προς το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Όχθη, που προκαλεί τριβές μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    "Ευκαιρία στην ειρήνη"

    Την περασμένη Τετάρτη το ισραηλινό Κοινοβούλιο, η Κνεσέτ, ενέκρινε νομοσχέδιο για την αποζημίωση και την κάλυψη των εξόδων μετεγκατάστασης των εποίκων, πολλοί από τους οποίους απειλούν με κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου απομάκρυνσής τους.

    Για "ιστορική στιγμή που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον" έκανε λόγο ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Σιλβάν Σαλόμ, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. "Πρέπει να δώσουμε αυτή την ευκαιρία για ειρήνευση στην επόμενη γενιά. Είναι μια μικρή ευκαιρία αλλά αξίζει τον κόπο", κατέληξε.

    Τι σημαίνει όμως η απομάκρυνση των Ισραηλινών από τη Γάζα; Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, το σχέδιο Σαρόν μπορεί να συμβάλει στην αναβίωση του οδικού χάρτη, του σχεδίου ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και να αναθερμάνει τις ελπίδες για ειρήνη, που τονώθηκαν μετά την πρόσφατη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αίγυπτο.

    Παράλληλα, το σχέδιο Σαρόν έχει επιπτώσεις και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η έγκριση από την Κνεσέτ έδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την δυνατότητα να "μετρήσει" τους συμμάχους και τους αντιπάλους του, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Ο κ. Σαρόν ελέγχει 66 από τους συνολικά 120 βουλευτές, ενώ 17 από τους 40 αντιπροσώπους του κόμματός του, Λικούντ, απορρίπτουν κατηγορηματικά το σχέδιο αποχώρησης. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν έχει αρκετή υποστήριξη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές, αν δεν ψηφιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου ο προϋπολογισμός.

    Τριβές για την νέα διαδρομή

    Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη χάραξη νέας διαδρομής προς το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Όχθη, που αναμένεται να διευκολύνει τις μετακινήσεις των Παλαιστινίων.

    Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν φόβους ότι σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Λωρίδα της Γάζας θα απολέσουν τμήμα της Δυτικής Όχθης. Η νέα διαδρομή περνά πολύ κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Δυτική Όχθη και προβλέπει πως περίπου 6- 8% παλαιστινιακών εδαφών θα ελέγχεται από το Ισραήλ.

    Η κυβέρνηση Σαρόν υποστηρίζει ότι το τείχος έχει στόχο να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστίνιων εξτρεμιστών, όμως, οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Τελ Αβίβ ότι προσπαθεί να διατηρήσει παλαιστινιακές περιοχές στην κατοχή του και εκφράζουν φόβους πως ο Αριέλ Σαρόν επιχειρεί να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της Δυτικής Όχθης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδριάζει το Υπ. Συμβούλιο του Ισραήλ

    [06] Κοινωνία

    Άμεσες αποζημιώσεις υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Βελτιώνεται η κατάσταση στον Έβρο

    20/2/2005 1:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/2/2005 4:12:19 μμ)

    Συντάκτης:

    Μηνύματα αισιοδοξίας εκφράζουν οι Αρχές, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στη νομαρχία Έβρου υπό την προεδρία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Νίκου Τσιαρτσιώνη. Ύφεση παρουσιάζει από το πρωί η κατάσταση με τις πλημμύρες στο νομό Έβρου, καθώς το ύψος της στάθμης από τα 6,25 μ. υποχώρησε στα 6,08 μέτρα. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός, καθώς το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στο νότιο τμήμα του ακριτικού νομού. Εν τω μεταξύ, άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του το πρωί του Σαββάτου στις πληγείσες περιοχές του νομού Έβρου.

    "Επιτυχής διαχείρηση"

    "Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει υποχώρηση της στάθμης των νερών. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ο νομός βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και βεβαίως οι επόμενες παρατηρήσεις θα μας δώσουν το στίγμα των περαιτέρω επεμβάσεων", τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, μετά το τέλος της σύσκεψης.

    Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας επεσήμανε ότι "εδώ και πέντε ημέρες διαχειριζόμαστε μια κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι οι παράγοντες και οι φορείς και τα αποτελέσματα είναι ορατά, είναι θετικότατα θα έλεγα μέχρι στιγμής. Η κρίση υπάρχει, ωστόσο η διαχείριση είναι επιτυχής".

    "Η επιφυλακή συνεχίζεται και με την βοήθεια Στρατού και Πυροσβεστικής αλλά και όλων των ανθρώπων που πασχίζουν στην πρώτη γραμμή, θα ξεπεράσουμε τον κίνδυνο. Οι πολίτες της περιοχής θα πρέπει να είναι κανονικά και όχι υπερβολικά ανήσυχοι.Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη αλλά και αφετηρία για πλήρη εκτόνωση της κρίσης, αν δεν παρουσιαστούν άλλα ακραία φαινόμενα" είεπ χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης Μιχάλης Αγγελόπουλος.

    Ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης τόνισε ότι "η κρίση που την περάσαμε με το μικρότερο κόστος, οφείλεται στην μεγάλη ανταπόκριση όλων των υπηρεσιών και φορέων", προσθέτοντας ότι η ευθυγράμμιση και διευθέτηση του ποταμού Έβρου είναι αναγκαία και πρέπει να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή με την Τουρκία, ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής θωράκισης.

    Στην περιοχή Πυθίου η κατάσταση δείχνει να εκτονώνεται, ενώ τα προβλήματα παραμένουν στα χωριά Μάνδρα, Σουφλί, Κορνοφωλιά, Λυκόφη, Λάγυνα και Τυχερό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο

    [07] Ιράκ

    Απαγόρευση κυκλοφορίας Επιχειρήσεις ασφαλείας στο Ραμάντι

    20/2/2005 1:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με στόχο την αποκατάσταση της τάξης στο Ραμάντι, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού η επιχείρηση έχει στόχο τους αντάρτες και τους τρομοκράτες που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την επαρχία Ανμπάρ, τρομοκρατώντας τον πληθυσμό με βίαιες ενέργειες, καθώς απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί . "Μας ζητήθηκε από την ιρακινή κυβέρνηση να εντείνουμε τις επιχειρήσεις ασφαλείας στην πόλη για να εντοπίσουμε, να απομονώσουμε και να εξουδετερώσουμε τις αντι-ιρακινές δυνάμεις και τους τρομοκράτες", δήλωσε ο αντιστράτηγος Ρίτσαρντ Νατόνσκι, της δύναμης των πεζοναυτών. Στην επιχείρηση συμμετέχουν στρατιώτες του 1ου Εκστρατευτικού Σώματος των Πεζοναυτών και Ιρακινοί στρατιώτες.

    [08] Κόσμος

    Μετά από έξι ώρες τους απελευθέρωσαν Απαγωγή Βρετανών στο Νταρφούρ

    20/2/2005 12:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δυο Βρετανούς απήγαγαν Σουδανοί αντάρτες, που εργάζονταν σε οργάνωση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή Νταρφούρ, μετέδωσε το αραβικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα". Σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ στο Σουδάν, οι όμηροι κρατήθηκαν επί έξι ώρες, αλλά στη συνέχεια απελευθερώθηκαν. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως ο κυβερνήτης της πολιτείας του Βορείου Νταρφούρ, Οσμάν Κεντίρ, δήλωσε στον ανταποκριτή του στο Σουδάν ότι η πρεσβεία της Βρετανίας στο Χαρτούμ άρχισε από την πρώτη στιγμή διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των δύο ομήρων.

