Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλος ο Κασάνο από την Ρομα
  • [02] Την Κυριακή οι διαπραγματεύσεις με το ΟΗΕ Κέρδισαν μια μέρα οι όμηροι
  • [03] Ετοιμοπόλεμο το Αιγάλεω στην Κέρκυρα
  • [04] Συγκρούστηκαν φοιτητές με την αστυνομία Ταραχές με συλλήψεις στην
  • [05] Στα γήπεδα της Α1
  • [06] Μετά από επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστούν Οκτώ Γάλλοι στρατιώτες νεκροί
  • [07] Πρωτιά για τη Νήαρ Ήστ
  • [08] Νίκη κορυφής ο ΠΑΟΚ
  • [09] Πρόκειται για έναν Σουδανό και έναν Ιρακινό Βρέθηκαν τα πτώματα δύο
  • [10] Γιορτές και πανηγύρια για την αναγνώριση Το "έκαψαν" στα Σκόπια
  • [11] Πράσινη άνεση

    [01] Champions League

    Τέλος ο Κασάνο από την Ρομα

    6/11/2004 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Ρόμα, θέτει και επισήμως από σήμερα εκτός ομάδας τον Αντόνιο Κασάνο. Ο Ιταλός επιθετικός ήταν ήδη το "μαύρο πρόβατο" μετά τα καμώματά του τις προηγούμενες εβδομάδες, που οδήγησαν ακόμη και τον πρόεδρο της Ρόμα να κάνει δηλώσεις για αυτόν και πλέον μετά και το επεισόδιο με τον Λουίτζι Ντελ Νέρι, δεν υπήρχε δρόμος γυρισμού. Έτσι σήμερα μετά την ανακοίνωση που τον έθετε εκτός ομάδας, ήρθαν και οι δηλώσεις της εκτελεστικής διευθυντού της Ρόμα, Ροζέλα Σένσι στις οποίες τόνισε πως ο παίκτης εκτός από τον προπονητή του επέδειξε έλλειψη σεβασμού και προς την διοίκηση που επανειλημμένα προσπάθησε να έχει συνάντηση μαζί του.

    [02] Κόσμος

    Την Κυριακή οι διαπραγματεύσεις με το ΟΗΕ Κέρδισαν μια μέρα οι όμηροι στο Αφγανιστάν

    6/11/2004 7:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρέτειναν την προθεσμία, που είχαν δώσει για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους, η οποία εξέπνεε σήμερα, οι Αφγανοί μαχητές, που κρατούν ομήρους τρεις εργαζομένους στον ΟΗΕ λόγω του χρόνου, που χρειάστηκε από τους διαπραγματευτές για να πάνε στο σημείο συνάντησης, όπου την Κυριακή, θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε εκπρόσωπος των απαγωγέων. "Οι συνομιλίες θα γίνουν αύριο επειδή οι αντιπροσωπείες του ΟΗΕ και της αφγανικής Κυβέρνησης έφτασαν αρκετά αργά", δήλωσε ο Σάγεντ Χάλιντ Αγα, εκπρόσωπος της οργάνωσης Στρατός των Μουσουλμάνων, που έχει απαγάγει τους τρεις υπαλλήλους του ΟΗΕ. "Οι συνομιλίες αναμένεται να αρχίσουν αύριο το μεσημέρι ή στη 1μ.μ. Λόγω αυτού έπρεπε να παρατείνουμε την προθεσμία", πρόσθεσε ο ίδιος.

    [03] Αθλητισμός

    Ετοιμοπόλεμο το Αιγάλεω στην Κέρκυρα

    6/11/2004 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η βαριά ήττα από την Παρτιζάν έμεινε πίσω και πλέον στο Αιγάλεω όλοι κοιτάνε το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα για το Πρωτάθλημα. Τα ευχάριστα για τον Ντεμόλ, είναι η επιστροφή στη 18αδα του Ανέστη Αγρίτη, αλλά και πως και ο Μπάρκογλου θα μπορέσει τελικά να δώσει το παρών στην αναμέτρηση.

    Εκτός ο Φριζενμπίχλερ

    Ο Γιώργος Μπάρκογλου, ήταν αμφίβολος καθώς επέστρεψε με ενοχλήσεις στο γόνατο από το Βελιγράδι και υπήρξαν φόβοι για την μη χρησιμοποίηση του στο Νησί των Φαιάκων. Τελικά το πρόβλημα για τον μέσο του "Σίτι" αποδείχτηκε επιπόλαιο και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Το νέο πρόσωπο στη 18άδα είναι ο Ανέστης Αγρίτης που επιστρέφει μετά την τιμωρία του. Εκτός αποστολής έμεινε ο Γκίντερ Φριζενμπίχλερ.

