Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φίσερ: "Ντρεπόμαστε για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα"
  • [02] Σεισμός στη Γαύδο
  • [03] Επίδειξη ισχύος της Χαμάς στις δημοτικές εκλογές
  • [04] Στόχος επιθέσεων οι ιρακινές εκλογές
  • [05] "Χαμόγελα" στην Μέση Ανατολή
  • [06] Επιστροφή Καρλ στο ΝΒΑ
  • [07] Το Πρωτάθλημα θέλει ο Μουρίνιο
  • [08] Βλέπει ημιτελικό η Ίντερ
  • [09] Ελληνική αποικία στην Πόρτσμουθ
  • [10] "Έβγαλαν κέρατα" οι Μπουλς
  • [11] "Μικρά" φαβορί
  • [12] "Σεφτέ" για Χαριστέα

    [01] Κοινωνία

    Εκδήλωση μνήμης στη Θεσσαλονίκη Φίσερ: "Ντρεπόμαστε για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα"

    28/1/2005 7:20:00 πμ

    Συντάκτης:

    "Ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες" ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης μνήμης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για τους Έλληνες Εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, ο Έλληνας ομόλογός του, Πέτρος Μολυβιάτης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. "Η Γερμανία νοιώθει μεγάλη ντροπή για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα: στο Δίστομο, το Χορτιάτη, τα Καλάβρυτα", τόνισε στην ομιλία του ο κ. Φίσερ εκφράζοντας τη φρίκη που νοιώθει, όπως είπε, αναλογιζόμενος τα τρένα που οδηγούσαν στο ’ουσβιτς. "Ποτέ δε θα ξεχάσουμε αυτά τα βιομηχανοποιημένα εγκλήματα, που έγιναν με γερμανική διαταγή και από γερμανικό χέρι", είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που οργάνωσε η τοπική Ισραηλιτική Κοινότητα, για τα 60 χρόνια από την απελευθέρωση του ’ουσβιτς.

    "Ξεκληρίστηκε ένα κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που μέχρι τότε ήταν γνωστή ως η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων" συμπλήρωσε ο κ. Φίσερ για να καταλήξει λέγοντας ότι "τα εγκλήματα αυτά θα είναι πάντα κομμάτι της ιστορίας μας και έχουμε μια ειδική ευθύνη να μην ξαναγίνουν ποτέ".

    Στην εκδήλωση, παρέστη πλήθος παραγόντων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της συμπρωτεύουσας, ενώ μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Μωϋσής Κωνσταντίνης, και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Νταβίντ Σαλτιέλ.

    Ιδιαίτερες συγκινητικές στιγμές έζησαν οι παραβρισκόμενοι όταν έγινε προσκλητήριο νεκρών στη μνήμη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ έξι παιδάκια άναψαν ισάριθμα κεριά στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων που χάθηκαν στα κρεματόρια.

    Ένα κερί άναψε και κράτησε στο χέρι του ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης στη μνήμη των Ελλήνων χριστιανών που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα.

    Νωρίτερα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων, ενώ ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Γερμανική Σχολή.

    Την Παρασκευή ο κ. Φίσερ θα έχει συνάντηση με τον κ. Μολυβιάτη, ενώ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    60 χρόνια μετά

    [02] Κοινωνία

    Ισχύος 4,8 Ρίχτερ Σεισμός στη Γαύδο

    28/1/2005 11:08:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τα ξημερώματα τους κατοίκους της Γαύδου. H δόνηση καταγράφηκε 18 λεπτά μετά τις 2 τη νύχτα, 335 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, δηλαδή 50 χιλιόμετρα δυτικά της νήσου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς η ζημιές.

