Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες από το βαθυσκάφος Ανασύρθηκαν ανθρώπινα μέλη
  • [02] Αντιπαράθεση για την Παιδεία
  • [03] Παπα- idol
  • [04] Αγανάκτηση και συγνώμη
  • [05] Με πνεύμα νικητή
  • [06] "Είναι το πρώτο βήμα για τις Ιρακινές Αερογραμμές" Ξαναρχίζουν οι
  • [07] Φουσκωτή αιτία διαζυγίου
  • [08] Μεγάλα ρουθούνια- οξύτερη όσφρηση Όταν το μέγεθος μετράει

    [01] Εσωτερικά

    Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες από το βαθυσκάφος Ανασύρθηκαν ανθρώπινα μέλη

    17/9/2004 11:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2004 7:31:37 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μία ακόμα πράξη στο δράμα της αεροπορικής τραγωδίας στα ανοιχτά της Σιθωνίας γράφτηκε τα ξημερώματα με την ανάσυρση από τα ειδικά ρομπότ τριών ανθρωπίνων μελών και προσωπικών αντικειμένων, μέσα από την άτρακτο του μοιραίου Σινούκ, που ανήκουν σε δυο ή τρία άτομα. Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες από το βαθυσκάφος ρομπότ η μαγνητοσκόπηση του βυθού, 866 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το υλικό παραδόθηκε στον εισαγγελέα, που βρίσκεται στο ωκεανογραφικό σκάφος "Αιγαίο" και αναμένεται να αρχίσει άμεσα η μελέτη των ευρημάτων. Άλλωστε συνεχίζονται για έβδομη ημέρα σε όλο το ΒΔ Αιγαίο μέχρι και τις Β. Σποράδες, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ οι επιστήμονες του «Αιγαίου» και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν την περισυλλογή των συντριμιών. Εξάλλου το φάκελο, που αφορά στην προμήθεια και παραλαβή της παρτίδας, όπου περιλαμβανόταν το μοιραίο Σινούκ ζήτησε σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο εισαγγελέας Πρωτοδικών.

    Στον Εισαγγελέα ο φάκελος προμήθειας των Σινούκ

    Ο κ. Κασσαλιάς, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ανέλαβε να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση της προμήθειας των συγκεκριμένων Σινούκ έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

    Στο μεταξύ, πολλά ναυτικά μίλια από το σημείο της πτώσης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λάρισας εντοπίστηκε, τμήμα της ατράκτου. Ανησυχητικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι, στην περιοχή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση μέχρι και την Κυριακή και θα πνέουν άνεμοι έως 7 μποφόρ.

    Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, που ρωτήθηκε για τη δυνατότητα ανέλκυσης των τμημάτων του ελικοπτέρου από το βυθό, χαρακτήρισε το εγχείρημα πολύ δύσκολο έως ανέφικτο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους επιστήμονες του ωκεανογραφικού.

    Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε βάθος 866 μέτρων, σε σημείο του βυθού που αποτελεί τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας με αποτέλεσμα η ιδιομορφία του να δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία των ερευνών.

    Μάλιστα, οι πέντε επιστήμονες ωκεανογράφοι, που βρίσκονται στο «Αιγαίο» δημιούργησαν ειδικά τρισδιάστατα διαγράμματα, ώστε να γνωρίζουν σε ποια σημεία του βυθού υπάρχουν γκρεμοί και συμπλέγματα βράχων.

    Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με τη μεταφορά των σορών στη Λάρισα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει από την Κυριακή την επιλογή μεταφοράς των νεκρών στη Λάρισα χάριν διευκόλυνσης της μεταφοράς των συγγενών για την αναγνώριση. Επισημαίνοντας ότι για την οικονομία του χρόνου η κυβέρνηση είχε διαθέσει αεροσκάφος C-130 για τη μεταφορά των συγγενών στη Λάρισα.

    Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι ερευνώνται όλα τα στοιχεία και σημείωσε ότι όταν οι δυο επιτροπές ολοκληρώσουν το έργο τους και συντάξουν τα σχετικά πορίσματα, αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα και όπου αλλού πρέπει. Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης εξάλλου, ότι στοιχείο υποβοηθητικό της διαλεύκανσης των αιτιών πτώσης του ελικοπτέρου ή καθυστέρησης στην ενημέρωση θα περιληφθούν στους φακέλους.

    Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

    Εξάλλου στο τέλος της επόμενης εβδομάδος, θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τις ευθύνες σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων, αλλά για τις καθυστερήσεις, όσον αφορά στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας.

    Στο μεταξύ και ενώ συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και ΣΥΝ ζήτησαν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. "Θα ήταν ορθότερο να αναμείνουμε, ως Βουλή, την έκβαση των δικαστικών και διοικητικών ερευνών πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής", απάντησε με επιστολή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας.

