Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κοιτάζοντας τη μπογιά να στεγνώνει"...
  • [02] Συνελήφθησαν επτά από τους απαγωγείς Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στη

    [01] Διάφορα

    "Κοιτάζοντας τη μπογιά να στεγνώνει"...

    29/5/2004 11:02:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μετά από αυτό μπορείτε να πείτε ότι τα έχετε ακούσει όλα: συνδρομητικό βρετανικό κανάλι προσφέρει στους θεατές τους το "υπέρτατο", όπως το χαρακτηρίζει, παιχνίδι ριάλιτι. Ο τίτλος αυτού: "Κοιτάζοντας τη μπογιά να στεγνώνει"... Θέμα του; Αυτό ακριβώς που διαβάσατε. Πρωταγωνιστές, ένας τοίχος, βούρτσες και φυσικά μπογιές! Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε 24ωρη βάση μια μεγάλη επιφάνεια και διάφορους τύπους μπογιάς να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να στεγνώνουν. Και φυσικά στο τέλος κάθε εβδομάδας θα μπορούν να ψηφίζουν για το ποια θα χάσει τη θέση της στον τοίχο. Λοιπόν εσείς τι θα διαλέγατε υδατοδιαλυτό, πλαστικό ή ριπολίνα, σαγρέ, σατινέ ή ματ;

    "Το πρώτο ριάλιτι που προσφέρει αυτά ακριβώς που υπόσχεται"

    Το κανάλι UKTV Style υπόσχεται ότι το εν λόγω σόου, που ξεκίνησε να μεταδίδεται την ίδια μέρα με την επάνοδο του διαβόητου "Big Brother," στα βρετανικά τηλεοπτικά δρώμενα, είναι εξίσου ενδιαφέρον με τα υπόλοιπα τηλεπαιχνίδια που παίζονται αυτήν την εποχή.

    "Αφού έτσι κι αλλιώς όλα τα ριάλιτι βρίθουν από βαρετές σαχλαμάρες, εμείς σκεφτήκαμε να πάμε ένα βήμα μακρύτερα" δήλωσε με ειλικρίνεια ο Nick Thorogood, επικεφαλής του καναλιού. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το "Κοιτάζοντας τη μπογιά να στεγνώνει" μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέρον με τα υπόλοιπα σόου, πρόσθεσε.

    Μέχρι στιγμής την αγάπη του κοινού έχει συγκεντρώσει μια ζωηρή κόκκινη μπογιά, η οποία έχει την ιδιότητα να στεγνώνει μέσα σε τρεις ώρες. Μην ανησυχείτε όμως οι παραγωγοί υπόσχονται συχνές επιστρώσεις, ώστε όλοι οι "φαν" να έχουν τη δυνατότητα να τη δουν να στεγνώνει σε απευθείας μετάδοση.

    Να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι θα εξελιχθεί και θα λήξει όπως κάθε ριάλιτι που σέβεται τον αυτό του, δηλαδή με ανάδειξη του μεγάλου νικητή, όπως τον ψήφισε το τηλεοπτικό έθνος και με πανηγυρικό γκρέμισμα του τοίχου.

    Σχετικά Links:

    uktv style

    [02] Διεθνή

    Συνελήφθησαν επτά από τους απαγωγείς Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στη Χομπάρ

    30/5/2004 10:08:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων που κρατούνταν για πάνω από 15 ώρες αιχμάλωτοι ενόπλων, σε κτιριακό συγκρότημα της πόλης Χομπάρ, έληξε το θρίλερ που συγκλονίζει από χθες το πρωί τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ορισμένοι από τους συνολικά 50 ομήρους, όπως και δύο από τους ισλαμιστές απαγωγείς έχουν σκοτωθεί, ενώ συνελήφθη ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας και άλλοι έξι ένοπλοι. Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των αλλεπάλληλων επιδρομών που πραγματοποίησαν χθες οι εξτρεμιστές σε γραφεία μεγάλων δυτικών πετρελαϊκών εταιριών και κτήρια, όπου διέμεναν υπάλληλοι, στην πλειοψηφία τους Δυτικοί, προτού τελικά οχυρωθούν σε ένα από αυτά, είναι 16 νεκροί μεταξύ αυτών έξι αλλοδαποί πολίτες και ένα 10χρονο παιδί από την Αίγυπτο. Την ευθύνη για την επίθεση, ανέλαβε οργάνωση που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    Το χρονικό της αγωνίας

    Από χθες το μεσημέρι το 6όροφο πολυτελές κτήριο "Όαση", στο οποίο είχαν οχυρωθεί οι ένοπλοι απαγωγείς κρατώντας ομήρους 50 ενοίκους, βρισκόταν σε κλοιό πολιορκίας από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας. Οι τρομοκράτες ήταν βαριά οπλισμένοι με πολυβόλα και χειροβομβίδες και κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σποραδικές ανταλλαγές πυρών. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο, όμως ματαίωσαν την επιχείρησή τους όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

    Νωρίς το πρωί μόλις η άμυνα τους άρχισε να χαλαρώνει δύο ελικόπτερα Σινούκ προσγειώθηκαν στην ταράτσα του κτηρίου, αποβιβάζοντας 40 κομάντος, οι οποίοι εισέβαλαν στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, εκεί όπου βρίσκονταν απαγωγείς και όμηροι. Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και μία έκρηξη, καθώς οι δράστες συγκρούονταν με τις ειδικές δυνάμεις. Μετά από περίπου δέκα λεπτά, όμως, τα πυρά έγιναν σποραδικά και στη συνέχεια σταμάτησαν εντελώς. Κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν δύο ισλαμιστές. Τελικά οι απαγωγείς αφοπλίστηκαν και έγιναν επτά συλλήψεις.

    Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τα διεθνή ΜΜΕ πιθανόν να υπάρχουν θύματα και μεταξύ των ομήρων, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές πόσοι είναι και αν σκοτώθηκαν από τους απαγωγείς τους ή κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης τους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επτά από τους ομήρους, μάλλον Αμερικανοί, έχουν απομακρυνθεί ήδη από το κτήριο, ενώ οι άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του. Σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Στους ομήρους περιλαμβάνονται πολλοί Δυτικοί, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί, Ιταλοί και Ολλανδοί. Επίσης κρατούνται και Άραβες χριστιανοί. Ένας υπάλληλος του κτιριακού συγκροτήματος είπε ότι οι ένοπλοι ζήτησαν να πληροφορηθούν τη θρησκεία των ομήρων και στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους τους μουσουλμάνους.

    Τα θύματα που άφησαν χθες στο φονικό πέρασμα τους οι ένοπλοι είναι ένας Αμερικανός, ένας Βρετανός, δύο Φιλιππινέζοι, ένας Ινδός, ένας Πακιστανός, ένα παιδί από την Αίγυπτο, δύο Σαουδάραβες πολίτες και επτά αστυνομικοί. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ένοπλοι έδεσαν το πτώμα του Βρετανού -ο οποίος εργαζόταν μαζί άλλα δύο από τα θύματα για λογαριασμό της πετρελαϊκής εταιρείας Apicorp- σε ένα αυτοκίνητο και το έσυραν στους δρόμους προτού το πετάξουν από μια γέφυρα.

    Την ευθύνη για αυτήν την τρίτη επίθεση, που σημειώνεται μέσα σε ένα μήνα εναντίον ξένων κατοίκων της χώρας, ανέλαβε η οργάνωση "Ταξιαρχίες του Αλ Κουντς" που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μακελειό στη Σαουδική Αραβία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 May 2004 - 8:50:45 UTC