Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνεται ο κίνδυνος θρόμβωσης Το μποτιλιάρισμα βλάπτει την καρδιά
  • [02] Αγνοούνται 21 άνθρωποι Σβήνει τις ελπίδες ο Τοκάτζε
  • [03] Στοχεύαμε αποθήκες όπλων, λένε οι Αμερικανοί Πολύνεκρες αμερικανικές
  • [04] 29 Βορειοκορεάτες Ζητούν άσυλο σε σχολείο
  • [05] Στάχτη βιοτεχνία στο Βοτανικό
  • [06] Των Ολυμπιακών Αερογραμμών Ακριβαίνουν τα εισιτηρία εξωτερικού
  • [07] "Όχι" στην αρχηγία από τον Υπουργό Οικονομικών Ο ακέραιος Γκόρντον
  • [08] Συνομιλίες του Ντερβίς Ερόγλου Επαφές για "κυβέρνηση" στα Κατεχόμενα
  • [09] Η Αυστραλία ζητά διαπραγματεύσεις "Σιγή ιχθύος" από τους απαγωγείς της
  • [10] Απειλείται με "βαριά καμπάνα" ο Σούρερ
  • [11] Διαψεύδει τις "κακές γλώσσες" η Πρώτη Κυρία Το "κρυφό όπλο" του Τζορτζ
  • [12] Έτοιμος ο αρχηγός

    [01] Υγεία

    Αυξάνεται ο κίνδυνος θρόμβωσης Το μποτιλιάρισμα βλάπτει την καρδιά

    21/10/2004 11:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τριπλάσιες πιθανότητες να πάθουν θρόμβωση έχουν όσοι βρίσκονται "παγιδευμένοι" σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, σύμφωνα με μελέτη, που διεξήχθη στη Γερμανία και δημοσιεύεται στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 691 ατόμων -στην πλειοψηφία τους άνδρες- που επέζησαν μετά από καρδιακή προσβολή, ενώ το 70% ήταν άνω των 55 ετών. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν για τις δραστηριότητές τους κατά τις τέσσερις ημέρες που προηγήθηκαν της θρόμβωσης. Στη μελέτη ελήφθησαν επίσης υπόψη οι επιπτώσεις της σκληρής άσκησης (για όσους έκαναν ποδήλατο), καθώς και το πρωινό στρες, που συνδέεται με τις καρδιακές προσβολές.

    Τα αποτελέσματα

    Σύμφωνα με τη μελέτη, τα άτομα που έχουν προδιάθεση για καρδιακά προβλήματα αντιμετωπίζουν τριπλάσιο κίνδυνο να πάθουν θρόμβωση, όταν βρίσκονται σε μποτιλιάρισμα, είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε λεωφορείο, μηχανάκι ή ποδήλατο.

    Επίσης, η ανάλυση των απαντήσεων έδειξε, ότι τα άτομα αυτά είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια καρδιακή κρίση μέχρι και μία ώρα αφού βρίσκονταν μέσα στην κυκλοφορία.

    "Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι οι άμεσες συνέπειες, που έχει η κυκλοφορία στα καρδιακά νοσήματα", υπογράμμισε η επικεφαλής των ερευνητών, δρ. Ανέτ Πίτερς.

    Σχετικά Links:

    New England Journal of Medicine

    [02] Διεθνή

    Αγνοούνται 21 άνθρωποι Σβήνει τις ελπίδες ο Τοκάτζε

    22/10/2004 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του τυφώνα Τοκάτζε, που έπληξε την Ιαπωνία. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, οι νεκροί έφτασαν τους 69, ενώ 281 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και 21 ακόμα αγνοούνται. Από τον καταστροφικό τυφώνα πλημμύρισαν 20.300 κτήρια και καταστράφηκαν 380 σπίτια. Καθώς οι ώρες περνούν, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται σε ένα τρισεκατομμύριο γεν (9,3 εκατομμύρια δολάρια), ενώ οι αρχές διέταξαν την προσωρινή απομάκρυνση 18.000 κατοίκων της δυτικής Ιαπωνίας. Ο Τοκάτζε είναι ο χειρότερος τυφώνας που πλήττει τη χώρα από το 1979, οπότε και είχαν χάσει τη ζωή τους 115 άνθρωποι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικός τυφώνας πλήττει την Ιαπωνία

