Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες ώρες για τον Έβρο
  • [02] Συναγερμός στον Έβρο
  • [03] "Σήμα κινδύνου" για τη χρήση παυσίπονων
  • [04] Θέλει να παραδοθεί ο Βαβύλης
  • [05] Θετικό κλίμα για την κυβέρνηση
  • [06] Διαφώνησαν για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα
  • [07] Δεκάδες νεκροί από πανώλη
  • [08] Μακελειό με Σιίτες στη Βαγδάτη
  • [09] Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ
  • [10] Τρία σενάρια για τη μείωση του ελλείμματος
  • [11] Αλογοσκούφης για αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας
  • [12] Παρέα για ένα μεγάλο τελικό
  • [13] Πήρε εξιτήριο ο Μπαμπαλιούτας
  • [14] Πανιώνιος: Τη Δευτέρα "η αποκάλυψη"
  • [15] Κωνσταντίνου: "Πρώτα ο Παναθηναϊκός"
  • [16] Πρόστιμο στον Σκεπάνοβιτς
  • [17] Πλησιάζει η μεγάλη ώρα
  • [18] Χαλκηδόνα: Χωρίς τρεις για τους βαθμούς
  • [19] Ξάνθη: Έτοιμος ο Κάραμπας
  • [20] Συναίνεση για την επανίδρυση της Δημ. Διοίκησης

    [01] Κοινωνία

    Στις πληγείσες περιοχές το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κρίσιμες ώρες για τον Έβρο

    18/2/2005 2:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 7:42:35 μμ)

    Συντάκτης:

    Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων και των αρχών στο νομό του Έβρου, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται μεγάλοι όγκοι νερού από την Βουλγαρία, στις κοίτες των ποταμών Έβρου και Άρδα. Ρήγμα παρουσιάστηκε σε ανάχωμα στην περιοχή Σοφικό Διδυμοτείχου, ενώ, ήδη έχουν πλημμυρίσει πάνω από 20.000 στρέμματα καλλιεργειών, καθώς οι αρχές έχουν ανοίξει αναχώματα, προκαλώντας ελεγχόμενες πλημμύρες. Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, ενώ, το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται στον Έβρο ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης. Το πρωί της Παρασκευής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Φούρλα, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά όχι επικίνδυνη για τους κατοίκους και τα χωριά.

    Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

    Ο κ. Φούρλας τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι επαρκής και ικανότατος. Επίσης, κάλεσε τους κατοίκους να μην ανησυχούν, αλλά να είναι σε εγρήγορση, ώστε αν χρειαστεί να μεταφερθούν εγκαίρως από τα σπίτια τους. Ωστόσο, διέβλεψε πως προς το παρόν δε θα παραστεί τέτοια ανάγκη.

    "Δεν υπάρχει η δυνατότητα προβλέψεων για τις επόμενες ώρες", σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

    "Καλύτερα είναι να μην κάνουμε προβλέψεις, σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε" δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Επανέλαβε ακόμη, ότι έχει ληφθεί κάθε μέτρο για την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους και τόνισε, ότι οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.

    Το πρωί της Παρασκευής παρουσιάστηκε ρήγμα σε ανάχωμα της περιοχής Σοφικού Διδυμοτείχου, τέσσερα χιλιόμετρα από το Πύθιο, καθώς δεν άντεξε τον αυξημένο ορμητικό όγκο του νερού. Δεν κινδυνεύουν χωριά, αλλά όλες οι καλλιέργειες της περιοχής, σε έκταση 7.000 στρεμμάτων, έχουν καταστραφεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναγερμός στον Έβρο

    [02] Κοινωνία

    Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός Συναγερμός στον Έβρο

    17/2/2005 9:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 3:05:14 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο νομός Έβρου, καθώς η στάθμη του νερού στο ποτάμι έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης, τα 6 μέτρα και 15 εκατοστά, με όριο επικινδυνότητας στα 5,70 μέτρα. Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, συζήτησε με το Βούλγαρο ομόλογό του, τον έλεγχο στη γειτονική χώρα της διοχετευόμενης ποσότητας ύδατος από τον ποταμό Άρδα στον Έβρο. Συνεργεία του νομού προχώρησαν στην θραύση αναχωμάτων στις θέσεις Λάβαρα, Αμόριο και Πύθειο, καθώς έγινε ελεγχόμενη παροχέτευση του νερού σε μία περιοχή 15.000 στρεμμάτων. Επί τόπου βρίσκονται μηχανήματα άντλησης, φορτωτές και απεστάλησαν 10.000 τσουβάλια για αναχώματα. Στον Έβρο και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας, ο οποίος κάλεσε όσους εργάζονται στις παραποτάμιες περιοχές να απομακρύνουν τα μηχανήματα και τα ζώα τους.

