Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν βλέπει" πρόωρες εκλογές Πιθανή επιστροφή της Ντόρας στη Βουλή
  • [02] Στα ανοιχτά της Κύπρου "είδαν" την Ατλαντίδα
  • [03] Εκρήξεις σε όλη την πόλη Φλέγεται η Φαλούτζα
  • [04] Δήλωσε πρώην πράκτορας της CIA Η ασέβεια πληρώνεται...
  • [05] 100.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό Καναδάς: Σφοδρή χιονόπτωση στη
  • [06] Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας Κοπάζουν οι άνεμοι
  • [07] Τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Τριάντα ένα χρόνια
  • [08] Επί παντός επιστητού μίλησε ο Νικολαϊδης

    [01] Πολιτική

    "Δεν βλέπει" πρόωρες εκλογές Πιθανή επιστροφή της Ντόρας στη Βουλή

    14/11/2004 1:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τη Δημαρχία, η Ντόρα Μπακογιάννη, ανοίγει τα χαρτιά της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Με συνέντευξη της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η Δήμαρχος Αθηναίων σε ερώτημα αν θα είναι υποψήφια βουλευτής απαντά με τον όρο "πιθανόν", αν και όπως επισημαίνει δεν βλέπει πρόωρες εκλογές. " Η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής θα προσπαθήσει να βρει μέσα στο πνεύμα του συντάγματος μία συναινετική λύση στο θέμα του Προέδρου" δηλώνει χαρακτηριστικά μιλώντας μάλιστα και για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει, κατά την άποψη της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    "Χρειάζεται ρεαλισμός στο Σκοπιανό"

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι σοβαρός, αποδεκτός και με επιρροή στην κοινωνία.

    "Θα πρέπει από τη μέρα που θα εκλεγεί να μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες" ανέφερε τονίζοντας ότι οι κομματικές ταμπέλες δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

    Η Δήμαρχος Αθηναίων, στη συνέντευξη της, τοποθετείται και επί του Σκοπιανού τονίζοντας ότι η νέα πραγματικότητα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ρεαλισμό και σημειώνοντας ότι "το καλύτερο που μπορούμε πλέον να κερδίσουμε είναι μία σύνθετη ονομασία ".

    [02] Τεχνολογία

    Στα ανοιχτά της Κύπρου "είδαν" την Ατλαντίδα

    14/11/2004 9:28:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Το "ιερό δισκοπότηρο" ιστορικών και εξερευνητών, τη μυθική Ατλαντίδα υποστηρίζει πως ανακάλυψε ο Αμερικανός ερευνητής Ρόμπερτ Σάρμαστ, ο οποίος μάλιστα την τοποθετεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας και όχι στα σκοτεινά βάθη του Ατλαντικού που την ήθελαν μέχρι τώρα οι περισσότερες θεωρίες. Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, ένας κατακλυσμός που σημειώθηκε το 9.000 π.Χ. στη λεκάνη της Μεσογείου οδήγησε στην καταβύθιση μιας τετράγωνης εδαφικής μάζας, η οποία πιστεύει πως ήταν η Ατλαντίδα. Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός ερευνητής σε συνέντευξη τύπου στη Λεμεσό, έχει εντοπίσει σε βάθος 1,5 χλμ τα απομεινάρια κατασκευών από ανθρώπινο χέρι τα οποία τον ωθούν να επιχειρήσει στο άμεσο μέλλον μια δεύτερη αποστολή για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

    Μύθος ή πραγματικότητα;

    Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους στην Κύπρο οδηγήθηκε από στοιχεία που αποκωδικοποίησε από τους Διαλόγους του Πλάτωνα. Με τη χρήση υποβρυχίων ραντάρ επικέντρωσε την έρευνα του στη θαλάσσια περιοχή, 80 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της Κύπρου προς τη Συρία. Εκεί υποστηρίζει πως εντόπισε 60 σημεία του βυθού που ταιριάζουν απόλυτα στις αναφορές του Πλάτωνα, αλλά και τάφρους, επιβλητικά τείχη, κοίτες ποταμών καθώς και το λόφο που ταυτίζεται με την ακρόπολη της Ατλαντίδας.

