Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεκόπη η κυκλοφορία Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σταδίου
  • [02] Τους αποστομώνουν οι ίδιοι οι χρήστες Δημοσκόπηση που εξοργίζει
  • [03] Ομιλία Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη "Οι ευρωεκλογές μάς αφορούν όλους"
  • [04] Δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη στο CNN "Ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες της
  • [05] Σοβαρές καταγγελίες της ΠΑΕ Ηρακλής Πρωτάθλημα νευρικού κλονισμού
  • [06] Υπέστη εκτεταμένη σηψαιμία Μεσαιωνικά βασανιστήρια σε ανήλικο κορίτσι
  • [07] Θα συναντηθεί με τον Ζακ Σιράκ Στη Γαλλία ο Τζορτζ Μπους
  • [08] Ο μικρότερος εθελοντής είναι 7 χρονών Χιλιάδες Ιρανοί υποψήφιοι
  • [09] O Μαντζουράκης ανέλαβε την Ξάνθη
  • [10] Υπέγραψε ο Μαρκαριάν στον Ηρακλή

    [01] Εσωτερικά

    Διεκόπη η κυκλοφορία Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σταδίου

    5/6/2004 11:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/6/2004 1:33:50 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο πατάρι του καταστήματος "Αθηνά" στην οδό Σταδίου 33. Αυτήν την ώρα, πυκνοί καπνοί, εξακολουθούν να καλύπτουν το κτίριο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Επί τόπου παραμένουν 11 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Σμέτης. Λόγω της πυρκαγιάς, επικρατεί, κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η συγκοινωνία στη Σταδίου έχει διακοπεί ενώ κλειστή είναι και η Πατησίων από τα Χαυτεία μέχρι το ύψος της Σταδίου. Στην Πανεπιστημίου η κίνηση γίνεται κανονικά.

    [02] Αθήνα 2004

    Τους αποστομώνουν οι ίδιοι οι χρήστες Δημοσκόπηση που εξοργίζει

    5/6/2004 2:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Προκλητική δημοσκόπηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και ετεροχρονισμένη όσον αφορά την αφορμή που διενεργείται (ασχολείται ένα μήνα μετά με τα γεγονότα της Καλλιθέας) διεξάγεται στο δικτυακό τόπο της Microsoft. Τα ερωτήματα που θέτει στους χρήστες της αναμφίβολα εξοργίζουν, αφού 69 μέρες πριν από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τα στελέχη του ESPN (αμερικανικού αθλητικού portal που παρέχει αθλητικό περιεχόμενο στη Microsoft), σκέφτηκαν να ρωτήσουν το κοινό για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν στην Αθήνα(!) και αν είναι ασφαλές οι Αμερικανοί αθλητές να έρθουν στη χώρα μας για να αγωνισθούν. Δυστυχώς, για αυτούς, τα αποτελέσματα είναι αποστομωτικά, καθώς το 91,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι οι Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν στην Αθήνα και το 85% απαντά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν πλήρη την ολυμπιακή τoυς ομάδα στην Ελλάδα.

    "Την περασμένη βδομάδα" τα γεγονότα της Καλλιθέας

    Ένα μήνα πίσω στην ειδησεογραφική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έμειναν (άραγε τυχαία;) οι άνθρωποι του ESPN που στηρίζουν το αθλητικό περιεχόμενο του MSN.

    "Την περασμένη βδομάδα, τρεις βόμβες εξερράγησαν έξω από αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας, συναντήθηκε με αξιωματούχους σε θέματα τρομοκρατίας και με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων" αναφέρεται στο κείμενο του ESPN.

    Ακολούθως ζητείται από τους χρήστες να απαντήσουν για το αν

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν κανονικά στην Αθήνα", "Αν θα πρέπει οι ΗΠΑ να στείλουν την ομάδα τους στην Ελλάδα" και για το αν "Οι αθλητές θα πρέπει να αποφασίσουν από μόνοι τους για το αν θα έρθουν στη χώρα μας".

    Το μήνυμα των χρηστών

    Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, (η οποία, όπως πάει ίσως και να μείνει στο site του MSN μέχρι και την τελετή έναρξης και στην οποία βεβαίως μπορείτε και σεις να ψηφίσετε) στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Το 91,5% εκτιμά ότι σαφώς και θα πρέπει να διεξαχθούν στην Αθήνα ενώ σχεδόν το 70% θεωρεί ότι έχει διογκωθεί η τρομοκρατική απειλή την περίοδο των Αγώνων.

