Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γονιδιακή θεραπεία η λύση για την καρδιακή ανεπάρκεια
  • [02] Για ακριβά γούστα Ομελέτα από χρυσά αυγά
  • [03] Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα μουσεία
  • [04] Άδειασαν τον αρχηγό
  • [05] Ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους ΗΠΑ-Βρετανία
  • [06] Στο 3,1% από 2,9% που ήταν τον Μάρτιο Αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον
  • [07] Κάλπασαν σε νέο ρεκόρ κλεισίματος χθες Υποχώρησαν οι τιμές του
  • [08] Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων Επίσκεψη Τατούλη στο Μουσείο
  • [09] Δραματικές ώρες στην ΑΕΚ
  • [10] Κατά παντός υπευθύνου Ποινική δίωξη για την υπόθεση της ΔΕΚΑ
  • [11] Η Γκάντι βάζει τέλος στο μετεκλογικό θρίλερ "Δεν θα γίνω πρωθυπουργός"
  • [12] Ανανέωσε με ΠΑΟΚ ο Φουτσίνι
  • [13] Χαμόγελα στη Νέα Υόρκη, απογοήτευση στη Λειψία Πέντε πόλεις διεκδικούν

    [01] Υγεία

    Γονιδιακή θεραπεία η λύση για την καρδιακή ανεπάρκεια

    18/5/2004 1:05:00 μμ

    Σε σοβαρό πρόβλημα έχει εξελιχθεί τα τελευταία 25 χρόνια η καρδιακή ανεπάρκεια που οδηγεί στο θάνατο πολλούς ασθενείς. Η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι μία κατεξοχήν γενετική νόσος και το ποσοστό εμφάνισής της στα άτομα της ίδιας οικογένειας ανέρχεται στο 55-60%. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι εάν ένας γονιός φέρει την παθολογική μετάλλαξη του γονιδίου, υπάρχει πιθανότητα 50% να φέρει τη μετάλλαξη του γονιδίου κάθε παιδί. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την αντιμετώπισή της στη γονιδιακή θεραπεία καθώς η συμβατική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων της μηχανικής υποβοήθησης της καρδιάς και της χειρουργικής παρέμβασης, δεν έχει αποδειχτεί αποτελεσματική σε ασθενείς με πολύ σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

    Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των ερευνών

    Η γονιδιακή θεραπεία εφαρμόζεται πειραματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ελπίδες ζωής στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια αναμένεται να δώσει μια νέα μέθοδος που βασίζεται στη γενετική και αφορά στη χρήση των αρχέγονων κυττάρων. Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι ενθαρρυντικά και ενδέχεται τα επόμενα δέκα χρόνια η νέα μέθοδος να αρχίσει να εφαρμόζεται ευρέως στην κλινική πράξη.

    Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στο ΑΠΘ, Ιωάννης Στυλιάδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Βορειοελλαδικού Καρδιολογικού Συνεδρίου που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος από τις 20 έως τις 22 Μαΐου.

    Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει στην Α καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης εξωτερικό ιατρείο ασθενών που πάσχουν από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Στο ιατρείο, εκτός από τις συμβατικές εξετάσεις, θα γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αιμοληψία για γενετικό προσδιορισμό.

    [02] Διάφορα

    Για ακριβά γούστα Ομελέτα από χρυσά αυγά

    18/5/2004 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ομελέτα αξίας 1.000 δολαρίων έχει αρχίσει να σερβίρει μεγάλο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Μην ψάχνετε να βρείτε τι είδους κότα μπορεί να είναι αυτή που γέννησε τα αυγά της πανάκριβης ομελέτας καθώς η διαφορά της δεν έγκειται στα βασικά συστατικά του, γνωστού σε όλους μας εδέσματος. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή δεν είναι τα έξι κοινά αυγά που αποτελούν τη βάση του πιάτου. Τα συστατικά της συνταγής που εκτινάσσουν την αξία του στα ύψη είναι ένας ολόκληρος αστακός, που περιέχεται σε αυτό, καθώς και τα περίπου 300 γραμμάρια χαβιαριού. Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Le Parker Meridien λέει ότι κάθε έξι μήνες, οι σεφ του ξενοδοχείου εμπλουτίζουν με νέα πιάτα το μενού για ποικιλία. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, κανείς δεν έχει ακόμη παραγγείλει το πανάκριβο αυτό πιάτο, αλλά για όσους ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν και δε διαθέτουν το αστρονομικό αυτό ποσό, μπορούν να δοκιμάσουν την οικονομική εκδοχή της ομελέτας με μόλις 100 δολάρια.

