Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοφανές περιστατικό βίας στο Μπανγκλαντές "Δάσκαλος" έκοψε τα αυτιά
  • [02] Από τον Ιούνιο του 2005 Αυθημερόν πιστοποιητικά όπου και αν βρίσκεστε!
  • [03] Ο Νίκος Λεμονής στην Καλλιθέα
  • [04] Έλληνας εφοπλιστής πίσω από το κύκλωμα Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης
  • [05] Πιστοποιητικό για όλες τις ΠΑΕ
  • [06] Δεν ανοίγει το θέμα η κυβέρνηση Κόντρα για το ασφαλιστικό
  • [07] Δραματική ισοπαλία στην Γκόριτσα
  • [08] Με φειδώ οι αυξήσεις στις υπουργικές δαπάνες Πλαφόν 3% στις αυξήσεις
  • [09] Νεκρός διαιτητής βόλεϊ σε τροχαίο
  • [10] Επιτυχημένη ευρωπαϊκή πρεμιέρα
  • [11] Σε εξέλιξη οι έρευνες στη περιοχή της Σιθωνίας Υψηλοί τόνοι για το
  • [12] Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου
  • [13] Ικανοποίηση στο Αιγάλεω

    [01] Διάφορα

    Πρωτοφανές περιστατικό βίας στο Μπανγκλαντές "Δάσκαλος" έκοψε τα αυτιά των μαθητών του

    16/9/2004 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Για την μικρή κοινωνία της πόλης Bogra του Μπανγκλαντές, ο Αμπντουλ Μαίντ Σαρντάρ, ήταν γνωστός ως ο δάσκαλος του μουσουλμανικού σχολείου. Εμείς όμως, μάλλον τύραννο θα τον αποκαλούσαμε αφού η συμπεριφορά του απέχει μακράν από αυτήν που θα πρέπει να έχει ένας παιδαγωγός. Ο Σαρντάρ, τιμώρησε 17 μαθητές της τάξης του, ηλικίας 6-9 ετών, γιατί σταμάτησαν να απαγγέλλουν στίχους του Κορανίου, κόβοντας τους με το ψαλίδι τα αυτιά! Δυο από τα παιδιά, χρειάστηκε να μεταφερθούν επειγόντως στο νοσοκομείο για ράμματα ενώ στα υπόλοιπα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός του σχολείου. Οργισμένοι γονείς κατέφθασαν στο σχολείο και πήραν το νόμο στα χέρια τους. Άρχισαν να τον χτυπούν με ρόπαλα και λίγο έλειψε να τον λιντσάρουν. Εκτενή ρεπορτάζ για το περιστατικό δημοσιεύθηκαν σε δυο τοπικές εφημερίδες. Πέρα από τον ξυλοδαρμό όμως, δεν έχει γίνει γνωστό αν η υπόθεση θα πάρει τη δικαστική οδό προκειμένου ο δάσκαλος - τύραννος "να πληρώσει" για τις πράξεις του.

    [02] Εσωτερικά

    Από τον Ιούνιο του 2005 Αυθημερόν πιστοποιητικά όπου και αν βρίσκεστε!

    16/9/2004 8:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 9:03:13 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ταλαιπωρία τέλος στις συναλλαγές των πολιτών με τις υπηρεσίες των Δήμων. Από τον Ιούνιο του 2005, δημιουργείται η ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Δημοτολογίου , γεγονός που θα επιτρέπει να λαμβάνουμε άμεσα, όπου και αν βρισκόμαστε, οποιοδήποτε πιστοποιητικό προσωπικής κατάστασης χρειαζόμαστε. Η δημιουργία της ηλεκτρονικής βάσης του Εθνικού Δημοτολογίου, προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται ακόμη η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ρύθμιση των οφειλών της.

    Προηγμένες υπηρεσίες στους πολίτες

    Η ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Δημοτολογίου θα περιλαμβάνει τα στοιχεία των δημοτολογίων όλης της χώρας καθώς και τους εκλογικούς καταλόγους που πλέον ταυτίζονται με τα δημοτολόγια.

    Κλειδί του Εθνικού Δημοτολογίου είναι ένας νέος ατομικός αριθμός, ο Ενιαίος Αριθμός Δημότη.

    Ο Ενιαίος Αριθμός Δημότη θα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε στοιχεία τα οποία αφορούν την οικογενειακή κατάσταση του κάθε πολίτη.

