Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλείνουν τα Τέμπη
  • [02] Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες
  • [03] Έκθεση Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
  • [04] Ερωτικός …ψεκασμός
  • [05] 60 χρόνια μετά…
  • [06] Διάλογος για τους δημοσιογράφους
  • [07] ’γγιξε το θαύμα η ΑΕΚ
  • [08] Ανοιχτοί λογαριασμοί
  • [09] Χωρίς τρεις ο Ολυμπιακός
  • [10] Με Ισπανία τα κορίτσια για τους "4"
  • [11] "Φαινόμενα πόλτεργκαϊστ" στην Ταϊλάνδη
  • [12] Ταλέντο εννιά χρονών
  • [13] Νέα στοιχεία για τον Γιοσάκη
  • [14] Τέλος" ο Κατεργιαννάκης
  • [15] Ψάχνει και πάλι για ψηλό ο Ιωνικός

    [01] Κοινωνία

    Από Παρασκευή και για 24 ώρες Κλείνουν τα Τέμπη

    27/1/2005 10:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας. Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη τεσσάρων περίπου ωρών, αποφάσισαν να κλείσουν το δρόμο στα διόδια των Τεμπών από τις 10 το πρωί της Παρασκευής και για 24 ώρες. Το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες θα συγκαλέσουν νέα σύσκεψη, στην οποία θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τη στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Μπασιάκου και καλούν τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν μαζικά στον αποκλεισμό. Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες των Σερρών, που απέκλεισαν και σήμερα για αρκετές ώρες τον κόμβο του Προμαχώνα, μετά τη δημοσιοποίηση ονομάτων που εμπλέκονται σε παρατυπίες στην καλλιέργεια του βαμβακιού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες

    [02] Κοινωνία

    Επιμένουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες

    27/1/2005 2:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παραμένουν στα Τέμπη οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ σήμερα στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ραντεβού το πρωί της Δευτέρας με παράταξη στο Δέλτα της Ιτέας για δύο ώρες, δίνουν οι βαμβακοπαραγωγοί από 35 χωριά της περιοχής της Καρδίτσας, όπως αποφάσισαν στη σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων του νομού. Στο μεταξύ, με περιοδικούς αποκλεισμούς στον κόμβο του Προμαχώνα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί των Σερρών, οι οποίοι θα δώσουν στην κυκλοφορία το δρόμο από και προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στις δύο το μεσημέρι, τον οποίο κρατούν κλειστό από τις 11 το πρωί. Οι αγρότες ανακοίνωσαν, ότι θα κλείσουν εκ νέου το δρόμο από και προς τον Προμαχώνα, στον κόμβο του Πετριτσίου, από τις 15:00 μέχρι τις 17:30. Στο μεταξύ, οι αγρότες των Σερρών απειλούν με μηνύσεις τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) αμφισβητώντας τις λίστες των παράτυπων αγροτών, ενώ επιμένουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι με το νομάρχη Σερρών.

    Η έξυπνη κάρτα του ΕΛΓΑ

    Στο μεταξύ, έκκληση προς τους αγρότες να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ζητώντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των νόμων απ όλους. Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, τόνισε ότι στους λίγους μήνες στους οποίους κυβερνά η Νέα Δημοκρατία επιταχύνθηκε σημαντικά η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες, καθώς και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων).

    Εξάλλου, ο ΕΛΓΑ προωθεί την έξυπνη κάρτα του αγρότη, προκειμένου ο ίδιος ο παραγωγός να ελέγχει την πορεία των αποζημιώσεων, που θα λάβει. Η πιλοτική εφαρμογή αρχίζει από την περιοχή της Λάρισας και θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. Όσον αφορά στην πορεία των αποζημιώσεων, ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Κατσαρός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την καταβολή τους, που έγινε μέσα σε ένα τρίμηνο από τη συγκομιδή του προϊόντος. Το σύνολο των ποσών που καταβλήθηκαν το 2004 ανέρχονται σε 538 εκατομμύρια ευρώ.

    Το έργο του ΕΛΓΑ εξήρε ο συνδικαλιστής της Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης σημειώνοντας, ότι για πρώτη φορά οι αγρότες δεν έχουν πρόβλημα με τις αποζημιώσεις από τον οργανισμό. Αναφερόμενος στους 17.000 επανελέγχους για το βαμβάκι σημείωσε, ότι δεν είναι αρμόδιοι οι συνεταιρισμοί και επανέλαβε το αίτημα για έλεγχο και στους 85.000 βαμβακοπαραγωγούς.

    Αντιδρά το ΚΚΕ

    Στο μεταξύ έντονα αντιδρά το ΚΚΕ στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραγωγών, που δήλωσαν πλασματικές ποσότητες βαμβακιού.

