Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αυστραλή της Χρονιάς" η Νικόλ;
  • [02] Πέθανε η δημιουργός του "Besame Mucho"
  • [03] "Λαοθάλασσα" στο Κάρντιφ
  • [04] "Όχι" στην υποψηφιότητα Παπούλια
  • [05] "Τουρμπίνα" ο Νίδλινγκ
  • [06] Ενισχύουν τις δυνάμεις τους
  • [07] Νέα ταινία από το Αλ-Τζαζίρα
  • [08] Σάλπι(σε) ανάκαμψη
  • [09] Έφυγε αλώβητη από το Ηράκλειο
  • [10] Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από το τσουνάμι
  • [11] Στο άστρο του Ακράτητου
  • [12] Στις Βρυξέλλες ο Ταλάτ
  • [13] Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων
  • [14] Ήττα σοκ για τη Μίλαν
  • [15] Εγκλωβισμός στη Νεάπολη
  • [16] Κατάσχεση αυτοκινήτου παρά την εγκύκλιο του Α.Π

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    "Αμήχανη" η λαμπερή σταρ "Αυστραλή της Χρονιάς" η Νικόλ;

    23/1/2005 11:59:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την έκπληξή της εξέφρασε η βραβευμένη με Όσκαρ, Αυστραλή ηθοποιός, Νικόλ Κίντμαν, όταν έμαθε πως έχει προταθεί για το βραβείο "Αυστραλή της Χρονιάς", με την ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας που εορτάζεται την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, θα ανακοινώσει το όνομα της προσωπικότητας που θα επιλεγεί σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη, στην Καμπέρα. Ήδη η Κίντμαν έχει επιλεγεί ως "Η Αυστραλή της Χρονιάς" από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, μια επιλογή που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, δεδομένου ότι η ηθοποιός ζει τον περισσότερο καιρό στις ΗΠΑ. Η ίδια η ηθοποιός δήλωσε, πάντως, ταπεινά πως ίσως ο τίτλος θα έπρεπε να δοθεί σε κάποιον ανθρωπιστή ή κάποιον που έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην αυστραλιανή κοινωνία, και άφησε να εννοηθεί πως αν επιλεγεί η ίδια θα αισθανθεί "τουλάχιστον αμηχανία".

    [02] Πολιτισμός

    Πέθανε η δημιουργός του "Besame Mucho"

    23/1/2005 12:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 1:13:35 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Κονσουέλο Βελάσκες, η συνθέτρια της ρομαντικής, διεθνούς και διαχρονικής επιτυχίας "Besame Mucho", πέθανε το Σάββατο από καρδιακή ανεπάρκεια, σε ηλικία 84 ετών, σε νοσοκομείο του Μεξικού, όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο Νοέμβριο. Η Βελάσκες, η οποία ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 4 ετών, συνέθεσε το τραγούδι αυτό το 1941. Πολύ σύντομα το "Besame Mucho" γνώρισε την επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών που το τραγούδησαν ήταν ονόματα όπως ο Σάμι Ντέιβις τζούνιορ, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο Χοσέ Καρέρας, αλλά και οι Μπιτλς.

    [03] Πολιτισμός

    Έσοδα ύψους 2 εκατ. δολαρίων "Λαοθάλασσα" στο Κάρντιφ

    23/1/2005 12:53:00 μμ

    Ξεπέρασαν τις 60.000 οι θεατές που κατέκλυσαν το "Millennium Stadium" της ουαλικής πρωτεύουσα, το βράδυ του Σαββάτου, για να παρακολουθήσουν αστέρες της ροκ, της ποπ και της κλασικής μουσικής, στη μεγαλύτερη φιλανθρωπική συναυλία που δόθηκε στη Βρετανία τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα έσοδα από την εκδήλωση που προορίζονται για την ενίσχυση των πληγέντων από τα τσουνάμι, ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ άλλων, τραγούδησαν ο Έρικ Κλάπτον και οι "Μάνικ Στριτ Πρίτσερς" στη μεγάλη συναυλία που κράτησε περίπου επτά ώρες. Σημειώνεται πως όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