    Παράλληλα, σε ποσοστό 67,5% οι χρήστες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες διοργανωτές ότι μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των περίπου 500 Αμερικανών αθλητών, που αναμένονται στην Αθήνα, αν και εφόσον η αμερικανική αποστολή κατέβει πλήρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Και μία πρόταση....

    Αξίζει, να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί από το CNN , με παρόμοια θεματολογία, στο ερώτημα ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (π.χ, τα ανολοκλήρωτα έργα, η ολυμπιακή ασφάλεια, κα) οι χρήστες απήντησαν ότι μεγαλύτερο πρόβλημα, αποτελεί ο ζεστός καιρός της χώρας μας.

    Εμείς από την πλευρά μας, θα θέλαμε να προτείνουμε και ένα επιπλέον ερώτημα, σε όσους θέλουν να διενεργήσουν παρόμοιες δημοσκοπήσεις στο μέλλον.

    Καλό θα ήταν λοιπόν, να μας πουν οι χρήστες του Internet από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, για το ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται για τη δραματική έξαρση τρομοκρατίας που παρατηρείται στον πλανήτη.

    Σχετικά Links:

    Η δημοσκόπηση του ESPN στο MSN

    [03] Ευρωεκλογές

    Ομιλία Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη "Οι ευρωεκλογές μάς αφορούν όλους"

    5/6/2004 2:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, διακήρυξε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε κομματική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο των τριών πρώτων μηνών της κυβερνητικής θητείας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σε αυτό το διάστημα έχει προωθήσει σημαντικό έργο, ενώ προχωρά με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. "Πριν από τρεις μήνες κάναμε μια συμφωνία τιμής. Δεσμευτήκαμε για μια Νέα Διακυβέρνηση, βασισμένη σε αρχές και αξίες. Για μια πολιτική δυναμικής ανάπτυξης, με κοινωνική ευθύνη. Για μια Νέα Πολιτική που να εγγυάται νέα προοπτική στον τόπο μας. Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν στο ακέραιο", είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχουν βαρύνουσα σημασία για την πορεία της Ευρώπης, για όλους τους πολίτες της.

    Στόχος η πραγματοποίηση των αποφάσεων της Λισσαβόνας

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε στην ομιλία του ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καθοριστικές για την ασφάλεια και την ευημερία των λαών της, ενώ επηρεάζουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητά μας. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια υπόθεση αποκλειστικά και μόνο για τους τεχνοκράτες και τις κυβερνήσεις, είναι η πραγματικότητα που μας αφορά όλους". Αφορούν επίσης στη διεκδίκηση των προϋποθέσεων και την αξιοποίηση αποφάσεων που οδηγούν στην κατάκτηση των στόχων της Λισσαβόνας: - Την επιτάχυνση και τη διάχυση της ανάπτυξης, σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας. - Την ουσιαστική ενίσχυση της Οικονομίας μας. - Την τόνωση της απασχόλησης . - Την σφυρηλάτηση της κοινωνικής συνοχής αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι "η παράταξη που με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στάθηκε απέναντι στις διεθνείς αντιξοότητες, προσπέρασε τις στείρες εσωτερικές κραυγές και πέτυχε την ένταξή μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια". "Είμαστε η Παράταξη που άνοιξε καινούργιους δρόμους και έδωσε κοινό όραμα, κοινούς προσανατολισμούς, κοινούς στόχους στην ελληνική κοινωνία", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Στη συνέχεια ανέπτυξε τα 16 βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση και αφορούν στο νομοσχέδιο της δημόσιας διοίκησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, την επιτυχία στην πρώτη κοινοτική μάχη για τα αγροτικά προϊόντα, τη ρύθμιση για τα πανωτόκια που θα δώσει σύντομα οριστική λύση στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα, τη διεύρυνση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, τη συμφωνία με την Τουρκία για περικοπή αμυντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του ΛΑΦΚΑ, την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τους συμβασιούχους, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την αναβάθμιση της Υγείας κ.ά.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνοντας έχει σημειωθεί αδιαμφισβήτητα άλμα προόδου σε ότι αφορά την Ολυμπιακή προετοιμασία. "Εντατικοποιήσαμε τους ρυθμούς προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Εργαζόμαστε συντονισμένα, ώστε τα πάντα να είναι πανέτοιμα για τη μεγάλη ώρα της ιστορικής διοργάνωσης", τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί το πιο πυκνό και άρτιο δίκτυ ασφαλείας, ώστε να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς όλες οι αθλητικές αποστολές και όλοι οι επισκέπτες. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι "προχωρούμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για να κάνουμε μαζί όλοι οι Έλληνες τους Αγώνες που ταιριάζουν στη Χώρα που τους γέννησε".

