Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει το περιβάλλον του Φημολογία για επιδείνωση της υγείας του
  • [02] Από το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Σουδάν Απήχθησαν Σουδανοί
  • [03] Αρης: Ναι στη μείωση από τους παίκτες
  • [04] Ανοιξε η Σταδίου Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθήνα
  • [05] Ο μεγάλος μικρός τελικός...

    [01] Διεθνή

    Διαψεύδει το περιβάλλον του Φημολογία για επιδείνωση της υγείας του Ρόναλντ Ρίγκαν

    5/6/2004 7:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το περιβάλλον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν διέψευσε σήμερα τις "φήμες", όπως τις χαρακτήρισε, για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, και οι οποίες ανέφεραν ότι έχει μόνο λίγες εβδομάδες ζωής. "Υπάρχουν πολλές φήμες, όμως όταν θα έχω κάτι σημαντικό να ανακοινώσω, θα το κάνω", δήλωσε η Τζόαν Ντρέικ, επικεφαλής του γραφείου της οικογένειας Ρίγκαν. "Είναι 93 ετών και υποφέρει από τη νόσο Αλτσχάιμερ εδώ και δέκα χρόνια", πρόσθεσε. Σύμφωνα επίσης με άλλες πηγές προσκείμενες στην οικογένεια Ρίγκαν, "δεν υπήρξε σημαντική αλλαγή" στην κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου. Αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι υπήρξε αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του 40ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

    [02] Διεθνή

    Από το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Σουδάν Απήχθησαν Σουδανοί εργαζόμενοι του ΟΗΕ

    5/6/2004 8:07:00 μμ

    Δεκαέξι Σουδανοί που εργάζονται για τον ΟΗΕ απήχθησαν σήμερα στο Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν, από άνδρες του Κινήματος για την Απελευθέρωση του Σουδάν (MLS), το οποίο αποτελεί την κύρια αντάρτικη οργάνωση που δρα στην περιοχή αυτή, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. "Τα Ηνωμένα Έθνη ήρθαν σε επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι κρατούν τους 16 Σουδανούς που εργάζονται στο Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη και δεσμεύτηκαν να τους αφήσουν ελεύθερους", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ναγκίμπ αλ Χέιρ Άμπντελ Ουάχαμπ. Ο υφυπουργός δεν διευκρίνισε τις συνθήκες που έγινε η απαγωγή. "Το υπουργείο καταδικάζει αυτήν την επιχείρηση και εκφράζει τη λύπη του για οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλεια εργαζομένων στον ΟΗΕ ή σε μη κυβερνητικές οργανώσεις", πρόσθεσε ο υφυπουργός. Από το Φεβρουάριο του 2003 που άρχισε η σύγκρουση στο Νταρφούρ, σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ένα εκατομμύριο έχει εκτοπιστεί και περισσότεροι από 100.000 έχουν φύγει και έχουν εγκατασταθεί στο γειτονικό Τσαντ.

    [03] Αθλητισμός

    Αρης: Ναι στη μείωση από τους παίκτες

    5/6/2004 9:01:00 μμ

    Τις προτάσεις Παπαηλιόπουλου για μειώσεις στις αμοιβές τους αποδέχτηκαν οι παίκτες του Άρη, αλλά σε ποσοστό που να μην θίγονται ούτε η αγωνιστική και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, ούτε και τα κεκτημένα των προηγούμενων χρόνων. Την απόφασή τους κοινοποίησε ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Κυζερίδης μετά από εξουσιοδότηση των παικτών. "Επιθυμία μας είναι να τον βοηθήσουμε για να μας βοηθήσει, περιμένουμε να τον ακούσουμε", τόνισε ο Κυζερίδης που παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την παρουσία του κ. Παπαηλιόπουλου στην ομάδα, την συγκεκριμένη στιγμή.

    Προθεσμία από τον Καμπάνταη

    Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του τεχνικού της ομάδας, Μάκη Κατσαβάκη, που είπε πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δοκιμάζεται και μια τέτοια αντιμετώπιση περιστολής δαπανών είναι αναπόφευκτη αλλά όχι σε σημείο που να διαταραχτούν οι σχέσεις παικτών και διοικήσεων.

    Εν τω μεταξύ, με έγγραφη διαμαρτυρία του που κοινοποίησε προς τη διοικούσα ο Λεωνίδας Καμπάνταης ζητάει τα χρωστούμενα προς αυτόν χρήματα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Ο φορ των "κίτρινων", προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς όπως υποστηρίζει καταπατήθηκαν οι όροι του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχε υπογράψει με την διοικούσα επιτροπή κατηγορώντας παράλληλα τους ανθρώπους της δοιίκησης ότι δεν τήρησαν τον διακανονισμό που είχαν συμφωνήσει.

