Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ο.Ε της Αυστραλίας στηρίζει τους Αγώνες
  • [02] Νέες χαμηλές τιμές από την OTEnet
  • [03] Θετικό το κλίμα για τους Ολυμπιακούς
  • [04] Ομιλία στο Ζάππειο "Με γνώμονα τον άνθρωπο"
  • [05] Σον Εισαγγελέα τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες Συλλήψεις για παιδική
  • [06] Με οικολογικό προσανατολισμό Αυτό το καλοκαίρι "γιορτάζει" η Γη
  • [07] Πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Το φθινόπωρο ο αναπτυξιακός
  • [08] Επίθεση Παπαρήγα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [09] Χιλιάδες οι νεκροί κι εκατοντάδες οι αγνοούμενοι Βιβλική καταστροφή
  • [10] Συζητήσεις Ραγκουέλ με Ιωνικό
  • [11] 370 άνδρες θα σταλούν στη χώρα Βρετανικές ενισχύσεις στο Ιράκ
  • [12] Χώρισαν οι δρόμοι Φοιρού-ΟΦΗ
  • [13] Σε αναμονή ο Αναστόπουλος
  • [14] Στο υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή Νέο σχέδιο Σαρόν για τη Γάζα
  • [15] Αύριο συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Οι "τηλεμαχίες" στο επίκεντρο
  • [16] Αύριο συνεδριάζει η Ιεραρχία Εν αναμονή εξελίξεων για το εκκλησιαστικό
  • [17] ΑΕΚ: Αύξηση και γήπεδο στο επίκεντρο
  • [18] Ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης Αλλάζει η Αθήνα

    [01] Αθήνα 2004

    Η Ο.Ε της Αυστραλίας στηρίζει τους Αγώνες

    27/5/2004 12:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την υποστήριξη της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής (AOC), στους αγώνες της Αθήνας, εξέφρασε με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της επιτροπής, Μάικ Τάνκρεντ. Συγκεκριμένα ο κ. Τάνκρεντ, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην πόλη του Σίδνεϊ, με σκοπό να παρουσιαστεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου, ανέφερε: " Δεν είναι αλήθεια ότι εμείς ως Αυστραλοί θέλουμε να δείξουμε ότι το Σίδνεϊ διοργάνωσε καλύτερους αγώνες από την Αθήνα. Θέλουμε να πετύχει η Αθήνα και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχει. Κάποιες δηλώσεις που έγιναν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την ασφάλεια των αθλητών μας και σε καμιά περίπτωση δεν στρεφόταν κατά της Αθήνας". Στην συνέχεια τόνισε, ότι δυστυχώς για την Ελλάδα, διοργανώνει τους αγώνες μετά τις τρομοκρατικές εκδηλώσεις, με συνέπεια να υπάρχει φόβος. Ενώ για την ταξιδιωτική οδηγία ανέφερε, ότι δεν είναι κάτι σοβαρό λέγοντας επί λέξει, ότι πρόκειται για "τρυφερή υπενθύμιση" και τέτοιες οδηγίες υπάρχουν και για πολλές άλλες χώρες. Κλείνοντας τόνισε το ενδιαφέρον που υπάρχει στην Αυστραλία, για την υποδοχή της φλόγας, κάτι που φαίνεται από την προβολή που δίνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η φλόγα θα επισκεφθεί το Σίδνεϊ στις 4 Ιουνίου και τη Μελβούρνη στις 5 Ιουνίου. Στη Μελβούρνη σήμερα ο δήμαρχος της πόλης κ. Τζον Σο μαζί με τον πρώην πρόεδρο της πολιτειακής βουλής, Αλέκο Ανδριανόπουλο, επισκέφτηκαν την «ελληνική γωνιά» στο κέντρο της πόλης και παρουσίασαν το πρόγραμμα της Φλόγας στη Βικτόρια. Όπως τόνισε ο κ. Σο η Μελβούρνη, που είναι και "αδελφή "πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνόφωνες πόλεις του κόσμου και εκατοντάδες χιλιάδες λαού θα επιφυλάξουν θερμή υποδοχή στη Φλόγα ενώ θα γίνουν και πολυάριθμες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προς τιμήν της.

    [02] Τεχνολογία

    Νέες χαμηλές τιμές από την OTEnet

    27/5/2004 1:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Εφημερίδα "Εθνος"

    Ενώ η τιμή του πετρελαίου έχει πάρει την ανιούσα, οι τιμές του internet αρχίζουν να κατεβαίνουν εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Έλληνες χρήστες. Πρώτη διδάξασα η OTEnet, η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της, δήλωσε, ότι πρόκειται να μειώσει όλους τους τύπους συνδέσεων (PSTN, ISDN και OnDSL) από 18% μέχρι 45%. Παράλληλα, θα παρέχει ειδικά προνόμια για τις συνδέσεις ISDN Αορίστου χρόνου. Σκοπός της νέας πολιτικής της εταιρίας είναι να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για ποιοτικές υπηρεσίες σε ακόμα πιο προσιτές τιμές, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και διείσδυση του γρήγορου Internet στην Ελλάδα.

    Τα ανανεωμένα τιμολόγια

    Έτσι, από εδώ και μπρος όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν την απλή σύνδεση της OTEnet (PSTN) θα καταβάλλουν 42 ευρώ για τρεις μήνες (αντί για 48,42). Όσοι προτιμούν την εξάμηνη σύνδεση θα πρέπει να πληρώσουν 78 ευρώ, αντί για 93,24, για την ετήσια 144 αντί για 175,56 και για τη διετή 240 ευρώ έναντι των 290,40. Η αορίστου χρόνου παραμένει ως έχει, με 13,20 ευρώ ανά μήνα.