    Σχετικά Links:

    Το επίσημο site της μεγάλης συναυλίας

    [04] Πολιτική

    "Προϊόν δικομματικής συνεννόησης" "Όχι" στην υποψηφιότητα Παπούλια

    23/1/2005 3:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αντίθετος στην επιλογή του Κάρολου Παπούλια για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο Συνασπισμός. Κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής την Κυριακή, αποφασίστηκε η μη υπερψήφιση της συγκεκριμένης επιλογής. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέκος Αλαβάνος, ο Συνασπισμός δεν θα προτείνει άλλο πρόσωπο, ενώ, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα εξειδικεύσει τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΝ τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν, δηλαδή, ψηφίσει παρών ή θα καταψηφίσει τον κ. Παπούλια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκληρά μέτρα "βλέπει" ο Αλαβάνος

    [05] Αθλητισμός

    "Τουρμπίνα" ο Νίδλινγκ

    23/1/2005 4:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 5:29:01 μμ)

    Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. μικτής ατομικής σημείωσε ο Ρικ Νίδλινγκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Βερολίνου. Ο Νοτιαφρικανός κάλυψε την απόσταση σε 52 δευτερόλεπτα και 11 εκατοστά βελτιώνοντας έτσι την επίδοση του συμπατριώτη του, Ρόλαντ Σούμαν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες στη Στοκχόλμη είχε καλύψει την απόσταση σε 52.51. Η εξέλιξη αυτή μάλλον δεν... άρεσε στον Σούμαν, ο οποίος, ωστόσο, παρηγορήθηκε από την ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο σε μικρή πισίνα. Ο Νοτιοαφρικανός κάλυψε την απόσταση σε 46 δευτερόλεπτα και 25 εκατοστά, επίδοση που είχε σημειώσει ο Αμερικανός Ιαν Κρόκερ στη Νέα Υόρκη στις 27 Μαρτίου 2004.

    [06] Κοινωνία

    Και η Ενωτική Ομοσπονδία στις κινητοποιήσεις Ενισχύουν τις δυνάμεις τους

    23/1/2005 4:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 5:51:59 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σκληραίνουν τη στάση τους οι βαμβακοπαραγωγοί, και ενισχύουν τις δυνάμεις τους στα σημεία συγκέντρωσης στις εθνικές οδούς. Αγρότες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας απέκλεισαν σήμερα συμβολικά, για λίγη ώρα, τα Τέμπη, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης Έδεσσας καθώς και στον Προμαχώνα. Εξάλλου στο χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, οι οποίοι την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου διοργανώνουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε Φάρσαλα, Νίκαια, Αγιά Τύρναβο και Ελασσόνα. Στο μεταξύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, διέψευσε τις φήμες, περί εξεύρεσης κοινοτικής λύσης για το βαμβάκι στο αυριανό Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπασιάκος έκανε λόγο για μέθοδο ορισμένων, να κατασκευάζουν ανύπαρκτες κυβερνητικές υποσχέσεις, ώστε στη συνέχεια, να καταγγέλλουν την Κυβέρνηση ως αναξιόπιστη.

    Το απόγευμα οι αποφάσεις

    Εξάλλου στη σημερινή σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη και έγινε στα πλαίσια των ευρύτερων πανελλαδικών κινητοποιήσεων, που δρομολογεί η ΠΑΣΥ, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ, εκτός από τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις σε Φάρσαλα, Νίκαια, Αγιά, Τύρναβο και Ελασσόνα εκφράστηκε, με βάση και τις διαθέσεις των αγροτών, που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις αυτές, η πρόθεση των οργανωτών να προχωρήσουν προς τα Τέμπη.

