Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέκα μέρες μέχρι τη μεγάλη γιορτή Σε ολυμπιακούς ρυθμούς
  • [02] Υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από λιμενικούς ΕΔΕ για την καταγγελία
  • [03] Στο έλεος των μουσώνων η Ινδία
  • [04] Κόντρα για τα νέα μέτρα Αντιδράσεις για την απελευθέρωση των διδάκτρων
  • [05] Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Μπρέγκεντς
  • [06] Στο Παγκρήτιο ο Ορφανός
  • [07] Κατέληξαν στα κρατητήρια Αχαλίνωτο πάθος ιερέως και καλόγριας σε ΙΧ
  • [08] Εγκαίνια στο "σπίτι του βόλεϊ"
  • [09] Εξι άτομα σκοτώθηκαν Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Τέξας

    [01] Αθήνα 2004

    Δέκα μέρες μέχρι τη μεγάλη γιορτή Σε ολυμπιακούς ρυθμούς

    3/8/2004 11:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2004 10:41:05 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Δέκα ημέρες απομένουν έως την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και ο πυρετός της προετοιμασίας σε όλους τους τομείς έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Αλλεπάλληλες είναι οι κυβερνητικές συσκέψεις, οι επισκέψεις και οι επιθεωρήσεις στα ολυμπιακά έργα, ενώ οι ολυμπιακές αποστολές περνούν, η μια μετά την άλλη, το κατώφλι του Ολυμπιακού Χωριού. Τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου επισκέφτηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αύριο θα προεδρεύσει ευρείας διυπουργικής σύσκεψης για το θέμα της ασφάλειας, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αφομοιώνουν μέρα με τη μέρα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού τις πρώτες τρεις ημέρες εφαρμογής των ολυμπιακών λωρίδων έχουν καταγραφεί λιγότερες από 25 παραβάσεις. Την ίδια ώρα τόσο οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις όσο και τα μέτρα ασφαλείας συγκεντρώνουν τα εγκωμιαστικά σχόλια των ξένων δημοσιογράφων.

    Αφήνουν το αυτοκίνητο οι Αθηναίοι

    Οι πολίτες λοιπόν στρέφονται όλο και περισσότερο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφήνοντας στην άκρη το αυτοκίνητο. Σταδιακά έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις και για τις ζώνες ελεγχόμενης εισόδου και στάθμευσης γύρω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη η κίνηση στα μέσα μεταφοράς έχει αυξηθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 20%, με το μετρό να παραμένει το αγαπημένο μέσο ενώ η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ αφού εξυπηρετούν περισσότερες περιοχές. Στόχος παραμένει η αύξηση να φτάσει το 50%.

    Στο μεταξύ, ανάρπαστα έχουν γίνει τα επιπλέον εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων για την Τελετή Έναρξης, ενώ υπάρχουν ακόμη για την Τελετή Λήξης, των 500 και των 750 ευρώ. Στη διάθεση του κοινού είναι ακόμα 2,9 εκατομμύρια εισιτήρια όλων των αθλημάτων, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπεύθυνος εισιτηρίων του 2004, Στέφανος Κακαράτζας. Δύο νέα εκδοτήρια, λειτουργούν από σήμερα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας: στον πεζόδρομο της οδού Κοραή και στην πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι.

    Αποστολές και επίσημοι

    Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που παραμένει σε "κόκκινο συναγερμό", συνεχίζουν να καταφθάνουν οι αθλητικές αποστολές, ενώ αναμένονται και πολλοί ξένοι επίσημοι.

    Από το πρωί έχουν φτάσει η ομάδα πόλο του Καζαχστάν, ενώ λίγες ώρες αργότερα ήρθαν Βρετανοί και Ρώσοι ιστιοπλόοι, καθώς και η ομάδα της Αγκόλας.

    Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να καταφτάσουν οι γυναικείες αμερικανικές ομάδες του πόλο και του ποδοσφαίρου, που είναι αντίπαλες των αντίστοιχων εθνικών ελληνικών ομάδων.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλάνα αυτού του υπερσύγχρονου αεροδρομίου, δείχνει σε όλο τον κόσμο ο φακός του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ασοσιέϊτεντ Πρες. Στο ρεπορτάζ του, που συνοδεύει τις εικόνες, κάνει αναφορά και στον δορυφορικό τερματικό σταθμό, που αναβαθμίστηκε ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην έκτακτη περίπτωση, που κορεστεί ο κύριος τερματικός σταθμός. Δείχνει και πλάνα από τον τερματικό σταθμό, που είναι διακοσμημένος με αφίσες και βιντεοθόνες, που προβάλουν πλάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Στο μεταξύ, 74 Έλληνες αθλητές αναχώρησαν το μεσημέρι σε δύο γκρουπ από τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη λεωφόρο Κηφισίας για το Ολυμπιακό Χωριό. Ανάμεσα στους αθλητές είναι η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών και η εθνική ανδρών στο χαντ μπολ.