    Για τους λάτρεις της γραμμής ISDN τα νέα τιμολόγια έχουν ως εξής: για την Fast Gate Basic (ISDN 64K) η τρίμηνη σύνδεση από 74,82 ευρώ έχει κατέβει στα 51, η εξάμηνη από 142,14 στα 94,80, η ετήσια στα 177,60 από 263,40, η διετής στα 300 ευρώ αντί για 407,76, ενώ η αορίστου χρόνου μειώθηκε κατά 6,89 ευρώ και πλέον κοστίζει 16,8 ευρώ το μήνα.

    Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώνονται στην Fast Gate Basic, με γραμμή ISDN 128Κ . έτσι λοιπόν, η τρίμηνη σύνδεση κοστολογείται στα 66 ευρώ, από 132,06, η εξάμηνη κοστίζει 124,80 αντί για 250,86, η ετήσια 237,60 από 464, 76. Παράλληλα η διετής ανέρχεται στα 427, 2 ευρώ από 583,92, ενώ η αορίστου χρόνου μειώνεται κατά 20,01 ευρώ και πλέον κοστίζει 21,8 ευρώ το μήνα.

    Για τη γραμμή OnDSL HOME 384 , μία τρίμηνη σύνδεση κοστίζει πλέον 90,75 ευρώ από 105, μία εξάμηνη 169,5 από 199, η ετήσια 315 αντί για 377 και η αορίστου χρόνου κοστολογείται με 30,25 ευρώ ανά μήνα, αντί για 35 ευρώ, που κόστιζε μέχρι χθες.

    Αν κάποιος επιθυμεί τη σύνδεση OnDSL HOME 512 , θα πρέπει να καταβάλλει 147,75 ευρώ για τρεις μήνες, αντί για 165 και 49,25 ευρώ ανά μήνα, για την αορίστου χρόνου, από 55.

    Η OnDSL HOME 1024 κοστίζει πλέον 255,75 ευρώ αντί γα 330, για τρίμηνη χρήση, ενώ η μηνιαία συνδρομή για την αορίστου χρόνου αγγίζει τα 85,25 ευρώ από 110.

    Επίσης, η εταιρία παρέχει ένα "μπόνους" στους νέους συνδρομητές αορίστου χρόνου στις γραμμές ISDN 64 K και 128 K, δίνοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης στο γρήγορο Internet με ταχύτητα 384 (ADSL), με συγκεκριμένο όγκο διακίνησης δεδομένων έως 1000ΜΒ το μήνα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Οι παλιοί συνδρομητές αορίστου χρόνου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ADSL 384, με όγκο διακίνησης δεδομένων μέχρι 3.000 ΜΒ ανά μήνα.

    Ακολουθούν και άλλοι

    Όμως, η OTEnet δεν ήταν η μόνη, που προχώρησε σε μειώσεις τιμών. Η ACN έκανε ένα "δωράκι" στους πελάτες της, προσφέροντάς τους τριπλάσιο χρόνο σύνδεσης στο Internet , με την κάρτα προπληρωμένου χρόνου Netcarta . Οπότε, από τις 31 Αυγούστου, οπότε και θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο τιμολόγιο, η κάρτα των οκτώ ευρώ "κρατά" 30 ώρες, των 15 ευρώ, 60 και των 28 ευρώ, 120 ώρες.

    Επίσης, η Vivodi Telecom, σε συνεργασία με την Rainbow, με στόχο την προώθηση του γρήγορου Internet (DSLnet) στους ιδιοκτήτες Macintosh, από την 1η Ιουνίου και έπειτα θα παρέχουν δωρεάν την κάμερα iSight της Apple, με κάθε νέα συνδρομή.

    [03] Αθήνα 2004

    Θετικό το κλίμα για τους Ολυμπιακούς

    27/5/2004 1:14:00 μμ

    Την ικανοποίησή τους για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες, εξέφρασαν με δηλώσεις τους, οι υπεύθυνοι Ασφάλειας των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, μετά την τριήμερη ενημέρωση που είχαν στην έδρα της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004. Οι εκπρόσωποι των ισχυρών κρατών, έκαναν τις δηλώσεις σε μεγάλα διεθνή πρακτορεία, με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστές σε εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη.

    Μπιούντφορντ: "Όλοι εργάζονται σκληρά"

    Ο Αμερικανός Λάρι Μπιούντφορντ, που είναι Υπεύθυνος Ασφάλειας της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων τόνισε: " Όλοι εργάζονται πολύ σκληρά, πρόκειται να διοργανώσουν τους ασφαλέστερους δυνατούς Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Μάιερς: "Οι Έλληνες προσπαθούν πολύ"

    Τα καλύτερα λόγια, είπε και ο Υπεύθυνος Ασφάλειας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, Μπόμπ Μάιερς. Λόγια που είναι ακόμα πιο σημαντικά την στιγμή που προέρχονται από έναν άνθρωπου, του οποίου η χώρα (Αυστραλία), έχει επιτεθεί, τις περισσότερες φορές άδικα στο Αθήνα 2004. Ο κ. Μάιερς ανέφερε: " Διαπίστωσα ότι οι Έλληνες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διεξαγάγουν ασφαλείς Αγώνες". Με την τοποθέτηση αυτή, φαίνεται με το καλύτερο τρόπο, ότι όλος ο "πόλεμος" που γίνεται από την χώρα των "καγκουρό" στην Ελλάδα, γίνεται για εσωτερικούς ψηφοθηρικούς σκοπούς και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    Σαμπίν: "Πολύ δύσκολα να γίνει καλύτερο"

