Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προανήγγειλαν τα συνδικάτα για τον Οκτώβρη Κινητοποιήσεις για τον
  • [02] Επίσημη "δεύτερη" για το SpaceshipOne Άλλο ένα βήμα για μια βόλτα στο
  • [03] Τους 42 έφτασαν οι νεκροί από τις εκρήξεις Δεκάδες παιδιά νεκρά στη
  • [04] Αλλάζει το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές
  • [05] Προβληματισμένος ο "πράσινος" τεχνικός
  • [06] Προς τους εισαγγελείς Κοινό υπόμνημα Κεντέρη-Θάνου
  • [07] Με θύματα δεκάδες παιδιά Φονικές εκρήξεις στη Βαγδάτη
  • [08] "Πολύ κακή η κατάσταση της Οικονομίας" Παρέμβαση Μητσοτάκη
  • [09] Δεκαεπτά άτομα έχασαν την Πέμπτη τη ζωή τους Πολύνεκρες ισραηλινές
  • [10] Σώοι όλοι οι επιβάτες Εναέριων περιπετειών συνέχεια
  • [11] "Όχι" του Εφετείου στην ΑΕΚ
  • [12] Στο χειρουργείο ο Αλβέρτης
  • [13] Από τρεις έως πέντε Οκτωβρίου Ιαπωνικό υπερθέαμα στο Μέγαρο Μουσικής
  • [14] Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
  • [15] Με πρόστιμο κινδυνεύει η Πόρτο
  • [16] 400 κάμερες σε όλο το δίκτυο Δίχτυ ασφαλείας στις εθνικές οδούς

    [01] Οικονομία

    Προανήγγειλαν τα συνδικάτα για τον Οκτώβρη Κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό

    30/9/2004 12:24:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μεγάλες αντιδράσεις τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στα εργατικά συνδικάτα προκαλεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2005, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και προβλέπει αυξήσεις, που φτάνουν το 3,2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και 3,3 στις συντάξεις. Ήδη τα συνδικάτα προανήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 21 Οκτωβρίου, ενώ οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως για τις 9 Οκτωβρίου. Για μία συγκρατημένη δημοσιονομική πολιτική και όχι πολιτική λιτότητας, μίλησε στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας. "Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό περικοπών και λιτότητας", αντέτεινε στη ΝΕΤ 105,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης και έκανε λόγο για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ, αντιλαϊκές φορολογίες και περιορισμό του προγράμματος επενδύσεων. Για άγρια λιτότητα, που θα ακολουθήσει και κρύβεται στο προσχέδιο, μίλησε η ΓΣΕΕ, ενώ για σκληρή προσγείωση στην πραγματικότητα έκανε λόγο, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό

    Προϋπολογισμός ανάπτυξης

    [02] Τεχνολογία

    Επίσημη "δεύτερη" για το SpaceshipOne Άλλο ένα βήμα για μια βόλτα στο διάστημα

    30/9/2004 12:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Τη δεύτερη πτήση του σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, πραγματοποίησε το "SpaceshipOne", το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο και έκανε το δεύτερο και προτελευταίο βήμα για την κατάκτηση του διαστήματος, από ιδιώτες. Το διαστημόπλοιο, που απογειώθηκε από την έρημο Μοχάβι, στη δυτική Καλιφόρνια, παρουσίασε κάποια προβλήματα κατά την απογείωση, αλλά ο πιλότος ήταν αρκετά έμπειρος, ώστε να προσγειώσει το διαστημόπλοιο χωρίς προβλήματα. Οι υπέυθυνοι της εταιρίας, επικαλούμενοι ανεπίσημες μετρήσεις, είπαν ότι το SpaceShipOne έφτασε σε ύψος 100 χλμ. Αν αυτή η μέτρηση επιβεβαιωθεί και επισήμως, ο κατασκευαστής Μπάρτ Ρούταν, επικεφαλής της εταιρείας "Scaled Composites", θα έχει μία πολύ καλή ελπίδα να εξασφαλίσει τα 10.000.000 δολάρια, που προσφέρονται από το ίδρυμα Ansari X Prize για την προώθηση του τουρισμού στο διάστημα. Πριν, όμως δοθεί το "πράσινο φως" απομένει μία ακόμα επιτυχής πτήση. Στο μεταξύ, λίγες μέρες νωρίτερα, ο Βρετανός Κροίσος σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, είπε ότι με το SpaceShipOne, θα πραγματοποιεί βόλτες στο διάστημα.