    Ο Αμερικανός ερευνητής ανέφερε ότι αυτό που μπορεί να αποδείξει τώρα είναι ότι υπάρχει ένας λόφος στο βυθό στη μέση ενός ορθογώνιου χώρου μεταξύ Κύπρου - Συρίας, πάνω στον οποίο υπάρχει κάτι που μοιάζει με τείχος μήκους τριών χιλιομέτρων -ενδεχομένως να ήταν υδραγωγεία- τα οποία οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν. Αυτό, πρόσθεσε, δείχνει ότι πρόκειται για τείχη τα οποία κατασκευάστηκαν από ανθρώπους στους πρόποδες του λόφου.

    Το μυστήριο της ύπαρξης αλλά και της εξαφάνισης της Ατλαντίδος, την οποία ο Πλάτωνας περιγράφει ως ένα νησιωτικό έθνος με ιδιαίτερα εξελιγμένο πολιτισμό, που άκμασε πριν από 11.500 χρόνια, παραμένει άλυτο ακόμα και σήμερα. Οι σκεπτικιστές κάνουν λόγο για αποκυήματα της φαντασίας του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, ωστόσο το "όνειρο" της έχει στερήσει και εξακολουθεί να στερεί τον ύπνο σε αρκετούς.

    [03] Ιράκ

    Εκρήξεις σε όλη την πόλη Φλέγεται η Φαλούτζα

    15/11/2004 7:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2004 10:52:57 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν η αμερικανική αεροπορία και το πυροβολικό εναντίον υποτιθέμενων θέσεων ανταρτών, μετέδωσαν οι ξένοι ανταποκριτές από την ιρακινή πόλη Φαλούτζα. Ανταλλαγές πυρών κι εκρήξεις αντηχούσαν σε όλη την πόλη, έπειτα από τις πρωϊνές επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων, οι οποίες όλη την νύχτα σφυροκόπησαν με σποραδικά πυρά από όλμους στόχους ανταρτών. Εν τω μεταξύ, 38 Αμερικανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο κι άλλοι 275 τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον απολογισμό που εκδόθηκε κατά την έβδομη ημέρα των επιχειρήσεων στην ιρακινή πόλη, όπου οι Αμερικανοί στρατιώτες εξακολουθούν τις εκκαθαρίσεις των τελευταίων θυλάκων αντίστασης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού 1000 αντάρτες σκοτώθηκαν και 450 έως 550 συνελήφθησαν.

    Ανακάλυψαν υπόγειες στοές

    "Η σημερινή αποστολή ήταν εκδήλωση επίθεσης σε δίκτυο καταφυγίων στο νότιο, μη κατοικημένο τμήμα της Φαλούτζα όταν οι πολυεθνικές δυνάμεις ανακάλυψαν υπόγειες στοές", αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού. Το δίκτυο των στοών συνέδεε αποθήκες με όπλα, αντιαεροπορικά συστήματα και πυρομαχικά. Τρεις από τους νεκρούς Αμερικανούς δεν είχαν σχέση με τις μάχες, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όπως διευκρινίζεται στο αμερικανικό ανακοινωθέν.

    Σε άλλο ανακοινωθέν, που εκδόθηκε ξεχωριστά, ο αμερικανικός στρατός γνωρίζει πως το μεγαλύτερο τμήμα της Φαλούτζα έχει περιέλθει υπό τον έλεγχό του, αλλά ωστόσο οι επιχειρήσεις δεν έχουν περαιωθεί.

    [04] Κόσμος

    Δήλωσε πρώην πράκτορας της CIA Η ασέβεια πληρώνεται...

    15/11/2004 8:31:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να σεβαστούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αντί να διατρέχουν τον κίνδυνο να σκοτωθούν περισσότεροι Αμερικανοί", δήλωσε πρώην αξιωματούχος της CIA σε χθεσινή συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Επίσης, ο Μάικλ Σόιερ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από την CIA, την περασμένη Παρασκευή, την οποία παραχώρησε με καλυμμένο πρόσωπο επεσήμανε ότι πιστεύω πως οι ηγέτες μας κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας παρέσχον κακές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό, αντιμετωπίζοντας τον Μπιν Λάντεν ως "κάθαρμα" και γκάνγκστερ".