    [03] Ιράκ

    Στοχεύαμε αποθήκες όπλων, λένε οι Αμερικανοί Πολύνεκρες αμερικανικές επιδρομές στη Φαλούτζα

    22/10/2004 9:27:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Φαλούτζα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης δέχθηκε επτά νεκρούς και τρεις τραυματισμένους, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι της περιοχής Τσουχάντα, δήλωσε ο γιατρός Σάλεχ Χουσεϊν. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι, η αεροπορία και το πυροβολικό έκαναν επιθέσεις στην συγκεκριμένη περιοχή με στόχο αποθήκες όπλων, που βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της πόλης. Κάτοικοι της Φαλούτζα ανέφεραν, πως τη νύχτα ακούστηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις και είδαν φλόγες να υψώνονται στον ουρανό, στην περιοχή Τσουχάντα. Ο αμερικανικός στρατός κάνει επιθέσεις στην Φαλούτζα από τις 14 Οκτωβρίου, με αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις, με στόχο τα κρησφύγετα των ανταρτών του ισλαμιστή αντάρτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

    [04] Διεθνή

    29 Βορειοκορεάτες Ζητούν άσυλο σε σχολείο

    22/10/2004 9:35:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Άσυλο σε νοτιοκορεάτικο σχολείο στο Πεκίνο ζήτησαν 29 Βορειοκορεάτες, μεταξύ των οποίων αρκετά νέα παιδιά, όπως μεταδίδουν τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης. Οι 23 γυναίκες και οι έξι άνδρες πέρασαν μέσα στο σχολείο από συρματόπλεγμα, ενώ οι μαθητές ήταν μέσα στις αίθουσες. Αμέσως κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, ο οποίος κάλεσε την πρεσβεία της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μεταξύ των 29 ατόμων βρίσκεται μία ολόκληρη οικογένεια, που έφυγε από τη Βόρεια Κορέα πριν από λίγες ημέρες, καθώς και μία μητέρα με τον γιο της, που ζουν στην Κίνα τα τελευταία επτά χρόνια. "Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση, που Βορειοκορεάτες πρόσφυγες μπαίνουν σε ένα σχολείο μας. Νομίζουμε, ότι πρέπει να έχουμε διαβουλεύσεις με την κινεζική πλευρά για το θέμα", δήλωσε Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης στο Πεκίνο. Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες Βορειοκορεάτες καταφεύγουν σε ξένες πρεσβείες και σχολεία στην Κίνα ζητώντας πολιτικό άσυλο. Την περασμένη εβδομάδα άλλοι 20 Βορειοκορεάτες ζήτησαν άσυλο στο προξενείο της Νότιας Κορέας στο Πεκίνο.

    [05] Εσωτερικά

    Στάχτη βιοτεχνία στο Βοτανικό

    22/10/2004 9:50:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ολοσχερώς καταστράφηκε μια βιοτεχνία ενδυμάτων, έκτασης 500 τετραγωνικών, στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 75, στον Βοτανικό, όταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα τυλίχθηκε στις φλόγες. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 άνδρες, που κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, μετά από περίπου μία ώρα. Η φωτιά προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες παραπλήσιων επιχειρήσεων, ενώ, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν απειλήθηκαν παρακείμενα κτήρια. Έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγίας διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [06] Οικονομία

    Των Ολυμπιακών Αερογραμμών Ακριβαίνουν τα εισιτηρία εξωτερικού

    22/10/2004 10:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2004 10:25:29 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ο πρώτος αντίκτυπος της αύξησης της τιμής του πετρελαίου φάνηκε στις τιμές των εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αερογραμμών στα δρομολόγια εξωτερικού, τα οποία από τις 26 Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν την ανοδική πορεία του "μαύρου χρυσού". Έτσι, τα εισιτήρια ευρωπαϊκών προορισμών θα αυξηθούν κατά 12 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια υπερατλαντικών προορισμών κατά τέσσερα. Επιπρόσθετα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ, αναμένονται αυξήσεις κατά 15% από την πρώτη Ιανουαρίου. Ωστόσο, το υπουργείο Μεταφορών, επισημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

