Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα της κάθαρσης
  • [02] Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης;
  • [03] Απειλές από τον Αττικής
  • [04] Η κρίση κλονίζει τους θεσμούς
  • [05] Παρελθόν το κυνήγι της αλεπούς
  • [06] Αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ
  • [07] Δραματική η κατάσταση στην Κολομβία
  • [08] Η μάχη του UEFA
  • [09] "Έφυγε" ο Ομάρ Σίβορι
  • [10] Διεθνής αγώνας στη Νάουσα
  • [11] Ελπίζει για Μπάρκογλου
  • [12] Arizona nightmare ...
  • [13] Χωρίς τον Κορωνιό ο Ολυμπιακός
  • [14] Προβάδισμα για τους "16" ο Ολυμπιακός

    [01] Κοινωνία

    Συνεδριάζει η Ιεραρχία Η ώρα της κάθαρσης

    18/2/2005 8:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 11:47:50 πμ)

    Συντάκτης:

    Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει από το πρωί η Ιεραρχία της Εκκλησίας για την κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην εισήγησή του ζήτησε ταπεινά συγνώμη από τον πιστό λαό και τον κλήρο και παραδέχθηκε πως όλοι είναι υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν. "Είμαστε υπόλογοι γιατί οχυρωθήκαμε στο νομικό τύπο και αγνοήσαμε την ουσία", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον μητροπολίτη Αττικής, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν μας έφταναν οι κασέτες έχουμε και τις αποκαλύψεις για τις υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις σε περίοδο φτώχιας και ανεργίας". Ο κ. Χριστόδουλος επιτέθηκε και στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές για καθυστέρηση στη διαδικασία αυτοκάθαρσης της Εκκλησίας.

    Τα μέτρα που προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος

    Η μεγαλύτερη ευθύνη της Εκκλησίας είναι οι επίορκοι κληρικοί, των οποίων τα βασικά αδικήματα είναι η φιληδονία και η φιλαργυρία, είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Όσον αφορά τις δικές του ευθύνες τόνισε "εάν για κάτι μέμφομαι τον εαυτό μου είναι ότι δεν διέπραξα τίποτα εκ του πονηρού, είναι ότι από ευαισθησία έναντι των προσώπων, δεν μίλησα σκληρότατα για ατοπήματα και παρεκκλίσεις. Πολλά εξ εκείνων που συμβαίνουν, ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα" κατέληξε ο κ. Χριστόδουλος.

    Στην εισήγηση του ο αρχιεπίσκοπος αντιτίθεται στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και προτείνει σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων είναι:

    Η δημιουργία συμβουλίου πέντε κληρικών δίπλα στους μητροπολίτες. Η υποβολή από κάθε ιεράρχη αντίγραφο του Ε9. Η θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για το πόθεν έσχες των κληρικών, ενώ καθιερώνεται απλότητα στην αρχιερατική εμφάνιση και απαγορεύονται τα φιλοδωρήματα. Η ταχύτατη εκδίκαση των υποθέσεων για παραπτώματα κληρικών. Στις δίκες να γίνεται δεκτός λαϊκός συνήγορος. Η καθιέρωση του θεσμού των δικαστικών συμβούλων στα συνοδικά δικαστήρια. Η αυστηρή τήρηση των ηλικιών που πρέπει να χειροτονούνται οι κληρικοί. Η δημιουργία σχολής επιμορφώσεως των στελεχών της Εκκλησίας.

    Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται δημιουργώντας νέες αναταράξεις στον εκκλησιαστικό χώρο. Ο Απόστολος Βαβύλης εμφανίστηκε και πάλι με νέα επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι είχε την τύχη αλλά και την ατυχία ταυτόχρονα να γνωρίσει τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ ισχυρίζεται ότι για τα όσα έχει καταθέσει εις βάρος του Πατριάρχη Ειρηναίου, διαθέτει έγγραφα και ντοκουμέντα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης;

    Απειλές από τον Αττικής

    Διαδικτυακή επίθεση και αναδίπλωση

    Η κρίση κλονίζει τους θεσμούς

    [02] Κοινωνία

    Στα ίχνη του ανθρώπου φάντασμα Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης;

    17/2/2005 9:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 12:59:55 πμ)

    Συντάκτης:

    Να παραδοθεί στην Αστυνομία, προτίθεται ο Απόστολος Βαβύλης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εστάλη επιστολή από τον Απόστολο Βαβύλη, ζητώντας εγγυήσεις για μία δίκαιη δίκη. Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ, "Τα χρώματα της Ίριδας", ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Βαβύλης θα συλληφθεί και εγγυήθηκε την ασφάλεια του σε περίπτωση που αποφασίσει να παραδοθεί.

