Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο μήνυμα Ζαρκάουι
  • [02] Το Μπεσλάν ζητά δικαίωση
  • [03] Χωρίς Μινχ στη Νεάπολη
  • [04] Προσωποκράτηση μόνο αν υπάρχει δόλος
  • [05] Κυργιάκο θέλουν, τώρα τον θέλουν…
  • [06] Τα ευρωπαϊκά θέματα στο επίκεντρο
  • [07] Αλλάζει το Πειθαρχικό Δίκαιο της Αστυνομίας
  • [08] "Ματωμένος γάμος" κοντά στη Βαγδάτη
  • [09] Μωρό - γίγαντας
  • [10] Live οι U2 στα Γκράμι
  • [11] Οι "εχθροί" των ΗΠΑ συνεργάζονται

    [01] Ιράκ

    Νέο μήνυμα Ζαρκάουι

    21/1/2005 7:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/1/2005 10:17:15 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αυθεντικό, κατά πάσα πιθανότητα είναι το μήνυμα του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, που μεταδόθηκε χθες μέσω διαδικτύου, εκτιμούν ειδικοί των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. "Ναι, είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός που μιλάει", τόνισε ένας αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Χθες, ημέρα, που εορτάζονταν η μεγαλύτερη μουσουλμανική γιορτή, η γιορτή της Θυσίας, ο Ιορδανός αλ-Ζαρκάουι, αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, δήλωσε σε ηχητικό μήνυμά του, που μεταδόθηκε μέσω Ίντερνετ, ότι δύο υπαρχηγοί του σκοτώθηκαν το Νοέμβριο του 2004 κατά τη διάρκεια των αμερικανικών επιθέσεων εναντίον της Φαλούτζα. Επίσης, επιτίθεται κατά των Ιρακινών σιιτών και ιδιαιτέρως κατά του αγιατολάχ αλ Σιστάνι, τον οποίο αποκαλεί "σατανά" και "ιμάμη της απιστίας και της αποστασίας". Καταγγέλλει ακόμα τη σύμπραξη των Ραφίντα (έτσι αποκαλούνται υποτιμητικά οι σιίτες) με τους Αμερικανούς στις μάχες της Φαλούτζα τον περασμένο Νοέμβριο.

    Νεκροί δύο υπαρχηγοί του

    "Λίγες ημέρες μετά την έναρξη των συγκρούσεων, ένας διοικητής είπε στον αδελφό Όμαρ Χαντίντ (δεξί χέρι του αλ-Ζαρκάουι) και στον αδελφό Αμπού Χάρις Μοχάμεντ Τζασίν αλ-Ισάουι να ξυρίσουν τα γένια τους και να εγκαταλείψουν τη Φαλούτζα", επισημαίνεται στο ηχητικό μήνυμα, που αποδίδεται στον αλ Ζαρκάουι.

    "Οι δύο ήρωες αρνήθηκαν...και πολέμησαν μέχρι το μαρτύριο", προστίθεται στο μήνυμα.

    Το Νοέμβριο, ένας εκπρόσωπος των ανταρτών της Φαλούτζα είχε δηλώσει πως ο Χαντίντ, αρχηγός των ανταρτών στην πόλη αυτή, τραυματίστηκε στο χέρι, αλλά συνέχισε να μάχεται.

    Η εφημερίδα Ασαρκ αλ-Αουσατ, επικαλούμενη ιρακινές πηγές, είχε δημοσιεύει, πως ο Χαντίντ ήταν "ο βασικός συνεργάτης του αλ-Ζαρκάουι". Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος υπηρετούσε στην ειδική φρουρά του Σαντάμ πριν προσχωρήσει στην αλ Κάιντα και εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στο Αφγανιστάν, πριν από 10 χρόνια. Επέστρεψε στο Ιράκ μετά την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν και λίγο πριν την επέμβαση των Αμερικανών, το Μάρτιο του 2003.