    Έτσι χωρίς καθυστέρηση, οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν από οποιοδήποτε ΚΕΠ της περιοχής όπου κατοικούν, τα πιστοποιητικά από το δημοτολόγιο του ΟΤΑ, στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι, ακόμη και αν πρόκειται για τον πλέον απομακρυσμένο σε σχέση με τον τόπο κατοικίας τους.

    [03] Αθλητισμός

    Ο Νίκος Λεμονής στην Καλλιθέα

    16/9/2004 8:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Νίκος Λεμονής υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο διάρκειας 1+4 χρόνων με την Καλλιθέα. Οι "κυανόλευκοι" έχουν το δικαίωμα της ανανέωσης του συμβολαίου του νεαρού ποδοσφαιριστή το ερχόμενο καλοκαίρι. Ευχάριστα ήταν τα νέα για την ΠΑΕ από τη FIFA καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοφαίρου με έγγραφο που κοινοποίησε στα γραφεία του συλλόγου ενημερώνει τον Κάρστεν Γιόχανσεν ότι πρέπει να διευθετήσει το θέμα του συμβολαίου του με την ομάδα (δεν ακολούθησε την προετοιμασία) γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρηθεί. Ο Δανός ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο. Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΕΠΟ ενημέρωσε σήμερα ότι ο επαναληπτικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτή η αλλαγή στο πρόγραμμα έχει προκαλέσει τη δυσανασχέτηση του τεχνικού τιμ γιατί περιορίζεται ο χρόνος της προετοιμασίας αλλά και της διοίκησης που πρέπει να κινηθεί πλέον "γρήγορα" για την πώληση των εισιτηρίων.

    [04] Εσωτερικά

    Έλληνας εφοπλιστής πίσω από το κύκλωμα Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

    16/9/2004 8:49:00 μμ

    Επί τέσσερα χρόνια Έλληνας εφοπλιστή με εννιά εμπορικά, διακινούσε λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην Ιταλία. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε έπειτα από τη μαρτυρία του Πακιστανού κυβερνήτη του εμπορικού "SENTINEL", ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές της χρονιάς στη Γένοβα. Ήδη, η εισαγγελέας της πόλης, Φραντσέσκα Νάνι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του εφοπλιστή, αλλά και δυο ακόμη Ελλήνων, του γιου του και της νομικής συμβούλου της εταιρείας του. Συνολικά υπολογίζεται, ότι τα εννιά εμπορικά μετέφεραν πάνω από 10.000 λαθρομετανάστες κυρίως Πακιστανούς. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου πιθανότατα να υπάρχουν και άλλοι εφοπλιστές που εκτελούσαν ανάλογα δρομολόγια.

    Πως λειτουργούσε

    Οι λαθρομετανάστες, που πλήρωναν περίπου 12.000 ευρώ για να φθάσουν σε ένα ευρωπαϊκό λιμάνι, έφθαναν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη.

    Από εκεί επιβιβάζονταν, είτε από το λιμάνι της Πόλης ή από τη Σμύρνη, σε κάποιο εμπορικό, 10-12 άτομα κάθε φορά, για να μην προκαλούν ην προσοχή.

    Στη συνέχεια τους χορηγούσαν πλαστά ναυτικά βιβλιάρια και μόλις έφθαναν τη νύχτα στο ιταλικό λιμάνι διέφευγαν τον τελωνειακό έλεγχο και έπαιρναν κάποιο τρένο που θα τους πήγαινε στη Γερμανία, Ολλανδία, ή Βρετανία.

    [05] Αθλητισμός

    Πιστοποιητικό για όλες τις ΠΑΕ

    16/9/2004 9:12:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε, τελικά, πιστοποιητικό συμμετοχής σε όλες τις ΠΑΕ Α΄ Εθνικής, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Όσον αφορά τον Άρη, όπως διευκρίνισε η ΕΕΑ, του δόθηκε πιστοποιητικό επειδή προσκόμισε σήμερα προσωρινή διαταγή αναστολής "όλων των μέτρων ατομικής ή συλλογικής εκτέλεσης εναντίον της", που ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την υπαγωγή της ή όχι στο άρθρο 44 του Ν.1892/90. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, προσκόμισε σήμερα στην ΕΕΑ έγγραφο της αρμόδιας εφορίας, στο οποίο αναφέρεται ότι πληρώνει κανονικά τις δόσεις του συνολικού ποσού 2.600.000 ευρώ, που έχει ρυθμιστεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Σχετικά με το ποσό των 13.000.000 ευρώ περίπου (συνολικά το χρέος προς το Δημόσιο είναι περίπου 17.000.000 ευρώ), η υποχρέωση πληρωμής του έχει ανασταλεί, με απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου και μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, για το ακριβές ύψος του ποσού που οφείλεται πραγματικά.