    [03] Κοινωνία

    Σοβαρές καταγγελίες για ακόμα έναν Μητροπολίτη Απειλές από τον Αττικής

    17/2/2005 5:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Εκκλησία, μία μέρα πριν την κρίσιμη σύγκληση της Ιεραρχίας. Ο Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμων που προσήλθε νωρίτερα στην τριμελή επιτροπή, δεν δέχτηκε να υποβάλει την παραίτηση του, κάτι που λέγεται ότι του ζητήθηκε για να διευκολυνθεί η κατάσταση και πέρασε στην αντεπίθεση, απειλώντας ότι αν τελικά καθαιρεθεί θα προχωρήσει σε καταγγελίες για άλλους Ιεράρχες. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της Συνόδου, μπαίνει και άλλος ένας Mητροπολίτης, που ανήκει μάλιστα στους πλέον επιφανείς της Ιεραρχίας. Το όνομα του καθώς και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, δεν αποκαλύπτονται. Nωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε η δημοσίευση στο site της Εκκλησίας, κειμένου που κάνει λόγο για "πολιτικο-δημοσιογραφικό θίασο που κατευθύνεται από τους γνωστούς κύκλους" και στρέφεται και κατά δικαστών αλλά και πολιτικών. "Δεν αισθάνομαι μέλος κανενός θιάσου" τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι το κείμενο θέτει εν αμφιβόλω τη διαδικασία αυτοκάθαρσης στην Εκκλησία.

    Αποστάσεις από την Αρχιεπισκοπή

    Η Αρχιεπισκοπή ξεκαθάρισε ότι το κείμενο δεν απηχεί τις απόψεις της και δεν είχε την έγκριση της.

    "Ούτε η Ιερά Σύνοδος, ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών γνώριζαν την ύπαρξη του κειμένου που καταχωρήθηκε χθες στο newsletter "Πρόναος" και αναδημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο της Εκκλησίας" τόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

    Η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας της εκκλησίας , υπεύθυνος της οποίας είναι ο Παναγ. Δρακόπουλος επέλεξε το συγκεκριμένο κείμενο προβληματισμού και το αναδημοσίευσε στη στήλη Ειδήσεις από την οποία αποσύρθηκε λίγες ώρες μετά την εμφάνιση του.

    Δεν παραιτείται ο Παντελεήμων και απειλεί

    Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για την αυριανή έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας.

    Ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, για τον οποίο, η ΔΙΣ προχώρησε σε σκληρές ποινές, μεταξύ αυτών να μην λειτουργεί και να εγκαταλείψει τη μητροπολιτική οικία προσήλθε σήμερα στη τριμελή επιτροπή και παρακάλεσε να τον αφήσουν να λειτουργεί έστω και σε κάποιες απομακρυσμένες μονές.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 απείλησε ότι αν τελικά καθαιρεθεί θα προχωρήσει σε καταγγελίες για άλλους Ιεράρχες, γιατί όπως είπε, διαθέτει στοιχεία από την εποχή που ήταν γραμματέας και πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, τη δεκαετία του 70.

    Παράλληλα, με δεύτερη επιστολή του, που κοινοποίησε προς όλους τους Μητροπολίτες μιλά για υποκινούμενο πόλεμο από κέντρα που είναι σε όλους γνωστά και τα οποία έχουν ως επιχειρησιακή βάση τη Μονή του Αγίου Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη.

    Και καταλήγει στην επιστολή του σημειώνοντας:

    "Η εναντίον μου χρησιμοποιούμενη διάταξις Νόμου, ενθυμίζει άλλας εποχάς σφαγιασμού Ιεραρχών"

    Παγώνουν οι έρευνες για Κουλουσούσα

    Την ίδια ώρα, στην Ιερά Σύνοδο φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης του παραιτηθέντα από το ιδ. γραφείο του αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσα, αφού όπως ο ίδιος δηλώνει έχει αποσχηματιστει και δεν φοράει πλεον ράσα.

    Μιλώντας στην " Ελευθεροτυπία" ο Κουλουσούσας τονίζει ότι η απόφαση να μην παραμείνει στην Εκκλησία ήταν ηθελημένη και πολύ νόμιμη.

    Ο μέχρι χθες Αρχιμανδρίτης διαψεύδει τα περί δήθεν απόπειρας αυτοκτονίας (δημοσίευμα εφημερίδας Αυριανή), θέμα για το οποίο είχαν ζητηθεί εξηγήσεις από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο.

    Και αποκαλύπτει ότι στα άμεσα σχέδια του είναι να πάει στο στρατό, να βρει δουλειά και να κάνει οικογένεια.

