Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Σέρρες το ντέρμπι με την Λάρισα
  • [02] Αναμονή έως αύριο
  • [03] Διαψεύδουν οι παλαιστινιακές οργανώσεις
  • [04] Έκθεση με τα αντικείμενα της δημοπρασίας
  • [05] Στο Φανάρι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Συγκοινωνιακό χάος στις ΗΠΑ
  • [07] Ορκίζεται ο Γιουστσένκο
  • [08] Νέο μήνυμα του αλ-Ζαρκάουι

    [01] Αθλητισμός

    Οι Σέρρες το ντέρμπι με την Λάρισα

    22/1/2005 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β Εθνικής Ποδοσφαίρου, προσωρινά ή όχι θα φανεί αύριο, πέρασε ο Πανσερραϊκός. Οι Σέρρες επικράτησαν της Λάρισας, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του β γύρου με 1-0 με γκολ του Παναγιώτη Ζιάκα από το 5ο λεπτό και μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι της ανόδου. Το παιχνίδι ήταν αρκετά επεισοδιακό με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Παπακώστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 85΄ και του Μπαχράμη με απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις.

    Το πρόγραμμα

    Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0

    Ατρόμητος Αθηνών-Παναχαϊκή 2005 23/1

    Λεβαδειακός-Απόλλων Αθηνών 23/1

    Καλαμάτα-Πανηλειακός 23/1

    Νίκη Βόλου-Προοδευτική 23/1

    Εθνικός Αστέρας-Ακράτητος 23/1

    Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Καστοριά 24/1

    Ποσειδών Νέων Πόρων-Ηλυσιακός 0-2 α.α.

    [02] Κοινωνία

    Συμβολικοί αποκλεισμοί Αναμονή έως αύριο

    23/1/2005 9:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 9:15:26 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 -ΑΠΕ

    Τη Δευτέρα αναμένεται να αποφασίσουν οι βαμβακοπαραγωγοί για την περαιτέρω στάση τους, ενώ το Σάββατο προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο ύψος Παραλίμνη Πέλλας, καθώς και στον κόμβο του Προμαχώνα, διεκδικώντας αποζημιώσεις για το αδιάθετο βαμβάκι. Με ενίσχυση των δυνάμεών τους και συγκέντρωση σήμερα στην περιοχή των Τεμπών, οι αγρότες εκφράζουν το αίτημά τους στην κυβέρνηση για ενίσχυση του εισοδήματός τους με οποιονδήποτε τρόπο και απορρόφηση της παραγωγής τους. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τους ελέγχους στις ποσότητες του βαμβακιού.

    Ενδυνάμωση των μπλόκων

    Οι βαμβακοπαραγωγοί έχουν αποφασίσει να ενδυναμώσουν τα σημεία συγκέντρωσής τους, χωρίς όμως -μέχρι τη Δευτέρα- να κλείσουν τους δρόμους.

    Στόχος τους, να συγκεντρωθούν 5.000 τρακτέρ στα σημεία των μπλόκων.

    Το πρωί της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών στην περιοχή των Τεμπών, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας.

    Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η οργανωτική προετοιμασία της κινητοποίησης, που έχει εξαγγείλει για τις 31 Ιανουαρίου η ΠΑΣΥ, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανοιχτοί οι δρόμοι

    [03] Μ. Ανατολή

    Τα περί συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός Διαψεύδουν οι παλαιστινιακές οργανώσεις

    23/1/2005 9:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 11:08:28 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Τη θέση τους ξεκαθάρισαν οι παλαιστινιακές οργανώσεις την Κυριακή, διαψεύδοντας δηλώσεις που τις ήθελαν να συνάπτουν συμφωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, για κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, τονίζουν πως θα δεχόντουσαν κάποια περίοδο ηρεμίας, εφόσον το Ισραήλ σταματούσε τις επιθέσεις. Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Σαούλ Μοφάζ είχε ανακοινώσει πως η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός. Μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, ο Μοφάζ υποστήριξε ότι η συμφωνία επετεύχθη με αντάλλαγμα τη μελλοντική συμμετοχή της Χαμάς στους παλαιστινιακούς πολιτικούς θεσμούς. "Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια θετική ένδειξη και μια επιτυχία του Αμπού Μάζεν. Τη χαιρετίζουμε, αλλά πρέπει να παρακολουθήσουμε προσεκτικά πώς θα συμπεριφερθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις", πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμοι για ανακωχή με το Ισραήλ FDLP και FPLP

    "Υπό όρους εκεχειρία με το Ισραήλ"