    Παράλληλα, όμως, για τον Άρη και τον Ηρακλή συντάχθηκαν εκθέσεις για αφαίρεση βαθμών από το δικαιοδοτικό όργανο, επειδή δεν κατέβαλαν όλες τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις αθλητών τους, που έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα, πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Στο μεταξύ, όσον αφορά τις ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής, η ΕΕΑ έδωσε σήμερα πιστοποιητικό στις ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Ακράτητος, Εθνικός Αστέρας, Απόλλων Σμύρνης, Καλαμάτα, Ηλυσιακός, Λεβαδειακός, Λάρισα και Ατρόμητος, ενώ ήδη έχουν πάρει οι ΠΑΕ Πανηλειακός, Ποσειδών Πόρων και Πατραϊκός. Πάντως, όπως και για Άρη, Ηρακλή, έτσι και για Ατρόμητο, Εθνικό Αστέρα και Απόλλωνα Σμύρνης, συντάχθηκαν εκθέσεις για αφαίρεση βαθμών επειδή δεν εξόφλησαν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις αθλητών τους, που έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα. Τέλος, για τέσσερις ΠΑΕ, Καστοριά, Νίκη Βόλου, Προοδευτική και Κασσάνδρα, η ΕΕΑ ανέβαλε την λήψη απόφασης, για αύριο (Παρασκευή), στις 11.00, προκειμένου να συμπληρώσουν τα αναγκαία στοιχεία.

    [06] Εσωτερικά

    Δεν ανοίγει το θέμα η κυβέρνηση Κόντρα για το ασφαλιστικό

    16/9/2004 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Σταθερή στην απόφασή της να μην ανοίξει το ασφαλιστικό εμμένει η κυβέρνηση. "Κάτι τέτοιο δεν είναι στις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως είπε και ο πρωθυπουργός", υπογράμμισε με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός, Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Νωρίτερα την Πέμπτη και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος τόνισε, ότι η κυβέρνηση "έχει τοποθετηθεί σαφώς για το ασφαλιστικό, για το οποίο δεν τίθεται σήμερα ζήτημα αλλαγής". Παράλληλα, ο υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Αγγελόπουλος, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ διαβεβαίωσε, ότι δεν εξετάζεται θέμα αύξησης των εισφορών ή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

    Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση των κυρίων Τσούρα και Πρωτόππαπα κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες και έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού μεταξύ του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών για το ασφαλιστικό.

    "Το ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει σε αυτά τα σχέδια, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της κοινωνίας μας, στηρίζοντας τις προσπάθειες των συνδικάτων", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, τόνισε πως όσο καθυστερεί ο διάλογος για το ασφαλιστικό τόσο πιο οδυνηρές θα είναι οι λύσεις.

    Τέλος, οι έμποροι ζητούν την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση του θέματος και την έναρξη άμεσου διαλόγου.

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις

    Υψηλότερη σύνταξη θα λάβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερο εφάπαξ οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν καταθέσουν δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση στις αρχές του νέου χρόνου και όχι τους τελευταίους μήνες του 2004, εκμεταλλευόμενοι τις ρυθμίσεις του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

    Σύμφωνα με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, από το νέο έτος αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να λαμβάνουν αύξηση στις συντάξεις τους έως και 300 ευρώ, και οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξημένο εφάπαξ, από 3.000 έως 10.000 ευρώ.