    Εξάλλου κατέπλευσε στον Πειραιά και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, που θα φιλοξενήσει ολυμπιακή αποστολή. Πρόκειται για το "Ocean Countess", το οποίο έχει ναυλωθεί από τα δύο γαλλικά κρατικά κανάλια.

    Πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ

    Εκτενή αναφορά κάνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το νέο πρόσωπο της Αθήνας, τους ολυμπιακούς δρόμους, καθώς και το γεγονός ότι, οι πολίτες χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά η κίνηση στους δρόμους.

    Εξάλλου, η βρετανική Γκάρντιαν δημοσιεύει, πως αύριο αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι κατάλογοι που καταρτίζουν οι αρχές, στις οποίες θα αναγράφονται οι τιμές των προϊόντων, όπως για παράδειγμα η τιμή στα μπουκάλια νερού.

    Η εφημερίδα τονίζει, πως οι κατάλογοι θα είναι γραμμένοι σε πολλές γλώσσες, ακόμη και στα κινέζικα και θα διανέμονται στις εισόδους της χώρας, δηλαδή στα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

    Το θέμα της ασφάλειας παραμένει κυρίαρχο σε αρκετά ξένα δημοσιεύματα. Η ολυμπιακή ιστοσελίδα αυστραλιανών μέσων, φιλοξενεί τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας Τζον Κοουτς, ο οποίος τονίζει ότι, δεν χρειάζεται η αυστραλιανή ομάδα των 483 αθλητών, επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται, πως ούτε η βρετανική ομάδα, που θα διαμένει κοντά στην αυστραλιανή έχει λάβει κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

    [02] Εσωτερικά

    Υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από λιμενικούς ΕΔΕ για την καταγγελία των Μεξικανών

    3/8/2004 2:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν αν τα καταγγελλόμενα περί ξυλοδαρμών τους από ένστολους λιμενικούς των Ειδικών Δυνάμεων, των τριών Μεξικανών δημοσιογράφων, διέταξε σήμερα ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλης. Την ΕΔΕ θα διενεργήσει ο υποναύαρχος Διονύσης Τρίγκαλας, ο οποίος ,αφού λάβει ένορκες καταθέσεις ,θα ενημερώσει εγγράφως τον αρχηγό του Λιμενικού. Πάντως, ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού αποδίδουν το περιστατικό τόσο στον υπερβάλλοντα ζήλο των ένστολων λιμενικών, όσο και στη συμπεριφορά των Μεξικανών δημοσιογράφων, Εντουάρντο Σαλαζάρ, Ρουσέλ Βακέϊρο και του μεταφραστή Φερνάντο Καστιέλλα.

    Δεν έχουν καταθέσει μήνυση

    Και οι τρεις, αν και διέθεταν κάρτα διαπίστευσης από το "2004", αρχικά την απέκρυψαν, ενώ μετά το διαπληκτισμό τους με του λιμενικούς έφυγαν από την είσοδο της Ακτής Ξαβερίου, όπου θα δέσουν τα οκτώ κρουαζιερόπλοια με τους υψηλούς προσκεκλημένους και συνέχισαν τη φωτογράφηση από την υπερυψωμένη γέφυρα, που βρίσκεται πάνω από τον επιβατηγό σταθμό.

    Εξάλλου πρέπει να τονιστεί ότι, αν και οι τρεις Μεξικανοί δημοσιογράφοι κατήγγειλαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την ανάρμοστη συμπεριφορά των λιμενικών, δεν κατέθεσαν μηνύσεις.

    [03] Διεθνή

    Στο έλεος των μουσώνων η Ινδία

    3/8/2004 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις εκτεταμένες πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες τη βόρεια Ινδία, ενώ σε πολλά εκατομμύρια υπολογίζονται οι άστεγοι. Μόνο στο κρατίδιο Μπιχάρ, τουλάχιστον 570 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ οι πληγέντες υπολογίζονται σε περίπου 21,2 εκατομμύρια, ανέφεραν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στο κρατίδιο Ασαμ οι νεκροί ανέρχονται σε 237, ενώ περίπου δέκα εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η UNICEF υπολογίζει σε περίπου 30 εκατομμύρια τους πληγέντες από τις πλημμύρες στα δύο προαναφερθέντα κρατίδια. Στην βόρεια Ινδία η κατάρρευση σήραγγας από την υπερχείλιση ποταμού κόστισε τις ζωές 11 εργατών.