    [07] Διεθνή

    "Όχι" στην αρχηγία από τον Υπουργό Οικονομικών Ο ακέραιος Γκόρντον Μπράουν

    22/10/2004 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Tο συμφέρον της Βρετανίας έβαλε πάνω από το δικό του ο υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν. Όπως αποκάλυψε συνεργάτιδά του, αρνήθηκε την πρόταση του Τόνι Μπλερ να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, κάτι που θα σήμαινε ότι ανοίγει για τον ίδιο ο δρόμος για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, αντιτιθέμενος στις προυποθέσεις, που έθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός. Όπως είναι γνωστό ο Τόνι Μπλερ ζητά την υποστήριξη του Μπράουν τα σχέδια του για ένταξη της Βρετανίας στην ζώνη του ευρώ. Αν και η συγκατάθεση του θα σήμαινε, ότι η αρχηγεία του κόμματος θα πήγαινε αυτόματα στο ίδιο, ο υπουργός Οικονομικών, δεν δίστασε να παραδεχθεί, ότι η Γηραιά Αλβιόνα δεν είναι ακόμη έτοιμη να υιοθετήσει το ευρώ.

    Η ένταξη στην Ευρωζώνη το μήλο της έριδος

    Την αποκάλυψη έκανε στην εφημερίδα Iντιπέντεντ, η Κλερ Σορτ, πρώην υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, αφού όπως υποστηρίζει ουκ ολίγες φορές ανέλαβε τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στον Βρετανό πρωθυπουργό και τον Γκόρντον Μπράουν.

    Αν και ο Μπλερ έχει δηλώσει, ότι θα τον ενδιέφερε τρίτη θητεία, αλλά όχι τέταρτη, η κυρία Σορτ επισημαίνει, ότι στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει τόσο η τρίτη θητεία, όσο η ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωζώνη, πριν από τις επόμενες εκλογές. Συγκεκριμένα, η συνεργάτιδα του Μπράουν δήλωσε, ότι ο Μπλερ επιθυμούσε στενότερη συνεργασία με τον υπουργό του των Οικονομικών, προκειμένου να επιτύχει η Βρετανία την υιοθέτηση του ευρώ, ενώ σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα δίσταζε να παραιτηθεί, ανοίγοντας την πόρτα για την λήψη της αρχηγίας του Εργατικού Κόμματος από τον Γκόρντον.

    Οι δηλώσεις της Κλερ Σορτ δεν έτυχαν απάντησης από την Ντάουνιγκ Στριτ, αν και θεωρείται δεδομένο, ότι οι αποκαλύψεις της Σορτ, θα δώσουν το έναυσμα για συζητήσεις, όσον αφορά στη σχέση του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Γκόρντον Μπράουν.

    [08] Κυπριακό

    Συνομιλίες του Ντερβίς Ερόγλου Επαφές για "κυβέρνηση" στα Κατεχόμενα

    22/10/2004 10:15:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συναντήσεις με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων, για το σχηματισμό "κυβέρνησης συνασπισμού", θα έχει σήμερα ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ντερβίς Ερόγλου, που χθες έλαβε σχετική εντολή από τον κατοχικό ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς. Το κόμμα του διαθέτει 19 από τις 50 έδρες της ψευδοβουλής και χρειάζεται την υποστήριξη τουλάχιστον άλλων εφτά "βουλευτών", ώστε να πετύχει πλειοψηφία. Ήδη, ο Σερντάρ Ντενκτάς, το κόμμα του οποίου έχει πέντε έδρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας, αν κρίνει ικανοποιητικές τις προτάσεις που θα του γίνουν. Ωστόσο, αν σε διάστημα 15 ημερών ο Ερόγλου δεν συγκεντρώσει την πλεοψηφία, Ραούφ Ντενκτάς θα δώσει και πάλι εντολή στον πρόσφατα παραιτηθέντα, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Κυβέρνηση" θα προσπαθήσει να σχηματίσει ο Ερόγλου

