Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος αφέθηκε ο Ισπανός δημοσιογράφος
  • [02] Του βγήκε ξινό το γλέντι Πλήρωσε ακριβά το strip σόου
  • [03] Σε αδιέξο οι συνομιλίες για τις ΣΣΕ Απεργούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι τη
  • [04] Απόλυτα βέβαιος για μάρκα αυτοκινήτου και αριθμό ΕΛΑ: Κατάθεση αυτόπτη
  • [05] Στην περιοχή Σαρακίνικο Πρέβεζας Τραγωδία στο Ιόνιο
  • [06] Το ντόπινγκ μαστίζει την Ολυμπιάδα
  • [07] Έτοιμη η γέφυρα τέσσερις μήνες νωρίτερα Το Ρίο συναντά το Αντίρριο
  • [08] Δυο νεκροί στο Αμστερνταμ Σύγκρουση τρένων σε Ολλανδία και Ισπανία
  • [09] Αφήνει το Channel 4 και επιστρέφει στο BBC Ο Μαρκ Τόμσον Γενικός
  • [10] Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα Άκυρη η διάλυση του ΔΗΚΚΙ

    [01] Ιράκ

    Ελεύθερος αφέθηκε ο Ισπανός δημοσιογράφος

    21/5/2004 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την ώρα που τα τελευταία ισπανικά στρατεύματα αποχωρούσαν από το Ιράκ, μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο ριζοσπάστη Σιίτη κληρικό, Μοκτάνα Σαντρ, απήγαγαν στη Νατζάφ τον απεσταλμένο της ισπανικής ραδιοφωνίας. Λίγες ώρες αργότερα, ο δημοσιογράφος Φραν Σεβίλα, που κάλυπτε την αποχώρηση των Ισπανών στρατιωτών, αφέθηκε ελεύθερος. Μόλις οι Ιρακινοί απήγαγαν τον Σεβίλα, εκείνος τηλεφώνησε στη διεύθυνση του σταθμού του για να ενημερώσει για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν οι ένοπλοι του πάρουν το κινητό του τηλέφωνο. Με την ανακοίνωση της απαγωγής του Ισπανού δημοσιογράφου, ο διευθυντής του σταθμού RNE, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο κίνησε όλες τις απαιτούμενες διπλωματικές διαδικασίες για την απελευθέρωσή του.

    Επιπλέον ολλανδικά στρατεύματα στο Ιράκ

    Εν τω μεταξύ, η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα αποσταλούν άλλα έξι ελικόπτερα Απάτσι στο Ιράκ και 100 επιπλέον στρατιώτες για να ενισχύσουν την ολλανδική δύναμη στη χώρα που αριθμεί ήδη 1.300 άντρες. Οι Ολλανδοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί, υπό βρετανική διοίκηση, στην ιρακινή επαρχία Αλ Μουτάνα.

    [02] Διάφορα

    Του βγήκε ξινό το γλέντι Πλήρωσε ακριβά το strip σόου

    21/5/2004 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ξινό βγήκε το "γλέντι" ενός Αμερικανού σε στριπτιζάδικο της Νέας Υόρκης. Ο Μίτσελ Μπλέισερ, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, όταν μετά το τέλος μίας συναρπαστικής βραδιάς με τα κορίτσια του Σκόρς Κλαμπ, είδε τη λυπητερή. Ο 53χρονος Μπλέισερ, κλήθηκε να πληρώσει 16.000 δολάρια για πέντε μπουκάλια σαμπάνια Κλο Ντε Μενσίλ, 7.000 δολάρια για χορούς με τις στριπτιζέζ, 1000 δολάρια για φαγητό και άλλα ποτά, ενώ σύμφωνα με το κλαμπ φέρεται να έδωσε συνολικά στους υπαλλήλους του κέντρου, 4000 δολάρια σε φιλοδωρήματα. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Re, ισχυρίζεται ότι το ποσό είναι κατά δέκα φορές διογκωμένο, με ευθύνη κυρίως των υπαλλήλων του κέντρου που φαίνεται να του χρέωσαν τρεις φορές την πιστωτική του κάρτα με το ποσό των 8.615 δολαρίων. Εκπρόσωπος όμως του κλαμπ δηλώνει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι απλά, ο κ. Μπλέισερ, "το γλέντησε" λιγάκι παραπάνω

    [03] Οικονομία

    Σε αδιέξο οι συνομιλίες για τις ΣΣΕ Απεργούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι τη Δευτέρα