    Πλην των αγροτών στη σύσκεψη μετείχαν και εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νομού, καθώς και δήμαρχοι καποδιστριακών δήμων.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο παναγροτικού χαρακτήρα, που αφορά το σύνολο των προβλημάτων αλλά και των αγροτικών προϊόντων του νομού Λάρισας, καθώς επίσης και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας.

    Στο μεταξύ, στις 7 μ.μ. θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών, που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

    Στη διάρκεια της ημέρας πάντως, τα υφιστάμενα μπλόκα έχουν ενισχυθεί με την προσέλευση και άλλων γεωργικών μηχανημάτων. Οι οργανωτές εκτιμούν ότι ο αριθμός των τρακτέρ έχει φτάσει τα 1.700, ενώ στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων, στο μπλόκο Πλατύκαμπου, με τις σημερινές προσελεύσεις οι συντονιστές δίνουν συμμετοχή 800 τρακτέρ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναμονή έως αύριο

    [07] Ιράκ

    Μασκοφόροι κάνουν λόγο για 2 νεκρούς και 1 όμηρο Νέα ταινία από το Αλ-Τζαζίρα

    23/1/2005 4:44:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ευθύνη για δύο θανάτους, ενός Βρετανού και ενός Βραζιλιάνου και την απαγωγή και ομηρία ενός Βραζιλιάνου, ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη ιρακινή οργάνωση "Ταξιαρχίες των Μουτζαχεντίν", μέσω μιας βιντεοταινίας η οποία μεταδόθηκε σήμερα από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα". Οι τέσσερις μασκοφόροι δηλώνουν ότι οι δολοφονίες και η απαγωγή έγιναν ύστερα από την επίθεση, που έκαναν μαχητές της 250 χλμ. βορείως της Βαγδάτης, στο Μπέϊτζι, στα εκεί γραφεία αμερικανικής εταιρείας. Ένας από τους μασκοφόρους μιλάει για τα γεγονότα, και εμφανίζει μόνον ένα βραζιλιάνικο διαβατήριο, που ανήκει στον πολίτη Ζοάο Ζοζέ Βασκονσέλος, χωρίς, όμως, να εμφανίζεται στην ταινία ο ίδιος ο όμηρος. Εξάλλου η οργάνωση "Ταξιαρχίες των Μουτζαχεντίν" δηλώνει ότι, έχει συνεργασία με τον "Στρατό Άνσαρ αλ-Σούννα".

    [08] Αθλητισμός

    Σάλπι(σε) ανάκαμψη

    23/1/2005 5:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 6:54:22 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το σύνθημα της ανάκαμψης για τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο στράικερ του ΠΑΟΚ ήταν ο σκόρερ στον αγώνα με την Κέρκυρα στο 0-1 των "ασπρόμαυρων" και χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης. Παράλληλα οι γηπεδούχοι πλέον μπήκαν σε μεγάλες περιπέτειες, όσον αφορά την παραμονή τους στην Α Εθνική. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση επετεύχθη στο 75 λεπτό.

    Επίθεση χωρίς ουσία

    Επιθετικά ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες. Μόλις στο 2ο λεπτό ένα σουτ του Κόλτζου έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ μπλόκαρε ο Τοχούρογλου ενώ στο 11΄ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει όταν καλή κεφαλιά του Σπάσιτς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

    Οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερή ευκαιρία τους για το πρώτο ημίχρονο στο 20ο λεπτό, όταν ο Αντωνίου, από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε σουτ, για να αποκρούσει με υπερένταση ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν κάποιες μεγάλες φάσεις και το 0-0 παρέμεινε το σκόρ του ημιχρόνου.

