Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 και 17 Δεκεμβρίου Αλλεπάλληλες απεργίες
  • [02] Η UEFA κάλεσε ξανά τον Ολυμπιακό σε απολογία
  • [03] Προβλέπει συναίνεση Δηλώσεις Μίκη για Πρόεδρο Δημοκρατίας
  • [04] Νέα πυρά Αθανασάκη στην κυβέρνηση
  • [05] Κόντρα στη Βουλή για το πετρέλαιο Αντιπαράθεση για το επίδομα θέρμανσης
  • [06] Επίσημη επίσκεψη μετά από 18 χρόνια Κοντά στους Έλληνες της
  • [07] Βόλεϊ και "άγιος ο... Αλλάχ"
  • [08] Να μειωθούν τα λάθη ζήτησε ο Πορτογάλος "Σχολείο" από τον Σάντος
  • [09] Προειδοποιούν για "λουκέτο" μετά τις γιορτές Κλείνουν και πάλι τα ΤΕΙ
  • [10] Αμφίβολος για τη Νεάπολη ο Τζιοβάνι
  • [11] "Πάνοπλη" στο ΟΑΚΑ η Χαλκηδόνα
  • [12] Για έξι μήνες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση Ζητούν αναβολή των
  • [13] Την Τετάρτη η έκθεση Κομισιόν για τα στατιστικά Κανένας κίνδυνος
  • [14] Τους καλεί να ψηφίσουν τον Αμπάς Παραιτείται από τη διεκδίκηση ο

    [01] Κοινωνία

    Στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 και 17 Δεκεμβρίου Αλλεπάλληλες απεργίες νοσοκομειακών γιατρών

    26/11/2004 7:24:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει για τις 29 Νοεμβρίου, 10 και 17 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, νέο ενιαίο ιατρικό μισθολόγιο αξιοπρεπές με ενσωμάτωση επιδομάτων στους βασικούς μισθούς, ποιοτικά προγράμματα εφημεριών στο σύνολο της χώρας, κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικής υπηρεσίας, αναγνώριση της ανθυγιεινότητας της εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία και διπλασιασμό των κρατικών δαπανών για την Υγεία.

    [02] Champions League

    Η UEFA κάλεσε ξανά τον Ολυμπιακό σε απολογία

    26/11/2004 7:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τρίτωσε το κακό για τον Ολυμπιακό. Για τρίτη φορά φέτος η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον της UEFA για τη συμπεριφορά των οπαδών της, σε ευρωπαϊκό αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ. Μετά τις ποινές για τις δύο αναμετρήσεις με τη Μονακό στο πριγκιπάτο και στο στάδιο Καραϊσκάκη που κόστισαν στον Ολυμπιακό περίπου 20.000, νέα "καμπάνα" αναμένεται να ηχήσει για τον πειραϊκό σύλλογο για τα αναμμένα καπνογόνα των οπαδών του, πριν από την σέντρα με τη Λα Κορούνια, αλλά και στην επίτευξη του γκολ του Τζόρτζεβιτς, γεγονός που στάθηκε αιτία τρίλεπτης καθυστέρησης της αναμέτρησης. Παράλληλα καταγράφηκε από τον παρατηρητή και ο "συνωστισμός", που επικρατούσε σε κάποια τμήματα της εξέδρας.

    [03] Πολιτική

    Προβλέπει συναίνεση Δηλώσεις Μίκη για Πρόεδρο Δημοκρατίας

    26/11/2004 7:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2004 8:01:34 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Οι συζητήσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέρχονται και πάλι στην προσκήνιο αυτή τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Προσερχόμενος την Πέμπτη το βράδυ, στο θέατρο "Βέμπο", ο Μίκης Θεοδωράκης προέβλεψε ότι θα υπάρξει συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα ήθελε να είναι ο ίδιος υποψήφιος απάντησε με νόημα ότι "άργησε να γίνει η πρόταση για Πρόεδρο προερχόμενο από την Αριστερά". Πρόσθεσε ακόμα ότι θα ήθελε να δει μια υποψηφιότητα από την Αριστερά, όπως αυτή του Μανώλη Γλέζου, του Χαρίλαου Φλωράκη και γιατί όχι αυτή του Νίκου Κωνσταντόπουλου . Εξάλλου, υπέρ μίας γυναικείας παρουσίας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας τάχθηκε νωρίτερα σήμερα η Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Υπέρ μίας γυναικείας παρουσίας η Πετραλιά

    "Σαφώς και μπορεί να είναι γυναίκα η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας και η επιλογή της δεν θα είναι λόγω του φύλου, αλλά λόγω των ικανοτήτων της" τόνισε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού.