    Νέες δηλώσεις στήριξης από τον Μητσοτάκη

    Στο μεταξύ, νέες δηλώσεις υπέρ του Αρχιεπισκόπου έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε την ελπίδα, στη σύγκληση της Ιεραρχίας να στηριχθούν οι εισηγήσεις Χριστόδουλου και αναφερόμενος στο θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας υποστήριξε ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει αυτό το βήμα.

    "Κάτι τέτοιο είναι ένας μακρινός στόχος", πρόσθεσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαδικτυακή επίθεση και αναδίπλωση

    Προχωρά η Ιερά Κάθαρση

    [04] Κοινωνία

    Δέσμη μέτρων θα ανακοινώσει ο Αρχιεπίσκοπος Η κρίση κλονίζει τους θεσμούς

    13/2/2005 1:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2005 1:58:51 μμ)

    Συντάκτης:

    Κλονισμό της εμπιστοσύνης στην Εκκλησία και σοβαρό τραυματισμό της εικόνας του Αρχιεπισκόπου, καταγράφουν δυο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το 53% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι η διαφθορά στην εκκλησία, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και επιρρίπτει σε ποσοστό 68% ευθύνες για την εκκλησιαστική κρίση στον Αρχιεπίσκοπο. Κλονισμό στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε κορυφαίους θεσμούς διαπιστώνει και δημοσκόπηση της Κάπα Research, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας. Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος από το Λιτόχωρο δήλωσε "η Δημοκρατία έχει από μόνη της τη δυνατότητα να κάνει αυτοκάθαρση", παρεμβαίνοντας με έμμεσο τρόπο στο δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών.

    Τα μηνύματα του κόσμου

    Οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα διαφθοράς στην Εκκλησία, συνταράσσουν την κοινή γνώμη και φαίνεται ότι πλήττουν τον θεσμό της Εκκλησίας αλλά και τη δημοτικότητα του ίδιου του Αρχιεπισκόπου.

    Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύεται στις δημοσκοπήσεις της VPRC και της Κάπα Research, που έγιναν για λογαριασμό των εφημερίδων "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και "Το Βήμα της Κυριακής".

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το 53% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι η διαφθορά στην εκκλησία, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια έναντι του 38% που απαντά ότι η κατάσταση παραμένει ίδια όπως πάντα.

    Επιπλέον, το 68% επιρρίπτει ευθύνες για την εκκλησιαστική κρίση στον Αρχιεπίσκοπο έναντι μόλις του 18% που τον θεωρεί άμοιρο ευθυνών.

    Από την έρευνα δεν προκύπτει ζήτημα απομάκρυνσης του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, καθώς το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας και μόλις το 21% ζητά την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το "Βήμα της Κυριακής", το 66,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, ενώ το 79,5% εκτιμά, ότι τα φαινόμενα διαφθοράς θα υπάρχουν πάντα.

    Παράλληλα, το 64,7% αντιμετωπίζει θετικά το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους.

    Σε ποσοστό πάντως, 70,3% έχει θετική γνώμη για τον Αρχιεπίσκοπο και το 52,6% δεν βλέπει, μετά τα τελευταία γεγονότα, αμφισβήτηση της σημερινής ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

    Δέσμη μέτρων για την κάθαρση

    Σε μία προσπάθεια να βρει διέξοδο από την κρίση ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, επιδίδεται σε μαραθώνιο επαφών με Μητροπολίτες επιδιώκοντας συναίνεση ώστε να εγκριθούν ομόφωνα από την Ιεραρχία τα μέτρα για την κάθαρση.

    Στα μέτρα που σχεδιάζει να ανακοινώσει προς το τέλος του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται και η είσοδος του λαϊκού στοιχείου στην Εκκλησία, ο εκσυγχρονισμός και η διαφάνεια στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη και στα οικονομικά.

    Επιδιώκεται ακόμα, ο αυστηρός έλεγχος, ώστε να μην εντάσσονται στην Εκκλησία ανάξιοι κληρικοί , ενώ είναι πιθανή και η καθιέρωση "πόθεν έσχες" για Μητροπολίτες και όσους εργάζονται σε τομείς οικονομικής διαχείρισης.

    Το πρωί, ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, μετά τη λειτουργία στο ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιώς, αναφερόμενος σε όσα είπε πρόσφατα ο αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθαρση η ίδια, και όχι η κυβέρνηση".

    Όμως και άλλοι αρχιερείς αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στους κόλπους της Εκκλησίας.

    Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ’νθιμος, που χειροτόνησε έναν νέο κληρικό αναφέρθηκε στους πειρασμούς που υπάρχουν μεταξύ των κληρικών και οι οποίοι δημιουργούν την κρίση. "Οι σαρκικές απολαύσεις, το χρήμα και η εξουσία, είναι οι τρεις πειρασμοί" είπε ο κ. ’νθιμος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι κληρικοί θα υπομένουν μέχρι να νικήσει η Εκκλησία.

    Ο πνευματικός αδελφός του αρχιεπισκόπου, μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ασημαντότητα των κληρικών μέσα στους οίκους του Θεού, χαρακτηρίζοντας τους "σκουπίδια" και "σκουλήκια", που αποκτούν αξία μόνο γιατί αγιάζονται μέσα στους ναούς.

    Τη Δευτέρα θα συνέλθουν εκ νέου οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου, ενώ στα τέλη του μήνα θα συγκληθεί εκτάκτως η Ιεραρχία.

    Παρέμβαση Στεφανόπουλου

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος από το Λιτόχωρο παρεμβαίνοντας με έμμεσο τρόπο στον δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών, δήλωσε ότι "η Δημοκρατία έχει από μόνη της τη δυνατότητα να κάνει αυτοκάθαρση . Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανόπουλος, αντιφωνώντας τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Παπαθανασίου, ο οποίος του επεσήμανε ότι "ο καθαρός και ειλικρινής πολιτικός του λόγος σηματοδοτεί τον δημόσιο βίο και πρέπει να δείχνει τον δρόμο σε νεώτερους πολιτικούς άνδρες", αναφέρθηκε στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδα το οποίο, όπως σημείωσε, "μπορεί να συγκριθεί αφόβως και υπερηφάνως με οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα της Δύσης".

    Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα παρουσιάζονται φαινόμενα που δεν είναι επιθυμητά, ωστόσο - όπως είπε - "η Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα της λειτουργίας της βάσει των θεσμών της και θα αποδειχθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να λειτουργήσει για να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς καμία παρέμβαση βίαιης ή εξωτερικής δύναμης ".

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε άλλο σημείο της ομιλίας του άφησε αιχμές και για την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και άλλων δυτικών δυνάμεων, στον αραβικό κόσμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και πληροφοριοδότης της ΕΛ. ΑΣ ο Βαβύλης

    Μέτρα για την κάθαρση στην Εκκλησία

    Συναίνεση για αυτοκάθαρση της Εκκλησίας

    Κουβάρι δίχως άκρη...

    Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης

    [05] Παράξενα

    Απαγορεύτηκε δια νόμου η γνωστή βρετανική συνήθεια Παρελθόν το κυνήγι της αλεπούς

    18/2/2005 8:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 10:23:02 πμ)

    Συντάκτης:

    Τέλος και τυπικά μπαίνει από σήμερα σε μια παράδοση αιώνων στη Βρετανία. Οι λάτρεις του κυνηγιού της αλεπούς έχασαν χθες στο Εφετείο και την τελευταία προσφυγή, που έκαναν για να ακυρώσουν το νόμο, που προβλέπει την παύση της γνωστής αυτής βρετανικής ενασχόλησης. Έτσι από σήμερα, ο νόμος ισχύει κανονικά και οι παραβάτες θα υφίστανται τις κυρώσεις του. Οι τελευταίες προβλέπουν πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 9.000 δολάρια, ενώ ο δικαστής έχει το δικαίωμα να διατάξει την κατάσχεση αυτοκινήτων και κυνηγετικού εξοπλισμού. Ωστόσο, οι οργανώσεις των κυνηγών προειδοποιούν, ότι περίπου 50.000 άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να αδιαφορήσουν για την απαγόρευση και να συνεχίσουν να κυνηγούν "έχοντας επίγνωση, ότι μπορεί να συλληφθούν".

    Θα παίξουν κλέφτες και αστυνόμους;

    Το κυνήγι της αλεπούς είναι μια παράδοση, που ξεκίνησε από το 17ο αιώνα.

    Λογικό ήταν λοιπόν η τωρινή του απαγόρευση να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κυνηγών.

    Από την πλευρά της, η αστυνομία έχει αφήσει να εννοηθεί, ότι σε αρκετές περιοχές θα κρατήσει ουδέτερη στάση και δε θα δώσει προτεραιότητά στον εντοπισμό των παράνομων κυνηγών.

    Ωστόσο, οι οργανώσεις που εναντιώνονται στο κυνήγι της αλεπούς χαιρέτισαν αμέσως το νόμο και ανακοίνωσαν, ότι θα αναλάβουν αυτές να παρακολουθούν την κατάσταση και να ενημερώνουν τις αρχές για όποιον παρανομεί.

