Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρυσές δουλειές από παππούδες και γιαγιάδες! O έρως χρόνια δεν κοιτά
  • [02] Νίκη απέναντι στο ΠΑΟ ζήτησε ο Αμορίν
  • [03] Τέλος στην εκλογολογία βάζει η κυβέρνηση "Δεν τίθεται θέμα πρόωρων
  • [04] Έδωσαν οι Εργατικοί Ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπλερ
  • [05] Ο Άρης θέλει το "τρίποντο"
  • [06] Φιλική εμφάνιση Τζόρτζεβιτς
  • [07] Στις αρχές της εβδομάδας η εκλογή νέου προέδρου Εξελέγη το νέο
  • [08] Από τις 16 Οκτωβρίου η επιδότηση λαδιού
  • [09] Κάλεσμα ενότητας στον Κυπριακό Ελληνισμό Επέτειος Κυπριακής
  • [10] Αποχαιρετισμός με ήττα
  • [11] Ευρεία η χρήση του και στην ελληνική αγορά Αποσύρεται το Vioxx

    [01] Τεχνολογία

    Χρυσές δουλειές από παππούδες και γιαγιάδες! O έρως χρόνια δεν κοιτά

    30/9/2004 7:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 8:41:30 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Αισθησιακή, πνευματώδης, όμορφη και φιλική ψάχνει ερωτικό σύντροφο που να είναι σέξι, έξυπνος και με χιούμορ... Αυτό είναι το προφίλ της Μπέλις Γουόλερ, μίας Αμερικανίδας που προτιμά το Internet για να βρει το έτερον της ήμισυ. Πόσο χρονών είναι; Σίγουρα δεν είναι νεαρά, αφού διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της. Αγγελίες σαν αυτή της Μπέλις Γουόλερ, βρίσκει κανείς εκατοντάδες στο Internet και όπως διαπιστώνουν τα online γραφεία συνοικεσίων, οι παππούδες και γιαγιάδες είναι οι καλύτεροι τους πελάτες ....

    Ζωηροί και high tech οι 55αρηδες!

    Χρυσές δουλειές κάνουν στις ΗΠΑ, τα online γραφεία συνοικεσίων, χάρη στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

    Οι αγγελίες ατόμων άνω των 55 ετών που ψάχνουν να βρουν ερωτικούς συντρόφους μέσω Internet, σημειώνουν αλματώδη αύξηση στις ΗΠΑ, γεγονός που υπόσχεται καλά κέρδη για τους δικτυακούς τόπους που ασχολούνται με τα online συνοικέσια.

    Eρευνα της Nielsen Net Ratings που έγινε τον Αύγουστο έδειξε ότι το 16% των πελατών των πέντε μεγαλύτερων δικτυακών τόπων που επιδίδονται σε online συνοικέσια, ήταν άτομα μεγαλύτερα των 55 ετών ενώ ένα 5% ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω.

    Σε σχέση με το 2003, στην ηλικιακή ομάδα των 55+, διαπιστώθηκε αύξηση της τάξης του 15% ενώ για την ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω, η αύξηση ήταν σαφώς μικρότερη, αλλά σίγουρα όχι αμελητέα (+4,8).

    Το "ζωηρό"ενδιαφέρον της τρίτης ηλικίας για τα online γραφεία συνοικεσίων, διαπιστώνει και το site imatchup.com ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά sites στο είδος του με 2.5 εκατομμύρια μέλη.

    Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, δείχνουν ότι οι πελάτες του, που είναι 55 ετών και άνω, αυξάνουν με ρυθμούς που φθάνουν το 30% σε σχέση με το υπόλοιπο πελατολόγιο.

    Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους, τις τάσεις αυτές της αγοράς, τα online γραφεία συνοικεσίων, φροντίζουν να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πελατών τους και να στήνουν τα sites τους με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα φιλικά προς τους γηραιότερους.

    Στις ΗΠΑ, πάντως, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά του online dating service, παρουσιάζει μια ελαφρά ανοδική τάση.

    Τον Αύγουστο, οι χρήστες αυτών των δικτυακών τόπων έφθασαν τα 22.53 εκατομμύρια από 22.28 εκατομμύρια που ήταν το 2003.

