Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κατασπάραξαν" την... αρκούδα
  • [02] Ο Πρόεδρος για τους θεσμούς
  • [03] Διαφάνεια παντού
  • [04] Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα για τους συμβασιούχους
  • [05] Οι Κύπριοι κρατούσαν το... ρόπαλο
  • [06] Άπραγη επιστρέφει η Ολύμπια Λάρισας
  • [07] Επίσκεψη Κόκκαλη στου Ρέντη
  • [08] Προσφυγή Κούτση κατά ΠΑΟΚ
  • [09] Βήμα πρόκρισης το Μαρούσι
  • [10] Χαμογέλασε... δις ο Ψάρρας
  • [11] "Να η ευκαιρία" για ΕΟΠΕ-Ολυμπιακό
  • [12] "Αυτοαποβλήθηκε" διαιτητής στην Αγγλία

    [01] "Κατασπάραξαν" την... αρκούδα

    1/2/2005 10:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά από τη πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, σειρά απόψε είχε η πανίσχυρη Ρωσία να πάρει ένα μάθημα από την Ελλάδα, η οποία θριάμβευσε με 29-24 επί της "αρκούδας" του παγκόσμιου χάντμπολ, στη β φάση του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Τυνησίας. Στο ημίχρονο η Εθνική βρέθηκε πίσω με 13-14, αλλά η καταπληκτική εμφάνιση του διεθνούς τερματοφύλακα Δημήτρη Καφάτου και ο επιθετικός οίστρος του Σάββα Καρυπίδη και ιδιαίτερα στο φινάλε του Βαγγέλη Βόγλη, που αμφότεροι πέτυχαν από έξι τέρματα χάρισαν μία ακόμη ιστορική νίκη στην παρθενική εμφανιση των ελληνικών χρωμάτων στη διοργάνωση. Την Πέμπτη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 17:00 (απ ευθείας μετάδοση από το Supersport Special) την Τσεχία.

    Η Εθνική πέρασε... χαλκά στη Ρωσία

    Ψηλά την ελληνική σημαία κράτησε χθες η Εθνική ανδρών χάντμπολ, η οποία στο δεύτερο αγώνα της για τη β΄ φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Τυνησίας έκανε τους χάλκινους Ολυμπιονίκες της Αθήνας να μοιάζουν υπνωτισμένοι, βλέποντας στο φωτεινό πίνακα το τελικό 29-24 υπέρ των ελληνικών χρωμάτων.

    Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και στα πρώτα 8 της συνάντησης βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-1. Στη συνέχεια όμως κάποια λάθη στην επίθεση, όπου οι διεθνείς απέναντι στον πολύ καλό Ταρασόφ, δεν κατάφερναν να τελειώνουν αποτελεσματικά τις φάσεις έβαλαν τους Ρώσους ξανά στο παιχνίδι, καθώς "πήραν κεφάλι" με 9-7.

    Η ελληνική ομάδα επέμενε στην άμυνα 6-0, αλλά στη συνέχεια ο Σουηδός ομοσπονδιακός τεχνικός Ουλφ Σέφερτ έδωσε εντολή να μεταβληθεί σε 4-2 με αποτέλεσμα οι διεθνείς να απελευθερωθούν και με κοντρόλ χάντμπολ να γίνουνε ξανά απειλητικοί, απέναντι σε μία βαριά ομάδα, που δεν μπορούσε να τρέξει εύκολα με τη μπάλα. Στο 21 ο Βαγγέλης Βόγλης ισοφάρισε σε 9-9 και στη συνέχεια με δύο γκολ του Βασιλάκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε μία πολύτιμη διαφορά, την οποία όμως δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την "αρκούδα" να προηγείται με 14-13.