    Παραιτήθηκε η ψευδοκυβέρνηση Ταλάτ στα Κατεχόμενα

    [09] Διεθνή

    Η Αυστραλία ζητά διαπραγματεύσεις "Σιγή ιχθύος" από τους απαγωγείς της Χασάν

    22/10/2004 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αναβρασμός επικρατεί στην Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση της Μάργκαρετ Χασάν, μέλος της CARE Αυστραλίας και επικεφαλής μέχρι πρόσφατα των δραστηριοτήτων της διεθνούς οργάνωσης στο Ιράκ. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν επίσημο, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους. Η Ιρλανδέζα κοινωνική λειτουργός, που είναι παντρεμένη με Ιρακινό, απήχθη καθώς πήγαινε στη δουλειά της. Ήδη, η CARE ανέστειλε τη δραστηριότητά της στην πολύπαθη χώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς η οργάνωση δεν επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρά το γεγονός, ότι η Αυστραλία έχει πληρώσει 16 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτική εταιρία ασφάλειας για να προστατεύει τους αξιωματούχους της στο Ιράκ.

    Σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

    Οι κινήσεις της αυστραλιανής Κυβέρνησης και της Care Australia για την υπόθεση απαγωγής της Μάργκαρετ Χασάν καλύπτονται από μυστικότητα.

    Ωστόσο, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε, ότι η Κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τους απαγωγείς. Τόνισε, όμως κατηγορηματικά, ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα τους κάνει παραχωρήσεις ή θα τους προσφέρει λύτρα για να πετύχει την απελευθέρωση της Χασάν.

    Στο μεταξύ, ο πρώην Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας, Ουίλιαμ Ντιν, μαζί με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες έχουν ήδη συστήσει μια επιτροπή για να διαπραγματευτεί άμεσα με τους απαγωγείς της άτυχης γυναίκας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διακόπτει την δράση της στο Ιράκ η CARE

    [10] Champions League

    Απειλείται με "βαριά καμπάνα" ο Σούρερ

    22/10/2004 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η υπόθεση Σούρερ παόρνει μεγάλες διαστάσεις στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός αμυντικός, καλέστηκε από την UEFA, να παραδώσει εγγράφως την απολογία του, για την συμπεριφορά του προς το διαιτητή, μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μονακό. Πλέον ο κίνδυνος για τιμωρία του παίκτη είναι αρκετά ορατός, κινδυνεύοντας να χάσει τον αγώνα με τους Μονεγάσκους αλλά και ίσως μία ακόμα αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Εν αναμονή της απόφασης

    Οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν με αγωνία του τι μέλλει γενέσθαι σε αυτή την υπόθεση. Ενώ περίμεναν όλοι μια απλή χρηματική τιμωρία για τον παίκτη, ήρθε ένα έγγραφο στην ΠΑΕ από την UEFA, στο οποίο ζητάει την έγγραφη απολογία του 33χρονου αμυντικού έως την Παρασκευή.

    Όλα ξεκίνησαν μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού στο Πριγκιπάτο. Ο Σούρερ διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή για την μη κατακύρωση του γκολ του Οκκά, δείχνοντας μάλιστα στα πλάνα πολύ νευριασμένος. Όσο και αν Μπάγιεβιτς προσπάθησε να τον απομακρύνει, ο Αργεντινός συνέχισε και φαίνεται πως αυτό η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν το δέχτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο "κόκκινος" αμυντικός, κινδυνεύει να χάσει τον επόμενο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό, αλλά υπάρχει περίπτωση να χάσει και μία ακόμη αγωνιστική.

    Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ανάλογα με την απόφαση ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα έφεσης. Πάντως, αν τελικά δεν κριθεί απόλυτα "ένοχος" ο Αργεντινός, τότε αναμένεται να τιμωρηθεί απλά με χρηματικό πρόστιμο.