    Συγκρότηση ειδικού φορέα για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού

    Λίγο πριν την συγκέντρωση, ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε σ' ένα θαλάσσιο σκάφος απορρύπανσης και πραγματοποίησε μια μικρή βόλτα στο Θερμαϊκό, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος. Όπως δήλωσε αμέσως μετά, απομένουν να γίνουν πολλά για την βελτίωση της ποιότητας των νερών του κόλπου της Θεσσαλονίκης, ενώ εξήγγειλε την συγκρότηση ειδικού φορέα που θα συντόνιζε την όλη προσπάθεια. Εξάλλου, ανέφερε ότι "η Ελλάδα διαθέτει απαράμιλλο φυσικό πλούτο, περιβάλλον και πολιτισμό που πρέπει να τα παραδώσουμε αναβαθμισμένα στις επόμενες γενεές". "Για την κυβέρνησή μας, ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος, δεν ένα μόνο η σημερινή. Κάθε μέρα είναι ημέρα του περιβάλλοντος ", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

    [04] Αθήνα 2004

    Δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη στο CNN "Ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας"

    5/6/2004 3:48:00 μμ

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αποτέλεσαν το κύριο θέμα δύο συνεντεύξεων που έδωσε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε σε δύο εκπομπές του CNN και ρωτήθηκε για το θέμα της ασφάλειας, την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων και την οικονομική διάσταση των Αγώνων. Για το θέμα της ασφάλειας, η κ. Μπακογιάννη μετέφερε το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση αθλητών και θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, υπογραμμίζοντας την άνευ προηγουμένου δαπάνη 1,2 δισ. δολαρίων, την ανάπτυξη προσωπικού ασφαλείας 70.000 ανδρών, τη διεθνή συνεργασία και τη νατοϊκή συνδρομή, που καθιστούν την Ελλάδα τον ασφαλέστερο τόπο σε έναν αβέβαιο κόσμο. Τόνισε, επίσης, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβολίζουν το σύστημα αξιών που πρέπει να στηρίξει η διεθνής κοινότητα. Αναφερόμενη στα θέματα Ολυμπιακής προετοιμασίας, η κα. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε ότι τα έργα και οι εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν εγκαίρως και θα παραδοθούν προς έλεγχο από τις αρχές ασφαλείας και μάλιστα στον προβλεπόμενο χρόνο πριν την έναρξη των Αγώνων για τη δοκιμή όλων των συστημάτων. Σε ότι αφορά στο κόστος και τις οικονομικές επιπτώσεις των Αγώνων, η δήμαρχος Αθηναίων, αφού μετέφερε τη βάσιμη αισιοδοξία της για την εκπλήρωση του στόχου πώλησης του 75% των εισιτηρίων, τόνισε ότι το μεγάλο όφελος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η εντυπωσιακή βελτίωση των υποδομών της Αθήνας, η οποία μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά, κατέστη ελκυστικός τόπος τουριστών και επενδυτών και ομορφότερη από κάθε άλλη φορά είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της στη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού πνεύματος.

    [05] Αθλητισμός

    Σοβαρές καταγγελίες της ΠΑΕ Ηρακλής Πρωτάθλημα νευρικού κλονισμού

    5/6/2004 4:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σάλο έχουν δημιουργήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου οι καταγγελίες της ΠΑΕ Ηρακλή, ότι στον αγώνα με τον Ακράτητο στα Άνω Λιόσια, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε με 3-0 και στην ουσία έχασε το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA, οι παίκτες είχαν πιει πριν τον αγώνα νερό από μπουκάλια που υπήρχαν στα αποδυτήρια και περιείχαν την αντιψυχωτική ουσία αλοπεριδόλη. Η σοβαρή αυτή αποκάλυψη, βασίζεται στα αποτελέσματα λεπτομερούς εξέτασης από τον Ειδικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, που θα γνωστοποιήσει όμως επίσημα τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Η ΠΑΕ Ακράτητος, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη με το γεγονός κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, ενώ η ΕΠΑΕ με δήλωση του προέδρου της Θανάση Κανελλόπουλου δήλωσε ότι το θέμα δεν αφορά.

    Φάρμακο για σχιζοφρενείς

    Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο σύλλογο των "πράσινων" είναι οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΑΕ Ακράτητος, Χρήστου Καμπόλη, που μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης υποστήριξε: "Δεν δώσαμε εμείς νερό στον Ηρακλή. Έφεραν δικά τους και βρήκαν σε μία γωνία στα αποδυτήρια κάποια μπουκάλια και τα παρέδωσαν σε έναν αστυνομικό. Κανείς δεν πήρε νερά από την ΠΑΕ Ακράτητος. Κάποιοι μας πολεμάνε".