    Λήψη μέτρων

    Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον ποταμό Έβρο, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ορεστιάδα, μεταξύ του γ.γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Μιχάλη Αγγελόπουλου, των νομαρχών Έβρου και Ανδριανούπολης Νίκου Ζαμπουνίδη και Νουσρέτ Μίρογλου, δημάρχων των περιοχών του ποταμού και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Η τουρκική πλευρά αποφασίστηκε να έχει πλήρη εικόνα των ποσοτήτων ύδατος που υφίστανται στην περιοχή του Έβρου, καθώς πρόκειται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στην περιοχή της Ανδριανούπολης. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έλεγχος των περιοχών του φράγματος Κυπρίνου και των Καστανιών.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

    Από τουρκικής πλευράς: Η δημιουργία ζώνης τεχνητής κατάκλισης των υδάτων εντός του τουρκικού εδάφους και στο ύψος των χωριών Πύθιο, Πετράδες, Ψαθάδες, Μάνδρα και Κορνοφωλιά. Από ελληνικής πλευράς: Παρέμβαση δεύτερης τεχνητής κατάκλισης των υδάτων - σε συνέχεια της πραγματοποιηθείσης ήδη από τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή Πυθίου - περί τις 07:30 μ.μ., αυτή τη φορά, στις περιοχές των οικισμών Λαβάρων και Αμορίου, οι κάτοικοι των οποίων εγκαίρως ειδοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικώς, από τον Δήμαρχο Ορφέως κ. Βαγγέλη Πουλιλιό.

    Ο γ.γ. της Περιφέρειας Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε ότι "προέχει η ασφάλεια των κατοίκων και το όλο σχέδιο διασφαλίζει το σκοπό αυτό".

    "Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και όσο περνούν οι ώρες το ενδεχόμενο της μεγάλης πλημμύρας ενισχύεται", τόνισε ο νομάρχης Νίκος Ζαμπουνίδης.

    Στα βόρεια του νομού πλημμύρησαν 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο.

    [03] Υγεία

    "Σήμα κινδύνου" για τη χρήση παυσίπονων

    18/2/2005 5:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΕΟΦ - European Medicines Agency

    Αυστηρές προειδοποιήσεις ως προς τη χρήση γνωστών παυσίπονων που περιέχουν μια κατηγορία ουσιών, τις κοξίμπες (τους εκλεκτικούς αναστολείς της COX-2), απηύθυνε με επείγον σήμα του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ). Τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα, που χορηγούνται συνήθως σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, για ανακούφιση από τον πόνο και τα συνοδευτικά συμπτώματα, κρίθηκαν σε πρώτη φάση από τον ΕΜΕΑ ως ύποπτα για την πρόκληση καρδιακών επεισοδίων. Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Οργανισμός συνιστά την αποφυγή της χορήγησης τους σε ανθρώπους με ισχαιμική καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά και τον περιορισμό της χρήσης τους από άτομα που συγκαταλέγονται σε ομάδες "υψηλού κινδύνου" για καρδιοπάθειες. Ο ΕΟΦ, που έχει ήδη λάβει γνώση των εξελίξεων, ανακοίνωσε πως παρακολουθεί με προσοχή το θέμα και πως θα προβεί σε άμεση ενημέρωση του κοινού, όταν χρειαστεί.

    Στο μικροσκόπιο οι κοξίμπες

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και ότι θα επανέλθει με νέα στοιχεία τον Απρίλιο, ωστόσο έκρινε αναγκαία την επιβολή επείγοντος περιορισμού ασφαλείας (Urgent Safety Restriction), καθώς με βάση τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών ανεπιθύμητων ενεργειών για τις κοξίμπες στο σύνολό τους.

    Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα από τον ΕΟΦ:

    Όλες οι κοξίμπες αντενδείκνυνται σε ασθενείς με ισχαιμική καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Επιπλέον για την ουσία etoricoxib καθορίστηκε ως αντένδειξη η υπέρταση για τους ασθενείς που η πίεση τους δεν μπορεί να ελεγχθεί. Καθορίζεται προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία οι συνταγογραφούντες ιατροί οφείλουν να είναι προσεκτικοί, στη χορήγηση κοξίμπων σε ασθενείς με παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις όπως υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, διαβήτης και κάπνισμα, καθώς και σε ασθενείς με περιφερειακές αγγειακές παθήσεις. Με δεδομένη τη σχέση μεταξύ του καρδιαγγειακού κινδύνου και της έκθεσης σε κοξίμπες, συνιστάται στους ιατρούς να χρησιμοποιούν τη μικρότερη αποτελεσματική δόση για τη μικρότερη δυνατή διάρκεια θεραπείας.

    Στους ασθενείς που ήδη ακολουθούν κάποια θεραπευτική αγωγή που περιλαμβάνει παυσίπονα από την εν λόγω κατηγορία, συνιστάται να απευθυνθούν και συζητήσουν το θέμα με το γιατρό τους. Σύμφωνα με ευρωπαίους ειδικούς η διακοπή της χορήγησης των φαρμάκων αυτών δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ασθενείς, εντούτοις είναι αναγκαία η αντικατάσταση τους από άλλα φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που τους ταλαιπωρούν.

    Οι κοξίμπες, οφείλουν την ευρεία διάδοση τους στο γεγονός ότι είναι ουσίες με μικρότερες παρενέργειες στο πεπτικό σε σχέση με τα παραδοσιακά αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

    Στις τάξεις της κατηγορίας αυτής ανήκε το περιβόητο Vioxx, το οποίο αποσύρθηκε από την αγορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ και το Celebrex έχει μπει εδώ και καιρό στο "μικροσκόπιο" των επιστημόνων.