    Παραμένει μία πτήση

    Η τρίτη πτήση πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 15 ημερών από τη δεύτερη και έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με τους όρους του Ansari X Prize, το διαστημόπλοιο θα πρέπει να μεταφέρει φορτίο, που να ισοδυναμεί με το βάρος δυο επιβατών και του πιλότου.

    Το διαστημόπλοιο παρουσίασε ορισμένα προβλήματα, καθώς η απογείωση ήταν απότομη και έσβησε η μηχανή. Αλλά ο έμπειρος Μάικ Μέλβιλ, ο πιλότος, κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο και προσγείωσε το αεροσκάφος με ασφάλεια. Επίσης, έκανε και μία μικρή "τούμπα" στον αέρα.

    Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στην πρώτη πτήση του διαστημόπλοιου τον Ιούνιο, κάτι, που είχε οδηγήσει την ομάδα του Ρούταν να κάνει ορισμένες μικρές αλλαγές στο διαστημόπλοιο.

    Πάντως, ο πιλότος, μετά την προσγείωση, δήλωσε, ότι η πτήση ήταν αρκετά διασκεδαστική και συναρπαστική.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πριβέ αποστολή στο Διάστημα

    [03] Ιράκ

    Τους 42 έφτασαν οι νεκροί από τις εκρήξεις Δεκάδες παιδιά νεκρά στη Βαγδάτη

    30/9/2004 2:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, BBC, Γαλλικό Πρακτορείο

    Τους 42 έφτασαν οι νεκροί, στην πλειοψηφία τους παιδιά από έκρηξη τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά σε αμερικανική αυτοκινητοπομπή στη νοτιοδυτική Βαγδάτη, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του νεκροτομείου στο νοσοκομείο Γιαρμούκ Νάγκι Σιτσάν στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Παραλάβαμε 42 πτώματα, τριών αντρών, μιας γυναίκας και τα υπόλοιπα παιδιών". Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου οι τραυματίες είναι δεκάδες. Στο νοσοκομείο Καρχ, ο γιατρός Σαρμάντ Ραχίμ δήλωσε, πως μεταφέρθηκαν εκεί πέντε τραυματίες. Ωστόσο εκπρόσωπος του ιρακινού Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε από την πλευρά του, πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον είκοσι. Ο αυξημένος αριθμός παιδιών ανάμεσα στους νεκρούς εξηγείται από το γεγονός ότι, η πρώτη από τις εκρήξεις σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων σταθμού άντλησης νερού στη συνοικία Αλ - Αμέλ, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν πολλά παιδιά. Οι άλλες δύο ακολούθησαν όταν Αμερικανοί στρατιώτες έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα από την πρώτη έκρηξη.

    [04] Εσωτερικά

    Αλλάζει το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές

    30/9/2004 3:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 6:35:59 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την κατάργηση των μετεγγραφών για λόγους υγείας, καθώς και τις ελεύθερες μετεγγραφές για τέκνα πολυτέκνων και τέκνα θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Οι μετεγγραφές για οικονομικούς λόγους γίνονται σε ποσοστό 8% των εισακτέων για τα περιφερειακά Πανεπιστήμια και 5% για τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα μετεγγραφής για οικονομικούς λόγους έχουν οι φοιτητές των οποίων το οικογενειακό εισόδημα έχει μέσο όρο 35.000 την τελευταία τριετία. Στις περιπτώσεις αυτές δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο όσοι βρίσκονται στο τρίτο εξάμηνο των σπουδών τους και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους επιτυχώς τα δύο πρώτα εξάμηνα. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα ισχύσει από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά και οι αιτήσεις για τη μετεγγραφή θα γίνουν από την 1η μέχρι την 31 Νοεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Μαρτίου.

    [05] Αθλητισμός

    Προβληματισμένος ο "πράσινος" τεχνικός

    30/9/2004 4:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με το εις βάρος του 1-0 από την Αϊντχόφεν στις αποσκευές, επέστρεψε ο Παναθηναϊκός από την αποτυχημένη όπως εξελίχθηκε πρώτη "έξοδο" του για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η κακή εμφάνιση των Πρωταθλητών ήταν αυτή που προβλημάτισε περισσότερο τον προπονητή της ομάδας, Ίτζακ Σουμ, όπως δήλωσε και ο ίδιος κατά την άφιξη των "πράσινων" στο αεροδρόμιο.

    Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα

    Η εμφάνιση πάντως του Νταμπλούχου προβλημάτισε έντονα τον Ισραηλινό τεχνικό, καθώς πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας εν όψει των εγχώριων υποχρεώσεων της σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται σε τρεις εβδομάδες, όπου και ο Παναθηναϊκός θ αντιμετωπίσει την Άρσεναλ εντός έδρας στις 20 Οκτωβρίου, οπότε κύριο μέλημα του Σουμ είναι να διατηρηθεί το "τριφύλλι" στην κορυφή του Πρωταθλήματος με πρώτο και κύριο τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο την Καλαμαριά εκτός έδρας.

    Στόχος του Ιτζάκ Σουμ, είναι την Κυριακή, η ομάδα να επιστρέψει στις νίκες, αλλά και στις καλές εμφανίσεις, κάτι που δεν έκανε χθες στην Ολλανδία.

    Σήμερα, προπόνηση, θα κάνουν μόνον όσοι δεν αγωνίστηκαν χθες κατά της Αιντχόβεν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν ένα απλό χαλάρωμα.

    Πάντως την Κυριακή, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις στην 11άδα του Παναθηναϊκού και ειδικά στην αμυντική του γραμμή, όπου και επισημάνθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

    [06] Αθλητισμός

    Προς τους εισαγγελείς Κοινό υπόμνημα Κεντέρη-Θάνου

    30/9/2004 4:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Κοινό υπόμνημα εκ μέρους των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου κατέθεσε στους εισαγγελείς Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου ο πληρεξούσιος συνήγορος των αθλητών Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο αθλητές επαναλαμβάνουν στο υπόμνημά τους ότι το τροχαίο που δήλωσαν ότι υπέστησαν το βράδυ της 12ης Αυγούστου δεν ήταν σκηνοθετημένο. Επικαλούνται μάλιστα γι αυτό τη μαρτυρία τεσσάρων αυτοπτών μαρτύρων, καθώς επίσης και τη μαρτυρία υπαλλήλου του ΚΑΤ που τους είδε όταν εισήλθαν στο νοσοκομείο. Οι δυο Ολυμπιονίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένουν ότι την επίμαχη μέρα εισήλθαν στο Ολυμπιακό χωριό γύρω στις 3 με 3.30 το μεσημέρι και παρέμειναν μέχρι τις 16.45 έως 17.15. Φέρονται να τονίζουν επίσης ότι ουδείς από τους αθλητικούς παράγοντες που συνάντησαν τους ενημέρωσε για επικείμενο έλεγχο ντόπινγκ. Ο συνήγορός τους κ. Δημητρακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως οι εισαγγελείς θα δεχθούν το υπόμνημα χωρίς να ασκήσουν ποινική δίωξη στους δύο αθλητές κάτι που θα αποτελούσε εμπόδιο για τη σταδιοδρομία τους.

    [07] Ιράκ

    Με θύματα δεκάδες παιδιά Φονικές εκρήξεις στη Βαγδάτη

    30/9/2004 4:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 6:02:14 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ένα νέο κεφάλαιο θανάτου και βίας γράφτηκε σήμερα στο Ιράκ. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά από τις εκρήξεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα τόσο στη Βαγδάτη, όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Η πιο αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, από τη συγχρονισμένη έκρηξη τριών αυτοκινήτων κοντά σε αμερικανική αυτοκινητοπομπή κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 41 άτομα εκ των οποίων τα 37 παιδιά. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη 131 άνθρωποι. Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών μεταξύ των θυμάτων οφείλεται στο ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα της τελετής εγκαινίων σταθμού άντλησης νερού στη γειτονική συνοικία Αλ - Αμέλ, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλά παιδιά για να την παρακολουθήσουν.

    Σε αναβρασμό όλη η χώρα

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές αρχικά έγινε μια έκρηξη την οποία ακολούθησαν άλλες δυο αμέσως μόλις Αμερικανοί στρατιώτες έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης έκρηξης.

    Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι από τις επιθέσεις δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στα παρακείμενα αυτοκίνητα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τανκς, ενώ ο ουρανός έχει γεμίσει αμερικανικά ελικόπτερα.

    Την ίδια ώρα, όμως, όλο το Ιράκ μοιάζει με πεδίο μαχών με θύματα πολλούς Αμερικανούς στρατιώτες και Ιρακινούς αστυνομικούς. Από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου σε αμερικανικό μπλόκο συγκλονίστηκε το πρωί η περιοχή του Αμπού Γράιμπ στα περίχωρα της Βαγδάτης .

