Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το διεθνές περιβάλλον επηρεάζει και τη χώρα μας Ανησυχία για το
  • [02] Παραμένει αήττητη η Άρσεναλ
  • [03] "Χαλαρό" 2-0 ο Ολυμπιακός
  • [04] Πρεμιέρα με νίκη ο ΠΑΟΚ
  • [05] Εν όψει αμερικανικών εκλογών Ο Μπους ευχαριστεί τους Έλληνες ομογενείς
  • [06] Με οδηγό τον Χαρίση
  • [07] Συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Γ.
  • [08] Απόφαση του ΣΤ' τμήματος του ΣτΕ Αντισυνταγματική η προσωποκράτηση
  • [09] Εγκαίνια με ήττα
  • [10] 0-0 στο ντεμπούτο του Σκάζνι

    [01] Οικονομία

    Το διεθνές περιβάλλον επηρεάζει και τη χώρα μας Ανησυχία για το πετρέλαιο

    16/10/2004 7:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2004 9:33:41 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα προκαλεί η ξέφρενη κούρσα των τιμών του πετρελαίου. Για πρώτη φορά από το 1983 η τιμή του "μαύρου χρυσού" στη Νέα Υόρκη έφθασε τα 55 δολάρια το βαρέλι και δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Επιβράδυνση κατά 0,3% της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, "βλέπει" ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Χ. Αλμούνια ενώ την ανησυχία του δεν έκρυψε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Στις ΗΠΑ πάντως, ο Αλαν Γκρίσπαν, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας ότι οι τιμές του πετρελαίου, δεν συνιστούν ακόμα μεγάλη οικονομική απειλή. Το διεθνές περιβάλλον επηρεάζει και τη χώρα μας, καθώς από την Δευτέρα αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με κατώτερη τιμή τα 46 λεπτά το λίτρο.

    "Δεν επηρεάζεται η οικονομία μας"

    Οι τιμές του μαύρου χρυσού προκαλούν προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας επηρεάζεται από το διεθνές περιβάλλον.

    Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε στα 46 λεπτά το λίτρο, ανεβάζει τις τιμές πολλών προϊόντων και βγάζει πολλά νοικοκυριά εκτός οικονομικού προγραμματισμού .

    Με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105, 8 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα καθιέρωσης επιδόματος πετρελαίου καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά:

    "Το μέτρο ίσχυσε μία φορά, δεν πέτυχε και το επίδομα κρίθηκε ανεπαρκές".

    Ο υπουργός πάντως αποσύνδεσε το πετρέλαιο από την πορεία της ελληνικής οικονομίας για την οποία εμφανίσθηκε αισιόδοξος .

    Ο Γ. Αλογοσκούφης, τόνισε ότι η Ελλάδα, θα επωφεληθεί από τη γενικότερη φάση ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας και δεν απέκλεισε αύξηση των ελληνικών ρυθμών ανάπτυξης στο 5%.

    Προβληματισμός για την Οικονομία της Ευρωζώνης

    Η ανησυχία για τις τιμές του μαύρου χρυσού είναι έκδηλη και στην Ευρώπη.

    Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η άνοδος των τιμών πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης, γεγονός που θα ενισχύσει τις προοπτικές για ακόμα αυστηρότερη πιστωτική πολιτική.

    "Μαύρα σύννεφα" πάνω από την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής Οικονομίας βλέπει και ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια και μιλά για επιβράδυνση 0,3%.

    Νωρίτερα πάντως, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίσπαν προσπάθησε να υποβαθμίσει τον κίνδυνο.

    "Αν και αντιληπτή, η επίπτωση από την πρόσφατη έξαρση στην τιμή του πετρελαίου, αναμένω να έχει λιγότερο σοβαρή αντανάκλαση στην ανάπτυξη της οικονομίας ή στον πληθωρισμό απ' όσο όντως είχε στην αρχή της δεκαετίας του 1970" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Γ. Αλογοσκούφης

    Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο

    [02] Αθλητισμός

    Παραμένει αήττητη η Άρσεναλ

    16/10/2004 7:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όσο οι "κανονιέρηδες" επεκτείνουν το αήττητο σερί τους, δύσκολα μπορεί άλλη ομάδα αν τραβήξει πάνω της λίγα από τα φώτα της δημοσιότητας. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει για την Αθήνα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, επικράτησε και την Άστον Βίλα μέσα στο Χάιμουρι με 3-1 και έφτασε έτσι 49 αγώνες χωρίς να έχει γευτεί την πικρία της ήττας. Οι φιλοξενούμενοι πάντως φρόντισαν, έστω και για λίγα λεπτά, να νιώσουν ως η ομάδα που θα σπάσει αυτό το εκπληκτικό σερί. Προηγήθηκαν στο 3' με τον Λι Χέντρι, όμως ένα πέναλτι του Πιρές στο 19' και με ένα γκολ του Ανρί στο 45', ήταν αρκετά για να αλλάξει η εικόνα του αγώνα και η Άρσεναλ να πάρει τελικά την νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα μάλιστα ήταν 3-1, καθώς ο Πιρές σημείωσε ένα ακόμη γκολ στο 72'.

    Νίκες για Μπόλτον και Έβερτον

    Κατά τα άλλα το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπέρμιγχαμ, σε συνδυασμό με την νίκη της Μπόλτον επί της Κρίσταλ Πάλας, έφερε την ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου, μια θέση πιο ψηλά από τους "κόκκινους διάβολους". Ο Ντέιβις σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 45', ενώ ο Γιαννακόπουλος αγώνίστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Από το 60' είχε απέναντί του τον Βασίλη Λάκη, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιόνας Κόλκα. Η Έβερτον με ένα γκολ δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα με την Σαουθάμπτον κατάφερε να πάρει την νίκη και διατηρήθηκε έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς. Η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη πάντως ήταν εκείνη της προσεχούς αντιπάλου του Αιγάλεω. Η Μίντλεσμπρο συνέτριψε 4-0 την Μπλάκμπερν και έπιασε έτσι στην βαθμολογία, την Μάντσεστερ στους 14 βαθμούς.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην 9η αγωνιστική

    Αρσεναλ-Αστον Βίλα 3-1 (19΄ πεν., 72΄ Πιρές, 45΄ Ανρί / 3΄ Χέντρι) Μπέμιγχαμ-Μάντσεστερ Γ. 0-0 Μπλάκμπερν-Μίντλεσμπρο 0-4 (46΄, 57΄, 90΄ Χάσελμπαϊνκ, 50΄ Μπόατενγκ) Μπόλτον-Κρίσταλ Πάλας 1-0 (45΄ Ντέιβις) Εβερτον-Σαουθάμπτον 1-0 (88΄ Οσμαν) Φούλαμ-Λίβερπουλ 2-4 (24΄, 30΄ Μπόα Μόρτε / 50΄ αυτ. Νάιτ, 71΄ Μπάρος, 79΄ Τσάμπι Αλόνσο, 90΄ Μπίσκαν) Γουέστ Μπρομ-Νόριτς 0-0 Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 19:15 Τσάρλτον-Νιούκαστλ 17/10 Πόρτσμουθ-Τότεναμ 18/10

    [03] Αθλητισμός

    "Χαλαρό" 2-0 ο Ολυμπιακός

    16/10/2004 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά την επεισοδιακή επίσκεψη στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Καραϊσκάκη και μαζί και στις νίκες, με το εύκολο 2-0 επί του Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παρατάξουν μια ομάδα που θα δημιουργούσε προβλήματα στην επίθεση του αντιπάλου και το κατάφεραν τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, έστω και αν ο κύριος λόγος της αφλογιστίας του Ολυμπιακού, ήταν οι κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια και η συνηθισμένη φετινή ατυχία. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς φυσικά πήραν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα και τον διατήρησαν σε ολόκληρη την διάρκεια, ωστόσο μόλις στο 40' κατάφεραν να σπάσουν την σφιχτή αμυντική διάταξη του Σηφάκη με τον Γεωργιάδη να επωφελείται ασταθή απόκρουση του Χανιωτάκη σε σουτ του Ριβάλντο. Νωρίτερα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν να επιδείξουν ένα έξυπνο, ψηλοκρεμαστό σουτ του Βραζιλιάνου και μια προσπάθεια του Τζιοβάνι μετά από λάθος του Κρητικού γκολκίπερ.

