Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έχει "θετικό" παρελθόν η Ιρίνα Κορζανένκο "Ντοπέ" η Ρωσίδα χρυσή
  • [02] Ολοκληρώθηκε η Δισκοβολία Ανδρών
  • [03] Νέα υπόθεση ομηρίας Θρίλερ με Ιταλό δημοσιογράφο στο Ιράκ
  • [04] Κλείνει τα νοσοκομεία στους Παλαιστίνιους Προκαλεί ο Ισραηλινός υπ
  • [05] Επαφές Πέτρου Μολυβιάτη Εύσημα από τον Μορατίνος για τους Αγώνες της
  • [06] Για την αποφυγή προβλημάτων Έκτακτα μέτρα στο Ελ. Βενιζέλος από 29-31
  • [07] Επισκέπτες που τσιμπάνε στα στούντιο του ΡΙΚ Ούτε ψύλλος στον κόρφο

    [01] Στίβος

    Έχει "θετικό" παρελθόν η Ιρίνα Κορζανένκο "Ντοπέ" η Ρωσίδα χρυσή σφαιροβόλος

    22/8/2004 5:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2004 1:34:56 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    "Θετική" σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε η Ρωσίδα Ιρίνα Κορζανένκο, η χρυσή Ολυμπινίκης της σφαιροβολίας, που έγινε στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Η Κορζανένκο υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ και βρέθηκε "θετική" στην ουσία στανοζόλ, ένα σκληρό στεροειδές αναβολικό, το ίδιο, που είχε πάρει και ο Μπεν Τζόνσον, του οποίου αφαιρέθηκε το χρυσό στα 100μ στη Σεούλ στα 100μ. "Ναι, βρέθηκε "θετική" Νομίζω ότι πρόκειται για στεροειδές αναβολικό, αλλά αυτό θα ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ", δήλωσε ο Αρνε Λιούνγκβιστ, πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του γαλλικού πρακτορείου. Να σημειώσουμε ότι, η Κορζανένκο, η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης, που αγωνίστηκε στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, είχε και στο παρελθόν "πιαστεί" ντοπαρισμένη και είχε υποστεί διετή αποκλεισμό.

    Σκληρό στεροειδές αναβολικό

    Δυο μέλη της ΔΟΕ έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου δείγματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα ελέγχεται το δεύτερο δείγμα, με απειροελάχιστες πιθανότητες να βγει διαφορετικό από το πρώτο. Σε μία τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ προκειμένου να απολογηθεί. Αν κριθεί ένοχη θα της αφαιρέσουν τόσο το χρυσό μετάλλιο όσο και το δίπλωμα και τη διαπίστευση, ενώ θα εκδιωχθεί από το Ολυμπιακό Χωριό και τους Αγώνες.

    Έκπληκτος δηλώνει ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γενάντι Σβετς: "Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πραγματικά αυτό, που συμβαίνει". Η Κορζανένκο είχε ξαναπιαστεί ντοπαρισμένη στο Παγκόσμιο του Κλειστού Στίβου το 1999 και της είχε αφαιρεθεί το αργυρό μετάλλιο ενώ είχε αποκλειστεί για δύο χρόνια από την IAAF. Επανήλθε στο Παγκόσμιο στο Παρίσι πέρυσι, όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση.

    Δηλώσεις για τη νέα υπόθεση ντόπινγκ έκανε και ο Ντικ Πάουντ, ο πρόεδρος της WADA, της Διεθνούς Επιτροπής Αντιντόπινγκ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως "καλή"! "Αυτό είναι καλό. Αν έχουμε πιάσει ακόμα έναν, που "κλέβει" αυτό είναι υπέροχο. Αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να πας στην Αρχαία Ολυμπία, να "κλέψεις" και να τη γλιτώσεις". Ο Πάουντ αναφέρεται και στην περίπτωση της σφαιροβόλου Όλγα Σκούκινα, από το Ουζμπεκιστάν, η οποία βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία κλενμπουτερόλ, σε τεστ, που της έγινε πριν τους Αγώνες. Η Σκούκινα κατετάγη μόλις 19η στη σειρά της στους προκριματικούς και εκδιώχθηκε από τους Αγώνες την Παρασκευή.

    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η βολή της Κορζανένκο ήταν στα 21.06μ και πρόκειται για την πρώτη βολή πάνω από τα 21μ τα τελευταία 4 χρόνια.