    Νωρίτερα, επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης καταλόγισε και στα δυο μεγάλα κόμματα, μέσα από την παρατεταμένη προεδρολογία η Αλέκα Παπαρήγα.

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η εκλογή του Προέδρου δεν απασχολεί το λαό, γιατί δεν πρόκειται να του λύσει τα προβλήματα και επεσήμανε ότι η παρατεταμένη συζήτηση για το θέμα ευτελίζει το θεσμό του Προέδρου.

    [04] Πολιτική

    Νέα πυρά Αθανασάκη στην κυβέρνηση

    26/11/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Οικονομία, εξοπλισμοί, επίδομα θέρμανσης και στρατιωτική θητεία βρέθηκαν την Παρασκευή στο στόχαστρο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη. Ο κ. Αθανασάκης επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, κάνοντας λόγο για "δηλώσεις Αλογοσκούφη εσωτερικού και εξωτερικού" καλώντας τον ίδιο και την κυβέρνηση "να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν τη ζημιά που έχουν κάνει στην ελληνική κοινωνία με όλες αυτές τις καταστάσεις". Ναυάγιο χαρακτήρισε ο κ. Αθανασάκης τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής για τους εξοπλισμούς, σε ό,τι αφορά τους στόχους της κυβέρνησης, ιδίως μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Τύπου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί "να εκδώσει η ίδια το πόρισμα της Επιτροπής".

    "Αποκαλύπτεται η αλήθεια για τους εξοπλισμούς"

    Μάλιστα, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι θέση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η αποκάλυψη όλης της αλήθειας, η οποία "αποκαλύπτεται και στην Επιτροπή και με τα δημοσιεύματα του Τύπου", ενώ εκτίμησε ότι κατέπεσαν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με την επιχειρησιακή ικανότητα των TOR M1, την τιμή και την εγγύηση.

    "Η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται ότι διαβάζουν διαδοχικά τα άρθρα του νόμου", τόνισε ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε πως "όταν θα διαβάσει ολόκληρη την ελληνική νομοθεσία η οποία διέπει τις συγκεκριμένες συμβάσεις, θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει και όλα τα υπόλοιπα που υποστηρίζουμε από την αρχή".

    Τόνισε, επίσης, ότι το κονδύλι για να δώσει σήμερα η κυβέρνηση το επίδομα θέρμανσης υπάρχει, καθώς έχουν εισπραχθεί περίπου 150 εκ. ευρώ επιπλέον το 2004 από φόρους, λόγω της διαφοράς τιμής πώλησης του πετρελαίου.

    "Ζητούμε απαντήσεις επί της ουσίας"

    Σχολιάζοντας τις επικριτικές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, που είχαν αποδέκτη το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι οι προσωπικές επιθέσεις "δεν εξυπηρετούν σε τίποτα την κυβέρνηση" και ζήτησε απαντήσεις "επί της ουσίας".

    Για "αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εξαπάτηση" έκανε λόγο ο κ. Αθανασάκης σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μείωση της στρατιωτικής θητείας.

    Η επίθεση του κ. Αθανασάκη προς τον Υπουργό Οικονομίας ακολούθησε τις δηλώσεις του δεύτερου ο οποίος, μιλώντας την Πέμπτη, σε βουλευτές της ΝΔ ανέφερε ότι μετά την αναθεώρηση των στοιχείων το 2005, θα είναι η πρώτη χρονιά που η Ελλάδα θα έχει πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% και ουσιαστικά θα έχει μπει με το σπαθί της στην ΟΝΕ. Λίγο αργότερα, ο κ. Αλογοσκούφης σε νεώτερες δηλώσεις του διευκρίνισε πως με τα στοιχεία εκείνης της εποχής η Ελλάδα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μείωση της θητείας από το 2005

    Συνέχεια στην αντιπαράθεση

    "Στόχος η μείωση του ελλείμματος"

