Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκάζνι: " Ώρα να διακοπεί το σερί της Άρσεναλ"
  • [02] Συνεδριάζει την Τετάρτη στο Λουξεμβούργο Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο του
  • [03] Έβγαλε τον πόνο τηςσε γιγαντοαφίσα "Βγάζει μάτια"... το "Ψάχνω άντρα"
  • [04] Θεωρείται υπαίτιο για οκτώ θανάτους στη Γερμανία "Ύποπτο" το
  • [05] Μαθήματα αφοσίωσης
  • [06] Πετάει για Κίνα η τεχνική κολύμβηση
  • [07] Χάνει την Νιούκσατλ ο Ντρόμπνι
  • [08] Δημοσίευμα της ρωσικής Izvestia Τους σκότωσε γιατί τον χτύπησαν για
  • [09] Στους δρόμους χιλιάδες Γερμανοί Διαδήλωσαν για τη δουλειά τους
  • [10] Με Κεφαλογιάννη- Σπηλιωτόπουλο Συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου
  • [11] Βενγκέρ: "Θέλει προσπάθεια ο ΠΑΟ"
  • [12] Αισιόδοξος ο Στέλιος για Παναθηναϊκό
  • [13] Εξελίξεις στο ραδιοφωνικό τοπίο Αποφάσεις ΕΣΡ και ΣτΕ για ρ/σταθμούς
  • [14] Από τουρκικά αεροσκάφη Μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου
  • [15] Κακό ξεκίνημα, πικρό αντίο
  • [16] Πρόωρη η συζήτηση για ονόματα λέει η κυβέρνηση Συναίνεση "βλέπει" ο

    [01] Champions League

    Σκάζνι: " Ώρα να διακοπεί το σερί της Άρσεναλ"

    19/10/2004 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρά το δύσκολο της αποστολής τους κόντρα στην Άρσεναλ, ο Τσέχος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζντένεκ Σκάζνι και ο Γερμανός άσος Μάρκους Μίνχ, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ με την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ο κ. Σκάζνι, που αύριο θα πραγματοποιήσει το επίσημο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον πάγκο του "τριφυλλιού" αναρωτήθηκε μήπως ήρθε η ώρα για μία στάση στην μέχρι σήμερα πορεία- τρένο των "κανονιέρηδων" λέγοντας συγκεκριμένα: "Γιατί να μην δώσουμε τέλος στο σερί της Άρσεναλ" ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια του Μίνχ, ο οποίος επεσήμανε ότι "μέσα στη Λεωφόρο μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα στον κόσμο".

    " Έχουν γνώση οι φύλακες..."

    Όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή έχουν κάποτε ένα τέλος. Και αν για την Άρσεναλ το μέχρι σήμερα νικηφόρο σερί αποτελεί κάτι το αξιοθαύμαστο, οι "πράσινοι", μία μέρα πριν την αναμέτρηση με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, ασφαλώς δεν το αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο και δε βλέπουν το λόγο να συνεχιστεί και στη "Λεωφόρο". Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο Τσέχος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, Ζντένεκ Σκάζνι, λίγες ώρες πριν την αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση του 5ου προκριματικού ομίλου του Τσαμπιονς Λίγκ. "Είναι γνωστό ότι είναι ένα δύσκολο ματς, λόγω της αντιπάλου μας. Ωστόσο, κάθε σερί έχει και ένα τέλος. Γιατί όχι να μην είναι ο Παναθηναϊκός η ομάδα που θα δώσει ένα τέλος; Αλλωστε, στο ποοδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί".

    Από τα παραπάνω λόγια του κ. Σκάζνι θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ο "τιμονιέρης" του τριφυλλιού έχει "άγνοια κινδύνου", αλλά στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Τσέχος έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά το δύσκολο της αποστολής της ομάδας του: "Ξέρουμε πολύ καλά τι αντίπαλος μας περιμένει. Πιστεύω προσωπικά ότι η Αρσεναλ είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και αυτό δεν το λέω για να δημιουργήσω φόβο και άγχος στην ομάδα μου. Είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσει κανείς. Έχουμε μερικά προβλήματα αλλά μέσα απ τις προπονήσεις προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Όσο για το ποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να θεωρηθεί θετικό, θα φανεί απ την εξέλιξη του αγώνα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκάζνι ο οποίος ζήτησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της ομάδας του: "Ο κόσμος πάντα βοηθάει την ομάδα. Ελπίζω να είναι λοιπόν και πάλι κοντά μας, όπως ήταν και στον αγώνα με το Αιγάλεω. Θέλουμε να μας βοηθήσει, κάνοντας αυτό που ξέρει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό".

