Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 16/12/2004 4:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 8:41:01 μμ)
  • [02] Αποκλείστηκε η Θεσσαλονίκη Ψήφισαν Σαραγόσα
  • [03] Ενημέρωση Αλογοσκούφη Πρόσθετα μέτρα για το δημοσιονομικό έλλειμα
  • [04] "Χωριάτης" έως το 2008 ο 'Ο Λίρι
  • [05] Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός
  • [06] 16/12/2004 8:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 11:25:39 μμ)
  • [07] Στη συνάντηση Πάουελ - Ανάν Οι εκλογές στο Ιράκ
  • [08] Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος
  • [09] Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν
  • [10] Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν
  • [11] Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη
  • [12] ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη
  • [13] όρους" λέει ο Παπανδρέου

    [01] Στη Σύνοδο Κορυφής των "25" Διπλωματική μάχη στις Βρυξέλλες

    16/12/2004 4:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 8:41:01 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε λίγες ώρες ξεκινά η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, που θα αποφασίσει εάν και με ποιές προϋποθέσεις θα δώσει στην Τουρκία ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα, ύστερα από σκληρότατες διαπραγματεύσεις, θα λάβει την πολυπόθητη ημερομηνία, αλλά με πολλούς όρους, μεταξύ των οποίων και το να προβεί σε μία κίνηση στο ζήτημα της Κύπρου. "Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας θα είναι μακρά και δύσκολη και η κατάληξή της εξαρτάται από την ίδια", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετά τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Στο επίκεντρο η αναφορά στην Κύπρο

    Στο αποψινό δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών θα συζητηθεί το τελευταίο σχέδιο συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας. Στις επισημάνσεις που αφορούν την Τουρκία υπενθυμίζεται η απόφαση του Ελσίνκι, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία είχε καταστεί υποψήφια προς ένταξη χώρα, βάσει των ίδιων κριτηρίων που ίσχυσαν και για τα άλλα υποψήφια κράτη.

    Η εικόνα γύρω από την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Στα κρίσιμα σημεία του κειμένου συμπερασμάτων, που παραμένουν ακόμα ανοιχτά, οι θέσεις των χωρών μελών φαίνεται να συγκλίνουν, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο αναφοράς σε μια "εναλλακτική σχέση" ΕΕ- Τουρκίας.

    Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων διαφαίνεται ο Οκτώβριος του 2005, με στόχο την πλήρη ένταξη της Άγκυρας. Παράλληλα, θα τονίζεται, πως οι διαπραγματεύσεις αποτελούν "ανοικτή διαδικασία", το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί εκ των προτέρων.

    Πάντως, ο μεγάλος άγνωστος στο κείμενο των "25" παραμένει η αναφορά στην Κύπρο, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για τη θέληση ή μη της Άγκυρας να δεσμευτεί όσον αφορά την επίσημη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που οι Ευρωπαίοι επιζητούν να γίνει πριν το τέλος της διήμερης Συνόδου.

    Η ολλανδική προεδρία έχει καταστήσει σαφές, ότι περιμένει μέχρι αύριο το μεσημέρι μια δέσμευση της Τουρκίας, ότι θα υπογράψει το Πρωτόκολλο, ενώ ανάλογη έκκληση απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που κάλεσε την Άγκυρα "να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις θέσεις των ευρωπαίων εταίρων και να αναρωτηθεί πώς θα μπορεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με την ΕΕ όταν δεν αναγνωρίζει όλα τα κράτη- μέλη της".

    Από την πλευρά του, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, κάλεσε την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο, εκτιμώντας, ότι σε αντίθετη περίπτωση "θα είναι δύσκολο" για την Άγκυρα να ενταχθεί στην Ένωση.

    Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Κύπριος Πρόεδρος θα είναι από τους πρωταγωνιστές της αποψινής συζήτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος θα επιδιώξει μια αναφορά στην ανάγκη εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων της Τουρκίας με την Κύπρο, καθώς και στο να οριστεί προθεσμία στην Άγκυρα για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, με το οποίο θα αναγνωρίζει έμμεσα την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ελληνικό "ναι" υπό προϋποθέσεις

    Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, η Ελλάδα θεωρεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας "μοχλό για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στις σχέσεις μας".

