Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεταγραφική σύσκεψη Ολυμπιακού αύριο
  • [02] οι ΗΠΑ Κατέσχεσαν ραδιενεργά υλικά στο Ιράκ
  • [03] Έχασε τη μάχη με τη ζωή Πέθανε ο Πρόεδρος της Αυστρίας
  • [04] Με σκληρές κυρώσεις για όσους δε συμμορφώνονται Μέτρα κατά της
  • [05] Επίθεση κοντά στην κατοικία του Αλάουϊ

    [01] Αθλητισμός

    Μεταγραφική σύσκεψη Ολυμπιακού αύριο

    6/7/2004 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για άλλη μια φορά τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού θα τεθούν επί τάπητος, στην αυριανή σύσκεψη του Δ.Σ. Και αναμένεται να δοθούν οι τελικές κατευθύνσεις από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Θεωρείται σίγουρο πως ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι αυτό της απόκτησης του κεντρικού αμυντικού, που «καίει» περισσότερο από κάθε άλλο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και το όνομα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι του Μιχάλη Καψή. Μάλιστα οι εξελίξεις στην ΑΕΚ και η προσφυγή που κατέθεσε, σήμαναν συναγερμό στον Ολυμπιακό, ωστόσο μιλάμε πλέον για έναν ποδοσφαιριστή, που είναι πρωταθλητής Ευρώπης και είναι λογικό οι απαιτήσεις του να έχουν αυξηθεί. Αυτό ίσως αποδειχτεί καθοριστικός παράγοντας για να μην προχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» προς αυτή την κατεύθυνση και να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις, όπως είναι του Σέρβου Μπάσα.

    Για τον Γιαννάκη Οκκά, αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση με το μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Όσο όμως δεν μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ, δεν γίνεται να υπάρξουν εξελίξεις.Στην αυριανή σύσκεψη αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα των Γιώργου Ανατολάκη και Ανδρέα Νινιάδη. Και οι δύο βρίσκονται ακόμη στον αέρα και είναι οι μοναδικοί από αυτούς που έληξαν τα συμβόλαιά τους αυτό το καλοκαίρι και δεν έχει ξεκεθαρίσει αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν. Και οι δύο μίλησαν με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος θα κάνει την τελική εισήγηση. Το κλίμα είναι θετικό, ωστόσο θα πρέπει να συμφωνήσουν με τη μείωση των αποδοχών που θα τους προτείνει ο Ολυμπιακός.

    Νίλσεν για Ολυμπιακό

    Και ξαφνικά προέκυψε ο Ντέιβιντ Νίλσεν για τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ’αλμπρογκ, η ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για τον 28χρονο Δανό επιθετικό. Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του, στις οποίες λέει μεταξύ άλλων:«Μιλάω με τον Ολυμπιακό και είναι θετικό το ότι η ’αλμποργκ δεν έχει σκοπό να πει όχι σε μια πρόταση από το εξωτερικό». Ωστόσο ο ίδιος αμέσως μετά, τα «γυρίζει» κάπως, αφού προσθέτει ότι είναι ευχαριστημένος που αγωνίζεται στην ομάδα του και θα ήθελε να παραμείνει. Από τον Ολυμπιακό δήλωσαν άγνοια, όπως έχουν κάνει για πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές, που εμφανίστηκαν κάποια στιγμή ως μεταγραφικοί στόχοι.Ο Ντέιβιντ Νίλσεν γεννήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 1976, έχει ύψος 1,83 μ., είναι διεθνής μόνο με την εθνική Ελπίδων της χώρας του και στο εφετινό Πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια, σημειώνοντας 12 γκολ.

    Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να οδηγηθεί για τρίτη φορά στο χειρουργείο ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τον αχίλλειο τένοντα, τις προάλλες επισκέφτηκε και πάλι το γιατρό στη Γερμανία και όλα δείχνουν ότι δεν θα το γλιτώσει το νυστέρι. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει κι εφέτος την προετοιμασία, όπως έγινε και πέρυσι, όταν και πάλι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Έχουν περάσει 17 μήνες από τότε που έπαιξε ποδόσφαιρο για τελευταία φορά ο Πατσατζόγλου. Το Φεβρουάριο που μας πέρασε είχε φτάσει κοντά στην αποθεραπεία του και χρησιμοποιήθηκε για λίγα λεπτά σ' ένα φιλικό στο Ρέντη, όμως στη συνέχεια επιδεινώθηκε η κατάστασή του, για να ξαναφτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα.

    [02] Ιράκ

    οι ΗΠΑ Κατέσχεσαν ραδιενεργά υλικά στο Ιράκ

    7/7/2004 7:52:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότερο από έναν τόνο εμπλουτισμένου ουρανίου κι άλλων ραδιενεργών υλικών, τα οποία θα μπορούσαν θεωρητικά να χρησιμεύσουν για την κατασκευή μιας ραδιενεργού "βρώμικης βόμβας", ή για την ανάπτυξη ενός πυρηνικού προγράμματος, κατέσχεσαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ. Η εν λόγω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, όπως ανακοίνωσε, ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Σπένσερ ’μπραχαμ λίγες ώρες πριν την εκχώρηση των πολιτικών εξουσιών στους Ιρακινούς. Ο ίδιος χαρακτήρισε το γεγονός μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση Μπους και τόνισε, ότι κατά την επιχείρηση οι αμερικανικές δυνάμεις κινήθηκαν σύμφωνα προς όλες τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός διευκρίνισε, ότι όλα τα ραδιενεργά υλικά εστάλησαν με αεροσκάφος στις ΗΠΑ, όπου θα αποθηκευθούν στις ειδικές εγκαταστάσεις του υπουργείου Ενεργείας.

    [03] Διεθνή

    Έχασε τη μάχη με τη ζωή Πέθανε ο Πρόεδρος της Αυστρίας

    7/7/2004 8:20:00 πμ

    Σε ηλικία 71 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Τόμας Κλέστιλ, στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης, όπου νοσηλευόταν από τη Δευτέρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά τις δύο ανακοπές καρδιάς που υπέστη. Οι γιατροί εξέφραζαν από χθες φόβους για τη ζωή τους καθώς παρουσίασε πολλαπλή ανεπάρκεια των ζωτικών οργάνων. Η υγεία του Προέδρου Κλέστιλ ήταν βεβαρημένη από το 1996, όταν είχε ασθενήσει βαριά από μια άτυπη πνευμονία και είχε παραμείνει για πολλές εβδομάδες στο νοσοκομείο απ όπου για αρκετό χρονικό διάστημα ασκούσε τα προεδρικά του καθήκοντα. Πέρυσι τον Ιούνιο είχε και πάλι νοσηλευτεί με ελαφρό πνευμονικό οίδημα, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες εμφάνισε προβλήματα του αναπνευστικού. Τη βαθιά οδύνη του εξέφρασε μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Αυστρίας, 65χρονος Σοσιαλδημοκράτης Χάιντς Φίσερ, του οποίου η ορκωμοσία είχε, ήδη, προγραμματιστεί για αύριο.

    Η πορεία του

    Ο Τόμας Κλέστιλ είχε γεννηθεί στις 4 Νοεμβρίου 1932 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Εντάχθηκε στο Διπλωματικό Σώμα και υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος της Αυστρίας στο Λος ’ντζελες (1969-1974), ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Αυστρίας στον ΟΗΕ (1978-1982) και ως πρεσβευτής στις ΗΠΑ (1982-1987).

    Πρόεδρος της Αυστρίας εκλέχθηκε το 1992 με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα. Το 1998 επανεξελέγη για μια δεύτερη και τελευταία σύμφωνα με το Αυστριακό Σύνταγμα εξάχρονη θητεία, που θα έληγε αύριο Πέμπτη με την ορκωμοσία του Χάιντς Φίσερ, νικητή των προεδρικών εκλογών στις 25 Απριλίου.