    Στην επανάληψη οι τρίτοι Ολυμπιονίκες της Αθήνας διατηρούσαν μία απόσταση σπό την Εθνική δύο-τριών γκολ, αλλά με ένα εκπληκτικό σερί 6-0, όπου ο Καφάτος κυριολεκτικά "κατέβασε ρολά" στην εστία του, οι διεθνείς μετέτρεψαν το 19-21 σε 27-22, κάνοντας τους Ρώσους να "θολώσουν" . Στη συνέχεια οι παίκτες του Ντράτσεφ έδειχναν να τα έχουν χαμένα και όπως συνέβη και στους υπερόπτες Γάλλους, όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, το τρένο της νίκης είχε πλέον αναχωρήσει με οδηγούς τους Βόγλη-Καρυπίδη, που με 29-24 έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην ελληνική νίκη. Μία ιστορική επιτυχία που φέρνει τα παιδιά του Ούλφ Σέφερτ μία ανάσα από την πρόκρισή τους στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει η ομάδα του Ούλφ Σέφερτ να ξεπεράσει την Πέμπτη (17:15) το εμπόδιο της ουραγού του Α ομίλου, Τσεχίας. Αύριο ο όμιλος της Εθνικής έχει ρεπό.

    Ο τεχνικός της Ελλάδας, Ούλφ Σέφερτ, που από τις εκδηλώσεις και τους πανηγυρισμούς του, δεν θύμιζε σε τίποτα ότι κατάγεται από τη Σουηδία δήλωσε ότι ο αγώνας κρίθηκε στο τελευταίο δεκαλεπτο, όπου οι πάικτες του ήταν πολεμιστές: "Παίξαμε πολύ καλό χάντμπολ, με δύναμη και πάθος, αλλά παράλληλα ήμασταν πολεμιστές. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά, όταν δείξαμε ότι είχαμε ψυχικά και φυσικά αποθέματα. Μακάρι να παίξουμε εξίσου καλά και με την Τσεχία. Δεν θέλαμε να χαλάσουμε στη β΄ φάση της διοργάνωσης την καλή εικόνα που είχαμε δείξει προηγουμένως".

    "Ωδή" στην ελληνική ψυχή θύμιζε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο λόγος του "μεθυσμένου" από το νέκταρ της επιτυχίας Σάββα Καρυπίδη: "Αποδείξαμε για άλλη μια φορά τη δύναμη, το πάθος και την ελληνική μας ψυχή. Θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη, γιατί είχαμε παίξει άσχημα με την Σλοβενία και εκείνη η ήττα μας στεναχώρησε αφάνταστα. Βάλαμε, όμως, μια τελεία και δώσαμε όλο μας το "είναι" για να κερδίσουμε τους Ρώσους. Θα δώσουμε την ψυχή μας και στον αγώνα με την Τσεχία, για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά».

    Αν και θα κάνει μέρες να συνέλθει από τη "γαλανόλευκη" κατραπακιά ο βοηθός προπονητή της Ρωσίας, Αλεξέι Πτσελίκοφ, αφού οικτίρε την απόδοση της αρκούδας στον αποψινό αγώνα, έπλεξε στη συνέχεια το εγκώμιο του πραγματικού φύλακα άγγελου της ελληνικής εστίας, Δημήτρη Καφάτου: "Δεν παίξαμε καθόλου πειθαρχημένα και ειδικά στην άμυνα αφήσαμε τον τερματοφύλακά μας εκτεθειμένο. Στο β΄ ημίχρονο χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας, ενώ χάσαμε καλές ευκαιρίες. Συγχαρητήρια στον Έλληνα τερματοφύλακα, Καφάτο, για την εξαιρετική του εμφάνιση".

    Τα δεκάλεπτα 5-2, 7-9, 13-14 (ημίχρονο), 17-18, 22-22, 29-24.

    ΕΛΛΑΣ (Σέφερτ): Καφάτος, Χρυσόπουλος, Βόγλης 6, Βασιλάκης 2, Μπαλωμένος 4, Κοκολοδημητράκης, Γραμματικός 3, Ζιβούλοβιτς, Χαλκίδης 2, Σανίκης 2, Αλβανός 4, Καρυπίδης 6.

    ΡΩΣΙΑ (Ντράτσεφ): Ταρασόφ, Κοστίγκοφ, Ιβάνοφ, Εγκόροφ 3, Εβντοκίμοφ 2, Τσερνόφ, Μπάσκιν 3, Ραστβόρτσεφ 2, Κοβάλεφ 1, Πεσκόφ, Τσιπούριν 1, Κοκτσάροφ 9, Λομανόφ 3, Ζαΐκιν.