    [11] Αμερικανικές εκλογές

    Διαψεύδει τις "κακές γλώσσες" η Πρώτη Κυρία Το "κρυφό όπλο" του Τζορτζ Μπους...

    22/10/2004 10:05:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Και ενώ η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ενόψει των προεδρικών εκλογών της 2ας Νοεμβρίου, στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Λευκού Οίκου έχουν μπει και οι σύζυγοι των δύο μονομάχων, όπως είθισται εξάλλου στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά "χτύπησε" η Πρώτη Κυρία Λόρα Μπους, που διαβεβαίωσε ότι, ο σύζυγός της Πρόεδρος Μπους διαβουλεύεται διεξοδικά με τους συμβούλους του πριν λάβει τις αποφάσεις του, επιχειρώντας να διαψεύσει δημοσιεύματα, που θέλουν τον Αμερικανό Πρόεδρο να στηρίζεται μερικές φορές απλώς στο ένστικτό του. Ο Πρόεδρος "συνομιλεί διεξοδικά με τους συμβούλους του πριν καταλήξει σε μια απόφαση, υποστήριξε η κ. Μπους, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερ και την Ουάσινγκτον Ποστ. Παραδέχτηκε πάντως ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος βασίζεται και στη διαίσθησή του. "Πιστεύω ότι, έχει πραγματικά μεγάλη διαίσθηση", τόνισε η Λόρα Μπους, που θεωρείται από αρκετούς αναλυτές ως "το κρυφό όπλο" του Αμερικανού Προέδρου στην προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

    Ανταποδίδει τα βέλη ...με το γάντι

    Εξάλλου ως "ασήμαντο γεγονός" απέρριψε η Λόρα Μπους το εναντίον της σχόλιο, που διατύπωσε η Τερέζα Χάινς - Κέρι, σύζυγος του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζον Κέρι ότι, δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή της. "Δεν με πειράζει. Ζήτησε συγγνώμη αν και δεν χρειαζόταν πραγματικά να απολογηθεί", τόνισε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, σπεύδοντας παράλληλα να επιστρέψει την κριτική, τονίζοντας ότι, η σύζυγος του Κέρι "προσπαθούσε να μιλήσει για τον εαυτό της".

    Στη συνέχεια η κα Μπους διαβεβαίωσε ότι, δεν μαλώνει με το σύζυγό της για κοινωνικά θέματα, όπως οι αμβλώσεις, αν και πολλές φορές δεν έχουν την ίδια άποψη για διάφορα ζητήματα. "Δεν μαλώνουμε για τέτοια θέματα. Πραγματικά κατανοώ τις αξίες του και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες", τόνισε η Λόρα Μπους και πρόσθεσε: "Αυτό δεν σημαίνει ότι, έχουμε την ίδια άποψη για κάθε θέμα. Καταλαβαίνω γιατί έχει τις απόψεις του και κατανοεί γιατί έχω τις απόψεις, που έχω", τόνισε.

    Όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι τα θέματα, στα οποία κατά τη γνώμη της εστιάζουν την προσοχή τους οι Αμερικανίδες, η κα Μπους υποστήριξε ότι, η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο. "Πιστεύω ότι, οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τα ίδια θέματα με τους άνδρες. Ίσως αυτή την εκλογική χρονιά είναι η πρώτη φορά, που εστιάζουν ισότιμα την προσοχή τους στα ίδια θέματα Γιατί πιστεύω ότι, η ασφάλεια είναι ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα", κατέληξε η Λόρα Μπους.

    [12] Αθλητισμός

    Έτοιμος ο αρχηγός

    22/10/2004 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ, είναι ο Πατρίκ Βιεϊρά. Ο Γάλλος αρχηγός των "κανονιέρηδων" ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και τάθηκε στη διάθεση του προπονητή του, Αρσέν Βενγκέρ. Έτσι, λύθηκαν και τα χέρια του Αλσατού τεχνικό όσον αφορά τον νευραλγικό χώρο του κέντρου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 October 2004 - 8:51:11 UTC