    Τα φάρμακα που εξέτασε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ήταν τα Celebrex (celecoxib), Arcoxia (etoricoxib), Dynastat (parecoxib), Prexige (lumiracoxib) και Bextra (valdecoxib).

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις διατυπώνονται την ώρα που και η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διεξάγει παρόμοια έρευνα, σχετικά με την ασφάλεια χρήσης των κοξίμπων.

    Σχετικά Links:

    European Medicines Agency

    ΕΟΦ

    [04] Κοινωνία

    Με επιστολή χείμαρρο προς τον Αρειο Πάγο Θέλει να παραδοθεί ο Βαβύλης

    18/2/2005 3:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έτοιμος να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές, δηλώνει ο Απόστολος Βαβύλης, με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία παρέδωσε στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Στην επιστολή του, το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων ημερών ζητά την εξασφάλιση μίας δίκαιης, αντικειμενικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του από τις αρχές και μία αδιάβλητη δίκη για ότι εκκρεμεί σε βάρος του. Μιλώντας την Πέμπτη, στην εκπομπή "Τα Χρώματα της Ίριδας" ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, εμφανίσθηκε βέβαιος ότι ο Βαβύλης θα συλληφθεί και εγγυήθηκε την ασφάλεια του σε περίπτωση που αποφασίσει να παραδοθεί.

    Απενοχοποιεί τον Χριστόδουλο - Κατηγορεί τον Ειρηναίο

    Το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, την επιστολή του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη.

    Ο Βαβύλης στην πολυσέλιδη επιστολή του κάνει λόγο για "ανθρωποκτόνο μανία των ΜΜΕ" και δημοσιογράφους που θέλουν το λυντσάρισμα και την εκτέλεση του δίχως δίκη.

    Μιλά για ανθρώπους που εμφανίζονται να έχουν δήθεν ασφαλείς πληροφορίες και που εκθέτουν και εξευτελίζουν κάθε άνθρωπο με τον οποίο είχε σχέσεις ή επαφές, απλούς συνεργάτες, μάρτυρες στη δίκη του, την τέως σύζυγο του με την οποία δηλώνει ότι έχει χωρίσει από το 2000.

    Αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, δηλώνει ότι τον γνώρισε τον πρώτο καιρό της δικαστικής του περιπέτειας και ότι έκτοτε δεν είχε ουδεμία επαφή.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "η γλυκύτητα και το ευπροσήγορό του προς κάθε άνθρωπο πάσχοντα ή σε ανάγκη, με οδήγησε κοντά του από τα φοιτητικά χρόνια"

    Αντίθετα, εμφανίζεται λάβρος κατά του Πατριάρχη Ειρηναίου, τον οποίον κατηγορεί ότι αθέτησε συμφωνία, που είχε κάποτε μαζί του, ότι δηλαδή θα τον βοηθούσε να λύσει τις εκκρεμότητες του με την Δικαιοσύνη.

    " Απομακρύνθηκα από τον νέο Πατριάρχη, γιατί αθέτησε τη βασική και μοναδική προεκλογική υπόσχεση που ήταν, να με βοηθήσει να λύσω το δικαστικό μου πρόβλημα, όχι βεβαίως επηρεάζοντας τη Δικαιοσύνη, αλλά σας Ποιμένας, εξηγώντας το μέγεθος της τραγωδίας που ζούσε και της αδικίας που επαναλαμβανόταν." αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στην περιπέτεια του με τα ναρκωτικά υποστηρίζει ότι είναι διώκτης και όχι έμπορος και ότι συνεργάστηκε με την ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση κυκλωμάτων.

    Παράλληλα, εξουσιοδοτεί το δικηγόρο του Γιώργο Αλυφαντάκη, να παράσχει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της επιστολής του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα καταφύγια του Βαβύλη

    Δίχως τέλος η δράση του Βαβύλη

    Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    Ο "σκοτεινός" κ. Βαβύλης

    [05] Πολιτική

    Θετικό κλίμα για την κυβέρνηση

    18/2/2005 11:30:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET 105,8

    Ευρύτερης αποδοχής τυγχάνει το κυβερνητικό σχήμα του Κώστα Καραμανλή από εκείνο της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού "Κράμα". Η έρευνα στηρίχτηκε σε συνολικά 18 συγκρίσεις Υπουργών, 15 από τις οποίες τις κέρδισαν Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης. Παράλληλα, το 49,5% θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή σε σύγκριση με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος συγκεντρώνει το 34,7%.

    Ποιοί βγαίνουν κερδισμένοι

    Πολύ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνουν οι Νικήτας Κακλαμάνης (68%), Γιώργος Βουλγαράκης (56,5%) και Θοδωρής Ρουσόπουλος (51,4%), ενώ μεγάλη είναι και η υπεροχή των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ , Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης της τωρινής κυβέρνησης έναντι των προκατόχων του.

