Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή πριν τις ευροεκλογές Νομοσχέδιο για αναστολή των
  • [02] Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης Έβγαλε "φτερά" ...το πετρέλαιο
  • [03] Επίσκεψη αστραπή αλλά και καταφύγιο Στην Τουρκία ο Μπλερ
  • [04] Κυπελλούχος ο Φύσσας στην Πορτογαλία
  • [05] Σχεδιάζουν τη νέα περίοδο στον Ιωνικό
  • [06] Στη δίκη του ΕΛΑ Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων
  • [07] Τέλος εποχής για τον Μπουμπένκο
  • [08] Ίντερ: Με Ζακερόνι και Βιέρι την νέα περίοδο
  • [09] Προβλέπει ν/σ του Υπ. Παιδείας Ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης

    [01] Οικονομία

    Στη Βουλή πριν τις ευροεκλογές Νομοσχέδιο για αναστολή των πλειστηριασμών

    17/5/2004 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Άμεση αναστολή των πλειστηριασμών και εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών μέσα σε μία πενταετία προβλέπει το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν τις ευρωεκλογές, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην "Απογευματινή" ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι, θα υπάρξει και ειδική ρύθμιση για τους αγρότες με αναδρομική ισχύ από το 1990. Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι, βασικό κριτήριο για την προώθηση τους είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ διαβεβαιώνει ότι, δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας και ο χρόνος συνταξιοδότησης. "Προτεραιότητά μας είναι να προχωρήσουμε σε συναινετικές μεταρρυθμίσεις όπως ενοποιήσεις Ασφαλιστικών Ταμείων", καταλήγει ο υπουργός Οικονομίας.

    [02] Οικονομία

    Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης Έβγαλε "φτερά" ...το πετρέλαιο

    17/5/2004 11:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2004 6:04:46 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κατάθεση του ελληνικού αιτήματος που αφορά την προσωρινή μείωση της φορολογίας των καυσίμων. Στόχος του ελληνικού αιτήματος είναι να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία του μαύρου χρυσού, που δημιουργεί κλίμα ανατιμήσεων στην αγορά. Στο μεταξύ, σε καταγγελίες για κυκλώματα μεγάλων εταιρειών καυσίμων, που λυμαίνονται την αγορά ανεβάζοντας τις τιμές, προχώρησαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωποι μικρών εταιρειών, οι οποίοι εξαπέλυσαν βολές και κατά του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο χαρακτηρίζουν ως τον κύριο ένοχο αυτής της κατάστασης. Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στο Ιράκ και τη Μ. Ανατολή, αλλά και οι βομβιστικές επιθέσεις στην Αγκυρα πριν από την άφιξη Μπλερ εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου που σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ: κοντά στα 42 δολλάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 39 στο Λονδίνο. Στη Σιγκαπούρη η τιμή του μπρεντ σήμερα ξεπέρασε τα 41,59 δολάρια το βαρέλι.

    Καταγγελίες για κερδοσκοπία

    Όπως κατήγγειλαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των μικρών εταιρειών καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με βάση τον ειδικό φόρο, που ισχύει αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να ξεπερνάει τα εξήντα λεπτά το λίτρο, ενώ τα υπόλοιπα είναι καθαρό και παράνομο κέρδος των εταιρειών, που λειτουργούν, τελικά, ως υποχρεωτικοί μεσάζοντες.

    Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για κατάθεση του ελληνικού αιτήματος που αφορά την προσωρινή μείωση της φορολογίας των καυσίμων.Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κομισιόν. Ο κ. Σαλαγκούδης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί η υπουργική απόφαση που θα υποχρεώνει τα διυλιστήρια να ανακοινώνουν κάθε εβδομάδα στο Υπουργείο τις τιμές πώλησης και τις εταιρείες εμπορίας να προσκομίζουν τα αντίστοιχα παραστατικά. Tα κατώτερα επίπεδα της φορολογίας καυσίμων ορίζονται από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή και οι φόροι που επιβάλλονται στην ελληνική αγορά, είναι στα κατώτερα επιτρεπόμενα επίπεδα, με εξαίρεση την αμόλυβδη βενζίνη όπου το ελάχιστο όριο είναι 28,7 λεπτά ανά λίτρο, ενώ ο φόρος που επιβάλλεται είναι 29,6 λεπτά. Επίσης, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση που είχε με τους φορείς των πετρελαιοειδών και ανέφερε ότι η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα βρίσκεται στο 75% του μέσου όρου των 15 χωρών- μελών της ΕΕ, ενώ τους παρουσίασε το σχετικό σχέδιο της υπουργικής απόφασης. Ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου ερωτηθείς για τις απώλειες που θα υπάρξουν στα δημόσια έσοδα από τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε ότι "δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα έσοδα, αλλά και οι δυνατότητες που έχουν οι καταναλωτές".