    [02] Αθλητισμός

    Νίκη απέναντι στο ΠΑΟ ζήτησε ο Αμορίν

    30/9/2004 8:53:00 μμ

    Να μην φοβηθούν το μέγεθος με τον Παναθηναϊκό και να επιζητήσουν την νίκη με πάθος όπως στον αγώνα με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα ζήτησε ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Εντουάρντο Αμορίν, από τους παίκτες του. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του, να αποκτήσουν νοοτροπία νικητή, να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να μην επαναπαυτούν από την άσχημη εμφάνιση του αντιπάλου στην Ολλανδία.

    Αλλαγές στην ενδεκάδα

    " Πρέπει να έχουμε νοοτροπία νικητή. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και το ξέρουμε αυτό καλά. Όπως παλέψαμε με τον ΟΦΗ στην έδρα μας, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο μέσα στο γήπεδο, να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να φύγουμε από αυτό με ένα θετικό αποτέλεσμα", τόνισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός στη σημερινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου και συνέχισε:

    "Έχω δει παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ωστόσο κάθε μάχη έχει τη δική του ιστορία, έχει τη δική του σημασία. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε χωριστά. Έχουμε στη σκέψη μας ότι ο αντίπαλος ενδεχομένως να είναι κουρασμένος από το ταξίδι και την προσπάθεια που κατέβαλε στο πρόσφατο ευρωπαϊκό του παιχνίδι στην Ολλανδία, αυτό όμως δεν μας εφησυχάζει".

    Όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα ο Αμορίν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές, σε σχέση με το σχήμα που παραάχθηκε στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας με τον Ιωνικό.

    Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν μπορεί να συμπεριλάβει στα πλάνα του τους ανέτοιμους ακόμη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα Πετκάκη, Καραπατσακίδη και Σπυρόπουλο.

    Σήμερα, εξάλλου, τέθηκαν σε κυκλοφορία τα 4.300 εισιτήρια της αναμέτρησης, τα 300 εκ των οποίων προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των φιλάθλων του "τριφυλλιού".

    [03] Εσωτερικά

    Τέλος στην εκλογολογία βάζει η κυβέρνηση "Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών"

    30/9/2004 9:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 10:31:49 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που ήρθαν στην επικαιρότητα με αφορμή την απόφαση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις στρατιωτικές προμήθειες. "Κανείς δεν ζητά εκλογές" ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συνεχίσει τη διερεύνηση των στοιχείων που υπέβαλε ο Εισαγγελέας στη Βουλή. Νωρίτερα πάντως, με παρέμβαση του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ζήτησε τη συναίνεση του πολιτικού κόσμου για την Οικονομία και άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που αυτή δεν υπάρξει, τη λύση θα πρέπει να δώσει ο λαός.

    "Την εκλογολογία δεν την προκαλεί η κυβέρνηση"

    Διαψεύδονται και σήμερα από την κυβέρνηση τα σενάρια που συσχετίζουν την απόφαση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά, με την καλλιέργεια προεκλογικού κλίματος.

    "Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα που δεν μπορούν να μπούν στο ίδιο τσουβάλι" τόνισε ο κ.Αντώναρος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει τη διερεύνηση των στοιχείων που υπέβαλε ο Εισαγγελέας στη Βουλή.

    "Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων και η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη δέσμευση της διαφάνειας και της απόδοσης δικαιοσύνης, διότι κατά την κρίση της ο σεβασμός στη δικαιοσύνη δεν είναι σύνθημα, είναι πράξη" πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι "την εκλογολογία δεν την προκαλεί η κυβέρνηση".

    Διευκρίνισε ακόμη ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει "όσα στοιχεία περιλαμβάνονται στο πόρισμα", ενώ σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο μεταγενέστερης σύστασης προανακριτικής επιτροπής "εφόσον προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις" σημείωσε:

    "Ας υπάρξουν αποχρώσεις ενδείξεις και θα δούμε".