    Τα υπόλοιπα σημερινά αποτελέσματα των ομίλων

    1ος όμιλος (Ραντές): Γαλλία-Τσεχία 31-26, Τυνησία-Σλοβενία 26-26. Η βαθμολογία (4 αγώνες): Ελλάς 5, Τυνησία 5, Γαλλία 5, Ρωσία 4, Σλοβενία 3, Τσεχία 2.

    2ος όμιλος (Ναμπέλ): Κροατία-Γερμανία 29-26, Ισπανία-Σερβία/Μαυροβούνιο 28-28, Νορβηγία - Σουηδία 34-31. Η βαθμολογία (4 αγώνες): Κροατία 6, Σερβία/Μαυροβούνιο 6, Ισπανία 5, Νορβηγία 5, Γερμανία 1, Σουηδία 1.

    [02] Πολιτική

    Επίσκεψη Στεφανόπουλου στο Βέλγιο Ο Πρόεδρος για τους θεσμούς

    1/2/2005 10:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τριήμερη επίσκεψη στο Βέλγιο, πραγματοποιεί από την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, προσκεκλημένος του Βασιλιά Αλβέρτου του Β΄και της Βασίλισσας Παόλας. Στο περιθώριο των επαφών του στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μίλησε για την κρίση στη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία, το διάδοχο του Κάρολο Παπούλια αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια. Ενδιαφέρουσες ήταν ακόμα και οι επισημάνσεις του για το Κυπριακό και το σχέδιο Αναν, θέματα για τα οποία συζήτησε νωρίτερα με τον Βέλγο πρωθυπουργό Γκι Φέρχοφσταντ.

    "Η κρίση θα φέρει την κάθαρση"

    Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

    Αναφορικά με την κρίση στην Εκκλησία και τη Δικαιοσύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι " Είναι καλύτερα να υπάρξει κρίση για να ακολουθήσει η εκκαθάριση " και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η κρίση θα ξεκαθαρίσει.

    " Η δικαιοσύνη θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, η Εκκλησία επίσης έχει κάθε δυνατότητα να το πράξει. Είναι δύο σπουδαίοι θεσμοί " τόνισε.

    Μίλησε ακόμα για τη λήξη της θητείας του, χαρακτηρίζοντας "πολλά" τα δέκα χρόνια στον προεδρικό θώκο και δήλωσε ευτυχής που θα τον διαδεχθεί ο Κάρολος Παπούλιας, ένας "εξαίρετος πολιτικός, με ικανότητες και εμπειρίες , που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της δημοκρατίας".

    Πρόσθεσε ότι αποχωρώντας από τον προεδρία, θα του λείψει η επαφή με τον κόσμο στο εσωτερικό της χώρας, διότι "οι επαφές στο εξωτερικό αν και ενδιαφέρουσες ήταν κάπως τυποποιημένες".

    Παράλληλα, εμφανίσθηκε επιφυλακτικός για το αν στο μέλλον θα κάνει πολιτικές παρεμβάσεις.

    "Οι παρεμβάσεις ενός πρώην Προέδρου είναι μάλλον ενοχλητικές" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Το Κυπριακό στη συνάντηση με Φέρχοφσταντ

    Στη συνάντηση που είχε με τον Βέλγο πρωθυπουργό Γκι Φερχοφσταντ, επί τάπητος βρέθηκε το Κυπριακό.

    Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος εξήγησε στον κ. Φέρχοφσταντ ότι το σχέδιο Ανάν χρειάζεται μεταβολές και ότι η ΕΕ πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Βέλγος πρωθυπουργός συμφώνησε και με τις δυο αυτές παραμέτρους.

    Ο Γκι Φέρχοφσταντ ωστόσο, αναρωτήθηκε πως θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού.

    Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος σχολίασε σχετικά ότι "όλες οι πρωτοβουλίες είναι δεκτές", ότι "οι Κύπριοι έχουν υπόψη τους τι θα ζητήσουν για την τροποποίηση του σχεδίου Ανάν".