    Πως θα αλλάξει η κατάταξη

    Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι, η Κορζανένκο είναι "θετική" σε απαγορευμένη ουσία και της αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο, οι αθλήτριες, που κατακτούν τα μετάλλια στην σφαιροβολία των γυναικών είναι οι εξής:

    Γιουμιλέιντι Κούμπα (Κούβα) 19,59 μέτρα Ναντίν Κλάινερτ (Γερμανία) 19,55 μέτρα Σβετλάνα Κριβέλοβα (Ρωσία) 19,49

    [02] Στίβος

    Ολοκληρώθηκε η Δισκοβολία Ανδρών

    23/8/2004 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: AΠE

    Ο Ούγγρος Ρόμπερτ Φαζέκας πήρε το χρυσό μετάλλιο στην δισκοβολία με επίδοση στα 70.93μ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Λιθουανός, Βιρτζίλιους Αλέκνα με επίδοση στα 69.89μ. ενώ "χάλκινος" Ολυμπιονίκης στέφθηκε ο Ούγγρος Ζόλταν Κοβάγκο με 67.04 μέτρα.

    Η τελική κατάταξη

    1. Ρόμπερτ Φαζέκας (Ουγγαρία) 70.93 (Χρυσό)

    2. Βιργιλίους Αλένκα (Λιθουανία) 69.89 (Αργυρό)

    3. Ζόλταν Κοβάγκο (Ουγγαρία) 67.04 (Χάλκινο)

    4. Αλεξάντερ Τάμετ (Εσθονία) 66.66

    5. Βασίλι Κάπτσουκ (Λευκορωσία) 65.10

    6. Φραντς Κρούγκερ (Νότια Αφρική) 64.34

    7. Κάσεϊ Μαλόν (ΗΠΑ) 64.33

    8. Λαρς Ρίντελ (Γερμανία) 62.80

    9. Χάνες Χόπλεϊ (Νότια Αφρική) 62.58

    10. Τόρστεν Σμιτ (Γερμανία) 61.18

    11. Λίμπορ Μάλινα (Τσεχία) 58.78

    12. Γκάμπορ Μάτε (Ουγγαρία) 57.84

    [03] Ιράκ

    Νέα υπόθεση ομηρίας Θρίλερ με Ιταλό δημοσιογράφο στο Ιράκ

    24/8/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Ιράκ)&body=Έχει απαχθεί από ισλαμιστική οργάνωση, που απειλεί ότι θα τον εκτελέσει, αν η ιταλική κυβέρνηση δεν αποσύρει τα ιταλικά στρατεύματα από το Ιράκ

    Σαράντα οκτώ ώρες διορία στην ιταλική κυβέρνηση να αποσύρει τα στρατεύματα της από το Ιράκ δίνει ισλαμιστική οργάνωση που κρατά όμηρο έναν Ιταλό δημοσιογράφο. Απαντώντας στο τελεσίγραφο, η ιταλική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι αρνείται να αποσύρει την στρατιωτική της παρουσία από το Ιράκ, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Έντζο Μπαλντόνι. Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ένα βίντεο, στο οποίο ο 56χρονος δημοσιογράφος, εμφανίζεται να δηλώνει την ταυτότητα του και να εξηγεί το λόγο για τον οποίο βρίσκεται στο Ιράκ.

    [04] Διεθνή

    Κλείνει τα νοσοκομεία στους Παλαιστίνιους Προκαλεί ο Ισραηλινός υπ Εξωτερικών

    24/8/2004 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την άρνησή του να δεχθεί στα νοσοκομεία του Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν κηρύξει απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ Ντάνι Νάβεχ. "Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ μία κατάσταση κατά την οποία μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή ασθενών και μελών του ιατρικού προσωπικού επειδή θα έχουμε δεχθεί στα νοσοκομεία μας αυτούς τους δολοφόνους", δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά στον στρατιωτικό ραδιοσταθμό. Για τον Νάβεχ η λύση είναι η δημιουργία αυτοσχέδιων ιατρείων εντός των φυλακών. Οι δηλώσεις του Ισραηλινού αξιωματούχου έρχονται μετά από εκείνες του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Τσάχι Χάνεγκμπι, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δεν είχε διστάσει να πει ξεκάθαρα, ότι δεν τον ενδιαφέρει, εάν οι παλαιστίνιοι απεργοί πεθάνουν από την πείνα.

    Η απάντηση των Παλαιστινίων

    Από την παλαιστινιακή πλευρά ο Χίσαμ Αμπντέλ Ράζεκ, υπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής αρμόδιος για τους κρατούμενους, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Νάβεχ "απάνθρωπες και αλαζονικές".

    "Το Ισραήλ συμπεριφέρεται σαν ένα κράτος υπεράνω του νόμου και οι Ισραηλινοί υπουργοί ενεργούν σα να είναι υπεράνω του ισραηλινού νόμου", δήλωσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος στο Reuter.