    Ο Καμπάνταης άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή και αυτός, μετά τον Κούσα.

    [04] Εσωτερικά

    Ανοιξε η Σταδίου Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθήνα

    5/6/2004 6:18:00 μμ

    Άνοιξε το απόγευμα η οδός Σταδίου, όπου το πρωί ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο επταόροφο πολυκατάστημα πρώην ΑΤΗΕΝΕ, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας. Η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 8.30 το πρωί από τις καθαρίστριες και τους άλλους εργαζόμενους στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 33-35. Όπως διαπιστώθηκε οι φλόγες είχαν ξεκινήσει από τον 5ο όροφο που βρίσκεται τμήμα πωλήσεως ενδυμάτων, ενώ τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα αργότερα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί έρευνα το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ το μέγεθος της ζημιάς δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.

    [05] Αθλητισμός

    Ο μεγάλος μικρός τελικός...

    5/6/2004 9:28:00 μμ

    Σε ένα παιχνίδι "γκραν γκινιόλ" που χρειάστηκε τρεις παρατάσεις για να βγει ο τελικός νικητής η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 109 107 του Ηρακλή και ισοφάρισε σε 2-2 μετά και το τέταρτο παιχνίδι για τα πλει οφ κατάταξης για τις θέσεις 3-4. Σε μεγάλη ημέρα Χαζής και Ταπούτος σημείωσαν 25 και 29 πόντους αντίστοιχα. Από τον Ηρακλή πρώτος σε απόδοση ο 18χρονος Ιγκόρ Μιλόσεβιτς που σκόραρε 29 πόντους, καλύπτοντας επάξια το κενό του Διαμαντίδη.

    Ο "δικέφαλος" ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 28-22 στο δεκάλεπτο, το οποίο δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα παιχνίδια.

    Ο "γηραιός" όμως με τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς διατηρήθηκε κοντά στο σκορ. Η Ένωση όμως συνέχισε να σκοράρει από τα 6.25 και έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Ταπούτο έκλεισε το ημίχρονο προπορευόμενη 44-39.

    Στην τρίτη περίοδο οι "κυανόλευκοι", βελτίωσαν την άμυνα τους και ισορρόπησαν το παιχνίδι

    Το παιχνίδι, που ήταν ντέρμπι εξ ορισμού, υπήρξε συναρπαστικό στην επανάληψη, αφού ο Ηρακλής κάλυψε γρήγορα τη (μικρή) διαφορά και, έκτοτε, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ.

    Έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, κι ενώ η ΑΕΚ προηγούνταν με 78-76, ο Μιλόσεβιτς ευστόχησε σε δύο βολές στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση, εκεί όπου ο Παπαϊωακείμ ισοφάρισε σε 85-85 και ο Λόλις "μπλόκαρε" το σουτ του Μιλόσεβιτς οδηγώντας το ματς σε δεύτερη παράταση.

    Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της η νίκη φάνταζε σίγουρη για τον Ηρακλή, που είχε προηγηθεί με 99-96. Όμως, οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση δεν έκαναν φάουλ για να αποκλείσουν την πιθανότητα του τρίποντου και "τιμωρήθηκαν" γι αυτό από τον αρχηγό των γηπεδούχων Νίκο Χατζή, που ισοφάρισε εκ νέου σχεδόν με την εκπνοή.

    Χρειάστηκαν να περάσουν τρεις παρατάσεις και συνολικά 54.59' για να κριθεί ο νικητής. Στα 5'' ο Νίκος Χατζής βρήκε τον Χρήστο Ταπούτο (οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα) και ο τελευταίος με λέι-απ έγραψε το τελικό 109-107, την ώρα που στα 29'' ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε ισοφαρίσει με 2/2 βολές. Στην τελευταία επίθεση ο καλύτερος παίκτης του Ηρακλή, ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει στο δύσκολο σουτ που επιχείρησε και έτσι η ΑΕΚ ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Θεσσαλονίκη για το 5ο ματς του μικρού τελικού.

    ΑΕΚ: Λόλις 9, Νικολαΐδης 15, Ζήσης 5, Ταπούτος 29, Χατζής 25, Γλυνιαδάκης 4, Τσιάρας 2, Παπαϊωακείμ 20

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Μιλόσεβιτς 29, Καλαϊτζίδης 7, Ηλιάδης 15, Σφέικος 8, Δέδας 2, Αποστολίδης 5, Βαθύς 2, Ψωμάς 1, Παπαδόπουλος 24, Κούβελας 14.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 June 2004 - 20:52:08 UTC