    [07] Αθλητισμός

    Δραματική ισοπαλία στην Γκόριτσα

    16/9/2004 9:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 10:33:18 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε δραματική παράσταση εξελίχθηκε το πρώτο ματς της ΑΕΚ με την Γκόριτσα στην Σλοβενία, στο οποίο οι δύο ομάδες αναδείχθηκα ισόπαλες με 1-1. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο πρώτο λεπτό όταν ο Μιχαηλίδης απέκρουσε ασθενώς και ο Ρόντιντς εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας και στην επαναφορά άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος από εκεί και έπειτα ανέβασε τον ρυθμό της και βγήκε μπροστά, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις αρκετές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν με τον Σοάρες να είναι μοιραίος παίκτης. Ο Βραζιλιάνος σε δύο περιπτώσεις στο διάστημα αυτό έκανε λανθασμένες επιλογές σε πλεονεκτική θέση και δεν κατάφερε να ισοαφρίσει, κάτι που έγινε πάντως λίγο αργότερα. Στο 41 όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Πους, στο οποίο ευστόχησε ο Κατσουράνης με διπλή προσπάθεια, καθώς ο άρχοντας του αγώνα, διέταξε επανάληψη μετά την πρώτη επίσης επιτυχημένη, εκτέλεση.

    Τύχη της ΑΕΚ

    Στην επανάληψη οι δύο ομάδες φάνηκαν να χάνουν το σχετικά καλό ρυθμό του πρώτου μέρους. Το πρώτο σουτ του δεύτερου ημιχρόνου έγινε στο 48΄ από την Γκόριτσα, αλλά η κατάληξη ήταν άουτ, ενώ η συνέχεια ανήκε στην ΑΕΚ που συνέχισε να αναζητά το δεύτερο γκολ και να κάνει ευκαιρίες. Την αρχή έκανε στο 57' και πάλι ο Σοάρες που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Γκόριτσα να διώξει σε κόρνερ και στην συνέχεια στο 69' ο Πετκόφ είδε μια κεφαλιά του από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Την μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως την είχε η Γκόριτσα, δέκα λεπτά αργότερα. Ο Ζίβετς έκανε μια σέντρα από αριστερά της επίθεσης των Σλοβένων αλλά ο Ρόντιντς μόνος του και σχεδόν εξ επαφής, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

    Φινάλε για γερά νεύρα

    Η κορύφωση του αγώνα ήρθε όμως με την συμπλήρωση των 90 λεπτών. Ο Λυμπερόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του Πίρι και κέρδισε πέναλτι, το οποίο υπέδειξε αμέσως ο διαιτητής, ο Ισπανός Κάρλος Νταβίγια. Το σκηνικό στήθηκε και πάλι ίδιο με το πρώτο μέρος και η κατάληξη ήταν επίσης ίδια, όμως και η απόφαση του Νταβίγια δεν άλλαξε, καθώς έδωσε επανάληψη λόγω του ότι ο Σοάρες μπήκε νωρίτερα μέσα στην περιοχή. Η τέταρτη εκτέλεση του Κατσουράνη, όμως ήταν άστοχη, καθώς ο Πίρι πέφτοντας σωστά έδιωξε μακριά την μπάλα με τα πόδια και έτσι το 1-1 έμεινε τελικό. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι κακό, έτσι όμως όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ο "δικέφαλος" θα μπορούσε να είχε πάρει τους τρεις βαθμού και να έχει βάλει γερά θεμέλια για την πρόκριση. Μια πρόκριση πάντως στην οποία με αυτό το 1-1 έρχεται πιο κοντά, με την βασική προϋπόθεση πως στην Αθήνα θα δείξει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

    ΓΚΟΡΙΤΣΑ: Πίρι, Πους, Σρέμπριτς, Ράνιτς (78' Μπούργκιτς), Κρσιτς, Κόκοτ, Στουρμ (69' Μπίρσα), Ζίβετς, Ρόντιτς, Κόματς, Λούνγκου (56' Σάμπετς). ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης, Τζωρτζιώπουλος, Αλβες, Κωστένογλου, Τόσκας (46' Πετκόφ), Κατσουράνης, Ασουνσάο, Σοάρες (91` Σολάκης), Λυμπερόπουλος, Κρασσάς (84' Τσεβάς).