    Δεν έχουν τέλος οι εκτελέσεις

    Στο μεταξύ, άλλο ένα βίντεο φρίκης προέβαλλε στο διαδίκτυο η οργάνωση του Ζαρκάουι. Το βίντεο δείχνει τον αποκεφαλισμό δύο Ιρακινών, που "παραδέχτηκαν", ότι εργάζονταν σε αμερικανική βάση στην πόλη Ραμάντι, προπύργιο των σουνιτών ανταρτών.

    Οι δύο άνδρες παρουσιάζονται στην κάμερα με τα ονόματα Αλι Χουσέιν Γιάσεμ Μοχάμαντ αλ Ζουμπέιντι και Αχμαντ Αλουάν Χουσέιν αλ-Μαχμαντάουι και οι δύο κάτοικοι της σιιτικής συνοικίας Σαντρ Σίτι στο βορειοανατολικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Μετά από την "παραδοχή" τους, μπροστά από ένα πάνω με το λογότυπο της οργάνωσης του αλ Ζαρκάουι, το βίντεο δείχνει τον αποκεφαλισμό των δύο ανδρών, καθώς οι δήμιοι τους φωνάζουν "Ο Θεός είναι μεγάλος".

    [02] Κόσμος

    Το Μπεσλάν ζητά δικαίωση

    21/1/2005 7:46:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Στους δρόμους κατέβηκαν συγγενείς των περίπου 330 θυμάτων της τραγικής ομηρίας στο σχολείο του Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία. Εδώ και 24 ώρες έχουν αποκλείσει κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς το βόρειο Καύκασο, διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή -όπως καταγγέλλουν- έρευνα. Κρατώντας πανώ που γράφουν "Δώστε μας πίσω τα παιδιά μας", έστησαν τέντες, άναψαν φωτιές και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν υπάρξει απόδοση ευθυνών και παραιτήσεις σε επίπεδο περιφερειακής κυβέρνησης.

    Πρόκειται για εκατό αγανακτισμένους γονείς που ζητούν να διενεργηθεί μια διεθνής έρευνα για τα φρικτά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 2004, όταν τρομοκράτες κατέλαβαν σχολείο του Μπεσλάν, μέσα στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι -μαθητές, γονείς και δάσκαλοι- τους οποίους κράτησαν ομήρους έως την αιματηρή επέμβαση των κρατικών αρχών.

    Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της βόρειας Οσετίας, όπου ανήκει το Μπεσλάν, να αρθεί η κατάληψη του δρόμου και να υπάρξει εμπιστοσύνη στις ρωσικές αρχές, ο κόσμος δηλώνει αγανακτισμένος από τη διαφθορά και αποφασισμένος να παραμείνει εκεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του.

    [03] Αθλητισμός

    Χωρίς Μινχ στη Νεάπολη

    21/1/2005 7:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/1/2005 8:29:59 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σοβαρότερος από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι ο τραυματισμός του Μάρκους Μινχ. Ο Γερμανός αμυντικός του ΠΑΟ, ο οποίος αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση με ενοχλήσεις στο γόνατο, υπεβλήθη σε εξετάσεις που έδειξαν πως έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου. Ο χρόνος αποθεραπείας του δεν έχει διευκρινιστεί, όμως σίγουρα χάνει τον αγώνα με τον Ιωνικό για το Πρωτάθλημα, ενώ ενδέχεται να μην είναι έτοιμος ούτε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Πέμπτη για το Κύπελλο. Για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό, οι πιθανοί αντικαταστάτες είναι δύο. Ρουμπάκης ή Κωσταντινίδης οι δύο εκλεχτοί, με τον Ζντένεκ Σκάζνι να μην αποφασίσει ακόμα.