    Προκαλεί το σερί των "κανονιέρηδων"

    Τα εγκώμια όμως για τους πρωταθλητές Αγγλίας δε σταμάτησαν εδώ, αφού τα εύσημα στην παρέα του Τιερί Ανρί απέδωσε και ο Γερμανός άσος του "τριφυλλιού", Μάρκους Μινχ, ο οποίος αντιμετωπίζει το αήττητο σερί των κανονιέρηδων ως μία ακόμη πρόκληση, για την ομάδα του η οποία μέσα στη Λεωφόρο μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο: "Η Άρσεναλ είναι μια σπουδαία ομάδα, με πολύ και μεγάλη ποιότητα. Μπορεί να είναι αήττητη, αλλά αυτό είναι το κίνητρο και η πρόκληση για εμάς. Να σπάσουμε το αήττητο σερί της" τόνισε ο Μίνχ, ο οποίος όμως δύσκολα θα δώσει το παρών στην αυριανή αναμέτρηση.

    [02] Οικονομία

    Συνεδριάζει την Τετάρτη στο Λουξεμβούργο Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο του Εurogroup

    19/10/2004 6:13:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, χώρες-μέλη οι οποίες έχουν έλλειμμα υψηλότερο του 3% του ΑΕΠ, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνεδριάσεων του Eurogroup και του ECOFIN στο Λουξεμβούργο την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα. Επίσης στο Εurogroup θα συζητηθεί το αναθεωρημένο εγχειρίδιο για τις μεθόδους εργασίας της Ευρωζώνης και η έκθεση σχετικά με τις προκαταρκτικές συζητήσεις της ομάδας για το Μηχανισμό Συναλλαγματικής Ισοτιμίας ΙΙ. Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα ασχοληθούν και με την παροχή ποιοτικών στατιστικών στοιχείων των κρατών-μελών της ΕΕ προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τέλος, στο άτυπο συμβούλιο ECOFIN της Πέμπτης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και θέματα που αφορούν στο δημοσιονομικό πλαίσιο 2007-2013 και την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

    [03] Διάφορα

    Έβγαλε τον πόνο τηςσε γιγαντοαφίσα "Βγάζει μάτια"... το "Ψάχνω άντρα"

    19/10/2004 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Τι σου κάνει η απόγνωση...

    Για την ιδέα της Αυστραλής, η οποία είναι πολιτικός μηχανικός, όπως ήταν αναμενόμενο, μιλάει όλο το Σίδνεϊ

    Η ίδια πάντως, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γίνεται τόσο πολύς λόγος

    "Στην Αυστραλία είμαστε. Έχουμε ελευθερία. Γιατί να μπορεί κανείς να βάλει σε Billboard την αφίσα γνωστού αναψυκτικού και όχι την αγγελία ότι ψάχνει για σύζυγο;" διερωτάται.

    Για την ιστορία, η Αυστραλή, ψάχνει για έναν άντρα με καλή φυσική κατάσταση, δίχως προβλήματα υγείας, μέχρι 45 ετών που να μην πίνει και να μην καπνίζει.

    Στα επιπλέον προσόντα συγκαταλέγονται, η τρυφερότητα, η καλή αίσθηση του χιούμορ και το καλό οικονομικό background ( δηλαδή να μην είναι και μπατίρης).

    Αν ενδιαφέρεστε και προτίθεστε φυσικά να ταξιδεύσετε μέχρι εκεί.η Αυστραλή δηλώνει ότι είναι όμορφη, έξυπνη και ονειρεύεται να κάνει μία ωραία οικογένεια με έναν υπέροχο, σαν την ίδια, σύντροφο.