    [03] Μ. Ανατολή

    Αφιερωμένη στον Γιασίν η νίκη Επίδειξη ισχύος της Χαμάς στις δημοτικές εκλογές

    28/1/2005 10:04:00 πμ

    Συντάκτης:

    Συντριπτική ήταν η νίκη της Χαμάς στις δημοτικές εκλογές της Λωρίδας της Γάζας, με την οποία έδειξε ότι υπερτερεί σε ισχύ από την Παλαιστινιακή αρχή και τον Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς. Σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή, το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς κερδίζει τις 12 από τις 13 έδρες στο συμβούλιο του Μπέιτ Χανούν, τις 11 από τις 13 έδρες στο Ζαουάιντα, τις 14 από τις 15 στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ, τις οκτώ από τις 11 έδρες στο Χούζαα (Χάν Γιούνες), τις 10 από τις 13 στο Μπάνι Σουχέιντα (Χαν Γιούνες), τις 10 από τις 11 στη Σούκαα (Ράφα), τις τρεις από τις 13 στο Ελ Νάσερ (Ράφα), τις δύο από τις εννιά στο Ελ Ζαχάρα (Γάζα) και τις εννιά στις εννιά στο Εμ Φάντερ (Ντέιρ Μπάλαχ). "Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι ο παλαιστινιακός λαός απορρίπτει τη διαφθορά και ελπίζει σε μια αλλαγή για την προστασία των συμφερόντων του. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η δημοκρατία είναι εφικτή" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Μόσορ ελ Μάσρι.

    Διεκδικεί ένα κομμάτι εξουσίας

    Η Χαμάς μάλιστα επικράτησε τελικά και στις περιοχές, που η νίκη της Φατάχ, του Αμπάς, διαγραφόταν βέβαιη.

    Οι νικητές των εκλογών αφιέρωσαν τη νίκη στον Σεΐχη ’χμεντ Γιασίν. Ωστόσο στέλεχος της Φάταχ στη Γάζα δήλωσε, ότι είναι πολύ νωρίς για δηλώσεις.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να οργανώσει τις τοπικές εκλογές σταδιακά. Η πρώτη φάση έγινε στις 23 Δεκεμβρίου σε πολλές περιοχές της Δυτικής Όχθης και η δεύτερη στη λωρίδα της Γάζας.

    Στα τμήματα προσήλθε περίπου το 80% των εκλογέων, προκειμένου να αναδείξουν τους 118 εκπροσώπους τους σε δέκα δημοτικά συμβούλια.

    Στο μεταξύ, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι η Χαμάς με τη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές ήθελε να δείξει την πολιτική ισχύ της και να διεκδικήσει ένα κομμάτι της εξουσίας, ενόψει της αποχώρησης των Ισραηλινών από τη Γάζα.

    Ανάπτυξη παλαιστινιακών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

    Παράλληλα, σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη 2.000 Παλαιστινίων αστυνομικών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

    "Ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη των δυνάμεών μας χωρίς προβλήματα" δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμαντ Ράτζαμπ, επικεφαλής της μεθοριακής φρουράς.

    Οι Παλαιστίνιοι αστυνομικοί πήραν θέσεις σε πολλά οδικά φυλάκια και άρχισαν τις περιπολίες με οχήματα στις κοινότητες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε ο στρατηγός Ράτζαμπ και επεσήμανε, πως "η εθνική μας αποστολή είναι να εμποδίσουμε κάθε πράξη βίας και κάθε επίθεση".

    Πάντως, ο Ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να ελέγχει τη μεθοριακή γραμμή με την Αίγυπτο, προκειμένου να αποτρέψει την παράνομη μεταφορά όπλων μέσω υπογείων τούνελ από το αιγυπτιακό έδαφος. Την περασμένη βδομάδα, κατόπιν απόφασης του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, αναπτύχθηκαν άλλοι 2000 αστυνομικοί στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

    Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται μετά τη συμφωνία του Μαχμούντ Αμπάς με τις ριζοσπαστικές οργανώσεις για το πάγωμα των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ.

    [04] Ιράκ

    Εκρήξεις σε εκλογικά τμήματα Στόχος επιθέσεων οι ιρακινές εκλογές

    28/1/2005 8:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2005 11:01:17 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές στο Ιράκ στόχος επιθέσεων έγιναν τρία εκλογικά τμήματα στη Βασόρα, όπου σημειώθηκαν ισάριθμες μικρής ισχύος εκρήξεις βομβών που προκάλεσαν μόνο περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές. Στη Βαγδάτη, τέσσερις Ιρακινοί έχασαν το πρωί της Παρασκευής τη ζωή τους, ανάμεσα τους τρεις αστυνομικοί, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα της πόλης και στο θερμοηλεκτρικό σταθμό Ντούρα. ’λλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Στο Κιρκούκ, άλλος ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε επίθεση, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε εκλογικό τμήμα της περιοχής. Παράλληλα σε εκλογικό τμήμα στο αλ Ντουρ, ένας πολίτης τραυματίστηκε. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, είπε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία των συμμαχικών στρατευμάτων στο Ιράκ, κάτι που "αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι στην ηγεσία (του Ιράκ)". Ωστόσο, δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της χώρας ζητήσει την αποχώρησή τους, τότε οι στρατιώτες θα αποσυρθούν. Την ίδια ώρα, επιφυλακτικός ως προς το κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν δημοκρατικές οι εκλογές εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Νταβός όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