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να μειώσουμε μονομερώς τη φορολογία στα καύσιμα και θα αναζητηθεί μία λύση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διότι στην Ελλάδα ισχύουν χαμηλοί συντελεστές φορολογίας. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επηρεάσει αρνητικά την οικονομία, μέσω πληθωριστικών πιέσεων, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

    Ανησυχία στη διεθνή αγορά

    Η αύξηση των τιμών πετρελαίου θα απασχολήσει και το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις 10 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

    Το αίτημα για συμπερίληψη του θέματος της συνεχούς αύξησης των τιμών πετρελαίου στην ημερήσια διάταξη είχε διατυπώσει και η Ελλάδα, μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα και αμέσως υποστηρίχθηκε από πολλές άλλες αντιπροσωπείες.

    Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο εκτενούς συζήτησης και κατά τις εργασίες του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ, στις 22-24 Μαΐου στο Άμστερνταμ, όπου θα εξεταστούν οι τρέχουσες εξελίξεις στη διεθνή αγορά του "μαύρου χρυσού" και κατά πόσον απαιτείται αναπροσαρμογή της παραγωγής του 11μελούς καρτέλ. Η επόμενη συνάντησή τους έχει προγραμματιστεί να γίνει την 3η Ιουνίου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

    Στο μεταξύ, η ιρανική κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της αύξησης της συνολικής παραγωγής του ΟΠΕΚ, παραλείποντας να επισημάνει ότι κατ ουσίαν είναι σύμφωνη με την πρόσφατη επίσημη σαουδαραβική πρόταση να αυξηθεί η παραγωγή του ΟΠΕΚ κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

    [03] Διεθνή

    Επίσκεψη αστραπή αλλά και καταφύγιο Στην Τουρκία ο Μπλερ

    17/5/2004 12:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επίσκεψη αστραπή πραγματοποιεί σήμερα στην Τουρκία ο Bρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επαναλάβει τη δέσμευσή του να υποστηρίξει την προσπάθεια της Άγκυρας να ενταχθεί στην Ε.Ε. και θα θίξει με τους συνομιλητές του το ζήτημα του Ιράκ. Για τον Μπλερ η 6ωρη επίσκεψη στην Τουρκία θα αποτελέσει ένα προσωρινό καταφύγιο από τα εσωτερικά προβλήματά του κι από τις φήμες και τις εκτιμήσεις, που κατακλύζουν τον βρετανικό Τύπο σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, εξαιτίας της επιδεινούμενης κατάστασης στο Ιράκ και της ραγδαίας πτώσης της δημοτικότητας του. Ο Μπλερ είναι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Τουρκία μετά από 16 χρόνια, από την επίσκεψη της Μάργκαρετ Θάτσερ. Αναμένεται να επαινέσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και θα υπογραμμίσει τη σημασία της ως μετριοπαθούς δύναμης στον ισλαμικό κόσμο, η οποία ασπάζεται δημοκρατικές και λαϊκές - κοσμικές αξίες.

    Οργανώνονται διαδηλώσεις

    Ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να ανταποδώσει την επίσκεψη στο Λονδίνο στα τέλη Μαΐου, προσπαθεί να αποσπάσει την υποστήριξη των ευρωπαίων ηγετών πριν την κρίσιμη Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Δεκεμβρίου, όπου θα αποφασισθεί εάν πληρούνται τα κριτήρια για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.

    Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν επίσης, πως ο Μπλερ θα εκφράσει την υποστήριξή του στην άμεση αεροπορική σύνδεση της Βρετανίας με το κατεχόμενο, από τον τουρκικό στρατό, τμήμα της Κύπρου, το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται μόνον από την Άγκυρα. Στον κατάλογο των σημερινών θεμάτων, κεντρική θέση θα κατέχει το ζήτημα του Ιράκ, το οποίο υποσκάπτει τη δημοτικότητα του Μπλερ στην πατρίδα του. Αλλά κι η τουρκική κοινή γνώμη είχε αντιταχθεί έντονα στην αμερικανοβρετανική εκστρατεία για την βίαιη ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν κι όπως όλοι έχει εκπλαγεί από τη σκληρότητα στη μεταχείριση των Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες, που αποκαλύπτουν οι δημοσιευθείσες φωτογραφίες. Μάλιστα αριστερές οργανώσεις στην Τουρκία έχουν ανακοινώσει, πως θα οργανώσουν διαδηλώσεις κατά του Μπλερ για το Ιράκ.