    Χάρη και στις δικές του προσπάθειες ως Προέδρου και τα πολλαπλά ταξίδια του στο εξωτερικό, αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις της Αυστρίας με αρκετές χώρες, που είχαν διαταραχθεί την εποχή της προεδρίας του Βάλντχαιμ. Ενάντια στη γνώμη του Προέδρου Κλέστιλ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί ανοικτά εναντίον της, ο σημερινός καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ, είχε προχωρήσει τον Φεβρουάριο του 2000 στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού του Λαικού Κόμματός του με το ακροδεξιών και εθνικιστικών θέσεων Κόμμα των Ελευθέρων του Γιεργκ Χάιντερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Αυστριακός Πρόεδρος

    [04] Διεθνή

    Με σκληρές κυρώσεις για όσους δε συμμορφώνονται Μέτρα κατά της τρομοκρατίας από τον Παναμά

    7/7/2004 9:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με απαγόρευση του διάπλου μέσα από τον δίαυλο που συνδέει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό "απείλησε" η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά τα πλοία που δε θα συμμορφωθούν με την προειδοποίηση της για αύξηση των μέτρων ασφαλείας τους κατά μίας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης. Η εν λόγω "απειλή" ακολουθεί τη σχετική αντιτρομοκρατική νομοθεσία που άρχισε να εφαρμόζει η Αρχή της Διώρυγας, η οποία είναι γνωστή ως κώδικας Διεθνούς Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων και ισχύει για όλα τα διαπλέοντα σκάφη. Μάλιστα, ο Χουάν Έκτορ Ντίας, επικεφαλής της Αρχής, δήλωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί για να προστατεύσουν τη διώρυγα, η οποία εξυπηρετεί ετησίως 14.000 πλοία, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία.

    [05] Ιράκ

    Επίθεση κοντά στην κατοικία του Αλάουϊ

    7/7/2004 10:12:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Τέσσερις Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, τραυματίσθηκαν το πρωί της Τετάρτης από πυρά όλμου κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού του Ιράκ. Σύμφωνα με τον Σαάντ Τσαντσούλ, αξιωματικό της αστυνομίας, ένα από τα βλήματα έπληξε μια κατοικία που απείχε μόλις 20 μέτρα από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος του Ιγιάντ Αλάουϊ αλλά και η κατοικία του. Στο μεταξύ, τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Βαγδάτης και πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν την περιοχή πάνω από τα κτήρια της Πράσινης Ζώνης, όπου βρίσκονται όλες οι κρατικές υπηρεσίες της χώρας καθώς και οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας. Την ίδια ώρα, παγιδευμένο αυτοκίνητο φορτωμένο με 750 κιλά εκρηκτικά και αρκετά βλήματα όλμου ανακαλύφθηκε και εξουδετερώθηκε στο κέντρο της Βαγδάτης. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά σε τζαμί σιιτών, κοντά στην πλατεία Χούρια στη συνοικία Καράντα.

    Αιματηρή νύχτα

    Στο μεταξύ, την Τρίτη, τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους στο σουνιτικό τρίγωνο και πέντε Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν μια ρουκέτα έπληξε την βάση τους στο Τατζί, στα βόρεια της Βαγδάτης.

    Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν ενώ "πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις ασφαλείας και σταθερότητας" στην επαρχία Αλ ’νμπαρ, στην οποία ανήκουν και οι πόλεις Φαλούτζα και Ραμάντι, θέατρα συχνών ταραχών και διαρκούς εξέγερσης.

    Οι πέντε Ιρακινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν μια ρουκέτα έπληξε την βάση τους στο Τατζί.

    Η περιοχή του Τατζί, όπου βρίσκεται μια σημαντική βάση των Αμερικανών, αποτελεί και θύλακα της αντιαμερικανικής αντίστασης και τον Ιούνιο έχασαν τη ζωή τους έξι Ιρακινοί πολίτες και περισσότεροι από 68 τραυματίσθηκαν από έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της αμερικανικής βάσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 7 July 2004 - 8:50:29 UTC