Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαφημιστική αναρρίχηση Ο αληθινός "Spiderman"
  • [02] Συνεχίζεται ο ανταρτοπόλεμος στο Ιράκ
  • [03] Αυτοκτόνησε ο Μπιν Λάντεν;
  • [04] Αυτοκτόνησε ο Μπιν Λάντεν;
  • [05] Προορισμός του ο "Δικέφαλος"
  • [06] Τέσσερις στις πέντε
  • [07] Από το ευρωπαϊκό σκέλος της Αλ Κάιντα Τρομο-απειλές κατά Αυστραλίας και
  • [08] Μετά από 47 χρόνια στην πολιτική Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο
  • [09] "Η Συναυλία των Κεριών" Ο Σαββόπουλος έγινε ...40 χρονών
  • [10] Προβάρει τα ...Μπορντό ο Καψής
  • [11] Τρομο-οδηγίες από τη Βρετανία

    [01] Διάφορα

    Διαφημιστική αναρρίχηση Ο αληθινός "Spiderman"

    25/7/2004 1:12:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με απόλυτη επιτυχία κατάφερε να σκαρφαλώσει ο "άνθρωπος-αράχνη από τη Γαλλία", Αλέν Ρομπέρ, στον ουρανοξύστη Indosat της Τζακάρτα. Ο 26οροφος ουρανοξύστης της Indosat δεν είναι η υψηλότερη κατάκτηση του θρυλικού "Spiderman", αφού έχει να επιδείξει στην καριέρα του αναρριχήσεις στο Sears Tower του Σικάγου που αποτελείται από 110 ορόφους, στον πύργο του Αϊφελ, στον ουρανοξύστη της Dresdner Bank στην Φρανκφούρτη και στους πύργους της εταιρίας Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ. Εκατοντάδες Ινδονήσιοι και αρκετοί τουρίστες συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά ένα ακόμη "θαύμα" του 42χρονου Ρομπέρ. Η σημερινή αποστολή του "Spiderman" ήταν καθαρά διαφημιστική, αφού είχε στόχο την προώθηση των προϊόντων της Indosat.

    Είχε συλληφθεί

    Πριν δύο χρόνια, ο Ρομπέρ είχε ζητήσει άδεια να αναρριχηθεί στον πύργο BNI που είναι και το υψηλότερο στην Ινδονησία, αλλά οι αρχές είχαν απορρίψει το αίτημά του.

    Ο διάσημος "άνθρωπος-αράχνη της Γαλλίας " είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2003, όταν είχε επιχειρήσει να αναρριχηθεί στην περίφημη γέφυρα στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

    [02] Ιράκ

    Συνεχίζεται ο ανταρτοπόλεμος στο Ιράκ

    25/7/2004 2:35:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Νεκροί έπεσαν 13 αντάρτες την Κυριακή κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στην πόλη Μπακούμπα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή Μπουχρίζ, νότια της Μπακούμπα όταν ένοπλοι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών της Ιρακινής Εθνικής Φρουράς και της αστυνομίας που μετείχαν σε επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι οι δύο Πακιστανοί που εργάζονται στο Ιράκ, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από την Παρασκευή, ενδέχεται να έχουν απαχθεί από Ιρακινούς αντάρτες.

    [03] Διάφορα

    Αυτοκτόνησε ο Μπιν Λάντεν;

    25/7/2004 3:24:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Sophos.com

    Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι χάκερς προσπαθούν να βρουν κάθε τρόπο για να δελεάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες προκειμένου να ξεγελαστούν και να κατεβάσουν ιούς στον υπολογιστή τους.

    Σχετικά Links:

    BBC

    Sophos

    [04] Τεχνολογία

    Αυτοκτόνησε ο Μπιν Λάντεν;

    25/7/2004 3:24:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Sophos.com

    Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι χάκερς προσπαθούν να βρουν κάθε τρόπο για να δελεάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες προκειμένου να ξεγελαστούν και να κατεβάσουν ιούς στον υπολογιστή τους.

    Σχετικά Links:

    BBC

    Sophos

    [05] Αθλητισμός

    Προορισμός του ο "Δικέφαλος"

    25/7/2004 4:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να επιστρέψει στην ΑΕΚ, δηλώνει ο Κάρλος Γκαμάρα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα, ο αμυντικός της Ίντερ, επιβεβαίωσε πως έχει πρόταση στα χέρια του από τον "Δικέφαλο", και είναι θετικός στο να επιστρέψει μετά από τρία χρόνια στην Ελλάδα. Πάντως την τελική απόφαση, για το που θα συνεχίσει την καριέρα του, θα την λάβει στο τέλος του μήνα. Ο Γκαμάρα αναφέρθηκε και στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΕΚ τον τελευταίο χρόνο, και δήλωσε πως δεν παίζουν κανένα ρόλο στην απόφαση του.