    Παρέμβαση Μητσοτάκη

    Νωρίτερα πάντως, με παρέμβαση του ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ζήτησε μίνιμουμ συναίνεση του πολιτικού κόσμου για την Οικονομία, διαφορετικά, όπως υποστήριξε τη λύση θα πρέπει να δώσει ο λαός, αφήνοντας να εννοηθεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παρέμβαση Μητσοτάκη

    Εξεταστική Επιτροπή για τους εξοπλισμούς

    [04] Ιράκ

    Έδωσαν οι Εργατικοί Ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπλερ

    30/9/2004 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ στάθηκε η πλειοψηφία του Εργατικού κόμματος καταψηφίζοντας την πρόταση για πρώιμη αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Μπορεί το κόμμα να είναι διχασμένο σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, ωστόσο την Πέμπτη το 86% δεν υποστήριξε την εν λόγω πρόταση. Οι αντιπρόσωποι, όμως, ενέκριναν ξεχωριστή πρόταση η οποία ορίζει, ότι τα στρατεύματα θα πρέπει να συμμορφωθούν με την εντολή του ΟΗΕ που προβλέπει παραμονή τους στο Ιράκ ως το Δεκέμβριο του 2005, αλλά και πέραν αυτής της ημερομηνίας μόνο στην περίπτωση, που θα το ζητήσει μια δημοκρατικά εκλεγμένη ιρακινή κυβέρνηση.

    Το βλέμμα στα εσωτερικά ζητήματα

    "Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών μπορούν να βρίσκονται στο Ιράκ μόνον κατόπιν αιτήματος της ιρακινής κυβέρνησης. Αυτό είναι το καθήκον τους. Αν αυτοί πουν φύγετε, φεύγουμε", είχε δηλώσει νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο.

    Πάντως, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό δεν θα δέσμευε τον Τόνι Μπλερ, ο οποίος προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές στους κόλπους του κόμματός του και να επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις γενικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το Μάιο.

    [05] Αθλητισμός

    Ο Άρης θέλει το "τρίποντο"

    30/9/2004 9:26:00 μμ

    Δυο αγώνες δυο ήττες. Ο Άρης ψάχνει το πρώτο τρίποντο του στο πρωτάθλημα που θα τον ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά και που θα αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του. Την Κυριακή οι Θεσσαλονικείς παίζουν με τον Εργοτέλη και ο Γιώργος Χατζάρας ζήτησε από τους παίκτες του θράσος και πίστη στη νίκη.

    Ευχαριστώ τον κόσμο

    "Είναι από τα παιχνίδια που ζητάω να έχουμε θράσος. Πρέπει από δω και πέρα να πιστεύουμε ότι σε κάθε παιχνίδι μπορούμε να πάρουμε κάτι μικρό ή μεγάλο. Να έχουμε πνεύμα νικητή και πάνω απ όλα να πιστέψουν αυτά τα παιδιά ότι έχουν περισσότερες δυνατότητες", τόνισε σήμερα, μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ Άρης στο διαδίκτυο, ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στη δυναμική του αντιπάλου.

    "Ο Εργοτέλης είναι επικίνδυνη ομάδα στην επίθεση. Εκεί λοιπόν πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας. Και περιμένω την ομάδα μου να δείξει καλύτερη εικόνα όταν έχει κατοχή μπάλας", τόνισε.

    Ο Γιώργος Χατζάρας στάθηκε και στη συμπαράσταση που έχει η ομάδα από τον κόσμο της, όπως φάνηκε στην αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

    "Μας δίνει μεγάλη δύναμη η συσπείρωση του κόσμου. Άλλωστε ο κόσμος στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το πιο υγιές κομμάτι του Αρη. Οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει τι πάει να γίνει αυτή τη χρονιά, έχουν καταλάβει ποιος είναι ο στόχος της ομάδας και τους θέλουμε κοντά μας για όλη τη χρονιά", ήταν τα λόγια του.