    Του μετέφερε μάλιστα τον προβληματισμό των Κυπρίων, που "φοβούνται πως η Τουρκία θα είναι πλέον πολύ σκληρός διαπραγματευτής και δεν θα δεχθεί καμία υποχώρηση".

    Από την πλευρά του, ο Βέλγος πρωθυπουργός του επεσήμανε ότι από τις επαφές που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι "Η Αγκυρα, επείγεται για λύση".

    Τελευταίο ταξίδι στο εξωτερικό

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Βρυξελλών και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο, όπου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και την πρόεδρο της Γερουσίας.

    Στο τελευταίο ταξίδι του στο εξωτερικό, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τους Έλληνες ομογενείς του Βελγίου και τους ανθρακωρύχους των περιοχών του Σαρλερουά και του Γκεντ.

    [03] Πολιτική

    Μήνυμα Παπανδρέου στη συνεδρίαση των συντονιστών Διαφάνεια παντού

    1/2/2005 7:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια για όλους και σε όλους τους τομείς τόνισε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις στο χώρο της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας. Μιλώντας στη συνεδρίαση του συντονιστικού όργανου της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ότι αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν και να ελέγχουν κάθε δραστηριότητα ενός κορυφαίου θεσμού στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι δυνατό να απαξιώνεται από τη δράση λίγων επίορκων δικαστών.

    Σκληρή γλώσσα για την οικονομία

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, ότι η παράταξή του θα υποστηρίξει κάθε αναγκαίο μέτρο διαφάνειας για το χώρο της Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα αντιταχθεί στην κυβέρνηση σε περίπτωση, που προσπαθήσει να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο του θεσμού.

    Όσον αφορά την Εκκλησία, δήλωσε, ότι πρέπει να εξετάσει τα του οίκου της. "Η διαφάνεια και ο έλεγχος και η κοινωνική λογοδοσία αφορά κάθε θεσμό ακόμη και την Εκκλησία" πρόσθεσε.

    Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την πολιτική, που ακολουθεί στην οικονομία και το αγροτικό. "Με ευθύνη της κυβέρνησης η οικονομία έχει πάρει την κατηφόρα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Μάλιστα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση τόνισε, ότι αποτελεί διαπίστωση όλων των μελών του συντονιστικού, ότι η ακρίβεια είναι ανεξέλεγκτη την ώρα, που τα εισοδήματα των μισθωτών είναι στάσιμα. Παράλληλα, παρατηρείται υπερδανεισμός των νοικοκυριών "και όλα αυτά μέσα σε μια νεκρή αγορά, με πρωτόγνωρα χαμηλούς τζίρους".

    Αναφερόμενος στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επεσήμανε την ανάγκη θέσπισης κανόνων, που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

    Σχετικά με το ωράριο σημείωσε, ότι το ζήτημα αυτό μπορούν να το ρυθμίσουν οι νομαρχίες και οι εμπορικοί σύλλογοι συνυπολογίζοντας τις τοπικές συνθήκες.

    Τέλος, έκανε λόγο για υποκρισία της κυβέρνησης στο αγροτικό πρόβλημα, ενώ εκτίμησε, ότι η τελευταία είναι απροετοίμαστη να εφαρμόσει τη νέα αγροτική πολιτική το 2006.

    [04] Κοινωνία

    Για Κασσάνδρειες προβλέψεις μιλά το υπ. Εσωτερικών Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα για τους συμβασιούχους

    1/2/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Διαψεύδει το υπουργείο Εσωτερικών, σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων που μιλούν για την ύπαρξη δικαστικής εισήγησης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία το Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους είναι αντισυνταγματικό. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι τα δημοσιεύματα μιλούν για εισήγηση που δεν έχει κατατεθεί στο συμβούλιο της Επικρατείας. Για κασσάνδρειες προβλέψεις ορισμένων κύκλων που δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδεχθούν το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών.

    Ευθύνες σε συγκεκριμένους κύκλους

    Οι κύκλοι αυτοί, τονίζεται στην ανακοίνωση, "δεν είχαν μιλήσει όταν το ΠΑΣΟΚ δημιουργούσε τις στρατιές των ομήρων συμβασιούχων και όταν η Ελλάδα βρισκόταν έκθετη στα ευρωπαϊκά fora".