    [09] Μπάσκετ

    "Απολλώνια" νίκη

    20/2/2005 7:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/2/2005 7:39:58 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την έβδομη νίκη του στην Α1 Μπάσκετ πέτυχε η ομάδα της Πάτρας επί του "Δικεφάλου του Βορρά", σε εξ αναβολής αγώνα για τη 16η ημέρα του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είχε πολύ ενδιαφέρον καθώς οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και εκεί κρίθηκε το ροζ φύλλο αγώνα και το τελικό 95-98. Ο Απόλλωνας πέτυχε την πρώτη νίκη του σε οκτώ εκτός έδρας αναμετρήσεις, υποχρεώνοντας, παράλληλα, τους γηπεδούχους στη δεύτερη ήττα τους σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια. Παράλληλα, η ομάδα της Πάτρας ανέπνευσε βαθμολογικά ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 6η θέση. Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-38, 60-55, 84-84 (καν. αγ.), 95-98.

    Άξιζαν και οι δύο

    Από την αρχή το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και αυτό φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο που καμία δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Έτσι έγινε και στο τέλος του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα να είναι ισόπαλοι.

    Στην τρίτη περίοδο ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (15π.) βοήθησε τους γηπεδούχους να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διατήρησαν έως τη συμπλήρωση του 30ου λεπτού (60-55). Στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 77-71, ωστόσο οι Πατρινοί μείωσαν σε 83-80 με τρίποντο του Χρήστου Χαρίση (28π.). Ο Γκαγκαλούδης «έγραψε» το 84-80, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με δύο δίποντα των Ντέιβις και Αργυρόπουλου έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 95-93, ο Ματ Νίλσεν ισοφάρισε με δύο βολές, αλλά ο Γεωργαλής ευστόχησε λίγο πριν τη λήξη της παράτασης σε τρίποντο (98-95), το οποίο αποτέλεσε τη... χαριστική βολή για τους γηπεδούχους.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Καρακατσούνης, Αρβανιτίδης.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς): Μουλαομέροβιτς 19 (4), Βασιλειάδης 4, Βασιλόπουλος 11 (1), Γκαγκαλούδης 14 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Ταμίρ 6 (2), Μέιε 9 (2), Νίλσεν 24.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Ντάρκο Ρούσο): Μπάρλος 14 (2), Αργυρόπουλος 3, Κουμπούρας 2, Γεωργαλής 13 (2), Τσουκ 4, Πέττας 4, Τσάκιτς 9 (1), Ντέιβις 10, Χαρίσης 32 (4), Μόρις 7 (1).

    [10] Ποδόσφαιρο

    Νικηφόρο ντεμπούτο ο Καραγεωργίου

    20/2/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Καλλιθέα ήταν εκείνη που έδωσε στους Θεσσαλονικείς την νίκη με 3-1, παρά το γεγονός πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της ομάδας και αναμφίβολα συνδυάστηκε με ένα καλό αποτέλεσμα και είναι και ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα της συνεργασίας. Μόλις στο 10' ο Καραδήμος άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, όμως από εκεί και έπειτα οι καλές στιγμές που δημιούργησαν οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, με αποκορύφωμα εκείνη του Σαλπιγγίδη στο 24' όταν το πλασέ το από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ. Αντίθετα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Καλλιθέα, που μέχρι εκείνο το σημείο πιεζόταν ασταμάτητα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε και έτσι με τον Κουτσοσπύρο να ξεφεύγει σε μια αντεπίθεση ισοφάρισε στο 43', δίνοντας άλλη διάσταση στο ματς.