    Θετικά ήταν τα μηνύματα και από την Γαλλία δια στόματος του Ζαν Κλόντ Σαμπίν, που είναι εκπρόσωπος του Υπουργείου Νέας Γενιάς και Αθλητισμού. Ο κ. Σαμπίν, έκανε ειδική μνεία στην ενημέρωση του Αθήνα 2004, τονίζοντας τα εξής: "Μας έκαναν μια λεπτομερέστατη, σοβαρότατη και απολύτως ικανοποιητική παρουσίαση. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι καλύτερο". Ενώ και κάποιος που συμμετείχε στην σύσκεψη, αλλά δεν ήθελε να δημοσιευτεί το όνομά του ανέφερε: "Επί τρεις ημέρες οι Έλληνες υπεύθυνοι, αφ ενός κέρδισαν την εμπιστοσύνη των εκπροσώπων των 202 Ολυμπιακών Επιτροπών και των χορηγών, εφ ετέρου καθησύχασαν τις ανησυχίες των ειδικών".

    [04] Ευρωεκλογές

    Ομιλία στο Ζάππειο "Με γνώμονα τον άνθρωπο"

    27/5/2004 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/5/2004 6:02:02 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Τη διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές παρουσίασετο μεσημέρι στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός. "Κεντρικός γνώμονας της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος" τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε "επιδιώκουμε μ ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα της σύγκλιση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση". Μέσα στους στόχους για την επίτευξη αυτού του σκοπού έθεσε την καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας, την αξιοποίηση των πόρων του τρίτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στις νέες δυναμικές της ΕΕ και τόνισε, ότι η αυτή είναι σήμερα η βάση για την πραγματοποίηση του νέου ελληνικού οράματος.

    Η κόντρα με την αντιπολίτευση

    Ο κ Καραμανλής επεσήμανε, ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, πόροι, ενώ υπογράμμισε, ότι οι επιδόσεις απορρόφησης κονδυλιών δεν είναι ικανοποιητικές. "Είμαστε στο τέλος των 15 για το κατακεφαλήν εισόδημα", επεσήμανε λέγοντας, ότι τώρα γνώμονας της πολιτικής της κυβέρνησης είναι ο άνθρωπος και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

    Μάλιστα άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι χάθηκε χρόνος και τεράστιοι κοινοτικοί πόροι. Μίλησε για αποθαρρυντική απορρόφηση πόρων από το ΓΚΠΣ (22,5%) ενώ είπε ότι από το ΒΚΠΣ χάθηκαν οριστικά 550 εκατομμύρια ευρώ.

    Είπε ακόμη ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων δεν έγινε με διαφάνεια και ορθολογισμό, έκανε λόγο για κακοτεχνίες στα δημόσια έργα και πικρές εμπειρίες από τις παραβιάσεις των κοινοτικών κανόνων και σημείωσε πως η χώρα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με πολλά από τα κράτη που μόλις τώρα εντάχθηκαν.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, επισημαίνοντας, ότι μέσα από τη μεγαλύτερη παράταξη στην ΕΕ, η παράταξη μας έχει τη δυνατότητα να προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα. Επεσήμανε, ότι το ΕΛΚ προωθεί μια κοινωνική οικονομία της αγοράς, προσθέτοντας, ότι οι λαοί τρων κρατών μελών επιβραβεύουν την πολιτική του.

    Ακόμη χαρακτήρισε, ως βήμα σταθμό το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, τονίζοντας, ότι η ΕΕ διεκδικεί ρόλο στα δρώμενα της περιοχής αλλά και στο παγκόσμιο σκηνικό. Στάθηκε,δε, στη σημασία της πρόσφατης διεύρυνσης της ΕΕ, τονίζοντας, ότι αποτελεί πλεονέκτημα και έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας λόγω της Κύπρου.

    "Με την τελευταία διεύρυνση η ΕΕ απλώνεται στα σύνορα της ηπείρου μας. Για μας τους Έλληνες έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της Κύπρου", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Οι άξονές μας

    Ο κ Καραμανλής ανέδειξε κατά την ομιλία του τους 11 προτεραιότητες που έχουν ως στόχο - όπως τόνισε - να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τους Έλληνες πολίτες.

    Αξιοποίηση των πόρων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου και η εξασφάλιση πόρων από το Δ΄ΚΠΣ Δημιουργία ενός ελκυστικού αγροτικού τομέα. Καταπολέμηση της ανεργίας, πρώτη προτεραιότητα. έμφαση στην καινοτομία και την έρευνα. Ασφάλεια των πολιτών Άμεση εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Έμφαση στην ασφάλεια της ποιότητας των τροφίμων Δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομία σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη των πολιτών (αμφίδρομη σχέση του πολιτη με τα όργανα της ΕΕ) Ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής. Η ΕΕ να γίνει μοχλός για την επίλυση του κυπριακού και τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προωθούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος.

    Ανάμεσα στις θέσεις που παρουσίασε για την Ενωμένη Ευρώπη ο πρωθυπουργός μίλησε για μια Ευρώπη που οικοδομείται με βάση τις αρχές και τις αξίες της Δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της αλληλεγγύης και του χριστιανικού ανθρωπισμού.

