Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέχρι την Παρασκευή η κατάθεση του ν/σ Προς διευθέτηση το θέμα των
  • [02] Μονο θετικά τα σχόλια από τη ΔΟΕ Εύσημα από τη ΔΟΕ
  • [03] "Να συνεχιστούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ" Συνάντηση Καραμανλή - Ανάν
  • [04] Υπό προϋποθέσεις η συμμετοχή τους στους Αγώνες Πράσινο φως από τη ΔΟΕ
  • [05] Πόρισμα για τη Ρ. Σταθέα
  • [06] ΠΑΟ: Σε αναμονή για Χαλκιά - Γκούμα
  • [07] Λίαν συντόμως γαλλική και πορτογαλική version Οι " Γυμνές Ειδήσεις"

    [01] Εσωτερικά

    Μέχρι την Παρασκευή η κατάθεση του ν/σ Προς διευθέτηση το θέμα των εκπαιδευτικών

    18/5/2004 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το διορισμό των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το ερχόμενο σχολικό έτος από το ΑΣΕΠ κατά 60% και κατά 40% από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών ή ωρομισθίων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους. Ο κ. Καλός τόνισε ότι όσοι συμπληρώσουν στις 30 Ιουνίου 2004 τριάντα μήνες πραγματική υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου, θα διοριστούν το αργότερο μέχρι το σχολικό έτος 2007-8. Για το σκοπό αυτό θα συσταθούν οι αναγκαίες οργανικές θέσεις. Επίσης από το σχολικό έτος 2004-5, οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα παιδιά και πάνω, τα οποία είναι ανήλικα ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, θα διορίζονται ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Για το σκοπό αυτό θα συνιστώνται οι αναγκαίες θέσεις εκπαιδευτικών. Παράλληλα, η πρόσληψη των προσωρινών αναπληρωτών θα γίνεται από τον ενιαίο πίνακα με το σύστημα της μοριοδότησης.

    Ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι τους

    Ο κ. Καλός επισήμανε ότι οι προσλήψεις θα γίνονται με συνθήκες διαφάνειας όπως έχουν ζητήσει όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης. Και κατέληξε τονίζοντας "είμαστε ικανοποιημένοι ότι λύνουμε ένα δύσκολο πρόβλημα της εκπαίδευσης, δίνουμε διέξοδο σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς 'εγκλωβισμένους' επί τόσα χρόνια και ταυτόχρονα αποδεικνύουμε για πολλοστή φορά τον σεβασμό στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, σε συνδυασμό προς την ιδιαίτερη κοινωνική μας ευαισθησία".

    Το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την Παρασκευή. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αναπληρωτών κ. Παπαστάθης, τόνισε ότι οι εξαγγελίες αυτές είναι μία σημαντική λύση και αφορά σ' ένα σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης

    [02] Αθήνα 2004

    Μονο θετικά τα σχόλια από τη ΔΟΕ Εύσημα από τη ΔΟΕ

    18/5/2004 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Αθήνα 2004)&body=Τελευταία ενημέρωση από τη Γιάννα Αγγελοπούλου στη Λοζάννη για την πρόοδο της ελληνικής ολυμπιακής προετοιμασίας.

    Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την ολυμπιακή προετοιμασία απέδωσαν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την παρουσίαση της προόδου από την πρόεδρο της "Αθήνα 2004". "Αν οι προετοιμασίες συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, τότε ό,τι απαιτείται για την επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων θα είναι έτοιμο" τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ντένις Όσβαλντ, ενώ από την πλευρά της μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. "Οι Αγώνες κρίνονται από την Τελετή Έναρξης ως και την Τελετή Λήξης. Όχι πριν" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε " Η Αθήνα μέρα με την ημέρα ολοκληρώνει την προετοιμασία της και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, η ολυμπιακή οικογένεια, οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι χορηγοί".

    Τεράστια τα οφέλη μετά τους Αγώνες

    Η πρόεδρος της "Αθήνα 2004" έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις πέντε πόλεις που θα διεκδικήσουν το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

    Όπως τόνισε, το ενδιαφέρον των πέντε μεγαλύτερων πρωτευουσών του κόσμου για τους Αγώνες αποδεικνύει εμπράκτως τα οφέλη που προκύπτουν από την τέλεση τους για την πόλη και τη χώρα που τους διοργανώνει.

    Με δεδομένο αυτό, τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα πρέπει και η Αθήνα να εκμεταλλευθεί τους Αγώνες και μετά το πέρας τους, όπως ακριβώς έπραξε και η Βαρκελώνη.