    Σε χαλαρωτικούς ρυθμούς

    Το 1-0 έμεινε αποτέλεσμα ημιχρόνου και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δεν ανέβασαν τον ρυθμό τους, καθώς ήταν σαφές πως το μυαλό δεν μπορούσε να ξεφύγει και από το Πριγκηπάτο. Στα πρώτα λεπτά το δευτέρου ημιχρόνου οι δύο Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού ανάγκασαν τον Χανιωτάκη να δείξει τις ικανότητές του και τελικά στο 67' ο Ανατολάκης σκόραρε και πάλι στο νέο Καραϊσκάκη, το οποίο όπως φαίνεται του ταιριάζει πολύ. Ασφαλώς τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στον Σούρερ, ο οποίος κυνήγησε πολύ μια χαμένη φάση, έβγαλε και την σέντρα στον δρόμο της οποίας βρέθηκε ο Ανατολάκης και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

    Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας) Κίτρινες: Βενετίδης, Καφές, Σιλά, Μάριτς. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Πάντος, Βενετίδης (46΄ Καστίγιο), Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Γεωργιάδης, Τζιοβάνι, Ριβάλντο (72΄ Μάριτς), Τζόρτζεβιτς (63΄ Μαυρογενίδης). ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Ιβάνοφ, Αργυράκης, Δημήτρης, Χαραλαμπάκης, Κοιλιάρας (63΄ Λαμπράκης), Σουτζής, Βούκοβιτς, Σιλά (36΄ Γιάκας), Πάρβου, Ογκουνσότο (82΄ Βοσκαρίδης).

    [04] Αθλητισμός

    Πρεμιέρα με νίκη ο ΠΑΟΚ

    16/10/2004 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ιδανικότερο ξεκίνημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ, καθώς επικράτησε του Πανελληνίου στην Κυψέλη με 74-61. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήραν από τα πρώτα λεπτά τα «ηνία» στο σκορ, φτάνοντας στο +8 (12-20), χάρη στους επτά πόντους του Νίλσεν, ενώ στις αρχές της δεύτερης περιόδου η διαφορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο (21-31). Τελικά ο Πανελλήνιος βρέθηκε στο -7 (39-32) με τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού της αναμέτρησης, καθώς ο Γκαγκαλούδης έφτασε τους 10 πόντους για τον "Δικέφαλο". Στη συνέχεια, Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα και, εκμεταλλευόμενος τον επιθετικό πλουραλισμό του, να προηγηθεί με 55-48 στο 30΄ και με 64-54 λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες των Δρελιώζη και Γκαρσία. Ο Γκαγκαλούδης, όμως, σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους για να φέρει τον ΠΑΟΚ στο +14 (68-54), προβάδισμα που δεν μπόρεσε ποτέ να ανατρέψει ο Πανελλήνιος, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τελικά τη νίκη με 74-61. Τα δεκάλεπτα: 16-24, 32-39. 48-55, 61-74.Διαιτητές: Καρούσης, Χατζής, Δέλλας. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Δρελιώζης 12 (2), Κανταρτζής 5 (1), Ρόμπερτσον 3 (1), Κράσιτς 3, Σακελλαρίου, Μποζίκας 9 (3), Γιάνγκ 6, Τσόπης 7 (1), Γκαρσία 9, Γιάνγκλα 3 (1), Ναχάρ 2, Μόρφης 2. ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 4, Βασιλειάδης 17 (3), Βασιλόπουλος 3 (1), Γκαγκαλούδης 18 (2), Μαυροκεφαλίδης, Ταμίρ 1, Μέιε 9 (1), Νίλσεν 12 (2), Μπασμίνοφ 10.

    [05] Εσωτερικά

    Εν όψει αμερικανικών εκλογών Ο Μπους ευχαριστεί τους Έλληνες ομογενείς

    16/10/2004 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη σημαντική προσφορά της ελληνικής ομογένειας αλλά και στα σπουδαία επιτεύγματα της Ελλάδας, αναφέρεται με γραπτή δήλωση του στην ομογενειακή εφημερίδα Greek News ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ο Τζορτζ Μπους, χαιρετίζει το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελληνοαμερικανών και αναγνωρίζει τα σπουδαία επιτεύγματα τους στις ΗΠΑ. "Η Αμερική σας ευχαριστεί για όλες τις συνεισφορές σας προς το έθνος μας" τονίζει στο μήνυμα του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα θέματα που τους απασχολούν, όπως η πρόοδος των μικρών επιχειρήσεων, η εκπαίδευση και η ασφάλεια.