    Καθάρισε στο 75'

    Το β μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη φάση για τους Κερκυραίους. Στο 46 ο Εντιαγέ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Τοχούρογλου αλλά δίστασε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Φρίνγκερ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κυνήγησε το γκολ. Αυτό ήρθε στο 75 όταν μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων ο Σαλπιγγίδης εκμεταλεύτηκε την κατάσταση και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε ο Αντωνίου της Κέρκυρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Το σκορ δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε μία νίκη ανάσα. Διαιτητής: Σωμαρακάκης (Αθήνα)

    Κίτρινες: Μαλαδένης, Αντωνίου, Καραδήμος, Ανδράλας, Αμανατίδης

    Κόκκινη: Αντωνίου (δεύτερη κίτρινη 76΄)

    Οι συνθέσεις: Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Σύρος, Γεωργίου, Κόλτζος, Αμανατίδης, Γήττας (79΄ Μπράγκα), Μπούγκανεμ (70΄ Ιωάννου), Αντωνίου, Νινιάδης, Φοφόνκα (57΄ Γκαρόζης), Εντιαγέ

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Καρυπίδης, Ζησόπουλος, Ανδράλας (69΄ Ζαβαντίας), Ουντέζε, Καραδήμος, Κουτσόπουλος, Σπάσιτς (76΄ Βαγγελής), Μαλαδένης (87΄ Λουκά), Σαλπιγγίδης

    [09] Αθλητισμός

    Έφυγε αλώβητη από το Ηράκλειο

    23/1/2005 4:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 5:50:23 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Φαίνεται ότι τα ταξίδια στην Κρήτη κάνουν καλό στην Καλαμαριά. Οι "Πόντιοι" στη δεύτερη επίσκεψή τους στο Ηράκλειο το τελευταίο τριήμερο, κατάφεραν να φύγουν και πάλι χωρίς ήττα, "τσιμπώντας", έναν υπερπολύτιμο βαθμό για τη δύσκολη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Βέβαια στον Απόλλωνα θα προτιμούσαν το 0-2 του Κυπέλλου να έχει σημειωθεί σήμερα και όχι την Τετάρτη, αλλά τηρουμένων των αναλογίων (αγωνιζόταν από το 34 με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χατζί με δεύτερη κίτρινη κάρτα) αλλά και της απόδοσής του, μόνο παραπονεμένος δεν θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και εκτός από την φάση του 45, που σουτ του Σταυρακάκη βρήκε το δοκάρι, δεν είχε ουσιαστικά άλλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη.

    Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του στην επίθεση με τους Ντεγιάνοφ, Νουαφόρ και Μαχλά. Το παιχνίδι της κρητικής ομάδας βασίστηκε σε αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές που έχασαν και μερικές καλές ευκαιρίες.

    Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι ευχαριστημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας και αγωνίστηκαν αμυντικά ενώ προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 34 έμεινε με δέκα παίκτες ι, καθώς ο Χατζί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο 15΄ όταν ο Ντεγιάνοφ έβγαλε τη σέντρα, ο Μαχλάς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

    Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 18΄ ένα πολύ καλό σουτ του Ντεγιάνοφ, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Καλαμαριάς, ενώ στο 45' ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Σταυρακάκη τράνταξε το δοκάρι.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, αφού η δύναμη και το πάθος κυριάρχησε στις δύο ομάδες. Έτσι δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες αφού η μπάλα ήταν μόνιμα στο χώρο του κέντρου.

    Η μοναδική ευκαιρία άξια αναφοράς ήρθε στο 71ο λεπτό όταν ο Ντεγιάνοφ εκτέλεσε κόρνερ, ο Τριανταφύλλου έπιασε την κεφαλιά η οποία κατέληξε άουτ.

    Διαιτητής: Καρατζάς (Ευβοίας)

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Αδάμος, Σταυρακάκης, Μαχλάς, Νουαφόρ, Κουτσουρές (50΄ Τριανταφύλλου), Κουνενάκης, Αρβανίτης, Ντεγιάνοφ, Τόμας.