    Ερώτημα προς δύσπιστους: Αν είναι τόσο όμορφη όσο λέει γιατί δεν έβαλε φωτογραφία της στην αφίσα;

    [04] Υγεία

    Θεωρείται υπαίτιο για οκτώ θανάτους στη Γερμανία "Ύποπτο" το αντιφλεγμονώδες Vioxx

    19/10/2004 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    "Βεβαρημένο παρελθόν" για το αντιφλεγμονώδες

    Σοβαρές υποψίες, ότι το αντιφλεγμονώδες Vioxx ευθύνεται για οκτώ θανάτους στην Γερμανία ,εξέφρασε η Γερμανική Ιατρική Ένωση. Το συγκεκριμένο φάρμακο, έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από απόφαση της ίδιας της παρασκευάστριας εταιρίας. Αν και δεν έχει αποδειχθεί άμεσα η σχέση του Vioxx με τους θανάτους, η επιτροπή φαρμάκων θεωρεί, ότι το συγκεκριμένο παρασκεύασμα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων. Άλλωστε, στη βάση δεδομένων της Ιατρικής Ένωσης υπάρχουν 1.011 περιπτώσεις ασθενών, που παρουσίασαν επιπλοκές μετά από αγωγή με το Vioxx.

    [05] Διάφορα

    Μαθήματα αφοσίωσης

    19/10/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως το έτερόν σας ήμισυ ανησυχεί μήπως παραστρατήσετε; Μια γυναίκα από τη Ρουμανία βρήκε τον πιο ευφάνταστο τρόπο για να δείξει περίτρανα την πίστη στον άνδρα της, που κρατείται στις φυλακές: παραμένει κλειδωμένη στο σπίτι της, εδώ και 14 χρόνια! Ο άνδρας της συνελήφθη το 1987, κατηγορούμενος για τη δολοφονία δύο ανθρώπων κατά τη διάρκεια ληστείας και εκτίει ποινή κάθειρξης 27 ετών. Μια μέρα που είχε άδεια από τη φυλακή, κατηγόρησε τη γυναίκα του, ότι τον απατούσε και αυτή αποφάσισε να τον αντικρούσει μένοντας κλειδωμένη στο σπίτι μέχρι να αποφυλακιστεί. Κι αν αναρωτιέστε για την πεθερά, αυτή έχει αναλάβει το ρόλο του προμηθευτή και του Κέρβερου: προμηθεύει την αφοσιωμένη νύφη με τα απαραίτητα προς το ζην και -φυσικά- εποπτεύει το κλείδωμα.

    [06] Αθλητισμός

    Πετάει για Κίνα η τεχνική κολύμβηση

    19/10/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με πολλές ελπίδες στις αποσκευές της αναχωρεί αύριο για την Κίνα, η αποστολή της Εθνικής ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης, προκειμένου να συμμετάσχει στο 12ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Σαγκάη 23-29 Οκτωβρίου. Την 11μελή γαλανόλευκη αποστολή, που μετά τη σκληρή της προετοιμασία στοχεύει στη διατήρησή στις τέσσερις πρώτες θέσεις του κόσμου αποτελούν οι διεθνείς Δημήτρης Τομαής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσουρουνάκης, Θανάσης Γκούγκος, Στέλλα Κουκουβίτη, Μαρία Ξηρουχάκη, Ειρήνη Βοσκοπούλου, Εύη Γεωργίου ο ομοσπονδιακός προπονητής Λάζαρος Σαμλίδης, ο τεχνικός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ξιάρχος και η πρόεδρος της ΕΟΥΔΑΑΤΚ, κ. Αιμιλία Σχίζα.