    [05] Εσωτερικά

    Σον Εισαγγελέα τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία και διακίνηση μέσω Ίντερνετ

    27/5/2004 5:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/5/2004 5:54:41 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων άσκησε ο Εισαγγελέας σε τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες, που φέρεται ότι διακινούσαν παιδικό πορνογραφικό υλικό μέσω του διαδικτύου. Τους έξι κατηγορούμενους συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, καθώς από έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, διακινούσαν στο Ίντερνετ υλικό παιδικής πορνογραφίας και σαδομαζοχιστικού περιεχομένου, στο οποίο απεικόνιζαν βασανισμούς νεαρών ατόμων προβάλλοντας σεξουαλική διαστροφή, ενώ δημοσίευαν αγγελίες για ερωτική συνεύρεση ατόμων, ζητώντας παράλληλα για φωτογράφηση μοντέλα κάθε ηλικίας, που αλίευαν μέσω διαδικτύου έναντι αμοιβής. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και μετά από έρευνες εντοπίστηκαν οι δράστες.

    Συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα

    Οι διώξεις, που τους ασκήθηκαν αφορούν τις κατηγορίες: κατ επάγγελμα και από κερδοσκοπία διευκόλυνση και ασέλγειας με ανήλικο κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της πορνογραφίας ανηλίκων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με άσκηση σωματικής βίας, της μαστροπείας, της σωματεμπορίας κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση, τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της παράβασης του νόμου περί ασέμνων, της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών, της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, της παράνομης κατοχής όπλων και της υπεξαίρεσης κινητού μνημείου.

    Οι αστυνομικοί αφού εξασφάλισαν τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα των δραστών, που ενεργούσαν σαν ένα και το αυτό πρόσωπο, αφού ήταν σε όλους γνωστοί οι κωδικοί πρόσβασης, που απαιτούνται για τη συντήρηση των ιστοσελίδων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο βιντεοκάμερες, 8 φωτογραφικές μηχανές, 16 βιβλιάρια καταθέσεων, 11 πιστωτικές κάρτες, ικανός αριθμός εξαρτημάτων σαδομαζοχισμού, καθώς και πλήθος φωτογραφιών πορνογραφικού περιεχομένου, που αναπαρήγαγαν οι ίδιοι και διακινούσαν στο Ίντερνετ.

    Επίσης αποθήκευαν σε CD φωτογραφικό υλικό, το οποίο ακολούθως διέθεταν στην αγορά, ενώ στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Φεβρουαρίου του έτους 2004 φωτογράφιζαν σε σπίτι στην Αθήνα ανήλικη σε διάφορες πόζες ερωτικού σαδομαζοχιστικού περιεχομένου, δίνοντας ως αμοιβή για κάθε φωτογράφηση 50 ευρώ. Αναζητήθηκε η ανήλικη και επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ από το κατασχεθέν υλικό προέκυψε ότι, παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και σε άλλα αγνώστων στοιχείων νεαρά άτομα, που αλίευαν μέσω Ίντερνετ.

    Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, τα μέλη του κυκλώματος παρέσυραν ανήλικα αγόρια και κορίτσια στο σπίτι της Ευαγγελίας Φύτρου, στην οδό Αναξαγόρα 24 στην Ηλιούπολη, όπου τα φωτογράφιζαν σε στάσεις σεξουαλικής διαστροφής και δεμένα με σχοινιά. Η έρευνα από την αστυνομία συνεχίζεται για να διαπιστωθεί πόσα και ποια παιδιά έχουν συμμετάσχει στις φωτογραφήσεις, που έκαναν οι δράστες, καθώς επίσης αν συνδέεται η δράση του καθηγητή με το σχολείο, στο οποίο διδάσκει. Όλοι οι ανήλικοι και ενήλικες, που συμμετείχαν στα όργια, τα οποία στη συνέχεια διακινούταν μέσω Ίντερνετ και σε συνδρομητές της ιστοσελίδας είναι Έλληνες.

    [06] Πολιτισμός

    Με οικολογικό προσανατολισμό Αυτό το καλοκαίρι "γιορτάζει" η Γη

    27/5/2004 3:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στο όρος Άσκιο, στη Βλάστη Κοζάνης και στο πλατανόδασος του Ρυμνίου, στην Αιανή, θα αναβιώσουν από τις 8-11 Ιουνίου και 5 - 8 Αυγούστου αντίστοιχα οι "Γιορτές της Γης", που για τέταρτη συνεχή χρονιά φιλοδοξούν να "τραβήξουν" τα βλέμματα όλων, όσων αναζητούν κάτι διαφορετικό. Πιστές στον οικολογικό προσανατολισμό τους, διοργανώνονται και φέτος από την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Οι "Γιορτές της Γης" επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για το "ξαναζωντάνεμα" της υπαίθρου, αναδεικνύοντας πανέμορφες άγνωστες γωνιές της χώρας μας.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