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε, πως στόχος είναι να δοθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα "ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία", δηλαδή, ότι για να μπορέσει να γίνει μέλος της ΕΕ, οφείλει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και να συμμορφωθεί με τις αρχές και τις αξίες της Ένωσης. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρακολουθεί και θα ασκεί αυστηρό έλεγχο κατά τη διάρκεια όλης αυτής της πορείας. Αν η Τουρκία καταφέρει να φτάσει στο τέλος, τότε πρέπει να είμαστε δίκαιοι", κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Κύπριο Πρόεδρο, Τάσσο Παπαδόπουλο και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόσο.

    Στη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής αναφέρθηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Όπως δήλωσε ο κ. Αντώναρος, η θέση της Κυβέρνησης είναι σαφής και υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας υπό προϋποθέσεις. "Το βασικό θέμα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες και αυτό είναι που μετράει", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

    "Οι όροι γύρω από την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των Τούρκων και Κούρδων εργαζομένων", δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ισχυρίστηκε, πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κάνουν καμία συζήτηση για το Κυπριακό.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, τόνισε, πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία του ορισμού ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων χωρίς να υπάρξει "επίσημη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, δέσμευση για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο και συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα της κρίσιμης Συνόδου

    [02] Κοινωνία

    Αποκλείστηκε η Θεσσαλονίκη Ψήφισαν Σαραγόσα

    16/12/2004 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Bureau National des Expositions

    Τη Σαραγόσα ψήφισαν για να διοργανώσει τη διεθνή έκθεση εμπορίου Expo 2008 οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων. Η Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι διεκδίκησε επί ίσοις όροις τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, λαμβάνοντας μόλις 12 ψήφους. Η άλλη υποψηφιότητα, αυτή της Τεργέστης συγκέντρωσε 35 ψήφους στον πρώτο γύρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κληρώνει για την Expo 2008

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [03] Οικονομία

    Ενημέρωση Αλογοσκούφη Πρόσθετα μέτρα για το δημοσιονομικό έλλειμα

    16/12/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Δεν πρόκειται να ληφθούν έκτακτα μέτρα, συνεχίζουμε την πολιτική ήπιας προσαρμογής και ελπίζουμε ότι με το προϋπολογισμό που έχουμε καταθέσει για το 2005 το δημόσιο έλλειμμα θα πέσει κάτω από το 3%", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής. Επίσης, εκτίμησε ότι την προσεχή Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα επιβάλει ποινές, αλλά πρόκειται να απευθύνει συστάσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικο έλλειμα της Ελλάδας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής αντιδρώντας στις αναφορές του κ. Αλογοσκούφη, έκανε λόγο για θεσμικό και πολιτικό σκάνδαλο ευρωπαϊκού επιπέδου.

    Οικονομία

    Πρόσθετα μέτρα για το δημοσιονομικό έλλειμα

    Ευθύνες στις Βιομηχανίες Τροφίμων για την ακρίβεια

    Νωρίτερα η οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ

    Η ώρα της EXPO

    "Καταφεύγει" στην πτώχευση η Yukos

    Αυξάνει και πάλι τα επιτόκια η FED

    Φτιάχνουν την Ε.Ε. της Νοτίου Αμερικής

    Κυβερνητικός μποναμάς στους ΟΤΑ

    Ακαρπη η συνάντηση Ενωση Τραπεζών-ΟΤΟΕ

    Συγκροτείται Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

    "Σημαντική χρονιά για την Οικονομία το 2005"

    Νέα τιμολόγια στον ΟΤΕ

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [04] Αθλητισμός

    "Χωριάτης" έως το 2008 ο 'Ο Λίρι

    16/12/2004 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέλος στα σενάρια περά αποχώρησης του από το Βίλα Παρκ, έβαλε ο Ντέηβιντ Ο Λίρι. Ο Ιρλανδός τεχνικός ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Άστον Βίλα και θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2008. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε έχει διάρκεια 3,5 ετών. Μαζί με τον Ο Λίρι ανανέωσαν και οι βοηθοί του Ιρλανδού προπονητή, Ρόι Άιτκεν και Στιβ ΜακΓκρέγκορ, οι οποίοι υπέγραψαν κι αυτοί με τη σειρά τους συμβόλαια διάρκειας 3,5 ετών.