    [04] Κοινωνία

    Συλλεκτικών αντικειμένων Έκθεση με τα αντικείμενα της δημοπρασίας

    23/1/2005 9:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 9:56:35 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εκτίθενται σήμερα στο κοινό, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", τα αντικείμενα της δεύτερης μεγάλης δημοπρασίας της ΕΡΤ, υπέρ των πληγέντων της ΝΑ Ασίας, που διοργανώνεται τη Δευτέρα. Ανάμεσα στα αντικείμενα που προσέφεραν γνωστές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της πολιτικής και του αθλητισμού, περιλαμβάνονται από αυτοκίνητα έως σπάνια αυτόγραφα και από εξοπλισμό αεροσκάφους Μιράζ έως πλατινένιους δίσκους διάσημων συγκροτημάτων. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 10 το βράδυ και το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η δημοσιογράφος, Ελισάβετ Φιλιππούλη. Στις τηλεφωνικές προσφορές θα είναι ο Άλκης Μαλλίδης, στη Θεσσαλονίκη ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος, στην Πάτρα η Βάσω Καλυβιώτη και στο Ηράκλειο Κρήτης ο Γιάννης Σκάλκος. Το πάνελ των προσκεκλημένων αποτελείται από τους Θέμο Αναστασιάδη, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Λάμπη Ταγματάρχη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναχώρησε το μεσημέρι η ελληνική βοήθεια

    Συνεχίζεται ο μαραθώνιος ανθρωπιάς

    "Επιταγή Ανθρωπιάς"

    [05] Πολιτική

    Στο Φανάρι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    23/1/2005 9:49:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία είναι προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία της γείτονος, διαβεβαίωσαν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκαν το Σάββατο στο Φανάρι. Από την πλευρά του, ο κ. Βαρθολομαίος ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές όλων των παρατάξεων κατανόηση αλλά και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν σε όλες τις μειονότητες που ζουν στην Τουρκία.

    [06] Κόσμος

    Αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων Συγκοινωνιακό χάος στις ΗΠΑ

    23/1/2005 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ

    Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 1.000 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Ν. Υόρκης, της Βοστόνης και του Ο Χερ του Σικάγο. Λόγω περιορισμένης ορατότητας, έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου και το διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας. Την ίδια ώρα, με δυσκολία κινούνται και τα οχήματα, ενώ, οι οδηγοί προειδοποιούνται για χιονοθύελλες σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ, από το Γουισκόνσιν μέχρι τη Βιρτζίνια και τη Νέα Αγγλία. Η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, καθώς το ψυχρό μέτωπο που προέρχεται από τις Μεγάλες Λίμνες αναμένεται να συναντηθεί με ένα μεγάλο θερμό και υγρό μέτωπο από τον Ατλαντικό. Οι μετεωρολόγοι φοβούνται ότι θα επακολουθήσει σφοδρότατη χιονοθύελλα που θα καλύψει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ κάτω από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.

    Επικίνδυνες χιονοθύελλες

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στη Βοστόνη και στο Νιου Τζέρσι το ύψος του χιονιού μπορεί να φτάσει και τα 50 εκατοστά.

    "Πρόκειται για μια πραγματικά επικίνδυνη θύελλα", προειδοποίησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

    [07] Κόσμος

    Στη Μόσχα αύριο ο νέος πρόεδρος Ορκίζεται ο Γιουστσένκο

    23/1/2005 11:12:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο ήρωας της "πορτοκαλί επανάστασης" της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Γιουστσένκο, ορκίζεται σήμερα στις 12:00, νέος πρόεδρος της χώρας. Ο εκλεγμένος πρόεδρος, θα ορκιστεί στο κοινοβούλιο, με το ένα χέρι στο Σύνταγμα και το άλλο στη Βίβλο. Στη συνέχεια, θα εκφωνήσει διάγγελμα από την Πλατεία Ανεξαρτησίας στα 48.000.000 των συμπατριωτών του. Η ορκωμοσία του Γιουστσένκο θέτει τέρμα σε μια πολιτική κρίση που διήρκεσε δύο μήνες. Παρόντες στην τελετή, μεταξύ άλλων, θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, και ο Πολωνός πρόεδρος, Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι. Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της Άνω Βουλής, Σεργκέι Μιρόνοφ. Αύριο, ο Γιουστσένκο θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα, σε μια συμβολική χειρονομία συμφιλίωσης με τον "μεγάλο Σλάβο αδελφό".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε λίγες μέρες ο νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας

    [08] Ιράκ

    "Συνομωσία οι εκλογές" Νέο μήνυμα του αλ-Ζαρκάουι

    23/1/2005 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    "Ανελέητο πόλεμο" κατά των επικείμενων εκλογών στο Ιράκ κηρύσσει ο σύμμαχος της αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι. Σε νέα ηχογραφημένη κασέτα που μεταδόθηκε από ιστοσελίδα, ο αλ-Ζαρκάουι υπόσχεται να πολεμήσει εναντίον των εκλογών με κάθε τρόπο και καλεί του σουνίτες να τις σαμποτάρουν, καθώς αποκαλεί τις εκλογές "συνωμοσία των ΗΠΑ και των σιιτών" εναντίον τους. "Οι υποψήφιοι θέλουν να γίνουν ημίθεοι, ενώ αυτοί που τους ψηφίζουν είναι άπιστοι. Μάρτυς μου ο Θεός, τους έχω προειδοποιήσει (για τις προθέσεις μας)", τονίζει στο μήνυμα του ο αλ - Ζαρκάουι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 January 2005 - 9:54:15 UTC