    [04] Αθλητισμός

    Κυπελλούχος ο Φύσσας στην Πορτογαλία

    17/5/2004 4:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με πρωταγωνιστή αλλά και σκόρερ τον Τάκη Φύσσα η Μπενφίκα κατέκτησε το κύπελλο Πορτογαλίας, επικρατώντας της Πόρτο με 2-1 στην παράταση. Η Πόρτο προηγήθηκε με τον Ντερλέι στο 45ο λεπτό, αλλά ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, ισοφάρισε στο 59' για τους "αετούς". Το ισόπαλο σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου αλλά στην παράταση ο Σιμάο Μπαρμπόσα στο 104ο λεπτό, έκανε το 2-1 και χάρισε στην Μπενφίκα το τρόπαιο. Να σημειώσουμε πως η Πόρτο αγωνίστηκε από το 70' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζόρχε Κόστα, ενώ τον τελικό παρακολούθησαν 38.000 θεατές.

    [05] Αθλητισμός

    Σχεδιάζουν τη νέα περίοδο στον Ιωνικό

    17/5/2004 5:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν καταστρώνουν στη Νίκαια που μετά τη νίκη του Ιωνικού επί της Ξάνθης. Ο Βαγγέλης Βλάχους που παρέλαβε την ομάδα από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και κατάφερε να την φέρει στην δέκατη εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί εκ νέου με τον ισχυρό άνδρα του Ιωνικού Χρήστου Κανελλάκη για να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά και για τους παίκτες που πρέπει να αποκτηθούν, καθώς και για εκείνους που θα φύγουν από την ομάδα.

    Βλάχος: "Απαντήσαμε σε όσους μας αμφισβήτησαν"

    Ο Έλληνας τεχνικός μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους παίκτες του μετά τη νίκη τους την Κυριακή.

    "Νιώθω μεγάλη χαρά και τρομερή ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας. Ο Ιωνικός δεν πήγε απλώς καλά, αλλά τερμάτισε και σε πολύ καλή θέση (10ος με 30 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος), κάτι που κάποιοι όχι μόνο το αμφισβητούσαν, αλλά ήλπιζαν και ακριβώς το αντίθετο. Οφείλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους και πρώτα απ΄ όλους στους παίκτες, που όλο αυτό το διάστημα με ανέχτηκαν και δούλεψαν μαζί μου τόσο σκληρά. Πρέπει όμως να ευχαριστήσω και την διοίκηση, που φρόντιζε πάντα και έλυνε όλα τα προβλήματα τα οικονομικά, όπως και τους άμεσους συνεργάτες μου, όλο το προπονητικό επιτελείο", τόνισε ο Βαγγέλης Βλάχος που είδε τους κόπους μιας χρονιάς να επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο.

    Τέλος πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση του Μακόρ λίγο μετά την λήξη του αγώνα με την Ξάνθη ότι αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα.

    Σήμερα με νέες του δηλώσεις όμως διέψευσε τα λεγομενά του λέγοντας ότι δεν πάει πουθενά. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ήδη έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

    Στον τελευταίο αγώνα για το πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ το Σάββατο από τον Ιωνικό θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Γκούτμαν και Τσιμπλίδης, που αποβλήθηκε την Κυριακή, ενώ επιστρέφουν οι Λετιέρι και Βουρεξάκης.

    [06] Εσωτερικά

    Στη δίκη του ΕΛΑ Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

    17/5/2004 5:09:00 μμ

    Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Το δικαστήριο διέκοψε σήμερα την συνεδρίασή του νωρίτερα, καθώς δεν είχαν προσέλθει στο δικαστήριο οι μάρτυρες για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιώργου Ραφτόπουλου, τον Ιούνιο του 1987. Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρες αστυνομικοί αλλά και πολίτες για τις υποθέσεις των εκρήξεων στο συγκρότημα Σκαλιστήρη τον Ιούνιο του 1986 και στην Καθολική Εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας το Φεβρουάριο του 1987. Οι μάρτυρες που δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους κατηγορούμενους ως δράστη των επιθέσεων τόνισαν στις καταθέσεις τους ότι εκείνοι που τοποθέτησαν τους μηχανισμούς είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