    "Η γκεμπελικής έμπνευσης ενέργεια της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα λίστες της ντροπής, δείχνει ότι είναι αδίστακτη στην προσπάθειά της να ενοχοποιήσει τους μικρομεσαίους βαμβακοπαραγωγούς για να αθωώσει την αντιαγροτική της πολιτική" επισημαίνει το κομμουνιστικό κόμμα, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες "να αντισταθούν στις καταγέλαστες και διασπαστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να συγκρουστούν με τη νομιμότητα της ΕΕ και τους διαχειριστές της, που είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα και οι αγροτοσυνδικαλιστές, που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Το κράτος δεν πρέπει να παρανομεί"

    Ανοικτοί οι δρόμοι

    [03] Οικονομία

    Δεν επαρκούν τα μέτρα για έλλειμμα - χρέος Έκθεση Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

    27/1/2005 8:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Επιπλέον μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας ζητά από τη χώρα μας η Κομισιόν. Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή της, το ασφαλιστικό πρόβλημα και η γήρανση του πληθυσμού αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που επιδεινώνουν τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας και απειλούν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι μισθολογικές αυξήσεις στη χώρα μας είναι μεγαλύτερες του πληθωρισμού και της παραγωγικότητας και ως εκ τούτου δεν ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Ζητείται ευελιξία στην αγορά εργασίας

    Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος παραμένουν οι βασικές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην (δεύτερη) ετήσια έκθεσή της.

    Η Κομισιόν κρίνει ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και δηλώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν τα μέτρα που ελήφθησαν για να ενισχυθεί η απασχόληση, θα λειτουργήσουν.

    Παράλληλα επισημαίνει ότι η χώρα μας μετά από ενάμιση χρόνο εφαρμογής των γενικών προσανατολισμών οικονομικής πολιτικής, σημείωσε περιορισμένη πρόοδο στην εκπλήρωση των στόχων της.

    Η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα ότι τον προηγούμενο χρόνο δεν σημειώθηκε πρόοδος σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, ενώ, παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους δεν ήταν επαρκή.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα συνέχισε να αποκλίνει το 2004 από το στόχο της επίτευξης ενός ισοσκελισμένου ή πλεονασματικού προϋπολογισμού.

    Στην έκθεση αναγνωρίζεται ότι έγιναν προσπάθειες για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

    Εν σε ότι αφορά την αγορά ηλεκτρισμού, σημειώνεται ότι ο ανταγωνισμός δεν έχει διασφαλιστεί πλήρως, λόγω των ανεπαρκών μέτρων.

    Υπογραμμίζεται ακόμα ότι είναι περιορισμένη η πρόοδος στην προσπάθεια μείωσης του υψηλού δείκτη διαρθρωτικής ανεργίας και αύξησης της απασχόλησης, κυρίως των γυναικών.

    Τέλος, χαρακτηρίζονται ασαφείς οι επιπτώσεις από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την προώθηση της μερικής απασχόλησης και της ευελιξίας της αγοράς εργασίας, καθώς, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, τα εμπόδια για την ένταξη σε αυτήν παραμένουν ισχυρά.

    [04] Τεχνολογία

    Μυστηριώδης ουσία "τραβά" τους άνδρες Ερωτικός ψεκασμός

    27/1/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Νewscientist

    Νέα δεδομένα στο φλερτ και τον τρόπο προσέγγισης των δύο φύλων φέρνουν Αμερικανίδες ερευνήτριες. Όπως υποστηρίζουν, μια μυστηριώδης ουσία η οποία βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις των νέων γυναικών έχει θεαματικά αποτελέσματα και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η ουσία ανακαλύφθηκε στον ιδρώτα της μασχάλης νεαρών γυναικών από τη βιολόγο Ουίνιφρεντ Κάτλερ και διάλυμά της με την κωδική ονομασία "Athena Pheromone 10:13" δοκιμάστηκε σε εθελόντριες, από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πάντως, οι ερευνήτριες κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τη χημική σύσταση της ουσίας μέχρι να εξασφαλίζουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν οικονομικά συμφέροντα από την εμπορική εκμετάλλευσή της.

    Σέρνει τους άνδρες απ' τη μύτη

    Όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο Newscientist, η δρ. Τζόαν Φρίμπλι από το Χάρβαρντ και η γιατρός Σούζαν Ράκο δοκίμασαν το "Athena Pheromone 10:13" σε 44 εθελόντριες, στην ηλικία της εμμηνόπαυσης.

    Οι μισές από τις γυναίκες πρόσθεσαν την εν λόγω ουσία στο άρωμά τους, ενώ οι υπόλοιπες έβαλαν στην κολόνιά τους ένα αδρανές υγρό. Το πείραμα ήταν διπλά τυφλό, αφού τόσο οι ερευνήτριες όσο και οι εθελόντριες δεν γνώριζαν ποιες είχαν χρησιμοποιήσει την ουσία. Μετά τους απαραίτητους ψεκασμούς, όλες οι εθελόντριες κατέγραψαν την προσωπική τους ζωή σε ημερολόγιο για έξι εβδομάδες.

    Όπως προέκυψε από τα "καυτά" ημερολόγια, στο 68% των γυναικών που είχαν χρησιμοποιήσει την φερομόνη αυξήθηκαν οι "στενές κοινωνικοσεξουαλικές επαφές", δηλαδή τα ρομαντικά ραντεβουδάκια και οι σεξουαλικές συνευρέσεις. Επίσης, το 41% των εν λόγω γυναικών ανέφερε αύξηση στα χάδια, τα φιλιά και την τρυφερότητα από το έτερόν του ήμισυ.