    Από την επίθεση, που σημειώθηκε κοντά στο δημαρχείο της περιοχής, τραγικό θάνατο βρήκαν δυο Ιρακινοί αστυνομικοί και ένας Αμερικανός στρατιώτης. Παράλληλα, τα θραύσματα από την έκρηξη εκτινάχθηκαν σε κεντρική διασταύρωση της περιοχής τραυματίζοντας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 60 άτομα.

    Ακόμη μια ακόμα επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε στις 14:00 το μεσημέρι στην περιοχή Ταλ Αφάρ και κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 16, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές. Όπως δήλωσε, ο γιατρός νοσοκομείου της πόλης, Φάουζι Αχμάντ "παραλάβαμε τέσσερα πτώματα και 16 τραυματίες".

    Τέλος, νεκρός έπεσε ένας Αμερικανός στρατιώτης από επίθεση με ρουκέτα, που σημειώθηκε σε αμερικανική βάση διαχείρησης διακίνησης εμπορευμάτων.

    Καθησυχάζει ο Αλάουι

    Το Ιράκ μοιάζει με ανοιχτό μέτωπο και βιώνει μια περίοδο αστάθειας μόλις ένα μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι επιθέσεις ανταρτών κατά των αμερικανικών δυνάμεων έχουν αυξηθεί στις 80 την ημέρα από 40, που ήταν ένα μήνα πριν.

    Από την πλευρά του πάντως, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουιχ τόνισε, ότι παρά το κύμα βίας, που "σαρώνει" τη χώρα οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τον επόμενο Ιανουάριο.

    "Θα έχουμε εκλογές στο Ιράκ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την επόμενη χρονιά", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλάουι σε ομιλία του στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών στο Λονδίνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεκάδες παιδιά νεκρά στη Βαγδάτη

    [08] Οικονομία

    "Πολύ κακή η κατάσταση της Οικονομίας" Παρέμβαση Μητσοτάκη

    30/9/2004 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 7:04:32 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Συναίνεση του πολιτικού κόσμου για δύο βασικά θέματα της οικονομίας ζητά ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τη λύση θα πρέπει να δώσει ο λαός. Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η συναίνεση πρέπει να υπάρξει στο ότι ο λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια για την κατάσταση της Οικονομίας καθώς και στο ότι η οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, ιδίως όσον αφορά την προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, θα πρέπει να βρίσκεται σε αντιστοιχία με το μέγεθος του προβλήματος. "Εάν σε αυτά τα δύο δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε πολύ φοβούμαι ότι νωρίτερα ή αργότερα τη λύση θα πρέπει να δώσει ο λαός", σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός. Για το θέμα των πρόωρων εκλογών ρωτήθηκε νωρίτερα και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

    Δύσκολη η μείωση του ελλείμματος

    Ο κ. Μητσοτάκης αν και χαρακτήρισε σωστό το προσχέδιο του προϋπολογισμού, συνέστησε στην κυβέρνηση να επιδιώξει να επιτύχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερη προθεσμία για την οικονομική εξυγίανση.

    Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η μείωση του πραγματικού ελλείμματος μέσα στο 2005 σε ποσοστό κάτω του 3% "θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυστηρή πειθαρχία" από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς και ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού.

    Επίθεση στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ

    Όσον αφορά την κατάσταση της Οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι είναι τόσο κακή ώστε περιττεύει η αντιδικία για το ποιος ευθύνεται για όσα συνέβησαν. Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι λόγω του πολιτικού κόστους δεν προχώρησαν στις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονταν. Μάλιστα, τονίζει ότι μετά τις εκλογές του 2000 "ο κ. Σημίτης προχώρησε αδίστακτα και διαρκώς σε μεγαλύτερη έκταση σε πλαστογράφηση των οικονομικών στοιχείων για να στηρίξει τη φιλολαϊκή κομματική πολιτική του και το μύθο για ισχυρή οικονομία".

    Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει ακόμη ότι προεκλογικά η ΝΔ είχε υποσχεθεί έντιμο απολογισμό και έτσι αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από τη Eurostat η τραγική πραγματικότητα ελλειμμάτων πολλαπλασίων εκείνων που είχαν παρουσιαστεί.

    "Η Ελλάς έγινε το μαύρο πρόβατο, η Ευρώπη δικαιολογημένα διαμαρτύρεται γιατί εξαπατήθηκε και απειλεί με κυρώσεις, η ώρα της αλήθειας έφθασε", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει πως για όσα θα επακολουθήσουν δεν ευθύνεται η ΝΔ αλλά αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή την περιπέτεια.

