Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Κανελλόπουλου για τα εισιτήρια
  • [02] Μικρόψυχη προσφορά Μπους για τα θύματα
  • [03] 1.003.500 Ευρώ από τα "Δώρα Ανθρωπιάς"

    [01] Αθλητισμός

    Παρέμβαση Κανελλόπουλου για τα εισιτήρια

    5/1/2005 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέλος στο θέμα των εισιτηρίων του αγώνα Πανιώνιος Ολυμπιακός και για το αν οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν τελικά τα "μαγικά χαρτάκια" που τους αναλογούν, τείνει να βάλει η ΕΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος, παρενέβη προσωπικά και το μεσημέρι της πέμπτης, Η "κόκκινη" ΠΑΕ θα λάβει το 5% των εισιτηρίων που τους αναλογούν, περίπου δηλαδή 350 τον αριθμό. Με τη σειρά της η διοίκηση του Ολυμπιακού θα τα διαθέσει άμεσα προς τους φιλάθλους. Έτσι φαίνεται πως θα λήξει το θέμα που τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει τη "σύγκρουση" των δύο συλλόγων.

    [02] Κόσμος

    Διέθεσε 10.000 δολάρια ! Μικρόψυχη προσφορά Μπους για τα θύματα

    5/1/2005 11:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Agence Francaise de Presse

    Το ποσό των 10.000 δολαρίων από μία προσωπική περιουσία η οποία εκτιμάται ότι φθάνει τα 13.000.000 δολάρια, διαθέτει ο Τζορτζ Μπους για τους πληγέντες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακκίλαν, χωρίς ωστόσο να δίνει στοιχεία για την ανθρωπιστική οργάνωση που θα αναλάβει να διαχειρισθεί τα χρήματα για την ανακούφιση των πληγέντων. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κατακριθεί έντονα τις πρώτες μέρες μετά τη βιβλική καταστροφή στη Νοτιοανατολική Ασία, όταν είχε αποφασίσει για λογαριασμό των ΗΠΑ να δοθεί οικονομική βοήθεια μόλις 15.000.000 δολαρίων και λιγότερα από τα μισά αυτών που δαπανήθηκαν για την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του στην προεδρία. Μετά την κριτική, ο Μπους αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το ποσό, ανεβάζοντας το στα 350 εκατομμύρια δολάρια.

    [03] Κοινωνία

    Παρόντες οι Έλληνες και στη Δημοπρασία ανθρωπιάς 1.003.500 Ευρώ από τα "Δώρα Ανθρωπιάς"

    6/1/2005 1:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/1/2005 2:33:04 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εντυπωσιακή αλλά και άκρως συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο Μαραθώνιο αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τα θύματα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ο Μαραθώνιος συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με μία δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της ΝΕΤ με αντικείμενα συμβολικής αξίας που προσέφεραν κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής και των Τεχνών. Το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΡΤ πήρε φωτιά και οι προσφορές για τα δώρα ζωής έκοψαν την ανάσα. Η πένα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου αποκτήθηκε από τον κ. Δελφιτζή Σταμάτη έναντι του ποσού των 330.000 Ευρώ . Το τελικό ποσόν, το οποίο συγκεντρώθηκε και το οποίο θα προστεθεί στη συνολική βοήθεια που θα σταλεί στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην Απω Ανατολή, ανέρχεται στο 1.003.500 Ευρώ.

    Έκαναν δώρα ελπίδας:

    Ο Γιώργος Σουρλής , διέθεσε 85.000 Ευρώ για το πακέτο των προσωπικών αντικειμένων των Ολυμπιονικών μας και συγκεκριμένα για τον σάκο της Βούλας Πατουλίδου τα παπούτσια της Πηγής Δεβετζή με την υπογραφή της, τη στολή του Βαλέριου Λεωνίδη, τη στολή του Κάχι Καχιασβίλι, τη φανέλα του Νίκου Κακλαμανάκη, τη φανέλα του Αιμίλιου Παπαθανασίου το χρυσό ρολόι της Σοφίας Μπεκατώρου, τις ρακέτες της Λένας Δανιηλίδου, το μαγιό του Κωνσταντίνου Φήκα και το σκουφάκι του Κώστα Λούδη.

    Για τα συλλεκτικά αντικείμενα του Ολυμπιακού, τη φανέλα του Παντελή Καφέ, υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της ομάδας, τη μπάλα της ομάδα πόλο, τη φανέλα με το νούμερο πέντε του Ριβάλντο που φτιάχτηκε για τον Αγώνα Αγάπης που έγινε πριν από λίγες, προσφέρθηκαν από τον Όμιλο Γκλου 100.000 Ευρώ.

    Για την αγορά δυο εμφανίσεων των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, Γκούμα και Μάριτς, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Θανάσης Γιαννακόπουλος διέθεσε το ποσό των 100.000 Ευρώ.

    Για το πακέτο με τα ενθύμια Ολυμπιακών Αγώνων, μία δάδα, τη μπάλα της εθνικής πόλο γυναικών, δυο στόλες εθελοντριών Παραολυμπιακών Αγώνων προσφέρθηκαν 35.000 Ευρώ από τον κ. Ισίδωρο Σταμούλη.

    Τις 10 μεταξοτυπίες του Αλέκου Φασιανού απέκτησε ο κ. Αθανάσιος Μακρής με μία προσφορά αξίας 30.500 Ευρώ.

    Για τα συλλεκτικά αντικείμενα της ΑΕΚ ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδης διέθεσε το ποσό των 100.000 Ευρώ.

    Τα συλλεκτικά αντικείμενα του Euro 2004 απέκτησε με 70.000 Ευρώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος της Hellas Design.

    Για τη φανέλα του Ροναλντίνιο δόθηκαν 31.000 Ευρώ, από τον κ. Περικλή Κοροβέση ενώ το αντίγραφο ελιάς, απέκτησε με μία προσφορά 50.000 ο Γιάννης Σπανολιός, του Red Fm 96,3.

    Τον τζουρά του Γιώργου Νταλάρα και τον πρώτο πλατινιένιο δίσκο του Γιάννη Κότσιρα απέκτησαν οι φίλοι της ΑΕΚ από την Κύπρο με μία προσφορά 60.000 Ευρώ.

    Το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε έφθασε το 1.003.500 Ευρώ, μετά και την προσφορά του κ. Σιδέρη, ο οποίος κατέθεσε 9.000 Ευρώ αλλά και καλεσμένων του πανέλ της εκπομπής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δημοπρασία ανθρωπιάς στη ΝΕΤ

    Άνθρωποι χωρίς σύνορα

    Αγοράστε δώρα ζωής


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 January 2005 - 9:51:59 UTC