    Στην "αντίπερα όχθη", μόνο το 41% απ όσες είχαν χρησιμοποιήσει το αδρανές υγρό σημείωσαν αύξηση στις κοινωνικοσεξουαλικές τους επαφές και μόλις το 14% παρατήρησε περισσότερες αγκαλίτσες και χαδάκια.

    Να σημειωθεί, πως οι φερομόνες είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τα ζώα παρά από τους ανθρώπους για την προσέλκυση ατόμων του αντίθετου φύλου και γίνονται αντιληπτές από εξειδικευμένα αισθητήρια όσφρησης.

    Μάλλον ήρθε ο καιρός που τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρίσματα μιας γυναίκας δεν είναι αρκετά για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ενός άνδρα!

    [05] Κόσμος

    Εκδηλώσεις μνήμης στο ’ουσβιτς 60 χρόνια μετά

    27/1/2005 7:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το σφύριγμα ενός τρένου, σαν αυτό που μετέφερε τους εκατοντάδες χιλιάδες μελλοθάνατους εβραίους, τσιγγάνους και ομοφυλόφιλους στο ναζιστικό κολαστήριο του ’ουσβιτς, άρχισε στην Πολωνία η εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την απελευθέρωση του πλέον διαβόητου τόπου μαζικής εξόντωσης ανθρώπων. Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι, ηγέτες από όλο τον κόσμο, περίπου 2.000 πρώην κρατούμενοι, πενήντα Ρώσοι βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού, που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του στρατοπέδου, καθώς και εκατοντάδες νέοι, που έχουν αναλάβει να διατηρήσουν τη μνήμη του μεγαλύτερου δράματος στην Ιστορία, απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

    "Ποτέ πια"

    Φορώντας περιβραχιόνια με τα διακριτικά των κρατουμένων, οι περίπου χίλιοι επιζώντες, που είχαν την τύχη να γλιτώσουν από τους θαλάμους αερίων αλλά θα φέρουν πάντοτε στην ψυχή και το σώμα τους τα σημάδια της φρίκης, γύρισαν πίσω στο χρόνο.

    Στο πλευρό των στρατιωτών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που συμμετείχαν στην απελευθέρωση του στρατοπέδου, ήταν και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που καταδίκασε τις πράξεις αντισημιτισμού.

    Ο κ. Πούτιν κάλεσε την ανθρωπότητα να διδαχθεί από το "τρομακτικό μάθημα" του Ολοκαυτώματος και έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στον ναζισμό και την τρομοκρατία. "Οι τρομοκράτες, όπως και οι ναζί, εξοντώνουν ανθρώπους πρέπει να ενωθούμε για να διασώσουμε την ανθρωπότητα", είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

    Συνοδευόμενος από τη Σιμόν Βέιλ, επιζήσασα του ’ουσβιτς, ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, εγκαινίασε ένα νέο μνημείο εκεί όπου άλλοτε βρισκόταν το νοσοκομείο του στρατοπέδου της Κρακοβίας και επανέλαβε την ανάγκη να διατηρηθεί άσβεστη αυτή η μνήμη.

    Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του Ισραήλ, Μοσέ Κατζάβ, που επέκρινε τους Συμμάχους του Β Παγκοσμίου Πολέμου επειδή άφησαν να γίνει το Ολοκαύτωμα. "Οι σύμμαχοι δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσουν τους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια", τόνισε ο κ. Κατζάβ και απηύθυνε έκκληση στην ΕΕ να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού.

    Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιουστσένκο, φανερά συγκινημένος καθώς ο πατέρας του γνώρισε το κολαστήριο του ’ουσβιτς, δεσμεύθηκε να καταβάλλει τα μέγιστα ώστε να μην υπάρξουν ποτέ φαινόμενα αντισημιτισμού στη χώρα του.

    Στο μήνυμα του, ο Πάπας κάλεσε τους ανθρώπους να αποδοκιμάσουν την τρομοκρατία και τις ρατσιστικές ιδεολογίες και επεσήμανε, πως το ’ουσβιτς αποτέλεσε "ένα έγκλημα που θα σημαδεύει για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας" και θα λειτουργεί ως προειδοποίηση".

    Η τρίωρη τελετή μνήμης έκλεισε με μια χορωδία και τη συμβολική καύση δυο ταινιών κατά μήκος των γραμμών του τρένου που μετέφερε στο στρατόπεδο τους κρατούμενους.

    Φόρος τιμής

    Η τελετή αυτή ολοκλήρωσε μια εβδομάδα εκδηλώσεων ανά τον κόσμο στη μνήμη των περίπου ενάμισι εκατομμυρίου ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο ’ουσβιτς, μεταξύ του 1940 και της 27ης Ιανουαρίου του 1945.

    Ολόκληρη η Ευρώπη τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος με εκδηλώσεις σε πολλές χώρες. Στις Βρυξέλλες, το Ευρωκοινοβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του ’ουσβιτς και πρότεινε να καθιερωθεί η 27η Ιανουαρίου "Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα". Επίσης, σε σχετικό ψήφισμα καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την πάταξη του αντισημιτισμού και τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον των μειονοτήτων.