    Τσιάρτας κατά Ντέμη και Ρεχάγκελ

    Κατά του Ντέμη Νικολαϊδη αλλά και του Ότο Ρεχάγκελ, φέρθηκε και πάλι ο Βασίλης Τσιάρτας.

    Ο Ναουσαίος άσσος, δήλωσε πως ο "Ντεμίνιο" έχει ήδη βγάλει πολλά λεφτά από την ΑΕΚ, και πως περισσότερο εκμεταλλεύτηκε αυτός την ομάδα, παρά η ομάδα αυτόν.

    Ενώ για τον Γερμανό τεχνικό της Εθνικής, είπε πως δεν είναι μόνο επίτευγμα δικό του η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά συνολικά όλων των παικτών. Τέλος, αποκάλυψε πως σκέφτεται να αποχωρήσει από την Εθνική.

    [06] Αθλητισμός

    Τέσσερις στις πέντε

    25/7/2004 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ήττα, έκλεισε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του επί Γαλλικού εδάφους ο ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε με αντίπαλο τη Γαλλική Μπορντό, ηττήθηκε με 2-1, αφήνοντας καλές εντυπώσεις μόνο στο β΄ ημίχρονο. Η Μπορντό προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ριερά (3`), Κοαντέ (60`). Η ελληνική ομάδα μείωσε στο 71` με πέναλτι του Σκαρμούτσου το οποίο κέρδισε ο Χάγκαν. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να φθάσει στην ισοφάριση όταν στο 89` σε εκτέλεση φάουλ του Φουτσίνι η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην αμέσως προηγούμενη φάση είχε αποβληθεί ο Ζουριεντί για επικίνδυνο παιχνίδι.

    Κουρασμένη η ομάδα

    Στην κούραση των παικτών του από τα συνεχή παιχνίδια αλλά και τις καθημερινές μετακινήσεις της ομάδας, στάθηκε στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης. Εξέφρασε πάντως, την γνώμη του πως ο "Δικέφαλος", βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    [07] Ιράκ

    Από το ευρωπαϊκό σκέλος της Αλ Κάιντα Τρομο-απειλές κατά Αυστραλίας και Ιταλίας

    25/7/2004 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στο στόχαστρο οργάνωσης, που ισχυρίζεται ότι είναι το ευρωπαϊκό σκέλος της Αλ Κάιντα, έχουν βρεθεί η Αυστραλία και η Ιταλία. Η ανακοίνωση, που την υπογράφει η Ισλαμική Ομάδα Ταουχίντ, απειλεί τις δύο χώρες με επιθέσεις που, όπως λέει, θα πραγματοποιηθούν με παγιδευμένα αυτοκίνητα λόγω του ότι δεν αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ. Ανυποχώρητη εμφανίζεται η Αυστραλία, η οποία δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, τονίζει ότι δε θα υποκύψει στις πιέσεις. Μάλιστα ο Υπουργός εκτίμησε ότι η αποχώρηση των στρατευμάτων της Ισπανίας και των Φιλιππίνων έχει ενθαρρύνει τους τρομοκράτες.

    [08] Διεθνή

    Μετά από 47 χρόνια στην πολιτική Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Ετζεβίτ

    25/7/2004 5:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από 47 χρόνια πολιτικής ζωής, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, εγκατέλειψε την Κυριακή την ενεργό πολιτική, με την άρνησή του να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP). Η αντίστροφη μέτρηση για το πολικό τέλος του Ετζεβίτ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν στις εκλογές του Νοεμβρίου το κόμμα του συγκέντρωσε μόλις το 1,22% των ψήφων. Το 2002, ο Ετζεβίτ "παρέδωσε" τον πρωθυπουργικό θώκο στο νυν πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οργίαζαν οι φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 79χρονου πολιτικού.

    Ο πρωθυπουργός της εισβολής του 1974

    Η πολιτική καριέρα του Μπουλέντ Ετζεβίτ ξεκίνησε με την ένταξή του στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Έγινε πρόεδρος του CHP, το 1972, και διετέλεσε πολλές φορές πρωθυπουργός. Το DSP ιδρύθηκε από τη σύζυγό του το 1985 ως αντίδραση στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980 που έθεσε προσωρινά τη δημοκρατία στο περιθώριο και οδήγησε στην απαγόρευση της πολιτικής δραστηριότητας του Ετζεβίτ.