    Σχετικά Links:

    Le Parker Meridien

    New York Daily News

    [03] Πολιτισμός

    Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα μουσεία

    18/5/2004 12:30:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ελεύθερη για το κοινό θα είναι σήμερα Τρίτη η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Μουσείων που έχει οριστεί η 18η Μαΐου. Το θέμα της φετινής διεθνούς ημέρας είναι "Μουσεία και άυλη πολιτιστική κληρονομιά" ενώ τιμώμενο μουσείο για το έτος 2004 είναι το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου και θα πραγματοποιηθούν οι κύριες εορταστικές εκδηλώσεις. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών και να τονιστεί ο ρόλος τους ως φορείς διάσωσης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Με απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) η είσοδος σε όλα τα μουσεία του κόσμου θα είναι σήμερα ελεύθερη για το κοινό.

    Σχετικά Links:

    ICOM

    Ίδρυμα Ευγενίδου

    [04] Αθλητισμός

    Άδειασαν τον αρχηγό

    18/5/2004 2:51:00 μμ

    Συντάκτης: Φώτης Καρακούσης

    Με τον χειρότερο τρόπο φέρθηκε το ΤΑΠ Παναθηναϊκός στον Άκη Χατζηαντωνίου, έναν αθλητή που έχει προσφέρει όσο λίγοι στον σύλλογο. Ενώ όλοι περίμεναν ότι ο "χασίντο" θα κλείσει τελικά στο "τριφύλλι", κάτι που ήθελε και ο ίδιος, ο πρόεδρος της ομάδας Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, επικοινώνησε με τον παίκτη και του ανακοίνωσε την απόφαση του, που δυστυχώς για τους φίλους του πρωταθλητή δεν ήταν αυτή που περίμεναν. Ο ισχυρός άνδρας του ΤΑΠ, ευχαρίστησε τον μεγάλο αυτόν παίκτη για την μέχρι τώρα προσφορά του στον σύλλογο, μία προσφορά που τον έχει κάνει τόσο αγαπητό στους φίλους των "πρασίνων". Με την απόφαση αυτή της διοίκησης του Παναθηναϊκού, ανοίγει ο δρόμος για να μετακομίσει ο "πύργος" της Εθνικής στον Ολυμπιακό, κάτι που όπως είναι φυσικό θα ισχυροποιήσει αφάνταστα τους Πειραιώτες, εν' όψει του νέου πρωταθλήματος

    [05] Ιράκ

    Ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους ΗΠΑ-Βρετανία

    18/5/2004 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σε αποστολή επιπλέον 3.000 οπλιτών στο Ιράκ προσανατολίζεται η Βρετανία, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί η τάξη λίγες εβδομάδες πριν την μεταβίβαση των κυβερνητικών εξουσιών στην προσωρινή κυβέρνηση της χώρας, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς. Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης απέφυγε να επιβεβαιώσει την είδηση, λέγοντας ότι καμία τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί και τα πάντα αναθεωρούνται συνεχώς. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ αποσύρουν 3.600 στρατιώτες τους από τη Νότιο Κορέα στο Ιράκ, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις στο Ιράκ. Στο μεταξύ, χθες στην επαρχία Ανμπάρ, όπου βρίσκονται οι πόλεις Φαλούτζα και Ραμάντι -από τα πιο δύσκολα μέτωπα για τις κατοχικές δυνάμεις- άλλοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

    Στόχος η αποκατάσταση της τάξης

    Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Ρο Μου Χιουν ενημερώθηκε χθες από τον Μπους για την πρόθεση του και εξέφρασε την αποδοχή και την κατανόηση του. Η αμερικανική ταξιαρχία φρουρούσε, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας, τον διάδρομο βορείως της Σεούλ, απ όπου είχε ξεκινήσει η εισβολή των βορειοκορεατικών δυνάμεων το 1950 και στάθηκε η αφορμή για τον πόλεμο.

    Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, που δέχεται ολοένα και περισσότερους μύδρους στο εσωτερικό του κόμματός του για την πολιτική του στο Ιράκ, θα δικαιολογήσει την αποστολή των νέων δυνάμεων τονίζοντας πως πρόκειται για πάγια τακτική της χώρας, η οποία επικεντρώνεται στην ταχύρυθμη εκπαίδευση των Ιρακινών στρατιωτών προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι τις επιχειρήσεις στα τέλη Ιουνίου, τονίζουν οι Times.

    Χθες, από την Άγκυρα, ο Μπλερ διεμήνυσε πως τα βρετανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο Ιράκ έως ότου "τελειώσει η δουλειά" και δήλωσε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις επικρίσεις που στοχεύουν στη διαχείριση της κατάστασης από τη δυτική συμμαχία.