    Φόβοι για εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια της σήραγγας που κατέρρευσε

    Η σήραγγα που κατέρρευσε βρισκόταν κοντά σε ένα πολυσυζητημένο φράγμα στην βόρεια Ινδία. Εκφράζονται φόβοι ότι αρκετοί βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια της σήραγγας κοντά στο τεράστιο φράγμα Τέχρι το οποίο, σύμφωνα με οικολογικές οργανώσεις, είναι επικίνδυνο επειδή έχει ανεγερθεί κοντά σε σεισμογενή περιοχή των Ιμαλαΐων.

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι γίνονται έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης. Στην περιοχή είχαν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες. Το ινδικό πρακτορείο PTI μετέδωσε πως η κατάρρευση της σήραγγας οφείλεται στην υπερχείλιση του ποταμού Μπαγκιράτι. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το φράγμα, που έχει ύψος 261 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο στην Ασία, είναι ασφαλές.

    [04] Εσωτερικά

    Κόντρα για τα νέα μέτρα Αντιδράσεις για την απελευθέρωση των διδάκτρων

    3/8/2004 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου για την απελευθέρωση των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση. "Η ακρίβεια ταιριάζει στη Νέα Δημοκρατία" τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χ. Καστανίδης, κάνοντας λόγο για νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική που θα επιβάλλει τους κανόνες της ασύδοτης αγοράς στην ιδιωτική κυβέρνηση. "Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο και οι νεοφιλελεύθερες προθέσεις της ΝΔ" υπογράμμισε ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, ενώ από την πλευρά της η συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων του κόμματος, Μαρία Δαμανάκη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ως επιχειρήσεις με αποκλειστικό στόχο την κερδοφορία. " Πρόκειται για μια αντίληψη κοινωνικά προκλητική και απαράδεκτη" πρόσθεσε.

    Τι απαντά η κυβέρνηση

    Έντονη υπήρξε και η αντίδραση του ΣΥΝ, ο οποίος σε ανακοίνωση του επεσήμανε ότι το μέτρο αυτό θα πλήξει εκατοντάδες οικογένειες.

    Ανταπαντώντας στους ισχυρισμούς ότι θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί ο Γ. Παπαθανασίου επεσήμανε

    "Με τα νέα μέτρα η κάθε οικογένεια, θα μπορεί πλέον να κάνει τον προγραμματισμό της χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα"

    Συνέστησε δε στο ΠΑΣΟΚ "να βάλει επιτέλους πλαφόν στον λαϊκισμό του".

    Ερωτηθείσα σχετικά για το ίδιο θέμα, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για αρμοδιότητα του υπουργείου της αλλά του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με μαθηματικό τύπο οι αυξήσεις στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

    [05] Αθλητισμός

    Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Μπρέγκεντς

    3/8/2004 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το φιλικό με την Μπρέγκεντς ήταν ουσιαστικά το πρώτο άξιο λόγου για την φετινή προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" και εκείνοι έδειξαν να αντιδρούν αποτελεσματικά στην πρώτη τους αυτή πρόκληση. Το τελικό 6-3 δεν είναι πλασματικό ούτε στο ελάχιστο, ήταν απολύτως χρήσιμο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και για τα συμπεράσματά του, ενώ είναι μάλλον αντιπροσωπευτικό του φετινού Ολυμπιακού ο οποίος διαθέτει επίθεση "φωτιά" και άμυνα που θέλει προσοχή. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και ήταν πολύ καλύτεροι ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου το σκορ πήρε και τις διαστάσεις αυτές. Τα τέρματα του Ολυμπιακού σημείωσαν τρεις παίκτες, ο Γεωργιάδης στο 5' και στο 25΄, ο Τζόρτζεβιτς στο 46' και στο 65' και ο Ρέζιτς στο 55' και στο 58'. Για την Μπρέγκεντς σκόραραν οι Γιάσνεν με πέναλτι στο 15', ο Γιάκομιν στο 34' και ο Ιγκάνοβιτς στο 84'. Απόντες από τους "ερυθρόλευκους" ήταν ο Τζιοβάνι και ο Καφές και φυσικά ο Οκκάς, ο Ριβάλντο και ο Σούρερ. "Από αυτό το παιχνίδι βγάλαμε και θετικά και αρνητικά συμπεράσματα ξεκινήσαμε καλά αλλά χάσαμε τον ρυθμό μας στην συνέχεια. Θα πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα ώστε να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος", δήλωσε ο Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα.