    Αμέσως μετά το πραξικόπημα, ο Ετζεβίτ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ενώ συνελήφθη τέσσερις φορές για διάφορες δηλώσεις που είχε κάνει, μένοντας συνολικά στη φυλακή επί 4,5 μήνες.

    Ο Μπουλέντ Ετζεβίτ ήταν πρωθυπουργός κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ενώ το όνομά του έχει "εμπλακεί" πολλές φορές στα Ελληνοτουρκικά. Μάλιστα, το 1964, ο Ετζεβίτ διατελούσε υπουργός Εργασίας, όταν η κυβέρνηση Ινονού αποφάσισε να καταγγείλει την ελληνοτουρκική Συμφωνία Εγκατάστασης του 1930 που άνοιξε το δρόμο για την απέλαση από την Τουρκία, 12.000 Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών.

    Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιστορική θεωρείται η συνάντηση που είχε στις 10 Μαρτίου 1978 ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, με τον Έλληνα ομόλογό του Κωνσταντίνο Καραμανλή.

    [09] Πολιτισμός

    "Η Συναυλία των Κεριών" Ο Σαββόπουλος έγινε ...40 χρονών

    25/7/2004 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: www.cultureguide.gr

    Σαράντα κεράκια σβήνει ο Διονύσης Σαββόπουλος, για να γιορτάσει τα ισάριθμα χρόνια παρουσίας του στη μουσική σκηνή. Τα γενέθλια αυτά θα γιορταστούν, φυσικά, με δύο μεγάλες συναυλίες στο Ηρώδειο, στις 25 και 26 Ιουλίου, όπου είναι καλεσμένοι όλοι οι παλιοί και νέοι φίλοι του αγαπημένου μας τραγουδοποιού. Από τη σκηνή θα παρελάσουν πολλά αξέχαστα κομμάτια που μας έκαναν να γελάσουμε αλλά και να δακρύσουμε. Το πρόγραμμα είναι πολλά υποσχόμενο καθώς ο Σαββόπουλος υπογράφει το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τη διεύθυνση ορχήστρας και την ενορχήστρωση. Οι θεατές των δύο αυτών μοναδικών συναυλιών θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο χρόνο και στο συναίσθημα με τραγούδια από όλους τους κύκλους του δημιουργού, από το κλασικό, πλέον, Φορτηγό έως το Βρώμικο Ψωμί και το Χρονοποιό.

    [10] Αθλητισμός

    Προβάρει τα ...Μπορντό ο Καψής

    25/7/2004 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Γαλλική Μπορντό θα συνεχίσει κατά τα φαινόμενα την καριέρα του, ο Μιχάλης Καψής. Δια στόματος Μισέλ Παβόν, (προπονητής της Γαλλικής ομάδας), η μεταγραφή του διεθνή επιθετικού έχει ολοκληρωθεί. Το μόνο που απομένει πλέον, είναι να παραχωρηθεί ο Κανέιρα, (ο παίκτης που θα αντικαταστήσει ο Καψής στην άμυνα), στην Βαλένθια, ώστα να επισημοποιηθεί η μεταγραφή.

    [11] Διεθνή

    Τρομο-οδηγίες από τη Βρετανία

    25/7/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ

    Ενημερωτικό βιβλιαράκι που θα λέει στους Βρετανούς πολίτες πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής, δίνει τη Δευτέρα στην κυκλοφορία η βρετανική κυβέρνηση. Το 22σέλιδο φυλλάδιο, που εκδίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, περιέχει συμβουλές για το τι θα πρέπει να κάνει κάποιος σε διάφορες περιπτώσεις, από τρομοκρατικό χτύπημα έως μια μεγάλη πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, σκοπός του φυλλαδίου δεν είναι να τρομοκρατήσει τον κόσμο αλλά να τον έχει σε επαγρύπνηση.

    "Το φυλλάδιο έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κάνετε αυτό που χρειάζεται να κάνετε και να γνωρίζετε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε", είπε ο κ. Μπλάνκετ προσθέτοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% ότι δε θα σημειωθεί κάποια τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας πάντα προσπαθούσαν να αποτρέψουν τέτοιους είδους επιθέσεις.

    Το βιβλιαράκι, που έχει ως πρότυπο ένα αντίστοιχο έντυπο που εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, θα τυπωθεί σε 25 εκατομμύρια αντίτυπα και θα διανεμηθεί τον Αύγουστο σε όλα τα νοικοκυριά της Βρετανίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 July 2004 - 16:50:25 UTC