    Η πρώτη "φάση" των εκδηλώσεων (Earth Festival, Μountain edition) θα λάβει χώρα στις 8 - 11 Ιουλίου, στο φιλόξενο ορεινό τοπίο της Κοινότητας Βλάστης Κοζάνης, στο όρος Άσκιο (Σινιάτσικο), σε υψόμετρο 1.240 μέτρων. Εκεί όπου γεννήθηκαν, καθιερώθηκαν και αγκαλιάστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από τον τοπικό πληθυσμό. Το πολυσυλλεκτικό και ποικιλόχρωμο συναυλιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει: - έντεχνους τραγουδοποιούς, όπως τον Παντελή Θαλασσινό να σμίγει με το Τρίφωνο, ένα νέο group αλλά με τρεις παλιούς και γνωστούς τραγουδιστές, τον Νίκο Κουρουπάκη, τον Δημήτρη Υφαντή και την Ερωφίλη, - αυθεντικούς λαϊκούς τραγουδιστές, όπως τη Μαριώ, μια από τις τελευταίες γνήσιες προσωπικότητες του ρεμπέτικου, - μελωδικό ελληνικό ροκ από τις Δυτικές Συνοικίες, - λάτιν ρυθμούς από τους Aroma Carimbe με τον Williams Cumberbache από τη Βενεζουέλα στα κρουστά, - αφρικάνικους ρυθμούς από τα Κρουστά της Τάκη, - ηλεκτρονικούς ήχους από τους FFC, το πρώτο ελληνικό hip-hop συγκρότημα, - αλλά και παραδοσιακό γλέντι με δημοτικούς σκοπούς και dj party κάθε βράδυ.

    Από 5 - 8 Αυγούστου (Earth Festival, River edition) θα δροσίζονται στις όχθες του Αλιάκμονα, στο πλατανόδασος του Ρυμνίου, του Δήμου Αιανής, μίας από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Μακεδονίας.

    Το συναυλιακό πρόγραμμα κινείται στο ίδιο πολυσυλλεκτικό πλαίσιο και περιλαμβάνει: - γνώριμους κι αγαπημένους τραγουδοποιούς όπως ο Πάνος Κατσιμίχας με τον ιδιότυπο προσωπικό λόγο και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την Ανδριάνα Μπάμπαλη που ανανεώνει τον ήχο της μπάντας του με ένα σύνολο πνευστών, - ποιοτικό λαϊκό τραγούδι με δύο από τους καλύτερους τραγουδιστές, τον Μανόλη Λιδάκη και τον Δημήτρη Μπάση να ενώνουν τις δυνάμεις τους, - ηλεκτρικά ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία και δυνατά ηχητικά ξεσπάσματα που χαρακτηρίζουν τις συναυλίες των Όναρ, -την Μαρίνα Σκιαδαρέση με ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό "τρίο" να γλιστρά με άνεση από τη jazz στη rock, - ξέφρενους funk ρυθμούς και live πάρτι με τους NASA FUNK

    Να ενισχύσουν την οικολογική μας συνείδηση

    Οι "Γιορτές της Γης", όμως, δεν εξαντλούνται στην απλή διοργάνωση μίας σειράς συναυλιών. Περιλαμβάνουν ένα σύνολο πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων, που καλύπτει τον χρόνο, τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των επισκεπτών και επιπλέον αποτελούν μία πρόταση εναλλακτικών διακοπών, μία πρόταση πολιτιστική, μία πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μία πρόταση εναλλακτικής διατροφής, με στόχο τη λειτουργία μιας "οικολογικής πόλης".

    [07] Οικονομία

    Πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Το φθινόπωρο ο αναπτυξιακός νόμος

    27/5/2004 4:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Βαθιές τομές στο νέο αναπτυξιακό νόμο ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε την ανάγκη για συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αναπτυξιακού νόμου "απλού, κατανοητού και λειτουργικού". Επίσης, ο υπουργός επεσήμανε, ότι οι νέες ρυθμίζεις θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και να είναι συμβατές με τους κανονισμούς και το δίκαιο της Ε.Ε.

    Κίνητρα για δυναμική ανάπτυξη

    Στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου θα είναι η ενθάρρυνση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και των επενδύσεων, η τόνωση της απασχόλησης, η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

    Μάλιστα, ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τον αναπτυξιακό νόμο και τη φορολογική μεταρρύθμιση "μια από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται δυναμικά". Όπως αποφάσισε η Επιτροπή, οι κοινωνικοί φορείς θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 21 Ιουνίου. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις 29 Ιουνίου, ενώ έως τις 29 Ιουλίου αναμένεται να είναι έτοιμο το κείμενο των προτάσεων.

    [08] Ευρωεκλογές

    Επίθεση Παπαρήγα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    27/5/2004 4:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την κεντρική διακαναλική συνέντευξή της για τις ευρωεκλογές έδωσε το μεσημέρι στο Ζάππειο η γενική γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδας. Η κ Παπαρήγα επιτέθηκε ανοιχτά κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, ότι αποφεύγουν το διάλογο στα κρίσιμα θέματα. Επίσης κατυφέρθηκε εναντίον του Συνασπισμού, επειδή "συμμαχεί με την πολιτική των δυο μεγάλων κομμάτων", ενώ τον κατηγόρησε, ότι τρομοκρατεί τον κόσμο, καθώς συνεχώς τονίζει "ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Ευρώπη". Παράλληλα κάλεσε τους ψηφοφόρους να αλλάξουν με την ψήφο τους εκλογικούς συσχετισμούς στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα.

    [09] Διεθνή

    Χιλιάδες οι νεκροί κι εκατοντάδες οι αγνοούμενοι Βιβλική καταστροφή στην Καραϊβική

    27/5/2004 5:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Δραματική παραμένει η κατάσταση από τις μεγάλες πλημμύρες στην Καραιβική. Δυο χιλιάδες είναι οι νεκροί στην Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή, που επλήγησαν περισσότερο, ενώ τους εκατοντάδες φτάνουν οι αγνοούμενοι και στις δυο χώρες. Ωστόσο, ο υπάρχουν φόβοι, ότι θλιβερός κατάλογος των θυμάτων θα είναι πολύ μακρύτερος. Στις πληγείσες περιοχές έχουν σπεύσει πάντως, συνεργεία διάσωσης για να βοηθήσουν τους επιζώντες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν, ότι θα ενισχύσουν την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία με 50.000 δολάρια, στέλνοντας παράλληλα ειδικούς για να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής. Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2 εκ ευρώ θα αποστείλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οικονομική ενίσχυση 100 000 δολαρίων θα στείλει και η Ιαπωνία.