    Καλαμαριά: Ζαφειρόπουλος, Γενιτσαρίδης, Σπυρόπουλος (90΄ Ουέλιγκτον), Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Χατζί (+90΄ Παππάς), Ορφανός, Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλος

    [10] Κόσμος

    Άλλους 7.000 πρόσθεσε η Ινδονησία Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από το τσουνάμι

    23/1/2005 5:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά επτά χιλιάδες αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία, από τον σεισμό και τα τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας και ανέρχεται, πλέον, περίπου στους 174.000. Ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ κατέστησε σαφές με ανακοίνωσή του ότι, παραμένει "κρίσιμο" θέμα η βοήθεια για την Ινδονησία μετά από τη θεομηνία του τέλους Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την έκφραση του υπευθύνου ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Ρόμπερτ Τέρνερ, "τεράστια" πρέπει να είναι η άμεση εργασία των συνεργείων της βοήθειας στην πληγείσα περιοχή του πλανήτη. Τόνισε, επίσης, ότι στη Σουμάτρα, ειδικά, οι επιζώντες, σχεδόν έναν μήνα μετά, συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν μη έχοντας καθόλου ή διαθέτοντας ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια. Αθροιστικά, σε τουλάχιστον 228.00 ανέρχεται, πλέον, ο αριθμός νεκρών της θεομηνίας, για όλο τον Ινδικό Ωκεανό.

    [11] Αθλητισμός

    Στο άστρο του Ακράτητου

    23/1/2005 4:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 6:26:56 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χάρη στα γκολ των Τσέζαρεκ και Χατζηρίζου ο Ακράτητος, κατάφερε να φύγει από την Καισαριανή με τους τρεις βαθμούς της νίκης, και εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία της Νίκη Βόλου που έπαιζε την ίδια ώρα με την Προοδευτική έμεινε μόνος στη κορυφή της Β΄Εθνικής. Οι "πράσινοι" παίζοντας ακόμα μια φορά πολύ καλό ποδόσφαιρο, ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο το εμπόδιο του Εθνικού Αστέρα, και αποσπάστηκαν δυο βαθμούς από τους διώκτες του. Παράλληλα στην Καλαμάτα η τοπική ομάδα, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Πανηλειακό, καθώς το ντέρμπι της Πελοποννήσου έληξε ισόπαλο με 1-1, με την "μαύρη θύελλα", να χάνει δυο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Παναχαϊκή που μετά τον Ολυμπιακού Βόλου πέρασε και από τον Ατρόμητο με το εντυπωσιακό 4-0.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Πανσερραϊκός-Λάρισα (22/1) 1-0 (6 Ζιάκας) Ατρόμητος Αθηνών-Παναχαϊκή 2005 0-4 (15, 79 Μιλόγεβιτς, 43 Κατσαρός, 82 Ένκβιστ) Λεβαδειακός-Απόλλων Αθηνών 1-0 (8 Σάβιτς) Καλαμάτα-Πανηλειακός 1-1 (58 Λαμπρογιώργος-20 Μανίκας) Νίκη Βόλου-Προοδευτική 1-1 (14 Ρατζέλοβιτς33 Ρόβας) Εθνικός Αστέρας-Ακράτητος 0-2 (22 Σέζαρεκ, 93 Χατζηρίζος) Ποσειδών Νέων Πόρων-Ηλυσιακός 0-2 α.α. Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Καστοριά (24/1)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες) Ακράτητος 32 Νίκη Βόλου 30 Λεβαδειακός 30 Καλαμάτα 29 Πανσερραϊκός 28 Ολυμπιακός Βόλου 26-15αγ. Πανηλειακός 26 Λάρισα 25 Καστοριά 23-15αγ. Προοδευτική 23 Ηλυσιακός 20 Απόλλων Αθ. 19 Παναχαϊκή 2005 19 Εθνικός Αστέρας 17 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -

    * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [12] Κόσμος

    Συνάντηση με Γιούνκερ και Σολάνα Στις Βρυξέλλες ο Ταλάτ

    23/1/2005 6:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την προσεχή Τετάρτη ο ψευδοπρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα για το τρέχον εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Ταλάτ θα συναντηθεί επίσης με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί ναδώσει ισχυρό μήνυμα στους Τουρκοκυπρίους, πριν από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν στο ψευδοκράτος. Η "Τζουμχουριέτ" γράφει ότι, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αντιμετώπισε ως πολύ φυσική εξέλιξη την πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη από το τουρκικό κυβερνών κόμμα να επισκεφθεί την Άγκυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι είναι πολύ φυσικό να κληθεί στην Αγκυρα ένας αρχηγός κόμματος, που υποστήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

    Ερόγλου και Ακιντζί στον Ερντογάν για Κυπριακό

    Ο Ταλάτ υποστήριξε επίσης πως, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα, σημειώθηκαν σοβαρές αλλαγές στην πολιτική της Ρωσίας για το Κυπριακό και ότι, στην περίπτωση που η έκθεση Ανάν συζητηθεί και επικυρωθεί, η λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων θα τερματιστεί.

    Εξάλλου το Κυπριακό θα συζητηθεί σε χωριστές συναντήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν με τους αρχηγούς του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ντερβίς Ερόγλου, και του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Μουσταφά Ακιντζί.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, ύστερα από αίτημα των δύο πολιτικών, στην πρωθυπουργική κατοικία, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μουσταφά Ακιντζί, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στην Άγκυρα, την οποία απέδωσε στον ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στο Κυπριακό.

    [13] Κοινωνία

    Περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ το ύψος της απάτης Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων

    23/1/2005 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σπείρα απατεώνων, που κατάφερνε να βγάζει δάνεια από τράπεζες και πιστωτικές κάρτες με πλαστά δικαιολογητικά, αποκομίζοντας τεράστια ποσά από αυτή τη δραστηριότητα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα. Την Παρασκευή το μεσημέρι συνελήφθησαν δυο Έλληνες στο Βύρωνα, την ώρα, που επιχειρούσαν να εκταμιεύσουν δάνειο ύψους 5.000 ευρώ από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 55 πιστωτικές κάρτες διαφόρων τραπεζών, τρία καρνέ επιταγών, 125 φύλλα πλαστών εκκαθαριστικών διαφόρων ΔΟΥ και φωτοαντίγραφα δελτίων αστυνομικής ταυτότητας διαφόρων ατόμων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες έχουν εκταμιεύσει από διάφορες τράπεζες, για λογαριασμό τους ή για τρίτα πρόσωπα, 1.582.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης, καθώς και για τον εντοπισμό και σύλληψη τυχόν συνεργατών τους.

    [14] Αθλητισμός

    Ήττα σοκ για τη Μίλαν

    23/1/2005 6:51:00 μμ

    Μια βόμβα μεγατόνων έκρυβε η πρεμιέρα του β' γύρου στο Καμπιονάτο, καθώς στο Λιβόρνο η τοπική ομάδα, με ένα γκολ του Κολόμπο στο 28', ανάγκασε τη Μίλαν να υποστεί μια ήττα σοκ, που δίνει νέο ενδιαφέρον στο ιταλικό πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα, η Γιούβεντους, επικρατώντας της Μπρέσια με 2-0 (12΄ Τρεζεγκέ, 44΄αυτ. Ντομίτσι) παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, επεκτείνοντας παράλληλα το προβάδισμά της σε πέντε βαθμούς διαφορά. Παράλληλα, η Ουντινέζε που βάδιζε ολοταχώς για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχασε 2-0 από τη Ρετζίνα στο "Φρίουλι" και πλέον νιώθει την "ανάσα" της Ιντερ, έστω κι αν η τελευταία εξακολουθεί... πεισματικά να απέχει από τις νίκες (14η ισοπαλία χθες εναντίον της Κιέβο).