    Επίσης, "απέκρυπταν επιμελώς ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους του ΠΑΣΟΚ (Β. Παπανδρέου - Κ. Σκανδαλίδη) για τις αυτόματες μετατροπές των συμβάσεων" και "συγκάλυπταν επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, την αντίθεση της νομοθεσίας μας για τους συμβασιούχους με το κοινοτικό δίκαιο".

    Οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτει στην ανακοίνωση του το υπουργείο " τώρα για την πάταξη της διαπλοκής κραδαίνουν τη ρομφαία του κοινοτικού δικαίου επιτιθέμενοι εναντίον του Συντάγματος"

    Και καταλήγει:

    " Ως τώρα, οι κασσάνδρειες προβλέψεις τους διαψεύσθηκαν. Τουλάχιστον ας σεβαστούν το Συμβούλιο της Επικρατείας και ας περιμένουν την ετυμηγορία του"

    [05] Μπάσκετ

    Οι Κύπριοι κρατούσαν το... ρόπαλο

    1/2/2005 10:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε έναν αγώνα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον αφού εδώ και καιρό ο Ηρακλής έχει κατέβει από το τρένο της πρόκρισης, ο Γηραιός ηττήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη με 89-87 από την κυπριακή Λεμεσό. Για την ομάδα του Λευτέρη Κακιούση, που έφτασε έτσι τις δέκα ήττες στο πλαίσιο του Δ ομιλου της FEL της 13ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, ο αγώνας θύμιζε μία καλή προπόνηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη επί ελληνικού εδάφους είχαν προβάδισμα στο σκορ με 52-38.

    [06] Μπάσκετ

    Άπραγη επιστρέφει η Ολύμπια Λάρισας

    1/2/2005 10:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ούτε σήμερα κατάφερε η Ολύμπια Λάρισας να γευτεί την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στο πλαίσιο του Δ΄ ομίλου της FEL, καθώς στην έδρα της ουκρανικής Κίμικ, γνώρισε με 74-62 τη 13η της ήττα σε ισάριθμους αγώνες. Η ελληνική ομάδα που έχασε με το καλημέρα του αγώνα, λόγω τραυματισμού, τον Ταϊρον Γκραντ έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία που επέτρεψε το αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων

    [07] Ποδόσφαιρο

    Επίσκεψη Κόκκαλη στου Ρέντη

    1/2/2005 9:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όπως συμβαίνει συνήθως μετά από διαφόρων ειδών και μεγεθών κρίσεις στον Ολυμπιακό, ο Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφτηκε σήμερα το προπονητήριο του Ρέντη και μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για αρκετά λεπτά, τονίζοντας κατά βάση την στήριξή του στον Ντόυσαν Μπάγεβιτς. Ο πρόεδρος της ομάδας έφτασε λίγο πριν το τέλος της προπόνησης και μετά από αυτήν μίλησε στους παίκτες για αρκετή ώρα, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν εντάσεις ή να υψωθούν οι τόνοι. Ζήτησε υπακοή των παικτών στον προπονητή τους και επίσης να συνεχίσουν ενωμένοι την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Προσφυγή Κούτση κατά ΠΑΟΚ

    1/2/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προσφυγή κατά του ΠΑΟΚ κατέθεσε σήμερα ο πρώην ποδοσφαιριστής του, Γιώργος Κούτσης, αξιώνοντας ποσό 360.000 ευρώ από δεδουλευμένα και μη εξοφληθέντα χρήματα. Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, κ. Παναγόπουλος, ισχυρίζεται πως το ποσό που θα διεκδικήσει ο ποδοσφαιριστής είναι αρκετά υψηλότερο, καθώς περιλαμβάνει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που ουδέποτε τακτοποιήθηκε από τον ΠΑΟΚ, παρά τις δύο ρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στον παίκτη και την διοίκηση της ΠΑΕ.