    [06] Οικονομία

    Στο 3,1% από 2,9% που ήταν τον Μάρτιο Αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

    18/5/2004 2:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στο 3,1% βρέθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο από 2,9% που κυμάνθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Το ποσοστό που παρουσίασε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι ο υψηλότερος στην ευρωζώνη. Τον Απρίλιο του 2003 ο πληθωρισμός ήταν στο 3,3%. Στο επίπεδο των "12" της ευρωζώνης, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,7% το Μάρτιο σε 2% τον Απρίλιο. Πριν από ένα χρόνο ήταν 2,1%. Για τους "25" ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,7% το Μάρτιο σε 1,9% τον Απρίλιο, ενώ πέρυσι ήταν στο 1,9%. Η αύξηση του πληθωρισμού ήταν αναμενόμενη λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αύξηση των τιμών του πετρελαίου .

    Αύξηση σημειώθηκε σε 17 κράτη-μέλη

    Στους "25" τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Λιθουανία (-0,7%), τη Φιλανδία (-0,4%), την Κύπρο (0,1%) και τη Δανία (0,5%) και τα υψηλότερα στη Σλοβακία (7,8%), την Ουγγαρία (7%), τη Λετονία (5%), τη Μάλτα και τη Σλοβενία (από3,6%). Σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 17 κράτη μέλη, μειώθηκε σε τρία και παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον πληθωρισμό της Μεγάλης Βρετανίας . Τα πιο χαμηλά μέσα ποσοστά πληθωρισμού για τους 12 μήνες σημειώθηκαν στη Λιθουανία (-0,9%), τη Φιλανδία και την Τσεχία (0,8%), ενώ τα υψηλότερα σημειώθηκαν στη Σλοβακία (8,6%), την Ουγγαρία (5,5%), τη Σλοβενία (4,8%) και τη Λετονία (3,8%).

    [07] Οικονομία

    Κάλπασαν σε νέο ρεκόρ κλεισίματος χθες Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου

    18/5/2004 3:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αποτελεί η συγκράτηση της τιμής των καυσίμων, καθώς η αναταραχή στις διεθνείς αγορές πετρελαίου συνεχίζεται, με μικρή ύφεση σήμερα των τιμών του αργού εν μέσω προσδοκιών για θετικότερα στοιχεία σχετικά με τα αμερικανικά διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα, μετά τον καλπασμό, που σημείωσαν αργά χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη και ο οποίος οδήγησε στην υψηλότερη τιμή "κλεισίματος" των τελευταίων 21 χρόνων. Στις 10 Ιουνίου εξάλλου μπαίνει στο τραπέζι των υπουργών Ανάπτυξης της Ε.Ε. το ελληνικό αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ από ελληνικής πλευράς ζητήθηκε να συζητηθεί το θέμα και στο επόμενο συμβούλιο του ECOFIN. Τέλος, με υπουργική απόφαση, που προωθείται, οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια καλούνται να κοινοποιούν κάθε εβδομάδα τους τιμοκαταλόγους τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Στο μεταξύ, την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων της κατά 3 ευρώ ανά πτήση εσωτερικού και κατά 4 ευρώ ανά πτήση εξωτερικού αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας η Aegean λόγω της αύξησης των τιμών πετρελαίου. Η εταιρεία δεσμεύεται να αναστείλει την επιβάρυνση στους ναύλους, όταν η τιμή του πετρελαίου υποχωρήσει κάτω από τα 31 δολάρια το βαρέλι.

    Ανοδος τιμών πετρελαίου - Οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία

    Στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αλλά και στην ολιγοπωλιακή οργάνωση της αγοράς απέδωσε την προβληματική εικόνα στην ελληνική αγορά καυσίμων ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, επαναλαμβάνοντας τις επιφυλάξεις της κυβέρνησης για πλαφόν στις τιμές. Για έλλειψη ανταγωνισμού, που έχει ως αποτέλεσμα τα ελληνικά διυλιστήρια να είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα της Ευρώπης μίλησε στη ΝΕΤ 105,8 η Μαριλένα Αποστολίκα, πρόεδρος της Ένωσης Εταιριών.