    Υπολογίζεται, ότι στις ισραηλινές φυλακές κρατούνται 7.000 Παλαιστίνιοι, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι κρατούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου.

    [05] Εσωτερικά

    Επαφές Πέτρου Μολυβιάτη Εύσημα από τον Μορατίνος για τους Αγώνες της Αθήνας

    24/8/2004 7:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και τις αρχές για την εξαιρετική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη. Ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, επεσήμανε μάλιστα ότι οι αγώνες της Αθήνας είναι καλύτεροι από εκείνους της Βαρκελώνης και δήλωσε υπερήφανος γιατί κάτι τέτοιο συνέβη από μία ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα μεσογειακή.

    Ανάγκη συνεργασίας Ισπανίας - Ελλάδας

    Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε επίσης την ανάγκη συνεργασίας των δυο χωρών, οι οποίες όπως είπε, μοιράζονται κοινά συμφέροντα και στόχους.

    Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΟΗΕ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία, αναλαμβάνει τον επόμενο μήνα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [06] Εσωτερικά

    Για την αποφυγή προβλημάτων Έκτακτα μέτρα στο Ελ. Βενιζέλος από 29-31 Αυγούστου

    24/8/2004 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδικά μέτρα θα ισχύσουν στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τις 29-31 Αυγούστου. Το τριήμερο αυτό, η κίνηση του Αερολιμένα αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με χαρακτηριστικότερη ημέρα αιχμής την 30η Αυγούστου, όπου έχουν συνολικά προγραμματισθεί 878 πτήσεις. Έτσι, αν πρόκειται να ταξιδέψετε ή να μεταφέρετε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο στο αεροδρόμιο καλό θα ήταν να γνωρίζετε εκ των προτέρων, ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο επίπεδο των αναχωρήσεων για όσους δεν έχουν εισιτήριο, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν δεν θα πρέπει να φθάνουν στο αεροδρόμιο νωρίτερα από τρεις ώρες.

    [07] Διάφορα

    Επισκέπτες που τσιμπάνε στα στούντιο του ΡΙΚ Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους

    24/8/2004 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Εδώ και λίγο καιρό οι εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου είχαν παρατηρήσει, ότι περίεργοι επισκέπτες τριγυρνούσαν στα στούντιο του Πρώτου και του Τρίτου προγράμματος. Στην αρχή η παρουσία τους ήταν απλά ενοχλητική, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, όμως, έφτασε να γίνει εφιάλτης. Κι αν το εφευρετικό μυαλό σας κατασκευάζει, ήδη, σενάρια για τρομοκράτες ή εξωγήινους εισβολείς μάλλον θα σας απογοητεύσουμε. Αιτία της συμφοράς οι ορδές πεινασμένων ψύλλων που κατάφεραν να τρυπώσουν στα στούντιο και να ξεβολέψουν τους "θαμώνες" τους. Έτσι, το ΡΙΚ αναγκάστηκε να αναστείλει όλα τα ειδησεογραφικά και άλλα προγράμματά και να καλέσει ειδικό συνεργείο για απολύμανση και ψεκασμό, ενώ στην Τρίτη υγειονομικοί επιθεωρητές του υπουργείου Εργασίας επισκέφθηκαν το χώρο.

    Οι γάτες έσπειραν τον πανικό

    Ο ρόλος του αυτουργού ανήκει πιθανότατα στις δεκάδες γάτες που εδώ και χρόνια έχουν βρει μόνιμη στέγη στις αυλές του Ιδρύματος χάρη στην αγάπη των φιλόζωων εργαζομένων.

    Τα συμπαθή τετράποδα συνηθίζουν να περιπλανώνται στους αεραγωγούς των στούντιο και στις στέγες πάνω από τα γραφεία και κάπως έτσι βοήθησαν στη μετανάστευση των ψύλλων.

    Κι αυτή δεν είναι η πρώτη σκανταλιά τους πριν από μερικούς μήνες στάθηκαν αιτία να διακοπεί για λίγο το τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ κάποια άλλη φορά τα ερωτικά τους νιαουρίσματα πάνω από το τηλεοπτικό στούντιο "έπνιξαν" τη φωνή υπουργού που ήταν φιλοξενούμενος.

    Μάλιστα, αρκετές φορές έχουν πέσει από τις ψευδοροφές σε γραφεία. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μιας γάτας, που μαζί με τα νεογέννητα της "προσγειώθηκε" σε ερμάρι στο Τμήμα Ειδήσεων του ΡΙΚ, όπου και φιλοξενήθηκε για μερικές ημέρες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 August 2004 - 20:51:01 UTC