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κερδισμένοι βγαίνουν τρεις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου με 47,2% σε σχέση με τον τωρινό υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη (39,2%), ο πρώην υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Χάρις Καστανίδης 42,8% έναντι του τωρινού Νίκου Τσιαρτσώνη (23,6%) και ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης με 40,8%, σε σχέση με το σημερινό υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη (31,2%).

    [06] Πολιτική

    Δημοψήφισμα πρότεινε στον πρωθυπουργό ο Αλαβάνος Διαφώνησαν για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

    18/2/2005 6:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις θέσεις του ΣΥΝ για τη διαδικασία κύρωσης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε στον Κώστα Καραμανλή, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα, σημειώνοντας ότι για ένα θέμα που θα καθορίσει τη ζωή της χώρας και των πολιτών για δεκαετίες πρέπει να αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Ο πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτό το αίτημα του, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη ούτε σε άλλες ανάλογες καμπές της Ευρώπης, όπως με το Μάαστριχτ. Από την πλευρά του, ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να μην υπάρξει σπουδή για την έγκριση του ευρωσυντάγματος και να υπάρξει ίσος χρόνος κατανομής σε όλα τα κόμματα προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για ένα θέμα που δεσμεύει τη ζωή τους για τις επόμενες δεκαετίες.

    [07] Κόσμος

    Τους τελευταίους δύο μήνες Δεκάδες νεκροί από πανώλη

    18/2/2005 6:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 6:38:20 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνευμονική πανώλη στο βόρειο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ενώ ένας απροσδιόριστος αριθμός άλλων έχει μολυνθεί, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η νόσος εκδηλώθηκε για πρώτη φορά σε ένα αδαμαντωρυχείο όπου εργάζονταν περίπου 7.000 άνθρωποι. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, ο ΠΟΥ ειδοποιήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

    Υψηλά ποσοστά θνησιμότητας

    Η πανώλη έχει θανατηφόρα έκβαση στο 50% με 60% των περιπτώσεων εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα με αντιβιοτικά. Συνήθως, στον άνθρωπο μεταδίδεται από τρωκτικά και μύγες, αλλά μπορεί και από άνθρωπο σε άνθρωπο, διά της αναπνευστικής οδού.

    Από τον ΠΟΥ έγινε γνωστό ότι το Σάββατο θα σταλεί στη ΛΔΚ ομάδα ειδικών και εάν οι συνθήκες από πλευράς ασφαλείας επιτρέπουν την πρόσβαση, τα μέλη της ομάδας θα βοηθήσουν στην θεραπεία των αρρώστων.

    Στη περιοχή αυτή σημειώνονται συνεχώς συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων μαχητικών οργανώσεων, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 2003.

    Σχετικά Links:

    Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

    [08] Ιράκ

    Κατηγορούν τον Αλ Ζαρκάουι Μακελειό με Σιίτες στη Βαγδάτη

    18/2/2005 4:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές των Σιιτών, τη γιορτή της Ασούρα, επέλεξαν βομβιστές καμικάζι για να ανατινάξουν δυο σιιτικά τεμένη στη Βαγδάτη. Ο στόχος τους, όπως φαίνεται επετεύχθη, αφού λόγω της γιορτής τα δυο τεμένη ήταν γεμάτα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, δεκαεπτά άτομα βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ δεκάδες τραυματίσθηκαν. Την ευθύνη των δυο επιθέσεων δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση. Ωστόσο, ο Ιρακινός σύμβουλος Ασφάλειας με δηλώσεις του στο CNN, δήλωσε ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται μάλλον ο Αλ Ζαρκάουι, ο άνθρωπος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

    [09] Ιράκ

    Περισσότεροι από 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ

    18/2/2005 4:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη με στόχο σιιτικά τεμένη. Από τις δυο επιθέσεις αυτοκτονίας 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 18 τραυματίστηκαν. Όπως ανακοινώθηκε καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά μπήκαν μέσα στα τεμένη την ώρα που οι πιστοί πήγαιναν στο τζαμί για την εβδομαδιαία προσευχή και ανατινάχτηκαν σκορπώντας το θάνατο. Παράλληλα, σε άλλη επίθεση με όλμο, που πραγματοποιήθηκε κοντά σε καφέ της σιιτικής συνοικίας Σούλα στα βορειοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, ενώ ακόμη πέντε τραυματίστηκαν.

    [10] Οικονομία

    Διαρθρωτικά και όχι εισπρακτικά τα μέτρα Τρία σενάρια για τη μείωση του ελλείμματος

    18/2/2005 3:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 7:46:25 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8 FM

    Με διαρθρωτικά και όχι εισπρακτικά μέτρα θα κινηθεί η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των συστάσεων της ΕΕ, που έδωσε χθες διετή διορία στη χώρα μας για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του ΕΚΟΦΙΝ. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2005 θα τηρηθεί ως έχει και ότι ο σχεδιασμός περαιτέρω μέτρων θα αφορά το 2006. Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τα μέσα Μαρτίου, και συμπυκνώνονται σε τρία σενάρια.