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Μπολόνια-Κάλιαρι 1-0 (70 Μπελούτσι) Ιντερ-Κιέβο 1-1 (83 Μάρτινς-73 Μαντέλι) Γιουβέντους-Μπρέσια 2-0 (11 Τρεζεγκέ, 43 αυτ. Ντομίτζι) Λάτσιο-Σαμπντόρια 1-2 (61 Ρόκι-1 Κουτούζοφ, 4 πεν. Φλάκι) Λέτσε-Αταλάντα 1-0 (33 Μποζίνοφ) Λιβόρνο-Μίλαν 1-0 (28 Κολόμπο) Μεσίνα-Πάρμα 1-0 (78 Ντι Νάπολι) Σιένα-Παλέρμο 0-0 Ουντινέζε-Ρετζίνα 0-2 (39 Μπονατσόλι, 90 Μποριέλο) Φιορεντίνα-Ρόμα Εναρξη 21:30

    Βαθμολογία (σε 20αγ.)

    Γιουβέντους 47 Μίλαν 42 Ουντινέζε 34 Ιντερ 32 Σαμπντόρια 31 Παλέρμο 29 Ρόμα 27 -19αγ Ρετζίνα 27 Μεσίνα 27 Κάλιαρι 26 Λιβόρνο 26

    [15] Αθλητισμός

    Εγκλωβισμός στη Νεάπολη

    23/1/2005 7:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 7:26:24 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και αρκέστηκαν στον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος δεν βοήθησε καθόλου τους Ποδοσφαιριστές. Πέρα από αυτό, ο Ιωνικός εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο το μηδέν στην άμυνα και με σύστημα αντεπιθέσεων. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ήταν εντελώς ασύνδετος, φάνηκε πολύ η απουσία του Γκονζάλες στη μεσαία γραμμή, χωρίς ουσία και τόλμη. Παράλληλα και η απουσία του Μινχ έπαιξε μεγάλο ρόλο. Χαρακτηριστικό για την "πράσινη αδυναμία" να απλωθεί στους χώρους, ήταν το γεγονός πως δεν έκαναν ούτε μία ευκαιρία βγαλμένη από σύστημα. Πλέον ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 34 βαθμούς και κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή.

    Λίγες οι φάσεις

    Ο κακός αγωνιστικός χώρος ήταν αυτός που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Ιωνικός και Παναθηναϊκός ήταν σαφώς επηρεασμένες από αυτό κάτι που φάνηκε στις κινήσεις των 22 ποδοσφαιριστών Παράλληλα και οι δύο φαινόντουσαν να "ψάχνονται" στο γήπεδο, αφού αμφότεροι ήταν με πολλά καινούρια πρόσωπα, με την ασυνδετότητα να είναι εμφανής. Μέχρι το 25 λεπτό δεν έγινε ούτε μία φάση στα καρέ.

    Η πρώτη καλή φάση ήταν για τον ΠΑΟ, με τον Κωνσταντίνου που σούταρε δυνατά και τον Μπεκιάι να αποκρούει. Αμέσως οι γηπεδούχοι απάντησαν και συγκεκριμένα στο 27 με τον Τσιμπλίδη να πιάνει ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 35 οι "μπλε" είχαν μία ακόμα καλή ευκαιρία με τον Ντα Κόστα να σουτάρει αλλά τον Γκαλίνοβιτς να αποκρούει και να αποσοβεί τον κίνδυνο για τους "πράσινους". Οι δύο τελευταίες φάσεις του ημιχρόνου άνηκαν στους Πρωταθλητές, με δύο Κύπριου να χάνουν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 36 ο Κωνσταντίνου έπιασε σουτ-βολίδα έξω από την περιοχή αλλά ο Μπεκιάι απόκρουσε με διπλή προσπάθεια. Στο τέλος του ημιχρόνου, 45 λεπτό, ο Χαραλαμπίδης σούταρε από τα πλάγια, όμως ο πορτιέρο του Ιωνικού αντέδρασε και πάλι σωστά, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