    Το ήθελαν και οι δύο

    Ο Πρόεδρος της ομάδας Νταγκ Έλις, δήλωσε μετά από την ευχάριστη για τους "χωριάτες" εξέλιξη: "Το ρεκόρ του Ντέιβιντ από την ημέρα της άφιξής του, τον Μάιο του 2003, είναι εξαιρετικό. Ο Ο Λίρι μοιράζεται τις φιλοδοξίες του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες είναι να πάει ο σύλλογος μπροστά. Γι αυτό το λόγο ήταν σημαντικό να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλις.

    Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Ο Λίρι δήλωσε: "Ήταν σημαντικό για μένα, να μείνουν μαζί μου οι δύο συνεργάτες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Ευχαριστώ το σύλλογο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου".

    Αθλητισμός

    Άδικος αποκλεισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερα να μασάς Βενγκέρ

    Κατά Σάντος ψάλσιμο...

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [05] Αθλητισμός

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    16/12/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την δεύτερη ήττα και παράλληλα τον αποκλεισμό από την προημιτελική φάση, γνώρισε στον δεύτερο αγώνα του για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας βόλεϊ των ανδρών ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" έχασε με 3-2 σετ εντός έδρας από την ρώσικη Ίσκρα Οντίντσοβο (3-1 το πρώτο ματς). Το πρώτο σετ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάληξη αυτή καθώς οι οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να γυρίσουν, προς στιγμήν, το ματς υπέρ τους, αφού μετέτρεψαν το εις βάρος τους 17-23 σε 25-24 υπέρ τους. Όμως τελικά δεν κατάφεραν να το πάρουν να το κερδίσουν, χάνοντας το με 28-30. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα. Τα σετ: 28-30, 25-23, 25-27, 25-23, 14-16.

    Αθλητισμός

    Άδικος αποκλεισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερα να μασάς Βενγκέρ

    Κατά Σάντος ψάλσιμο...

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [06] Ασφυκτικές πιέσεις στην Αγκυρα Σκληρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

    16/12/2004 8:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 11:25:39 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα δοθεί στην Άγκυρα ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, συζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε. σε δείπνο που έχουν αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες. Οι πιέσεις στην Άγκυρα για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι έντονες και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι το ζήτημα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επιλυθεί πριν από το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. "Το θέμα της αναγνώρισης από την Τουρκία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επιλυθεί αύριο στις 13.00" είπε χαρακτηριστικά. Πριν από λίγο ωστόσο, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας άμεσης ή έμμεσης αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε εφόσον εκπληρώσει τα κριτήρια της Ε.Ε και υπογράμμισε ότι η κατάληξη και η έκβαση του εγχειρήματος εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ίδια την γείτονα, από το κατά πόσο θα εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το διεθνές δίκαιο και βεβαίως από τη συνολική της συμπεριφορά.

    "Επίλυση την ύστατη στιγμή"

    Άρχισαν στις 20.15 ώρα Ελλάδας οι εργασίες της Συνόδου Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της οποίας οι ηγέτες των χωρών μελών της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

    Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί και κοινοτικοί αξιωματούχοι διαμηνύουν στην Αγκυρα ότι συναινούν στο να της δοθεί ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων αλλά θα πρέπει προηγουμένως να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο Χαβιέ Σολάνα, ο Ντ. Μπαρόζο κι ο Γ. Π. Μπαλκενέντε δήλωσαν πως η Τουρκία πρέπει να "αναγνωρίσει τα λοιπά μέλη της οικογένειας αν θέλει να γίνει μέλος της οικογένειας" και άρα "να υπογράψει το Πρωτόκολλο επέκτασης της Τελωνειακής της Ένωσης με τα δέκα νέα μέλη της ΕΕ».

    Λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την αίσθηση ότι είναι έτοιμος να άρει το τελευταίο εμπόδιο που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την αναμενόμενη συμφωνία.

    Όπως είπε, το ακανθώδες ζήτημα της αναγνώρισης από την Αγκυρα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα "επιλυθεί" πριν από το τέλος της συνόδου, που ολοκληρώνει τις εργασίες της αύριο Παρασκευή νωρίς το απόγευμα.

    Ανταλλάγματα για το Πρωτόκολλο

    Νωρίτερα το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας με διευθυντικά στελέχη των τουρκικών ΜΜΕ, έδωσε την εντύπωση πως είναι θετικός στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου επέκτασης της Τελωνειακής της Ένωσης με τα δέκα νέα μέλη της Ε.Ε. διαπραγματεύεται όμως την υπογραφή του με την εκμαίευση ισχυρών ανταλλαγμάτων.