    [08] Οικονομία

    Με φειδώ οι αυξήσεις στις υπουργικές δαπάνες Πλαφόν 3% στις αυξήσεις των δαπανών των Υπουργείων

    16/9/2004 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με εξαίρεση τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, η κυβέρνηση θα εγκρίνει συγκρατημένες αυξήσεις στις δαπάνες των υπουργείων για το 2005. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το υπουργείο Παιδείας η αύξηση των δαπανών θα ανέλθει στο 6%, λόγω των αυξημένων αναγκών για προσλήψεις και την κατασκευή νέων σχολείων ενώ για το υπουργείο Υγείας οι αυξήσεις θα είναι ελαφρά χαμηλότερες. Για τα υπόλοιπα υπουργεία η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει πλαφόν αυξήσεων 3%. Αντίθετα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τίθεται για το 2005 στόχος η μείωση κατά 20% των δαπανών για υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων ενώ προβλέπεται πάγωμα των δαπανών για εκτός έδρας εργασία και για τις συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές.

    [09] Αθλητισμός

    Νεκρός διαιτητής βόλεϊ σε τροχαίο

    16/9/2004 10:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των Γλυκών Νερών Αττικής, έχασε τη ζωή του ο 38χρονος διαιτητής του βόλεϊ, Φανούριος Αγάθος. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο εκλιπών έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Ύστερα από μια εννιάχρονη προσφορά στην ελληνική διαιτησία, αποτελούσε «κοινό μυστικό» ότι ήταν θέμα χρόνου να πάρει το χρίσμα του διεθνούς, ενώ αρκετοί έβλεπαν στο πρόσωπο του Αγάθου τον επόμενο Έλληνα διαιτητή που θα «σφύριζε» σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [10] Αθλητισμός

    Επιτυχημένη ευρωπαϊκή πρεμιέρα

    16/9/2004 10:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σπουδαία νίκη πήρε το Αιγάλεω στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του, απέναντι στην Γκεντσλερμπιρλιγκί, με 1-0. Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα μεγαλύτερο σκορ από το τελικό 1-0, όμως έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Το γκολ που έκρινε και το αποτέλεσμα του αγώνα σημείωσε ο Μπάρκογλου με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 13'. Νωρίτερα το Αιγάλεω είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Φριζενμπίχλερ μόλις στο 2' και ο σκόρερ τρία λεπτά πριν το πέναλτι ατύχησαν σε δύο σουτ. Η ομάδα Στεφάν Ντεμόλ δεν χαλάρωσε μετά το 1-0 και συνέχισε να δημιουργεί απειλητικές στιγμές στην εστία του Κάτκιτς, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά. Μάλιστα στο 34' χρειάστηκε να επέμβει και σε μια εξαιρετική προσπάθεια του Μανουσάκη, ο οποίος ζάλισε τον Μεχμέτ με μερικές ντρίμπλες και έκανε μια σέντρα σουτ που ανάγκασε τον τερματοφύλακα να κάνει ένα εντυπωσιακό μπλονζόν. Νωρίτερα στο 20', η Γκεντσλερμπιρλιγκί είχε μια καλή ευκαιρία που ήταν και διπλή, με τον Ντάεμς να έχει δοκάρι και στην επαναφορά, τον Γιουλά να βλέπει τον Σιντιμπέ να κάνει μια πολύ όμορφη απόκρουση σε κόρνερ.

    Κέρδος και η καλή εμφάνιση

    Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αφού έπεσε και ο εκρηκτικός ρυθμός των Ελλήνων, ωστόσο μάλλον δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις, αφού η αμυντική λειτουργία του Αιγάλεω ήταν καλή και δεν άφηνε περιθώρια στους Τούρκους. Στις φάσεις του δευτέρου μέρους που ξεχωρίσουν πάντως πρωταγωνίστρια είναι και πάλι η ελληνική ομάδα. Στο 69' ο Φριζενμπίχλερ με πολύ καλή ενέργεια έβγαλε μόνο τουσε πολύ καλή θέση τον Αγρίτη που είχε περάσει ως αλλγή, όμως η επέμβαση του Κάτκιτς ήταν σωτήρια για την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα και ο Φωτάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Αιγάλεω, καθώς σε έξοχη εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Έτσι τελικό έμεινε το 1-0 που μπορεί να μην εξασφαλίζει την πρόκριση στο Αιγάλεω, ωστόσο η εμφάνιση της ομάδας ήταν τέτοια που κάνει τους ανθρώπους και τους φίλους του συλλόγου, να ελπίζουν σε αυτήν μέσα στην Τουρκία.