    Αλογοσκούφης: η ΕΕ επικυρώνει την ήπια προσαρμογή

    Αναφερόμενος συνολικά στα αποτελέσματα του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ, ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι μέσα από αυτά υιοθετούνται στο σύνολό τους οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας και της δημοσιονομικής ισορροπίας.

    "Η στρατηγική της ήπιας προσαρμογής αποτυπώθηκε στον προϋπολογισμό του 2005. Και το Συμβούλιο Υπουργών επικύρωσε την επιλογή αυτή, καθώς στα πλαίσια της κοινοτικής διαδικασίας για τις περιπτώσεις του υπερβολικού ελλείμματος, δίνεται επισήμως στην Ελλάδα ένας επιπλέον χρόνος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διόρθωση του" είπε ο υπουργός Οικονομίας.

    Στο μεταξύ, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Σε αυτό όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης θα περιλαμβάνονται τρία σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας:

    -το πρώτο θα αφορά στην περίπτωση που όλα θα κινηθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα.

    -το δεύτερο σενάριο θα αφορά μια ενδιάμεση κατάσταση και θα κινείται περισσότερο προς τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και

    - το τρίτο θα αναφέρεται στο τι θα συμβεί εάν οι οικονομικές εξελίξεις είναι δυσμενέστερες από τις προβλέψεις. - - Το πρόγραμμα θα κατατεθεί και στην Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι συστάσεις του Εcofin

    Κριτική Παπανδρέου για οικονομική πολιτική

    [11] Οικονομία

    Αλογοσκούφης για αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας

    18/2/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη δέσμευση της κυβέρνησης για επιπλέον αύξηση της τάξης του 2% στο βασικό μισθό του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για τέσσερα χρόνια επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας. "Είναι προφανές ότι θα υλοποιηθεί η εξαγγελία που έχει κάνει η κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο για το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος και αφορά αύξηση πέραν της εισοδηματικής πολιτικής" ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Παρέα για ένα μεγάλο τελικό

    18/2/2005 6:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πρώτος μίλησε ο Σέρβος κόουτς του Παναθηναϊκού. Ο πολυνίκης προπονητής, δήλωσε ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος που βρίσκεται στο Ηράκλειο για τον τελικό. Το γεγονός πως αντιμετωπίζει μία παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του Μπάσκετ αλλά και του Ελληνικού Κυπέλλου τον χαροποιεί ιδιαίτερα και ευχήθηκε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι που θα ικανοποιήσει όλους τους φίλους της Καλαθοσφαίρησης που θα το παρακολουθήσουν. Κλείνοντας, όταν ρωτήθηκε για την έκβαση του τελικού και για το ποιος θα είναι ο νικητής, είπε πως «ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Το κίνητρο είναι ιδιαίτερα υψηλό. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το νικητή».

    Μπάρτον: "Όποιος βάλει τους περισσότερος πόντους"

    Τον ενθουσιασμό του Ομπράντοβιτς συμμερίστηκε και ο προπονητής του Άρη. Ο Αμερικανός προπονητής δήλωσε ευχαριστημένος για την συμμετοχή της ομάδας του σε έναν τελικό και τόνισε «για τον Άρη ξέρω πως θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που βρίσκεται στον τελικό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, παίζοντας αρκετά παιχνίδια. Περιμένουμε με ενθουσιασμό το αυριανό ματς».

    Όπως και με τον προπονητή του ΠΑΟ, έτσι και στον Τσαρλς Μπάρτον τέθηκε η ερώτηση για το που θα κριθεί το ματς. Αυτός απάντησε πως το ματς θα κριθεί «στα ριμπάουντ, στην άμυνα και το ποιος θα βάλει τους περισσότερους πόντους», ενώ ενημέρωσε πως κατά την άποψή του «δεν υπάρχει φαβορί σε τέτοια παιχνίδια. Είναι ένας τελικός. Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Περισσότερο αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι για τον κόσμο, τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει φαβορί σε τέτοια ματς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς σκέφτεσαι μέσα στον αγώνα και το πώς προετοιμάζεις τον εαυτό σου».

    Από τους παίκτες του Άρη μίλησε ο αρχηγός της ομάδας, Ράιαν Στακ, ο οποίος δήλωσε και αυτός ικανοποιημένος που θα βρίσκεται στον τελικό. Και συνέχισε για το παιχνίδι «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση για μας. Έχουμε προετοιμαστεί ωστόσο, σκληρά». Το γεγονός ότι τυγχάνει αρχηγός «είναι ωραίο! Όμως δεν το σκέφτομαι ως επιπλέον κίνητρο. Θα παίξω όσο μπορώ καλύτερα, όπως σε κάθε παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος που για τρίτη χρονιά παίζω σε τελικό».