    [09] Διεθνή

    Δεκαεπτά άτομα έχασαν την Πέμπτη τη ζωή τους Πολύνεκρες ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα

    30/9/2004 5:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 6:09:10 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη από πυρά του ισραηλινού στρατού στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, στον προσφυγικό καταυλισμό προσφύγων στη Τζαμπαλίγια, όπου είναι σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Οκτώ από τους νεκρούς είναι ένοπλοι μαχητές, ενώ παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι οκτώ ατόμα σκοτώθηκαν και άλλα 18 τραυματίστηκαν από οβίδα ισραηλινού άρματος μάχης στον ίδιο καταυλισμό. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος των εκτεταμένων επιχειρήσεων είναι να θέσουν τέλος στις παλαιστινιακές επιθέσεις με πυραύλους Κάσαμ εναντίον των ισραηλινών εδαφών. Οι ισραηλινές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν επ αόριστον μέχρις ότου καταστραφούν όλες οι υποδομές που που διευκολύνουν τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να εκτοξεύουν πυραύλους Κάσαμ από τα εδάφη της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκροί τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

    [10] Διεθνή

    Σώοι όλοι οι επιβάτες Εναέριων περιπετειών συνέχεια

    30/9/2004 5:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 5:55:47 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ένα ακόμη θρίλερ με απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος της British Airways εκτυλίχτηκε το μεσημέρι. Αυτή τη φορά ήταν η πτήση 983 από Βερολίνο για Λονδίνο, που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ στις 13:56 τοπική ώρα ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας στην Ολλανδία, Μισέλ Μπουλόν, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και ασφαλείς, ενώ πρόσθεσε, ότι η ολλανδική αστυνομία ασχολείται με το αεροσκάφος. Από την πλευρά του, το ολλανδικό πρακτορείο ΑΝΡ, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, ανακοίνωσε, ότι από τη στιγμή που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας το αεροσκάφος συνόδευαν δύο F-16 της ολλανδικής πολεμικής αεροπορίας.

    [11] Αθλητισμός

    "Όχι" του Εφετείου στην ΑΕΚ

    30/9/2004 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σαν "κεραυνός εν αιθρία", έπεσε στην ΑΕΚ η απόρριψη του Εφετείου για υπαγωγή της ΠΑΕ στο περιβόητο άρθρο 44. Η Ένωση μπαίνει πλέον σε νέες περιπέτειες και όπως όλα δείχνουν ο νόμος του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, περί ρύθμισης των οφειλών των ΠΑΕ αποτελεί πλέον τον μόνο δρόμο για να βγει η ιστορική ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο έχει περιέλθει. Αίτια απόρριψης του αιτήματος, ήταν πως στα έγγραφα που κατατέθηκαν δεν υπήρχαν οι υπογραφές της Netmed και της Enic, οι οποίες αρχικά είχαν χαρίσει τα χρέη και είχαν υπογράψει τη πρώτη αίτηση, αλλά όχι και τη δεύτερη. Επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ δεν υπήρξε. Οι διοικούντες αναμένεται σήμερα και αύριο το πρωί, να εξετάσουν τα νέα δεδομένα έτσι όπως διαμορφώνονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο πρόεδρος της ομάδας, Ντέμης Νικολαϊδης, στις 17.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα Σαντορίνη).

    Κανένα πρόβλημα με την UEFA

    Εκτός των προαναφερόμενων λόγων, το Εφετείο απέρριψε την αίτηση, πρώτον γιατί η ΠΑΕ καθυστέρησε να έρθει σε οικονομική συμφωνία και σχετική ρύθμιση με τους ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονταν ποσά και δεύτερον, γιατί δεν υπήρξε ισότητα όσον αφορά την αποπληρωμή των πιστωτών.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο κύπελλο UEFA, αφού η ΕΠΟ, που την είχε αδειοδοτήσει, ήταν αυτή, που είχε εγγυηθεί στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τη συμμετοχή της ΑΕΚ.

    Αυτό, που προέχει αυτή τη στιγμή κι εκεί γίνεται η μεγάλη προσπάθεια από τον Φερνάντο Σάντος, είναι να μην επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές στον αποψινό αγώνα- ρεβάνς με την Γκόριτσα, που θα κρίνει τη συμμετοχή της ομάδας στην φάση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ, μαζί με τα οικονομικά οφέλη, που συνεπάγονται από την πρόκριση και υπολογίζονται στα 2εκ.ευρώ.