    Αποφασισμένοι για νίκη

    Όπως και το ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και το αντίστοιχο του δευτέρου μέρους ανήκε εξ ολοκλήρου στον ΠΑΟΚ. Η πίεση ήταν ασταμάτητη στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και έμοιαζε πως το 2-1 ήταν θέμα χρόνου, αφού η Καλλιθέα προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην άμυνά της. Τελικώς το 2-1 ήρθε στο 67' με τον Εγκωμίτη να δείχνει την κλάση, αποφεύγοντας τρεις αντιπάλους πριν πλασάρει εύστοχα. Η αντίδραση του Λεμονή ήταν ο Τελκίνσκι και ο Αλεξανδρής σε μια διπλή αλλαγή, όμως σήμερα τίποτα δεν δούλευε για την Καλλιθέα. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σπάσιτς μετά από πολύ όμορφο 1-2 με τον Γιασεμάκη.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) Κίτρινες: Μέγκαχεντ, Εγκωμίτης, Κουλακιώτης, Αγγελόπουλος ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Ουντέζε, Μέγκαχεντ (81' Ζησόπουλος), Μαλαδένης, Καραδήμος (66' Κουτσόπουλος), Εγωμίτης, Ζωγραφάκης, Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς, Μίετσελ (61' Γιασεμάκης). ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Κουλακιώτης, Βόκολος, Αγγελόπουλος (73' Τελκίνσκι), Κουτσοσπύρος (82' Πέτκοβιτς), Ντραγκίσεβιτς, Τζωρμπατζάκης, Τσίγκας, Κυριάκος, Ουάνγκα (73' Αλεξανδρής), Γκεοργκίεφ.

    [11] Ποδόσφαιρο

    (Εργο)Τέλειος

    20/2/2005 6:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/2/2005 7:19:55 μμ)

    Συντάκτης:

    Ένα γκολ στην αρχή του παιχνιδιού και ένα λίγο πριν τη λήξη, έδωσαν μία ιστορική νίκη στην ομάδα της Κρήτης, κατά των "ερυθρολεύκων". Ο Εργοτέλης που παρά το ότι ισοφαρίστηκε γρήγορα και στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κρατούσε αμυντικά(ενώ από το 65 έπαιζε και με 10 παίκτες), έδειξε ψυχή και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο που θα τον βοηθήσει για την υπόθεση παραμονή. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν είναι και στην καλύτερη του κατάσταση. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Άντο (3) και Ογκουνσότο (93), ενώ για τους κόκκινους είχε ισοφαρίσει ο Ριβάλντο (21) με πέναλτι.

    Δεν κράτησε ο αιφνιδιασμός

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον απόλυτο αιφνιδιασμό από τον Εργοτέλη, ο οποίος άνοιξε μόλις στο 3 το σκορ. Ο Άντο δέχτηκε την μπαλιά, πέρασε τον Γεωργάτο που βρέθηκε εκεί και μόνος με τον Νικοπολίδη σούταρε δυνατά και έγραψε το 1-0.

    Η ομάδα του Μπάγιεβιτς, άρχισε να παίρνει από εκεί και πέρα τα ηνία του αγώνα, παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκε. Στο 19 έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ανατολάκη, η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, αλλά ένα λεπτό αργότερα έφερε το σκορ στα ίσια με πέναλτι. Ο Γεωργάτος ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και ο Παρβού φάνηκε να τον ανατρέπει. Η παράβαση σφυρίχτηκε και ο Ριβάλντο που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών νίκησε τον Χανιωτάκη κάνοντας στο 1-1.

    Οι "κόκκινοι" συνέχισαν να υπερτερούν καθώς η γηπεδούχος ομάδα έπαιζε κλειστά και αμυντικά. Στο 26 ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Οκκά, όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

    Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος το ημιχρόνου αφού δεν υπήρχαν κάποιες φάσεις στη συνέχεια.

    Κρητική μπαλωθιά

    Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα του β΄ μέρους πήγαν να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τον Εργοτέλη, αλλά το σουτ του Ανατολάκη βρήκε το δοκάρι του Χανιωτάκη. Στην εξέλιξη της φάσης οι Κρητικοί με τον Ογκουνσότο να φεύγει οπίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού, προσπάθησαν να σκοράρουν, όμως το σουτ του έφυγε άουτ.