    [07] Αθλητισμός

    Χάνει την Νιούκσατλ ο Ντρόμπνι

    19/10/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια απουσία που προβληματίζει τον Σλοβάκο τεχνικό Κάρολ Πέτσε, ενόψει του αποφασιστικού αγώνα με τη Νιούκαστλ, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, που θα γίνει την Πέμπτη, στη Νέα Σμύρνη, είναι ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι. Ο Σορίν Κόλτσεαγκ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τσέχο τερματοφύλακα, έδειξε στον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όμως η ανασφάλεια δεν μπορεί να φύγει τόσο εύκολα από τον προπονητή των "Κυανέρυθρων". Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Πέτσε πρόκειται να έχει στην διάθεσή του τους Χουάν Παρόντι, Λιούμπομιρ Μέσαρος και Βαγγέλη Μάντζιο, οι οποίοι απουσίασαν από τον αγώνα στο Ηράκλειο. Τρεις παίκτες που δίνουν πολύτιμες λύσεις στον Σλοβάκο τεχνικό, ο οποίος έχει "διαβάσει καλά" την αγγλική ομάδα. Μπορεί οι "ανθρακωρύχοι" να έχουν απουσίες βασικών παικτών τους όπως οι Μπατ (τιμωρημένος) Ντάϊερ και Κλάϊφερτ (αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού), αλλά ο Κ.Πέτσε κάθε άλλο παρά εφησυχάζει. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη συνεχίζει να είναι η ζήτηση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Πέμπτης, τον οποίο πρόκειται να παρακολουθήσουν και περίπου 1.000 Αγγλοι οπαδοί.

    [08] Διεθνή

    Δημοσίευμα της ρωσικής Izvestia Τους σκότωσε γιατί τον χτύπησαν για τους βαθμούς

    19/10/2004 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Mία σκληρή τιμωρία. έφερε ένα στυγνό έγκλημα στη Ρωσία. Δράστης ένα 13χρονο αγόρι, που άδειασε πάνω στους γονείς του, την ώρα που αυτοί κοιμόνταν τις σφαίρες του όπλου του πατέρα του. Αιτία, το ξύλο που είχε φάει λίγο νωρίτερα από τον πατέρα του για τον κακό βαθμό του στη Χημεία. " Ποτέ ο πατέρας μου δεν με είχε τιμωρήσει για τους βαθμούς στο σχολείο. Αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά βάναυσος" φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν. Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Izvestia. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το νεαρό αγόρι σχεδίαζε να πετάξει τα πτώματα των γονιών του σε ένα ποτάμι κοντά στο σπίτι του. Δεν μπόρεσε όμως να τα μεταφέρει ως εκεί, γιατί όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν κατάφερε να βάλει μπρος το αυτοκίνητο του πατέρα του.

    [09] Διεθνή

    Στους δρόμους χιλιάδες Γερμανοί Διαδήλωσαν για τη δουλειά τους

    19/10/2004 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- BBC

    Περισσότεροι από 20.000 Γερμανοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους των πόλεων Μπόχουμ και Ρισελσάϊμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας, που σχεδιάζει η General Motors, κυρίως σε εργοστάσια της θυγατρικής εταιρίας Opel. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι συνάδελφοί τους από την Volkswagen και την Porsche, εργάτες ορυχείων και μαθητές, αλλά και η δήμαρχος του Ρισελσάϊμ, όπου βρίσκεται η ιστορική έδρα της Opel. Ωστόσο, η General Motors δεν έχει ξεκαθαρίσει πού και πώς θα γίνουν οι απολύσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρίας στην Ευρώπη, Καρλ Πέτερ Φόρστερ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν εντελώς τα εργοστάσια. Μαζικές αντιδράσεις, όμως, αναμένονται και στη Βρετανία, όπου η General Motors ανακοίνωσε 400 απολύσεις σε εργοστάσιά της.

    [10] Εσωτερικά

    Με Κεφαλογιάννη- Σπηλιωτόπουλο Συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου

    19/10/2004 9:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θέματα των υπουργείων Ναυτιλίας και Άμυνας συζητήθηκαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις συνομιλίες του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες σε υπουργικό Συμβούλιο της Ε.Ε., για να εκφράσει την διαφωνία του με την θέση που προωθείται να έχουν και ποινικές ευθύνες τα πληρώματα των πλοίων που ρυπαίνουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας εκτιμά, πως πρόκειται για ρύθμιση που δεν ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα και τα ελληνικά πληρώματα. Κατά τη 40λεπτη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον υπουργό Άμυνας συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του υπουργείου, ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου.