    Στην Μεγάλη Βρετανία, η βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποίησε δεξίωση στο παλάτι του Saint James τιμώντας τους επιζώντες, ενώ στο γερμανικό και το ισραηλινό κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκαν ειδικές τελετές μνημόνευσης του Ολοκαυτώματος.

    Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ολοκαυτώματος οργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η ισραηλιτική κοινότητα. Το παρών έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ. Παράλληλα, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας διοργανώνει έκθεση, υπό τον τίτλο "Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής", με δέκα έξι προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τα σκληρά χρόνια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκδήλωση μνήμης για το ’ουσβιτς

    Σχετικά Links:

    Μουσείο ’ουσβιτς

    Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας

    [06] Κοινωνία

    Πλαίσιο για τις σχέσεις δημοσιογράφων- Δημοσίου Διάλογος για τους δημοσιογράφους

    27/1/2005 11:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2005 8:17:33 μμ)

    Πηγή: AΠE- NET- ΝΕΤ 105,8

    Υπέρ της αυτορρύθμισης των δεοντολογικών θεμάτων από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων κατέληξε η συζήτηση για τις επαγγελματικές σχέσεις των δημοσιογράφων με το Δημόσιο, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας, Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση, ώστε να καταγραφούν οι προτάσεις για να συμφωνηθεί η διαδικασία με την οποία θα ρυθμίζεται το θέμα της πολυθεσίας και του ασυμβίβαστου στις επαγγελματικές δραστηριότητες των δημοσιογράφων. Στη συνάντηση πήραν μέρος στελέχη της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, ενώ από πλευράς δημοσιογραφικής κοινότητας συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, της ΕΣΗΕΑ, καθώς και των ενώσεων από την υπόλοιπη χώρα.

    "Δε θα επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών"

    Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε, ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η θέσπιση αρχών και κανόνων, τις οποίες κάθε κυβέρνηση οφείλει να ακολουθεί. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της παράλληλης ενασχόλησης δημοσιογράφου σε θέσεις καθαρά δημοσιογραφικές, τονίζοντας ωστόσο, πως πρέπει να τεθούν περιορισμοί στην πολυθεσία στο δημόσιο τομέα.

    Παράλληλα, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του δεν έχει στόχο ούτε τη δαιμονοποίηση του θέματος, ούτε το "κυνήγι μαγισσών". Στο θέμα που προέκυψε σχετικά με απόρρητες δαπάνες που σχετίζονται με δημοσιογράφους ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν διατίθενται τέτοιες δαπάνες από τη σημερινή κυβέρνηση και όπως πιστεύει το ίδιο ισχύει και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τέλος, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι το νομικό πλαίσιο επιτρέπει σε όποιον έχει έννομο συμφέρον να ζητήσει αυτές τις λίστες και να του παραδοθούν.

    Τις θέσεις της ΝΔ κωδικοποίησε ο Θεόδωρος Κασίμης, που τάχθηκε κατά της δημοσιοποίησης καταλόγου ονομάτων και της πολυθεσίας και υπογράμμισε, πως δεν μπορεί η πολιτεία να θέσει όρους στην άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. "Οι ενώσεις συντακτών πρέπει να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες", τόνισε ο κ. Κασίμης.

    Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Τηλέμαχος Χυτήρης και Νίκος Αθανασάκης, οι οποίοι δεν διαφώνησαν με την ανάγκη να καθοριστούν οι προϋποθέσεις και τα ασυμβίβαστα, ωστόσο, επιτέθηκαν στην κυβέρνηση και στον κ. Ρουσόπουλο για την πολιτική επιλογή να ανοίξει στην παρούσα στιγμή ένα τέτοιο θέμα.

    Ο κ. Χυτήρης ανέφερε, πως αυτές τις μέρες οι δημοσιογράφοι βρίσκονται υπό κατηγορία με αφορμή την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη Βουλή ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που "τα πιάνουν", ενώ ο κ. Αθανασάκης έθεσε το ερώτημα αν η κυβέρνηση εμφανίζεται ως προστάτης της ελευθεροτυπίας και σκοπεύει να νομοθετήσει.

    Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο βουλευτής Αντώνης Σκυλάκος τάχθηκε υπέρ του πλήρους ασυμβίβαστου της εργασίας των δημοσιογράφων, είπε ότι θα πρέπει να δίνονται οι καταστάσεις με τα ονόματα των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα στη Βουλή και ξεκαθάρισε, πως οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι.

    Εκ μέρους του ΣΥΝ, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, Νίκος Βούτσης, υποστήριξε πως αποτελεί ζήτημα αυτορρύθμισης των δημοσιογράφων το θέμα της απασχόλησης στα γραφεία Τύπου, πρέπει να δοθούν οι λίστες στις δημοσιογραφικές Ενώσεις και εφόσον οι ίδιες το επιθυμούν να τις δώσουν στη δημοσιότητα και επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για κατάργηση του υπουργείου Τύπου και των υπηρεσιών του.