    "Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο ρυθμό ανάπτυξης και στον πληθωρισμό και στις εισαγωγές και αυτό θα το αντιμετωπίσουν όλες οι χώρες της Ευρώπης" τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Ευθύνες στην κυβέρνηση στο θέμα της ακρίβειας και των καυσίμων καταλόγισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας την ότι, δεν λαμβάνει μέτρα και δεν παρεμβαίνει σε ένα θέμα με σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα των πολιτών και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Εξάλλου κατά μία ποσοστιαία μονάδα επιβαρύνεται ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σε ετήσια βάση, όταν η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 10%, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο κατήρτισε την εξαμηνιαία έκθεση για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη η αύξηση των τιμών του πετρελαίου έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

    Εκτός της αρνητικής επίπτωσης στον πληθωρισμό, με αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 10% το ισοζύγιο πληρωμών επιβαρύνεται κατά 450 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η επίπτωση στο ΑΕΠ φθάνει τις 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

    Αυτό σημαίνει ότι, εάν το ΑΕΠ επρόκειτο να αυξηθεί κατά 4%, η αύξηση περιορίζεται σε 3,7%. Αυτονόητο είναι ότι, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει και αρνητικές επιπτώσεις στα εισοδήματα των καταναλωτών.

    Παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με την προσφορά

    Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε το πρωί στα 41,20 δολάρια το βαρέλι, "κλείνοντας" χθες στα 41,55 δολάρια, την υψηλότερη τιμή κλεισίματος των τελευταίων 21 ετών, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει το νέο ιστορικό ρεκόρ των 41,85 δολαρίων. Το Μπρεντ έπεσε στα 37,53 δολάρια, ενώ χθες είχε εκτιναχθεί στα 38,50 δολάρια το βαρέλι.

    Οι διαπραγματευτές στη διεθνή αγορά εκτιμούν ότι, η όποια υποχώρηση ενδέχεται να είναι βραχύβια καθώς η αγορά παραμένει προσηλωμένη στα σφικτά αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ, στα προβλήματα ασφάλειας στο Ιράκ και τις ανησυχίες ότι, ο ΟΠΕΚ λίγα μπορεί να κάνει ώστε η προσφορά να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

    Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε το πρωί στα 41,20 δολάρια το βαρέλι, "κλείνοντας" χθες στα 41,55 δολάρια, την υψηλότερη τιμή κλεισίματος των τελευταίων 21 ετών, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει το νέο ιστορικό ρεκόρ των 41,85 δολαρίων. Το Μπρεντ έπεσε στα 37,53 δολάρια, ενώ χθες είχε εκτιναχθεί στα 38,50 δολάρια το βαρέλι.

    Τα στοιχεία, που θα δημοσιοποιήσει αργά σήμερα το βράδυ η Energy Information Administration, ο στατιστικός βραχίονας του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, αναμένεται να δείξουν αύξηση των αποθεμάτων λόγω των αυξημένων εισαγωγών.

    Οι εκτιμήσεις οκτώ αναλυτών, που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ κάνουν λόγο για αύξηση κατά 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών των αποθεμάτων αργού, την εβδομάδα που έληξε στις 14 Μαΐου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τα αποθέματα αργού θα σημειώσουν, στις ΗΠΑ, αύξηση για ενδέκατη εβδομάδα στις τελευταίες δώδεκα.

    Αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης αναμένει επίσης η αγορά, που προβλέπεται κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ αναμένεται ελαφρά μείωση της ζήτησης αλλά πλησίον των σχεδόν 9,4 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, που κατεγράφη στις 7 Μαΐου, οπότε και τα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης για οποιαδήποτε εβδομάδα Μαΐου, σύμφωνα με την Energy Information Administration.

    Οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ ενδέχεται να ανακοινώσουν ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου αύξηση των επίσημων ποσοστώσεων, που διέπουν την παραγωγή των χωρών-μελών του Οργανισμού, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση της παραγωγής κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Εξακολουθούν να επικρατούν, όμως, αμφιβολίες για το πόσο περισσότερο πετρέλαιο μπορεί να προσφέρει ο ΟΠΕΚ, δεδομένου ότι, αντλεί ήδη 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πάνω από το επίσημο όριο.

    Μικρή είναι η βοήθεια, που μπορούν να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση οι εκτός ΟΠΕΚ πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

    Ερωτηθείς χθες, ο υπουργός Ενέργειας του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν είπε ότι, η οποία αύξηση παραγωγής του υπ' αριθμόν οκτώ παγκοσμίως πετρελαιοεξαγωγέα, στην περίπτωση ανάλογης απόφασης του ΟΠΕΚ, "θα είναι οριακή", δεδομένης της επένδυσης, που απαιτείται για σημαντική αύξηση.

    Ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας Αντερς-Μπγιέρνε Μόε, εξάλλου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι, οι πετρελαϊκές εταιρίες, που εργάζονται στη χώρα ενδέχεται να αναβάλουν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού τις εργασίες συντήρησης ώστε να παράγουν περισσότερο, αλλά αυτό θα έχει μικρή επίδραση. "Η παραγωγή νορβηγικού αργού είναι στα όρια της παραγωγικής δυναμικότητας και δεν μπορεί να επιδράσει τώρα στις τιμές διεθνώς. Ποτέ δεν είχαμε πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα. Δεν είναι εύκολο για καμία χώρα, ούτε ακόμη και για τη Σαουδική Αραβία, να προχωρήσει σήμερα σε αύξηση της παραγωγής", τόνισε ο Μόε.

    [08] Πολιτισμός

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων Επίσκεψη Τατούλη στο Μουσείο Αφής

    18/5/2004 3:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό μουσείο επέλεξε να τιμήσει σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων, ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Tατούλης. Πρόκειται για το Μουσείο της Αφής, ένα μοναδικό παράθυρο στον κόσμο της τέχνης για τυφλούς. Μία εύστοχη και γόνιμη πρωτοβουλία που έδωσε την ευκαιρία σε μία μικρή κοινωνία να ανοίξει τις πόρτες της και να δείξει περήφανη ένα θαυμαστό πολύπλευρο έργο του Σωματείου "Φάρος Τυφλών Ελλάδος". "Θέλαμε να δείξουμε ότι μέσα από το Μουσείο της Αφής, ότι μέσα από τη λογική της ψυχής και του οράματος μπορούμε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της χώρας μας και το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό το νόημα κρύβει η επίσκεψη και η επιλογή για να γιορτάσουμε μαζί με τους ανθρώπους και τους επισκέπτες του Μουσείου της Αφής την παγκόσμια ημέρα των Μουσείων", είπε ο κ. Τατούλης.

    "Δεν υπάρχουν κοινωνικοί αποκλεισμοί"

    Τον κ. Τατούλη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Φάρου Κωνσταντίνος Κολόκας , ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιστορία του Σωματείου, από την ίδρυσή του το 1946 μέχρι σήμερα, τις πολλαπλές του δραστηριότητες, αλλά και την ιστορία του Μουσείου από την ίδρυση του το 1984, μαζί με την διευθύντρια Δήμητρα Ασιδέρη, ενώ χρέη ξεναγού ανέλαβε η Ζωή Γερουλάνου , μέλος του ΔΣ.

    Ο κ. Τατούλης εξέφρασε τη χαρά του και το θαυμασμό του για το Μουσείο και για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο χώρο του. "Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αποκλεισμοί, ούτε στη σκέψη μας, ούτε στην πρακτική μας, ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η έννοια της σύγχρονης κοινωνίας θα πρέπει να στηρίξει τις δραστηριότητες όλων των Ελλήνων πολιτών ανεξάρτητα από τη δική τους φυσιολογική οντότητα, τη λογική της αρτιμέλειας, για να έχουν άμεσες προσβάσεις στον πολιτισμό που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες", τόνισε ο υφυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι η ενεργή συμπαράσταση της κυβέρνησης θα είναι δεδομένη, όπως επίσης και η ενίσχυση των πρωτοβουλιών αυτών και της γενικότερης εικόνας και του διαχρονικού συμβολισμού ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι απόρροια κλειστών ομάδων και σκοτεινών διαδικασιών. Κατά την ξενάγησή του στο Μουσείο ο υφυπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε ότι τα Μουσεία που βρίσκονται στις Ολυμπιακές πόλεις θα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα μιας νέας πολιτικής μουσείων λέγοντας συγκεκριμένα ότι αυτή πρέπει να είναι εξαιρετικά συγκροτημένη και πολύπλευρη.

