Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά από πρόσκληση του Τζ. Μπους Στις ΗΠΑ την Δευτέρα ο Κ. Καραμανλής
  • [02] H Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ
  • [03] Περίπου 30 οι τραυματίες Σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία
  • [04] Τα "γύρισαν" οι Βρετανοί δημοσιογράφοι
  • [05] Η κατάκτηση του ονείρου Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου!
  • [06] Πλει οφ: Έκανε το 1-0 ο ΠΑΟ
  • [07] Ντέμης: " Εχουμε πορεία ακόμα"

    [01] Εσωτερικά

    Μετά από πρόσκληση του Τζ. Μπους Στις ΗΠΑ την Δευτέρα ο Κ. Καραμανλής

    16/5/2004 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Καραμανλής μεταβαίνει αύριο στις Ηνωμένες Πολιτείες για επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, καθώς και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Αρχικά, ο κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Τζορτζ Μπους και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι.

    [02] Αθλητισμός

    H Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ

    16/5/2004 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ στην Ιταλία με την Ίντερ να παίρνει τελικά το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα του Μιλάνου είδε την Έμπολι να προηγείται στο σκορ αλλά ο "συνήθης ύποπτος" Βραζιλιάνος Αντριάνο με δυο γκολ και ο Αργεντίνος Ρεκόμπα με ένα δικό του έσωσαν την παρτίδα. Την ίδια ώρα ο Τζιλιαρντίνιο με τέσσερα δικά του γκολ χάριζε τη νίκη στην Πάρμα απέναντι στην Ουντινέζε, σ΄ έναν αγώνα με πολλές συγκινήσεις και 7 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικό σκορ 4-3. Μετά το τέλος και της 34ης και τελευταία αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, η Μίλαν ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας για το 2004 και μαζί με τις Ρόμα, Γιουβέντους και Ίντερ θα αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Πάρμα μαζί με την Ουντινέζε τη Λάτσιο και τη Σαμπντόρια θα παίξουν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στην μάχη της ουράς η Περούτζια θα δώσει μπαράζ με την ;ekth της β΄κατηγορίας για την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, ενώ Μόντενα, Έμπολι και Ανκόνα υποβιβάσθηκαν.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Eμπολι-Ιντερ 2-3 (Λουτσίνι 17', Ρότσι 80' - Αντριάνο 45',66', Ρεκόμπα 62')

    Mίλαν-Μπρέσια 4-2 (Τόμασον 35', Σεβτσένκο 37', Κακά 59', Ρούι Κόστα 66' - Ματουζάλεμ 53',69')

    Λάτσιο-Μόντενα 2-1 (Κοράντι 15', Ζέζαρ 46' - Αμορούζο 84'πεν)

    Πάρμα-Ουντινέζε 4-2 (Τζιλαρντίνο 58',68',75',83' - Κρολντρουπ 53', Γιοργκενσεν 72', Γιανκουλόφσκι 90')

    Περούτζια-Ανκόνα 1-0 (Μποθροιντ 61')

    Σαμπντόρια-Ρόμα 0-0

    Σιένα-Γιουβέντους 1-3 (Φλο 37' - Τούντορ 31', Μίκολι 40', Ντι Βάιο 58')

    Λέτσε-Ρετζίνα 2-1 (Σεβαντόν 9', Φραντσεσκίνι 37' - Νταλ 30')

    Κιέβο-Μπολόνια 3-1 (Αμάουρι 17', Ζανκέτα 22', Σεμιόλι 52' - Πέκια 12')

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Μίλαν 82, Ρόμα 71, Γιουβέντους 69, Ιντερ Μιλάνου 59, Πάρμα 58, Λάτσιο 56, Ουντινέζε 50, Σαμπντόρια 46, Κιέβο 44, Λέτσε 41, Μπρέσια 40, Μπολόνια 39, Σιένα 34, Ρετζίνα 34, Περούτζια 32, Μοντένα 30, Εμπολι 30, Ανκόνα 13.