    "Απαραίτητη η αμερικανική παρουσία"

    Στη συνέντευξή του, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ακόμη ότι, από τις επαφές που είχε με Ιρακινούς αξιωματούχους, αποκόμισε την εντύπωση πως είναι απαραίτητη η παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών μέχρι να μπορέσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι ίδιοι οι Ιρακινοί.

    Είναι σημαντικό "να διασφαλίσουμε ότι οι Ιρακινοί πολίτες θα βλέπουν τους Αμερικανούς στρατιώτες ως αρωγούς και όχι ως κατακτητές", είπε ο κ. Μπους, ο οποίος, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πολλοί Ιρακινοί θεωρούν τις ΗΠΑ κατοχική δύναμη.

    Επιφυλακτικός ο Ερντογάν

    "Δεν είναι δυνατό να χαρακτηρίσεις αυτές τις εκλογές ως απολύτως δημοκρατικές. Όμως θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως μία διαδικασία μετάβασης στη δημοκρατία", δήλωσε ο κ. Ερντογάν χαρακτηρίζοντας "ένδειξη αρνητικών εξελίξεων για το μέλλον του Ιράκ" το γεγονός ότι δε θα μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι οι εκλογείς.

    Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι εκλογές θα δώσουν την ευκαιρία για εκτόνωση της βίας εκφράζοντας την ανησυχία ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα οδηγήσει σε διχασμό στο Ιράκ, καθώς η ψηφοφορία θα γίνει με βάση τα εθνοτικά χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η ’γκυρα εμμένει στην ανάγκη να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε επίσης ότι είναι "πολύ νωρίς" για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το εάν η κυβέρνησή του θα επιτρέψει τη χρήση αεροπορικών βάσεων από τους Αμερικανούς, σε περίπτωση που αποφασιστεί στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν.

    [05] Μ. Ανατολή

    Έπαινοι Σαρόν στον Μαχμούντ Αμπάς "Χαμόγελα" στην Μέση Ανατολή

    28/1/2005 12:08:00 πμ

    Συντάκτης:

    Θετικές εξελίξεις προδιαγράφονται στην Μέση Ανατολή. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, έκανε λόγο για "ιστορική εξέλιξη", εκτιμώντας ότι υφίστανται πλέον οι "σωστές συνθήκες" και οι προσπάθειες του Μαχμούντ Αμπάς είναι "θετικές". Στο μεταξύ, ο Μοχάμεντ Νταλάν, στενός συνεργάτης του Παλαιστίνιου προέδρου, δήλωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να αποσύρει τις δυνάμεις του από πόλεις της Δυτικής Όχθης και να παραχωρήσει στους Παλαιστινίους δικαιώματα αστυνόμευσης στις περιοχές αυτές. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός των Παλαιστινίων, Αχμέντ Κορέι, ανακοίνωσε απαγόρευση της οπλοφορίας εκτός από τους άνδρες ασφαλείας, ενώ με εντολή της Παλαιστινιακής Αρχής θα αποστρατευθούν περισσότερα από 1.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

    "Ιστορική εξέλιξη" βλέπει ο Σαρόν

    Μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών, ο κ. Σαρόν τόνισε πως εάν οι Παλαιστίνιοι εργαστούν για να δώσουν τέλος στη βία και την τρομοκρατία, το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για τον οδικό χάρτη, που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

    "Πιστεύω ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες που θα επιτρέψουν σε εμάς και τους Παλαιστινίους να έχουμε μια ιστορική εξέλιξη, μια εξέλιξη που θα μας οδηγήσει σε ασφάλεια και ειρήνη", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