    Ενα μοναδικό παράθυρο στον κόσμο της τέχνης για τυφλούς

    Το Μουσείο της Αφής είναι πράγματι ένα εγχείρημα άξιο θαυμασμού, καθώς αντίγραφα και εκμαγεία από τα πιο αντιπροσωπευτικά δημιουργήματα της Τέχνης αφήνονται στο γνωστικό αισθητήριο της αφής για να χαρίσουν συναίσθημα και εικόνα στους ανθρώπους που δεν μπορούν να γευτούν με τα μάτια το μεγαλείο, το κάλλος, τον πλούτο και την αισθητική τελειότητα των θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Το μουσείο με τους δύο ορόφους του και τις πραγματικά εντυπωσιακές, για το μέγεθος του εγχειρήματος, αίθουσές του, μέσα στις οποίες ξεχωρίζουν η αίθουσα για τον Ολυμπισμό και το μικρό παρεκκλήσιο με πλήρη εσωτερική διαμόρφωση. Ιδιαίτερα ξεχωριστές είναι και οι εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του Φάρου, που βρίσκονται στο πίσω μέρος του Μουσείου και οι οποίες είναι η τρανή απόδειξη για το τι μπορεί να κάνει η θέληση και η πίστη των ανθρώπων, καθώς και για το γεγονός ότι όλοι μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή . Παραγωγή σκουπών και βουρτσών, μονάδα κατεργασίας μετάλλων, ειδικό εκτυπωτικό κέντρο παραγωγής βιβλίων γραφής Μπρέιγ, στούντιο ηχογράφησης ομιλούντων βιβλίων, δανειστική βιβλιοθήκη, εργαστήρι κεραμικής και γλυπτικής είναι μερικές από τις εκπληκτικές δραστηριότητες που στηρίζονται από ομάδες εθελοντών και προσφέρουν εργασία και όραμα για ζωή στους τυφλούς.

    [09] Αθλητισμός

    Δραματικές ώρες στην ΑΕΚ

    18/5/2004 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε αδιέξοδο οδηγείται η κίνηση Νικολαΐδη στην ΑΕΚ. Το μεσημέρι της Τρίτης στο καθοριστικό ραντεβού που είχε ο συνεργάτης του διεθνούς επιθετικού με τους παίκτες, το παρών έδωσαν μόνο δέκα ποδοσφαιριστές ( Κρέεκ, Ιβιτς, Καψής, Μόρας, Κάππος, Ν. Λυμπερόπουλος, Σ. Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Κατσουράνης και Χιώτης), με τον Μιχάλη Καψή να δηλώνει αμέσως μετά ότι ο "δικέφαλος", οδηγείται σε διάλυση. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να μάθουμε την αντίδραση του Ντέμη, καθώς όπως όλα δείχνουν η κίνηση για εξαγορά της ομάδας οδηγείται σε ναυάγιο. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς ήδη φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν για ενδιαφέρον ομίλου επιχειρηματιών, που για την ώρα τουλάχιστον, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν. Τις φήμες ήρθε να ενισχύσει κίνηση επιχειρηματία που ανέλαβε να εξοφλήσει το χρέος προς την Παλμέϊρας που ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, πάντως με δηλώσεις του σε ιδιωτικό ραδιόφωνο διέψευσε το γεγονός, ενώ τόνισε ότι θα βρεθεί λύση για την ΑΕΚ.

    Υπεβλήθη ο φάκελος για το άρθρο 44

    Ο εν λόγω σωτήρας σύμφωνα με ότι κυκλοφορεί δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την κίνηση Νικολαϊδη και μάλιστα συμμετέχει σ΄ ένα γκρούπ επιχειρηματιών, που πολύ σύντομα θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά της ΠΑΕ, βλέποντας μάλιστα ότι ναυαγεί το ενδιαφέρον του διεθνή ποδοσφαιριστή.

    Μ εαυτό τον τρόπο όμως η ΑΕΚ σώζει τη χρονιά, καθώς πλέον μπορεί να πάρει την σχετική άδεια για να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου.

    Άλλο ευχάριστο γεγονός η κατάθεση από την διοίκηση της ΠΑΕ του φακέλου για τη υπαγωγή της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 44. και μένει η απόφαση, για το πόσο θα είναι το ποσοστό της μείωσης των χρεών.

    Την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο στρατόπεδο της ΑΕK, σχολίασε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Σε σχετική ερώτηση τόνισε:

    " Δεν είμαι μάνατζερ για να ασχολούμαι με τις προσφυγές. Κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν κρίνω κανέναν για τις αντιδράσεις. Είτε είναι αυτή η διοίκηση, είτε άλλη, η ΑΕΚ πρέπει να τα βρει με την ΦΙΦΑ και με τους ανθρώπους που χρωστάει. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν δεν το καταφέρει, θα είναι απογοήτευση. Πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, όποιος και αν είναι στην ΑΕΚ".

    [10] Οικονομία

    Κατά παντός υπευθύνου Ποινική δίωξη για την υπόθεση της ΔΕΚΑ

    18/5/2004 5:04:00 μμ

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της άμεσης συνέργιας σε αυτήν, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνα Πιστόλη, σχετικά με την υπόθεση της Δημόσιας Επιχείρησης Κρατικών Αξιών (ΔΕΚΑ). Η δικογραφία για τη ΔΕΚΑ είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς μετά από έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Ασπρογέρακα το 2000 είχαν προκύψει ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Με παραγγελία όμως του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού, πριν περίπου ένα μήνα, ο κ. Ασπρογέρακας μετέβη στη Βουλή προκειμένου να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας σε ό,τι αφορά το σκέλος των συμμετοχών, μη πολιτικών προσώπων, ώστε να επιληφθεί η Εισαγγελία για την απόδοση ευθυνών στην υπόθεση. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών, όσες πράξεις πολιτικών προσώπων φέρονται να τελέστηκαν στη συγκεκριμένη υπόθεση έως τις 9.4.2000 έχουν παραγραφεί.