    [11] Champions League

    Βενγκέρ: "Θέλει προσπάθεια ο ΠΑΟ"

    19/10/2004 9:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δύσκολο αναμένει ο Αρσέν Βενγκέρ το έργο της Άρσεναλ στο αυριανό παιχνίδι της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό. Ο Αλσατός τεχνικός μίλησε σήμερα στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", αφού η αποστολή της ομάδας έφτασε απόψε και τόνισε πως οι "Κανονιέρηδες" είναι έμπειροι, ωστόσο για να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό πρέπει να παλέψουν σκληρά. Το θετικό για την Άρσεναλ είναι πως όπως όλα δείχνουν ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ θα δώσει κανονικά το "παρών", αντίθετα φυσικά από τον Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος έμεινε στην Αγγλία λόγω τραυματισμού. Για την απουσία αυτή ο Βενγκέρ τόνισε χαρακτηριστικά: "Στα μεγάλα ματς πάντα θέλεις τον Πατρίκ στην ομάδα σου, όμως κι οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα".

    Αλλαγές στον Παναθηναϊκό

    Τρείς αλλαγές σε σχέση με την 18άδα του αγώνα του Αιγάλεω, υπάρχουν στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αυριανό αγώνα με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Άγγελος Μπασινάς τελικά κέρδισε τη μάχη με το χρόνο και έτσι θα βρίσκεται στη διάθεση του Σκάζνι για το ματς με τους "κανονιέρηδες" όπως και οι Επαλέ και Κώτσιος. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο Μάρκους Μινχ αφού αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ το ματς από τις κερκίδες του "Απόστολου Νικολαίδη" θα δουν επίσης οι Άντριτς, Ντεμπά, Παπαδόπουλος, Ζουτάουτας, Σανμαρτεάν, Ραγκουέλ, Μπικόφσκι, Κοτσόλης, Τζόρβας και Οξύζογλου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκάζνι: " Ώρα να διακοπεί το σερί της Άρσεναλ"

    [12] Champions League

    Αισιόδοξος ο Στέλιος για Παναθηναϊκό

    19/10/2004 9:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο διεθνής μεσοεπιθετικός γνωρίζει όσο λίγοι την αυριανή αντίπαλο των "πρασίνων", αφού έχει τεθεί αντιμέτωπός της αρκετές φορές και σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Champions" τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. "Ο Παναθηναϊκός έχει την εμπειρία, τους παίκτες - και απ ότι ακούω επιστρέφει και ο Αγγελος Μπασινάς - για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη και πηγαίνει από νίκη σε νίκη στην Αγγλία", επεσήμανε ο Γιαννακόπουλος και συμπλήρωσε, "Σίγουρα μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και δεν το αποκλείω γιατί όλες οι αγγλικές ομάδες όταν απομακρύνονται από το νησί αντιμετωπίζουν προβλήματα κι αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσα, ούτως ώστε να πάρει ότι είναι δυνατόν καλύτερο".

    Επίθεση φωτιά

    Όπως είναι φυσικό και ο Έλληνας άσος της Μπόλτον εκεί που ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος της επικινδυνότητας της Άρσεναλ, είναι η επίθεση, την οποία χαρακτήρισε μεγάλο της όπλο. Πέρα από αυτό όμως η αγγλική άμυνα μπορεί να διασπαστεί και σύμφωνα με τον Γιαννακόπουλο, εκεί πρέπει να "χτυπήσει" ο Παναθηναϊκός. "Η επίθεση της Αρσεναλ είναι το μεγάλο της όπλο και φυσικά μιλάμε για τον Ανρί, τον Ρέγιες, τον Πιρές που είναι και οι κύριοι εκφραστές της. Από κει και πέρα το ευάλωτο σημείο είναι οι στημένες φάσεις και γενικότερα η αμυντική λειτουργία της ομάδας που δεν είναι η καλύτερη δυνατή και είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός για να πάρει κάτι καλό", δήλωσε ο διεθνής άσος της Μπόλτον.

    [13] Εσωτερικά

    Εξελίξεις στο ραδιοφωνικό τοπίο Αποφάσεις ΕΣΡ και ΣτΕ για ρ/σταθμούς

    19/10/2004 9:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ

    Την προσωρινή διακοπή λειτουργίας - για ένα μήνα - του ραδιοφωνικού σταθμού Planet, επειδή δεν πληρώνει τους εργαζομένους του και δεν προβάλει το πρόγραμμα που υποχρεούται, αποφάσισε σήμερα το ΕΣΡ. Την ίδια ώρα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακυρώθηκε η αδειοδότηση 15 ραδιοσταθμών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι οποίοι πήραν άδεια λειτουργίας στη δεύτερη διαδικασία αδειοδότησης το Μάρτιο του 2002. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε παράνομη την αξιολόγηση κριτηρίων κατά τη μοριοδότησή τους από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που προηγήθηκε των αποφάσεων του τότε υπουργού.