    "Ηράκλειος άθλος οι Αγώνες της Αθήνας"

    Ο Τζορτζ Μπους, δεν παραλείπει να αποδώσει εύσημα στην Ελλάδα για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων χαρακτηρίζοντας "Ηράκλειο Άθλο" την προσπάθεια της χώρας μας στον τομέα της ασφάλειας.

    Παράλληλα χαρακτηρίζει την Ελλάδα "σύμμαχο" κατά της τρομοκρατίας και χαιρετίζει τη συμβολή των Ελλήνων Ομογενών στις προσπάθειες των ΗΠΑ για την εθνική και εσωτερική ασφάλεια.

    " Ελληνοαμερικανοί υπηρετούν ηρωικά τη χώρα μας, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, κι οπουδήποτε αλλού τους καλεί το καθήκον" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο Τζορτζ Μπους αναφέρθηκε και στο Κυπριακό τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για "μία δίκαιη και διαρκή διευθέτηση" του προβλήματος αλλά και για μία "ασφαλή και ευημερούσα Κύπρο".

    [06] Αθλητισμός

    Με οδηγό τον Χαρίση

    16/10/2004 9:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Με το δεξί" ξεκίνησε και ο Απόλλωνας Πάτρας τις υποχρεώσεις του στην φετινή Α1 του μπάσκετ, αφού υποδέχτηκε τον Ηρακλή και τον νίκησε με το 69-61, που θα μπορούσε να ήταν και ευρύτερο. Οι γηπεδούχοι πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα στο σκορ και, με «οδηγούς» στην επίθεση τους Ντέιβις (9π.) και Χαρίση (8π.), προηγήθηκαν με 23-13. Η διαφορά υπέρ του Απόλλωνα έφτασε και τους 12 πόντους (39-27), με τον Ηλιάδη (12π. με 8/8 βολές) να προσπαθεί να "κρατήσει" τον Ηρακλή στο παιχνίδι, ενώ οι Πατρινοί πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με διαφορά 11 πόντων (44-33). Η επιθετική άνοδος του Λιαδέλη στην τρίτη περίοδο έφερε τον Απόλλωνα στο +15 (48-33), ωστόσο οι Ηλιάδης (19π.) και Χάμιλτον (10π.) οδήγησαν τον "Γηραιό" στο -5 (55-50) λίγο πριν τη συμπλήρωση του 30ου λεπτού. Παρόλα αυτά, οι Χαρίσης, Ντέιβις και Λιαδέλης κράτησαν τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα η λήξη του αγώνα να βρει τον Απόλλωνα στο +8 (69-61). Τα δεκάλεπτα: 26-19, 44-33, 57-50, 69-61.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Μπήτης, Μαχαιριανάκης. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Μπάρλος 3, Αργυρόπουλος 2, Γεωργαλής 7 (1), Πέττας 5 (1), Λιαδέλης 13 (1), Τσάκιτς 6, Ντέιβις 11, Χαρίσης 18 (4), Φούλερ 4, Μάρκοβιτς. ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 10, Μιλόσεβιτς, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 19 (1), Σφέικος, Ταπούτος, Μπράιαντ 9 (1), Παυλίδης, Παπαϊωακείμ 6, Δέδας 7 (2), Λυμπάρης 6, Κούβελας 4.

    [07] Οικονομία

    Συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Γ. Αλογοσκούφης

    16/10/2004 9:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Θετικές κρίσεις για την οικονομία διατυπώνει με συνέντευξη του στη ΝΕΤ 105,8, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε όλα τα θέματα της οικονομικής πολιτικής. Συνδέοντας άμεσα την πορεία της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή, που όπως είπε, βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, προέβλεψε εντυπωσιακή άνοδο του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, γεγονός που το απέδωσε στην καλή εικόνα που έδειξε η χώρα μας κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Δεν τίθεται θέμα επιδόματος θέρμανσης

    Αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό είπε ότι βασίζεται στην προσαρμογή των δαπανών και στην επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ προανήγγειλε και άλλες ρυθμίσεις για χρέη προς την εφορία.