    Νέα μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

    Η δικογραφία που έλαβε ο κ. Ασπρογέρακας παραδόθηκε στην κ. Πιστόλη, η οποία με παραγγελία της προς τον ειδικό ανακριτή που θα χειριστεί το θέμα, ζητά να ερευνήσει και το ενδεχόμενο διάπραξης επιπλέον αδικημάτων , όπως αυτά της απάτης, παράβασης καθήκοντος κ.α. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ΔΕΚΑ φέρεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2000 να στήριζε το Χρηματιστήριο αγοράζοντας μετοχές μεγάλων κρατικών οργανισμών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λινός στην παραγγελία του ζητούσε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και άλλες δικογραφίες που είχαν αποσταλεί στη Βουλή και έχουν παραγραφεί οι ευθύνες πολιτικών προσώπων, για τις οποίες ερευνούν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κ.κ. Ελένη Σωτηροπούλου και Μαρία Μαλούχου.

    Εξάλλου, υλικό για τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγής στην οποία φέρονται να εμπλέκονται δημόσιοι φορείς και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο επόπτης του ΣΔΟΕ Ρήγας Μπάκουλας. Η υπόθεση αφορά εικονικά τιμολόγια που εκδίδει κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται δέκα εταιρίες και θεωρείται η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή των τελευταίων ετών, καθώς τα ποσά υπολογίζονται σε τουλάχιστον 40 δισ. δραχμές. Ο φάκελος που παρέδωσε ο κ. Μπάκουλας στον κ. Παπαγγελόπουλο θα μελετηθεί απο τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει τις περαιτέρω κινήσεις της Εισαγγελίας. Παράλληλα, το ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση.

    [11] Διεθνή

    Η Γκάντι βάζει τέλος στο μετεκλογικό θρίλερ "Δεν θα γίνω πρωθυπουργός"

    18/5/2004 5:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Την απόφαση της να μην δεχθεί το πρωθυπουργικό αξίωμα, ανακοίνωσε μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματος της η Σόνια Γκάντι."Αρνούμαι ταπεινά να αναλάβω καθήκοντα πρωθυπουργού. Παρακαλώ πολύ να δεχθείτε την απόφαση μου η οποία είναι αμετάκλητη " δήλωσε χαρακτηριστικά προκαλώντας την οργή των υποστηρικτών της που προσπαθούσαν φωνάζοντας συνθήματα να την μεταπείσουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο πρόσωπο θα την αντικαταστήσει. Πληροφορίες, όμως φέρουν ως πολύ πιθανό αντικαταστάτη της τον Μανχομάν Σιγκ , ένα σημαντικό στέλεχος του κόμματος του Κογκρέσου και αρχιτέκτονα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας.

    Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες

    Νωρίτερα η Σόνια Γκάντι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, με τον οποίο συζήτησε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τη στήριξη που έχει από μέλη του συνασπισμού της αλλά και κόμματα της Αριστεράς.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ινδό Πρόεδρο η κα Γκάντι δήλωσε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω διαβουλεύσεις προκειμένου να σχηματισθεί μία κυβέρνηση συνασπισμού .

    Πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση της, υπήρξε έντονη φημολογία ότι η Σόνια Γκάντι δεν θα αποδεχθεί το πρωθυπουργικό αξίωμα.

    Δεν ήταν λίγοι όμως αυτοί που πίστευαν ότι οι φήμες για παραίτηση ήταν ένα είδος στρατηγικής προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα που θα μετάσχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

    Την απόφαση της όμως, ήδη γνώριζαν πολλοί όπως ο Σαλμάν Χουρσίντ και ο Σιταράμ Γετσούρι, υψηλόβαθμα στελέχη του Kομμουνιστικού κόμματος της χώρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος του Κογκρέσου.

    Οργισμένη αντίδραση των ψηφοφόρων της

    Η απόφαση της Σόνια Γκάντι να μην δεχθεί το πρωθυπουργικό αξίωμα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση χιλιάδων ψηφοφόρων της.

    Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι θα αυτοκτονήσουν αν η γυναίκα που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές, δεν αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

    Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως, προκαλούν ευφορία στον ηγέτη της Αντιπολίτευσης, Μπαρατίγια Ζανάτα, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι τα μέλη του κόμματος του δεν θα παρίσταντο στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αν η Σόνια Γκάντι, αναλάμβανε την πρωθυπουργία.

    Ο Ζανάτα, όπως άλλωστες και χιλιάδες άλλοι Ινδουιστές είχαν εκφράσει την οργή τους, για το γεγονός ότι η Σόνια Γκάντι, είναι ιταλικής καταγωγής και Καθολική .

    [12] Αθλητισμός

    Ανανέωσε με ΠΑΟΚ ο Φουτσίνι

    18/5/2004 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον προγραμματισμό για την νέα χρονιά, άρχισε ο ΠΑΟΚ, μετά την εξασφάλιση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοίκηση που ενόψει της νέας δύσκολης αγωνιστικής περιόδου θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες με τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν, κάλεσε την Τρίτη στα γραφεία της ΠΑΕ τον Αρμάντο Φουτσίνι όπου μετά από συνοπτικές διαδικασίες υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια. Με δηλώσεις του ο 28χρονος μεσοεπιθετικός από το Καμερούν, στο επίσημο site της ομάδας ο παίκτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση του συμβολαίου του, τονίζοντας ότι θα κάνει μπορεί για να πάει η ομάδα ακόμη πιο ψηλά.

    [13] Αθήνα 2004

    Χαμόγελα στη Νέα Υόρκη, απογοήτευση στη Λειψία Πέντε πόλεις διεκδικούν τους Ολυμπιακούς του 2012

    18/5/2004 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μόσχα, Λονδίνο και Μαδρίτη είναι οι πέντε πόλεις που επελέγησαν από τη ΔΟΕ ως υποψήφιες για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Ο Ζακ Ρογκ προειδοποίησε τις επιτροπές διεκδίκησης των πέντε πόλεων, πως δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν καθώς υπάρχει πιθανότητα να αποσυρθούν από τη σχετική λίστα των υποψηφίων, αν δεν πείσουν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τις ικανότητες τους. Κατά τη σημερινό πρώτο ξεκαθάρισμα της ΔΟΕ στη Λοζάνη έμειναν εκτός οι υποψηφιότητες της Κωνσταντινούπολης, της Λειψίας, του Ρίο ντε Ζανεϊρο και της Αβάνας.

    Φαβορί η πόλη του φωτός

    Φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης είναι το Παρίσι, καθώς τελευταία φορά που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1924.

    Σημαντικό ρόλο για την οριστική απόφαση που θα πάρει η ΔΟΕ αναμένεται να παίξουν κυρίως δυο τομείς.

    Οι γενικές υποδομές και η διαμονή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί τόσο στην ασφάλεια όσο και στις μεταφορές.

    Ενθουσιασμός στη Ν. Υόρκη - Πίκρα στη Λειψία

    Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, προκάλεσε ενθουσιασμό στη Νέα Υόρκη.

    Πανευτυχείς δηλώνουν ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο Κυβερνήτης της αμερικανικής μεγαλούπολης,Τζορτζ Πατάκης.

    "Ξεπεράσαμε δύο εμπόδια και απομένει ακόμη ένα. Στο όνομα των οκτώ εκατομμυρίων Νεοϋορκέζων και των περισσότερων από 250 εκατομμύρια Αμερικανών, πρόκειται για εξαιρετική τιμή, η παρουσία μας στον τελικό κατάλογο των υποψηφίων" τόνισε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ενώ από την πλευρά του ο Τζορτζ Πατάκης εξήρε το έργο της επιτροπής διεκδίκησης και της Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Διαβεβαίωσε επίσης τη ΔΟΕ, ότι οι εγκαταστάσεις που απαιτούνται όχι μόνο θα είναι έτοιμες, αλλά θα είναι και οι καλύτερες που έχουν υπάρξει.

    Την ίδια ώρα, με απόλυτη σιωπή και απογοήτευση υποδέχθηκαν οι περίπου 10.00 κάτοικοι της Λειψίας, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

    Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν, αλλά και αυτοί που αποδοκίμασαν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

    "Μας πόνεσε πραγματικά πολύ ο αποκλεισμός από την πεντάδα των φιναλίστ", τόνισε ο δήμαρχος της Λειψίας, Βόλφγκάνγκ Τιέφενς και συνέχισε:"Πικραθήκαμε πραγματικά, γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν τόσο πολύ και δούλεψαν τόσο σκληρά για την επιτυχία".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 May 2004 - 16:51:13 UTC