    Οι απόψεις των δημοσιογραφικών ενώσεων

    Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλης Μαθιουδάκης, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από κάθε μορφή δημοσίων σχέσεων. Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι επιδίωξη της Ένωσης η πολυθεσία και ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δώσει όλες τις καταστάσεις των δημοσιογράφων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η εργασία στο δημόσιο δεν αποτελεί κάτι επιλήψιμο και ότι επιλήψιμο είναι μόνο η παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.

    Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Μακεδονίας- Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Οι εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων τάχθηκαν υπέρ της αυτορρύθμισης των δημοσιογράφων και υποστήριξαν πως οι λίστες με τα ονόματα των δημοσιογράφων θα πρέπει να δοθούν στις τοπικές ενώσεις, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να απαγορευθεί η παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αντιπροσωπεία των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο ’μυνας, με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, διατύπωσε τη διαμαρτυρία της για μέτρα περιορισμού της ενημέρωσης από το υπουργείο ’μυνας.

    [07] Μπάσκετ

    ’γγιξε το θαύμα η ΑΕΚ

    27/1/2005 11:11:00 μμ

    Η ΑΕΚ χωρίς το Νίκο χατζή στη συνθεσή της έφτασε κοντά στο "θαύμα" απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν τη νίκη, με 93-92 και την Ένωση να μένει μόνο με την ηθική ικανοποίηση ότι έπαιξε στα ίσα την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάνοντας τα παιχνίδια πραγματικά στις λεπτομέρειες.

    Με τον Νίκολα Βούιτσιτς να βρίσκει τις σωστές "τρύπες" στην άμυνα της ΑΕΚ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορούσε να διατηρεί το πάνω χέρι, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, που βρήκε την Ένωση στο -6 (28-22). Στη συνέχεια, οι "κιτρινόμαυροι", με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Μπέιλι (12π.), Νίτσεβιτς (10π.) και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των γηπεδούχων από τα 6,25μ. (2/10 τρίποντα), μπόρεσαν στο 19΄ να πλησιάσουν -για πρώτη φορά- σε απόσταση "αναπνοής". Η υπέρβαση της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε δια χειρός Νίτσεβιτς, καθώς ο Κροάτης σέντερ ευστόχησε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και διαμόρφωσε το 45-44.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, η ευχάριστη έκπληξη άκουγε στο όνομα... Γιώργος Τσιάρας. Ο επιθετικός οίστρος του 23χρονου πάουερ φόργουορντ, κυρίως από την περιφέρεια (2 καθοριστικά τρίποντα) ήταν αρκετός ώστε η ΑΕΚ να ισοφαρίσει σε 54-54 (23΄) και στη συνέχεια να περάσει μπροστά με 57-54. Ωστόσο, η χαρά των "κιτρινόμαυρων" ήταν μικρής διάρκειας. Γιασικεβίτσιους και Βούιτσιτς επανέφεραν την τάξη στη "Νόκια Αρίνα", με διαδοχικές εκετελέσεις από τα 6,25μ., ολοκληρώνοντας την περίοδο με τις δύο ομάδες ισόπαλες (69-69).

    Στον επίλογο του αγώνα, η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχία, αλλά η Μακάμπι διατήρησε την ψυχραιμία της και πήρε τη νίκη. Πιο συγκεκριμένα, στο 35ο λεπτό, μετά την αποβολή του Λόλις με 5 φάουλ, η πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν να "καθαρίζουν" τον αγώνα, όταν με 5 σερί πόντους του Πάρκερ προηγήθηκαν με 80-75. Ωστόσο, Ζήσης και Μπέιλι μπόρεσαν από την περιφέρεια να "αγγίξουν" την ανατροπή 89-87, στο 39΄), αλλά ο Σαρπ με τρίποντο κατοχύρωσε τη νίκη στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το 92-87. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Γιώργο Τσιάρα να πετυχαίνει έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ) και να διαμορφώνει το τελικό 93-92.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 28-22, 49-48, 69-69, 93-92. Οι συνθέσεις:

    ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Κόμματος, Σαρπ 11 (2), Γκριν 3, Γιασικεβίτσιους 15 (3), Πάρκερ 23 (1), Μπουρστάιν, Βούιτσιτς 15 (1), Τόμας 7, Μπαστόν 19.

    ΑΕΚ: Λόλις 8, Ζήσης 12 (3), Μπέιλι 21 (4), Κους 3, Νικολαϊδης 4, Αντιτς 2, Γλυνιαδάκης 6, Τσιάρας 16 (2), Νίτσεβιτς 14, Μαγγουνής 6 (2).

    [08] Ποδόσφαιρο

    Ανοιχτοί λογαριασμοί

    27/1/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όπως και στο πρωτάθλημα έτσι και στο κύπελλο ο Λυμπερόπουλος χρίστηκε σκόρερ απέναντι στην παλιά του ομάδα, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις του αγώνα το γκολ που πέτυχε ο Κωνσταντίνου εκμεταλλευόμενος ολέθριο σφάλμα του Σάκη Χιώτη. Σε ένα παιχνίδι μέτριο που οι άμυνες και τα δυνατά μαρκαρίσματα είχαν τον πρώτο λόγο, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 1-1, αφήνοντας την υπόθεση πρόκριση ανοιχτή, για την ρεβάνς στις 3 Φεβρουαρίου.