    [03] Εσωτερικά

    "Να συνεχιστούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ" Συνάντηση Καραμανλή - Ανάν

    18/5/2004 8:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/5/2004 11:27:22 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ ΑΠΕ

    Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στη Ν. Υόρκη, την Τρίτη, στις 22:00 (ώρα Ελλάδος), την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Κυπριακό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες να κυριαρχούν στις συνομιλίες. Ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε από τον Κόφι Ανάν τη συνέχιση των προσπαθειών του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού. Οι δύο κοινότητες πρέπει να εργασθούν στην κατεύθυνση της λύσης, στόχος είναι η επανένωση του νησιού, τόνισε αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε ξένους και Έλληνες δημοσιογράφους. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, κατά την οποία κυριάρχησαν θέματα της ομογένειας. Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπους και τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι.

    Στόχος η επανένωση της Κύπρου

    Τη συνέχιση των προσπαθειών του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού ζήτησε από τον Κόφι Αναν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Στόχος είναι η επανένωση του νησιού, τόνισε ο κ. Καραμανλής κατά την συνάντησή του με τον Γ.Γ. του Οργανισμού, θέσεις που επανέλαβε και στην συνέντευξη που παραχώρησε σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στο κτήριο της Γενικής Συνέλευσης.

    Πρέπει και οι δύο κοινότητες να εργασθούν προς την κατεύθυνση της λύσης, τόνισε ο Πρωθυπουργός και τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας

    Η συνάντηση Καραμανλή - Ανάν θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν υποβάλλει ο Κόφι Ανάν την έκθεσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με τα δημοψηφίσματα και τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

    Ενίσχυση των ομογενών

    Συνάντηση μιας ώρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είχε ο κ. Καραμανλής, στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), με τον οποίο συζήτησε το ρόλο της Εκκλησίας και την ενίσχυση των ομογενών στις ΗΠΑ.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ρόλος της εκκλησίας είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο για το πνευματικό έργο που προσφέρει αλλά και ως ισχυρός πνευματικός κρίκος μεταξύ της Ελλάδας και των ομογενών που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε το έργο του αρχιεπισκόπου Δημητρίου ως σημαντικό και καίριο.

    Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι συζητήθηκε ακροθιγώς και η διένεξη μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου , σημειώνοντας χαρακτηριστικά "οποιαδήποτε δυσκολία και οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει πρέπει να λυθεί και θα λυθεί. Αυτό είναι σαφές".

    Ο κ. Δημήτριος ευχήθηκε πλήρη επιτυχία στην επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ και τόνισε ότι αντηλλάγησαν σκέψεις και απόψεις για τις σύγχρονες ανάγκες της Ελλάδας και της ομογένειας, υπογραμμίζοντας ότι το ένα πέμπτο του ελληνικού πληθυσμού ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Δημήτριος αντήλλαξαν δύο ασημένιους δίσκους με το εθνόσημο και το έμβλημα της Αρχιεπισκοπής και ο Αρχιεπίσκοπος χάρισε στην κ. Καραμανλή τα Άπαντα του Ιπποκράτη μεταφρασμένα στην αγγλική λόγω της ενασχόλησής της, όπως είπε, με την ιατρική.

    Επιτυχημένοι και ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες

    Σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να κρατήσουμε ζωντανό το διεθνές ενδιαφέρον για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν και επιβεβαίωσε τη σύμπτωση απόψεων με τη Λευκωσία.

    Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα προηγμένο δίκτυο ασφάλειας, γεγονός που υποχρεώνει και τους επιφυλακτικούς να συμμερίζονται τη βεβαιότητα για επιτυχημένους και ασφαλείς Αγώνες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ

    [04] Αθήνα 2004

    Υπό προϋποθέσεις η συμμετοχή τους στους Αγώνες Πράσινο φως από τη ΔΟΕ στους τρανσέξουαλ

    18/5/2004 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το πράσινο φως στη συμμετοχή τρανσέξουαλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι τρανσέξουαλ έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις ολυμπιακές διοργανώσεις, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως αναφέρεται, οι τρανσέξουαλ, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ολοκληρωμένη επέμβαση στα γεννητικά όργανα, να έχουν ταυτότητα στην οποία να αναγνωρίζεται το νέο τους φύλο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει παρέλθει και διάστημα δυο ετών από τότε που σταμάτησαν την ορμονική θεραπεία. "Ήταν μια υπόθεση που παρέμενε εκκρεμής. Χρειαζόμασταν ένα νομικό πλαίσιο" δήλωσε ο επικεφαλής της Ιατρικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Πάτρικ Σάμας και απάντησε σε όσους εγείρουν θέμα ανισοτήτων ανάμεσα στους τρανσέξουαλ και τις γυναίκες που παίρνουν μέρος στους Αγώνες. " Τόσο η τεστοστερόνη όσο και η μυϊκή κατατομή μειώνονται σε μεγάλο βαθμό μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλλου και την ορμονοθεραπεία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [05] Εσωτερικά