    Επανεξετάζεται η αδειοδότηση τριων ρ/σταθμών

    Παράλληλα το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι παρανόμως δεν δόθηκε άδεια σε τρεις ραδιοφωνικούς (Diva, Πειραϊκή Εκκλησία και Radio Gold) και παρέπεμψε την υπόθεση στο αρμόδιο υπουργείο για νέα κρίση.

    Από τη νέα διαδικασία αξιολόγησης εξαιρούνται, όπως έκρινε το ΣτΕ, λόγω μετοχικής σύνθεσης και νομικών προβλημάτων οι σταθμοί Λάμψη, Εν Λευκώ και Δίφωνο.

    Νωρίτερα το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή του Star FM Iωαννίνων και του σταθμού Eκκρηκτικός FM Θεσσαλονίκης για παράνομη λειτουργία.

    Παράλληλα κάνει σύσταση στο Ράδιο Ριζίτες των Χανίων για παράνομη χρήση δύο συχνοτήτων όπως και στο ράδιο Άλφα Μαγνησίας, για παράνομη εκπομπή σε άλλο σταθμό.

    Το ΕΣΡ με έγγραφό του στην ΕΕΤΤ, ζητά να κλείσουν οι παράνομοι αναμεταδότες που χρησιμοποιούν στα Χανιά οι Super Star 98,6 Aττικής, Flash και Love FM Αττικής, καθώς και ο αναμεταδότης του 902 Αριστερά στα FM Αττικής, στην Αιτωλοακαρνανία.

    [14] Εσωτερικά

    Από τουρκικά αεροσκάφη Μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου

    19/10/2004 9:53:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τριάντα επτά παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Αεροπορικοί σχηματισμοί, με αεροφωτογραφικά και οπλισμένα Φάντομ, πέταξαν δυτικά της Καρπάθου και στη συνέχεια, από ανατολάς προς δυσμάς, όλη τη βόρεια πλευρά της Κρήτης, στο διεθνή εναέριο χώρο, σε απόσταση περίπου 25 μιλίων από τις ακτές. Ελληνικά μαχητικά παρακολουθούσαν συνεχώς τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ στρατιωτικές πηγές εκτιμούν, πως στόχος των Τούρκων ήταν να φωτογραφίσουν αεροδρόμια στην Κρήτη, αλλά και τη βάση των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών πυραύλων, S-300.

    [15] Αθλητισμός

    Κακό ξεκίνημα, πικρό αντίο

    19/10/2004 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον πρώην προπονητή του να αγωνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο, με τον νύν να βρίσκεται για τελευταία φορά στον πάγκο και τον επόμενο στις εξέδρες, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη το πρωτάθλημα, καθώς αποδείχτηκε υπέρ του δέοντος φιλόξενος, προς τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιλογές και την ολιγωρία των "ερυθρολεύκων" στο δεύτερο μέρος και έτσι κατάφεραν να πάρουν με 70-67 την νίκη. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προηγούνταν, χωρίς όμως να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας, καθώς συχνά πυκνά και ο Ιωνικός έπαιρνε το προβάδισμα. Μοναδικό σημείο που ο Ολυμπιακός πήρε βραχεία κεφαλή ήταν λίγο πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως ένα σερί 9-0 του Ιωνικού, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 35-31.