    Ο κ. Αλογοσκούφης διέψευσε δημοσιεύματα για ρυθμίσεις στην αγορά ακινήτων, ενώ ερωτηθείς για την χορήγηση κονδυλίων για την ανανέωση των συμβάσεων σε συμβασιούχους στους ΟΤΑ, είπε ότι "οι Δήμοι έχουν κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, οι οποίοι μπορούν να τους χρηματοδοτήσουν".

    Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε οικονομικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δήλωσε, πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς, όπως ανέφερε, το μέτρο ίσχυσε μία φορά και δεν πέτυχε.

    [08] Οικονομία

    Απόφαση του ΣΤ' τμήματος του ΣτΕ Αντισυνταγματική η προσωποκράτηση

    16/10/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αντισυνταγματικό έκρινε με απόφαση του το ΣΤ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο. Όπως αναφέρεται στην υπ αριθμ. 2611/2004 απόφαση το μέτρο είναι αντίθετο με τις διατάξεις 2 και 5 του Συντάγματος, που αναφέρουν ότι "ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και ότι η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη". Ωστόσο, λόγω της αντισυνταγματικότητας και της σπουδαιότητας του ζητήματος το θέμα παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσφύγει πολίτης εναντίον του οποίου διατάχθηκε προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο ύψους 684,900 ευρώ.

    [09] Αθλητισμός

    Εγκαίνια με ήττα

    16/10/2004 9:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Πανιώνιος χάλασε τη γιορτή της ΑΕΚ, στη νέα της έδρα, και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στο φετινό πρωτάθλημα της Α1. Οι "κυανέρυθροι" με κορυφαίους τους Νίκο Οικονόμου (24π.) και Τζερόντ Χέντερσον (18π.) επικράτησαν 81-74, παρότι βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 18 πόντους. Ο Πανιώνιος, αν και φιλοξενούμενος, ξεκινήσε πολύ δυνατά και με ένα σερί 5-0 πήρε τα «ηνία» της πρωτοπορίας στο σκοράρισμα, βασιζόμενος κυρίως στις επιλογές του Χέντερσον, που ήταν και πρώτος σκόρερ του α' δεκαλέπτου, με 10 πόντους. Βέβαια, στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης η βάση της "κυανέρυθρης" άμυνας, ο Γιώργος Σιγάλας, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Πετρόπουλο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να "ροκανίσει" τη διαφορά και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (24-25). Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" εκμεταλλεύτηκαν την αποδιοργάνωση του Πανιωνίου στην άμυνα και με «μπροστάρηδες» στην επίθεση τους Χατζή (11π.), Μπέιλι (10π.) και Ζήση (9π.) κατάφεραν να "χτίσουν", με τη λήξη του ημιχρόνου, μία διαφορά 14 πόντων (47-33).

    Αλλαγή σκηνικού

    Στην τρίτη περίοδο, η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Γιώργος Καλαφατάκης "εγκλώβισε" την ΑΕΚ, η οποία έχασε μέσα σε λίγα λεπτά διαφορά 18 πόντων. Το έναυσμα της "κυανέρυθρης" αντεπίθεση δόθηκε από τον Νίκο Οικονόμου, με προσωπικό σερί 8 πόντων (2/2 τριποντα, 1/1 διπ.), ενώ οι συμπαίκτες του είδαν τη διαφορά με τη λήξη των 30 λεπτών, να έχει πέσει στο -3 (62-59). Δια χειρός Γιώργου Σιγάλα, ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά στο σκορ 66-64, στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ από πλευράς γηπεδούχων πάλευε μόνος του ο Αμερικανός, Τόμπι Μπέιλι, με συγκομιδή 25 πόντων. Οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη σε 69-69, αλλά η παρουσία του Χέντερσον ήταν καταλυτική στη νίκη του Πανιωνίου. Ο Αμερικανός με τρίποντο έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του 1 λεπτό πριν τη λήξη, ενώ λίγο αργότερα «σφράγισε» τη νίκη, καθώς κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ, μετά από σουτ του Οικονόμου και ευστοχώντας διαμόρφωσε το 79-74. Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-25, 47-33, 62-59, 74-81. Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Τζάμος-Ηλιόπουλος ΑΕΚ (Κατσικάρης): Λόλις 11, Νικολαϊδης, Ζήσης 13 (1), Πελεκάνος 3, Κους 6, Χατζής 12 (3), Νίτσεβιτς, Αντιτς 3 (1), Μπουρούσης 1, Μπέιλι 25 (5). ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Καλαφατάκης): Φαλέκας 1, Πετρόπουλος 3 (1), Σιγάλας 6, Περπέρογλου, Χέντερσον 18 (3), Διαμαντόπουλος 17 (1), Οικονόμου 24 (2), Κυριακόπουλος, Ουότσον, Σούλης 12, Κουλ.