    Μέτριο παιχνίδι

    Ποιοτικό μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να προσέχουν τις άμυνες και με αντεπιθέσεις να κυνηγούν το γκολ που δεν ήρθε ποτέ.

    Παραταγμένος με μόνη επιθετική αιχμή τον Κωνσταντίνου, και με σύστημα 4-5-1, ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση των νώτων του, παρά το γκολ.

    Φυσικό επακόλουθο, οι γηπεδούχοι να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο, αλλά να αναλώνονται κυρίως σε σουτ έξω από την περιοχή, αφού δεν κατάφερναν να μπουν στην περιοχή των "πράσινων" με αξιώσεις.

    Απόρροια αυτού του γεγονότος η μοναδική αξιόλογη φάση που έγινε στο πρώτο ημίχρονο, να προέλθει από ένα σουτ του Σέζαρ, έξω από την περιοχή που έδιωξε με υπερένταση ο Κοτσόλης, στο 13'. Και ενώ όλοι περίμεναν το ίδιο αργό ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο ένα τραγικό λάθος του Χιώτη ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες, καθώς ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ.

    Ήταν το 48' όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ σε έξοδο που επιχειρεί για να μπλοκάρει το φάουλ του Μπασινά χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κωνσταντίνου που καραδοκούσε έστειλε την μπάλα με πλασέ στα δίχτυα της Ένωσης.

    Το παιχνίδι όπως ήταν φυσικό "άναψε", με την ΑΕΚ να κυνηγάει πλέον το σκορ και να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει τον χώρο του κέντρου και να μην αφήνει τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να φτάσουν στην περιοχή του Κοτσόλη με αξιώσεις.

    Κι ενώ το ματς κυλούσε σ΄αυτόν το ρυθμό και τίποτα δεν άλλαζε, στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζούλιο Σέζαρ σέντραρε από αριστερά, ο Κόντης γύρισε με το κεφάλι τη μπάλα και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με νέα κεφαλιά "κάρφωσε" για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα την παλιά του ομάδα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της 3ης Φεβρουαρίου.

    Μοναδικό "μελανό" σημείο του αγώνα, η γροθιά του Γκονζάλες στον Ασουνσάο και του Βραζιλιάνο στον Μπασινά στο 78΄, συμβάντα που προφανώς δεν έγιναν αντιληπτά από τον διαιτητή Τσίκινη, ο οποίος τιμώρησε μόνο τον Αργεντινό με κίτρινη κάρτα.

    Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    Κίτρινες: Ιβιτς, Αλβες, Κωνσταντίνου, Αντριτς, Γκονζάλες, Γκούμας

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Χιώτης, Μάλμπασα (62΄ Μπούρμπος), Κόντης, ’λβες, Κωστένογλου, Ασουνσάο, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Ίβιτς (74΄ Κωνσταντινίδης), Ζούλιο Σέζαρ, Κρασσάς (83΄ Χριστοφορίδης)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βύντρα, Ρουμπάκης, Μορίς, Γκούμας, Μπασινάς, ’ντριτς, Σκάτσελ (69΄ Βούτερ), Γκονζάλες (90` Μάριτς), Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνου (75΄ Παπαδόπουλος)

    [09] Ποδόσφαιρο

    Χωρίς τρεις ο Ολυμπιακός

    27/1/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τους Βενετίδη, Ρέζιτς και Μαυρογενίδη να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και τους υπόλοιπους "κόκκινους" άπαντες παρόντες, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Πέμπτης. Αυτό ικανοποίησε τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, που βλέπει όλα του τα όπλα να είναι στη διάθεση του στην αναμέτρηση της Κυριακής με τους "κίτρινους".

    Φουλ για ανάκαμψη

    Παρ όλα αυτά ο "Ντούσκο" δείχνει να προβληματίζεται για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στα τελευταία παιχνίδια αλλά και τα ατυχή αποτελέσματα που έχουν φέρει την ομάδα του Πειραιά πίσω στη βαθμολογία. Το παιχνίδι με τον ’ρη, θέλει να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάκαμψη του Ολυμπιακού και το γεγονός πως μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, είναι πολύ θετικό.

    [10] Με Ισπανία τα κορίτσια για τους "4"

    27/1/2005 7:57:00 μμ

    Την Ισπανία που σήμερα το πρωί επικράτησε της Ουγγαρίας με σκορ 8-6, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων/Γυναικών, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό της στην τετράδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Πέρθ. Αναφερόμενος στην προσεχή αντίπαλο μας ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Πετράκης, τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή και γρήγορη ομάδα, "οι παίκτριες της οποίας πολλές φορές αγωνίζονται στα όρια του αντιαθλητικού τρόπου παιχνιδιού". Παρόλα αυτά ο Έλληνας τεχνικός, επεσήμανε ότι η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και πανέτοιμη για το αυριανό παιχνίδι. "Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε μέχρι και το τελευταίο ίχνος της ενέργειας μας και όπου βγει" τόνισε χαρακτηριστικά.

