Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 16/12/2004 11:52:00 πμ
  • [02] Με απολογισμό τέσσερις νεκρούς Ένταση στη Γάζα
  • [03] Ο Κάρτερ παρατηρητής στην Παλαιστίνη
  • [04] Κατηγορεί τους ηγέτες της "Επίθεση" Λάντεν κατά της Σ Αραβίας
  • [05] Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα
  • [06] "Απέκρυψαν σοβαρά στοιχεία" Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου
  • [07] Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο στη Βουλή Νέα πολιτική στο χώρο
  • [08] Ικανοποίηση για το αίσιο τέλος Για κακούργημα οι πειρατές
  • [09] "Όχι" στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από
  • [10] Ψηφίστε ελληνικά
  • [11] Η μπάλα είναι Ντάμα κούπα
  • [12] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Αλαβάνου Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο
  • [13] Κόντρα για τον αμίαντο "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"
  • [14] Από 1η Ιανουαρίου 2005 Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ
  • [15] Προσοχή - μην τον ανοίξετε! Ιός σε κάρτα Χριστουγέννων
  • [16] Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"
  • [17] Κατηγορίες Γιούσενκο
  • [18] Έτοιμος ο Μικές
  • [19] "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο
  • [20] Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ
  • [21] Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    [01] Ξεκινάει το απόγευμα στις Βρυξέλλες Η ώρα της κρίσιμης Συνόδου

    16/12/2004 11:52:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για να συμμετάσχει στην κρίσιμο Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν εάν η Τουρκία θα λάβει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Τουρκία θα λάβει το πολυπόθητο "Ναι" το οποίο, όμως, θα περιλαμβάνει πολλούς όρους. Μεταξύ των όρων αυτών θα βρίσκεται και το ζήτημα της Κύπρου, για το οποίο θα ζητηθεί από την Άγκυρα να κάνει κάποια βήματα. Αισιόδοξος εμφανίστηκε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος έκανε λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις. Χτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ "Ναι" υπό όρους είπε και ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ. Συναντήσεις με τους κ.κ. Παπαδόπουλο και Ερντογάν θα έχει το απόγευμα ο Πρωθυπουργός που αυτή την ώρα συμμετέχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

    Το σχέδιο συμπερασμάτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

    "Σκληρή μέχρι και την τελευταία στιγμή" χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναχωρώντας το πρωί της Πέμπτης από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

    Στο επίκεντρο του δείπνου της Πέμπτης, θα βρεθεί το τελευταίο σχέδιο συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας. Στις επισημάνσεις που αφορούν την Τουρκία υπενθυμίζεται η απόφαση του Ελσίνκι, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία είχε καταστεί υποψήφια προς ένταξη χώρα, βάσει των ίδιων κριτηρίων που ίσχυσαν και για τα άλλα υποψήφια κράτη.

    Επίσης, το σχέδιο αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε πραγματοποιηθεί το 2002, στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με την οποία η Ε.Ε. θα αποφάσιζε το Δεκέμβριο του 2004 να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, υπό τον όρο ότι η έκθεση της Επιτροπής θα ανέφερε ότι η Τουρκία πληροί τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης.

    Ιδιαίτερη μνεία στις διμερείς σχέσεις

    Στο σχέδιο των συμπερασμάτων γίνεται ιδιαίτερη μνεία για την πρόοδο της Τουρκίας όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή και των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, η παράγραφος 19 του σχεδίου χαιρετίζει την υπογραφή του πρωτοκόλλου για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με όλα τα κράτη-μέλη, στο οποίο περιλαμβανόταν και η Κύπρος.

    Το σχέδιο των συμπερασμάτων αναφέρεται, επίσης, και στις διμερείς σχέσεις για τις οποίες τονίζει την "ανάγκη κατηγορηματικής δέσμευσης για σχέσεις καλής γειτονίας". Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 20 "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο [] χαιρετίζει τη βελτίωση" των σχέσεων της Τουρκίας με τις γειτονικές της χώρας και σημειώνει ότι οι "ανεπίλυτες διενέξεις με επιπτώσεις στη διαδικασία προσχώρησης" θα πρέπει να διευθετούνται στο διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης.

    Ειδικές ρυθμίσεις για την Τουρκία;

    "Πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις" τιτλοφορείται το εδάφιο του σχεδίου στο οποίο αναφέρονται οι πρακτικές πτυχές, που θα ακολουθηθούν στη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων ένταξης με όλες τις υποψήφιες χώρες.

    Ωστόσο, εκτιμάται ότι στο εδάφιο αυτό περιλαμβάνεται σειρά ρυθμίσεων που αφορούν ειδικά την Τουρκία καθώς κάνουν λόγο για μεγάλες μεταβατικές περιόδους στην ελευθερία της διακίνησης προσώπων, μόνιμες εξαιρέσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ένταξης μετά το 2014 για τις χώρες που δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και πρόταση για αναστολή των διαπραγματεύσεων σε περίπτωση παραβίασης των θεμελιωδών αρχών της Ε.Ε.

    Υπέρμαχοι και πολέμιοι

    "Τι είδους μήνυμα θα στείλει (η Τουρκία), όταν δεν αναγνωρίζει όλα τα μέλη που κάθονται στο τραπέζι της λέσχης στην οποία θέλει να ενταχθεί;". Το ερώτημα αυτό έθεσε σήμερα προς την Άγκυρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να μην αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου, ο κ. Μπαρόζο κάλεσε την Τουρκία να "ανοίξει νέο δρόμο" για να κερδίσει "την καρδιά και το μυαλό των Ευρωπαίων" που είναι σκεπτικοί απέναντι στην ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και απευθυνόμενος προς τους ηγέτες των κρατών-μελών ζήτησε να δώσουν στην Τουρκία μια ξεκάθαρη προοπτική ένταξης και όχι μια λύση με ημίμετρα.

    Ημέρα κατά την οποία η Ε.Ε. θα αποφασίσει εάν η Τουρκία θα εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο και όχι εάν θα ενταχθεί χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη επιθυμεί μία απόφαση για ένταξη της Τουρκίας "μόνο όταν η χώρα θα είναι σε θέση να είναι μέλος της Ε.Ε.".

    Ο κ. Φίσερ τόνισε ότι η ένταξη "δε γίνεται αυτομάτως" καθώς μια τέτοια διαδικασία μπορεί να διαρκέσει "από δέκα έως δεκαπέντε χρόνια".

    "Έχουμε όλοι συμφέρον από τον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας. Όσον αφορά το θέμα του εκσυγχρονισμού, η Τουρκία είναι η μουσουλμανική χώρα που έχει προοδεύσει περισσότερο", πρόσθεσε και επεσήμανε την "παραδειγματική" σημασία της για τις αραβικές χώρες.

    Αντιθέτως, η ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αγκέλα Μέρκελ, χαρακτήρισε "καταστροφή" την ενδεχόμενη ένταξη τασσόμενη υπέρ της εναλλακτικής λύσης της "προνομιακής εταιρικής σχέσης".

    Ικανοποίηση από Άγκυρα για διάγγελμα Σιράκ

    Στο μεταξύ, θερμής υποδοχής έτυχε στην Τουρκία το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου, Ζακ Σιράκ, ο οποίος είπε ότι η υποψηφιότητα της Τουρκίας είναι προς όφελος της Ευρώπης. Μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος εκτίμησε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. πιθανότατα θα συμφωνήσουν στην έναρξη των διαπραγματεύσεων γεγονός το οποίο έκανε την Άγκυρα να χαρακτηρίσει "πολύ ελπιδοφόρα" την ομιλία του Γάλλου Προέδρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπό όρους το "ναι" στην Τουρκία

    "Πυρετός" ενόψει της Συνόδου

    Αμετακίνητη στις θέσεις της η Τουρκία

    [02] Μ. Ανατολή

    Με απολογισμό τέσσερις νεκρούς Ένταση στη Γάζα

    16/12/2004 11:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 12:33:52 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με αίμα βάφτηκαν για ακόμη μια μέρα οι δρόμοι της Γάζας, καθώς οι εχθροπραξίες στην περιοχή δεν έχουν τέλος. Συγκεκριμένα σε δυο διαφορετικά περιστατικά Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν από ένα δρόμο στη Γάζα κοντά σε ένα εβραϊκό οικισμό. Από την άλλη πλευρά, Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες και έναν άμαχο, που επέβαιναν στον ίδιο αυτοκίνητο. Ένταση, όμως δημιουργήθηκε και στους κόλπους της Παλαιστίνης, όπου μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά, σκότωσαν έναν 20χρονο ομοεθνή τους, τον οποίο κατηγορούσαν ως πληροφοριοδότη των Ισραηλινών και πέταξαν το σώμα του στην κεντρική πλατεία της Ραμάλα.