    [10] Αθλητισμός

    0-0 στο ντεμπούτο του Σκάζνι

    16/10/2004 10:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2004 11:00:56 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Άκαρπες απέβησαν οι έντονες επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με το Αιγάλεω και έτσι οι δύο ομάδες, έμειναν ισόπαλες στο 0-0, σε έναν αγώνα που παρά το γεγονός πως δεν υπήρξε σκορ, ήταν όμορφος και με γρήγορο ρυθμό. Οι "πράσινοι" είχαν σαφώς την υπεροχή σε όλες τις γραμμές, αν και μάλλον η άμυνα του Αιγάλεω χρίζει ιδιαίτερης μνείας, αφού οι παίκτες του Σκάζνι δεν κατάφεραν να την κάμψουν και να φτάσουν στον στόχο. Την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Νιρέν Ντεμπά που επέστρεψε στην ομάδα έπειτα από καιρό, ωστόσο φάνηκε τουλάχιστον το άγχος του αφού σε μια δύο περιπτώσεις, αστόχησε απελπιστικά. Παρόλα αυτά εκείνος ήταν που έκανε την πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό με μια κεφαλιά στο 18. Νωρίτερα και από το 6 το Αιγάλεω είχε προλάβει να δημιουργήσει την πρώτη φάση του αγώνα, με το σουτ του Μπάρκογλου το οποίο ανάγκασε τον Χαλκιά να πέσει και να μπλοκάρει. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και χωρίς τέρματα, ωστόσο η πρόθεση των γηπεδούχων να ξεκολλήσουν από το μηδέν, είχε αρχίσει και εντεινόταν.

    Ευκαιρίες και δοκάρια

    Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή και μπήκε αποφασισμένος για την νίκη, συνάντησε όμως την ίδια σφιχτή άμυνα και έτσι το αποτέλεσμα έμεινε το ίδιο. Σε αυτό ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τον παράγοντα της τύχης, καθώς οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την "πηγή" με τον αντικαταστάτη του Ντεμπά, τον Ολιζαντέμπε, ο οποίος συνδύασε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του με δοκάρι. Ο Νιγηριανοπολωνός στο 88' (είχε περάσει στο παιχνίδι στο 74') πήρε μια μπαλιά από τον Μίτου, όμως το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι του Σιντιμπέ, ο οποίος και πάλι ήταν πολύ καλός. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Ολιζαντέμπε είχε ένα ακόμη σουτ το οποίο όμως πέρασε άουτ. Στην επανάληψη πάντως και οι παίκτες του Αιγάλεω προσπάθησαν να κάνουν την ζημιά ακολουθώντας την τακτική των αντεπιθέσεων. Χαρακτηριστικότερες από αυτές ήταν στο 58' και στο 62' με τον Μανουσάκη και τον Αγρίτη αντίστοιχα να αστοχούν. Δοκάρι πάντως είχε και η ομάδα του Ντεμόλ, στο 76' με τον Εντουσέι να εκτελεί ένα φάουλ που κόντραρε στο τείχος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου) Κίτρινες: Μπάρκογλου, Χλωρός, Ντεμπά, Παπουτσής, Κυργιάκος, Τσάτσος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Μάριτς (85' Μίτου), Μινχ, Ντεμπά (74' Ολισαντέμπε), Γκούμας, Γκονζάλες, Αντριτς (44' Μόρις), Κυργιάκος, Κωνσταντίνου, Βύντρα, Σκάτσελ. ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Χλωρός (70' Τσάτσος), Αγρίτης (83' Νικολόπουλος), Φωτάκης, Μπάρκογλου, Σκοπελίτης, Ψωμάς, Φρισενμπίχλερ (54' Μανουσάκης), Εντουσέι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 October 2004 - 20:50:47 UTC