    Στη Λέωφόρο ο επαναληπτικός

    Όσον αφορά το που θα γίνει ο αγώνας ρεβάνς του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αυτός τελικά αποφασίστηκε να διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και όχι στο ΟΑΚΑ, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Θυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές είχαν σχεδόν αποφασίσει και τα δύο ματς να γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως οι άνθρωποι των "πράσινων", φοβούμενοι για τυχόν επεισόδια αλλά και για "προβοκάτσια", άλλαξαν τελικά γνώμη. Μεταξύ άλλων, η διοίκηση των Πρωταθλητών θεωρεί πως είναι πολύ καλή ευκαιρία, να δουν στην πράξη, τα νέα μέτρα που θα παρθούν στο Απόστολος Νικολαΐδης.

    Παράλληλα, αμφότερες οι δύο διοικήσεις συμφώνησαν πάρουν το νόμιμο 5% των εισιτηρίων που τους αναλογούν.

    [04] Οικονομία

    Όρους βάζει στην προσωποκράτηση ο Δημήτρης Λινός Προσωποκράτηση μόνο αν υπάρχει δόλος

    21/1/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προσωποκράτηση μόνο για εκείνους που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα από πρόθεση ή από δόλο, δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, εισηγήθηκε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Δ. Λινός. Ο κ. Λινός διατύπωσε τη θέση αυτή, επικαλούμενος το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και τη Συνταγματική Αρχή της Αναλογικότητας. Επιπλέον, η δόλια συμπεριφορά του οφειλέτη, θα πρέπει να αποδεικνύεται στο Δικαστήριο, να δίνονται δηλαδή στοιχεία που να δείχνουν ότι ενώ ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, δεν το κάνει. Η υπόθεση έφθασε στον Άρειο Πάγο, μετά από αγωγή που κατέθεσε τραγουδίστρια νυχτερινού κέντρου η οποία ζητούσε την προσωποκράτηση. Μετά την εισήγηση του κ. Λινού, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση της.

    [05] Αθλητισμός

    Κυργιάκο θέλουν, τώρα τον θέλουν

    21/1/2005 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Σωτήρης Κυργιάκος μπορεί να επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στην Ρέιντζερς, όμως και σήμερα ήταν το θέμα της ημέρας στην Σκωτία. Για την ακρίβεια εμμέσως, καθώς ο Τύπος της χώρας μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στους οπαδούς της ομάδας επέκρινε τον Άλεξ ΜακΛίς για την απόφασή του να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή με την Αμπερντίν στον αγώνα της Κυριακής. Οι διθύραμβοι για τον Έλληνα αμυντικό συνεχίστηκαν στις εφημερίδες της Γλασκώβης, συνεχίστηκαν όμως και από τον ίδιο τον ΜακΛίς, ο οποίος δικαιολογώντας την απόφασή του, τόνισε, "Πράματι υπήρξαν σαρκαστικά σχόλια από τις εφημερίδες σήμερα επειδή τον άφησα να επιστρέψει στην Αθήνα. Όμως πιστεύω ότι μερικοί άνθρωποι θα έπρεπε να σκέφτονται θετικά αντί να προσπαθούν να βρουν ποιο είναι το λάθος, όταν έχουμε πραγματοποιήσει μια σπουδαία μεταγραφή. Είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στην ομάδα μας και έχει εξαιρετική εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Γνωρίζουμε ότι έρχεται σε ένα νέο περιβάλλον και θα αντιμετωπίσει διαφορετικές συνθήκες, όμως πιστεύουμε πως έχει τα προσόντα που χρειάζονται για να αφήσει το δικό του στίγμα στη Ρέιντζερς. Εχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο παίκτη της ομάδας. Αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Τιερί Ανρί και πήγε πολύ καλά εναντίον της Αρσεναλ και ενός εκ των καλύτερων επιθετικών του κόσμου".

    Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του "νέου Μπουμσόνγκ" που ήδη έχουν προσάψει στον Κυργιάκο κάποιες εφημερίδες, ο ΜακΛις είπε: "Το θεωρώ άδικο για τον ίδιο γιατί είναι διαφορετικός τύπος ποδοσφαιριστή από τον Γάλλο. Ισως διαπιστώσουμε όλοι ότι είναι καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι από τον Μπουμσόνγκ, αλλά ίσως και να ανακαλύψουμε ότι ο Μπουμσόνγκ έχει άλλες αρετές σε σχέση με τον Σωτήρη".