    Την ίδια ώρα, η νέα επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κοντολίζα Ράις, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο των πρώτων της ταξιδιών ως υπουργού Εξωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση Σαρόν

    [06] Μπάσκετ

    Επιστροφή Καρλ στο ΝΒΑ

    28/1/2005 11:32:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2005 11:51:26 πμ)

    Συντάκτης:

    Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Τζορτζ Καρλ επιστρέφει στα παρκέ του ΝΒΑ. Ο Αμερικανός τεχνικός θα είναι ο νέος προπονητής του Ντένβερ και θα προσπαθήσει να φέρει στην ομάδα πολλές επιτυχίες. Το παλμαρέ του Καρλ είναι πολύ πλούσιο. Συγκαταλέγεται στους πολυνίκες του "μαγικού κόσμου", όντας 1302 στη σχετική λίστα με 708 "ροζ φύλλα αγώνα". Παράλληλα, έχει πέντε τίτλους περιφέρειας και 16 εμφανίσεις στα πλέι-οφ. Ο νέος προπονητής των Νάγκετς δήλωσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πολύ ευχαριστημένος και διψασμένος, αφού του έλειψε η δράση.

    [07] Ποδόσφαιρο

    Το Πρωτάθλημα θέλει ο Μουρίνιο

    28/1/2005 11:16:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τι και αν η Τσέλσι βρίσκεται στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, τι και αν βρίσκεται ήδη στυον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Μουρίνιο θέλει το Πρωτάθλημα πάνω απ όλα. Σε δηλώσεις του, ο τεχνικός των "μπλε" τόνισε πως για την ομάδα του θα είναι ότι το καλύτερο αν βρεθεί στην κορυφή της Πρεμιερ Σιπ, ενώ δήλωσε πως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση "μπορεί να περιμένει.

    "Κερδίζει ο καλύτερος στην Αγγλία"

    Η αρμάδα του Πορτογάλου τεχνικού, δείχνει φέτος πως είναι έτοιμη να πετύχει πολλά πράγματα. Το γεγονός όμως πως η Τσέλσι έχει να πάρει Πρωτάθλημα 50 χρόνια, καθιστά προφανές για τον Πορτογάλο πως πρώτος στόχος είναι αυτός.

    Παράλληλα, τόνισε πως η πραγματική δύναμη της ομάδας του θα φάνει, αν και εφ όσον κατακτήσει το τρεμπλ.

    "Η Τσέλσι έχει να πάρει πρωταθλημα 50 χρόνια και αν το καταφέρουμε φέτος θα είναι φανταστικ;o. Η αποστολή μου θα έχει ολοκληρωθεί όταν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μένουν 14 παιχνίδια. Αν κερδίσουμε τα 11 τότε όλα έχουν τελειώσει. Το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό για μένα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Πρέμιερ Λιγκ κερδίζει ο καλύτερος, χωρίς αμφιβολία".

    [08] Ποδόσφαιρο

    Βλέπει ημιτελικό η Ίντερ

    28/1/2005 10:57:00 πμ

    Συντάκτης:

    Το 0-1 επί της Αταλάντα, εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό στην ομάδα του Μαντσίνι την πρόκριση στα ημιτελικά. Στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης, ο Μάρτινς ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά με το γκολ που πέτυχε στο 72. Από εκεί και πέρα, στους άλλους αγώνες η Κάλιαρι επικράτησε της Σαμπντόρια με 2-0 και έκανε το ουσιαστικό βήμα για τα ημιτελικά. Ανοιχτά παρέμειναν όλα στους αγώνες Μίλαν-Ουντινέζε και Ρόμα-Φιορεντίνα. Η Πρωταθλήτρια Ιταλίας επικράτησε στο Μιλάνο της "Ούντινε" με 3-2, ενώ οι "Ρωμαίοι" επικράτησε των "βιόλα" με 1-0.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Ρόμα-Φιορεντίνα 1-0

    Μίλαν-Ουντινέζε 3-2

    Κάλιαρι-Σαμπντόρια 2-0

    Αταλάντα-Ιντερ 0-1

    [09] Ποδόσφαιρο

    Ελληνική αποικία στην Πόρτσμουθ

    28/1/2005 10:31:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί η προσπάθεια των "μπλε" για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Αλεξόπουλο του Αιγάλεω, να έπεσε στο κενό, όμως τελικά οι "Πομπέϊς" φαίνεται πως θα αποκτήσουν έναν άλλο παίκτη του "Σίτι". Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του "λαγού" συμφώνησε με τους διοικούντες" των "μπλε" για την απόκτηση του Γιάννη Σκοπελίτη. Ο Έλληνας μέσος θα μεταβεί αύριο στην Αγγλία και θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