    Προσπάθειες κατευνασμού

    Στο μεταξύ, την αισιοδοξία του, ότι τελικά οι ριζοσπαστικές οργανώσεις της Παλαιστίνης θα συμφωνήσουν στην αποστρατικοποίηση της Ιντιφάντα εξέφρασε ο ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.

    Ο Αμπάς είχε προτείνει εκεχειρία 53 ημερών την οποία αρχικά η Χαμάς και Τζιχάντ είχαν απορρίψει διαμηνύοντας, ότι αντίκειται στη λογική της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού.

    Ωστόσο στις νεότερες αυτές δηλώσεις του ο Αμπάς τονίζει, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο διάλογο με τις οργανώσεις και εκτιμά, ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία στο ζήτημα.

    "Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν ή ίσως και μετά τις εκλογές της 9ης Ιανουαρίου" σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Παλαιστίνιος ηγέτης. Ο ίδιος επέμεινε στη σημασία της εκεχειρίας τονίζοντας, ότι θα βοηθήσει να ηρεμήσει η κατάσταση στην περιοχή.

    Κόσμος

    "Επίθεση" Λάντεν κατά της Σ Αραβίας

    Κίνηση καλής θέλησης από τις ΗΠΑ

    Κατηγορίες Γιούσενκο

    Παραιτήθηκε Βρετανός υπουργός

    Δικάζεται ερήμην ο Ζαρκάουι

    Προσπάθειες για κυβέρνηση στη Ρουμανία

    Απειλεί την Ιαπωνία η Β. Κορέα

    Νεκρός Τούρκος όμηρος

    Σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Ινδία

    Αιματηρή επιχείρηση στην Αϊτή

    Εκτέλεση βουδιστή στην Ταϊλάνδη

    Σεισμική δόνηση στις νήσους Κέιμαν

    Ιράκ

    Δέκα νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Κερμπάλα

    Θανάσιμη πτώση ελικοπτέρου στο Ιράκ

    Συστηματικά τα βασανιστήρια στο Ιράκ

    "Στο σκαμνί" έμπιστοι του Σαντάμ

    Νεκρός κορυφαίος συνεργάτης του Αλ Ζαρκάουι

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Αυξημένο το ενδιαφέρον για τις ιρακινές εκλογές

    Έργο του Αλ Ζαρκάουι η επίθεση στην Πράσινη Ζώνη

    "Έφαγε" τρία χρόνια για τη δολοφονία του Ιρακινού

    Νέα θύματα σε ξέσπασμα βίας στο Ιράκ

    Παραμένει η Ιαπωνία στο Ιράκ

    Νέες επιθέσεις στο Ιράκ

    Μ. Ανατολή

    Ο Κάρτερ παρατηρητής στην Παλαιστίνη

    Ένταση στη Γάζα

    Ψηφίζουν οι Παλαιστίνιοι της Ιερουσαλήμ

    Επίθεση με στόχο Ισραηλινούς στη Γάζα

    Προβάδισμα στον Αμπάς

    Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα

    Ενώνουν τις δυνάμεις τους Λικούντ και Εργατικοί

    Επίθεση με πύραυλο στη Γάζα

    Επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    Εμπορική συμφωνία Ισραήλ - Αιγύπτου - ΗΠΑ

    Συνάντηση Χαμάς με Αμπάς

    Κυβέρνηση με τους Εργατικούς ετοιμάζει ο Σαρόν

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [03] Μ. Ανατολή

    Ο Κάρτερ παρατηρητής στην Παλαιστίνη

    16/12/2004 11:47:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Επικεφαλής αποστολής παρατηρητών στις προεδρικές εκλογές στην Παλαιστίνη θα τεθεί ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ. Ο τιμημένος με Νόμπελ ειρήνης Πρόεδρος, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη της συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ, το 1979, μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, δήλωσε ότι το "Κέντρο Κάρτερ" προσκλήθηκε από την παλαιστινιακή ηγεσία ως παρατηρητής στις εκλογές της 9ης Ιανουαρίου. Μάλιστα, δήλωσε στο Reuters, ότι είναι αισιόδοξος, πως οι εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Γιάσερ Αραφάτ θα είναι "τίμιες, δίκαιες, ελεύθερες και ασφαλείς". Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές θα χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού του, ο οποίος δε θα τον θεωρεί ανδρείκελο των Ισραηλινών ή των Αμερικανών.

    Κόσμος

    "Επίθεση" Λάντεν κατά της Σ Αραβίας

    Κίνηση καλής θέλησης από τις ΗΠΑ

    Κατηγορίες Γιούσενκο

    Παραιτήθηκε Βρετανός υπουργός

    Δικάζεται ερήμην ο Ζαρκάουι

    Προσπάθειες για κυβέρνηση στη Ρουμανία

    Απειλεί την Ιαπωνία η Β. Κορέα

    Νεκρός Τούρκος όμηρος

    Σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Ινδία

    Αιματηρή επιχείρηση στην Αϊτή

    Εκτέλεση βουδιστή στην Ταϊλάνδη

    Σεισμική δόνηση στις νήσους Κέιμαν

    Ιράκ

    Δέκα νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Κερμπάλα

    Θανάσιμη πτώση ελικοπτέρου στο Ιράκ

    Συστηματικά τα βασανιστήρια στο Ιράκ

    "Στο σκαμνί" έμπιστοι του Σαντάμ

    Νεκρός κορυφαίος συνεργάτης του Αλ Ζαρκάουι

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Αυξημένο το ενδιαφέρον για τις ιρακινές εκλογές

    Έργο του Αλ Ζαρκάουι η επίθεση στην Πράσινη Ζώνη

    "Έφαγε" τρία χρόνια για τη δολοφονία του Ιρακινού

    Νέα θύματα σε ξέσπασμα βίας στο Ιράκ

    Παραμένει η Ιαπωνία στο Ιράκ

    Νέες επιθέσεις στο Ιράκ

    Μ. Ανατολή

    Ο Κάρτερ παρατηρητής στην Παλαιστίνη

    Ένταση στη Γάζα

    Ψηφίζουν οι Παλαιστίνιοι της Ιερουσαλήμ

    Επίθεση με στόχο Ισραηλινούς στη Γάζα

    Προβάδισμα στον Αμπάς

    Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα

    Ενώνουν τις δυνάμεις τους Λικούντ και Εργατικοί

    Επίθεση με πύραυλο στη Γάζα

    Επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    Εμπορική συμφωνία Ισραήλ - Αιγύπτου - ΗΠΑ

    Συνάντηση Χαμάς με Αμπάς

    Κυβέρνηση με τους Εργατικούς ετοιμάζει ο Σαρόν

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [04] Κόσμος

    Κατηγορεί τους ηγέτες της "Επίθεση" Λάντεν κατά της Σ Αραβίας

    16/12/2004 1:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 4:07:23 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ένα νέο ηχητικό μήνυμα, που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν εμφανίστηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα του διαδικτύου. Στο μήνυμα ακούγεται ένας άνδρας, να ασκεί έντονη κριτική στο πολίτευμα της Σαουδικής Αραβίας και να αποδίδει στη λανθασμένη πολιτική των ηγετών της, την αιτία για την επίθεση της σαουδαραβικής πτέρυγας της Αλ Κάιντα στη Τζέντα την 6η Δεκεμβρίου. Η εν λόγω επίθεση είχε ως στόχο της το αμερικανικό προξενείο στην πόλη. Η φωνή στο μήνυμα φαίνεται να είναι αυτή του εγκεφάλου της Αλ Κάιντα. "Μπορεί οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας να κατηγορούν τους ιερούς μαχητές για την επίθεση, ωστόσο όλο το βάρος της ευθύνης το φέρει το καθεστώς" αναφέρει σε ήπιο τόνο ο άνδρας. Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει μέχρι στιγμής επαληθευθεί.