    [09] Μπάσκετ

    Βήμα πρόκρισης το Μαρούσι

    1/2/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σημαντική νίκη και με εξίσου σπουδαία διαφορά πήρε το Μαρούσι στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του Uleb Cup, απέναντι στην Σλασκ Βρότσλαβ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε 71-61 στο Βρότσλαβ και στον επαναληπτικό στις 8 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Αγ. Θωμά, θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την πρόκριση. Μία πρόκριση που μόνο με πλέον μοιάζει πολύ κοντά, δεδομένου ως θα πρέπει να ηττηθεί με διαφορά 11 πόντων. Ο αγώνας ήταν σχετικά αμφίρροπος σε όλη την διάρκειά του καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, όμως με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Μπλάκνεϊ έκανε ένα γρήγορο 0-6 και έφτασε την διαφορά στο 49-57 για το Μαρούσι. Οι παίκτες του Γιαννάκη μάλιστα έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση και "ψυχή" στο τέλος αφού η Σλασκ ισοφάρισε και πάλι στο 36', αλλά τελικά πήραν την νίκη με το 71-61.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-17, 32-35, 49-51, 61-71. ΣΛΑΣΚ: Ραντλ 15, Κιάουσας 4, Ζιελίνσκι 8 (1), Ουάτσον 7, Χίζι 10 (1), Χάινζ 2, Σκιμπνιέφσκι 7 (1), Σζλάκτοβιτς 2, Γκραφς 6. ΜΑΡΟΥΣΙ: Στιούαρτ 15 (2), Μπουντούρης 3 (1), Σέκουλιτς 15, Πόποβιτς 4, Μπλάκνεϊ 20 (1), Σμίλιανιτς 6, Τζόουνς 6, Κολώκας, Καράγκουτης 2, Στεφανίδης.

    [10] Βόλεϊ

    Χαμογέλασε... δις ο Ψάρρας

    1/2/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη δεύτερή φετινή της νίκη πέτυχε χθες η ομάδα του Σάκκη Ψάρρα, Τζόϊα ντελ Κόλε, στο καμπιονάτο, καθώς εντός έδρας λύγισε στο 5ο σετ με 3-2 (21-25 23-25 25-17 25-22 15-9) την Βίμπο Βαλέντια. Για την ομάδα του πρωταθλητή του Παναθηναϊκού που πήρε ρεβάνς από τον Ιταλό πρώην προπονητή του "τριφυλλιού" Ντανιέλε Ρίτσι, κορυφαίος ήταν ο Ισπανός διεθνής Ραφαέλ Πασκουάλ που πέτυχε 23 πόντους. Παρόλα αυτά η Τζοϊα ντελ Κόλε βρίσκεται ήδη στο ασανσέρ του υποβιβασμού, αφού μετά από 17 αγωνιστικές είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς. Στην κορυφή της Serie A φιγουράρει με 43 βαθμούς η Πιατσέντζα, ενώ ακολουθεί με 38β η Σίσλεϊ Τρεβίζο.

    [11] Βόλεϊ

    "Να η ευκαιρία" για ΕΟΠΕ-Ολυμπιακό

    1/2/2005 7:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/2/2005 8:38:16 μμ)

    Συντάκτης:

    Την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο του ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων, μετά από εκείνο του 1996, θα έχει από 11-12 Μαρτίου 2005 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 4άδας του Τοπ Τιμς Καπ (πρώην Κύπελλο Κυπελλούχων). Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης και ο Γενικός Γραμματέας, Στέλιος Κούβαρης με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη. Σε αυτή μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση του final four του Top Teams Cup από την Ομοσπονδία και το σύλλογο του Πειραιά, ενώ κατόπιν εισήγησης της Ομοσπονδίας στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ CEV λόγω της αργίας της Καθαρής Δευτέρας οι ημερομηνίες της διοργάνωσης μετατέθηκαν στις 11, 12 Μαρτίου.