    [12] Αθλητισμός

    Στο χειρουργείο ο Αλβέρτης

    30/9/2004 6:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 6:27:58 μμ)

    Χωρίς τον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη, θα παίξει την Κυριακή κατά του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός για το κύπελλο Ελλάδας. Ο διεθνής γκαρντ που υποφέρει εδώ και καιρό από έναν τραυματισμό στο πόδι θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την Παρασκευή το πρωί στις 9:00 στο νοσοκομείο "Υγεία", για να δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό στο γόνατο. Την εγχείριση θα κάνει ο γιατρός της ομάδας, Θανάσης Κονίδης, παρουσία του φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Άκη Παναγιωταρά, ο οποίος θα αναλάβει την αποθεραπεία του μετά το χειρουργείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις ορίζουν ως διάστημα απουσίας από τις προπονήσεις τους δύο μήνες, όμως επίσημη θέση θα μπορεί να εκφράσει το ιατρικό επιτελείο αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση.

    Αμφίβολος και ο Τσαρτσαρής

    Επίσης, αμφίβολη παραμένει ακόμα και η συμμετοχή του Κώστα Τσαρτσαρή. Ο διεθνής φόργουορντ ξεκίνησε χθες τρέξιμο και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δοκιμάσει να ακολουθήσει την προπόνηση, σε χαλαρούς όμως ρυθμούς. Αύριο, Παρασκευή, στον Παναθηναϊκό ελπίζουν πως ο Τσαρτσαρής θα καταφέρει να βγάλει ολόκληρη την προπόνηση και να δώσει το παρόν στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Σε περίπτωση, όμως, που ο Τσαρτσαρής αισθανθεί ενοχλήσεις το απόγευμα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα διακινδυνεύσει ενδεχόμενη υποτροπή στο διάστρεμμα και την κάκωση στο γόνατο του Τσαρτσαρή.

    Τέλος, Σκεπάνοβιτς και Καλαϊτζής έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και ήδη από χθες ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης.

    [13] Πολιτισμός

    Από τρεις έως πέντε Οκτωβρίου Ιαπωνικό υπερθέαμα στο Μέγαρο Μουσικής

    30/9/2004 6:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Η αύρα ενός μακρινού πολιτισμού έρχεται να αγγίξει το νου και την ψυχή μας με την έναρξη των παραστάσεων του ιαπωνικού θεάτρου Καμπούκι στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για τρεις παραστάσεις, την Κυριακή 3, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των εκδηλώσεων της σειράς Μεγάρου Μουσικής Γέφυρες, που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Το Καμπούκι έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια μας αποσπάσματα από τρία έργα που έχουν παρουσιαστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Το εν λόγω ιαπωνικό θέατρο είναι ιδιαίτερα γνωστό στο παγκόσμιο κοινό περισσότερα από 400 χρόνια για τα έντονα χρώματα στα κουστούμια, τα ευφάνταστα σκηνικά μοτίβα, την τελειότητα του μακιγιάζ και την ιεροτελεστία του.

    Με συνοδεία μια σπάνια έκθεση

    Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με τον Ελληνο-ιαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Μέγαρο οργανώνεται η έκθεση "Ουκίγιο-ε, εικόνες ενός εφήμερου κόσμου" από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.

    Στην έκθεση παρουσιάζονται χαρακτικά Ιαπώνων καλλιτεχνών του 18ου και 19ου αιώνα και αυθεντικά κοστούμια Καμπούκι.

    [14] Αθλητισμός

    Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός

    30/9/2004 6:57:00 μμ

    Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά έξι εκατομμύρια ευρώ, προχώρησε την Πέμπτη η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η κίνηση έχει ως στόχο ένα ποσοστό από τις μετοχές που θα διατεθούν να πάει στα χέρια των αδελφών Αγγελόπουλου και παράλληλα αποκλείει το σενάριο της δραστηριοποίησης αυτών στην ΚΑΕ σε βάση απλής χορηγικής συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, Κόκκαλης και Αγγελόπουλοι φέρονται να έχουν καταλήξει στο ποσοστό των μετοχών που θα κατέχουν στην ΚΑΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων επί του θέματος στο εγγύς μέλλον. Προς το παρόν, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει για αγορά μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 40% του κεφαλαίου, κάτι που σημαίνει πως ο Σωκράτης Κόκκαλης θα παραμείνει μεγαλομέτοχος με το 50%. Σύμφωνα με τον νόμο το 10% κατέχει ο Ερασιτέχνης.