    Παραλίγο μπουρλότο

    Στο β μέρος τα σημάδια της μη λειτουργίας έγιναν και πάλι εμφανή. Πάντως οι "πράσινοι" χάσανε μία καλή ευκαιρία στο 48 με τον Μάριτς να μην προλαβαίνει σε κενή εστία να προωθήσει την μπάλα. Μέχρι το 66- το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις. Σε εκείνο το λεπτό ο Ιωνικός έχασε πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Κοϊμπρα βγήκε μόνος του απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, όμως σούταρε άψυχα και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απόκρουσε εύκολα. Στο 78 το ματς πήγε να πάρει φωτιά όταν ο Βουρεξάκης του Ιωνικού δέχτηκε δίκαια δεύτερη κίτρινη σε φάουλ πάνω στον Μπασινά.

    Ο παίκτης του Ιωνικού αντέδρασε, ενώ δημιουργήθηκε και κάποια ένταση στην εξέδρα στους φιλάθλους των γηπεδούχων. Ο διαιτητής Στυλιάρας άρχισε να ακούει τα εξ αμάξης από την Κερκίδα και φώναξε για λίγο τους βοηθούς του στρο κέντρο του γηπέδου. Τελικά δεν διέκοψε τον αγώνα. Παρά τους δέκα παίκτες την μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς ήταν η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, με τον Μάγγο στο 87 να βρίσκεται μόνος του απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, όμως πλάσαρε άουτ. Το "τριφύλλι" δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μέχρι το τέλος την αριθμητική του υπεροχή και το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

    Διαιτητής: Στυλιαράς

    Κίτρινες: Βουρεξάκης, Κώτσιος, Λετιέρι, Κινγκ

    Κόκκινη: Βουρεξάκης (δεύτερη κίτρινη 78΄)

    Oι συνθέσεις:

    Ιωνικός: Μπεκιάι, Ουκάρ, Ισά, Κινγκ, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Μακόρ (77΄ Μάγγος), Τσιμπλίδης (62΄ Κοϊμπρα), Λετιέρι, Ντα Κόστα (75΄ Ρόκας), Κοτίτσας

    Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος (82΄ Ρουμπάκης), Γκούμας, Μόρις, Μπασινάς, Μάριτς, Χαραλαμπίδης (74΄ Μπικόσφκι), Βούτερ (64΄ Σκάτσελ), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου

    [16] Κοινωνία

    Την αναίρεση της κατάσχεσης ζητά ο πολίτης Κατάσχεση αυτοκινήτου παρά την εγκύκλιο του Α.Π

    23/1/2005 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αίτηση, με την οποία ζητάει να αναιρεθεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του, λόγω παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατέθεσε πολίτης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό. Πρόσφατα, ο κ. Λινός σε εγκύκλιο του, (17.1.2005) επεσήμανε, μεταξύ των άλλων, ότι η δήμευση αυτοκινήτου συνιστά περιορισμό του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας και είναι αντίθετη με την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Κατά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν είναι δυνατή η κατάσχεση των αυτοκινήτων για υπερβολική ταχύτητα, αυτοσχέδιους αγώνες, "σούζες" κ.λπ. Ειδικότερα, επισημαίνει στην αίτησή του ο πολίτης ότι, αμέσως μετά την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Πλημμελειοδικείο Αθηνών διέταξε την κατάσχεση του αυτοκινήτου του για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Η κατάσχεση αυτή, υποστηρίζει ο πολίτης, είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Σύνταγμα. Ο πολίτης καταδικάστηκε, όπως αναφέρει, για διατάραξη των συγκοινωνιών και για διάφορες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., σε φυλάκιση ενός χρόνου, χρηματική ποινή 300 ευρώ και πρόστιμο 290 ευρώ. Παράλληλα, διατάχθηκε και η κατάσχεση του αυτοκινήτου του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 January 2005 - 17:57:30 UTC