    Θα γίνει μία άψογη διοργάνωση

    Την βεβαιότητά του ότι η ΕΟΠΕ μαζί με τον Ολυμπιακό θα διοργανώσει μία ακόμη άψογη γιορτή του ελληνικού βόλεϊ που θα συνοδευτεί και με την κατάκτηση ενός ακόμη ερυθρόλευκου τροπάιου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Μπελιγράτης, που μετά από τη διοργάνωση του τελικού ραντεβού του Champions League στη Θεσσαλονίκη, έπεισε τους εταίρους του στη CEV να δώσει ένα ακόμη φαϊναλ φορ ευρωπαϊκών αγώνων στη χώρα μας : " Ήμουν σίγουρος ότι η συνάντηση αυτή θα ήταν εποικοδομητική και μαζί με τον Ολυμπιακό θα κάνουμε για ακόμα μία φορά άψογη διοργάνωση, που θα ανταποκρίνεται στην ιστορία του συλλόγου και τις πετυχημένες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας. Το διήμερο αυτό θα είναι μια μεγάλη γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό"

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια του πρόεδρου του Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, ο οποίος δε βλέπει την ώρα να προσθέσει η ομάδα του ένα ακόμη βαρύτιμο τρόπαιο στην τροπαιοθήκη της: "Συζητήσαμε σε φιλικό κλίμα τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συνδιοργάνωση του final four και συμφωνήσαμε για τον τρόπο διεξαγωγής του. Πιστεύω ότι θα γίνει μια μεγάλη γιορτή του βόλεϊ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο και να προσθέσει στην πλούσια συλλογή του άλλο ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Η μέχρι σήμερα συνεργασία μου με την Ομοσπονδία είναι άψογη και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί και σε αυτή την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση".

    Ιδιάιτερο ενδιαφέρον όμως για τη διοργάνωση του ΣΕΦ έχει εδηλώσει το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο "Dutch TV" και κυρίως για την κάλυψη του "εμφύλιου" ημιτελικού Νεσελάντε-Αλμέρε, αλλά και του τελικού, αφού σε αυτόν θα προκριθεί οπωσδήποτε η μία από τις δύο ολλανδικές ομάδες.

    Στο Δήμο Αθηναίων η ΕΟΠΕ για την... άμμο

    Απόψε εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης και οι Στέλιος Κούβαρης, Μανώλης Παπαδάκης, Αλέκος Παρασκευόπουλος συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων Νίκο Απέργη του και συζήτησαν το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης των δυο τουρνουά του παγκοσμίου τουρ μπιτς βόλει (30 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου 2005).

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπελιγράτη στην ERTonline, που προτίμησε να μην επεκταθεί, αφού ακόμη απομένουν και κάποιες άλλες εγκρίσεις, "η άποψή του είναι ότι τελικά η απάντηση που θα λάβει προσεχώς θα είναι θετική".

    [12] Ποδόσφαιρο

    "Αυτοαποβλήθηκε" διαιτητής στην Αγγλία

    1/2/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας διαιτητής στην Αγγλία για να αναγνωρίσει το σφάλμα του σε αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Αποχώρησε από το γήπεδο, δείχνοντας ουσιαστικά κόκκινη κάρτα στον εαυτό του και μετανιωμένος για την συμπεριφορά του. Συγκεκριμένα ο Άντι Γουέιν, άρχοντας του αγώνα Πίτερμπρο Νορθ Εντ-Ρόγιαλ Μέιλ στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης πέταξε την σφυρίχτρα του και κατευθύνθηκε προς τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Μετά από μια σύντομη αλλά έντονη λογομαχία των δύο ανδρών, ο ρέφερι γύρισε και αποχώρησε από το γήπεδο. Αργότερα στις δηλώσεις του για το περιστατικό είπε, "Η συμπεριφορά μου ήταν εντελώς αντιεπαγγελματική. Αν ένας παίκτης είχε κάνει το ίδιο σε μένα, θα τον έστελνα στα αποδυτήρια. Κατά συνέπεια, εγώ ήμουν αυτός που έπρεπε να φύγω". Περιγράφοντας δε το συμβάν τόνισε, "Ακουσα τον τερματοφύλακα να μου λέει: ''Πάντα τα ίδια συμβαίνουν με σένα παλιο-διαιτητή. Εμείς ποτέ δεν παίρνουμε κανένα σφύριγμα''. Αυτό ξεχείλισε το ποτήρι, όμως ευτυχώς συνήλθα και κατάλαβα το λάθος μου"!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 February 2005 - 21:55:09 UTC