    [06] Αθλητισμός

    Φιλική εμφάνιση Τζόρτζεβιτς

    30/9/2004 9:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 9:54:34 μμ)

    Τεστ για τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (κατά κύριο λόγο) και Μίλος Μάριτς ήταν το οικογενειακό φιλικό, που διεξήχθη σήμερα στον Ρέντη, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τη Λίβερπουλ και την ομάδα Νέων του συλλόγου. Για τον Τζόρτζεβιτς ήταν η πρώτη εμφάνιση, ύστερα από την εγχείριση στην οποία είχε υποβληθεί στα μέσα του Αυγούστου, και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ουσιαστικά, το σημερινό φιλικό αποτελεί την έναρξη της "αντίστροφης μέτρησης" για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού νίκησε 5 -1, με γκολ που σημείωσαν δύο ποδοσφαιριστές: ο Αλεσάντρο Ντ Ακόλ πέτυχε τρία (16, 27, 29) και ο Νέρι Καστίγιο σημείωσε τα υπόλοιπα δύο (9, 22). Για τους Νέους, είχε μειώσει ο Μαυρουδής στο 25, ενώ στο 55 ο Ντουγέρογλου απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Θανόπουλος.

    Συνάντηση με "Μονεγάσκους"

    Σήμερα εξάλλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον εκπρόσωπο της Μονακό, Πιερ Ουμπολντί, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τους αγώνες που θα δώσουν οι δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Σχετικά με το θέμα των εισιτηρίων, ο Γάλλος εκπρόσωπος ενημέρωσε τους "ερυθρόλευκους" ότι στον αγώνα της Αθήνας, η Μονακό περιμένει ότι θα ακολουθήσουν την ομάδα 400 έως 500 φίλαθλοί της.

    Από τη δική του πλευρά, ο Ολυμπιακός ζήτησε τον μάξιμουμ αριθμό εισιτηρίων που μπορεί να του διαθέσει η Μονακό για το παιχνίδι στο "Λουί ΙΙ", και ο οποίος θα γνωστοποιηθεί στον Ολυμπιακό εγγράφως, αφού πρώτα οι Μονεγάσκοι έρθουν σε επαφή με τη γαλλική αστυνομία.

    Αύριο το μεσημέρι (13.00), οι νεοαποκτηθέντες παίκτες του Ολυμπιακού θα περάσουν από τα γραφεία της ΠΑΕ, στην πλατεία Αλεξάνδρας, προκειμένου να εγγραφούν μέλη στο σύλλογο.

    [07] Οικονομία

    Στις αρχές της εβδομάδας η εκλογή νέου προέδρου Εξελέγη το νέο προεδρείο του ΣΜΕΧΑ

    30/9/2004 10:13:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ

    Με την ανάδειξη του νέου επταμελούς προεδρείου του Συνδέσμου Μελών του Χ.Α. (ΣΜΕΧΑ) ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής του νέου Δ.Σ. το οποίο θα συνέλθει σε σώμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να αναδείξει το νέο πρόεδρο. Πρώτος και με 32 ψήφους εξελέγη ο Μιχ. Καραμανώφ (Καραμανώφ Χρηματιστηριακή ) και ακολουθούν με 31 ψήφους οι: Δ. Παπαριστείδης (Praxis Χρηματιστηριακή) και Χρ. Δαβερώνας (Άτλας Χρηματιστηριακή). Με 30 ψήφους εξελέγησαν οι Αλεξ. Πουλαρίκα (Δυναμική Χρηματιστηριακή) και Αλεξ. Σίνο (Solidus Χρηματιστηριακή), ενώ με 27 ψήφους οι Αλεξ. Μωραϊτάκης (Nuntius Χρηματιστηριακή) και Ν. Παντελάκης (ΗSBC-Παντελάκης Χρηματιστηριακή). Τέλος, αναπληρωματικός εξελέγη ο Αθ. Ράμμος (Πήγασος Χρηματιστηριακή) με 26 ψήφους.