    Η ομάδα του Μπάγιεβιτς είχε τα ηνία στη συνέχεια και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με Οκκά και Γεωργάτο. Στο 64 τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα ακόμα για τους "κίτρινους" όταν ο Σουτζής αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη, σε φάουλ κατά του Κύπριου φορ.

    Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν μεν αλλά δεν μπορούσαν κάνουν κάποια καλή φάση.

    Και στο φινάλε ο Εργοτέλης έκανε όλο τον κόσμο του να πανηγυρίσει. Στο 93 ο Ογκουνσότο πέρασε τον Ταραλίδη και σούταρε με δύναμη, νικώντας τον Νικοπολίδη και κάνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

    Διαιτητής: Κεμπαρίδης (Θεσσαλονίκης)

    Κόκκινες κάρτες: Σουτζής (2η κίτρινη)

    Κίτρινες κάρτες: Χανιωτάκης, Πάρβου, Λαμπράκης, Βοσκαρίδης, Καστίγιο, Πάντος

    Οι συνθέσεις:

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Οικονομάκης, Φιλέκοβιτς, Σουτζής, Σλίχτινγκ, Σιλά, Πάρβου (82 Σπυριδάκης), Λαμπράκης (62 Βοσκαρίδης), Αντο, Ογκουνσότο (93 Φαλέμι).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Σούρερ, Ανατολάκης, Κωστούλας, Καστίγιο (71 Ντ Ακόλ), Καφές, Οκκάς, Ριβάλντο (61 Τζόρτζεβιτς), Μάριτς (86 Ταραλίδης).

    [12] Ποδόσφαιρο

    Πρώτος ο Θρασύβουλος

    20/2/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολύ όμορφη και αποδοτική ήταν αυτή η Κυριακή για τον Θρασύβουλο που ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας μετά την νίκη του στην Ρόδο επί της τοπικής ομάδας με 2-0. Η ομάδα της Φυλής έφτασε έτσι τους 41 βαθμούς και ξεπέρασε κατά δύο τον Αχαρναϊκό και το Χαϊδάρι, που σήμερα έμειναν σε ισοπαλίες. Ο Αχαρναϊκός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρόδοτου μέσα στην Κρήτη και έφυγε με τον ένα βαθμό του 1-1, ενώ στο ίδιο σκορ έμεινε και το Χαϊδάρι απέναντι στον Εθνικό. Το τρίτο 1-1 της αγωνιστικής ήταν εκείνο ανάμεσα στο Κερατσίνι και τον ΠΑΝΟ Μαλλίων, στο Σχιστό, ενώ την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη σημείωσε ο Άγιος Δημήτριος που συνέτριψε την Αχαϊκή με 5-0.

    Πλησίασε η Βέροια

    Στον 2ο όμιλο είχαμε ντέρμπι κορυφής με την Βέροια να είναι η μεγάλη νικήτρια, αφού επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννενα και τον άφησε στους 38, ενώ εκείνη πλησίασε στους 34. Το αποτέλεσμα ήταν 2-1, όμως τα Γιάννενα γλίτωσαν τα χειρότερα αφού την ίδια στιγμή και η Καβάλα γνώριζε την ήττα με 2-0 από την Δόξα στην Δράμα. Κοντά στην κορυφή διατηρήθηκε και η Αναγέννηση Άρτας επικρατώντας του Θερμαϊκού με 2-1, όπως και η Θράκη που είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Πανδραμαϊκό τον οποίο νίκησε με 3-0. Τις εκτός έδρας νίκες της ημέρας σημείωσαν ο Απόλλωνας Λάρισας με 1-0 στο Καλοχώρι επί των Λύκων και ο Αγροτικός Αστέρας με 2-1 στην Θεσσαλονίκη επί του Παύλου Μελά.