    Οι 18 που επέλεξε ο Ντεμόλ είναι οι Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέι, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Χλωρός, Μανουσάκης, Μπάρκογλου, Φωτάκης Σκοπελίτης, Αγρίτης (πιθανή ενδεκάδα), Κλιάεβιτς, Χατζής, Χρήστου, Λιαπάκης, Μακρής, Νικολόπουλος, Τσάτσος.

    [04] Κόσμος

    Συγκρούστηκαν φοιτητές με την αστυνομία Ταραχές με συλλήψεις στην Τουρκία

    6/11/2004 7:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/11/2004 8:27:35 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Άγκυρα και έξι στην Κωνσταντινούπολη ενώ 20 τραυματίστηκαν σε ταραχές, που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι για τον κρατικό έλεγχο στα Πανεπιστήμια. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσέφυγαν στη χρήση δακρυγόνων και σκύλων, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν οπλιστεί με κοκτέιλ μολότοφ και πέτρες. Στην Άγκυρα, περίπου 1.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν κατά της ύπαρξης του Ανώτατου Συμβουλίου Εκπαίδευσης, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 23 χρόνια από τη χούντα για να θέσει υπό τον έλεγχο της εξουσίας τα πανεπιστήμια, τα οποία ήταν μέχρι τότε αυτόνομα. Οι ταραχές ξέσπασαν, όταν η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς την κύρια πλατεία της πόλης, κλείνοντας τους δρόμους με θωρακισμένα οχήματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι αστυνομικοί ήταν περίπου 4.000. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Στις διαδηλώσεις, που είχαν διοργανωθεί στις άλλες πόλεις της χώρας δεν προκλήθηκαν επεισόδια.

    [05] Αθλητισμός

    Στα γήπεδα της Α1

    6/11/2004 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Νίκο Λινάρδο να εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή και τον Μέμο Ιωάννου να είναι απλός παρατηρητής στον πάγκο, λίγο πριν αναλάβει την ομάδα, ο Πναιώνιος υποδέχτηκε στην Νέα Σμύρνη τον Απόλλωνα Πάτρας και πήρε σπουδαία νίκη με 88-82, χάρη στην οποία παρέμεινε στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τους Οικονόμου, Διαμαντόπουλο και Χέντερσεν και περιμένουν έτσι το αποτέλεσμα του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για να δουν αν θα ισοβαθμήσουν με τον "Δικέφαλο". Τα δεκάλεπτα: 22-20, 43-43, 64-59, 88-82.

    Επίδειξη δύναμης το Μαρούσι

    Αν και έφτασε να προηγείται ακόμη και με 24 πόντους, το Μαρούσι "χαλάρωσε" στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε του νεοφώτιστου Πανελληνίου με 79-69. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Αμαρουσίου είχαν διάθεση και το έδειχναν, καταφέρνοντας να φτάσουν το προβάδισμά τους ακόμη και στους 24 πόντους, όμως στην συνέχεια φάνηκε να "χαλαρώνουν" και να επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να καλύψουν έστω και μέρος από την διαφορά αυτή, χωρίς όμως να το καταφέρουν ολοκληρωτικά. Από το Μαρούσι ξεχώρισαν οι Μπλάκνει, Στιούαρτ και Σπανούλης, ενώ από τους νεοφώτιστους Κράσιτς και Τσαμάτο τα πήγαν καλύτερα από όλους. Τα δεκάλεπτα: 22-14, 46-24, 58-50, 76-69

    Δεύτερη νίκη για Άρη

    Τη δεύτερη νίκη του πέτυχε σήμερα ο Άρης επικρατώντας της νεοφώτιστης Ολύμπιας με 81-73 μέσα στη Λάρισα στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Με 16 πόντους ο Λευκορώσος Μεσεριάκου ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη, ενώ 15 πόντους με 5/5 τρίποντα σημείωσε ο νεαρός Καραποστόλου. Νάκιτς, Μπένερμαν και Γκραντ πάλεψαν για τους γηπεδούχους που έμειναν χωρίς νίκη μετά από τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα. Τα δεκάλεπτα: 18-23, 39-42, 50-63, 73-81

    Στην ΜΕΝΤ το ντέρμπι παραμονής

    Σημαντική νίκη για την επίτευξη του στόχου της παραμονής πέτυχε σήμερα η νεοφώτιστη ΜΕΝΤ επί του Ιωνικού ΝΦ στο Ιβανώφειο. Αν και η ομάδα της Αμαλιάδας προηγήθηκε ακόμη και με +17 πόντους, στη δεύτερη περίοδο η ΜΕΝΤ ανέτρεψε τα δεδομένα, έστειλε το παιχνίδι σε παράταση, 79-79 και τελικά επικράτησε με 97-94. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ΜΕΝΤ στο πρωτάθλημα, όσες δηλαδή μετρά και ο Ιωνικός. Τα δεκάλεπτα: 16-29, 36-43, 60-60, 79-79 (κ.α.), 97-94 (παρ.)