    Για το αίτημα του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, σημειώνοντας πως το θέμα αυτό είναι ανοιχτό για το μέλλον.

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σε επείγουσα ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η πτήση του μοιραίου Σινούκ ήταν καθαρά στρατιωτική πτήση και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η ΥΠΑ εκ του νόμου είναι υπεύθυνη για την αεροπορική κίνηση που πραγματοποιείται με πολιτικά αεροσκάφη, πολιτικού νηολογίου και στην κατηγορία αυτή δεν ανήκε η πτήση του Σινούκ, το οποίο αναχώρησε από ελικοδρόμιο του Στρατού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υψηλοί τόνοι για το Σινούκ

    [02] Εσωτερικά

    Αντιπαράθεση για την Παιδεία

    17/9/2004 5:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία και συγκεκριμένα για τη διαδικασία επιλογής των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο στους διευθυντές των σχολείων για να διερευνηθεί αν διαβάστηκε το μήνυμά της Υπουργού για τη νέα σχολική χρονιά. Οι επερωτώντες βουλευτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι καταβάλει προσπάθεια χειραγώγησης της εκπαίδευσης, προωθώντας εκλεκτούς της κομματικής οργάνωσης, ενώ η υπουργός Παιδείας επέστρεψε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι με την τακτική αυτή υπονομεύεται η νέα σχολική χρονιά. O βουλευτής Β' Αθηνών Τηλέμαχος Χυτήρης είπε ότι η προεκλογική δήλωση του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης "απαξιώθηκε" αλλά τώρα "διαγκωνίζεστε ποιος θα την επιβεβαιώσει". Επέκρινε επίσης την κ. Γιαννάκου, όπως και ο Ανδρέας Φούρας (Αχαΐας) για την αποστολή εγκυκλίου για τη μη ανάγνωση του μηνύματος της υπουργού. Ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Πασχαλίδης έκανε λόγο για εμφύλιο "ανάμεσα σε δικά μας και εντελώς δικά μας παιδιά".

    Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ για την υπουργική εγκύκλιο

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει επαρκώς τα κενά καθηγητών στα σχολεία, πως δεν χρηματοδοτεί το κτίσιμο νέων σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της "διπλοβάρδιας" και ότι η επιλογή των διευθυντών εκπαίδευσης επί ΠΑΣΟΚ γινόταν με αντικειμενικά κριτήρια. "Οι δικοί σας που διαμαρτυρήθηκαν δεν είπαν έχουμε πτυχία αλλά ότι είμαστε 30 χρόνια στην παράταξη", σημείωσε ο κ. Ευθυμίου. Όσο για το μήνυμα της Υπουργού, ο κ. Ευθυμίου αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση θα διατάξει ΕΔΕ ή θα προσμετρήσει ποινές σε όσους δεν το διάβασαν και δήλωσε ότι ουδείς υπουργός του ΠΑΣΟΚ διέταξε έλεγχο, γιατί δεν διαβάστηκε μήνυμά του στα σχολεία.

    Στην ανταπάντησή της η κ. Γιαννάκου, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται μόνο για τα πρόσωπα και όχι για τα προγράμματα, και ότι η κυβέρνηση βελτίωσε αισθητά την κατάσταση τόσο από πλευράς εκπαιδευτικών όσο και βιβλίων. Επίσης κατέκρινε δημοσιεύματα για κλείσιμο 400 ολοήμερων σχολείων, όταν όπως είπε, ικανοποιήθηκαν όλα τα σχετικά αιτήματα για τη λειτουργία 1.000 ολοήμερων σχολείων, λέγοντας ότι τέτοια δημοσιεύματα είναι φαινόμενα είναι άλλων παλαιότερων εποχών. Στην κριτική για την εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας για να διαπιστωθεί σε ποια σχολεία δεν αναγνώστηκε το μήνυμα της κ. Γιαννάκου για τη νέα σχολική χρονιά, η Υπουργός είπε ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες για τη μη ανάγνωση του μηνύματος -απούσης εμού από το υπουργείο- και ότι το μήνυμα δεν ήταν πολιτικό αλλά μιλούσε στις καρδιές των παιδιών.