    21/5/2004 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εικοσιτετράωρη απεργία για την 1η Ιουνίου αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ, σε συνεδρίασή της μετά τη άκαρπη συνάντηση της με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τη συλλογική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων για το 2004. Κατά τους συνδικαλιστές οι εκπρόσωποι των τραπεζών προσήλθαν στη συνάντηση αναγνωρίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι στις τράπεζες, αλλά χωρίς να είναι έτοιμοι να συζητήσουν για τα συνολικά ποσοστά των αυξήσεων. Σημειώνεται ότι, κατά τις προηγούμενες συναντήσεις η ΟΤΟΕ διεκδίκησε αυξήσεις στους μισθούς κατά 9%, ενώ η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αντιπρότεινε αυξήσεις της τάξης του 2,2% με το επιχείρημα ότι, η μόνη αύξηση, που μπορούν να δώσουν χωρίς να θέσουν σε δοκιμασία την ανταγωνιστικότητα των τραπεζών είναι στο ύψος του μέσου ευρωπαϊκού πληθωρισμού.

    [04] Εσωτερικά

    Απόλυτα βέβαιος για μάρκα αυτοκινήτου και αριθμό ΕΛΑ: Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα της επίθεσης στον Ραφτόπουλο

    21/5/2004 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κατάθεση του Γιώργου Δημητρόπουλου, αυτόπτη μάρτυρα στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραφτόπουλου, τον Ιούνιο του 1987. Ο μάρτυρας επανέλαβε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι, το αυτοκίνητο, από το οποίο πυροβόλησαν τον κ. Ραφτόπουλο ήταν ένα κόκκινο Σκόντα. Ο κ. Δημητρόπουλος είπε επίσης ότι, είναι απόλυτα βέβαιος για τον αριθμό κυκλοφορίας του επίμαχου αυτοκινήτου, τον οποίο από την πρώτη στιγμή είχε δώσει στις αρχές, που σύμφωνα με τη δικογραφία αντιστοιχεί στο αυτοκίνητο του Μιχάλη Κασσίμη. Λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας, ξεκίνησε η κατάθεση του Στυλιανού Ανδριανάκη, ο οποίος επίσης είχε δει την επίθεση σε βάρος του κ. Ραφτόπουλου. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι, το επίμαχο αυτοκίνητο ήταν μάρκας Λάντα και όχι Σκόντα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

    [05] Εσωτερικά

    Στην περιοχή Σαρακίνικο Πρέβεζας Τραγωδία στο Ιόνιο

    21/5/2004 8:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τραγική κατάληξη είχε η κρουαζιέρα στο Ιόνιο για ένα ζευγάρι Ιταλών. Λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα, ο Πιέτρο Κολόμπο Τζιοβάνι, εντόπισε νεκρή στη θάλασσα τη σύζυγο του ηλικίας 51 ετών, δεμένη με σχοινιά που χρησιμοποιούν οι καπετάνιοι. Ο Ιταλός έδωσε κατάθεσε στις λιμενικές αρχές για το συμβάν και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο θάνατος της Ιταλίδας Τζουσεπίνα Νικολίνη, αποδίδεται σε ατύχημα. Οι λιμενικές αρχές, ωστόσο περιμένουν και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να καταλήξουν στο οριστικό πόρισμα.

    Το ζευγάρι έκανε κρουαζιέρα και είχε ξεκινήσει, στις 7 το βράδυ από την περιοχή Γουβιά της Κέρκυρας με προορισμό την Πρέβεζα

    Στις δύο τα ξημερώματα, ο κυβερνήτης της θαλαμηγού "Ντελφίνι Μπιάνκο" Πιέτρο Κολόμπο Τζιοβάνι, ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι βρήκε νεκρή την συζυγό του, Τζουσεπίνα Νικολίνη 51ενός χρόνων, 2 ναυτικά μίλια της περιοχής Σαρακίνικο Πρέβεζας.

    Όπως είπε, είχε αναλάβει την διακυβέρνηση του σκάφους, τα μεσάνυχτα και όταν ίδιος, ξύπνησε δύο ώρες αργότερα, την βρήκε να επιπλέει, δεμένη με σχοινιά που χρησιμοποιούν οι κυβερνήτες, ενώ φορούσε και το σωσίβιό της.