    [11] Υγεία

    Ομαδικές παραισθήσεις λόγω του ψυχολογικού σοκ "Φαινόμενα πόλτεργκαϊστ" στην Ταϊλάνδη

    27/1/2005 6:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Agence France de Presse

    Μετά τα φονικά τσουνάμι, ένα δεύτερο κύμα τρόμου πλήττει την Ταϊλάνδη. Όπου και αν σταθεί κανείς, θα ακούσει περίεργες ιστορίες με πρωταγωνιστές φαντάσματα, ανθρώπων των οποίων οι ψυχές δεν κατάφεραν και ούτε πρόκειται να καταφέρουν να αναπαυθούν... Για τους προληπτικούς Ταϊλανδούς, όταν κάποιος πεθάνει, θα πρέπει ένα άτομο του συγγενικού του περιβάλλοντος να αναλάβει την ταφή του Αν δεν γίνει αυτό, το πνεύμα του θα τριγυρνά παντού και θα βασανίζεται. Ότι ακριβώς συνέβη και με τους χιλιάδες τουρίστες που η μοίρα τους στέρησε την ευκαιρία να τους αποδοθούν από τους δικούς τους, οι τελευταίες τιμές της επίγειας ζωής.

    "Στοιχειωμένοι" παράδεισοι

    Στις παραλίες των νησιών Phi Phi και Khao Lak της Ταϊλάνδης, "ακούγονταν" τουρίστες να γελούν και να τραγουδούν...

    Και όταν εθελοντές, πήγαν εκεί για να επιβεβαιώσουν τις αναφορές των Ταϊλανδών δεν βρήκαν τίποτα άλλο παρά άδειες αμμουδιές και νεκρική σιγή.

    Οδηγοί ταξί στην πόλη Πατονγκ ορκίζονταν ότι πήραν κούρσες με ανθρώπους που τους ζητούσαν να τους πάνε στο αεροδρόμιο

    Και όταν έφθασαν εκεί.ήταν άδειο το πίσω κάθισμα. Τι και αν ήταν εκείνοι που τους είχαν φορτώσει τις αποσκευές στο πορτπαγκάζ!

    ’λλοι πάλι ακούν φωνές.

    Φωνές γυναικών που κλαίνε, που εκλιπαρούν για βοήθεια και φωνάζουν τα ονόματα των παιδιών τους.

    Παραισθήσεις λόγω της τραυματικής εμπειρίας

    Ταϊλανδοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι, εξηγούν αυτό που συμβαίνει.

    Όπως δηλώνουν, οι Ταϊλανδοί εκδηλώνουν το μετατραυματικό σοκ που υπέστησαν μέσα από στοιχεία της λαϊκής τους παράδοσης.

    "Οι μαζικές παραισθήσεις οφείλονται στο ισχυρό σοκ, ανθρώπων που είδαν τόσους νεκρούς που μίλησαν για τόσους νεκρούς που εξακολουθούν να αγνοούν τόσους νεκρούς" τονίζει ο Ταϊλανδός ψυχολόγος Wallop Piyamanotham

    Σημειώνει επίσης ότι οι εμφανίσεις φαντασμάτων άρχισαν τέσσερις με πέντε μέρες μετά τα τσουνάμι.

    " Τότε ξεκίνησαν οι άνθρωποι αυτοί να βλέπουν τους farangs (ξένους) να κάνουν βόλτες στις παραλίες, να καλούν σε βοήθεια"

    Υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την οσμή του θανάτου ή τις σκηνές από τις προσπάθειες διάσωσης επιζώντων.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Ταλέντο εννιά χρονών

    27/1/2005 10:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2005 11:09:41 μμ)

    "Μήλον της έριδος" για τις Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει γίνει ένας πιτσιρικάς από την Βραζιλία, που στα εννιά του μόλις χρόνια, δείχνει ότι με το ταλέντο του έχει μαγέψει τους συλλόγους της Ισπανίας. Γεννημένος στην βραζιλιάνικη επαρχία Μάτο Γκρόσο, ο Αντερσον παίζει ποδόσφαιρο από τον καιρό που άρχισε να περπατάει. Μάλιστα, οι επιδόσεις του στο άθλημα είναι τόσο καλές, ώστε σύντομα απέκτησε το προσωνύμιο "Μαραντόνα" στη γενέτειρά του, την πόλη Σίνοπ, η οποία έχει 50.000 κατοίκους.

    Από νωρίς στα βάσανα

    Στα τέλη του 2004 ένας ανιχνευτής ταλέντων, ο οποίος συνεργάζεται με την Parana Sports Athletics Association (ADAP), ανακάλυψε τον Αντερσον και το παιδί μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στην πόλη Κάμπο Μουράο, μετά και από προτροπές και του προέδρου της ADAP, Αντίλσον Μπατίστα Πράντο.

    Εκεί αγωνίζεται στην ομάδα παίδων της πόλης, όπου παίζει με αγόρια που είναι τρία ή τέσσερα χρόνια μεγαλύτερα στην ηλικία απ΄ αυτόν, αλλά όπως υποστηρίζει και ο Πράντο ομικρός δεν έχει ανάγκη: "Είναι ένα φαινόμενο, ένα διαμάντι, το οποίο πρέπει να "δουλευτεί". Δεν έχω δει ποτέ κάτι σαν κι αυτό".