    [06] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Βαρβιτσιώτη Τα ευρωπαϊκά θέματα στο επίκεντρο

    21/1/2005 8:29:00 μμ

    Το ευρωπαϊκό Σύνταγμα και οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, που είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Βαρβιτσιώτης, δεν αναφέρθηκαν στο βασικό μέτοχο, προσθέτοντας μάλιστα, ότι δεν είναι ένα θέμα, που ενδιαφέρει την Ευρώπη, πάντως, δήλωσε, πως εκτός από τα ευρωπαϊκά θέματα, συζήτησαν και για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

    [07] Κοινωνία

    Συστάθηκε αρμόδια επιτροπή Αλλάζει το Πειθαρχικό Δίκαιο της Αστυνομίας

    21/1/2005 8:36:00 μμ

    Σε άμεση αναθεώρηση του Πειθαρχικού Δικαίου της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που ανακοίνωσε τη σύσταση σχετικής επιτροπής. Έργο της είναι να μελετήσει το θέμα και να υποβάλει προτάσεις για την αναθεώρηση των διατάξεων του Πειθαρχικού Δικαίου, με στόχο να συντομεύεται η διαδικασία και να είναι αντικειμενικότερη η αντιμετώπιση των κατηγοριών που αποδίδονται σε αστυνομικούς. Την εποπτεία θα έχει ο υφυπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρόεδρος θα είναι ο αρχαιότερος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ενώ μεταξύ των μελών συγκαταλέγονται και συνδικαλιστές της αστυνομίας. Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης, "στόχος είναι το Πειθαρχικό Δίκαιο να γίνει σύγχρονο και αποτελεσματικό και να προβλέπει επιβολή κυρώσεων άμεσα και αντικειμενικά, ώστε να εξυγιανθεί η Ελληνική Αστυνομία και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, υπέρ των οποίων εργάζεται".

    [08] Ιράκ

    Όλοι οι νεκροί ήταν καλεσμένοι σε γαμήλια τελετή "Ματωμένος γάμος" κοντά στη Βαγδάτη

    21/1/2005 8:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/1/2005 10:53:46 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Επτά ανθρώπους παρέσυρε στο θάνατο νέα επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά, στην πόλη Γιουσιφίγια, πολύ κοντά στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν ξεκάθαρος, ενώ όλοι οι νεκροί ήταν καλεσμένοι σε γαμήλια τελετή. Οι τραυματίες φτάνουν τους 42 και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της ιρακινής πρωτεύουσας, ενώ εκφράζονται φόβοι, ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και μπορεί να φτάσει τους 12. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν ασθενοφόρο. Πρόκειται για τη δεύτερη πολύνεκρη επίθεση, που συγκλονίζει σήμερα το Ιράκ, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Το πρωί, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από έκρηξη αυτοκινήτου κοντά σε σιιτικό τέμενος στα δυτικά της πρωτεύουσας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη αυτοκινήτου έξω από τέμενος

    [09] Παράξενα

    Η μαμά του είχε εμφανίσει διαβήτη κύησης Μωρό - γίγαντας

    21/1/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: The Independent

    Όταν οι γιατροί τον έβαλαν στη ζυγαριά . δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο μικρός Αντεμιλτον, το νεότερο παιδί της οικογένειας Ράμος, ζύγιζε κάτι λιγότερο από οκτώ κιλά, σωματικό βάρος που έχουν συνήθως τα μωρά γύρω στον ένατο μήνα. Το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική, σε νοσοκομείο της πόλης Σαλβαδόρ στη Βραζιλία, χαίρει γενικά άκρας υγείας και τα μικρά αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι παροδικά και αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση οξυγόνου.