    1ος όμιλος

    Λήλας Βασιλικού-Ατσαλένιος 2-0 Εθνικός Πειραιώς-Χαϊδάρι ΑΟ 1-1 Πάμισος Μεσσήνη-Μαρκό 2-3 Βύζας Μεγάρων-Αθηναϊδα 1-0 Ηρόδοτος-Αχαρναϊκός 1-1 Κερατσίνι-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-1 Αγιος Δημήτριος-Αχαϊκή 5-0 Ρόδος-Θρασύβουλος Φυλής 0-2 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Θρασύβουλος 18 41 2. Χαϊδάρι 17 39 3. Αχαρναϊκός 18 39 4. Εθνικός 18 33 5. Ρόδος 18 30 6. Αχαϊκή 18 24 7. Λήλας Βασιλικού 18 22 8. Θύελλα Πατρών 17 21 9. Αγιος Δημήτριος 18 21 10. Κερατσίνι 18 20 - ΠΑΝΟ Μαλλίων 18 20 12. Πάμισος Μεσσήνης 18 19 - Ηρόδοτος 18 19 14. Ατσαλένιος 18 18 15. Μαρκό 18 17 16. Βύζας Μεγάρων 18 15 17. Αθηναϊς 18 12

    2ος όμιλος

    ΠΑΕ Θράκη-Πανδραμαϊκός 3-0 Παναιτωλικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 Βέροια-Γιάννινα 2-1 ΗΛΤΕΞ Λύκοι-Απόλλων Λάρισας 0-1 Παύλος Μελάς-Αγροτικός Αστέρας 1-2 Αναγένηση Αρτας-Θερμαϊκός 2-1 Λαμία-ΑΕ Πτολεμαίδας 3-1 Δόξα Δράμας-Καβάλα 2-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Καβάλα 18 38 - ΠΑΣ Γιάννινα 18 38 3. Βέροια 18 34 4. Αναγέννηση Αρτας 18 31 5. Ενωση Θράκης 18 30 6. Δόξα Δράμας 18 29 7. Αναγ. Καρδίτσας 18 27 - Λαμία 18 27 9. Κοζάνη 17 24 10. Αγροτικός Αστέρας 18 23 11. Πτολεμαϊδα 18 22 12. Θερμαϊκός 18 21 - Παύλος Μελάς 18 21 14. Παναιτωλικός 18 20 15. Λύκοι 18 16 16. Απόλλων Λάρισας 18 13 17. Πανδραμαϊκός 17 12

    [13] Μπάσκετ

    Τα ντέρμπι καλά κρατούν

    20/2/2005 5:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύσκολα βρίσκει κανείς στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, αδιάφορο ματς, έτσι και στους σημερινούς αγώνες της 19ης αγωνιστικής υπήρχαν αρκετά με πολύ σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, ένα εκ των οποίων ήταν εκείνο ανάμεσα στην Νίκη Βόλου και την Καλαμάτα. Οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με 2-1 έτσι ξεπέρασαν του Πελοποννήσιους κατά έναν βαθμό. Το σκορ άνοιξε για την Νίκη στο 17' ο Μπαλάφας με πέναλτι και το 1-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στο 62' η Καλαμάτα ισοφάρισε σε 1-1, όμως η ελπίδα του ενός πολύτιμου βαθμού στον Βόλο κράτησε μόλις πέντε λεπτά αφού ο Μήτρου στο 67' διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Πολύτιμη νίκη πήρε και ο Πανσερραϊκός απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών με 1-0, χάρη σε γκολ του Ζιάκα στο 46' και έτσι ανέβηκε στους 32 βαθμούς, όπου ισοβαθμεί με την Λάρισα.

