Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζαγοράκης ...αλά Μπολονέζ
  • [02] 3η ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ Ξεκίνησε η εκλογή των 150 μελών
  • [03] Δεν αναφέρθηκαν ζημιές Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Χανιά
  • [04] Εκκενώθηκαν περισσότερα από 100 σπίτια Συντριβή δικινητήριου
  • [05] Πνέουν ισχυροί άνεμοι Σε πύρινο κλοιό η Γαλλία
  • [06] Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Sunday Times" Απολύθηκε στέλεχος

    [01] Αθλητισμός

    Ζαγοράκης ...αλά Μπολονέζ

    24/7/2004 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Ιταλική Μπολόνια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε και επίσημα η διοίκηση του συλλόγου. Ο αρχηγός της Εθνικής μας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

    Όνειρο που έγινε πραγματικότητα

    Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στο Καμπιονάτο που έγινε πραγματικότητα, χαρακτήρισε την μεταγραφή του ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης.

    Πέρα από αυτό όμως είχε και άλλους λόγους που τον έπεισαν να μεταβεί στην Ιταλλία και τους "ροσομπλού". "Πιστεύω ότι η Μπολόνια είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από σημαντική παράδοση", ήταν τα λόγια του, ενώ εκτίμησε πολύ και τον Πρόεδρο του Ιταλικού συλλόγου, Κιπολίνι, και την πράξη του να έρθει ο ίδιος στην Αθήνα και να ολοκληρώσει την μεταγραφή.

    Κλείνοντας, είπε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την νέα του ομάδα, σε επιτυχίες ανάλογες με αυτή της Εθνικής μας.

    [02] Εσωτερικά

    3η ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ Ξεκίνησε η εκλογή των 150 μελών

    25/7/2004 10:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2004 10:56:38 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με την εκλογή των 150 μελών της Νέας Κεντρικής Επιτροπής, ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία ημέρα του 6ου Συνεδρίου της Ν.Δ, στην Ανθούσα. Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε φθάνουν τους 433 και χωρίζονται σε 8 πίνακες, εκπροσωπώντας το Λεκανοπέδιο, την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Αγροτικό τομέα, το συνδικαλιστικό, τον επιστημονικό, τον εμπορικό τομέα και τους πρώην βουλευτές και πολιτευτές. Συνολικά κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να βάλει 31 σταυρούς και για τον ειδικό κατάλογο των γυναικών, όπου προβλέπεται ποσόστωση 30%, 21 σταυρούς. Οι υποψήφιοι από το πρωί βρίσκονται στους διαδρόμους του συνεδρίου, δίνοντας τη μάχη του σταυρού, ενώ όλες οι πλευρές στο εσωτερικό της Ν.Δ επιχειρούν να αυξήσουν την επιρροή τους, προωθώντας τους υποψηφίους που υποστηρίζουν. Εν τω μεταξύ, οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν με ομιλίες κορυφαίων Υπουργών και στελεχών και θα κλείσουν με ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος. Επίσης, θα εγκριθούν οι αλλαγές στο καταστατικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    2η ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ.

    Σχετικά Links:

    Νέα Δημοκρατία

    [03] Εσωτερικά

    Δεν αναφέρθηκαν ζημιές Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Χανιά

    25/7/2004 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε χθες στις 10 το βράδυ τους κατοίκους των Χανίων και κυρίως αυτούς πού βρισκόταν στα νότια του νομού. Η σεισμική δόνηση, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Παλαιόχωρα, την Γαύδο, τα Σφακιά, όπου αυτή την περίοδο υπάρχουν και πολλοί επισκέπτες, ενώ το χτύπημα του εγκέλαδου, έφθασε μέχρι την πόλη των Χανίων. Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, στο δυτικό τμήμα του νομού, 290 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Σύμφωνα, με την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [04] Διεθνή

    Εκκενώθηκαν περισσότερα από 100 σπίτια Συντριβή δικινητήριου αεροσκάφους στο Κολοράντο

    25/7/2004 10:15:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες το Σάββατο σε κατοικημένο δρόμο στα βόρεια του Ντένβερ, στο Κολοράντο, όπως μετέδωσε η τοπική τηλεόραση. Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο δικινητήριο "Μπίτσκραφτ 58" σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος κατέπεσε στο Φορτ Κόλινς. Τα καύσιμα του αεροπλάνου χύθηκαν στο δρόμο και πήραν φωτιά, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν περισσότερα από 100 σπίτια μέχρι να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία και να σβήσει τις φλόγες. Κανένα από τα κτίρια δεν υπέστη ζημιές. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Φορτ Κόλινς με προορισμό την Ομάχα της Νεμπράσκα.

    [05] Διεθνή

    Πνέουν ισχυροί άνεμοι Σε πύρινο κλοιό η Γαλλία

    25/7/2004 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μεγάλες φωτιές ξέσπασαν σε εκτάσεις με δένδρα και θάμνους στη νότια Γαλλία, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν εκατοντάδες πυροσβέστες και ειδικά αεροπλάνα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τρεις μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει βορειοδυτικά και βόρεια της Μασσαλίας που πιθανόν να οφείλονται σε εμπρησμό. Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί 300 εκτάρια δασώδους και θαμνώδους έκτασης. Σε ορισμένες περιοχές οι κάτοικοι εγκατέλειψαν για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

    [06] Διεθνή

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Sunday Times" Απολύθηκε στέλεχος μυστικών υπηρεσιών

    25/7/2004 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απολύθηκε ανώτατο στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ότι εξαπάτησε την κοινή γνώμη υποστηρίζοντας ότι ο Σαντάμ Χουσέιν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, αναφέρουν οι Sunday Times. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για τον Τζον Μόρισον, διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφαλείας (ISC), ενός κοινοβουλευτικού οργανισμού που επιβλέπει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών. Ο Μόρισον είχε επικρίνει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή Πανοράμα του BBC πριν δύο εβδομάδες τον Τόνι Μπλερ, υποστηρίζοντας ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εκφράσει δυσπιστία για τους ισχυρισμούς του Βρετανού Πρωθυπουργού ότι ο Σαντάμ συνιστούσε άμεση απειλή για τη Βρετανία.

    "Καθαιρέθηκε" γιατί επέκρινε τον Μπλερ

    "Όταν τον άκουσα να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις, σχεδόν άκουσα και ένα καθολικό πφ! γύρω από Γουάιτχολ", τόνισε ο Μόρισον στο BBC αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού για την απειλή του Σαντάμ.

    Ανώτατο στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφαλείας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Μόρισον "καθαιρέθηκε" γιατί επέκρινε τον Μπλερ από την τηλεόραση.

    "Φυσικά δεν εργάζεται πλέον στην υπηρεσία μας", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Ο ίδιος ο Μόρισον αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

    "Οι όροι του συμβολαίου μου δεν μου επιτρέπουν να συζητήσω το θέμα μαζί σας", τόνισε ο πρώην αξιωματούχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 July 2004 - 8:50:34 UTC