    [08] Οικονομία

    Από τις 16 Οκτωβρίου η επιδότηση λαδιού

    30/9/2004 10:25:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Από τις 16 Οκτωβρίου θα αρχίσει η πληρωμή της επιδότησης (προκαταβολή) στους παραγωγούς λαδιού, για τη φετινή σοδειά, η οποία ανέρχεται σε 400 δρχ. το κιλό. Δικαιούχοι είναι αυτοί που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις που έχουν υποβάλλει οι ομάδες παραγωγών και είναι ταυτοποιημένοι σύμφωνα με τα στοιχεία του ελαιοκομικού μητρώου. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, σε δηλώσεις επισήμανε ότι σύντομα θα γίνει και η εξόφληση των ελαιοπαραγωγών από τις επιδοτήσεις της περσινής σοδειάς, με την ολοκλήρωση της σχετικής εκκαθάρισης. Το ποσό που θα πάρουν οι δικαιούχοι παραγωγοί ανέρχεται σε 0,0763 ευρώ το κιλό (26 δρχ.) για τους μεμονωμένους παραγωγούς και σε 0,0668 ευρώ το κιλό (23 δρχ.) για τους συνεταιρισμούς.

    Δικαιώθηκαν άλλοι 24.000 παραγωγοί

    Όσον αφορά τις εκκρεμότητες της περσινής σοδειάς, ο κ. Μπασιάκος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η πέμπτη εκδίκαση ενστάσεων και δικαιώθηκαν άλλοι 24.343 παραγωγοί για 18.360 τόνους λάδι, συνολικής αξίας 20,3 εκατ. ευρώ.

    Οι ελαιοπαραγωγοί που μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί φτάνουν τους 89.521, σε σύνολο 93.215 ατόμων που έκαναν ένσταση, και οι οποίοι πληρώθηκαν με ταμειακή διευκόλυνση μέσω ΑΤΕ.

    [09] Κυπριακό

    Κάλεσμα ενότητας στον Κυπριακό Ελληνισμό Επέτειος Κυπριακής Ανεξαρτησίας

    30/9/2004 10:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τη δέσμευσή του να αγωνισθεί για την επίτευξη μίας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, επανέλαβε ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε διάγγελμα του για την αυριανή επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Τάχθηκε υπέρ μίας λύσης στη φιλοσοφία του Σχεδίου Ανάν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το σχέδιο δεν μπορεί να επαναφερθεί "ως έχει" ή με μικρές διακοσμητικές αλλαγές. Κάλεσε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε ενότητα και ομοψυχία και απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους τόνισε ότι η ανεξαρτησία της Κύπρου είναι και δική τους υπόθεση.

    " Ας αγωνισθούμε όλοι μαζί"

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος κάλεσε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να αγωνισθούν μαζί για ένα νέο ξεκίνημα με αφετηρία τον στόχο για λύση του Κυπριακού και με τέρμα τη λειτουργική και βιώσιμη λύση σε καθεστώς πολιτικής ισοτιμίας.

    Στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, πρόσθεσε, καμιά κοινότητα δεν θα επιβάλλει τη θέλησή της στην άλλη, αλλά και καμιά κοινότητα δεν θα έχει τη δυνατότητα να οδηγεί το κοινό κράτος σε μόνιμα αδιέξοδα, παράλυση και στη συνεπακόλουθη διάλυση του κράτους.

    Μήνυμα Καραμανλή

    Σε μήνυμα του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Κύπρου, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την προσήλωση και συνεχή υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειές για την επίτευξη μιας συνολικής, συμπεφωνημένης, δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής διευθέτησης του Κυπριακού ζητήματος, στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα, σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στο νέο κεφάλαιο που άνοιξε για την Κυπριακή Δημοκρατία με την ένταξη της στην Ε.Ε. εκφράζοντας την ευχή ότι αυτό θα συμβάλει στην επίλυση του χρονίζοντος πολιτικού προβλήματος.

    Μήνυμα Παπανδρέου

    Μήνυμα συμπαράστασης στον Κυπριακό λαό, έστειλε με αφορμή την αυριανή επέτειο και ο Γ. Παπανδρέου.

    "Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικώς, θα συνεχίσουμε, όπως πράξαμε με συνέπεια και κατά το παρελθόν, να αγωνιζόμαστε στο πλευρό σας για την επίτευξη των στόχων του αδελφού κυπριακού λαού " αναφέρει ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: "Κοινός στόχος μας παραμένει η πολυπόθητη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, η οποία θα ανοίξει νέους δρόμους δημιουργίας και εξέλιξης".