    [06] Κοινωνία

    Εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ Αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ

    18/2/2005 10:21:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την επιβολή ανώτατου ορίου στο εφάπαξ των συνταξιούχων των τραπεζών, του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ κάνοντας δεκτή εισήγηση του Εισαγγελέα ΑΠ, Δ. Λινού. Η υπόθεση, όμως, εκκρεμεί και στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και σε περίπτωση αντίθετης απόφασής του, θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Ωστόσο, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε, ότι πρόκειται για εθνικό δεδικασμένο, δηλαδή, άμεσα εκτελεστή απόφαση με την οποία οι τράπεζες οφείλουν να συμμορφωθούν.

    [07] Κόσμος

    55 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις Δραματική η κατάσταση στην Κολομβία

    18/2/2005 7:48:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στο έλεος των πλημμύρων και των κατολισθήσεων βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα η Κολομβία. Η κατάσταση είναι δραματική ειδικότερα στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας, όπου ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται και μέχρι τώρα έχει φτάσει τους 55, από τα οποία τα περισσότερα είναι παιδιά. Σύμφωνα με στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού 14 πτώματα ανασύρθηκαν από τον ποταμό Λεμπρίγια στην επαρχία Σανταντέρ, επίσης άλλα τέσσερα από ερείπια ενός σπιτιού που καταπλακώθηκε από λάσπη και πέτρες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Από τις καταρρακτώδεις βροχές, που πλήττουν την Κολομβία από την περασμένη Παρασκευή, έχει ανέβει η στάθμη των νερών στα ποτάμια, τα περισσότερα από τα οποία υπερχείλισαν και παρέσυραν σπίτια, γέφυρες και δρόμους.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Η μάχη του UEFA

    18/2/2005 12:16:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σαφές προβάδισμα πήρε η Νιουκάστλ η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Χέρενφεν. Βασιλεία και Λιλ θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό της Γαλλίας μετά τη σημερινή λευκή ισοπαλία, ενώ το ίδιο συνέβη με την ’αχεν και την ’λκμααρ. Η Μίντλεσμπρο απέσπασε σπουδαία ισοπαλία με 2-2 στο Γκρατς επί της Γκράτσερ,ενώ και η ΤΣΣΚΑ, πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα με 2-0 και πήρε το πάνω χέρι. Τέλος η Σαραγόσα νίκησε στην Τουρκία την Φενέρμπαχτσέ και το έργο της έγινε πιο εύκολο για τη ρεβάνς.

    Η συνολική εικόνα

    -Στο Χέρενφεν:

    Χέρενφεν (Ολλανδία)-Νιουκάστλ (Αγγλία) 1-2

    Σκόρερ: 24΄ Χούντελααρ - 69΄ Σίρερ, 82΄ Μπόγερ

    -Στη Βασιλεία:

    Βασιλεία (Ελβετία)-Λιλ (Γαλλία) 0-0

    -Στην Κολονία:

    Αλεμάνια Ααχεν (Γερμανία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 0-0

    -Στο Γκράτς:

    Γκράτσερ (Αυστρία)-Μίντλεσμπρο (Αγγλία) 2-2

    Σκόρερ: 63΄ Μπαζίνα, 78΄ Κόλμαν - 51΄ Ζέντεν, 65΄ Χάσελμπαϊνκ

    -Στο Κράσνονταρ

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-0

    Σκόρερ: 12΄ Μπερεζούτσκι, 61΄ Λοβ

    -Στην Κωνσταντινούπολη:

    Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Σαραγόσα (Ισπανία) 0-1

    Σκόρερ: 72΄ Αλβάρο

    -Στο Κίεβο:

    Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-0

    -Στη Βαλένθια:

    Βαλένθια (Ισπανία)-Στεάουα Βουκουρ.(Ρουμανία) 2-0

    Σκόρερ: Ντι Βάιο 39`, Αϊμάρ 55`

    -Στην Πάρμα:

    Πάρμα (Ιταλία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία) 0-0

    -Στο Βελιγράδι:

    Παρτιζάν (Σερβία/Μαυρ.)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 2-2

    Σκόρερ: 12΄, 45΄ Οντίτα - 28΄ Ναζαρένκο, 57΄ Ρούσολ

    -Στο Ντόνετσκ:

    Σαχτόρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σάλκε (Γερμανία) 1-1

    Σκόρερ: 86΄ Μπραντάο - 7΄ Αϊλτον

    -Στο Αμστερνταμ:

    Αγιαξ (Ολλανδία)-Οσέρ (Γαλλία) 1-0

    Σκόρερ: 35΄ Μάξουελ

    -Στη Λισσαβόνα:

    Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 2-1

    Σκόρερ: 22 Κουστόντιο, 37 Λίεντσον-7 Γκορ

    [09] Ποδόσφαιρο

    "Έφυγε" ο Ομάρ Σίβορι

    18/2/2005 11:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ένας από τους παίκτες θρύλους της Γιουβέντους αλλά και της Ρίβερ Πλέιτ ο Ομάρ Σίβορι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 χρόνων, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ο Σίβορι, που αγωνίστηκε τόσο στην εθνική Αργεντινής όσο και αυτής της Ιταλίας, ήταν σε νοσοκομείο του Μπουένος Αϊρες από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ρίβερ Πλέιτ το 1954 και μετά από λίγα χρόνια μεταγράφηκε στην Ιταλία και στην Γιουβέντους, όπου έκανε εκπληκτικό επιθετικό δίδυμο με τον Ουαλό φορ Τζον Τσαρλς.

    Κορυφαίος της Ευρώπης το 1961

    Με τη φανέλα της "Μεγάλης Κυρίας" κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1958, 1960 και 1961) και δύο φορές το "Κόπα Ιτάλια" (1959, 1960), ενώ το 1961 αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη.

    Τελείωσε την καριέρα του το 1968 φορώντας τη φανέλα της Νάπολι.

    Το 1974, μετά από θητεία στους πάγκους της Ροζάριο Σεντράλ και της Ρίβερ Πλέιτ, ανέλαβε την εθνική ομάδα, αλλά λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του με την διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

    [10] Διεθνής αγώνας στη Νάουσα

    18/2/2005 10:26:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με την συμμετοχή έντεκα χωρών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σκόπια, Γεωργία, Γαλλία, Κύπρος, Βέλγιο, Τσεχία, Σερβία/Μαυροβούνιο και φυσικά την Ελλάδα), θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του άτυπου θεσμού του Βαλκανικού Κυπέλλου, διεθνής αγώνας καταβάσεων FIS (OPEN). Παρόντα από ελληνικής πλευράς θα είναι όλα τα στελέχη της Εθνικής ομάδας, (Δημητριάδης, Στάρκας, Συκαράς, Τριποδάκης, Κοκολιού, Ράλλη) αλλά και πολλοί αθλητές συλλόγων που πρωταγωνιστούν στις καταβάσεις.

    Με φιλοδοξίες τρίαδας

    Παρά την συμμετοχή πολλών ικανών αθλητών, στόχος των Ελλήνων αθλητών είναι η κατάκτηση μία εκ των τριών πρώτων θέσεων στις κατηγορίες που θα αγωνιστούν. Από οργανωτικής πλευράς η ΕΟΧ μαζί με τους συνδιοργανωτές συλλόγους (ΕΟΣ Νάουσας και ΕΟΣ Θεσσαλονίκης) εγγυούνται μια άρτια διοργάνωση με προδιαγραφές ευρωπαϊκού επιπέδου, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Δήμο Γυρούση, να δηλώνει ότι οι αγώνες αποτελούν ένα καλό τεστ, για να αναλάβει η χώρα μας στο άμεσο μέλλον τη φιλοξενία ενός αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου καταβάσεων.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Ελπίζει για Μπάρκογλου

    18/2/2005 12:35:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πολλές είναι πλέον οι πιθανότητες για τον Μπάρκογλου, ώστε να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση της Κυριακής. Ο μέσος του Σίτι προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα χωρίς να νιώσει καμία ενόχληση και αν αύριο γίνει το ίδιο, θα τεθεί στη διάθεση του Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Έτοιμοι να αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι δύο άλλα βασικότατα στελέχη της ενδεκάδας, ο Εντουσέι και ο Αγρίτης, που αποθεραπεύτηκαν. Απομένει μόνο ο Λιαπάκης, που σήμερα γυμνάστηκε μόνος του, ωστόσο και αυτός αναμένεται να πάρει κανονικά μέρος στην αυριανή προπόνηση.

    [12] Μπάσκετ

    Arizona nightmare ...