    Καταγγέλει το καθεστώς για αδικίες

    Ο ίδιος κατηγορεί την ηγεσία του βασιλείου, ότι "παραβιάζει τους νόμους του Θεού", δήλωση κοινότυπη στα μηνύματα του Λάντεν, όπου επιτίθεται στους Σαουδάραβες ηγέτες για την έλλειψη ισλαμικής συνείδησης.

    Επίσης τονίζει, ότι το καθεστώς έχει διαπράξει μεγάλες αδικίες έναντι των πολιτών, καταπατώντας τα δικαιώματά τους και ξοδεύοντας τα χρήματα του Δημοσίου, τη στιγμή, που η πλειονότητα του πληθυσμού υποφέρει από τη φτώχεια.

    Κόσμος

    "Επίθεση" Λάντεν κατά της Σ Αραβίας

    Κίνηση καλής θέλησης από τις ΗΠΑ

    Κατηγορίες Γιούσενκο

    Παραιτήθηκε Βρετανός υπουργός

    Δικάζεται ερήμην ο Ζαρκάουι

    Προσπάθειες για κυβέρνηση στη Ρουμανία

    Απειλεί την Ιαπωνία η Β. Κορέα

    Νεκρός Τούρκος όμηρος

    Σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Ινδία

    Αιματηρή επιχείρηση στην Αϊτή

    Εκτέλεση βουδιστή στην Ταϊλάνδη

    Σεισμική δόνηση στις νήσους Κέιμαν

    Ιράκ

    Δέκα νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Κερμπάλα

    Θανάσιμη πτώση ελικοπτέρου στο Ιράκ

    Συστηματικά τα βασανιστήρια στο Ιράκ

    "Στο σκαμνί" έμπιστοι του Σαντάμ

    Νεκρός κορυφαίος συνεργάτης του Αλ Ζαρκάουι

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Αυξημένο το ενδιαφέρον για τις ιρακινές εκλογές

    Έργο του Αλ Ζαρκάουι η επίθεση στην Πράσινη Ζώνη

    "Έφαγε" τρία χρόνια για τη δολοφονία του Ιρακινού

    Νέα θύματα σε ξέσπασμα βίας στο Ιράκ

    Παραμένει η Ιαπωνία στο Ιράκ

    Νέες επιθέσεις στο Ιράκ

    Μ. Ανατολή

    Ο Κάρτερ παρατηρητής στην Παλαιστίνη

    Ένταση στη Γάζα

    Ψηφίζουν οι Παλαιστίνιοι της Ιερουσαλήμ

    Επίθεση με στόχο Ισραηλινούς στη Γάζα

    Προβάδισμα στον Αμπάς

    Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα

    Ενώνουν τις δυνάμεις τους Λικούντ και Εργατικοί

    Επίθεση με πύραυλο στη Γάζα

    Επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    Εμπορική συμφωνία Ισραήλ - Αιγύπτου - ΗΠΑ

    Συνάντηση Χαμάς με Αμπάς

    Κυβέρνηση με τους Εργατικούς ετοιμάζει ο Σαρόν

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [05] Κοινωνία

    Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    16/12/2004 1:17:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Ξεκίνησε από τις πέντε τα ξημερώματα η απεργία των οδηγών ταξί, η οποία πρόκειται να διαρκέσει πέντε τα ξημερώματα της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου. Η απεργία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, καθώς, πέρα από το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ΣΑΤΑ, τελικά θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, ΠΟΙΕΑΤΑ, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί σε θέατρο της Αθήνας. Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις στα κόμιστρα της τάξης του 30%, τη στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία κάνουν λόγο για αυξήσεις που θα φτάσουν το 7%. Εξάλλου, ένα από τα βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί είναι η ελεύθερη κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες, καθώς θεωρούν, ότι το συγκεκριμένο μέτρο προκαλεί δυσκολίες στην επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, πάντως, έχει εκφράσει εξαρχής την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε παραχώρηση όσον αφορά στο ζήτημα των λεωφορειολωρίδων.

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [06] Πολιτική

    "Απέκρυψαν σοβαρά στοιχεία" Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    16/12/2004 1:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 4:24:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μεγάλη ήταν η ένταση και αλλεπάλληλες διακοπές το πρωί της Τετάρτης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά, λίγο πριν την κατάθεση του Γ. Παπαντωνίου. Οι τόνοι όμως χαμήλωσαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. Ο πρώην υπουργός Άμυνας απαίτησε από τη ΝΔ συγνώμη και κατηγόρησε τους κ.κ. Σπηλιωτόπουλο και Ζορμπά ότι απέκρυψαν από την εισαγγελία σοβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του. Οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά που δεν βοηθά στην προσπάθεια διερεύνησης της υπόθεσης και δηλώνουν ότι τα στοιχεία που ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι έχουν αποκρυβεί, βρίσκονται εξ αρχής στη δικογραφία. Aύριο ολοκληρώνονται οι εργασίες της εξεταστικής όσον αφορά στους μαρτυρες με την κατάθεση του υπουργού Άμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [07] Υγεία

    Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο στη Βουλή Νέα πολιτική στο χώρο των φαρμάκων

    16/12/2004 2:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ο διάλογος του υπουργείου Υγείας με τους αρμόδιους φορείς, για το νομοσχέδιο σχετικά με τη νέα πολιτική στον τομέα του φαρμάκου θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο πρόσθεσε, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος, αναφερόμενος σε πρόσφατες φήμες σχετικά με επικείμενη παραίτησή του τόνισε, ότι προήλθαν από κύκλους Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδος, αποκλείοντας το όποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

    Υγεία

    Νέα πολιτική στο χώρο των φαρμάκων

    Ελπίδες καταπολέμησης του σταφυλόκοκκου

    Τεστ "μυρίζεται" το Αλτσχάιμερ

    "Φορητή" στειρότητα

    Υπάρχει Άγγελος των νεογέννητων;

    Το μέλι σύμμαχος κατά του καρκίνου

    Πρωτεΐνη εναντίον εγκεφαλικών όγκων

    Τι κρύβουν τα σαμπουάν

    Σε 'χω δει, κάπου σε ξέρω

    Ευεργετικό για τα οστά το τοφού

    Ακίνδυνα τα υπερηχογραφήματα

    "Γονιμοποίηση" χωρίς σπέρμα

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [08] Κοινωνία

    Ικανοποίηση για το αίσιο τέλος Για κακούργημα οι πειρατές

    16/12/2004 2:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 5:56:32 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε η Εισαγγελέας στους 24χρονους, Λεονάρντ Μουρατάζ και Ρεσούζι Ντάζι, αλβανικής καταγωγής, που κατέλαβαν χθες το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αττικής στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος του Γέρακα. Με απόλυτη ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση η αίσια έκβαση της ομηρίας, που έληξε σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να πάθει κάποιος το παραμικρό. "Συγχαρήτηρια τα καταφέρατε, ήσασταν πολύ αποτελεσματικοί", ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, τον οποίο δέχθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ικανοποίησή του εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Νίκου Αθανασάκη. Θετικά σχολίασαν τη λήξη της λεωφορειοπειρατίας υπουργοί και βουλευτές, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν οι σχέσεις των Ελλήνων πολιτών με τους μετανάστες.

    Οι κατηγορίες

    Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως, Οικονόμου Σοφίας και στη συνέχεια στο γραφείο του 24ου τακτικού ανακριτή. Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, πιθανότατα τη Δευτέρα.

    Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Οι 24χρονοι εξέφρασαν τη λύπη τους για το συμβάν, τόνισαν πως εργάζονται εδώ και περίπου επτά χρόνια στη χώρα μας ως ελαιοχρωματιστές και ανέφεραν, πως δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν κάποιον, αλλά χρειάζονταν τα χρήματα για να επιστρέψουν στην Αλβανία.