    Πολύτιμες ισοπαλίες

    Στα άλλα δύο ματς που διεξάγονταν απόψε η Καστοριά απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από τον Ηλυσιακό στου Ζωγράφου, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σουλτανίδη νωρίς στο ξεκίνημα του αγώνα και ισοφαρίστηκαν από τον Κάφπο στο 23', που ευστόχησε σε πέναλτι. Με το ίδιο σκορ (1-1) έφυγε και ο Ολυμπιακός Βόλου από την Καισαριανή. Ο Κάτε άνοιξε το σκορ στο 5' και στο 18' ο Μπουντούρης ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Χθες η Λάρισα αναδείχτηκε ισόπαλη με 0-0 στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό και στο 1-1 έμειναν η Προοδευτική με την Παναχαϊκή. Αύριο ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τον αγώνα του Πανηλειακού με τον Απόλλωνα Αθηνών.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Προοδευτική-Παναχαϊκή 2005 1-1 Ακράτητος-Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 α.α. Λάρισα-Λεβαδειακός 0-0 Ηλυσιακός-Καστοριά 1-1 Πανσερραϊκός-Ατρόμητος Αθηνών 1-0 Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός Β. 1-1 Νίκη Βόλου-Καλαμάτα 2-1 Πανηλειακός-Απόλλων Αθηνών 21/2 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) Ακράτητος 37 Λεβαδειακός 35 Νίκη Βόλου 34 Λάρισα 32 Πανσερραϊκός 32 Καστοριά 31 Ολυμπιακός Βόλου 31 Καλαμάτα 30 Προοδευτική 30 Πανηλειακός 29-18αγ. Ηλυσιακός 25 Απόλλων Αθ. 23-18αγ. Εθνικός Αστέρας 21 Παναχαϊκή 2005 20 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -9

    [14] Μπάσκετ

    Οι κορυφαίοι στα καρφώματα και τα τρίποντα

    20/2/2005 3:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Τζος Σμιθ των Ατλάντα Χόουκς ήταν ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων που διεξήχθη στο Ντένβερ του Κολοράντο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου για το καθιερωμένο ετήσιο Ολ Σταρ Γκέιμ του ΝΒΑ. Δεύτερος κατετάγη ο Εϊμαρ Στουνταμάιρ των Φοίνιξ Σανς, ενώ ο Κουέντιν Ρίτσαρτσον επίσης των Σανς ήταν ο νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων, με δεύτερο τον Κιλ Κόρβερ και μόλις έναν πόντο λιγότερο. Ο Στιβ Νας (Σανς) κέρδισε από την πλευρά του στον διαγωνισμό «skills», στον οποίο απαιτείται να ντριμπλάρει, να πασάρει και να σουτάρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Νας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σχεδόν 12 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Ερλ Μπόικινς του Ντένβερ. Τέλος στο διαγωνισμό «shooting star» νικητές αναδείχθηκαν οι Σον Μάριον, Ντιανά Τουράσι και Νταν Μάερλι του Φοίνιξ.

    [15] Τάεκβοντο: Ελληνικές διακρίσεις

    20/2/2005 5:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο ελληνικός απολογισμός στο γερμανικό όπεν τάεκβοντο, που διεξήχθη στη Βόνη με τη συμμετοχή 900 αθλητών από 29 χώρες. Τη δεύτερη θέση πήρε η Κατερίνα Κατσαντώνη στα 51 κιλά, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Μιχάλης Μουρούτσος στα 67 κιλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αρετή Αθανασοπούλου στα 59 κιλά. Ο Μιχάλης Μουρούτσος πέτυχε τρεις εύκολες νίκες και προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου δεν αγωνίστηκε όμως, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο απ τον αγώνα που προηγήθηκε με το Νορβηγό Μόκχαλ. Έτσι ο αντίπαλός του, Τούρκος Μπασάρ που είχε χάσει από τον Μουρούτσο το 2001 στο παγκόσμιο της Κορέας βρέθηκε στον τελικό χωρίς αγώνα. Να σημειωθεί ότι ο Νορβηγός είχε κερδίσει νωρίτερα τον Στέφανο Κωνσταντινίδη.