    Οι περιοχές που έζησαν τον εφιάλτη

    Στην περιοχή Ζιμανί, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Δομινικανής Δημοκρατίας τα νερά ποταμού, που υπερχείλισε παρέσυραν δεκάδες σπίτια, αλλά και τους κατοίκους τους, την ώρα που κοιμούνταν, αφού περισσότεροι αγνοούσαν νωρίτερη προειδοποίηση, των Αρχών, λόγω της περιορισμένης ραδιοφωνικής λήψης στο Ζιμανί.

    Ειδικά συνεργεία ανακαλύπτουν συνεχώς νεκρούς, πολλοί από τους οποίους είναι μετανάστες από την Αϊτή, ενώ τα πτώματα θάβονται σε μαζικούς τάφους, από το φόβο επιδημιών. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε τη σημερινή μέρα, ημέρα εθνικού πένθους.

    Στην Αιτή, η πόλη Μάπου δέχτηκε το ισχυρότερο πλήγμα. Πάνω από 300 πτώματα, έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, όπου η πρόσβαση είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει, λόγω των κατολισθήσεων . Τα περισσότερα δάση της Αϊτής έχουν αποψιλωθεί και οι κατασκευές των σπιτιών είναι κακές, γεγονός που συνέβαλε στο να είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή από τις πλημμύρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκατόμβη στην Καραϊβική από τις πλημμύρες

    [10] Αθλητισμός

    Συζητήσεις Ραγκουέλ με Ιωνικό

    27/5/2004 5:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Επαφές με τον Γάλλο μεσοαμυντικό του Πανιωνίου Αλαίν Ραγκουέλ, έχει ξεκινήσει η διοίκηση του Ιωνικού προκειμένου να τον εντάξει στην δυναμή του. Ο Γάλλος που είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του, καθώς το συμβόλαιό του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει λήξει αγωνίζεται τόσο στη θέση του δεξιού μπακ όσο και στη μεσαία γραμμή και φέτος έπαιξε σε 27 παιχνίδια του Πανιωνίου, έχοντας πετύχει δύο γκολ. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε με εισήγηση του Βαγγέλη Βλάχου και θεωρείται κοινοτικός. Οι κυανόλευκοι, ανακοίνωσαν επίσης την ανανέωση του συμβολαίου, του Φερέϊρα Κίνγκ, για 1+1 χρόνο, ενώ κανονικά συνεχίζουν και του χρόνου στον Ιωνικό, ο Λετιέρι και ο Γκούτμαν, που τους έγινε μονομερή ανανέωση του συμβολαίου.

    Συνεχίζονται οι προπονήσεις

    Την Πέμπτη το πρωί ο Γιάννης Ξανθόπουλος, πήγε στην προπόνηση και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του. Ως γνωστόν ο αμυντικός του Ιωνικού δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα την Νίκαιας, καθώς στόχος του Βαγγέλη Βλάχου, είναι φέτος να "κατεβάσει" τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας του.

    Ο Ελληνας τεχνικός έχει προγραμματίσει προπονήσεις γι΄ αυτή την εβδομάδα, μέχρι και το Σάββατο. Την Κυριακή οι παίκτες θα πάρουν ρεπό, ενώ την προσεχή εβδομάδα, έχουν προγραμματιστεί ένα ή δύο φιλικά, προκειμένου να συνεχιστούν και οι δοκιμές νέων ποδοσφαιριστών.

    [11] Ιράκ

    370 άνδρες θα σταλούν στη χώρα Βρετανικές ενισχύσεις στο Ιράκ

    27/5/2004 5:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΒΒC

    Την αποστολή 370 Βρετανών στρατιωτών στο Ιράκ ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Τζεφ Χουν. Μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων, ο κ. Χουν είπε, ότι οι επιπλέον ενισχύσεις θα αναπτυχθούν στο νότιο Ιράκ, ανεβάζοντας τον αριθμό των Βρετανών στρατιωτών στη χώρα σε 8. 900. Παράλληλα, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσταλούν κι άλλοι στρατιώτες αργότερα, ενώ δήλωσε, πως οι εταίροι θα μελετήσουν εκ νέου τη διάταξη των συμμαχικών στρατευμάτων. "Μαζί με τους εταίρους μας στο συνασπισμό, θα εξετάσουμε το επίπεδο και τη διάταξη των δυνάμεων, που χρειάζονται στο Ιράκ, μέσα στους προσεχείς μήνες", πρόσθεσε ο κ. Χουν.

    [12] Αθλητισμός

    Χώρισαν οι δρόμοι Φοιρού-ΟΦΗ

    27/5/2004 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ αποτελεί από την Πέμπτη ο Γιώργος Φοιρός. Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε το πρωί με τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε πως ο προϋπολογισμός του συλλόγου για τη νέα περίοδο θα μειωθεί. Ο Έλληνας τεχνικός αρνήθηκε τη μείωση των αποδοχών του κι έτσι η συνεργασία των δύο πλευρών λύθηκε κοινή συναινέσει. Λίγο αργότερα, η ΠΑΕ ΟΦΗ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε το Φοιρό για την συνεργασία. Ο Γιώργος Φοιρός από την πλευρά του ευχαρίστησε τους διοικούντες για τη συνεργασία αλλά και τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση, ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του. Τόνισε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο ΟΦΗ μπορεί να προχωρήσει σε επιτυχίες, αρκεί όλες του οι δυνάμεις να είναι ενωμένες. Τέλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον ΟΦΗ για τη συνέχεια.