    Αιγάλεω (Στεφάν Ντεμόλ): Σιντιμπέ, Εντουσέι, Παπουτσής, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Σκοπελίτης, Μπάρκογλου (61' Τσάτσος), Φωτάκης, Μανουσάκης, Αγρίτης (75' Χλωρός), Φριζενμπίχλερ (83' Νικολόπουλος). Γκεντσλερμπιρλιγκί (Ερντογάν Αρίτσα): Κάτκιτς, Ντάεμς, Ελ Σακά, Ουμίτ, Μπακί, Μεχμέτ, Σκόκο, Ουγκούρ, Σεντάτ (73' Γκιουρσέλ), Γιουλά (81' Ταϊφούν), Μπόλιτς (57' Οζκάν).

    [11] Εσωτερικά

    Σε εξέλιξη οι έρευνες στη περιοχή της Σιθωνίας Υψηλοί τόνοι για το Σινούκ

    16/9/2004 11:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανασύρθηκε το πρωί ένας από τους δύο νεκρούς που εντoπίστηκαν στην άτρακτο του μοιραίου Σινούκ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα η αναγνώριση του. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους αγνοούμενους, ενώ τα ρομπότ του βαθυσκάφους μαγνητοσκόπησαν τα ευρήματα στο βυθό, 866 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η πτώση του Σινούκ, οφείλεται σε τεχνική βλάβη. Νωρίτερα η κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για το θέμα, μεταφέρθηκε στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, το ΚΚΕ ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και ο Συνασπισμός έκανε λόγο για πρόβλημα στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα αποκαλυφθούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιπαράθεση στη Βουλή για το Σινούκ

    Αναπάντητα "γιατί"

    Αναζήτηση ευθυνών

    Ολομέτωπη επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

    [12] Αθλητισμός

    Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου

    16/9/2004 11:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια τους πολύ σημαντικούς τρεις βαθμούς της νίκης και με σκορ που δίνει ακόμη μεγαλύτερο αέρα αισιοδοξίας, θα ταξιδέψει στην Ιταλία ο Πανιώνιος, για να σιγουρέψει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ. Με σκόρερ του 1-0 τον Ντοντ και με κορυφαίο τον Τάκη Γιαννόπουλο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ μετά την ισοφάριση των Ιταλών, οι "κυανέρυθροί" εντυπωσίασαν άπαντες στην πρώτη τους φετινή επίσημη υποχρέωση και πήραν το "πάνω χέρι" στην υπόθεση πρόκριση, που θα κριθεί σε 15 ημέρες στο Φρίουλι.

    Καταιγιστικός ο Πανιώνιος

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα με "άγριες" διαθέσεις και έδειξαν πως ήθελαν το γρήγορο γκολ που θα τους έδινε την ευκαιρία να ανεβάσουν και τον δείκτη του τελικού σκορ. Μέχρι το 27΄που αυτό ήρθε, πάντως είχαν φτάσει σε σημείο να έχουν άλλες τρεις χαμένες ευκαιρίες και πλέον και οι αντίπαλοί τους είχαν νιώσει πως απέναντί τους, έχουν μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Στο 10' ο Παρόντι με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και ένα λεπτό αργότερα και ο Γιαννόπουλος το ίδιο σε κεφαλιά του. Ακόμη πιο κοντά έφτασε στο 23' όταν ο Μπρέσκα πέρασε και τον Ιταλό τερματοφύλακα, αλλά το σουτ του έδιωξαν οι αμυντικοί, ενώ στο 27' ο Ντοντ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά , έκανε το 1-0.

    Ψυχρολουσία αλλά όχι απογοήτευση

    Τα πανηγύρια του Πανιωνίου και των 8.000 φίλων του όμως δεν κράτησαν παρά μερικά δευτερόλεπτα, αφού με την σέντρα η Ουντινέζε βγήκε στην επίθεση και ο Πίντσι, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών, ισοφάρισε με ένα σουτ εκτός περιοχής. Αν και η εξέλιξη αυτή ήταν πολύ άσχημη ακόμη και σε ψυχολογικό επίπεδο η ομάδα του Κάρολ Πέτσε δεν παρέδωσε "τα όπλα" και συνέχισε να πιέζει και να αναζητά το δεύτερο γκολ. Έτσι στο 45' ο Παρόντι εκτέλεσε ένα ακόμη κόρνερ και ο Γιαννόπουλος με μια από τις γνωστές και αποτελεσματικές κεφαλιές του σημείωσε το 2-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