    Μάλιστα, ο Λεονάρντ Μουρατάζ, μέσω του συνηγόρου του, υποστήριξε, ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παρασύρθηκε από τον συγκατηγορούμενό του.

    Η δικογραφία που θα σχηματιστεί βασίζεται τόσο στις καταθέσεις των δραστών, όσο και των ομήρων, που έζησαν δραματικές ώρες μέσα στο λεωφορείο

    Χαμόγελα ικανοποίησης

    Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλες τις πτυχές της υπόθεσης και τους χειρισμούς που οδήγησαν στην επιτυχή λήξη της λεωφοροπειρατείας . "Η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετώπισε πολύ σωστά την κρίση με την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση να μην υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές σε βάρος μεταναστών.

    Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του Πρωθυπουργού και της ελληνικής Κυβέρνησης για την αίσια έκβαση του χθεσινού συμβάντος, εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Αντώναρος μετέφερε τα συγχαρητήρια της Κυβέρνησης σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης και ιδιαίτερα στην Ελληνική Αστυνομία, που, όπως είπε," έκανε υποδειγματικά το καθήκον της".

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επαίνεσε τη μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ, διότι "στάθηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο συμβάν και μ αυτό τον τρόπο συνέβαλε στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης".

    "Είναι προφανή τα αισθήματα ικανοποίησης και ανακούφισης μετά το αίσιο τέλος της πειρατείας του λεωφορείου των ΚΤΕΛ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Τέλος, ο κ. Αθανασάκης επεσήμανε "τη σωστή λειτουργία και δράση των αστυνομικών δυνάμεων, όσων ενεπλάκησαν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, από την πολιτική ηγεσία έως τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και των άλλων φορέων που συμμετείχαν".

    Τη θλίψη του για το χθεσινό επεισόδιο εξέφρασε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας, ότι τέτοιες πράξεις δεν ταυτίζονται με την πλειοψηφία των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθηση, πως τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να επηρεάσουν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρίλερ τέλος

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [09] Πολιτική

    "Όχι" στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    16/12/2004 3:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τις κοινές θέσεις του ΚΚΕ και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας για το Αιγαίο και το Κυπριακό, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πενθήμερου ταξιδιού της στη γείτονα. Η ίδια εμφανίστηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το πρόγραμμα και τη δράση του ΚΚ Τουρκίας. Αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματός της για μη ένταξη, καθώς, όπως τόνισε, η συζήτηση περί των διαπραγματεύσεων δεν αφορά τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων στη χώρα αυτή. Επίσης, απέδωσε την εν λόγω κινητικότητα στον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ ΕΕ.

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [10] Αθλητισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    16/12/2004 3:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η καταξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου πέντε μήνες μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ευρώπης συνεχίζει να φέρνει νέες διακρίσεις για τους διεθνείς αλλά και τον ομοσπονδιακό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ. Νικοπολίδης, Δέλλας, Φύσσας, Σεϊταρίδης και Ζαγοράκης όπως επίσης και ο Γερμανός προπονητής, βρίσκονται μέσα στη σχετική λίστα που εξέδωσε την Πέμπτη η UEFA με τους υποψήφιους που θα απαρτίσουν την καλύτερη ομάδα της χρονιάς, (11άδα και ο προπονητής) για το 2004, διάκριση με την οποία πρώτη φορά τιμώνται έλληνες ποδοσφαιριστές ή προπονητής που δουλεύει στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι θα κριθούν από ψηφοφορία, στην οποία θα λάβουν μέρος οι χρήστες της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (www.uefa.com ).

    Αναλυτικά οι υποψηφιότητες

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Αντώνης Νικοπολίδης, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Βίτορ Μπαϊα, Πετρ Τσεχ, Ικερ Κασίγιας.

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ - Στο κέντρο της άμυνας: Πάολο Μαλντίνι, Αλεσάντρο Νέστα, Γιάαπ Σταμ, Κάρλες Πουγιόλ, Σολ Κάμπελ, Τζον Τέρι, Ζόρζε Αντράντε, Τραϊανός Δέλλας, Ρομπέρτο Αγιάλα, Ρικάρντο Καρβάλιο.

    - Αριστερά: Πατρίς Εβρά, Τζιανλούκα Τζαμπρότα, Τάκης Φύσσας, Φίλιπ Λαμ, Ασλεϊ Κόουλ.

    - Δεξιά: Γουίλιαμ Γκαλάς, Καφού, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μιγκέλ, Πάουλο Φερέιρα. ΜΕΣΟΙ - Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής: Στίβεν Τζέραρντ, Ρούμπεν Μπαράχα, Πατρίκ Βιεϊρά, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανίς.

    - Αριστερά: Ρομπέρ Πιρές, Αριεν Ρόμπεν, Ζερόμ Ροτέν, Πάβελ Νέντβεντ, Βιθέντε. - Δεξιά: Κλάρενς Ζέεντορφ, Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, Λουίς Φίγκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λουντοβίκ Ζιουλί.

    - Μεσοεπιθετικοί: Ζοάν Μικού, Κακά, Ντέκο, Ροναλντίνιο, Φρανκ Λάμπαρντ.

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ Αντριάνο, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Φερνάντο Μοριέντες, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Μίλαν Μπάρος, Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, Χένρικ Λάρσον, Αντρέι Σεβτσένκο, Γουέιν Ρούνι, Τιερί Ανρί.

    ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Τόμας Σάαφ, Ραφαέλ Μπενίτεθ, Αρσέν Βενγκέρ, Οτο Ρεχάγκελ, Ζοζέ Μουρίνιο.

    Αθλητισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Έτοιμος ο Μικές

    Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"

    Στέφθηκαν οι πρωταθλητές στο σκουός

    "Δαγκωτό" Ζάετς ψηφίζει η Πόρτσμουθ

    Ότο καλεί Ματέους

    Βγήκε στην αντεπίθεση η Τζόουνς

    Στην Ισπανία ο Γκρόνκιερ

    Άνοιξαν... σαμπάνιες στο UEFA

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [11] Παράξενα

    Η μπάλα είναι Ντάμα κούπα

    16/12/2004 4:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    "Ήξεις αφίξεις ου γκολ πετύχεις". Αυτή μάλλον ήταν η "ετυμηγορία" της κρυστάλλινης σφαίρας για μια ομάδα ποδοσφαίρου της Ρουμανίας. Η Universitatea Craiova έχει καιρό να "δει" το αντίπαλο τέρμα και κινδυνεύει με υποβιβασμό, αφού βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ιθύνοντες της ομάδας, επειδή το ταμείον είναι μείον, απέδωσαν την γκαντεμιά τους σε μάγια! Δεν σκέφτηκαν να αλλάξουν σύστημα ή να κάνουν καμιά μετεγγραφή, αλλά κατέφυγαν στην Πυθία της περιοχής τους, τη μάγισσα Mercedeza. Η μάγισσα κοίταξε τη σφαίρα της, διάβασε τα ταρώ, μέχρι και το φλιτζάνι τους είπε και κατέληξε! "Η ομάδα δεν είναι καταραμένη. Έχει κακή τύχη, μα θα επανέλθει", απεφάνθη η Mercedeza, στο εντός έδρας φιλικό, που είχε με τους παράγοντες της ομάδας. Κι επειδή οι παράγοντες μάλλον πλήρωσαν καλά, τους χάιδεψε λιγουλάκι τα αυτιά, τάζοντας τους και το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν!

    Πάντως, αγαπητοί ιθύνοντες, αν θέλετε και το Champions League μπορείτε να απευθυνθείτε είτε σε ισχυρότερα μέντιουμ, είτε στον Αϊ Βασίλη!

    Παράξενα

    Η μπάλα είναι Ντάμα κούπα

    Καλόγεροι με πέντε Νταν

    Ινδός "Κουταλιανός"

    "Καυτή" ληστεία

    Ιδιόρρυθμος ελέφαντας συναρπάζει τα πλήθη

    Εσείς να λέτε πως υπάρχει!

    Τους φίμωσε για το καλό τους!