    [06] Κόσμος

    Μετά από επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστούν Οκτώ Γάλλοι στρατιώτες νεκροί

    6/11/2004 8:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/11/2004 9:45:29 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οκτώ Γάλλοι στρατιώτες και ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν μετά από αεροπορική επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της Ακτής Ελεφαντοστούν κατά της γαλλικής ειρηνευτικής δύναμης στο Μπουακέ, στο κεντρικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστούν. Τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις γαλλικές δυνάμεις με απόφαση του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ. "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέταξε την άμεση καταστροφή των στρατιωτικών αεροπλάνων της Ακτής Ελεφαντοστού, που χρησιμοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για την παραβίαση της εκεχειρίας", ανέφερε το γραφείο του. Στο μεταξύ έκτακτη σύνοδο για την κρίση συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού έπειτα από το θάνατο των οκτώ ειρηνευτών και των γαλλικών αντιποίνων στη δυτικοαφρικανική χώρα. Οι πρεσβευτές αναμένεται να ξεκινήσουν ανεπίσημες διαβουλεύσεις περίπου στις 10.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο 15μελές σώμα, του οποίου προεδρεύει αυτόν το μήνα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Ντάνφορθ, ανακοίνωσε το γραφείο του εκπροσώπου του ΟΗΕ.

    Αγνοούν τους λόγους οι Γάλλοι

    "Θέση των γαλλικών δυνάμεων στο Μπουακέ βομβαρδίστηκε σήμερα στις 14:00 τοπική ώρα από δύο αεροσκάφη Σουχόι 25 των κυβερνητικών δυνάμεων (της Ακτής του Ελεφαντοστού). Σε απάντηση στην επίθεση αυτή, η γαλλική δύναμη κατέστρεψε τα δύο Σουχόι 25 γύρω στις 14:15 στο Γιαμουσούκρο, επίσης στο κεντρικό τμήμα της χώρας", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.

    "Μας έριξαν από πάνω, ανταποδώσαμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής επιχείρησης "Μονόκερως" στην Ακτή Ελεφαντοστούν, συνταγματάρχης Ανρί Οσαβί, οποίος είπε, πως αγνοεί τους λόγους, που ερρίφθησαν τα πυρά. Το διεθνές αεροδρόμιο Ουφουέ-Μπουανί του Αμπιτζάν χρησιμοποιείται ως βάση για στρατιωτικά αεροπλάνα της Ακτής Ελεφαντοστούν και της Γαλλίας.

    Ένα γαλλικό άγημα σταθμεύει στο αεροδρόμιο, που βρίσκεται πολύ κοντά στη βάση του γαλλικού 43ου τάγματος πεζοναυτών (Bima) του Πορτ-Μπουέ. Στρατιωτική πηγή της Ακτής Ελεφαντοστούν στο αεροδρόμιο δήλωσε, πως δύο στρατιώτες της Ακτής Ελεφαντοστούν τραυματίστηκαν.

    [07] Αθλητισμός

    Πρωτιά για τη Νήαρ Ήστ

    6/11/2004 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην κορυφή της Α2 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών παρέμεινε η Νήαρ Ήστ, μετά τη νίκη στο ντέρμπι των πρωτοπόρων επί του Ηρακλείου με 78-72. Η ομάδα της Καισαριανής παράλληλα, παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα μετά από τις τέσσερις αγωνιστικές και δείχνει ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο στην Α1. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε και ο Κολοσσός που επιβλήθηκε της ομάδας του Αιγάλεω με 108-110 στην τέταρτη παράταση.

    Τα αποτελέσματα

    Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ-4η ΗΜΕΡΑ

    ΚΑΟ Δράμας-Ανω Λιόσια 74-60

    Νήαρ Ηστ-Ηράκλειο 78-72

    Ξάνθη-Σπόρτιγκ 73-75

    Αιγάλεω-Κολοσσός 108-110 (παρ.), (91-91 παρ.) (83-83 παρ.), (69-69 κ.α.)