    [13] Βόλεϊ

    Πήρε εξιτήριο ο Μπαμπαλιούτας

    18/2/2005 5:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε σήμερα ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Λάμπης Μπαμπαλιούτας, ο οποίος μετά από τέσσερις μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν με θρομβοεμβολική νόσο, πήρε εξιτήριο. Ο αθλητής που πριν από λίγες μέρες φλέρταρε με το θάνατο, όπως εξήγησε στην ERTonline θα συνεχίσει τη φαρμακευτική αγωγή που του δόθηκε και κάπου μέσα του εύχεται να καταφέρει να επιστρέψει στα γήπεδα πριν από το τέλος της φετινής περιόδου. "Πρόκειται να υποβληθώ και σε κάποιες άλλες εξετάσεις, θα παίρνω κανονικά τα χάπια που πρέπει και ενώ στην αρχή οι γιατροί μου είχανε πει ότι μετά από 3-4 μήνες θα μπορώ να ξαναπαίξω, αφήσανε να εννοηθεί, ότι μπορεί να προλάβω και το φετινό πρωτάθλημα. Από αυτό συμπεραίνω, ότι είδανε μία αιθητή βελτίωση της υγείας μου, που μου αφήνει πολλές ελπίδες" τόνισε στην ERTonline ο 33χρονος παίκτης του ΠΑΟΚ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Όλο και καλύτερα ο Μπαμπαλιούτας

    Νοσηλεύεται με θρόμβωση ο Μπαμπαλιούτας

    [14] Ποδόσφαιρο

    Πανιώνιος: Τη Δευτέρα "η αποκάλυψη"

    18/2/2005 4:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απόγευμα Δευτέρας θα λάβει τέλος η μυστικότητα για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΠΑΕ Πανιώνιος, καθώς θα ανακοινωθεί το από σε συνέντευξη τύπου από τον Αχιλλέα Μπέο. Έτσι θα λυθεί το μυστήριο γύρω από το όνομα του ιδιοκτήτη, αφού όλο τον τελευταίο καιρό οι άνθρωποι των "κυανέρυθρων", κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά τη μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνωστό πως μάλλον πρόκειται για ξένη εταιρεία.

    Στο προσκήνιο ο ΟΦΗ

    Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας του Βαζάκα για τον δύσκολο αγώνα με τους Κρητικούς την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Η νίκη αποτελεί το μόνο στόχο για τον Πανιώνιο καθώς θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για ευρωπαϊκή έξοδο την ερχόμενη περίοδο. Ο προπονητής των "πανθήρων" δεν θα έχει στη διάθεση του τους Ανδρέα Λαγωνικάκη και Δημήτρη Ναλιτζή, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών τους, ενώ δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστούν και οι Εξουζίδης, Καϊσί.

    Στα θετικά για τον Πανιώνιο θα είναι η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αφού εξέτισαν την ποινή για τους αγώνες "κεκλεισμένων των θυρών" που τους είχε επιβληθεί, από τα έκτροπα του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση της ομάδας ζήτησε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο ενώ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι, όσοι φίλοι της ομάδας δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου διαρκείας και επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον κρίσιμο αυτό αγώνα, μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από τα γραφεία της ΠΑΕ (11:00-20:30 και την Κυριακή 11:00-15:00) με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

    [15] Ποδόσφαιρο

    Κωνσταντίνου: "Πρώτα ο Παναθηναϊκός"

    18/2/2005 3:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θα μείνει στο "τριφύλλι" ο Μιχάλης Κωνσταντίνου; Θα ανανεώσει το συμβόλαιο του; Τι πιστεύει για τη φετινή πορεία της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη; Για τη δική του φετινή απόδοση; Για τον επαναληπτικό του UEFA με τη Σεβίλλη; Ο Κύπριος φορ μίλησε παραχώρησε μία εφ όλης της ύλης, στην οποία τόνισε πως ακόμα δεν έχει μιλήσει με τους "πράσινους" για ανανέωση του συμβολαίου του.

    "Περιμένω την πρόταση του"

    Ο "Μιχαλάκης" αποτελεί μία από τις καλύτερες μονάδες των νταμπλούχων και φέτος παρουσιάζει μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Το θέμα που προκύπτει βέβαια είναι ένα. Αν ο Κύπριος θα αγωνίζεται του χρόνου στον Παναθηναϊκό, καθώς το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και σίγουρα θα υπάρξουν πολλές κρούσεις για την απόκτηση του. Ο ίδιος πάντως είπε πως "Δεν έχω συζητήσει τίποτα. Αυτή τη στιγμή προέχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Περιμένω την πρόταση του και μετά να δω τι θα κάνω". Πάντως ξεκαθάρισε πως αυτή είναι στιγμή στο "έχω στο μυαλό μου, μόνο τον Παναθηναϊκό. Η αγάπη μου, για τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη και αμοιβαία. Όταν έρθει η ώρα και υπάρχουν εξελίξεις θα το μάθετε. Δεν θέλω να μιλήσω για το συμβόλαιο μου. Δεν έχω τίποτα να πω τι σκέφτομαι".

    Η φετινή του απόδοση αλλά και εμφάνιση είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη από το τότε που βρίσκεται στην Παιανία. Ρωτήθηκε λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό φέτος.

    "Δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Πάντα προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα. Πάνω από όλα θέλω να κερδίζει ο Παναθηναϊκός και δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Τις προηγούμενες χρονιές δεν ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση μου. Προσπαθώ να βρω τι κάνω λάθος ώστε να το διορθώσω και στην συνέχεια, να δουλεύω καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός, είχε χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και αυτό επηρέαζε , καθώς υπήρχε πίεση. Έχω μάθει να μετράω τα πάντα στην ζωή μου. Και τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Δεν θέλω ούτε να απογοητεύομαι ούτε να πετάω στα σύννεφα. Προσπαθώ να είμαι ήρεμος. Η ζωή ενός ποδοσφαιριστή παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα".