    [10] Αθλητισμός

    Αποχαιρετισμός με ήττα

    30/9/2004 10:48:00 μμ

    Με ήττα αποχαιρέτησε το κύπελλο UEFA ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είχε χάσει από την Άλκμααρ στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στην Τούμπα με 3-2, σήμερα ηττήθηκε και στην Ολλανδία με 2-1, για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA και έμεινε εκτός ομίλων της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τέρμα του Σαλπιγγίδη στο 8΄, ενώ τα τέρματα των Ολλανδών σημείωσαν οι Βόκολος με αυτογκόλ (10΄) και Μάτισεν (72΄).

    Καλή αρχή αλλά...

    Ο αγώνας ήταν ο πρώτος του νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ, Ρολφ Φρίγκελ στον πάγκο, ο οποίος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-3 και με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς αφού όλοι γνώριζαν πως μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, μόνο με νίκη θα είχε ελπίδες η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έτσι στο 3ο λεπτό πραγματοποιήθηκε και η πρώτη καλή φάση των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ και στην εκτέλεσή του ο Σκαρμούτσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τίμερ.

    Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανές ότι είχε μπει πολύ δυνατά στον αγώνα και οι προσπάθειες του επιβραβεύτηκαν μόλις στο 8ο λεπτό. Σε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Μάρκος έστρωσε στον Σαλπιγγίδη που με τη σειρά του επιχείρησε δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Αλκμααρ, ξυπνώντας ταυτόχρονα και τους περίπου 300 φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στην Ολλανδία.

    Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον "δικέφαλο του βορρά" που ξαφνικά είδε πως θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την έκπληξη. Όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει την τύχη με το μέρος της φέτος, πράγμα το οποίο έχουν διαπιστώσει όλοι στους μέχρι τώρα αγώνες της. Έτσι δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, ο Λεωνίδας Βόκολος σε μια προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα σε μια σέντρα των Ολλανδών, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατματζίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Όπως ήταν λογικό, στη συνέχεια η Αλκμαάρ ανέβασε την απόδοσή της και τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ «κόπηκαν». Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν τον ΠΑΟΚ, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Όλα αυτά μέχρι το 72ο λεπτό. Τότε, μετά από σουτ του Λαντζάατ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μάτισεν και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ δίνοντας το προβάδισμα στους Ολλανδούς. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχαν οι δυνάμεις προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα και το 2-1 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.

    Διαιτητής: Μπέρναρντ Μπρούγκερ (Αυστρία) Κίτρινες: Σαλπιγγίδης, Φαν Γκάλεν, Μπουσκερμόλεν Οι συνθέσεις:

    ΑΛΚΜΑΑΡ: Τίμερ, Μάτισεν, Κρόμκαμπ, Ντε Κλερ, Οπντάμ, Μπουσκερμόλεν (86΄ Φόρτες Ροντρίγκες), Μέρντινγκ, Λαντζάατ, Φαν Γκάλεν (73΄ Ραμζί), Χούσεγκεμς, Ελ Κχατάμπι (82΄ Σεκτιούι).

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Φουτσίνι, Ουντέζε, Μάρκος (66΄ Χάγκαν), Βαγγελής (66΄ Θεοδωρίδης), Ανδράλας, Γιασεμή, Σκαρμούτσος, Σαλπιγγίδης .

    [11] Υγεία

    Ευρεία η χρήση του και στην ελληνική αγορά Αποσύρεται το Vioxx

    30/9/2004 11:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την απόσυρση του φαρμάκου Vioxx για την αρθρίτιδα, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Merck. Επιστημονικές μελέτες, έδειξαν ότι η παρατεταμένη χρήση του φαρμάκου, για διαστήματα πέραν του 18μηνου αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικών. Το Vioxx, που χρησιμοποιείται από 2.000.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, κυκλοφορεί ευρέως και στην ελληνική αγορά. Με ανακοίνωση του ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής ενημερώνει τα μέλη του για την απόσυρση του φαρμάκου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 September 2004 - 20:51:34 UTC