    Περιστέρι-ΑΓΕ Χαλκίδος 67-84

    Ηλυσιακός-Λάρισα 78-70

    Π.Φάληρο-Δούκας 7/11

    Η βαθμολογία

    Νήαρ Ηστ 8

    Ηράκλειο 7

    Σπόρτιγκ 7

    Χαλκίδα 7

    Κολοσσός 7

    Ηλυσιακός 7

    Λάρισα 6

    Αιγάλεω 5

    Ξάνθη 5

    Περιστέρι 5

    ΚΑΟΔ 5

    Π.Φάληρο 4 (3 αγώνες)

    Δούκας 4 (3 αγώνες)

    ΔΑΣΑΛ 4

    [08] Αθλητισμός

    Νίκη κορυφής ο ΠΑΟΚ

    6/11/2004 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αρχικά ήταν ντέρμπι όπως πάντα, στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ φάνηκε να το "καθαρίζει", όμως ο Πέρι πήρε πάλι το όπλο του και "χάρισε" στον αγώνα, ένα "χιτσκοκικό" φινάλε. Ο ΠΑΟΚ σαφώς καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα διατήρησε τον έλεγχο του ματς και της διαφοράς του, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Έτσι έφτασε σε μια ιδιαίτερης σημασίας νίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να έχει γευτεί ακόμη την ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο Μουλαομέροβιτς που πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν χρειάστηκε, καθώς και ο Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε καθοριστικούς πόντους. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε για μια ακόμη φορά στον Πέρι και μάλιστα ο Αμερικανός, παραλίγο να κάνει το θαύμα του. Στην τελευταία περίοδο σημείωσε 14 πόντους και έφτασε το παιχνίδι στον πόντο, όμως ο Μπασμίνοφ ανέλαβε τότε δράση για τον ΠΑΟΚ και επανέφερε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλιεβιτς): Μουλαομέροβιτς 21 (1), Βασιλειάδης 19 (3), Μάγλος 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Γκαγκαλούδης, Ταμίρ 6, Μέι 5 (1), Νίλσεν 15, Μπασμίνοφ 12. Ολυμπιακός (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 18 (4), Όβτσινα 6, Βούκσεβιτς 12 (4), Ζορόφσκι 9 (1), Ποστέλ 12, Τόμιτς, Σκλάβος, Γιούρκοβιτς 4, Αγαδάκος 12.

    [09] Ιράκ

    Πρόκειται για έναν Σουδανό και έναν Ιρακινό Βρέθηκαν τα πτώματα δύο ομήρων στο Ραμάντι

    6/11/2004 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα πτώματα δύο ομήρων, ενός Σουδανού και ενός Ιρακινού, κοντά στην πόλη Ραμάντι του δυτικού Ιράκ, βρήκε σήμερα η ιρακινή αστυνομία. Ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Ραμάντι, Τζάισαμ Ασάφι, δήλωσε, πως οι δύο άνδρες έφεραν τραύματα από σφαίρες και τα πτώματά τους πετάχτηκαν στις όχθες του Ευφράτη. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Μόνον ένας Σουδανός, ο μεταφραστής Νουρεντίν Ζακαρία, που εργάζεται για μια εταιρία των ΗΠΑ, έχει συλληφθεί όμηρος στο Ιράκ, σύμφωνα με όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά.

    [10] Κόσμος

    Γιορτές και πανηγύρια για την αναγνώριση Το "έκαψαν" στα Σκόπια

    6/11/2004 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λαϊκή γιορτή στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.00 πολίτες της ΠΓΔΜ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, για να εορταστεί η αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα, από τις ΗΠΑ. Την εκδήλωση-γιορτή, διοργάνωσαν διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολιτιστικά σωματεία, το κεντρικό σύνθημα της οποίας ήταν: "Αντίο ΠΓΔΜ, καλημέρα Δημοκρατία της Μακεδονίας". Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, ο οποίος, μεταξύ άλλων επεσήμανε, ότι "περιμέναμε πολύ καιρό αυτή την στιγμή. Περιμέναμε χρόνια να αποκατασταθεί η αδικία σχετικά με την ονομασία της χώρας μας. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στις ΗΠΑ για την απόφαση τους να αναγνωρίσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας μας. Παράλληλα αποστέλλουμε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό: Η Ελλάδα είναι φίλη χώρα. Τείνουμε χείρα φιλίας και διαβεβαιώνουμε ότι επιθυμούμε την συνέχιση της συνεργασίας και τις σχέσεις καλής γειτονίας". Στην εκδήλωση διαβάστηκε ψήφισμα των διοργανωτών , στο οποίο εκφραζόταν οι ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους για την απόφαση αναγνώρισης του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ.