    Πόρισμα για τη Ρ. Σταθέα

    18/5/2004 9:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη Βουλή αποστέλλεται εντός των ημερών το πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το θέμα των αναστολών στις κατεδαφίσεις αυθαίρετων όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλογίζονται ευθύνες στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Φωτιάδη, και στον πρώην γ.γ. του υπουργείου, Γιώργο Κανελλόπουλο. Συγκεκριμένα, τρία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσαν ότι ενώ υπήρχαν αποφάσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο κ. Φωτιάδης είχε παρέμβει ζητώντας την αναστολή τους από την τότε προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου, Ρουμπίνη Σταθεά, η οποία αυτοκτόνησε τον Οκτώβριο του 2003. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, θέτει θέμα να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, με βάση το εισαγγελικό πόρισμα.

    [06] Αθλητισμός

    ΠΑΟ: Σε αναμονή για Χαλκιά - Γκούμα

    18/5/2004 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο φουλ δουλεύουν από την Τρίτη οι μηχανές του Παναθηναϊκού, εν όψει της τελικής αναμέτρησης το Σάββατο με τον Πανηλειακό στον Πύργο και τα μόνα ερωτηματικά που υπάρχουν, είναι αυτά του Κώστα Χαλκιά, αλλά και του Γιάννη Γκούμα, που δέχτηκε ένα σκληρό χτύπημα στον αγώνα με την Προοδευτική. Οι δύο παίκτες δεν προπονήθηκαν καθόλου σήμερα αλλά έκαναν θεραπεία, κάτι που αναμένεται να γίνει και αύριο. Η συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι του Σαββάτου θα κριθεί την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν εκτός , αν και για τον Γκούμα, οι πιθανότητες να παίξει είναι περισσότερες από εκείνες του Χαλκιά. Αν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ δεν τα καταφέρει, θα αντικατασταθεί από το Στέφανο Κοτσώλη, ενώ για την περίπτωση του Γιάννη Γκούμα οι εναλλακτικές λύσεις είναι του Σωτήρη Κυργιάκου, αλλά και του Λουκά Βύντρα

    Αποχαιρετιστήριο τραπέζι από τον Νικοπολίδη

    Από εκεί και πέρα όλοι στον Παναθηναϊκό ζουν για το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ξεσηκωθεί για τον αγώνα του Πύργου και είναι αμφίβολο αν στο Δημοτικό στάδιο του Πύργου, θα υπάρξει το Σάββατο στις κερκίδες τουλάχιστον κάποιο άλλο χρώμα πλήν του πράσινου.

    Εκτός σοβαρού απροόπτου, στον Πύργο, αναμένεται να πάει και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, κάτι που έχει κάνει σε όλα τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, είτε εντός είτε εκτός έδρας.

    Σήμερα το βράδυ στις 21:00 ο Αντώνης Νικοπολίδης θα κάνει το τραπέζι στους συμπαίκτες του, που θα είναι και το τραπέζι του αποχαιρετισμού, όπως όλα δείχνουν, καθώς ο διεθνής τερματοφύλακας θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

    [07] Διάφορα

    Λίαν συντόμως γαλλική και πορτογαλική version Οι " Γυμνές Ειδήσεις" πάνε ..Λατινική Αμερική

    18/5/2004 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ο Ντέβιντ Βάργκα, ο Καναδός παραγωγός που είχε την ιδέα να λανσάρει στην τηλεοπτική αγορά το 1999 το αποκαλυπτικό, τηλεοπτικό προϊόν "Γυμνές Ειδήσεις" ετοιμάζεται να κατακτήσει και την αγορά των ισπανόφωνων. Σε συνεργασία με την APA, εταιρεία διανομής διεθνών κινηματογραφικών ταινιών, με έδρα τη Φλόριντα, θα προσφέρει μεταγλωττισμένες στην ισπανική γλώσσα τις ειδήσεις που παρουσιάζουν γυμνοί οι παρουσιαστές του, μέσω του καλωδιακού του τηλεοπτικού δικτύου και του site του στο Internet.

    Για όλα τα γούστα

    Σχεδιάζει μάλιστα δυο εκδοχές (versions).

    Η μία θα απευθύνεται σε εκείνους που ζητούν "αποκαλυπτική γυμνή ενημέρωση" και η άλλη, στους πιο συντηρητικούς που επιζητούν "κάποιο μέτρο".

    Μετά την πολλά υποσχόμενη σε κερδοφορία αγορά της Λατινικής Αμερικής, ο Καναδός παραγωγός, σκέφτεται να περάσει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και να προσφέρει το τηλεοπτικό του προϊόν στη γαλλική και πορτογαλική γλώσσα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 May 2004 - 20:51:16 UTC