    [05] Οικονομία

    Κόντρα στη Βουλή για το πετρέλαιο Αντιπαράθεση για το επίδομα θέρμανσης

    26/11/2004 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για λήψη πρόσθετων μέτρων σε περίπτωση έξαρσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ώστε η Ελλάδα να έχει αυτή τη στιγμή τη χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση στο πετρέλαιο θέρμανσης και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία . "Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κλίμα υστερίας στον κόσμο" είπε χαρακτηριστικά. Απραξία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Χρήστος Παπουτσής σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές. Σκληρή κριτική για το ίδιο θέμα επεφύλαξε στην κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Δηλώσεις Αθανασάκη

    Ο Νίκος Αθανασάκης, υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις για το επίδομα θέρμανσης του Γιώργου Αλογοσκούφη και του Γιώργου Βουλγαράκη όταν ήταν βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

    "Ο υπουργός Οικονομίας είχε ζητήσει το 2000 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δώσει το επίδομα των 100.000 δραχμών" τόνισε ο Ν. Αθανασάκης υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε τελικά το επίδομα όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν 28-30 δολάρια το βαρέλι, ενώ σήμερα η τιμή του είναι 45-55 δολάρια.

    [06] Πολιτική

    Επίσημη επίσκεψη μετά από 18 χρόνια Κοντά στους Έλληνες της Αλεξάνδρειας

    26/11/2004 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Στην Αλεξάνδρεια, πρώτο σταθμό της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Αίγυπτο, βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής, όπου συναντήθηκε με τον πρόσφατα εκλεγέντα Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας. Αύριο θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου και η συζήτησή τους αναμένεται να επικεντρωθεί σε διμερή θέματα, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας τους στενούς δεσμούς της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. Ο κ. Καραμανλής είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής, τα τελευταία 18 χρόνια.

    Εγκάρδια συνάντηση στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας

    Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Αίγυπτο από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος μίλησε με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου. "Φυλάττουμε Θερμοπύλες σε δύσκολες συνθήκες, αλλά η παρουσία σας εδώ μας δίνει δύναμη και ξέρουμε, ότι η Ελλάδα δεν μας ξεχνάει ποτέ", είπε ο Πατριάρχης στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας, ότι στήριγμα του Πατριαρχείου είναι και οι απόδημοι Ελληνες.

    Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής δήλωσε, ότι θα είναι συμπαραστάτης στην αποστολή του Πατριαρχείου, ώστε να συνεχίσει "την προσπάθειά του συνολικά στην αφρικανική ήπειρο, όπου προωθεί τις αξίες του χριστιανισμού και του ελληνισμού".

    Ο πατριάρχης χάρισε στον πρωθυπουργό τον Σταυρό του Πατριαρχείου και από μία εικόνα του Χριστού και της Παναγίας στην κ. Καραμανλή, ενώ ο πρωθυπουργός ανταποδίδοντας το δώρο χάρισε στον κ. Θεόδωρο ένα εγκόλπιο.

    "Η Ελλάδα θα στηρίξει τους ομογενείς"

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σπίτι του ποιητή Κ.Π.Καβάφη, που λειτουργεί ως μουσείο και τη νέα Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη. Αφού ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης, η οποία άρχισε να λειτουργεί πριν από δύο χρόνια, δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τη σύγχρονη τεχνολογία, που χρησιμοποιείται, όσο και από τα ιστορικής αξίας βιβλία, που εκτίθενται. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη βιβλιοθήκη "ζωντανό οργανισμό, που είναι ορόσημο όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο", ενώ ανέφερε, ότι αποτελεί γέφυρα πολιτισμού, ειρήνης, συνεργασίας και ευημερίας.

    Έπειτα, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδρεια και υπογράμμισε τον ρόλο της τόσο για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών όσο και για την προσφορά της στον ελληνισμό.

    Μιλώντας στους Έλληνες ομογενείς υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την ρεαλιστική και ορθολογική ενίσχυση της συνέχισης της ελληνικής παρουσίας στην Αίγυπτο. Επίσης, επεσήμανε, πως πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των ελληνικών εμπορικών επιμελητηρίων με την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για την τόνωση της εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Ακόμα, ανέφερε, ότι ήδη εξετάζεται περαιτέρω αμοιβαία χορήγηση υπηκοοτήτων από την Ελλάδα και την Αίγυπτο και σημείωσε ότι θα υπάρξει ειδική πολιτική τόσο για τη στήριξη της ελληνικής κοινότητας, όσο και για την προστασία και την αξιοποίηση της περιουσίας της.