    Σσσσ.... ο Γίγαντας κοιμάται

    Οι γιατροί αποδίδουν το μεγάλο σωματικό του βάρος στο διαβήτη κύησης που εμφάνισε η μητέρα του, κύρια αιτία μακροσωμίας στα νεογέννητα.

    Το μωρό καταγράφηκε στα αρχεία της Ένωσης μαιευτήρων Βραζιλίας ως το μεγαλύτερο βρέφος που έχει γεννηθεί ποτέ στη χώρα.

    Παρά όμως τον τίτλο που έχει σε εθνικό επίπεδο, ο μπόμπιρας δεν είναι το βαρύτερο μωρό που έχει γεννηθεί τον κόσμο.

    Τον τίτλο αυτό έχει σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το μωρό της Καρμελίνα Φιντέλε που γεννήθηκε το 1955 στην Ιταλία, με βάρος εννιά κιλά και εννιακόσια γραμμάρια!

    [10] Ζωής ...σΤάσεις

    Στις 13 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες Live οι U2 στα Γκράμι

    21/1/2005 9:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/1/2005 11:25:20 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Το δημοφιλές συγκρότημα U2 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά, όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στην απονομή των βραβείων Γκράμι, στις 13 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες. Εκτός από το ιρλανδικό συγκρότημα στη σκηνή θα ανέβουν η τραγουδίστρια της σόουλ Αλίσια Κις, ο τραγουδιστής κάντρι Tιμ Μακ Γκρο και το συγκρότημα Green Day. Οι U2, μάλιστα, ίσως χρειαστεί να ανέβουν ξανά στη σκηνή, καθώς το τραγούδι Vertigo, από το άλμπουμ "How to Dismantle an Atomic Bomb", είναι υποψήφιο για δύο κατηγορίες, μία εκ των οποίων, του καλύτερου ροκ τραγουδιού. Αναμφισβήτητος κυρίαρχος στις υποψηφιότητες είναι ο ράπερ Κέιν Γουέστ, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ είναι υποψήφιος σε 10 κατηγορίες. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Αμερικανίδα κωμική ηθοποιός Έλεν Ντέτζενερς και η τραγουδίστρια Κριστίν Μίλιαν. Οικοδέσποινα θα είναι η τραγουδίστρια και ηθοποιός Κουίν Λατίφα. Όσοι δεν καταφέρετε να πάτε στο Λος Άντζελες τον Φλεβάρη, μην ανησυχείτε, καθώς οι U2 πρόκειται να πραγματοποιήσουν σύντομα παγκόσμια περιοδεία.

    Σχετικά Links:

    U2

    Grammy Awards

    [11] Κόσμος

    Αβάνα και Τεχεράνη ενώνουν τις δυνάμεις τους Οι "εχθροί" των ΗΠΑ συνεργάζονται

    21/1/2005 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ενισχύονται οι δεσμοί συνεργασίας Αβάνας Τεχεράνης. Τα δυο "προωθημένα φυλάκια της Τυραννίας", έτσι όπως χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ το Ιράν και την Κούβα, υπέγραψαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, στους τομείς γεωργίας, βιοτεχνολογίας και στον τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το Ιράν θα προσφέρει στην Κούβα 20.000.000 Ευρώ, συνεργασία στον τομέα της παραγωγής προϊόντων διατροφής και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει η Κούβα τα προβλήματα ξηρασίας που παρουσιάζονται κυρίως στο ανατολικό τμήμα της. Η Αβάνα θα ανταποδώσει την οικονομική και τεχνική βοήθεια στην Τεχεράνη, προσφέροντας της, χρήσιμη τεχνογνωσία στον ιατρικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί τον Απρίλιο στο Ιράν, ένα εργαστήριο παρασκευής κουβανικών εμβολίων, ένα εκ των οποίων κατά της ηπατίτιδας Β.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 January 2005 - 21:56:10 UTC