    [03] Διάφορα

    Παπα- idol

    17/9/2004 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως η φωνή και οι χορευτικές σας ικανότητες δεν σας επιτρέπουν να συμμετάσχετε στις τηλεοπτικές μουσικές ακαδημίες; Αν θέλετε να κερδίσετε μια θέση στο πάνθεον των παικτών ριάλιτι παιχνιδιών, η Εκκλησία της Αγγλίας σας δίνει την ευκαιρία! Ένα ριάλιτι παιχνίδι, όμοιο με αυτά που έχουμε συνηθίσει, αναζητά παίκτες- άνδρες και γυναίκες- που θα γίνουν ιδανικοί παπάδες! Το "Priest Idol", που θα μεταδοθεί από το Κανάλι 4, ψάχνει τον λειτουργό του Ύψιστου που θα καταφέρει να μαζέψει τους πιστούς στο ναό του Γουέικφιλτν στο Γιορκσάιρ, όπου το ποίμνιο δεν ασχολείται και τόσο με τα Θεία. Το τι θα περιλαμβάνει το παιχνίδι είναι άγνωστο ακόμα, ωστόσο, κρίνοντας από τα γνωστά μας ριάλιτι, ίσως περιλαμβάνει πασαρέλα με άμφια ή διαγωνισμό για την καλύτερη Θεία Κοινωνία!

    [04] Αθλητισμός

    Αγανάκτηση και συγνώμη

    17/9/2004 7:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανακοινώσεις, συγνώμες και έναν ακόμη θλιβερό απολογισμό των επεισοδίων περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Η ήττα από την Άλκμααρ με 3-2 μέσα στην Τούμπα, έφερε την αγανάκτηση στις τάξεις των οπαδών της ομάδας και το αποτέλεσμα ήταν οι καταστροφές στο γήπεδο της ομάδας. 360 καθίσματα βρέθηκαν λοιπόν κατεστραμμένα και καμένα κατά την πρωινή καταμέτρηση. Η αντίδραση της ΠΑΕ θα αποφασιστεί σήμερα σε σχετική συνεδρίαση, καθώς τα επεισόδια αυτά, αναμένεται να οδηγήσουν σε τιμωρία της ομάδας, ενώ πρέπει οι ζημιές να αποκατασταθούν άμεσα, δεδομένου πως η πρεμιέρα βρίσκει τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην τούμπα την Κέρκυρα.

    Καταδικάζουν ΠΑΕ και ΕΣΗΕΜ-Θ

    Στο μεταξύ σε ανακοινώσεις τους η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβεντίδη, από άτομο που παράνομα βρέθηκε εντός της αίθουσας της συνέντευξης Τύπου. "Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβεντίδης, μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ - Άλκμααρ, από άτομο το οποίο νωρίτερα βρισκόταν (με ποια άραγε ιδιότητα;) στην αίθουσα που δόθηκε η συνέντευξη Τύπου. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποτελεί επίθεση κατά του συνόλου των αθλητικών συντακτών οι οποίοι επιμένουν να ασκούν ανεπηρέαστοι το δημοσιογραφικό τους έργο και να ενημερώνουν τον φίλαθλο κόσμο", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ και συνεχίζει τονίζοντας πως αναζητούνται πλέον λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών των δημοσιογράφων στα γήπεδα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πλευρά της εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος κ. Κουβεντίδης Γεώργιος, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, από άτομο που αδικαιολογήτως βρισκόταν στον ανωτέρω χώρο. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και κατακριτέες από όπου και αν προέρχονται".

    Συγνώμη από Τοχούρογλου

    Ο Κυριάκος Τοχούρογλου, ο οποίος χθες είχε και ένα επεισόδιο με κάποιον από τους αγανακτισμένους οπαδούς, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ απολογήθηκε τόσο για αυτό, όσο και για την κακή εμφάνιση της ομάδας που οδήγησε στο άσχημο αυτό αποτέλεσμα. "Θέλοντας να έχω πρώτα απ όλα καθαρή τη συνείδησή μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ, τόσο για την αγωνιστική μου εμφάνιση, όσο και για την άσχημη αντίδρασή μου, σε προσωπική επίθεση με ύβρεις μεμονωμένου φιλάθλου μετά το τέλος του ματς", ανέφερε η συγκεκριμένη δήλωση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και συνέχιζε, "Ήταν μια άτυχη έκρηξη της στιγμής, απόρροια της συσσώρευσης άγχους της θέσης του τερματοφύλακα, που πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς την αξία του, αλλά και της φόρτισης με την ένταση του συγκεκριμένου αγώνα. Παράλληλα δηλώνω πως θα τιμήσω τη φανέλα της ομάδας, σαν σωστός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όπως κάνω τα τελευταία 14 χρόνια της σταδιοδρομίας μου στα γήπεδα".

    [05] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Με πνεύμα νικητή

    17/9/2004 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Γιώργος Κουζάς, πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ με αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.) μίλησε για τις αγωνιστικές δυνατότητες της ελληνικής ομάδας των Ανδρών στο τουρνουά των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. "Στην προετοιμασία είχαμε πολλά προβλήματα, γιατί όλοι οι παίκτες μας είχαν μείνει χωρίς επίσημους αγώνες για εφτά ή οκτώ μήνες. Η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα και στο διάστημα αυτό παίξαμε μόλις τρία φιλικά παιχνίδια", είπε ο πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. "Θα αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου", πρόσθεσε ο Γιώργος Κουζάς για τους αντιπάλους στο τουρνουά, "Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να το αποδεχθούμε. Όμως θα αγωνισθούμε σκληρά και με πνεύμα νικητή. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εύχομαι με την ευκαιρία των Παραολυμπιακών Αγώνων να βγούμε κερδισμένοι στο άμεσο μέλλον. Γιατί με τους αγώνες θέλουμε να δώσουμε κίνητρο και σε άλλους ανθρώπους να έρθουν και να παίξουν μπάσκετ με αμαξίδιο".