    Προκαλεί η "άσπιλη αντισύλληψη"

    Η τιμή ...τιμή δεν έχει

    Αυτό το λόττο έπιασε τόπο!

    Προκαλεί η φάτνη με τον Μπέκαμ

    "Προφυλάσσουν" το όνομά τους

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [12] Πολιτική

    Συνάντηση Στεφανόπουλου-Αλαβάνου Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    16/12/2004 4:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο συναντήθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την πρώτη επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο κ Αλαβάνος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε, ότι ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη, ωστόσο σημείωσε, ότι "από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κερδίζεις από την εμπειρία και την σοφία που έχει αποκτήσει". Ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής, που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας τόνισε, ότι η χώρα μας πρέπει να επωφεληθεί της ευκαιρίας για να προωθήσει την επίλυση ελληνοτουρκικών εκκρεμοτήτων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επίσημη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη γείτονα, την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο και τη δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [13] Κοινωνία

    Κόντρα για τον αμίαντο "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    16/12/2004 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET - ΑΠΕ

    Σε επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων ανάθεσης σε εργολάβους της συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Σκουλάκη. Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε απο τον υπουργό να ανακαλέσει για το θέμα του αμιάντου. "Δεν ανακαλώ ούτε λέξη από τα όσα είπα για τις πλάκες αμιάντου στο Θριάσιο Νοσοκομείο", δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Απαντώντας στον Μ. Σκουλάκη, που υποστήριξε ότι δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά η επικινδυνότητα του κτιρίου, ο υπουργός είπε ότι οι υπουργοί Υγείας του ΠΑΣΟΚ, του κ. Σκουλάκη συμπεριλαμβανομένου, είναι "ένοχοι", και πρόσθεσε: "Αυτά που είπατε να πάτε να τα πείτε στους εργαζομένους στο Θριάσιο".

    Επικρίσεις για τις συμβάσεις με ιδιώτες

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι το Θριάσιο Νοσοκομείο είχε παραληφθεί το 1991, ενώ κατήγγειλε τον υπουργό ότι απέκρυψε τη γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και τη γνωμοδότηση του "Δημοκρίτου", ότι δεν υφίστανται ίνες αμιάντου στον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα λεγόμενα Κακλαμάνη δεν είναι τίποτα άλλο από μια μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης του ΕΣΥ.

    Από την πλευρά του, έντονα επικριτικός ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης προς τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας για τις συμβάσεις που υπέγραφαν με ιδιώτες, προκειμένου να λειτουργούν οι ηλεκτρομηχανολογικοί εξοπλισμοί των νέων νοσοκομείων.

    "Επαναδιαπραγματευόμαστε όλες τις σχετικές συμβάσεις, που στοίχισαν 32,5 εκατομμύρια ευρώ από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004", είπε ο υπουργός.

    Μέχρι τώρα, το Αττικό Νοσοκομείο πλήρωνε σε εταιρεία εργολάβων για να του λειτουργεί τα ηλεκτρομηχανολογικά 295.000 ευρώ το μήνα, ενώ με τη νέα συμφωνία θα πληρώνει 47.000 ευρώ το μήνα, τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, που προανήγγειλε παρόμοιες συμφωνίες και για τα άλλα νοσοκομεία.

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [14] Κοινωνία

    Από 1η Ιανουαρίου 2005 Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    16/12/2004 5:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κατά 7% ακριβότερα θα είναι από το νέο χρόνο τα εισιτήρια των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ όλης της χώρας, μετά από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιαπης. Με την ίδια απόφαση αναπροσαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου 2005 και τα εισιτήρια των αστικών γραμμών, τις οποίες εκμεταλλεύονται τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ζητούσαν μεγαλύτερες αυξήσεις στα κόμιστρα, κατά μέσο όρο πάνω από 15%, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης το τελευταίο εξάμηνο.

    Πολιτική

    Η πρώτη επίσκεψη στον Πρόεδρο

    Κατέθεσε και ο Γ. Παπαντωνίου

    Επαίνους στο ΚΚ Τουρκίας από Παπαρήγα

    Ο Παπούλιας στη Χαριλάου Τρικούπη

    Ενώπιον της Εξεταστικής ο Τσοχατζόπουλος

    Μπροστά η ΝΔ

    Σύσκεψη των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Τετ α τετ Καραμανλή-Παπούλια

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    Επιλογή συναίνεσης

    Κοινωνία

    Ψήφισαν Σαραγόσα

    Για κακούργημα οι πειρατές

    Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα

    "Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων"

    Περιπέτεια εν πλω

    Θρίλερ τέλος

    Ακριβαίνουν τα ΚΤΕΛ

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για "Πρεστίζ"

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Προσλαμβάνονται πολίτες ειδικών κατηγοριών

    Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

    Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    [15] Τεχνολογία

    Προσοχή - μην τον ανοίξετε! Ιός σε κάρτα Χριστουγέννων

    16/12/2004 5:49:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: BBC

    Επίκαιρος αλλά επικίνδυνος είναι ο νέος ιός που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες ηλεκτρονικής ασφάλειας προειδοποιούν τους χρήστες για την ύπαρξη ιού, που "κρύβεται" κάτω από τη μορφή χριστουγεννιάτικης κάρτας. Ο ιός Zafi-D "εισβάλλει" στους υπολογιστές μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσπαθώντας να απενεργοποιήσει τα "αντιβιοτικά" λογισμικά και να καταστρέψει τα αρχεία ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο, "ανοίγει" δρόμο στον δημιουργό του ιού, προκειμένου να ελέγξει το σύστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε εταιρεία, μέχρι τώρα περίπου το 10% των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων έχει "προσβληθεί" από τον συγκεκριμένο ιό. Η πρωτότυπη μορφή του Zafi-D εμφανίστηκε για πρώτη φορά αυτό τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει μεταλλαχθεί και μέχρι τώρα έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στη Νότια Αμερική και την Ιταλία, ενώ συνεχίζει να "μεταδίδεται" με γοργούς ρυθμούς.

    Στον ιστό του "ιού"

    Όταν ο χρήστης "ανοίξει" το αρχείο, εμφανίζεται στην οθόνη μια ηλεκτρονική χριστουγεννιάτικη κάρτα. Επιλέγοντας να διαβάσει το περιεχόμενο της κάρτας, ο χρήστης αντικρίζει δυο χαμογελαστά πρόσωπα.

    Για να "προσβληθούν" οι χρήστες από τον ιό, πρέπει να ανοίξουν το συνημμένο αρχείο της χριστουγεννιάτικης κάρτας, το οποίο περιέχει τον κωδικό για την αποθήκευση του Zafi-D στον υπολογιστή. Παρολαυτά, όπως επισημαίνουν οι εταιρείες ασφάλειας, οι περισσότεροι "σέρφερς" υποκύπτουν στον πειρασμό να ανοίξουν την κάρτα, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν ο ένας στον άλλο τον Zafi-D.

    Τεχνολογία

    Ιός σε κάρτα Χριστουγέννων

    Ο "Γαλιλαίος" πήρε διαβατήριο

    Ισχύς εν τη ενώσει

    "Τrendy" οχήματα-ρομπότ από το μέλλον

    Κινητό απενεργοποιεί βόμβες

    "Έργο ζωής" από δορυφόρους

    Σωτήρια η δύναμη της σκέψης

    Θετικά βλέπουν το internet οι μουσικοί

    Φοβού τους... "κυβερνο-ντετέκτιβ"!

    Ο "βενιαμίν" των γαλαξιών

    Μαθήματα κατά της μουσικής πειρατείας

    Τα SMS κατά του Aids!

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [16] Αθλητισμός

    Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"

    16/12/2004 5:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε δεύτερη μοίρα πέρασε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ρολφ Φρίνγκερ, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα και τις αποδεσμεύσεις τεσσάρων παικτών. Όπως ήταν φυσικό, η απομάκρυνση των Βόκολου, Ατματζίδη, Μάρκου και Κούτση, βρέθηκε στο επίκεντρο των ερωτήσεων των δημοσιογράφων, καθώς η ενέργεια της διοίκησης εξέπληξε πολλούς. Ο Αυστριακός προπονητής πάντως όπως είπε η απόφαση πάρθηκε από κοινού και ότι στόχος διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας είναι να υπάρξει σταδιακή ανανέωση του υλικού με παράλληλη μείωση του μέσου όρου ηλικίας.