    18/2/2005 9:48:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με κορυφαίους τους Μάικλ Φίνλεϊ και Τζος Χάουαρντ που πέτυχαν 33 και 30 πόντους αντίστοιχα, οι Μάβερικς πέτυχαν μεγάλη νίκη μέσα στο Φοίνιξ επί των μέχρι και τα ξημερώματα πρωτοπόρων του ΝΒΑ Σανς (οι Σανς έχουν 41-13 έναντι 41-12 των Σπερς) με 119-113. Πολύ καλός και ο Ντιρκ Νοβίτζκι, που τελείωσε τον αγώνα έχοντας στο ενεργητικό του 16 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ. Στη Μινεάπολη, ο Βάλι Στσέρμπιακ πέτυχε 26 πόντους, ο Κέβιν Γκαρνέτ είχε στο ενεργητικό του 20 πόντους, 18 ριμπάουντ και έξι ασίστ, και οι Τίμπεργουλβς πήραν τη νίκη επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 94-88. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των "λύκων" σε τρεις αγώνες. Από πλευράς των Καβαλίαρς ξεχώρισε ο Λεμπρόν Τζέιμς που σημείωσε 26π., ωστόσο αποχώρησε από τον αγώνα υποβοηθούμενος λόγω εξάντλησης στις αρχές της τέταρτης περιόδου και επέστρεψε στο τέλος του αγώνα.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Μινεσότα-Κλίβελαντ 94-88

    Τίμπεργουλφς: Ζέρμπιακ 26, Γκαρνέτ 20, Χόιμπεργκ 13, Χάντσον 4, Χάσελ 4, Σπρίουελ 7, Τζόνσον 4, Ολοβοκάντι 4, Γκρίφιν 9, Κάρτερ 3.

    Καβαλίαρς: Τζέιμς 26, Ιλγκάουσκας 24, ΜακΊνις 17, Γκούντεν 12, Πάβλοβιτς 3, Σνόου 4, Τρέιλορ 2.

    Φοίνιξ-Ντάλας 113-119

    Σανς: Στούντεμαϊρ 31, Ρίτσαρντσον 22, Νας 19, Μάριον 17, Τζόνσον 12, Μπαρμπόσα 10, Βόσκουλ 2.

    Μάβερικς: Φίνλεϊ 33, Χάουαρντ 30, Νοβίτσκι 16, Μπουθ 10, Χάρις 10, Τέρι 9, Χέντερσον 7, ’ρμστρονγκ 4.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Βοστώνη 27-26 Φιλαδέλφεια 26-27 Νιού Τζέρσεϊ 23-30 Τορόντο 21-32 Νέα Υόρκη 21-32

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ντιτρόιτ 32-19 Κλίβελαντ 30-21 Σικάγο 26-23 Ιντιάνα 25-26 Μιλγουόκι 20-30

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μαϊάμι 40-14 Ουάσινγκτον 30-22 Ορλάντο 28-24 Σάρλοτ 11-39 Ατλάντα 10-41

    ΔΥΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαν Αντόνιο 41-12 Ντάλας 35-16 Χιούστον 32-21 Μέμφις 31-22 Νέα Ορλεάνη 11-42

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σιάτλ 35-14 Μινεσότα 27-27 Ντένβερ 24-29 Πόρτλαντ 21-30 Γιούτα 17-35

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Φοίνιξ 41-13 Σακραμέντο 33-20 Λ.Α. Λέικερς 26-24 Λ.Α. Κλίπερς 23-30 Γκόλντεν Στέιτ 15-38

    [13] Μπάσκετ

    Χωρίς τον Κορωνιό ο Ολυμπιακός

    18/2/2005 12:40:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σαν τελικό βλέπουνε την εξ αναβολής αναμέτρηση του Ολυμπιακού και του Αμαρουσίου την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου (18:30). Οι "κόκκινοι" θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, αλλά σε αυτή την προσπάθεια τους δεν θα έχουν για άλλη μια φορά τον ’γγελο Κορωνιό. Ο βετεράνος πλέι μέικερ δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα, παρέμεινε εκτός προπόνησης σήμερα και δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα με την πρώην του ομάδα του.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Προβάδισμα για τους "16" ο Ολυμπιακός

    17/2/2005 11:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα γκολ του Γιάννη Οκκά στο 29 ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη αλλά και το σαφές προβάδισμα στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, που θα μπορούσαν να "καθαρίσουν τα πράγματα" από το πρώτο παιχνίδι. Δεν τα κατέφεραν και στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι ήταν σαφώς πιο απειλητικοί, όμως δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και έτσι η ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, πέτυχε τη νίκη που χρειαζόταν.

    Υπέροχο ξεκίνημα

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά το πρώτο ημίχρονο. Με ταχύτητα και με πολύ πάθος από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο και μάλιστα μόλις στο πέμπτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Βάλλας πήρε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Ριβάλντο, έκανε πολύ ωραίο σουτ, όμως στάθηκε άτυχος καθώς προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

    Οι "ερυθρόλευκοι" στη συνέχεια ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι καθώς η Γαλλική ομάδα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην πίεση. Η επόμενη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21 όταν ο "Ρίμπο" εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα, όμως ο Ρισέρ, απέκρουσε λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Καφέ [ου ήταν έτοιμος να σκοράρει.