    Έφτασε ο "μάγος"

    Νωρίτερα του φιλικού πάντως, η είδηση της ημέρας για την ομάδα του Ολυμπιακού ήταν η άφιξη του Ριβάλντο στην Αυστρία. Ο Βραζιλιάνος έφτασε στο αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες το απόγευμα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα δεδομένου πως έχει χάσει σημαντικό μέρος της "ερυθρόλευκης" προετοιμασίας. Στις δηλώσεις του επανέλαβε λίγο πολύ αυτό που είπε και με την επισημοποίηση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό και ζήτησε τίτλους στην Ελλάδα και καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ για τον Ολυμπιακό", είπε και συμπλήρωσε, "Θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ επιθυμώ κάνουμε και μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη και στο Champions League. Πιστεύω ότι με όλους τους συμπαίκτες μου θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε το Ολυμπιακό όσο πιο ψηλά γίνεται. Όλον αυτό το καιρό μιλούσα με τον Τζιοβάνι. Είναι πολύ καλό παιδί και χαίρομαι που θα παίξουμε και πάλι στην ίδια ομάδα".

    [06] Αθλητισμός

    Στο Παγκρήτιο ο Ορφανός

    3/8/2004 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Ορφανός συνομίλησε με εργαζομένους του Σταδίου, με μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και με αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Μετά το τέλος της επίσκεψης του, ο κ. Ορφανός, δήλωσε: "Σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισκέφθηκα για πρώτη φορά το Παγκρήτιο Στάδιο και οφείλω να παραδεχτώ ότι όλα δείχνουν έτοιμα για να υποδεχθούν τους αγώνες. Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και όλο το προσωπικό του Σταδίου είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις ευθύνες και να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Είμαι βέβαιος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Αυτό θα αποδειχθεί και κατά την έναρξή τους στις 11 Aυγούστου. Όλοι είναι παθιασμένοι με την επιτυχία. Η Ελλάδα θα πετύχει στους (Oλυμπιακούς) Αγώνες. Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε τους καλύτερους Αγώνες που έγιναν ποτέ. Είναι σίγουρο ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί". Στις 11 Αυγούστου, στις 18:00 στον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο,η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα Ποδοσφαίρου των Γυναικών θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα των ΗΠΑ. Την ίδια ημέρα στις 20:30, θα διεξαχθεί και ο αγώνας μεταξύ των Ολυμπιακών ομάδων Ανδρών της Τυνησίας και της Αυστραλίας.

    [07] Διάφορα

    Κατέληξαν στα κρατητήρια Αχαλίνωτο πάθος ιερέως και καλόγριας σε ΙΧ

    3/8/2004 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Εξάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο του Μαλάουι σε ένα καθολικό ιερέα και μία καλόγρια που, μέρα μεσημέρι, αποφάσισαν να κάνουν σεξ μέσα σε ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο στο αεροδρόμιο. Το ζευγάρι, πιάστηκε στα πράσα από την αστυνομία, μετά από καταγγελίες διερχόμενων, για ένα ύποπτο Toyota Corolla με φιμέ τζάμια, που κουνιόταν πέρα δωθε σαν εκκρεμές. Το μυστήριο λύθηκε, όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του και βρέθηκαν μπροστά σε ένα θέαμα κωμικοτραγικό. Ευθύς αμέσως οι δυο εραστές, ο 46χρονος ιερέας από το Μαλάουι και η 26χρονη μοναχή από τη Ζάμπια οδηγήθηκαν στο τμήμα και πέρασαν όλη τη νύχτα πίσω από τα σίδερα. Το συμβάν αρνήθηκαν να σχολιάσουν εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

    [08] Αθλητισμός

    Εγκαίνια στο "σπίτι του βόλεϊ"

    3/8/2004 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αύριο, στις 10:30 το πρωί θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια στο "σπίτι του βόλεϊ". Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στην Παιανία, στους πρόποδες του Υμηττού και δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο του στίβου. Το "σπίτι του βόλεϊ", εκτός από την κεντρική σάλα που είναι διεθνών προδιαγραφών, διαθέτει επίσης γυμναστήρια, βοηθητικούς χώρους, ξενώνες αθλητών και εξέδρες χωρητικότητας 1.000 θεατών. Τα εγκαίνια θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, παρουσία των εθνικών ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

    [09] Διεθνή

    Εξι άτομα σκοτώθηκαν Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Τέξας

    3/8/2004 11:12:00 μμ

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν το απόγευμα όταν ένα μικρό τουριστικό αεροσκάφος κατέπεσε πάνω σε ένα σπίτι σε προάστιο της πόλης Όστιν του Τέξας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Όστιν Στέιτσμαν", όλα τα θύματα ήταν επιβάτες του αεροσκάφους. Τρεις άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο διώροφο σπίτι τη στιγμή του δυστυχήματος, κανένας τους όμως δεν έπαθε το παραμικρό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 August 2004 - 20:50:13 UTC