    Μία εντύπωση που επιβεβαιώθηκε και από δηλώσεις του Δανού πρωθυπουργού Αν. Ρασμούσεν, ο οποίος μετά από συνάντηση με τον κ. Ερντογάν δεν απέκλεισε ο Τούρκος πρωθυπουργός να δεσμευθεί ενυπογράφως για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με τα δέκα νέα μέλη.

    Στη συνάντηση πάντως το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επέμεινε στις θέσεις του.

    Σε αίτημα Καραμανλή, να προχωρήσει η Τουρκία στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας με πρώτο βήμα την υπογραφή του πρωτοκόλου της Αγκυρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια.

    Ο πρωθυπουργός του απάντησε πως η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να δεχθεί να μην γίνει η επέκταση του πρωτοκόλου, καθώς δεν νοείται μία χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, να μην αναγνωρίζει χώρα που είναι ήδη μέλος της Ενωσης.

    Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Τ. Παπαδόπουλος

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος μεταφέροντας το κλίμα στις Βρυξέλλες μίλησε για αγώνα δηλώσεων πριν την έναρξη των συνομιλιών.

    Όπως είπε, δεν είναι ούτε αισιόδοξος αλλά ούτε απαισιόδοξος ενώ ερωτηθείς για το αν θα ασκήσει βέτο δεν θέλησε να αποκαλύψει τις κινήσεις του.

    "Περιμένετε από τώρα να σας το πω;"

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ναι στην Τουρκία υπό όρους" λέει ο Παπανδρέου

    Διπλωματική μάχη στις Βρυξέλλες

    Η ώρα της κρίσιμης Συνόδου

    [07] Ιράκ

    Στη συνάντηση Πάουελ - Ανάν Οι εκλογές στο Ιράκ

    16/12/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ικανοποίηση Πάουελ για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, για τη διοργάνωση των εκλογών της 30ης Ιανουαρίου στο Ιράκ. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντηση του με τον Κόφι Ανάν στην Ουάσινγκτον, επεσήμανε ότι ο ΟΗΕ κάνει σίγουρα καλή δουλειά στηρίζοντας τους Ιρακινούς στην προετοιμασία των εκλογών. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Η.Ε διαβεβαίωσε ότι ο ΟΗΕ έχει δεσμευτεί στην τεχνική προετοιμασία των εκλογών. Όσον αφορά μια ενδεχόμενη αύξηση του προσωπικού του ΟΗΕ στο Ιράκ, ο κ. Ανάν ανέφερε ότι το θέμα δεν είναι ο αριθμός του προσωπικού, το θέμα είναι να γίνει η δουλειά.

    Οι συνθήκες ασφάλειας

    Επίσης, ο κ. Ανάν επεσήμανε ότι η εργασία του ΟΗΕ δεν θα σταματήσει στις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά ότι "θα φροντίσει και πέραν αυτού", ιδιαίτερα όσον αφορά τη σύνταξη του μελλοντικού συντάγματος του Ιράκ και τις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες στη χώρα.

    Την Τετάρτη, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο Κόφι Ανάν έδωσε οδηγίες για μια πολύ προσεκτική αύξηση της παρουσίας των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, συνεχίζοντας να προτάσσει ως επιτακτική την ανάγκη για ασφάλεια στη χώρα.

    Οι ΗΠΑ έχουν πολλές φορές εκφράσει τη λύπη τους για την έλλειψη παρουσίας του ΟΗΕ στην περιοχή, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να προτάσσουν τις κακές συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στο Ιράκ.