    Βλέποντας την εξέλιξή του ο πατέρας του που τυγχάνει να είναι και νομικός εκπρόσωπος του συμφώνησε με τον Πράντο να κινηματογραφήσουν τις προπονήσεις του και να στείλουν τις κασέτες στον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αλεξ Φέργκιουσον.

    Επίσης, όπως αναφέρει η O Estado του Σάο Πάουλο, κασέτες του Αντερσον έφτασαν στα χέρια των προπονητών αρκετών συλλόγων της Πορτογαλίας, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του φέρελπι ποδοσφαιριστή.

    Η κίνηση αυτή έκανε το όνομα του πιτσιρικά γνωστό σε όλες τις μεγάλες ομάδες, και η ιστοσελίδα του συλλόγου του φιλοξενεί φωτογραφία του Αντερσον με τη λεζάντα: "Γνωρίστε τον μάγο μας, τη μασκότ μας", ενώ το site οδηγεί σε μια άλλη σελίδα, η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο αγόρι.

    Λίγους μήνες μετά την ανακάλυψη του 12χρονου Ερικ Λαμέλα, ο οποίος αγωνίζεται στη Ρίβερ Πλέιτ, από τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, το νέο «παιδί-θαύμα» του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής -ακόμη νεώτερο στην ηλικία- έχει κάνει την εμφάνισή του στο διεθνές προσκήνιο. Ο Αντερσον δεν είναι πια ένα μυστικό.

    [13] Κοινωνία

    Προβληματισμός στην Εκκλησία Νέα στοιχεία για τον Γιοσάκη

    27/1/2005 9:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας, προκαλούν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που αφορούν στη δράση του Ιάκωβου Γιοσάκη. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Μητροπολίτης Θηβών, ( υπήρξε ένας από τους διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου) δήλωσε ότι λίγες μέρες πριν από την εκλογή, ο Αρχιμανδρίτης του είχε ζητήσει να παραιτηθεί. Στη συνάντηση αυτή, ο Γιοσάκης συνοδευόταν από έναν λαϊκό.

    Πιθανή παρέμβαση

    Οι καταγγελίες για την παραδικαστική δράση του Αρχιμανδρίτη, επαναφέρουν στο προσκήνιο και τη δικαστική διαμάχη του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, με τον πρώην μητροπολίτη Αττικής.

    Ο κ. Θεόκλητος είχε καταγγείλει τον πρώην Αττικής για συκοφαντική δυσφήμιση.

    Όμως ο κ. Νικόδημος θεωρεί ύποπτο ότι ο κ. Θεόκλητος δήλωσε τόπο κατοικίας στον Πειραιά, ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση στο Τοπικό Μονομελές Πρωτοδικείο, φωτογραφίζοντας παρέμβαση Γιοσάκη.

    Ο κ. Θεόκλητος σε γραπτή ανακοίνωση του επισημαίνει:

    "Η ως άνω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς, επειδή δεν διαθέτω κατοικία στην Αττική και κατά διαστήματα, όσάκις κατέρχομαι στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, φιλοξενούμαι σε φιλικά μου σπίτια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στον Πειραιά. Έγινε δε δεκτή και αναμένεται η εκδίκαση της κυρίας αγωγής."

    Το όλο θέμα θα απασχολήσει την ερχόμενη εβδομάδα και τους Συνοδικούς Ιεράρχες.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Τέλος" ο Κατεργιαννάκης

    27/1/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγο κράτησε το όνειρο της Ιταλίας για τον Έλληνα διεθνή πορτιέρο. Ο Φάνης Κατεργιαννάκης, πριν προλάβει να συμπληρώσει χρόνο στην Κάλιαρι, ο Ιταλικός σύλλογος προχώρησε στη λύση της συνεργασίας μαζί του. Πλέον ο Έλληνας τερματοφύλακας βρίσκεται σε αναζήτηση νέου συλλόγου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται πολύ κοντά σε ομάδα της Ρωσίας, από την οποία έχει δεχτεί επίσημη πρόταση.

    [15] Μπάσκετ

    Ψάχνει και πάλι για ψηλό ο Ιωνικός

    27/1/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Κροάτης πάουερ φόργουορντ, που εχτές απλά ενημέρωσε ότι έχασε την πτήση και θα ερχόταν να ενσωματωθεί τις επόμενες μέρες, τελικά σήμερα ειδοποίησε τον Γιώργο Ζευγώλη πως λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν θα μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα. Έτσι η ομάδα του Ιωνικού ΝΦ θα ψάξει και πάλι για ψηλό, αφού η θέση είναι κενή μετά τη φυγή του Φινλανδού, ’ντι Νίκιλα. Την πρώτη του προπόνηση πραγματοποίησε σήμερα ο νεοαποκτηθείς Κόρεϊ Λιούις, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το Σάββατο για τη 14η αγωνιστική της Α1.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 January 2005 - 21:54:13 UTC