    Ευκαιρίες για περισσότερα γκολ

    Στο δεύτερο μέρος οι "κυανέρυθροι" μπήκαν εξίσου δυναμικά και νωρίς έκαναν το 3-1, ακολουθώντας την δοκιμασμένη συνταγή των στημένων φάσεων και του Γιαννόπουλου. Ο αμυντικός του Πανιωνίου σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όπως και στο 2-1, προωθήθηκε σε ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Παρόντι και αιφνιδιάζοντας τους αμυντικούς, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ντε Σάνκτις. Το ματς στην συνέχεια είχε καλύτερο ρυθμό με την Ουντινέζε να έχει πλέον ανοιχτεί για να πετύχει ένα γκολ που θα της αύξανε τις ελπίδες για τον επαναληπτικό, όμως οι παίκτες του Πανιωνίου, εξακολουθούσαν να γίνονται απειλητικοί αυτή τη φορά στις αντεπιθέσεις. Μοναδικό αρνητικό του αγώνα ήταν η αποβολή του Τζιώλη στις καθυστερήσεις, ο οποίος κυνηγώντας μάλλον ρεκόρ, είδε μέσα σε τέσσερα λεπτά δύο κίτρινες κάρτες.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Ντοντ (79΄ Λαγωνικάκης), Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Μεσάρος, Ζίμονιτς, Παρόντι (82΄ Μαρκορά), Ντομορό, Σπυρόπουλος, Μπρέσκα (86΄ Μάντζιος), Τζιώλης. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Ντε Σάνκτις, Κρόλντρουπ, Κριμπάρι, Μπερτότο, Γιανκουλόφσκι, Πιζάρο, Φάβα, Πίντσι, Ντι Μικέλε (55΄ Ντι Νατάλε), Μάουρι (75΄ Μουντάρι), Μπελέρι (61΄ Ιακίντα).

    [13] Αθλητισμός

    Ικανοποίηση στο Αιγάλεω

    16/9/2004 11:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Είμαι ένας πολύ χαρούμενος προπονητής απόψε" με αυτά ταλόγια ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπυ μετά τον αγώνα τους Αιγάλεω, ο προπονητής της ομάδας Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος συνέχισε, "Όχι επειδή η ομάδα μου νίκησε με 1-0, αλλά για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές μου έπαιξαν σήμερα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ξεχάσαμε όλες τις δυσκολίες και μπήκαμε στον αγώνα με σκοπό τη νίκη. Πήγαμε βήμα - βήμα, θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ αλλά δεν έγινε. Έχουμε άλλον έναν αγώνα. Δεν ξέρω τι σύστημα θα ακολουθήσουμε αλλά αν βάλουμε γκολ στην Τουρκία τότε θα έχουμε το προβάδισμα. Όμως τώρα έχουμε μπροστά μας την ΑΕΚ και μετά τον ΟΦΗ, πρέπει να αυτοσυγκεντρωθούμε για αυτούς τους αγώνες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι διαθέτουμε μία καλή ομάδα". Στο μεταξύ, ο Γιώργος Μπάρκογλου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα υπέστη ελαφρά διάταση συνδέσμων και αύριο θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

    Πίστη για πρόκριση στην Γκεντσλεμπιρλιγκί

    Από την πλευρά του ο προπονητής της Γκεντσλεμπιρλιγκί, Ερντογάν Αριντζά στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός της ελληνικής υποδοχής που συνάντησε η ομάδα του αλλά για τον αγώνα μάλλον έκανε άστοχα σχόλια, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε το Αιγάλεω σε δύο ευκαιρίες που έκανε πέτυχε και γκολ. "Το είχα πει, όταν ήρθα στην Αθήνα, το λέω και τώρα, ευχαριστώ τον ελληνικό λαό για την υποδοχή του. Ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ καλός και έγινε κάτω από φιλικό κλίμα. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Το Αιγάλεω έκανε δύο ευκαιρίες σε όλο τον αγώνα και πέτυχε γκολ. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και να χάσουμε. Δεν τελείωσε τίποτα, έχουμε και δεύτερο αγώνα. Το σκορ δεν είναι κακό, είμαστε καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 September 2004 - 20:51:22 UTC