    [03] Διεθνή

    Περίπου 30 οι τραυματίες Σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία

    16/5/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από το Λιβόρνο προς το Τορίνο, ξέφυγε από τις ράγες και συγκρούστηκε με άλλο τρένο που μετέφερε εμπορεύματα. Μετά τη σύγκρουση τα δύο τρένα προσέκρουσαν σε κτίριο, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ήταν ακατοίκητο. Εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης δήλωσε ότι είναι αδύνατον να πιστέψουν πως δεν υπάρχουν νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση.

    [04] Αθήνα 2004

    Τα "γύρισαν" οι Βρετανοί δημοσιογράφοι

    16/5/2004 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τη δική τους ερμηνεία έδωσαν οι τρεις Βρετανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από την αστυνομία, όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ χωρίς να έχουν άδεια. Στόχος των τριών δημοσιογράφων όπως ισχυρίστηκαν ήταν να φωτογραφηθούν με φόντο τη στέγη Καλατράβα και όχι να δυσφημίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ελληνική διοργάνωση. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών Βρετανών δημοσιογράφων που συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία τους. Πρόκειται για τον Τόμας Πάτρικ Γουόλς, 48 ετών, παραγωγό - παρουσιαστή προγράμματος της τηλεόρασης του BBC, τον Χιούγκο Λούις Φόστερ Ντίξον, 40 ετών, φωτογράφο του περιοδικού "ZOO WEEKLY" και τον Ουίλιαμ Ντέιβιντ Στορ, 29 ετών, αρθρογράφο του ίδιου περιοδικού. Η ελληνική κυβέρνηση μετά και το νέο επεισόδιο, επανέλαβε ότι τα μέτρα ασφαλείας λειτούργησαν και θα λειτουργούν ακόμα καλύτερα, με την έναρξη της ολυμπιακής θωράκισης, από την 1η Ιουλίου.

    Αυστηρή απάντηση Βουλγαράκη

    Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στις δηλώσεις του για το συμβάν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης:

    "Η πλήρης εξέλιξη των μέτρων φύλαξης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα γίνει την 1η Ιουλίου. Από τότε και μετά, όλες οι εγκαταστάσεις θα έχουν παραδοθεί, θα έχουν πλήρως φρουρηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και θα υπάρχει σε εξέλιξη όλο το σχέδιο για τη φύλαξη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Μου προξενεί, όμως, πολύ μεγάλη και αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι διάφοροι δημοσιογράφοι, σαν να θέλουν να αποδείξουν κάτι, επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις αυτές, όταν μάλιστα δεν έχει εξελιχθεί πλήρως το πρόγραμμα της φύλαξής τους. Να καλέσω όσες κυρίες και κυρίους του εξωτερικού επιθυμούν, να έρθουν στις εγκαταστάσεις, να τις δουν, να κάνουν το ρεπορτάζ τους στο φως της ημέρας, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει τίποτα κανείς σε κανέναν. Και νομίζω ότι αυτό έχει διακηρυχθεί σε όλους τους τόνους".

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος που μετά τη συμβολική συμμετοχή του στο Γύρο της Αθήνας τόνισε ότι, "όταν ένας πολιτικός, ένα δημόσιο πρόσωπο, μπορεί και τρέχει ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πρόβλημα ασφάλειας, δείχνει πόσο ασφαλής είναι η Αθήνα. Αυτό είναι μια απάντηση".

    Επιτυχής η άσκηση ασφαλείας

    Εν τω μεταξύ με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η όγδοη κατά σειρά άσκηση ετοιμότητας ολυμπιακής ασφάλειας, με διοργανώτρια αρχή την Διεύθυνση Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α), σε συνεργασία με τις Η.Π.Α.