    Θα δώσω ευκαιρίες σε όλους

    "Όλα τα θέματα τα συζητάμε με τη διοίκηση κι αυτό ήταν ένα θέμα που αποφασίστηκε από κοινού με όλους. Ήταν απόφαση που πήρε το προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση. Αυτό που προέχει είναι να συγκεντρωθεί η ομάδα για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιωνικό. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ποδοσφαιριστές και να ξεχάσουν τι υπάρχει τριγύρω. Ξέρουμε ότι οι δυο από τους παίκτες που φεύγουν ήταν έμπειροι και αρχηγοί. Είχαν ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Τώρα, βέβαια, δίνεται η ευκαιρία και στα άλλα παιδιά, αυτά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και να αναλάβουν ευθύνες, δείχνοντας τι αξίζουν και ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σ΄ αυτούς. Ίσως η στιγμή να μην ήταν κατάλληλη για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αφού αυτοί οι σχεδιασμοί σε μια ομάδα γίνονται στην αρχή της σεζόν ή στο τέλος, το καλοκαίρι, προκειμένου να ξεκινήσει η ομάδα όπως χρειάζεται. Με τις αλλαγές αυτές προσπαθούμε να βρούμε μια ηλικιακή ισορροπία και, μετά από το απογοητευτικό ξεκίνημα, όπου η ομάδα βγήκε έξω από τους ευρωπαϊκούς στόχους της και το ελληνικό πρωτάθλημα, θεωρήσαμε πως ίσως ήταν η κατάλληλη στιγμή για τις αλλαγές αυτές. Σίγουρα έως τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί νέοι παίκτες στην ομάδα και ξέραμε ότι σιγά-σιγά θα έρχονταν οι αλλαγές. Θεωρώ πως ήταν μια σωστή απόφαση, αλλά καλό είναι να βλέπουμε μπροστά πλέον", αναφερόμενος στην απόφαση της αποδέσμευσης τεσσάρων παικτών.

    Ο κ. Φρίνγκερ, ρωτήθηκε επίσης αν αυτές ήταν οι τελικές αποδεσμεύσεις ή θα υπάρξουν κι άλλες και απάντησε: "Θα υπάρχουν αλλαγές, δεν μπορώ να πω όμως κάτι. Μένουμε προς το παρόν εδώ. Είχα πει από την αρχή, όταν ήρθα, ότι 28 παίκτες είναι αρκετοί. Ένας πιο μειωμένος αριθμός κάνει την προπόνηση πιο ανταγωνιστική και θα ήθελα να δουλεύω με 24, το πολύ 25 παίκτες".

    Όσον αφορά τις φήμες ότι οι αποδεσμεύσεις έγιναν για να σπάσουν κλίκες παικτών που υπήρχαν στην ομάδα, ο Αυστριακός ήταν κατηγορηματικός: "Όχι, δεν πιστεύω πως υπάρχουν κλίκες στην ομάδα, αλλά γίνονται πολλά πράγματα γύρω από την ομάδα και όταν τελειώσουν αυτά, πρέπει η ομάδα να συγκεντρωθεί και να αφιερωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν ξέρω, αλλά αυτό που λέω είναι ότι η ομάδα πρέπει να αφοσιωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Ότι έγινε, έγινε. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ήρεμη ατμόσφαιρα τώρα, γιατί ο κόσμος περιμένει την ανάκαμψη της ομάδας και αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα".

    Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά σενάρια καθώς και στην απόκτηση του Δημήτρη Ζωγραφάκη.

    "Είναι γνωστό πως υπάρχουν κάποιες κινήσεις για μεταγραφές, αλλά παραμονές ενός αγώνα θα ήθελα να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι και όχι στις μεταγραφές. Υπάρχουν φήμες, πληροφορίες και, αν θα γίνει κάτι, θα γίνει, αλλά εγώ θέλω να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι της Κυριακής", απάντησε σχετικά σε ερώτηση για τον Μπακαγιόκο και συμπλήρωσε: "Έχω μιλήσει για όλα αυτά. Νομίζω πως οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν τις μεταγραφές και δεν θέλω να κάνω άλλο σχόλιο. Δεν θέλω να μιλάω συγκεκριμένα. Για κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν πληροφορίες, γίνεται έρευνα αγοράς, αλλά κάτι συγκεκριμένο δεν θέλω να πω. Υπάρχουν σχέδια. Το ρόστερ της ομάδας είχε 28 παίκτες. Οποίος φεύγει, υπάρχει υλικό για άμεση αντικατάσταση. Οι παίκτες που απομένουν θα αντικαθιστούν αυτούς που φεύγουν. Πιστεύω πως είναι καλός ο χρόνος για να δούμε, αυτοί που θα παίξουν αντί των παικτών που φεύγουν, τι αξίζουν. Βέβαια, καλό είναι αυτά να προγραμματιστούν τον Ιούλιο, πριν ξεκινήσει η ομάδα, αλλά τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να το προγραμματίσουμε. Την Κυριακή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε στην έδρα μας χωρίς τον κόσμο και ο Ιωνικός έχει δείξει εκτός έδρας ότι μπορεί να κερδίζει τα παιχνίδια. Είναι μια καλή ομάδα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σωστό τρόπο, για να πάρουμε τη νίκη".

    Όσον αφορά το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τον Δημήτρη Ζωγραφάκη, τόνισε: "Έχει ένα καλό παρελθόν στην Ξάνθη. Είναι παίκτης κέντρου που καλύπτει πολλές θέσεις και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά, χτύπησε στο γόνατο, γίνονται οι εξετάσεις και πιστεύω πως δεν θα είναι κάτι πολύ σοβαρό".

    Τέλος μίλησε και για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ιωνικό, αλλά και τις ευκαιρίες που είχαν ως τώρα οι παίκτες, είπε: "Μερικοί παίκτες δεν θα είναι στην αποστολή, άλλοι ξεκινούσαν, άλλοι δεν ξεκινούσαν. Όλοι ως τώρα μπήκαν στη διαδικασία και οπωσδήποτε, τώρα που φεύγουν κάποιοι, υπάρχει το κίνητρο μερικοί παίκτες να πάρουν την ευκαιρία και να δείξουν την αξία τους, ώστε να έχουν μελλοντικά μεγαλύτερη συμμετοχή. Είναι μια ευκαιρία και κάποιοι που δεν χρησιμοποιούνται, όπως ο τερματοφύλακας Φερνάντεζ, έχει τώρα την ευκαιρία και στα επόμενα παιχνίδια να δείξει την αξία του και να δούμε όπως και για άλλους τι αξίζουν. Στην προπόνηση το έδειξαν, αλλά άλλο η προπόνηση, άλλο το παιχνίδι. Μέχρι τώρα ήμασταν 28 στο ρόστερ και κάθε φορά έλειπαν 10 από την αποστολή, τώρα θα δοθεί η ευκαιρία σε μερικούς να είναι παρόντες. Θέλω να βρω μια ισορροπία μεταξύ μεσαίας γραμμής και άμυνας. Δεν υπάρχει αυτή η ισορροπία και στην άμυνα θα γίνει προσπάθεια, για να ενισχυθεί και να καλυφθεί η απουσία του Βόκολου. Δεν μπορεί να κάνουμε εύκολη νίκη, πάντα υπάρχουν δυσκολίες και το πιο σοβαρό για την επιτυχία είναι να συγκεντρωθούν οι παίκτες. Υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα και θέλω να δω μια ομάδα να παίζει δυνατά με επιθετικότητα και θα περιμένω την ευκαιρία να το δούμε αυτό την Κυριακή με τον Ιωνικό".

    Αθλητισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Έτοιμος ο Μικές

    Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"

    Στέφθηκαν οι πρωταθλητές στο σκουός

    "Δαγκωτό" Ζάετς ψηφίζει η Πόρτσμουθ

    Ότο καλεί Ματέους

    Βγήκε στην αντεπίθεση η Τζόουνς

    Στην Ισπανία ο Γκρόνκιερ

    Άνοιξαν... σαμπάνιες στο UEFA

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [17] Κόσμος

    Κατηγορίες Γιούσενκο

    16/12/2004 5:19:00 μμ

    Ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούσενκο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι επιδιώκει να διαταράξει την ψηφοφορία. Οι προεδρικές εκλογές αναμένεται να γίνουν στις 26 Δεκεμβρίου. "Δεν έχουμε την εγγύηση 100% ότι δεν θα διαταραχθούν οι εκλογές της 26ης Δεκεμβρίου", υπογράμμισε ο Γιούσενκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και έκανε λόγο για προκλήσεις κατά την προετοιμασία των εκλογών σε ορισμένες περιοχές. Ο Γιούσενκο προβλέπεται ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών που επαναλαμβάνονται στις 26 Δεκεμβρίου με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά την ακύρωση της ψηφοφορίας της 21ης Νοεμβρίου λόγω εκτεταμένης νοθείας. Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Γιούσενκο είναι έτοιμοι να κάνουν πορείες στους δρόμους του Κιέβου σε περίπτωση νίκης του.

    Κόσμος

    "Επίθεση" Λάντεν κατά της Σ Αραβίας

    Κίνηση καλής θέλησης από τις ΗΠΑ

    Κατηγορίες Γιούσενκο

    Παραιτήθηκε Βρετανός υπουργός

    Δικάζεται ερήμην ο Ζαρκάουι

    Προσπάθειες για κυβέρνηση στη Ρουμανία

    Απειλεί την Ιαπωνία η Β. Κορέα

    Νεκρός Τούρκος όμηρος

    Σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Ινδία

    Αιματηρή επιχείρηση στην Αϊτή

    Εκτέλεση βουδιστή στην Ταϊλάνδη

    Σεισμική δόνηση στις νήσους Κέιμαν

    Ιράκ

    Δέκα νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Κερμπάλα

    Θανάσιμη πτώση ελικοπτέρου στο Ιράκ

    Συστηματικά τα βασανιστήρια στο Ιράκ

    "Στο σκαμνί" έμπιστοι του Σαντάμ

    Νεκρός κορυφαίος συνεργάτης του Αλ Ζαρκάουι

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Αυξημένο το ενδιαφέρον για τις ιρακινές εκλογές

    Έργο του Αλ Ζαρκάουι η επίθεση στην Πράσινη Ζώνη

    "Έφαγε" τρία χρόνια για τη δολοφονία του Ιρακινού

    Νέα θύματα σε ξέσπασμα βίας στο Ιράκ

    Παραμένει η Ιαπωνία στο Ιράκ

    Νέες επιθέσεις στο Ιράκ

    Μ. Ανατολή

    Ο Κάρτερ παρατηρητής στην Παλαιστίνη

    Ένταση στη Γάζα

    Ψηφίζουν οι Παλαιστίνιοι της Ιερουσαλήμ

    Επίθεση με στόχο Ισραηλινούς στη Γάζα

    Προβάδισμα στον Αμπάς

    Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα

    Ενώνουν τις δυνάμεις τους Λικούντ και Εργατικοί

    Επίθεση με πύραυλο στη Γάζα

    Επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    Εμπορική συμφωνία Ισραήλ - Αιγύπτου - ΗΠΑ

    Συνάντηση Χαμάς με Αμπάς

    Κυβέρνηση με τους Εργατικούς ετοιμάζει ο Σαρόν

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [18] Αθλητισμός

    Έτοιμος ο Μικές

    16/12/2004 6:31:00 μμ

    Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα υποδεχθεί η Χαλκηδόνα τον Παναθηναϊκό στον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή. Ο Χρήστος Μικές, που αντιμετώπιζε πρόβλημα στους κοιλιακούς, συμμετείχε κανονικά στην σημερινή προπόνηση και τέθηκε στην διάθεση του Γιώργου Παράσχου, ενώ στην αποστολή θα επιστρέψει και ο Γιώργος Σίμος, ο οποίος εξέτισε την μία αγωνιστική τιμωρίας από την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Πέρυσι οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 0-0 αλλά φέτος τόσο οι "πράσινοι", όσο και η ομάδα της Νίκαιας θέλουν τη νίκη για να μείνουν μέσα στους στόχους τους.

    Για αυτό το λόγο την Κυριακή αναμένεται αρκετός κόσμος στο γήπεδο, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να έχουν τον πρώτο λόγο, στην κερκίδα.

    Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Χαλκηδόνας τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να προπωλούνται από τα γραφεία της ΠΑΕ (Κνωσού 49β Νίκαια) ενώ την Κυριακή θα διατίθονται στο κοινό, τόσο το πρωί από τις11έως τις 1, όσο και το απόγευμα από τις 5.

    Τα εισιτήρια τιμώνται: 20 ευρώ στις θύρες 3, 7 και 8, 25 ευρώ στις θύρες 1-2, 30 ευρώ στην θύρα 6 και 40 ευρώ στα επίσημα (θύρα 5). Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει η ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά κάτω των 16 ετών και τις γυναίκες.

    Αθλητισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Έτοιμος ο Μικές

    Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"

    Στέφθηκαν οι πρωταθλητές στο σκουός

    "Δαγκωτό" Ζάετς ψηφίζει η Πόρτσμουθ

    Ότο καλεί Ματέους

    Βγήκε στην αντεπίθεση η Τζόουνς

    Στην Ισπανία ο Γκρόνκιερ

    Άνοιξαν... σαμπάνιες στο UEFA

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [19] Αθλητισμός

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    16/12/2004 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη του εσωτερική μεταγραφή πραγματοποίησε ο Άρης, που ανανέωσε το συμβόλαιο του Σέρτζιο Μαρικά για ένα ακόμη χρόνο. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως η διοίκηση μετά και από τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Χατζάρα, "δέσμευσε" για ένα ακόμη χρόνο τον παίκτη.

    Ικανοποιημένος ο Βραζιλιάνος

    Ο Σέρτζιο Μαρικά είναι 24 ετών, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και ήρθε το περασμένο καλοκαίρι από την Αβάϊ (ομάδα Β΄ κατηγορίας της Βραζιλίας). Πριν από μερικές εβδομάδες το θέμα της συνεργασίας του με τον Άρη ήρθε στο προσκήνιο λόγω της μακρόχρονης απουσίας του στη πατρίδα του αφού δεν κατάφερε να πάρει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα έγκαιρα.

    Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σαφώς ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη. «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την απόφαση της διοίκησης του Άρη, γιατί μου δίνεται τώρα η ευκαιρία χωρίς άγχος να δείξω την αξία μου, αλλά και να βοηθήσω την ομάδα μου όπως μπορώ. Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου και πιστεύω πως τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν, θα τις αξιοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο».

    Θετικό αποτέλεσμα στο νησί

    Από εκεί και πέρα ο τεχνικός των "κίτρινων" έχει στρέψει την προσοχή του στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Κέρκυρα όπου το ζητούμενο είναι μόνο το θετικό αποτέλεσμα στο νησί των Φαιάκων. «Επειδή έχουμε ίδιους στόχους με την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε, πρέπει να γυρίσουμε από το νησί με θετικό αποτέλεσμα, μικρό ή μεγάλο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα στην Κέρκυρα. Ελπίζω να έχουμε την καλή αγωνιστική συμπεριφορά που παρουσιάζουμε στα τελευταία παιχνίδια και αισιοδοξώ ότι θα πάρουμε αυτό που θέλουμε».

    Σε ό,τι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ο πρώην προπονητής του Αιγάλεω τόνισε: «Τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει, για την ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικούς παίκτες, κατάφερε η διοίκηση να τον εκπληρώσει. Αυτό δείχνει τη θέληση και τη δυναμική που υπάρχει για την ισχυροποίηση της ομάδας. Δείχνει τη βούληση για να παρουσιάσει ο Άρης ένα νέο πρόσωπο, πιο δυνατό, από τον Ιανουάριο και μετά».

    Αθλητισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Έτοιμος ο Μικές

    Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"

    Στέφθηκαν οι πρωταθλητές στο σκουός

    "Δαγκωτό" Ζάετς ψηφίζει η Πόρτσμουθ

    Ότο καλεί Ματέους

    Βγήκε στην αντεπίθεση η Τζόουνς

    Στην Ισπανία ο Γκρόνκιερ

    Άνοιξαν... σαμπάνιες στο UEFA

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [20] Αθλητισμός

    Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ

    16/12/2004 6:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 7:28:08 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την τιμωρία της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αντιμετώπισε ο Αρσέν Βενγκέρ, για τις δηλώσεις του κατά του Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ μετά τον αγώνα της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Πρέμιερ Λιγκ. Στον Αλσατό τεχνικό επεβλήθη πρόστιμο 15.000 λιρών ενώ του έγινε αυστηρή επίπληξη και παράλληλα του απηύθυνε προειδοποίηση για μελλοντική του συμπεριφορά. Όλη η ιστορία είχε αρχίσει τον Οκτώβριο όταν στο ντέρμπι των δύο ομάδων στο Όλντ Τράφορντ, ο Ολλανδός είχε κερδίσει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο εξόργισε τον προπονητή των "κανονιέρηδων". Στο παιχνίδι αυτό η Άρσεναλ έχασε το σερί των 49 αγώνων χωρίς ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ.

    Το όνομ αυτού Τόλντο

    Από εκεί και πέρα ο Βενγκέρ θέλει να ενισχύσει την ομάδα του στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Βλέποντας πως υπάρχει καίριο πρόβλημα όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, ο Αλσατός προσανατολίζεται να φέρει από τώρα στο Χάϊμπουρι τον Ιταλό πορτιέρο Φραντσέσκο Τόλντο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», οι "κανονιέρηδες" έχουν κάνει πρόταση στον τερματοφύλακα της Ίντερ και ευελπιστούν να τον φέρουν από τώρα στο Λονδίνο.

    Αθλητισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Έτοιμος ο Μικές

    Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"

    Στέφθηκαν οι πρωταθλητές στο σκουός

    "Δαγκωτό" Ζάετς ψηφίζει η Πόρτσμουθ

    Ότο καλεί Ματέους

    Βγήκε στην αντεπίθεση η Τζόουνς

    Στην Ισπανία ο Γκρόνκιερ

    Άνοιξαν... σαμπάνιες στο UEFA

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr

    [21] Αθλητισμός

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    16/12/2004 7:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2004 7:41:44 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, βρίσκονται πλέον οι απολογίες των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου. Οι δύο Έλληνες αθλητές απέστειλαν εγγράφως την δική τους εκδοχή για τις κατηγορίες που τους προσάπτει η IAAF για τη μη εμφάνιση τους σε τρεις έλεγχους ντόπινγκ. Οι δύο πρωταθλητές μετάβησαν στα γραφεία του ΣΕΓΑς όπου και ενημέρωσαν την Ελληνική Ομοσπονδία για την αποστολή των απολογιών εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας. Σε αυτές αναφέρουν μεταξύ άλλων πως ουδέποτε έκαναν κάποια τέτοια παράβαση του κανονισμού ελέγχου ντόπινγκ, ούτε αρνήθηκαν ποτέ να περάσουν από τη συγκεκριμενη διαδικασία. Εξελίξεις υπήρχαν και για τον τέως προπονητή των δύο Ολυμπιονικών, Χρήστο Τζέκο, ο οποίος ζήτησε και πήρε 10ημερη προθεσμία, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά του.

    "Ενοχή χωρίς περιθώρια αντίλογου"

    Παράλληλα, οι δικηγόροι του Κώστα Κεντέρη Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γρηγόρης Ιωαννίδης, εξέδωσαν σήμερα από κοινού ανακοίνωση Τύπου για τις κατηγορίες που "βαρύνουν" τον Έλληνα αθλητή. Οι δύο νομικοί χαρακτηρίζουν ανυπόστατες και απαράδεκτες τις κατηγορίες αυτές και τονίζουν πως σύντομα θα λάμψει η αλήθεια.

    Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Κώστας Κεντέρης «έχει ήδη θεωρηθεί ένοχος μέχρι να αποδειχθεί αθώος» από μερίδα του Τύπου, ενώ όπως τονίζουν: «Αναμένουμε την σύγκληση μιας ανεξάρτητης δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, ούτως ώστε να συντρίψουμε τις κατηγορίες στην ακροαματική διαδικασία».

    Η ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν οι δύο νομικοί της υπεράσπισης του Κ. Κεντάρη:

    «Μετά από προσεχτική μελέτη του κατηγορητηρίου της ΙΑΑF υποβάλλαμε την γραπτή απολογία μας, τονίζοντας ότι δεν αποδεχόμαστε τις κατηγορίες, αφού αυτές είναι ανυπόστατες και απαράδεκτες. Ο κ. Κεντέρης έχει ήδη θεωρηθεί ένοχος μέχρι να αποδειχθεί αθώος [!] από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ως εκ τούτου θα αναμένουμε την σύγκληση μιας ανεξάρτητης δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, ούτως ώστε να συντρίψουμε τις κατηγορίες στην ακροαματική διαδικασία, η οποία ευελπιστούμε θα ακολουθήσει τους κανόνες της φυσικής δικαιοσύνης και του audi alteram partem [άκουσε και την άλλη πλευρά] τους κανόνες της ΙΑΑF αλλά και τις βασικές αρχές της Νομικής Επιστήμης. Άλλωστε η ΙΑΑF έχει προαναγγείλει την παραπομπή της υπόθεσης στην Ελληνική ομοσπονδία. Οι καθ ολοκληρίαν παράτυπες ενέργειες των υπευθύνων θα αποκαλυφθούν και η κοινή γνώμη θα γνωρίσει την αλήθεια σε όλες της τις διαστάσεις".

    Αθλητισμός

    Ψηφίστε ελληνικά

    Στα χέρια της IAAF το θέμα Κεντέρη-Θάνου

    Καλύτερ να μασάς Βενγκέρ

    "Αρειανός" για έναν ακόμα χρόνο

    Έτοιμος ο Μικές

    Φρίνγκερ: "'Ηξερα για τις αποδεσμεύσεις"

    Στέφθηκαν οι πρωταθλητές στο σκουός

    "Δαγκωτό" Ζάετς ψηφίζει η Πόρτσμουθ

    Ότο καλεί Ματέους

    Βγήκε στην αντεπίθεση η Τζόουνς

    Στην Ισπανία ο Γκρόνκιερ

    Άνοιξαν... σαμπάνιες στο UEFA

    Champions League

    Κληρώνει για τους "16"

    "Γη και ύδωρ" προσφέρει η Τσέλσι για Χοακίν

    "Χρυσά" τα γάντια του Τσέχ

    Στη Χάκεν ο Λούσιτς

    Διατήρησε τα "σκήπτρα" ο Βερμπακόφσκις

    Στα ίχνη του Μοριέντες οι "κόκκινοι"

    Το "φαινόμενο" ψηφίζει Αντριάνο

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    Για πάντα στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ

    Εύσημα Ντεσάμπ στους παίκτες

    Κόστισε το β ημίχρονο

    Μπενίτεθ: "Μαζί με Τζέραρντ"

    Motorsport

    Δεξιοτεχνία Ηρακλείου, αποτελέσματα

    Κυριακάτικη απόδραση!

    Τρία μονοθέσια η McLaren

    Memorial ΣΟΑΑ, συμμετοχές

    Παράδειγμα εξ Αμερικής

    No limit Action στο Athens Trophy

    Νίκη εντός έδρας για Αθανασιάδη

    Τα σχέδια της Lion Hellas για το 2005

    Με τον καλύτερο αγώνα τελείωσαν οι αναβάσεις

    Τελική Βαθμολογία Αναβάσεων 2004

    Τελική βαθμολογία Micra Racing Cup

    1ο Track Day του 106sportClub

    motorsport.ert.gr

    cinema.ert.gr

    book.ert.gr

    theatro.ert.gr

    nature.ert.gr


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 December 2004 - 17:51:33 UTC