    [06] Αθήνα 2004

    Το ντόπινγκ μαστίζει την Ολυμπιάδα

    21/5/2004 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο δικηγόρος της Μάριον Τζόουνς, Γιόσεπ Μπάρτον, κατηγόρησε τον αμερικανικό οργανισμό κατά του ντόπινγκ (USADA) και την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας (USOC) ότι έχουν επιδοθεί σε ένα "κυνήγι μαγισσών" στην προσπάθειά τους να στείλουν τον Αύγουστο στην Αθήνα μια "καθαρή" Ολυμπιακή ομάδα. Ο Μπάρτον, σε επιστολή του προς τους προέδρους της USOC και USADA, Μίλα Μάρτιν και Τέρι Μάντεν αντίστοιχα, αναφέρει ότι η πελάτισσά του αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια σε υποθετικές κατηγορίες, αφού η φημολογία του ντόπινγκ σε σχέση με τους Αμερικανούς αθλητές του στίβου διευρύνεται. Η Τζόουνς, που έχει μεγάλα παράπονα από τους δύο αυτούς οργανισμούς, έχει ήδη δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεων αν εξαιτίας της φημολογίας αυτής και των υποθετικών κατηγοριών δεν συμπεριληφθεί στην Ολυμπιακή ομάδα για την Αθήνα.

    [07] Εσωτερικά

    Έτοιμη η γέφυρα τέσσερις μήνες νωρίτερα Το Ρίο συναντά το Αντίρριο

    21/5/2004 9:41:00 μμ

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Στην υπερσύγχρονη γέφυρα που θα συνδέει τη μία άκρη του Κορινθιακού με την άλλη τοποθετούνται τα δύο τελευταία κομμάτια του καταστρώματος

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με την τοποθέτηση των δυο τελευταίων κομματιών του καταστρώματος, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα το έργο της ζεύξης Ρίου- Αντιρρίου. Το εντυπωσιακό έργο αναμένεται να εγκαινιάσουν οι λαμπαδηδρόμοι των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια να δοθεί στο κοινό, σχεδόν τέσσερις μήνες νωρίτερα από τον χρόνο που προέβλεπε η σύμβαση. Τότε θα χρειάζονται μόλις 4 με 5 λεπτά για τη διαδρομή από την Πελοπόννησο ως τη Στερεά Ελλάδα.

    [08] Διεθνή

    Δυο νεκροί στο Αμστερνταμ Σύγκρουση τρένων σε Ολλανδία και Ισπανία

    21/5/2004 10:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press - Reuters

    Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δεκαπέντε τραυματίσθηκαν σε σύγκρουση τρένων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμστερνταμ. Τριακόσια μέτρα πριν από το σταθμό, ένα διώροφο τρένο Intercity έπεσε πάνω σε τοπικό τρένο, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ενώ η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή. Σύγκρουση τρένων έγινε το απόγευμα και στην κεντρική Ισπανία, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν οκτώ άνθρωποι, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το ατύχημα συνέβη στην επαρχία Θαμόρα, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Μαδρίτης.

    [09] Πολιτισμός

    Αφήνει το Channel 4 και επιστρέφει στο BBC Ο Μαρκ Τόμσον Γενικός Διευθυντής του BBC

    21/5/2004 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    O Μαρκ Τόμσον, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής του ανεξάρτητου τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του BBC. O Τόμσον, διαδέχεται τον Γκεργκ Ντάικ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιανουάριο, στον απόηχο των επικρίσεων της έκθεσης Χάτον. Σε δηλώσεις του ο νέος Γενικός του BBC, δεν έκρυψε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι επιστρέφει σε ένα χώρο όπου εργάσθηκε συνολικά είκοσι χρόνια. Τόνισε ωστόσο, ότι για την ώρα δεν μπορεί να πει την ακριβή ημερομηνία που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, καθώς, θα πρέπει να κανονίσει όλες τις λεπτομέρειες με το Channel 4. Ο Τόμσον, επιλέχθηκε από το ΔΣ του BBC, του οποίου προεδρεύει ο Μάικλ Γκρέιντ. Το διορισμό του στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, χαιρέτισε με δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού, Τέσα Τζάουελ. "Η εμπειρία, η επιδεξιότητα και ο ενθουσιασμός του θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στο BBC" τόνισε χαρακτηριστικά.

    [10] Εσωτερικά

    Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα Άκυρη η διάλυση του ΔΗΚΚΙ

    21/5/2004 11:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άκυρη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η διάλυση του ΔΗΚΚΙ από τον Δημήτρη Τσοβόλα. Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, στις 20 Απριλίου, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Π. Μαντάς, Γ. Μαρκάκης, Η. Νικολόπουλος και Ν. Σαραντόπουλος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, υπογραμμίζουν ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΔΗΚΚΙ στις Ευρωεκλογές, καθώς θα συμβάλει στην ανατροπή του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 May 2004 - 20:51:32 UTC