    Κοντά σε Ουίτνι οι "κόκκινοι"

    Η δραστηριοποίηση των αδελφών Αγγελόπουλων στην ΚΑΕ αναμένεται να δώσει οικονομική ανάσα στην ΚΑΕ και να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε μία θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τον πρώην πλέι μέικερ των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, Σπερς, Νάγκετς και Μάτζικ, Κρις Ουίτνι που παραμένει πρώτος υποψήφιος για τη θέση του βασικού.

    Στο μεταξύ, η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου ύψους 2.10εκ., σέντερ, Δήμου Αγγελόπουλου, για τα επόμενα τρία χρόνια, (1+1+1 χρόνια), ο οποίος συμμετείχε στις προπονήσεις των "ερυθρόλευκων" το τελευταίο διάστημα για να δοκιμαστεί.

    Επιπλέον, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε συμφωνία χορηγίας με την Vodafone για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά και την Citigroup, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

    [15] Champions League

    Με πρόστιμο κινδυνεύει η Πόρτο

    30/9/2004 7:12:00 μμ

    Με χρηματικό πρόστιμο από την UEFA, κινδυνεύει η Πόρτο μετά την αποτρόπαια πράξη οπαδού της, να φτύσει τον πρώην προπονητή της και νυν της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων και όταν αυτός κατευθύνθηκε στο χώρο που είχαν καταλάβει οι φίλοι των "Δράκων" για να τους χαιρετήσει. Ο συγκεκριμένος οπαδός συνελήφθη άμεσα από υπεύθυνους ασφαλείας του "Στάμφορντ Μπριτζ" και εκδιώχθη από το γήπεδο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων των φιλοξενουμένων αποθέωσε τον Μουρίνιο για τις μεγάλες στιγμές που χάρισε στην ομάδα.

    Άφεση αμαρτιών από τον Μουρίνιο

    Ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής, ξεπέρασε πολύ γρήγορα αυτήν την κακή στιγμή, που περιέγραψε το πως με γλαφυρό τρόπο πως έγινε:

    "Είχα την πλάτη μου γυρισμένη στους φιλάθλους της Πόρτο και παρακολουθούσα την προθέρμανση των παικτών μου. Μετά πήγα να τους χαιρετήσω και συνέβη ό,τι συνέβη. Δεν είναι κάτι φοβερό. Το καταλαβαίνω απόλυτα αφού κάποιοι στο Πόρτο με αγαπούν ακόμη και κάποιοι άλλοι όχι. Δυστυχώς οι αντίπαλοι οπαδοί αντιδρούν πολλές φορές με τέτοιο τρόπο. Όμως εγώ χαίρομαι επειδή υπάρχουν ακόμη πολλοί φίλοι της παλιάς ομάδας μου που όποτε με βλέπουν μιλούν με τα καλύτερα λόγια και ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί μου".

    [16] Εσωτερικά

    400 κάμερες σε όλο το δίκτυο Δίχτυ ασφαλείας στις εθνικές οδούς

    30/9/2004 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στην άμεση λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια των εθνικών οδών περνά το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, μετά την τραγωδία στο πέταλο του Μαλιακού. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι την άνοιξη του 2005 θα έχουν εγκατασταθεί σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο τετρακόσιες κάμερες, ενώ άμεσα θα εγκατασταθούν 10 κάμερες στο πέταλο του Μαλιακού. Από τις κάμερες αυτές η Τροχαία θα ελέγχει και θα ρυθμίζει την κυκλοφορία. Οι κάμερες θα συντονίζονται από τοπικά κέντρα διαχείρισης, ενώ θα προβλέπεται και η δυνατότητα να συνδεθούν με ένα κεντρικό κέντρο διαχείρισης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι τα έργα σε ολόκληρο το πέταλο του Μαλιακού θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο του 2007, ενώ είναι πιθανό οι παρακάμψεις του Αγ. Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων να έχουν τελειώσει νωρίτερα.

    Κάμερες σε όλο το εθνικό δίκτυο μέχρι την άνοιξη του 2005

    Στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση του αναγκαίου αριθμού από κάμερες στο πέταλο του Μαλιακού, που θα καταγράφουν την ταχύτητα, ενώ τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός, ο οποίος προβλέπεται να αναδείξει ανάδοχο μέσα στο Μάρτιο για την εγκατάσταση του συστήματος, συνολικά 400 καμερών σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο.