    Αμφίρροπη και η επανάληψη

    Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς συνεχίστηκε να έχει εναλλαγές στο προβάδισμα και να είναι αμφίρροπο, όμως ο Ιωνικός πήρε ένα προβάδισμα 9 πόντων και ουσιαστικά και τον έλεγχο του αγώνα. Τελικά Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά, όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να ροκανίσει διαφορά 9 πόντων του Ιωνικού, 66-57 2.47'' πριν τη λήξη και με δύο τρίποντα από Ποστέλ και Γιούρκοβιτς και σερί 7-0 μείωσε σε 64-66. Με ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ, ο Ντούσαν Βούκσεβιτς ισοφάρισε 66-66. Ο πολύ καλός απόψε Πρόδρομος Νικολαϊδης αστόχησε από τα 6.25, στη συνέχεια ο Σκλάβος έκοψε τον Κουτρούλια και αμέσως κέρδισε φάουλ, αλλά αστόχησε στη μία βολή, 67-66. Με εναπομείναντα χρόνο 23'' ο Χάφναρ ευστόχησε από τα 6.25 και έγραψε το 69-67 που ουσιαστικά έκρινε και την αναμέτρηση. Ο Ποστέλ αστόχησε σε δύο βολές και οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν γρήγορα φάουλ στον Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο πλέι μέικερ Πάμπλο Μολντού. Αυτός διαμόρφωσε το 70-67. Ο Σκλάβος επιχείρησε το τρίποντο της απελπισίας στο τέλος και καθώς αστόχησε ο Ιωνικός πανηγύρισε μία σημαντική νίκη μέσα στο ιστορικό για τον Ολυμπιακό, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα δεκάλεπτα: 17-12, 35-31, 48-49, 67-70 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίλαν Μίνιτς): Μισσιακός, Όβτσινα 4, Βούκσεβιτς 12 (2), Ζορόσκι 8 (1), Ποστέλ 19 (3), Παπανικολόπουλος, Τόμιτς 3 (1), Σκλάβος 7, Γιούρκοβιτς 5 (1), Αγαδάκος 9 ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜΑΛΙΑΔΑ (Γιώργος Ζευγώλης): Ρόου 11 (1), Κούρτοβιτς 17 (2), Μολντού 1, Νικολαϊδης 11 (1), Μοσχοβίτης, Δορκοφίκης 6, Κουτρούλιας, Χάφναρ 12 (2), Πασχάλης 8, Νίκιλα 4

    [16] Εσωτερικά

    Πρόωρη η συζήτηση για ονόματα λέει η κυβέρνηση Συναίνεση "βλέπει" ο Πρόεδρος

    19/10/2004 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Συναινετική λύση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διέβλεψε ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Σε δηλώσεις του από την Αλβανία, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαιρέτισε αυτήν την προοπτική, τονίζοντας ότι είναι σημαντική όχι μόνο για το κύρος του Προέδρου αλλά και γιατί θα αποτραπούν οι εκλογές. Στην Αθήνα, η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή εκπροσώπου της Ε. Αντώναρου ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι είναι πρόωρη η οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από ονόματα. Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, ενέταξε την Προεδρολογία σε μία επιχείρηση του Μαξίμου προκειμένου να αποπροσανατολισθεί η κοινή γνώμη από τα καθημερινά προβλήματα.

    Βλέπει μεθοδεύσεις, δεν αποκλείει τον αιφνιδιασμό

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, για όλα όσα ακούγονται τελευταία γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε στη ΝΔ την πατρότητα των σεναρίων που μιλούν για μυστικές διεργασίες των δυο κομμάτων για την εκλογή Προέδρου και μίλησε για ψευδείς ειδήσεις σε ότι αφορά τα ονόματα που ακούγονται.

    "Όλα αυτά, αποστέλλονται συστημένα από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα καθημερινά προβλήματα" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα καθημερινά προβλήματα.

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, φάνηκε να μη θεωρεί δεδομένο ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποφευχθούν.

    Ως εκ τούτου συνέστησε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και ο αιφνιδιασμός των πρόωρων εκλογών.

    Πρόωρη η ονοματολογία

    Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, ερωτηθείς για το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που φέρει τους κυρίους Σημίτη και Κωνσταντόπουλο να είναι καταλληλότεροι για την Προεδρία ξεκαθάρισε, για ακόμα μία φορά ότι είναι "πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για ονόματα σχετικά με την προεδρική εκλογή ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπέρ της συναίνεσης ο Πρόεδρος

    Δεν θέλουν εκλογές οι πολίτες

    Διαψεύδουν τις διεργασίες για τον Πρόεδρο

    Συναίνεση με την Αριστερά παρούσα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 October 2004 - 20:51:43 UTC