    Κόσμος

    "Επίθεση" Λάντεν κατά της Σ Αραβίας

    Κίνηση καλής θέλησης από τις ΗΠΑ

    Κατηγορίες Γιούσενκο

    Παραιτήθηκε Βρετανός υπουργός

    Δικάζεται ερήμην ο Ζαρκάουι

    Προσπάθειες για κυβέρνηση στη Ρουμανία

    Απειλεί την Ιαπωνία η Β. Κορέα

    Νεκρός Τούρκος όμηρος

    Σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Ινδία

    Αιματηρή επιχείρηση στην Αϊτή

    Εκτέλεση βουδιστή στην Ταϊλάνδη

    Σεισμική δόνηση στις νήσους Κέιμαν

    Ιράκ

    Οι εκλογές στο Ιράκ

    Δέκα νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Κερμπάλα

    Θανάσιμη πτώση ελικοπτέρου στο Ιράκ

    Συστηματικά τα βασανιστήρια στο Ιράκ

    "Στο σκαμνί" έμπιστοι του Σαντάμ

    Νεκρός κορυφαίος συνεργάτης του Αλ Ζαρκάουι

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Αυξημένο το ενδιαφέρον για τις ιρακινές εκλογές

    Έργο του Αλ Ζαρκάουι η επίθεση στην Πράσινη Ζώνη

    "Έφαγε" τρία χρόνια για τη δολοφονία του Ιρακινού

    Νέα θύματα σε ξέσπασμα βίας στο Ιράκ

    Παραμένει η Ιαπωνία στο Ιράκ

    Μ. Ανατολή

    Ο Κάρτερ παρατηρητής στην Παλαιστίνη

    Ένταση στη Γάζα

    Ψηφίζουν οι Παλαιστίνιοι της Ιερουσαλήμ

    Επίθεση με στόχο Ισραηλινούς στη Γάζα

    Προβάδισμα στον Αμπάς

    Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα

    Ενώνουν τις δυνάμεις τους Λικούντ και Εργατικοί

    Επίθεση με πύραυλο στη Γάζα

    Επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    Εμπορική συμφωνία Ισραήλ - Αιγύπτου - ΗΠΑ

    Συνάντηση Χαμάς με Αμπάς

    Κυβέρνηση με τους Εργατικούς ετοιμάζει ο Σαρόν

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [08] Αθλητισμός

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    16/12/2004 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν τελικά οι διαπραγματεύσεις του επιχειρηματία Γιάννη Παπαηλιόπουλου με την ΠΑΕ Άρης για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της. Αιτία η διάσταση απόψεων μεταξύ της διοικούσας επιτροπής και του επιχειρηματία για το ύψος του ποσού που θα επενδυόταν άμεσα για καταστεί η ομάδα και πάλι ανταγωνιστική. Το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας, αφήνοντας αιχμές κατά της επιτροπής, ότι οδηγούσε τις συζητήσεις σε πλειοδοτικού διαγωνισμό, αλλά και με ειρωνικά σχόλια ότι "σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να σταθούμε εμπόδιο σε οποιονδήποτε επιχειρηματικό κολοσσό βούλεται να επενδύσει στον Άρη".

    Η ανακοίνωση αναλυτικά

    "Το ενδιαφέρον μας για την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης εκδηλώθηκε επίσημα τον Μάιο του 2004. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εμπλοκή μας ήταν η εκκαθάριση των συσσωρευμένων χρεών της ομάδας, με την υπαγωγή της στο άρθρο 44 του πτωχευτικού Δικαίου. Προκειμένου δε να επιταχυνθούν οι παραπάνω διαδικασίες στηρίξαμε την διοικούσα επιτροπή τόσο ηθικά όσο και υλικά. Τελικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα μπήκε σε τροχιά οικονομικής εξυγίανσης. Έτσι, συνεπείς σε όσα είχαμε δηλώσει από το καλοκαίρι, καταθέσαμε εγγράφως προσφορά για την ανάληψη της ΠΑΕ συνολικού ύψους 5.500.000 ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Το παραπάνω ποσό είναι το ελάχιστο εγγυημένο που θα εισέρεε στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης, θα ήταν δε πλέον όλων των υπολοίπων εσόδων της. Επιθυμία μας ήταν η πρότασή αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα, ώστε και η ομάδα να καταστεί βιώσιμη από ιδίους πόρους αλλά και να ανακτήσει την αίγλη που τόσο της έλειπε. Μετά από διεξοδικές συζητήσεις με την διοικούσα επιτροπή παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων σχετικά με το κατά πόσον το ύψος της επένδυσης που αφορούσε την πρότασή μας θα μπορούσε να καταστήσει την ομάδα ξανά πρωταγωνίστρια. Μάλιστα, εκφράστηκε η άποψη ότι το ύψος της επένδυσης είναι μικρό. Επίσης, ετέθη το ζήτημα της πιθανής προσέγγισης από μεριά της διοικούσας άλλων επιχειρηματικών ομίλων με ισχυρότερες προτάσεις, όσον αφορά το ύψος της επένδυσης.

    Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να σταθούμε εμπόδιο σε οποιονδήποτε επιχειρηματικό κολοσσό βούλεται να επενδύσει στον Άρη, Σίγουρα όμως δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε κανενός είδους πλειοδοτικού διαγωνισμό, ούτε αποδεχόμαστε η πρότασή μας να συντηρείται στις καλένδες ώστε να αποτελέσει κάποτε μία μη επιθυμητή μεν, λύση ανάγκης δε. Άλλωστε, αρκετά μετά την έγγραφη προσφορά μας γίνονται κινήσεις-συμφωνίες για διάφορα θέματα που άπτονται των συμφερόντων της ομάδας, επιλογές που ίσως να είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά αποδεικνύουν ότι η πρότασή μας δεν είναι μάλλον στα άμεσα πλάνα της διοικούσας (τουλάχιστον υπό την παρούσα μορφή της πρότασης). Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω δεδομένα, αποφασίσουμε ότι η πρότασή μας, όπως αυτή κατατέθηκε εγγράφως παύει να ισχύει. Εύχομαι καλή επιτυχία στην αγαπημένη μας ομάδα, Ιωάννης Παπαηλιόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός».

    Αθλητισμός

    Άδικος αποκλεισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερα να μασάς Βενγκέρ

    Κατά Σάντος ψάλσιμο...

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [09] Αθλητισμός

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    16/12/2004 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Απόλυτη δικαίωση για την Καλλιθέα από την FIFA για την υπόθεση Γιόχανσεν. Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Ομοσπονδίας δικαίωσε την ελληνική ομάδα σχετικά με την φυγή του Δανού παίκτη που είχε υπογράψει στην Καλλιθέα στις 30 Ιουλίου του 2004 μέχρι την 30η Ιουνίου του 2005 και μετά εξαφανίστηκε χωρίς να αγωνιστεί. Μάλιστα ο Γιόχανσεν υπέγραψε άλλο συμβόλαιο με την Ράντερς από την Δανία. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή αποτελούμενη από τον Τυνήσιο πρόεδρο, Σλιμ Αλουλού, και μέλη τον Γάλλο Φιλίπ Πιατ, τον Ολλανδό Τέο Φαν Σίγκελεν, τον Βέλγο Ζαν-Μαρί Φιλίπ και τον Ιταλό Μάριο Γκαλαβότι: 1) Επιδικάζει στην ΠΑΕ Καλλιθέα το ποσό των 35.000 ευρώ και 2) Τιμωρεί τον Δανό ποδοσφαιριστή με ποινή 4 μηνών αποκλεισμό από οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Φυσικά η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τους ανθρώπους της Καλλιθέας και τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο, Νίκο Σαλευρή. Η σχετική απόφαση της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κοινοποιήθηκε στην Αθηναϊκή ΠΑΕ μέσω της ΕΠΟ.

    Με απουσίες στην Πλατεία

    Από εκεί και πέρα, ο Τάκης Λεμονής μετράει απουσίες για τον Κυριακάτικο αγώνα της ομάδας του με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για το Πρωτάθλημα. Από το παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Τάσος Κυριάκος και Μιχάλης Τζωρμπατζάκης και ο τραυματίας Τελκίνσκι. Οι πάικτες του Έλληνα τεχνικού και ο ίδιος αναγνωρίζουν τη δυσκολία του ματς, όμως στην Καλλιθέα επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση του.

    Αθλητισμός

    Άδικος αποκλεισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερα να μασάς Βενγκέρ

    Κατά Σάντος ψάλσιμο...

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [10] Αθλητισμός

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    16/12/2004 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι προσπάθειες να μεταπείσουν τον Σέρτζιο Μαρκαριάν ώστε να παραμείνει στον πάγκο του Ηρακλή, απέβησαν άκαρπες και όπως όλα δείχνουν το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη, θα είναι και το τελευταίο που θα κοουτσάρει. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν άλλαξε γνώμη και αύριο θα δώσει την τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του "Γηραιού".