    [13] Αθλητισμός

    Σε αναμονή ο Αναστόπουλος

    27/5/2004 6:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αναβολή για τις αρχές Ιουνίου, πήρε το ραντεβού που θα κρίνει την παραμονή ή όχι του Νίκου Αναστόπουλου στην ομάδα της Κέρκυρας. Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σπύρος Καλογιάννης και ο προπονητής, όπου ο τελευταίος ξεκαθάρισε -κατ΄αρχήν- ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στην ομάδα Ο "μουστάκιας", ανέλυσε τις σκέψεις αλλά και τις απαιτήσεις του, για την προσεχή σεζόν και "έριξε το μπαλάκι" στον πρόεδρο της ΠΑΕ, που θα αποφασίσει αν θα συνεχίσουν μαζί και του χρόνου. Η οποιαδήποτε απόφαση πάντως για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν από τις 4 Ιουνίου. Από την επόμενη Τρίτη, ο Σπύρος Καλογιάννης, θα έχει επίσης διαδοχικές επαφές και συναντήσεις με τους παίκτες των οποίων λήγουν τα συμβόλαια και συνολικά φθάνουν τους 14. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι εξ αυτών δεν πρόκειται να συνεχίσουν στην ομάδα του χρόνου. Όπως έγινε γνωστό οι παίκτες φεύγουν με άδεια στις 12 Ιουνίου και επιστρέφουν στις προπονήσεις 16 Ιουλίου.

    [14] Διεθνή

    Στο υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή Νέο σχέδιο Σαρόν για τη Γάζα

    27/5/2004 6:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Γαλλικό Πρακτορείο

    Αναθεωρημένο σχέδιο για την εκκένωση των εβραϊκών οικισμών και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ο Αριέλ Σαρόν. Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, το νέο σχέδιο προτείνει την άμεση εκκένωση τριών μόνο οικισμών και τη σταδιακή απομάκρυνση του στρατού από τους υπόλοιπους. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατέληξε σε αυτή την αναθεώρηση, ύστερα από συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς, αλλά και την απόρριψη, με 60%, του πρώτου σχεδίου του, στο δημοψήφισμα των μελών του κόμματος Λικούντ.

    Σταδιακή απομάκρυνση

    Πιο συγκεκριμένα, η αποχώρηση του ισραηλινού στρατού θα γίνεται σε δύο στάδια, τα οποία θα εγκρίνονται πρώτα από το Κοινοβούλιο. Επίσης, οι εβραϊκοί οικισμοί θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες, ενώ η κατεδάφιση των σπιτιών θα γίνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί το 2005.

    Το κρίσιμο "ραντεβού" για το νέο σχέδιο του Αριέλ Σαρόν έχει οριστεί για την Κυριακή, οπότε και θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ο κ. Σαρόν έχει την υποστήριξη των 11 από τους 23 υπουργούς. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, χρειάζεται τουλάχιστον έναν ακόμη υπουργό, προκειμένου το σχέδιο του να εγκριθεί.

    [15] Ευρωεκλογές

    Αύριο συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Οι "τηλεμαχίες" στο επίκεντρο

    27/5/2004 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συνάντηση για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ ενόψει των Ευρωεκλογών θα έχουν αύριο στη Βουλή, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις, μία μεταξύ του Κώστα Καραμανλή, και του Γιώργου Παπανδρέου και μια μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Όπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", η "τηλεμαχία" Καραμανλή- Παπανδρέου θα γίνει την τελευταία εβδομάδα, πριν από τις Ευρωεκλογές, ενώ το ντιμπέιτ όλων των αρχηγών θα προηγηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνάντηση, εκ μέρους της κυβέρνησης θα μετάσχει ο Υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, και οι Σπύρος Βούγιας και Νίκος Αθανάσακης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κόντρα για το ντιμπέϊτ

    [16] Εσωτερικά

    Αύριο συνεδριάζει η Ιεραρχία Εν αναμονή εξελίξεων για το εκκλησιαστικό

    27/5/2004 6:35:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Και μπορεί η αρχική συμφωνία επετεύχθη, ωστόσο πολλά όμως αναμένεται να κριθούν στην εφαρμογή του σχεδίου που πρότεινε η Κυβέρνηση για την εκτόνωση της εκκλησιαστική κρίσης. Η Υπ. Παιδείας, που πέτυχε και την συγκατάθεση των δύο προκαθημένων παρέχοντας εγγυήσεις είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εμπλοκές της τελευταίας στιγμής. Η πρώτη κίνηση ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος αναμένεται να φέρει αύριο στην Ιεραρχία συναινετική εισήγηση προκειμένου το ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο να δηλώσει πλήρη σεβασμό και τήρηση της πράξης του 28 στο σύνολο της... "προς χάριν της ενότητος". Ο Αρχιεπίσκοπος, πάντως, αναμένεται να δεχθεί επικρίσεις, τόσο από τους Ιεράρχες εκείνους που δεν επιθυμούσαν συναινετική λύση όσο και από εκείνους που εξ αρχής υποστήριξαν τα δικαιώματα του Οικουμενικού Θρόνου στις Νέες Χώρες τα οποία αναγνωρίζονται τώρα μετά από πολύμηνη διαμάχη.