    [07] Αθλητισμός

    Τέλος εποχής για τον Μπουμπένκο

    17/5/2004 6:11:00 μμ

    Παρελθόν από τον Πανιώνιο αποτελεί από την Δευτέρα ο Γιόζεφ Μπουμπένκο, που έλυσε το συμβόλαιο του με τους "κυανέρυθρους". Το κλίμα για τον Σλοβάκο τεχνικό ήταν ιδιαίτερα βαρύ τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες για "μέτριους παίκτες" στην ομάδα. Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του Μπουμπένκο με αρκετούς παίκτες ήταν ψυχρές και ήταν θέμα χρόνου να του δείξει η διοίκηση της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ την "κόκκινη κάρτα". Στα δύο χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα, ο Σλοβάκος κατάφερε να οδηγήσει τον Πανιώνιο στην έξοδο στο κύπελλο UEFA πέρυσι, ενώ και τη φετινή σεζόν κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα στις προνομιούχες θέσεις, μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Έτσι τώρα, στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, κόντρα στην Προοδευτική - όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Πανιώνιο, ώστε να βγει στην Ευρώπη - στον πάγκο θα καθίσει, εκτός απρόοπτου, ο συνεργάτης του Γιόζεφ Μπουμπένκο, ο Βαγγέλης Φιλιππής.

    [08] Αθλητισμός

    Ίντερ: Με Ζακερόνι και Βιέρι την νέα περίοδο

    17/5/2004 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κλίμα ευφορίας επικρατεί στην Ίντερ μετά την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης στο "καμπιονάτο", που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Όπως όλα δείχνουν ο Αλμπέρτο Ζακερόνι, θα παραμείνει στο πάγκο των "νερατζούρι" ενώ και ο Κριστιάν Βιέρι παρότι δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή του, εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στο "Τζουζέπε Μεάτσα". Ο πρόεδρος της Ίντερ Τζακίντο Φακέτι, ύστερα από συνεννόηση με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Μάσιμο Μορέτι επιβεβαίωσε ότι ο Ζακερόνι θα παραμείνει στον πάγκο του συλλόγου. " Ήταν μια απόφαση που πήραμε πριν το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και έγινε με καθαρή συνείδηση. Έχουμε ήδη αποφασίσει για την τεχνική ηγεσία", τόνισε.

    Κοντά σε συμφωνία με την Βερόν

    Από την πλευρά του ο Κριστιάν Βιέρι, "ρίχνοντας νερό στο κρασί του" τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με τον προπονητή.

    Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι εκτός απρόοπτου θα συνεχίσει να είναι παίκτης της Ίντερ και αναφερόμενος στο μέλλον της ομάδας επεσήμανε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μεταγραφές για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

    Την ίδια ώρα και όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου η Ίντερ είναι κοντά σε συμφωνία με τον Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, κάτι που επιθυμεί διακαώς και ο ίδιος. Ο διεθνής Αργεντίνος άσος σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τους "νερατζούρι".

    Ο Βερόν, θα είναι η τρίτη μεταγραφή των Μιλανέζων ήδη, μετά τους Εστεμπάν Καμπιάσο της Ρεάλ Μαδρίτης και Τζιουζέπε Φαβάλι της Λάτσιο, που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και έχουν ήδη συμφωνήσει να μετακομίσουν στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

    [09] Εσωτερικά

    Προβλέπει ν/σ του Υπ. Παιδείας Ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης

    17/5/2004 6:24:00 μμ

    Την κατάργηση των εξετάσεων στη Β' Λυκείου και τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων από τα εννέα στα έξι προωθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μαΐου και το οποίο συζητήθηκε στην κυβερνητική επιτροπή. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των συμβασιούχων καθηγητών, καθώς προβλέπει ότι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών θα γίνονται κατά 60% από το ΑΣΕΠ και κατά 40% από τον πίνακα των αναπληρωτών. Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου επισήμανε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ερωτηθείσα για τις κινητοποιήσεις των διδασκόντων στα ΤΕΙ, η κ. Γιαννάκου είπε ότι συνεργάζεται με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και διαβεβαίωσε ότι θα εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εκκλησιαστική κρίση τόνισε ότι συνεχίζεται η κυβερνητική πρωτοβουλία για την εκτόνωσή της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 May 2004 - 16:51:06 UTC