    Στο 29 όμως η υπεροχή των "κόκκινων" καρποφόρησε". Ο Βραζιλιάνος σταρ του Ολυμπιακού πέρασε ωραία μπαλιά στον Οκκά, ο οποίος αφού με εκπληκτική ντρίπλα "άδειασε" τον αμυντικό της Σοσό και μόνος του με τον τερματοφύλακα δεν δυσκολεύτηκε να "γράψει" το 1-0. Οι πανηγυρισμοί σε όλο το γήπεδο ήταν έξαλλοι μετά την επίτευξη του τέρματος.

    Εφιαλτικό δίλεπτο

    Αυτό το γκολ φαίνεται πως χαλάρωσε λίγο τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς και οι Γάλλοι παραλίγο να το εκμεταλλευτούν. Πρώτα στο 33 ο Σάντος βρέθηκε στην κορυφή της περιοχής αλλά ο Νικοπολίδης με γρήγορη έξοδο τον πρόλαβε και δύο λεπτά μετά, οι ίδιοι πρωταγωνιστές και πάλι, ο Βραζιλιάνος επιθετικός των φιλοξενούμενων έφυγε από καθαρή θέση, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε ξανά όχι, αποκρούοντας πολύ ωραία σε κόρνερ.

    Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ξαναπήρε τα ηνία και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Μάλιστα η τελευταία καλή φάση ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Μάριτς να πιάνει ένα καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

    Ένα δεκάλεπτο καλό

    Δυνατά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Μόλις στο 50 ο Καφές πέρασε όποιον βρήκε και βρέθηκε λίγο αριστερά από τη "βούλα του πέναλτι" μαζί με τον Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος του πήρε την μπουκιά από το στόμα, σούταρε άψυχα και έχασε την ευκαιρία.

    Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 54, όταν ο Ριβάλντο έπιασε κεφαλιά κοντά από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, αφού και ο επερχόμενος Στολτίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

    Φυσιολογική κόπωση και τύχη

    Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, από το 55 και μετά άρχισαν να παρουσιάζουν σημάδια κούρασης, αλλά και ηρεμίας αφού πλέον έπρεπε να προσέχουν τα μετόπισθεν.

    Έτσι η Σοσό άρχισε να βγαίνει με πιο πολλές δυνάμεις στην επίθεση για να κυνηγήσει την ισοφάριση. Η πρώτη καλή στιγμή του β μέρους για τους Γάλλους ήρθε στο 59 όταν ο Ζαϊρί βρέθηκε μόνος από την πλάγια δεξιά πλευρά και προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει σε δύο ελεύθερους συμπαίκτες του, με το σουτ του να είναι αδύναμο και να μπλοκάρεται εύκολα από τον Νικοπολίδη.

    Η Σοσό συνέχισε να πιέζει και μέχρι το 70 έχασε δύο ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Πρώτα στο 65 με τον Σάντος να μην προλαβαίνει μόνος του να κάνει την προβολή προ του Νικοπολίδη και η δεύτερη στο 70 όταν ο Ζαϊρί βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Έλληνας πορτιέρο.

    Η πίεση της Σοσό, οδήγησε τον "Ντούσκο" να βάλει τον Πάντο στη θέση του Τζόρτζεβιτς που είχε κουραστεί, προκειμένου να "θωρακίσει" την άμυνα του.

    Έτσι ο Ολυμπιακός ισορρόπησε κάπως και μάλιστα στο 78 είχε μία καλή ευκαιρία από την σέντρα του Ριβάλντο προς τον Καφέ, όμως ο Έλληνας παίκτης "κόπηκε" λίγο πριν προλάβει να σουτάρει.

    Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν γεμάτο ένταση για όλους. Τελικά δεν δημιουργήθηκε κάποια μεγάλη φάση και ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δύσκολη όπως φάνηκε νίκη και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στην φάση των "16".

    Διαιτητής: Νικολάϊ Ιβάνοφ (Ρωσία)

    Κίτρινες: Οκκάς, Πάντος, Μενέ, Μονσορό

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος (87 Ταραλίδης), Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Μάριτς, Καφές, Οκκάς (88 Καστίγιο), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (74 Πάντος).

    ΣΟΣΟ: Ρισέρ, Μονσορό, Ποτιγιόν, Ντιαβαρά, Μπουνταρέν, Ισαμπέ, Πιτό, Ματιέ, Σάντος (83 Ρενιέ), Ζαϊρί, Μενέ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 February 2005 - 9:58:50 UTC