    Φαβορί ο Κωφίδης

    Μετά από αυτό το γεγονός, στον ΗΡΑ δίνουν και παίρνουν τα σενάρια αντικατάστασης του "Σέρχι". Το επικρατέστερο μέχρι τώρα είναι αυτό της συνεργασίας του Δανιήλ Παπαδόπουλου με τον Σάββα Κωφίδη. Μάλιστα η περίπτωση απόκτησης του για την τεχνική ηγεσία, βρίσκει θερμούς υποστηρικτές στις τάξεις των παικτών του ΗΡΑ οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να τον υποδεχτούν στην ομάδα.

    Στα αγωνιστικά, στη σημερινή προπόνηση συμμετείχαν κανονικά και ο Στεφανής, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στους προσαγωγούς. Έτοιμος και ο Παντελής Καπετάνος. Καλύτερα είναι ο Σεγκιρί, αλλά αύριο θα διαπιστωθεί για το αν τελικά θα αγωνιστεί την Κυριακή.

    Αθλητισμός

    Άδικος αποκλεισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερα να μασάς Βενγκέρ

    Κατά Σάντος ψάλσιμο...

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [11] Αθλητισμός

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    16/12/2004 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η μη συμμετοχή του Στέλιου Ηλιάδη στην σημερινή προπόνηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, προβληματίζει έντονα τον τεχνικό των Πόντιων, Εντουάρντο Αμορίν. Ο παίκτης των "μαυροκόκκινων" αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και πλέον η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Εργοτέλη είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Πάραλληλη ο πονοκέφαλος του Βραζιλιάνου τεχνικού μεγαλώνει, καθώς υπάρχει και η σίγουρη απουσία του Χατζί λόγω της τιμωρίας του μετά την αποβολή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στο μεταξύ, κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μερκούρη Καραλιόπουλου στον Απόλλωνα, είναι η διοίκηση της ομάδας. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει και είναι θέμα χρόνου να υπογραφεί το συμβόλαιο συνεργασίας, ώστε ο παίκτης να μεταβεί στην Καλαμαριά από τον Ιανουάριο.

    Αθλητισμός

    Άδικος αποκλεισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερα να μασάς Βενγκέρ

    Κατά Σάντος ψάλσιμο...

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [12] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    16/12/2004 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε "ναυάγια", κατά τα φαινόμενα, οδηγείται η περίπτωση απόκτησης του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη από την ΑΕΚ. Ένω μέχρι το πρωί όλα έβαιναν καλά, πριν από λίγο παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή, καθώς ο Ίλια Ίβιτς, που πραγματοποιούσε τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη, είδε αλλαγή και πάλι στις απαιτήσεις του και δεν συνέχισε τη συζήτηση. Μάλιστα πριν από λίγο, ο Σέρβος πρώην παίκτης ανακοίνωσε ότι η ελληνική ομάδα αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον παίκτη, με τον οποίο είχε ήδη καταλήξει σε συμφωνία. Σύμφωνα με το σάιτ του ποδοσφαιριστή, εκκρεμούσε μόνο η επικύρωση του τρόπου αποπληρωμής των 100.000 λιρών προς τον κυπριακό σύλλογο.

    Αθλητισμός

    Άδικος αποκλεισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    ΑΕΚ: "Χαλάει" του Χαραλαμπίδη

    Καλαμαριά: Πρόβλημα με Ηλιάδη

    Αμετάπειστος ο Μαρκαριάν

    Δικαίωση στην υπόθεση Γιόχανσεν

    Άρης: Παπαηλιόπουλος τέλος

    Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερα να μασάς Βενγκέρ

    Κατά Σάντος ψάλσιμο...

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [13] Στο περιθώριο της Συνόδου Ευρωπαίων Σοσιαλιστών "Ναι στην Τουρκία υπό όρους" λέει ο Παπανδρέου

    16/12/2004 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πεποίθηση ότι οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας θα επηρεαστούν σε σημαντικό βαθμό τα επόμενα χρόνια από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη σύνοδο ιστορική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Κύπρο και την Τουρκία σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν είτε θα διευκολύνουν είτε θα δυσχεράνουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας στα μεγάλα εθνικά θέματα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, θα πρέπει να περιλαμβάνεται η αναφορά στην ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας - Κύπρου.

    "Ξεκάθαρες θέσεις"

    Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας.

    Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές λένε ναι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις όπως η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, η απόσυρση των στρατευμάτων και η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 December 2004 - 21:51:54 UTC