    [06] Ιράκ

    "Είναι το πρώτο βήμα για τις Ιρακινές Αερογραμμές" Ξαναρχίζουν οι πτήσεις στο Ιράκ

    17/9/2004 6:02:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Οι Ιρακινές Αερογραμμές αρχίζουν από αύριο τις διεθνείς πτήσεις, έπειτα από 14ετή παραμονή του στόλου του στο έδαφος λόγω του πολέμου και των κυρώσεων. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις στις γειτονικές χώρες Συρία και Ιορδανία δύο φορές την εβδομάδα. "Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τις Ιρακινές Αερογραμμές. Ελπίζουμε να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας στο Ντουμπάι εντός εβδομάδων", δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

    Ποσο κοστίζουν τα εισιτήρια

    Οι περισσότερες πτήσεις των Ιρακινών Αερογραμμών θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προώθηση της ανοικοδόμησης του Ιράκ με την παροχή περισσότερων εναλλακτικών πτήσεων για τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές, οι οποίοι προτιμούν να αποφεύγουν το οδικό δίκτυο που εγκυμονεί κινδύνους λόγω των ανταρτών και των ληστών.

    Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας στη χώρα και του κύματος απαγωγών ξένων πολιτών στο Ιράκ, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μην πάνε στη χώρα.

    Μέχρι στιγμής υπήρχαν πολύ λίγες ημερήσιες εμπορικές πτήσεις προς και από τη Βαγδάτη και σχεδόν όλες από το Αμμάν. Σύμφωνα με τις Ιρακινές Αερογραμμές μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί δεκάδες εισιτήρια για τις διεθνείς πτήσεις που θα αρχίσουν να πραγματοποιούν από αύριο, ενώ οι τιμές είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία των Ιρακινών.

    Ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής για τη Δαμασκό κοστίζει 600 δολάρια και για το Αμμάν 750 δολάρια, ενώ το ίδιο ταξίδι οδικώς κοστίζει περίπου 40 δολάρια.

    [07] Διάφορα

    Φουσκωτή αιτία διαζυγίου

    17/9/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πρωτοφανής περίπτωση μοιχείας καταγράφτηκε στα πρακτικά των ρουμανικών δικαστηρίων. Θύτης ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος απάτησε τη γυναίκα του με μία "φουσκωτή" δεσποινίδα. Η γυναίκα βρήκε την κούκλα στη σοφίτα του σπιτιού της και αμέσως έσπευσε στο δικηγόρο, για να ζητήσει διαζύγιο, καθώς, όπως είπε δεν μπορούσε να ανεχτεί το γεγονός, ότι ο άνδρας της την απατούσε, έστω και με μία γυναίκα κυριολεκτικά- κούκλα! Ο σύζυγος βέβαια αρνήθηκε τις κατηγορίες της γυναίκας του και δήλωσε, ότι προόριζε την κούκλα για δώρο σε ένα φίλο του. Πάντως, οι δικαιολογίες του "άπιστου" συζύγου δεν έπεισαν τους δικαστές, οι οποίοι εξέδωσαν το δικαστήριο υπέρ της γυναίκας.

    [08] Υγεία

    Μεγάλα ρουθούνια- οξύτερη όσφρηση Όταν το μέγεθος μετράει

    17/9/2004 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters

    Οι άνθρωποι με μεγάλα ρουθούνια διαθέτουν οξύτερη όσφρηση, ανακοίνωσαν Γερμανοί επιστήμονες, ύστερα από τρία χρόνια μελετών. Ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Κολονίας, με επικεφαλής την δρ Τζούλια Βεντ, υπέβαλε σε εξετάσεις τις μύτες 95 ανθρώπων, ηλικίας 25 έως 58 ετών. Στόχος των επιστημόνων ήταν να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ του μεγέθους των ρουθουνιών, της οξύτητας της όσφρησης και των χειρουργικών τεχνικών για την καταπολέμηση των διαταραχών της όσφρησης. "Διαπιστώσαμε, ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ρουθούνι, τόσο ισχυρότερη η ικανότητα όσφρησης", δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. Επίσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν, πως το δεξί ρουθούνι είναι περισσότερο "ευαίσθητο" στις οσμές, σε σχέση με το αριστερό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 September 2004 - 16:50:35 UTC