    Δανεικός με προοπτική μόνιμου

    Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί ως δανεικός στην ομάδα της Πόρτσμουθ μέχρι τον Ιούνιο και θα λάβει περίπου 300.000 ευρώ. Αν μείνουν ικανοποιημένοι στον Αγγλικό σύλλογο και πείσει πως μπορεί μα βοηθήσει, τότε εν συνεχεία θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ή τριών ετών με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα 600.000 ευρώ.

    Αυτή είναι η δεύτερη "ελληνική" μεταγραφή των "Πομπέις", μετά τηναπόκτηση του πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Κώστα Χαλκιά.

    [10] Μπάσκετ

    "Έβγαλαν κέρατα" οι Μπουλς

    28/1/2005 9:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2005 9:55:19 πμ)

    Συντάκτης:

    Με τρεις αγώνες συνεχίστηκε χτες ο μαραθώνιος του ΝΒΑ. Στο Σικάγο οι Μπουλς συνέχιζαν να ξαφνιάζουν ευχάριστα τους φιλάθλους του πετυχαίνοντας σημαντική νίκη επί των Χόρνετς. Στην Ιντιάνα, οι Πέισερς για άλλη μια φορά απογοήτευσαν, αφού ηττήθηκαν από τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Τέλος στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, στο Σαν Αντόνιο, οι Σπερς επικράτησαν των Σακραμέντο Κινγκς του Στογιάκοβιτς, (δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού).

    Τα αποτελέσματα

    Ιντιάνα-Ντιτρόιτ 76-88

    Σικάγο-Σάρλοτ 101-93

    Σαν Αντόνιο-Σακραμέντο 90-80

    [11] Ποδόσφαιρο

    "Μικρά" φαβορί

    28/1/2005 10:08:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν για την προημιτελική φάση, μόνο η Μπέτις πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους τέσσερις του θεσμού. Οι "πράσινοι" έφεραν εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 στη Βαρκελώνη με την Γκραμενέτ και φαίνεται να έχει εύκολο έργο στον επαναληπτικό. Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν η Αθλέτικ Μπιλμπάο με τη Βαγιαδολίδ, μετά το 3-2, αλλά και για τη Σεβίλλη που νίκησε εντός έδρας με 2-1 την Οσασούνα. Τέλος αναβλήθηκε ο αγώνας τγς Νουμάνθια με την Ατλέτικό Μαδρίτης.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ 3-2

    Νουμάνθια-Ατλέτικο Μαδρίτης αναβλ.

    Σεβίλη-Οσασούνα 2-1

    Γκραμενέτ-Μπέτις 2-2

    [12] Ποδόσφαιρο

    "Σεφτέ" για Χαριστέα

    28/1/2005 9:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με τον Πρωταθλητή Ευρώπης να λύνει το "γόρδιο δεσμό", δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα Κυπέλλου με την Χέρενβεν, ο "Αίαντας" πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού. Αυτό ήταν και το πρώτο επίσημο τέρμα στην Ολλανδία για τον "Χάρι". Το τελικό σκορ ήταν 2-0 για την ομάδα του ’γιαξ, καθώς στις καθυστερήσεις ο Μπάμπελ σφράγισε την πρόκριση, με προσωπικό του τέρμα.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Αϊντχόβεν-Φόλενταμ 4-0

    Γκο Αχέντ Ιγκλς-Βίλεμ 0-1

    Ντόρντρεχτ-Ντεν Μπος 1-3

    Μπρέντα-Ουτρέχτη 2-1 (παρ.)

    Ντεν Χάαγκ-Τβέντε 1-1 (4-3 στα πέναλτι)

    Τοπ Ος-Βάαλβικ 1-1 (6-5 στα πέναλτι)

    Αλκμααρ-Φέγενορντ 1-3

    Αγιαξ-Χέρενβεν 2-0


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 January 2005 - 9:55:24 UTC