    Από τη μεριά του ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Αλέξης Αδαμίδης τόνισε ότι το θέμα δε θα σταματήσει εδώ: "Περιμέναμε να βγει καθαρό το δείγμα, αλλά τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα και πλέον θα ακολουθήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα και θα το κυνηγήσουμε. Πλέον τα αποτελέσματα θα πάνε στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες και οι απαραίτητες έρευνες".

    Στον συγκεκριμένο αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή είχαν διαμαρτυρηθεί, πως κατά την διάρκειά του παρουσίασαν σημάδια υπνηλίας.

    Οι συνοδοί της ομάδας, μετά από εξέταση των μπουκαλιών του νερού που όπως ισχυρίζονται τα βρήκαν μέσα στα αποδυτήρια, διαπίστωσαν ότι αν και σφραγισμένα έφεραν σημάδια από τρύπημα βελόνας.

    Αμέσως τα παρέδωσαν στην αστυνομία και στον ΕΦΕΤ, προς εξέταση και υπέβαλλαν μήνυση κατά αγνώστων, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι διοικούντες του "Γηραιού", προσανατολίζονται στο να υποβάλει νέα μήνυση, αυτή τη φορά σε συγκεκριμένα άτομα της "πράσινης" διοίκησης.

    Αν οι πληροφορίες που διαθέτει στα χέρια της η ΠΑΕ Ηρακλής όντως ισχύουν τότε ο αθλητικός δικαστής μπορεί να εκδώσει προδικαστική απόφαση, περιμένοντας το τι θα αποφανθούν τα ποινικά δικαστήρια, ενώ έχει ακόμα τη δυνατότητα να δηλώσει αναρμόδιος. Μιλώντας πάντα υποθετικά αν η υπόθεση φθάσει σε εκδίκαση και αποδειχτεί δόλος από την πλευρά του Ακράτητου, η ομάδα των Άνω Λιοσίων θα τιμωρηθεί για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και η τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί μπορεί να είναι από αποκλεισμό μερικών ημερολογιακών ημερών μέχρι και ενός έτους, και θα ισχύσει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, τη νέα σεζόν.

    Πληροφοριακά, η συγκεκριμένη ουσία, χορηγείται μόνο με συνταγή νευρολόγου ψυχίατρου σε ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα σχιζοφρενικής ψύχωσης και γενικά σε όσους αντιμετωπίζουν, ψυχικά νοσήματα ή ψυχικές ασθένειες και είναι κατασταλτικό φάρμακο του νευρικού συστήματος.

    [06] Εσωτερικά

    Υπέστη εκτεταμένη σηψαιμία Μεσαιωνικά βασανιστήρια σε ανήλικο κορίτσι

    5/6/2004 4:34:00 μμ

    Υπόθεση κακοποίησης ανήλικης από τους γονείς της αποκαλύφθηκε σήμερα από το Τμήμα Προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Γονείς με εμφανή ψυχικά προβλήματα που μένουν στα νότια προάστια έδεναν τους τελευταίους 4 μήνες με ιμάντες και κορδέλες τα στήθη της 11χρονης κόρης τους προκειμένου να μην αναπτυχθούν. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σήμερα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν εκτεταμένη σηψαιμία, καταστροφή των μαστών και άλλες κακώσεις. Η 11χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση και βρίσκετε εκτός κινδύνου, ενώ οι γονείς της συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [07] Διεθνή

    Θα συναντηθεί με τον Ζακ Σιράκ Στη Γαλλία ο Τζορτζ Μπους

    5/6/2004 5:17:00 μμ

    Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Ζακ Σιράκ, μία ημέρα πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία. Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Ρώμη, ο Αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι γρήγορα θα υιοθετηθεί μία απόφαση από τα Ηνωμένα Έθνη για τη μεταβίβαση της εξουσίας στο Ιράκ. Την ίδια αισιοδοξία εξέφρασε και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο ιταλικός στρατός που έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ θα παραμείνει εκεί "όσο θα είναι χρήσιμο για τη δημοκρατία". Ο Μπους προειδοποίησε ακόμη μία φορά για τους κινδύνους της τρομοκρατίας και για την αναγκαιότητα να παταχθεί και ζήτησε από τον ιταλικό λαό "να καταλάβει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα τρομοκρατικό δίκτυο που θέλει να σκοτώνει". Τέλος ο Μπους ρωτήθηκε για την απουσία από την τελετή στη Νορμανδία του Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν προσκλήθηκε, σε αντίθεση με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Αντ αυτού, απάντησε ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι "ήταν προτιμότερο να δεχθεί σε ιταλικό έδαφος τον εκπρόσωπο του αμερικανικού λαού, παρά να πάρει μέρος σε μία εκδήλωση με άλλους 17 αρχηγούς κυβερνήσεων, στην οποία θα ήταν απλώς ένας από τους 17".