    Οι Μουσουλμάνοι καθιστούν τις ΗΠΑ

    Ο Μπιν Λάντεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από ποτέ άλλοτε, διότι στο εξής μπορεί να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα, άμα τα διαθέτει, χάρις στο πράσινο φως που του έχει ανάψει η θρησκευτική ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, προσέθεσε ο πρώην πράκτορας.

    "Οι Μουσουλμάνοι καθιστούν τις ΗΠΑ υπεύθυνες για τον θάνατο πολλών εκατ. μουσουλμάνων σε ολόκληρον τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει πως κατ' αντιστοιχίαν κι εκείνοι μπορούν να σκοτώσουν εκατ. Αμερικανούς", κατέληξε.

    Ο Σόιερ θεωρείται ως ένας από τους πιο πληροφορημένους Δυτικούς για το δίκτυο της Αλ Κάιντα, καθώς από το 1996 έως το 1999 διοικούσε μία ειδική ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν.

    [05] Κόσμος

    100.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό Καναδάς: Σφοδρή χιονόπτωση στη Νέα Σκωτία

    15/11/2004 8:38:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πάνω από 100.000 άτομα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες στην καναδική επαρχία της Νέας Σκωτίας, στα ανατολικά, έπειτα από τις σφοδρότατες χιονοπτώσεις στην περιοχή, όπως επεσήμανε η υπηρεσία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Νόβα Σκότια Πάουερ. Το αεροδρόμο της πρωτεύουσάς της Χάλιφαξ άνοιξε εν τέλει για τις αεροπορικές συγκοινωνίες έπειτα από πολύωρη διακοπή της λειτουργίας του. Η διακοπή ηλεκτρικού σημειώθηκε έπειτα από την πτώση περίπου 45 cm πυκνού χιονιού, η οποία συνοδευόταν από θυελλώδεις ανέμους έντασης 90 χλμ/ώρα, όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας. Στην πόλη Ντάρμουθ, οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την πτώση τεσσάρων πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσεως και προκάλεσε φθορές σε άλλους εννέα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η καταιγίδα αναμένεται να κωπάσει στις πρώτες βραδινές ώρες.

    [06] Κοινωνία

    Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας Κοπάζουν οι άνεμοι

    15/11/2004 9:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2004 9:35:04 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε τη χώρα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, ενώ και τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας θα διεξάγονται κανονικά. Παράλληλα, μετά τους θυελλώδεις νοτιάδες του Σαββατοκύριακου, οι μετεωρολόγοι αναμένουν, για το επόμενο διήμερο, πτώση της θερμοκρασίας, η οποία δε θα ξεπεράσει στο Λεκανοπέδιο τους 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ενίσχυση των βοριάδων. Στο μεταξύ, μετά τα σοβαρά προβλήματα, που προκάλεσαν χθες οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή. Νωρίς το πρωί δύο αεροσκάφη, των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean, με προορισμό τη Ρόδο, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζελος, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης στο αεροδρόμιο του νησιού.

    Επεισοδιακό Σαββατοκύριακο

    Το Σαββατοκύριακο, στην Αττική, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 200 κλήσεις για απομάκρυνση αντικειμένων, που έπεσαν στους δρόμους λόγω των ισχυρών ανέμων. Προβλήματα, όμως παρουσιάστηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική υπηρεσία της συμπρωτεύουσας δέχθηκε χθες περισσότερες από 60 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια, καταστήματα και υπόγεια και άλλες 20 για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες. Παράλληλα, δεκάδες δένδρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ περιοχές του κέντρου βυθίστηκαν αρκετές ώρες στο σκοτάδι λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χειμώνας ανεπιστρεπτί

    [07] Κοινωνία

    Τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Τριάντα ένα χρόνια μνήμης...

    15/11/2004 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ξεκίνησε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για την 31η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου με την κεντρική εκδήλωση και την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ. Από σήμερα τίθενται σε εφαρμογή και τα μέτρα της αστυνομίας. Έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης θα διακόπτεται η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες και για όσο χρόνο χρειαστεί, ενώ θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων. Ομάδες περιφρούρησης από φοιτητές και πανεπιστημιακούς θα βρίσκονται στο χώρο του ιδρύματος όλο το 24ωρο.