    Ο πρόεδρος της ελληνικής παροικίας παρέδωσε στον πρωθυπουργό φωτογραφία από την επίσκεψη, το 1957, του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στην έδρα την παροικίας.-

    Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αχμέντ Ναζίφ και θα καταθέσει στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη και στο Μαυσωλείο του Σαντατ. Οι δύο αντιπροσωπείες θα υπογράψουν συμφωνίες για την αποφυγή διπλής φορολογίας και για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία των κέντρων ερευνών και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

    Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψης ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος θα του παραθέσει και γεύμα εργασίας. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στις Πυραμίδες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Αίγυπτο ο Κ. Καραμανλής

    [07] Αθλητισμός

    Βόλεϊ και "άγιος ο... Αλλάχ"

    26/11/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα τελευταία χρόνια η έλευση λαμπερών αστεριών από όλο τον κόσμο στο ιταλικό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις "μετοχές" της ιταλικής (Serie A) στο "χρηματιστήριο" του φιλέ και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι πολλοί άνθρωποι του αθλήματος θεωρούν το καμπιονάτο ως τη "Μέκκα του ευρωπαϊκού βόλεϊ". Έτσι μετά τις Βραζιλία και Ιαπωνία ενδιαφέρον για το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν οι 14 ιταλικές ομάδες στο φιλέ, εκδήλωσε και ο δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός του Κατάρ "Al Jazeera Sport", ο οποίος σήμερα αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του καμπιονάτο, που σύντομα θα μπορούν να παρακολούθουν περίπου 340 εκατομμύρια τηλεθεατές.

    Μήνυμα ειρήνης στέλνει το ιταλικό βόλεϊ

    "Για μας, τους Ευρωπαίους, το όνομα ''Al Jazeera'' συχνά συνδέθηκε με λυπηρά γεγονότα" σχολίασε ο πρόεδρος της λίγκα, Ντιέγκο Μόσνα, σπεύδοντας να συμπληρώσει: "Όμως, η Μέση Ανατολή είναι ένα από τα ''οχυρά'' του πολιτισμού μας και μας αρέσει να σκεπτόμαστε ότι το ιταλικό βόλεϊ θα στείλει ένα μεγάλο μήνυμα, εκείνο της ειρήνης και του αθλητισμού".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τους αγώνες Γκραν Πρι Μοτοσικλέτας, του ισπανικού πρωταθλήματος αλλά και του Australian Open του τένις οι κάτοικοι των 23 χωρών του αραβικού κόσμου (Μπαχρεϊν, Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβεϊτ, Λίβανος, Ομάν, Παλαιστίνη, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη, Αλγερία, Τσαντ, Αίγυπτος, Λιβύη, Τζιμπουτί, Μαυριτανία, Μαρόκο, Σομαλία, Σουδάν, Τυνησία) θα μπορούν να παρακολουθούν και το κορυφαίο πρωτάθλημα βόλεϊ της Ευρώπης. Σε αυτό τα "ελληνικά χρώματα" εκπροσωπεί με τη φανέλα της Τζοϊα ντελ Κόλε ο πρώην διεθνής πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Σάκκης Ψάρρας, ενώ στην Α2 Ιταλίας αγωνίζεται με τα "χρώματα" της Ανκόνα και ο πρώην διεθνής του Ηρακλή Θεόκλητος Καρυπίδης, που πέρυσι ως αθλητής της Σίσλεϊ Τρεβίζο στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας.

    [08] Αθλητισμός

    Να μειωθούν τα λάθη ζήτησε ο Πορτογάλος "Σχολείο" από τον Σάντος

    26/11/2004 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Τα παιδαριώδη λάθη, που στοίχισαν στην ΑΕΚ τη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι με την Λιλ, ήταν το θέμα που ανέλυσε ο Φερνάρντο Σάντος στη σημερινή του ομιλία προς τους παίκτες. Οι "κιτρινόμαυροι", αν και έπιασαν πολύ καλή απόδοση, στάθηκαν άτυχοι, ενώ πλήρωσαν ακριβά τα αμυντικά τους λάθη. Εξάλλου, αυτό που προβληματίζει τον Σάντος είναι το γεγονός, ότι η ομάδα του όταν δεν παίζει καλά, νικάει(Εργοτέλης), ενώ το αντίθετο γίνεται όταν αποδίδει καλά (Λιλ). Αν και τα λάθη, που οδήγησαν στα δύο γκολ, αποδείχθηκαν μοιραία, ο Πορτογάλος προπονητής δεν αύξησε τους τόνους, όπως συνηθίζει να κάνει μετά από ήττες, αλλά ανέλυσε τις εσφαλμένες εκτιμήσεις των παικτών του, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον. Από την άλλη, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την πολύ καλή εμφάνιση, παρόλο που δεν συνοδεύτηκε από νίκη.