    [08] Διεθνή

    Ο μικρότερος εθελοντής είναι 7 χρονών Χιλιάδες Ιρανοί υποψήφιοι καμικάζι

    5/6/2004 6:41:00 μμ

    Δύο χιλιάδες Ιρανοί έχουν δηλώσει εθελοντές για να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και το Ισραήλ, γράφει η εφημερίδα Σαργκ, επικαλούμενη τον υπεύθυνο ιρανικής ομάδας που έχει την πρωτοβουλία για τη στρατολόγηση εθελοντών. "Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 2.000 άτομα. Το 25% είναι κάτω των 18 ετών, 55% μεταξύ 18 και 40 ετών και το υπόλοιπο μεταξύ 40 και 80", λέει ο εκπρόσωπος της "Επιτροπής για τη μνήμη των μαρτύρων του παγκόσμιου ισλαμικού κινήματος", Μοχαμάντ Σαμαντί. "Ο μικρότερος είναι ένα παιδί επτά ετών που έχει εγγραφεί με την οικογένειά του". Ο Σαμαντί δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι "σκοπός είναι να δείξουμε στους φίλους μας στο Ιράκ και σε όλους τους άλλους μουσουλμάνους ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας για να υπερασπίσουμε την τιμή μας και την τιμή του Ισλάμ".

    [09] Αθλητισμός

    O Μαντζουράκης ανέλαβε την Ξάνθη

    5/6/2004 7:17:00 μμ

    Ο Γιάννης Ματζουράκης θα είναι ο νέος προπονητής της Skoda Ξάνθης, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από την ΠΑΕ. Ο Έλληνας τεχνικός θα πάρει τη θέση του Νίκου Καραγεωργίου που παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία ακριτικής ομάδας την Παρασκευή λόγο έλλειψης επικοινωνίας με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο. Ο "Ρουμάνος" αναλαμβάνει για δεύτερη φορά καθήκοντα πρώτου προπονητή στην Ξάνθη. Βοηθός και γυμναστής της επαγγελματικής ομάδας θα είναι ο Γιάννης Ισπυρλίδης, ενώ ο Αλέκος Μαλαδένης παραμένει γυμναστής των τερματοφυλάκων. Τέλος στη θέση του ως υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής, παραμένει και ο Βερντιάνο Μαρτσέλο.

    [10] Αθλητισμός

    Υπέγραψε ο Μαρκαριάν στον Ηρακλή

    5/6/2004 7:28:00 μμ

    Την βελτίωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα για να πρωταγωνιστήσει στη νέα αγωνιστική περίοδο έθεσε ως στόχο, στις πρώτες δηλώσεις ως νέος τεχνικός του Ηρακλή ο Σέρτζιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός που έφτασε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+2 έτη με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από την πλευρά του Ηρακλή, ενώ στη συνέχεια μετέβη το απόγευμα στο γήπεδο του Μακεδονικού όπου ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σπανουδάκης τον παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

    "Θα κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο"

    Αφού συνομίλησε για λίγο με τους παίκτες παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της σεζόν και στη συνέχεια έκανε την πρώτη του δήλωση:

    "Όλος ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας και η κάθε μέρα, η κάθε ώρα, το κάθε λεπτό θα είναι στην κατεύθυνση να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε την ομάδα. Στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής δεν έκανε φέτος καλή παρουσία και θα πρέπει στο νέο πρωτάθλημα να βελτιωθούμε σε κάθε επίπεδο. Ευχαριστώ την διοίκηση του Ηρακλή που μου δίνει την ευκαιρία να ξαναεργαστώ στην Ελλάδα, γνωρίζω αρκετά από τα προβλήματα και θέματα της ομάδας, αλλά σαφώς θα πρέπει να ενημερωθώ σε βάθος. Αυτό θα κάνω τις επόμενες μέρες. Για τον κόσμο του Ηρακλή θα κάνουμε το καλύτερο. Ξέρουμε ό,τι έχουμε μεγάλη ευθύνη και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε να δώσουμε. Ξέρουμε πως δεν είναι τίποτα εύκολο και το πρωτάθλημα που θα αρχίσει θα είναι πολύ δύσκολο. Θέλω όμως να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 June 2004 - 16:51:59 UTC