    [08] Αθλητισμός

    Επί παντός επιστητού μίλησε ο Νικολαϊδης

    15/11/2004 11:13:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Ακόμη κι αν η ΑΕΚ έχει την τύχη του Άρη και υπαχθεί τελικά στο άρθρο 44, η διοίκηση της "Ένωσης" δεν πρόκειται να παρεκκλίνει της "σφιχτής" οικονομικής πολιτικής". Τάδε έφη πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο συνδρομητικό κανάλι Supersport. Ο κ. Νικολαϊδης, που κατά γενική ομολογία έκλεψε τις εντυπώσεις με τις μεστές και σαφείς απαντήσεις του, μίλησε για όλους και για όλα, από το θέμα του γηπέδου, την Original μέχρι και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σώκράτη Κόκκαλη.

    Αισιόδοξία για το άρθρο 44

    "Δεν ξέρουμε τίποτα για το άρθρο 44. Ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πότε θα βγει η απόφαση και τι θα λέει. Δεν είμαστε πιο αισιόδοξοι επειδή μπήκε ο Άρης στο άρθρο, αλλά έχουμε αισιοδοξία"

    "Δεν νομίζω η απόφαση της τριτανακοπήςθνα βγει τον Ιανουάριου. Θα την φέρουν πιο κοντά. Με τον Πέτρο Στάθη υπήρχε μία επαφή λίγες μέρες πριν καταθέσει την αίτηση της τριτανακοπής"

    "Αν η ΑΕΚ υπαχθεί στο άρθρο 44 δεν θα μας κάνει κανείς χάρη. Είναι νόμος του κράτους, έχουν υπαχθεί σ αυτό πάνω από 400 εταιρίες. Αν τα καταφέρουμε θα μείνουν μόνο 4,5 με 5 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη

    "Πιστεύω ότι ο Στάθης έκανε κακή διαχείριση και πολλά λάθη, κυρίως σε θέματα μεταγραφών"

    "Αν υπαχθούμε στο άρθρο 44 μας απομένουν 19 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 14 ανήκουν σε παίκτες και ανθρώπους της ομάδας. Εμείς έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τα χρέη στα 16 εκατομμύρια ευρώ. Είμαστε σε καλό δρόμο με τον Λάκη, όσον αφορά τον διακανονισμό, αλλά με τους Τσιάρτα και Οκκά δεν μιλάμε γιατί δεν θέλουν οι παίκτες"

    "Στο σχήμα της διοίκησης που υπάρχει τώρα, ο κατώτερος έχει βάλει 30.000 ευρώ και ο ανώτερος 1 εκατομμύριο ευρώ. Εγώ και άλλοι δύο έχουμε βάλει από 1 εκατομμύρια ευρώ"

    "Αν περάσουμε στο 44 πρέπει μέχρι τον Μάιο να πληρώσουμε 16,5 εκατομμύρια ευρώ. Μας βγήκαν πολλά περισσότερα τα έξοδα απ ότι είχαμε υπολογίσει. Απ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπήκαν στα ταμεία μας 500.000 ευρώ. Αν συνεχίστει αυτή η προσέλευση του κόσμου δεν θα χρειαστεί να πάρουμε δάνειο"

    "Δεν έχει τίποτα στην περιουσία της η ΑΕΚ. Θα έπρεπε να απασχολεί τον Έλληνα φορολογούμενο το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας ένοχος σε μια εταιρία που έγιναν αίσχη και δεν ξέρουμε που έχουν πάει τόσα χρήματα. Εμείς έχουμε στοιχεία μόνο της περιόδου Ψωμιάδη και μόνο γι αυτή την περίοδο μπορούμε να μιλάμε"

    "Ποια είναι η ευθύνη της ΑΕΚ σαν ομάδα και ποια είναι η ευθύνη της Πολιτείας για το τέλμα που έχει φτάσει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα συμφωνούσα να σβηστούν χρέη από μία ομάδα, αν γινόντουσαν τα ίδια, ακόμα κι αν δεν ήμουν Αεκτζής"

    "Μας έκανε κακό που δεν μπήκαμε στο άρθρο 44 τον Ιούνιο. Κι αυτό γιατί δεσμεύτηκαν λογαριασμοί, δεν πήραμε δάνειο, δεν βάλαμε διαφήμιση στην φανέλα. Αν μπούμε στο άρθρο τότε θα πάρουμε και δάνειο, θα ψάξουμε και χορηγούς, θα λειτουργήσουμε διαφορετικά"