    Σε ότι αφορά το Μαλιακό, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι υπάρχει και μία μελέτη για κάποιες βελτιώσεις του φωτισμού και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Αναφερόμενος ειδικότερα στα χρονοδιαγράμματα των τμημάτων που κατασκευάζονται είτε θα κατασκευαστούν στο Μαλιακό, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι οι δύο παρακάμψεις Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων, παρά τις τεχνικές δυσκολίες τους, αφού πρόκειται για υπόγειες σήραγγες, τμήματα με σεισμικότητα κλπ, θα παραδοθούν σε κάθε περίπτωση το φθινόπωρο του 2007 με αρκετές πιθανότητες να ολοκληρωθούν και νωρίτερα.

    Σχετικά με το τμήμα Θερμοπύλες-Αγ. Μαρίνα Στυλίδας, ο κ. Σουφλιάς εκτίμησε ότι εντός του Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει αποφανθεί επί της προσφυγής που έχουν κάνει οι εργοληπτικές εταιρείες, ενώ επισήμανε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ αποδέσμευσε κονδύλια από άλλα έργα για να ενταχθεί το τμήμα αυτό στο Γ' ΚΠΣ.

    Για το τμήμα Σκάρφεια-Θερμοπύλες, ο Υπουργός είπε ότι γίνεται προσπάθεια το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, έτσι ώστε το Φεβρουάριο το έργο να δημοπρατηθεί. Σε κάθε περίπτωση και το τμήμα αυτό θα είναι έτοιμο τέλη του 2007, ίσως αρχές του 2008. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το τμήμα αυτό να δημοπρατηθεί με διαγωνισμό περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, σε κάθε περίπτωση όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει με απευθείας ανάθεση. "Δεν κρίνω απαραίτητο κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποκλείω τη λύση του περιορισμού αριθμού διαγωνιζομένων", τόνισε ο κ. Σουφλιάς.

    Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο της ζεύξης του Μαλιακού, ενώ σε ότι αφορά το τμήμα Στυλίδα-Ράχες, είπε ότι δεν προλαβαίνει να ενταχθεί στο Γ' ΚΠΣ.

    Ο Υπουργός δεν θέλησε να μιλήσει για πολιτικές ευθύνες στην καθυστέρηση των έργων του Μαλιακού, λέγοντας χαρακτηριστικά: "εγώ κοιτάζω το μέλλον, παρέλαβα αυτή την κατάσταση και αυτή θα διαχειριστώ μέσα στο συντομότερο χρόνο".

    Σε ερώτηση για την εθνική Κορίνθου-Πατρών υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει "οριστική αναγνωριστική μελέτη". Σημειώνεται ότι και η προηγούμενη και η νυν ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν προκρίνει τη λύση της κατασκευής της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών με τη μέθοδο της παραχώρησης. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σουφλιάς είπε ότι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα κάνει το προσεχές διάστημα.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο νέος νόμος για την ανάθεση των δημοσίων έργων αποτελεί νόμο του κράτους και την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις, μία για τα όρια των εκπτώσεων και τις πρόσθετες εγγυήσεις και μία για τα νέα τιμολόγια. Μετά την έκδοση αυτών των δύο αποφάσεων και σε κάθε περίπτωση εντός του 2004 θα δημοπρατηθούν πάρα πολλά έργα από όλους τους φορείς του δημοσίου με το νέο σύστημα. Μέσα στα έργα αυτά είναι και τα έργα στα οποία παρότι είχαν δημοπρατηθεί με τον προηγούμενο διαγωνισμό δεν είχε αναδειχθεί ανάδοχος εντός 12 μηνών. Οπως είπε ο Υπουργός, μέσα στο 2004 θα δημοπρατηθούν από την Εγνατία οδό έργα ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στους επόμενους 4-5 μήνες θα δημοπρατηθούν από το υπουργείο έργα περίπου 650 εκατ. ευρώ.

    Με το νέο νόμο των δημοσίων έργων και το σύστημα μειοδοσίας, θα γίνουν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2008 οι διαγωνισμοί του ΥΠΕΧΩΔΕ, συνολικού ύψους 2,6 δις ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός.

    Τέλος, ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχει παραδώσει στους φορείς του τεχνικού κόσμου το νέο σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των μελετών, έτσι ώστε μέσα στο Νοέμβριο το νομοσχέδιο να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 September 2004 - 16:51:17 UTC