    Ενίσχυση με παίκτες ενδεκάδας τον Γενάρη

    Στα σχέδια της ΑΕΚ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου βρίσκεται η αγορά δύο παικτών "ενδεκάδας", καθώς είναι σαφές ότι ο προπονητής της ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να "βγάλει" όλη τη σεζόν με δύο και τρεις αλλαγές. Άλλωστε μέχρι τώρα, η "κιτρινόμαυρη" ενδεκάδα απαρτίζεται από τους ίδιους περίπου παίκτες, γεγονός που μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τραυματισμών ή τιμωριών.

    [09] Κοινωνία

    Προειδοποιούν για "λουκέτο" μετά τις γιορτές Κλείνουν και πάλι τα ΤΕΙ

    26/11/2004 8:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2004 9:24:38 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Σε νέα 24ωρη πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντα τους στις 10 Δεκεμβρίου προχωρούν οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι προειδοποιούν ακόμα και με κλείσιμο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων αμέσως μετά τις γιορτές, σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα. Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ σε όλα τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους στο συνέδριο τους στις 17 Δεκεμβρίου .

    Ανιση η χρηματοδότηση σε σχέση με τα ΑΕΙ

    Χθες οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης εξέπεμψαν σήμα κινδύνου.

    Όπως τόνισαν, το συνολικό έλλειμμα του τρέχοντος έτους ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια Ευρώ, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να επιτελέσουν και στοιχειωδώς το έργο τους.

    Παράλληλα κατήγγειλαν προκλητικά άνιση χρηματοτοδότηση των ΤΕΙ σε σχέση με τα πανεπιστήμια, αν και βρίσκονται στην ίδια βαθμίδα.

    [10] Αθλητισμός

    Αμφίβολος για τη Νεάπολη ο Τζιοβάνι

    26/11/2004 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Πονοκέφαλο" προκάλεσε στον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ιωνικό η αποχώρηση του Βραζιλιάνου άσου Τζιοβάνι λίγο πριν την ολοκλήρωση της αποψινής ερυθρόλευκης προπόνησης, που ήρθε να προστεθεί στις οριστικές απουσίες των Ριβάλντο, Μαυρογενίδη. Ο Τζιοβάνι παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα και στη συνέχεια ακολούθησε θεραπεία. Αύριο μάλιστα το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα εξετάσει το "Ζιό" για να διαπιστώσει αν είναι σε θέση να αγωνιστεί στη Νεάπολη.

    Εκτός αποστολής Ριβάλντο, Μαυρογενίδης

    Εν τούτοις ο παίκτης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα, μαζί με τους Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Μάριτς, Ρέζιτς, Σούρερ, Ανατολάκη, Βάλλα, Βενετίδη, Γεωργάτο, Γεωργιάδη, Γιάννου, Καφέ, Κουλουχέρη, Κωστούλα, Νικοπολίδη, Οκκά, Πάντο, Στολτίδη και Ταραλίδη. Αντίθετα εκτός αποστολής έμειναν ο Ριβάλντο που έκανε ατομική προπόνηση και ο Μαυρογενίδης που έτρεξε μόνος του. Ο Ρίμπο δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα με τη θλάση στα πλευρά, προίκα από το πρόσφατο ματς με τη Λα Κορούνια, ενώ ο έτερος ερυθρόλευκος υπέστη υποτροπή στο παλιό τραύμα του (θλάση στον ορθό μηριαίο) .

    [11] Αθλητισμός

    "Πάνοπλη" στο ΟΑΚΑ η Χαλκηδόνα

    26/11/2004 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από αρκετό καιρό ο τεχνικός της Χαλκηδόνας, Γιώργος Παράσχος είδε και τους 24 παίκτες του να βγάζουν κανονικά την αποψινή προπόνηση. Το γεγονός αυτό σκόρπισε ενθουσιασμό και αισοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης της 9ης αγωνιστικής του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, όπου η φιλοξενούμενη ομάδα θα κατέβει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα. Οι αμφιβολίες που υπήρχαν για την συμμετοχή του Βαγγέλη Ντάγκα έπαψαν να υφίστανται, ο Μάρκος Δήμος είναι έτοιμος να αγωνιστεί, αλλά παρόλα αυτά ο κ. Παράσχος προτιμά να ολοκληρωθεί και η αυριανή πρωϊνή προπόνηση για να ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας.