    Μετά το τέλος της άσκησης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε:"Ολοκληρώθηκε μια πάρα πολύ σημαντική άσκηση που συμβάλλει στην προετοιμασία της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια άσκηση με εξαιρετική σημασία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Πρωθυπουργός με τηλεδιάσκεψη μίλησε κατά τη διάρκεια της άσκησης και εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα η πλήρης προετοιμασία που θα εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μάς δόθηκε η δυνατότητα να εξετάσουμε διάφορα σενάρια και εναλλακτικές προτάσεις και να αξιολογήσουμε την ικανότητα της χώρας να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, άλλα και γενικότερα. Μας δόθηκε η δυνατότητα επίσης, μέσα από αυτές τις ασκήσεις, να δούμε τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιωθεί, τι είναι αυτό που πρέπει να συνεχιστεί σαν πολιτική. Θέλω να πω ότι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων. Βαδίζουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει και πιστεύω ότι με την έναρξη της Ολυμπιακής περιόδου θα είμαστε απολύτως έτοιμοι να προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, τέτοιο που χρειάζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να γίνουν σαν ένα πανηγύρι χαράς και απόλαυσης με τα αθλητικά τους γεγονότα".

    [05] Διάφορα

    Η κατάκτηση του ονείρου Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου!

    16/5/2004 3:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η Γαλανόλευκη και η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων κυματίζει από τα ξημερώματα στην υψηλότερη κορυφή του Έβερεστ, όπου την τοποθέτησαν τα μέλη της εθνικής αποστολής Ελλάς-Έβερεστ 2004 που συμμετείχαν στην επιχείρηση, στέλνοντας έτσι το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι στα πέρατα του κόσμου. Πρώτος στην κορυφή, στα 8.848 μέτρα, πάτησε ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, μετά από συνεχή αναρρίχηση 9,5 ωρών και ακολούθησαν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μιχάλης Στύλλας, Παναγιώτης Κοτρωνάρος και Παύλος Τσιαντός. Η 12μελής ορειβατική αποστολή, χωρίστηκε σε δύο ομάδες. Η μία τα κατάφερε ήδη, μετά από δύο μήνες, ενώ η δεύτερη αναμένεται στην κορυφή σε λίγες ημέρες. Τους Έλληνες ορειβάτες συνεχάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    [06] Αθλητισμός

    Πλει οφ: Έκανε το 1-0 ο ΠΑΟ

    16/5/2004 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το πρώτο βήμα για τα τελικά των πλει οφ της Α1 έκανε την Κυριακή ο Παναθηναϊκός που μετά από ένα κακής ποιότητας αγώνα για τα ημιτελικά επικράτησε του Ηρακλή με 61-57 στο κλειστό των Πατησίων. Η καλή άμυνα πάνω στον Ηλιάδη και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, καθώς και η επιθετική πολυφωνία του "τριφυλλιού" ήταν τα κύρια συστατικά της νίκης. Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο Ιβανώφειο την Πέμπτη. Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 14 (2), Μπατίστ 10, Μασλαρινός, Χατζηβρέττας 10 (1), Μίντλετον 8, Τσαρτσαρής, ΜακΝτόναλντ 11 (2), Σάκοτα 3 (1). Ηρακλής (Λευτέρης Κακιούσης): Μπάκναλ 2, Μιλόσεβιτς, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 19 (3), Σφέικος, Αποστολίδης, Ψωμμάς-Λυμπάρης 4, Διαμαντίδης 20 (1), Παπαδόπουλος 4, Κούβελας 8.

    [07] Αθλητισμός

    Ντέμης: " Εχουμε πορεία ακόμα"

    16/5/2004 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την αγωνία του για τις εξελίξεις καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα πλέον για την ΑΕΚ εξέφρασε με ανακοίνωσή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο διεθνής επιθετικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44 του νόμου 1892/90 αλλά παράλληλα επεσήμανε και τον προβληματισμό του, για την έως τώρα αποτυχημένη προσπάθεια του για εξασφάλιση δανείου ύψους 6 εκατ. Ευρώ. Προανήγγειλε επίσης την κάλυψη από μέρους του της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη λύση, αλλά και την μείωση αποδοχών των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Τέλος βάζοντας την σωτηρία της αγαπημένης του ομάδας πάνω και από την καριέρα του προανήγγειλε την αποχώρηση του από την αγωνιστική δράση, παρότι θα τον βλάψει προσωπικά.