    Παράλληλα, σε μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της Αθήνας οι τέσσερις νέοι μητροπολίτες αν και είχαν προσκληθεί δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, αφού η εκλογή των τριών στις Νέες Χώρες δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από το Φανάρι.

    [17] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Αύξηση και γήπεδο στο επίκεντρο

    27/5/2004 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον φάκελο για την ανέργεση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, κατέθεσε την Πέμπτη στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Γιάννης Γρανίτσας, μετά από συνάντηση που είχαν. Την ίδια ώρα σε ένα άλλο υπουργείο αυτό της Ανάπτυξης η ΠΑΕ κατέθετε τα στοιχεία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της παρουσία και ενός εκ των στενών συνεργατών του Ντέμη Νικολαϊδη Στέφανου Μαματζή. Ο πρώην πρόεδρος της "Ένωσης", εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του για άμεση έγκριση του φακέλου αλλά και την ταυτόχρονη καταβολή των οφειλομένων ώστε να λάβει η ομάδα την πολυπόθητη αδειοδότηση από την ΕΠο για την συμμετοχή της στο επόμενο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Παράλληλα διέψευσε πώς υπήρξε συνάντηση με τον Λουκά Βασιληά, για να συνεργαστεί με την πλευρά Νικολαϊδη.

    Αισιοδοξία για το γήπεδο

    Στα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού βρίσκεται από σήμερα λοιπόν ο φάκελος για την ανέργεση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

    Ο νέος φάκελος όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής περιέχει νέα στοιχεία καθώς έχει αλλάξει το κοστολόγιο και η φιλοσοφία της χρηματοδότησης, την οποία θα αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία.

    Ο κ.Γρανίτσας τόνισε ότι το συνολικό κόστος κατασκευής του γηπέδου υπολογίζεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ με την κατασκευαστική εταιρία να αναλαμβάνει να βρει τα απαιτούμενα δάνεια.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική απάντηση του υπουργείου που πιθανότητα θα δοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

    " Παραδώσαμε στον κύριο Υφυπουργό τον πλήρη φάκελο του έργου, θα τον μελετήσει και θα μας απαντήσει την επόμενη εβδομάδα. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι ότι η κατασκευαστική εταιρία αναλαμβάνει το έργο και αυτό επιβεβαιώνεται από την παρουσία εκπροσώπου της στη συνάντηση. Απομένει να μάθουμε ποια θα είναι η συμμετοχή της Πολιτείας. Δεν είναι μόνο θέμα του Υφυπουργού, αλλά και του συνόλου της Κυβέρνησης. Είναι κάτι που πρέπει να ισχύσει για όλες τις ομάδες, όταν φέρνουν προτάσεις για κατασκευή μεγάλων έργων, με μικρή συμμετοχή του κράτους. Του κάναμε γνωστό ότι έχουμε συμφωνήσει με την κατασκευαστική εταιρία να μας παραδώσει ένα έτοιμο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη τα έσοδα που θα υπάρχουν απο αυτό, για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο προσδιορίζεται από τύπους και του τραπεζικού συστήματος, αλλά και τύπους, που ισχύουν στην αγορά και είναι ανάλογοι με τα έσοδα. Από τον Υφυπουργό ζητήσαμε να μας εξασφαλίσει τη συμμετοχή, που πρέπει να έχει το ερασιτεχνικό σωματείο στο μεγάλο έργο".

    Όσον αφορά την κατεδάφιση του παλιού γηπέδου που τόσες επικρίσεις έχει δεχθεί, υποστήριξε: «Ευτυχώς που ρίξαμε το γήπεδο. Αν δεν το ρίχναμε δεν θα κατασκευάζαμε ποτέ καινούριο. Θα μέναμε με ένα γήπεδο-ερείπιο, που θα έπεφτε μόνο του, με όποιες συνέπειες ακολουθούσαν. Τώρα, ό,τι και αν συμβεί, κάποια στιγμή θα φτιάξουμε γήπεδο. Το γήπεδο δεν βγήκε ποτέ από τον φάκελο του 2004. Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα είχαμε τελειώσει με αυτό το θέμα και θα ήμασταν έτοιμοι, όπως το Καραϊσκάκη».

    Στη συνάντηση, που είχε γίνει, πριν το Πάσχα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν δώσει στον Υφυπουργό το χρηματοδοτικό πρόγραμμα κατασκευής του γηπέδου. Αυτό θα μελετηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως και οι σημερινές προτάσεις που έγιναν από την πλευρά της ΑΕΚ. Αμέσως μετά θα υπάρξει επίσημη απάντηση, για το ποια μπορεί να είναι η αρωγή της Πολιτείας στο μείζον αυτό θέμα, όμως οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

    [18] Εσωτερικά

    Ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης Αλλάζει η Αθήνα

    27/5/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αρκετά ανανεωμένη και αλλαγμένη θα είναι η πρωτεύουσα μέχρι το τέλος Ιουλίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων, ανακαίνισης πεζοδρομίων καθώς και οι παρεμβάσεις για το πράσινο και το φωτισμό, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην πλατεία Ομονοίας τονίζοντας, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την εικόνα που παρουσιάζει και πρόσθεσε ότι σχετικές προτάσεις για την αναμόρφωσή της έχουν υποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 May 2004 - 16:51:34 UTC