    [12] Ιράκ

    Για έξι μήνες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση Ζητούν αναβολή των εκλογών

    26/11/2004 9:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2004 10:11:17 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την αναβολή των εκλογών, που προβλέπονται για τις 30 Ιανουαρίου του 2005 ζήτησαν 10 ιρακινά κόμματα, ανάμεσα τους και αυτό του πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, που εξέδωσαν μετά από σύνοδο, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του σουνίτη Αντνάν Πασάσι, πρώην υποψηφίου για την προεδρία της χώρας, εκτίμησαν ότι θα είναι σωστό οι εκλογές να διεξαχθούν έξι μήνες μετά από την προγραμματισμένη στην αναμονή μιας βελτίωσης της κατάστασης της ασφάλειας στη χώρα. Στο μεταξύ, η ιρακινή εκλογική επιτροπή θα εξετάσει αύριο το πρωί το αίτημα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Αμπντέλ Χουσέιν αλ Χιντάουι, αποκαλώντας το θέμα αυτό "περίπλοκο". Από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ευχήθηκε να διενεργηθούν οι γενικές εκλογές στο Ιράκ τον Ιανουάριο, όπως έχει προβλεφθεί αρχικά.

    [13] Οικονομία

    Την Τετάρτη η έκθεση Κομισιόν για τα στατιστικά Κανένας κίνδυνος παραπομπής της Ελλάδας

    26/11/2004 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιάσει η Κομισιόν το κείμενο των συμπερασμάτων της για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση αυτή θα έχει οριακές διαφορές με το κείμενο που παρουσίασε στο τελευταίο Ecofin, ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στείλει στο υπουργείο Οικονομίας επιστολή με την οποία θα ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για τα στατιστικά στοιχεία που είχαν δώσει στο παρελθόν οι ελληνικές αρχές. Η όλη διαδικασία, δεν συνεπάγεται προσφυγή ούτε μέτρα επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας αλλά γίνεται στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας των ελληνικών αρχών με την Ε.Ε., το οποίο εμπεδώθηκε με την απογραφή. Άλλωστε ο αρμόδιος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια θέλει να δεσμεύσει και γραπτώς την ελληνική κυβέρνηση ότι στο μέλλον δεν θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να δίνονται ανακριβή και πλασματικά στοιχεία.

    "Κερδίσαμε την αξιοπιστία μας"

    Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομίας υπογραμμίζει ότι η διαδικασία που θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορά τις πρακτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να αποκρύπτουν τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία για τα έτη 1997-2003.

    "Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει αποκαταστήσει τη διαφάνεια στα δημοσιονομικά στοιχεία και συνεργάζεται πλήρως με τις υπηρεσίες της ΕΕ, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο" τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται

    "Η Ελλάδα δίνει πλέον αξιόπιστα στοιχεία και είναι φερέγγυος συνομιλητής των ευρωπαίων εταίρων".

    Δήλωση Νίκου Αθανασάκη

    Για τραγελαφικές καταστάσεις στην ελληνική οικονομία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Όπως σημειώνει ο Νίκος Αθανασάκης, "η ζημιά έχει ήδη γίνει" και "η κυβέρνηση δεν κερδίζει τίποτα κατηγορώντας για όλα το ΠΑΣΟΚ".

    [14] Μ. Ανατολή

    Τους καλεί να ψηφίσουν τον Αμπάς Παραιτείται από τη διεκδίκηση ο Μπαργούτι

    26/11/2004 10:15:00 μμ

    Δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής ο Μαρουάν Μπαργούτι, ένας από τους ηγέτες της Φάταχ, που κρατείται σε φυλακή του Ισραήλ. Ο ίδιος ο Μπαργούτι, ανακοίνωσε, πως δεν πρόκειται να διεδικήσει την προεδρία και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου του κινήματος της Φάταχ, Μαχμούντ Αμπάς. Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, τόνιζαν, πως ο Μπαργκούτι θα ανακοινώσει πιθανόν στις αμέσως επόμενες μέρες την υποψηφιότητά του, ως ανεξάρτητος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο δρόμο της διαδοχής


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 November 2004 - 21:52:12 UTC