    Δεν θα έβλαπτε την ΑΕΚ ο Ορφανός

    "Δεν θα μπορούσαμε να υπαχθούμε στο νόμο του Ορφανού. Αν μπαίναμε αυτή τη στιγμή, θα μπαίναμε με χρέη της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ και θα πληρώναμε δόσεις των 50.000 ευρώ μηνιαίως. Εάν όμως μέχρι τον Μάιο τα χρέη που εκκρεμούν υπολογιστούν ότι φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ τότε θα υπολογίζονται συνολικά σαν 33 εκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να πληρώσουμε σε μετρητά την διαφορά που προκύπτει στο διάστημα των 5 μηνών, πράγμα που είναι αδύνατον. Εάν δεν μπούμε στο άρθρο 44 θα πρέπει τότε να κάτσουμε και να σκεφτούμε κάτι άλλο"

    "Δεν θεωρώ ότι ο κ. Ορφανός θα έκανε κάτι που θα έβλαπτε την ΑΕΚ"

    "Το πρόβλημα μας είναι τα χρέη προς το δημόσιο και φυσικά τα άλλα χρέη που είπα πριν με κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Υπήρχε σχέδιο για άλλη ρύθμιση που θα μπορούσε να μπει η ΑΕΚ νόμιμα"

    Δεκτή κάθε πρόταση

    "Όποτε και να έρθει ένας άνθρωπος και μου αποδείξει ότι έχει χρήματα και μπορεί να κάνει καλό στην ΑΕΚ τότε θα το συζητήσω. Το έχω ξανά πει αυτό. Αύριο να έρθει κάποιος και να μου προτείνει κάτι τέτοιο, εγώ θα συζητήσω μαζί του"

    "Αν η Ένωση 1924 μαζέψει κάποια χρήματα από τις συνδρομές και έρθει να πάρει μετοχές, εμείς είμαστε πολύ ανοιχτοί σ αυτό. Μετά από κάποια χρόνια μακάρι η Ένωση 1924 να έχει το 50% των μετοχών της ΑΕΚ. Εμείες έχουμε πει πως αν αγοράσει μετοχές τότε θα βρίσκεται και στα διοικητικά συμβούλια"

    "Νομικά δεν υπάρχει κανένα δέσιμο με τους συνεργάτες μου αυτή την στιγμή. Θα υπάρξει στο μέλλον και θα κατατεθεί στον κ. Παπαλάκη. Υπάρχει όμως αμοιβαία και απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν είναι τυχαία τα πρόσωπα που είναι μαζί μου"

    "Αν άνθρωποι που συζητήσαμε πριν μπούμε στο άρθρο 44 και δεν δέχτηκαν να έρθουν μαζί μας, έρθουν και μας το ζητήσουν αυτό σε περίπτωση που μπούμε στο άρθρο 44 τότε θα μου κάνει άσχημη εντύπωση. Δεν ρίσκαραν κάποιοι άλλοι τα χρήματα τους, και δεν εννοώ εμένα, για να έρθουν κάποιοι άλλοι στα σίγουρα και να μπουν μέσα"

    "Βγάζει το καπέλο" στην Original

    "Η σχέση μου με την Original είναι καλή. Εγώ τους βγάζω το καπέλο για τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο. Μας έχουν ενθουσιάσει. Υπάρχει βέβαια διαφωνία σε πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι κάνω σωστά πράγματα. Δεν κοιτάω μόνο την ΑΕΚ αλλά και το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν για το ότι πήγα στου Ρέντη"

    "Με τον κ. Κόκκαλη δεν έχω καμία σχέση. Με τον κ. Βαρδινογιάννη με συνδέουν κάποιοι κοινοί φίλοι, δεν τον έχω δει ποτέ όμως. Τον Πέτρο Κόκκαλη τον είδα στην κλήρωση του Μονακό και τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη τον είδα πρώτη φοράσ στου Ρέντη στους μικρούς. Και στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα καλέσω στο γήπεδο τον κ. Βαρδινογιάννη"

    "Σαν ποδοσφαιριστής δεν σκεφτόμουν όπως τώρα. Τότε ήμουν πιο φανατισμένος. Τώρα είμαι πιο ώριμος. Τότε άλλωστε ήμουν 26 χρονών και τώρα είμαι 31"