    Απείχε η αντιπολίτευση καταγγέλοντας αποπροσανατολισμό

    Το ψήφισμα περιείχε και την εξής αναφορά για την Ελλάδα:

    "Τιμούμε την Ελλάδα ως την κοιτίδα της Δημοκρατίας. Είναι σημαντικό γι΄ εμάς, να αποτελεί η Ελλάδα καλό γείτονα, φίλο και οδηγό στον δρόμο για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας μας". Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ στο κέντρο της πλατείας όπου αυτή πραγματοποιήθηκε οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν τέσσερις μεγάλες σημαίες: της ΠΓΔΜ, της Ελλάδας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ όχι όμως και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι, η αποψινή εκδήλωση υποκινήθηκε από την κυβέρνηση, με στόχο να "σκιαστεί" και να "ξεχαστεί" το αυριανό δημοψήφισμα.

    [11] Αθλητισμός

    Πράσινη άνεση

    6/11/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του στη Μάλαγα, ερχόμενος ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα από τον Ηρακλή, του οποίου και επικράτης στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, (παρά την έκκληση του Ομπράντοβιτς προς τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο), με 88-59. Οι "πράσινοι" έτσι πέτυχαν την τρίτη τους νίκη στο Πρωτάθλημα και έκαναν μία καλή προπόνηση εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ για την Ευρωλίγκα την προσεχή Τετάρτη. Αντίθετα ο Γηραιός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έδειξε πολλά πράγματα.

    Ντέρμπι για δεκαπέντε λεπτά

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πρωταθλητές να δείχνουν πως πατάνε πιο καλά στα πόδια τους. Ένα λεπτό μάλιστα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας ως καθοδηγητή και εκτελεστή τον Διαμαντίδη, προηγήθηκε με 15-10. Όμως ο "ΗΡΑ" έδειξε να ξυπνάει και με τον Μπράιαντ να "παίρνει μπρος" και πήρε προβάδισμα με 15-17.

    Ως εκεί όμως καθώς οι Διαμαντίδης και Σκεπάνοβιτς ανέλαβαν την κατάσταση στα χέρια τους και έδωσαν στους "πράσινους" μια διαφορά επτάπόντων, (26-19). Οι παίκτες του Κακιούση πλησιάσαν στον πόντο, 26-25, με κάποια τρίποντα αλλά και και καλή άμνα, όμως και πάλι ο νεοαποκτηθείς Σέρβος του Παναθηναϊκού έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, φέρνοντας στην ανάπαυλα τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 36-29.

    "Πάτησαν γκάζι" οι Πρωταθλητές

    Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήτα ένας πραγματικός εφιάλτης για τους φιλοξενούμενους. Πριν καλά καλά καταλάβουν τι συμβαίνει, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 50-36, με το "τριφύλλι" να βομβαρδίζει από την γραμμή των 6,25. Οι Σάκοτα και Καλαϊτζής, ντύθηκαν "δολοφόνοι" και έκαναν πάρτι τριπόντων, αλλά και ο Μπατίστ, που πάτησε για πρώτη φορά παρκέ μετά το ατύχημα του, φόρτωνε με πόντους το "κυανόλευκο" καλάθι. Από εκεί και πέρα οι πάικτες του Γηραιού τα έχασαν και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τους "πράσινους" που με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου προηγούνταν με 65-46.

    Η τέταρτη περίοδος ήταν εξ ολοκλήρου "πράσινη". Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσέφεραν ουσία αλλά και πολύ θέαμα στους ελάχιστους οπαδούς. Τελικό σκορ 88-59, με την πολύ καλή εμφάνιση των "πρασίνων" να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί για την αναμέτρηση.

    Tα δεκάλεπτα: 15-14, 36-29, 65-46, 88-59.

    ΠΑΟ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Ξανθόπουλος , Καλαϊτζής 8(2), Παπανικολάου 9(1), Λάκοβιτς 2, Μπατίστ 8(1), Φέμερλιγκ 5, Χατζηβρέττας 9, Μίντλεντον 2, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 17 (1), Στσεπάνοβιτς 11(2), Σάκοτα 11(3).

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάμιλτον 3, Μιλόσεβιτς 10 (2), Σφέικος , Ηλιάδης 1, Μπράιαντ 17(2), Ταπούτος 4, Αποστολίδης 2, Παυλίδης 5(1), Παπαιωακείμ 2, Δεδάς 11(3), Λυμπάρης , Κούβελας 4.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 November 2004 - 21:52:22 UTC