    [16] Παράξενα

    Δύσκολοι καιροί για διαιτητές

    20/2/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Τον κανόνα που θέλει τους διαιτητές ποδοσφαίρου να μην χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους οπαδούς των ομάδων επιβεβαιώνει ένας 41χρονος Σκοτσέζος. Ο Μάικ Μακ Κάρι σφύριξε στο ντέρμπι τις Σκοτίας μεταξύ Σέλτικ και Ρέιντζερς, ωστόσο, αντιμετωπίζει προβλήματα από τους οπαδούς του "τρίτου" στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας, της Αμπερντίν. Όπως αποκάλυψε ο διαιτητής, όλα άρχισαν όταν ακύρωσε ένα γκολ της ομάδας μετά από υπόδειξη του επόπτη. Από τότε δέχεται απειλές για τη ζωή του, αλλά και "πρωτότυπα" γράμματα με το ταχυδρομείο, που περιλαμβάνουν από ξυράφια μέχρι εντόσθια πουλερικών και νεκρούς αρουραίους! Κι αν σπεύσατε να αναρωτηθείτε μήπως η αγανάκτηση των οπαδών είναι δικαιολογημένη, παρά την ακραία συμπεριφορά τους, ο κ. Κάρι διευκρίνισε, πως η μαγνητοσκόπηση του συγκεκριμένου ματς έδειξε ότι η απόφασή του ήταν 100% σωστή.

    [17] Ζωής ...σΤάσεις

    Αγοράκι γέννησε η σύζυγός του Ξανά μπαμπάς ο Μπέκαμ

    20/2/2005 3:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Τρίτωσε" σήμερα η ευτυχία για το ζεύγος Μπέκαμ. Η σύζυγος του άσσου των γηπέδων, Βικτόρια, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Το νέο μέλος της οικογένειας γεννήθηκε στην κλινική "Ruber Internacional" της Μαδρίτης, όπου έχει εγκατασταθεί το ζεύγος μετά την μεταγραφή του Ντέιβιντ στη Ρεάλ. "Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν τη γέννηση του τρίτου τους γιου", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν, το αγοράκι, βάρους 3,2 κιλών, ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή. "Το μωρό και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους", συνεχίζει η ανακοίνωση και η χειρουργική επέμβαση διήρκησε 30 λεπτά. Το ζεύγος Μπέκαμ έχει άλλα δύο παιδιά, τον Μπρούκλιν, 5 ετών και τον Ρομέο, 2. Και το όνομα του νεογέννητου; Κρουζ!

    Εμείς να τους ευχηθούμε ολόψυχα να τους ζήσει!

    [18] Ποδόσφαιρο

    Η Ρέιντζερς το ντέρμπι

    20/2/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βήμα τίτλου έκανε σήμερα η ομάδα του Σωτήρη Κυργιάκου, η οποία επικράτησε των Κελτών , εκτός έδρας με 0-2. Έτσι η ομάδα της Γλασκόβης ξέφυγε τρεις βαθμούς από τους Καθολικούς και πήρε το επάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος. Τα τέρματα των νικητών, με τους οποίους αγωνίστηκε επί 90 λεπτά και ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, πέτυχαν οι Βιγκνάλ (71`) και Νόβο (82`).

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Αμπερντίν-Λίβινγκστον 2-0

    Νταντί Γιουνάιτεντ-Ινβερνες 1-1

    Χιμπέρνιαν-Νταντί 4-0

    Κιλμάρνοκ-Ντανφέρμλιν 2-1

    Μάδεργουελ-Χαρτς 2-0

    Σέλτικ-Ρέιντζερς 0-2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

    Ρέιντζερς 65

    Σέλτικ 62-25αγ.

    Χιμπέρνιαν 47

    Χαρτς 41

    Αμπερντίν 39

    Μάδεργουελ 34

    Κιλμάρνοκ 32


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 February 2005 - 17:57:21 UTC