    Δεν περισσεύει αισιοδοξία για το γήπεδο

    "Έχω μιλήσει με τον κ. Γρανίτσα και είναι αισιόδοξος για το θέμα του γηπέδου. Εγώ πάντως δεν είμαι αισιόδοξος. Αν δεν μπορεί να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο θέλουμε, θα κοιτάξουμε να το χτίσυομε αλλού. Εγώ θέλω ένα γήπεδο 45.000 - 50.000 θέσεων γιατί το γήπεδο θα μείνει χρόνια. Και μετά από 30 χρόνια δεν ξέρεις πως θα πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Γι αυτό θέλω μεγάλο γήπεδο για την ΑΕΚ"

    "Δεν έχω συζητήσει με τον κ. Γρανίτσα το δικό μας σχέδιο για το γήπεδο. Έχω να μιλήσω με τον κ. Γρανίτσα περίπου 40 μέρες. Πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι για το γήπεδο, γιατί αν δεν προχωρήσει το σχέδιο της ερασιτεχνικής τότε τι θα κάνουμε. Πρέπει να έχουμε εναλλακτική λύση»

    "Το θέμα του προπονητικού κέντρου προχωράει. Προς το παρόν είμαστε τσιγκάνοι και πάνε από εδώ και από κει οι ακαδημίες. Τα χρήματα από τα εισιτήρια δεν θα πάνε σε μεταγραφές. Θα πάνε για τις ακαδημίες"

    Θέλει οι παίκτες να τα δίνουν όλα

    "Αυτό που γίνεται στο γήπεδο το ονειρευόμουν να γίνεται μετά από κάποιο καιρό, δεν το περίμενα τόσο γρήγορα. Είναι φανταστικό. Εγώ με τον Ολυμπιακό δεν κοίταζα το παιχνίδι, χάζευα τον κόσμο. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει φέτος η ομάδα, όσο σκληρό κι αν ακούγεται. Έχουμε έναν προπονητή, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα"

    "Έχουμε το καλύτερο γήπεδο από πλευράς ατμόσφαιρας στην Ευρώπη, αλλά τα προβλήματα υπάρχουν. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια γιατί σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε με τα χρέη. Δεν υπάρχουν χρήματα"

    "Ο Ρεχάγκελ δεν θα ταίριαζε στην φιλοσοφία της ΑΕΚ γιατί δεν θα έπαιρνε νέα παιδιά ώστε να κάνει ομάδα στο μέλλον. Αυτό ο Σάντος το κάνει, μπορεί να το κάνει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Ρεχάγκελ είναι κακός προπονητής."

    "Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ποδοσφαιρικά από την ομάδα. Μία απαίτηση έχω από τους ποδοσφαιριστές και ένα πράγμα τους είπα. Ότι θέλω να τα δίνουν όλα από το 1 έως το τελευταίο λεπτό και δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Άλλωστε και στο 5-1 από τη Ζενίτ ήμουν ικανοποιημένος που οι παίκτες τα έδωσαν όλα"

    "Απ την ώρα που μπήκαμε στην ΑΕΚ κοιτάμε μόνο πως θα γίνουμε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Με 7 εκατομμύρια ευρώ γίνεται μια ομάδα ανταγωνιστική στην Ελλάδα και με 2 εκατομμύρια ακόμα γίνεται και στην Ευρώπη. Εγώ δεν κοιτάω πως θα γίνει η ΑΕΚ ανταγωνιστική απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά στην Ευρώπη"

    Επίσης, ο πρόεδρος της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ μίλησε για τον Μπάγεβιτς, για τον οποίο δεν έκρυψε την εκτίμησή του, τις σχέσεις του με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι πρέπει να σταματήσουν τις αστειότητες με την ΑΕΚ, όπως άλλωστε κι ο ίδιος έχει σταματήσει τα αστεία με την "ενωσίτικη" ομάδα έχει κάνει, για τον Σοάρες ο οποίος είναι δανεικός από τον ΟΦΗ κι αν η ΑΕΚ πληρώσει στην κρητική ΠΑΕ ένα μικρό ποσό το καλοκαίρι θα παραμείνει "κιτρινόμαυρος" και την επόμενη χρονιά, αλλά και την ΕNIC, με την οποία τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 November 2004 - 9:53:34 UTC