    "Χρειάζεται προσπάθεια"

    Οι εμφανίσεις των πράσινων φέτος παρουσιάζουν μία προβληματικότητα. Σε πολλά παιχνίδια είναι καλός, ειδικά στα δύσκολα αλλά και στην Ευρώπη, όμως εκτός έδρας και ιδιαίτερα με μικρότερες θεωρητικά ομάδες, έχει χάσει. Αυτό για τον Κύπριο που χρειάζεται είναι να υπάρχει μία ισορροπία και με πολλή προσπάθεια μπορεί να φτάσει και πάλι στον τίτλο.

    "Οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Το έχουμε δείξει σε μεγάλα παιχνίδια. όμως για να είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να κερδίζεις και μικρότερες ομάδες. Κερδίζουμε στην Ευρώπη και χάνουμε από θεωρητικά μικρότερες ομάδες στην Ελλάδα. Χρειάζεται μια ισορροπία, στις εμφανίσεις. Όμως ακόμη έχουμε μέλλον μπροστά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα πρέπει να κερδίζουμε όσο το δυνατό περισσότερο και να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Έχουν περάσει αρκετοί προπονητές από τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω όμως να σχολιάζω τους προπονητές". Φυσικά μόνο καλά λόγια είπε για τον Τότη Φυλακούρη. "Τον γνωρίζω εδώ και τέσσερα χρόνια. Δουλεύει στις ακαδημίες και μιλάμε καθημερινά. Είναι ένας άνθρωπος που μας έχει στηρίξει αρκετά. Είμαι διπλά χαρούμενος, που στους δύο αγώνες που κάθισε στο πάγκο, κερδίσαμε. Του αξίζει η χαρά που του δώσαμε".

    Όσο για τη ρεβάνς με τη Σεβίλλη στην Ισπανία, μετά το νικηφόρο 1-0 του Παναθηναϊκού, είπε πως πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι και θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Ο Κωνσταντίνου δείχνει να υπολογίζει πολύ την ομάδα της Ισπανίας καθώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως βρίσκεται στην τρίτη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Παρ όλα αυτά ο ΠΑΟ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ότι στο πρώτο παιχνίδι κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός έκλεισε λέγοντας πως "δεν έχει τελειώσει τίποτα έχουμε ακόμα ένα ημίχρονο μπροστά μας".

    [16] Μπάσκετ

    Πρόστιμο στον Σκεπάνοβιτς

    18/2/2005 4:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μικρό το κακό από άποψη, αγωνιστική βέβαια, ήταν για τον ΠΑΟ αλλά και τον Βλάντο Σκεπάνοβιτς, η σημερινή απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Σύμφωνα με τον αθλητικό δικαστή, ο Σέρβος γκαρντ των "πράσινων" καλείται να πληρώσει πρόστιμο 4.500 ευρώ, για την αντιαθλητική συμπεριφορά του και την εξύβριση που είχε απέναντι στον διαιτητή της αναμέτρησης Ηρακλής-Παναθηναϊκός, την Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως ο παίκτης θα μπορέσει να δώσει κανονικά το παρών στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Άρη. Ακόμη, με ποινή επίπληξης και πρόστιμο 1.200 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ με πρόστιμο 1.800 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Απόλλων Πατρών για τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

    [17] Πλησιάζει η μεγάλη ώρα

    18/2/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η πιο μεγάλη ώρα, μέχρι την επόμενη, είναι το Σάββατο (19:00) στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης για τους "κυανέρυθρος". Οι "πάνθηρες" υποδέχονται τους Σέρβους στον πρώτο ημιτελικό του LEN Trophy Υδατοσφαίρισης, στον πρώτο ημιτελικό και έχουν ως στόχο τη νίκη με ένα καλό αποτέλεσμα, προκειμένου να πάρει το προβάδισμα, εν όψει του αγώνα ρεβάνς στο Βελιγράδι. Ο αγώνας βέβαια είναι πολύ δύσκολος και απαιτείται πολύ προσοχή, καθώς η Παρτιζάν είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του θεσμού, όμως επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Αν όλα πάνε καλά και αύριο αλλά και στον επαναληπτικό, που το ευχόμαστε όλοι, ο Πανιώνιος στον τελικό θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα την ιταλική Σαβόνα, η οποία επικράτησε 9-3 της Κότορ Πρίμορατς (Σερβία/Μαυροβούνιο), στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «4».

    [18] Ποδόσφαιρο

    Χαλκηδόνα: Χωρίς τρεις για τους βαθμούς

    18/2/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεν έχει γευτεί τους τρεις πόντους της νίκης σε ολόκληρο το 2005. Για αυτό και πάση θυσία η Χαλκηδόνα πρέπει να πάρει τη νίκη κόντρα στον Άρη. Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, "πονοκεφαλιάζει" για τρεις απουσίες σημαντικές. Ο ένας απών είναι ο Χρήστος Μικές, ο οποίος αποτελεί καιρό μέλος του απουσιολογίου, αφού υπεβλήθη σε εγχείριση και θα χάσει όλη τη φετινή σεζόν. Όσο για τους άλλους δύο, είναι οι Παππάς και Μασάδο οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Από εκεί και πέρα, ο Παράσχος έχει στη διάθεση του όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του. Άπαντες πήραν μέρος στη σημερινή προπόνηση χωρίς κανένα πρόβλημα. Αύριο το πρωί θα γίνει μια χαλαρή προπόνηση και στη συνέχεια θα επιλεγούν οι παίκτες που θα απαρτίσουν την αποστολή.

    [19] Ποδόσφαιρο

    Ξάνθη: Έτοιμος ο Κάραμπας

    18/2/2005 6:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στόχος η νίκη και η διατήρηση της τέταρτης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα, είναι αυτό που θέλει ο τεχνικός της Ακριτικής ομάδας στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σε αυτή την προσπάθεια, το παρών θα μπορέσει να δώσει και ο Στέλιαν Κάραμπας, ο οποίος γυμνάστηκε κανονικά και χωρίς να αισθανθεί καμία ενόχληση. Έτσι ο Ρουμάνος μέσος συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, όμως δεν αναμένεται να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, καθώς απουσίαζε καιρό από τις προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του.

    Οι 19 "εκλεκτοί"

    Την αποστολή της Ξάνθης συνθέτουν 19 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Πιζανόφσκι, Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Άντζας, Σίκοφ, Μαχράτζε, Τοροσίδης, Κοντοδήμος, Κουράκ, Μπαϊκαρά, Κάραμπας, Βόζαμπαλ, Πρίττας, Μελισσάς, Κλέμπερ, Γαρπόζης, Λαμπριάκος, Δημητριάδης και Καζάκης.

    [20] Κοινωνία

    Εθνικό Συνέδριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση Συναίνεση για την επανίδρυση της Δημ. Διοίκησης

    18/2/2005 4:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη συναίνεση των κομμάτων και των κοινωνικών φορέων, που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, για την επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης με το τριετές πρόγραμμα "Πολιτεία 2005-2007", το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή στα πλαίσια του 4ου Εθνικού Συνεδρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι η σημερινή Δημόσια Διοίκηση πάσχει σε πολλά σημεία, όπως στη σχέση της με τον πολίτη και στην εφαρμογή του κράτους Δικαίου, και στη συνέχεια, προσδιόρισε τους στόχους του προγράμματος ως εξής: διαμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης ώστε να υπηρετεί τον πολίτη, αξιοποίηση των δυνάμεών της και εμπέδωση του κοινωνικού κράτους Δικαίου.

    Οι στόχοι για την τριετία 2005-2007

    Οι επί μέρους στόχοι για την επόμενη τριετία (2005-2007) που ανέπτυξε ο υπουργός είναι η εξής:

    Διαφάνεια Δημόσιας Διοίκησης απέναντι στον πολίτη Εξυπηρέτηση όλων των πολιτών με βάση τις ανάγκες του Ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης (κεντρική διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμοι) Αναδιάρθρωση υπηρεσιών Θεσμική θωράκιση της Δημόσιας Διοίκησης σε σχέση με την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του πολίτη. Ενδυνάμωση ανθρώπινου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση με την αξιοποίησή του. Αξιοποίηση δυνατοτήτων των Νέων Τεχνολογιών

    "Σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη συνέχειας στα έργα"

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως το πρόγραμμα "Πολιτεία" υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ και σήμερα αναπτύσσεται, προϋποθέτει ωστόσο συναίνεση για τη βελτίωσή του καθώς "θα αποτελέσει τη δομή πάνω στην οποία θα συνεχίσουν οι άλλοι".

    Η έλλειψη συνέχειας στα έργα που γίνονται στη χώρα μας αποτελεί, κατά τον υπουργό, "σοβαρό πρόβλημα" και αν δεν αντιμετωπιστεί "η σημερινή κακοδαιμονία της Δημόσιας Διοίκησης, θα συνεχιστεί".

    Λαμβάνοντας το λόγο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Αλ. Παπαδόπουλος, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στις διαδικασίες του Εθνικού Συμβουλίου για να συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, ένα έργο που, όπως είπε, έχει ξεκινήσει εδώ και 50 χρόνια.

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι έχουν γίνει προσπάθειες από όλες τις κυβερνήσεις και τώρα κωδικοποιείται σε ένα πρόγραμμα, ενώ ευχήθηκε προς τα μέλη του Συνεδρίου να μην "στενέψει" στη συνέχεια τη λειτουργία του και επεσήμανε πως η μεταρρύθμιση για την οποία προσπαθούν θα πρέπει να έχει χρονοστόχευση.

    Παρόντες εκτός από βουλευτές ήταν και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης καθώς και ο πρόεδρος του Συνηγόρου του Πολίτη, Γ. Καμίνης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 February 2005 - 17:55:58 UTC