    Η ανακοίνωση αναλυτικά

    " Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχθήκαμε χθες την υπογραφή της συμφωνίας για την υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο άρθρο 44 του νόμου 1892/90. Η μείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ αποτελεί αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την εξυγίανσή της. Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μείωση και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κίνηση επιβεβλημένη προκειμένου η ΑΕΚ να είναι σε θέση να πληροί τις προϋποθέσεις του συστήματος αδειοδότησης της UEFA. Περαιτέρω, λόγω πιεστικών αναγκών της εταιρίας, η συνέλευση αποφάσισε την κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης για 2 εκατ. μετοχές προκειμένου να κληθούν οι μέτοχοι να καλύψουν άμεσα το ποσό αυτό. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Στάθης, το προϊόν διάθεσης των 2 εκατ. μετοχών, δηλαδή 680 χιλιάδες ευρώ, θα διατεθεί για την κάλυψη άμεσων οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας προς ξένες ομάδες και παίκτες, κάτι που είναι απαραίτητο για να λάβει η ΑΕΚ άδεια συμμετοχής στο κύπελλο UEFA.

    Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρηματοδοτικό σχήμα της προσπάθειάς μας, γιατί δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι απαραίτητο για την υλοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Βασικός όρος της πρότασής μας ήταν εξαρχής η παροχή εγγύησης επί της σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη μητρική εταιρεία της NetMed Hellas, την οποία (εγγύηση) η ΠΑΕ ΑΕΚ θα χρησιμοποιούσε για να εξασφαλίσει το τραπεζικό δάνειο. Για λόγους απολύτως αντικειμενικούς δεν κατέστη δυνατό να μας δοθεί από τη NetMed αυτή η εγγύηση. Θα πρέπει όμως να ευχαριστήσουμε τη NetMed, η οποία έδειξε έμπρακτα τη διάθεσή της να βοηθήσει την προσπάθειά μας, προτείνοντάς μας, για την περίπτωση στην οποία αναλάβουμε την ΑΕΚ, ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο με απολύτως ικανοποιητικούς όρους και, κυρίως, δεχόμενη την πρότασή μας να μας παραχωρήσει με αντίτιμο που διευκολύνει την υλοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου, τόσο τις μετοχές της, όσο και τις απαιτήσεις της έναντι της ΠΑΕ ΑΕΚ που θα παραμείνουν μετά την επικύρωση της συμφωνίας του άρθρου 44.

    Την Παρασκευή 7 Μαΐου η Enic μας έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας για την εξασφάλιση του τραπεζικού δανείου, ενημερώνοντάς μας ότι σε διαφορετική περίπτωση εκείνη θα ξεκινούσε την αναζήτηση άλλου ενδιαφερόμενου για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Την Κυριακή 9 Μαΐου απαντήσαμε εγγράφως στην Enic ότι είναι απίθανο να εξασφαλίσουμε το δάνειο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι δεν είχαμε την εγγύηση της μητρικής της NetMed, και την ενημερώναμε ότι από εμάς ήταν ήδη ελεύθερη να ψάξει άλλον ενδιαφερόμενο.

    Ελπίζουμε ότι ο κύριος μέτοχος θα καλύψει το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να δώσει στην ομάδα μας τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο κύπελλο UEFA, γιατί ο αποκλεισμός της ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή. Αν δε συμβεί αυτό, με χαρά θα δούμε κάποιον ενδιαφερόμενο, σοβαρό και έντιμο επενδυτή, να καλύπτει το συγκεκριμένο ποσό, εγγυώμενος συγχρόνως τη σωτηρία της ΑΕΚ. Με αυτό το ποσό (680 χιλιάδες ευρώ), ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα αποκτήσει περίπου το 38% της ΠΑΕ και συγχρόνως την προοπτική αγοράζοντας το μετοχικό μερίδιο του κ. Στάθη, ο οποίος μας έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι προκειμένου να σωθεί η ΑΕΚ ακόμη και θα μας χάριζε τις μετοχές του και κατά συνέπεια είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε καμιά σοβαρή προσπάθεια για την επιβίωση της ΠΑΕνα ελέγξει τη μετοχική πλειοψηφία της εταιρείας, σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ ή λίγους μικρομετόχους. Εμείς για μια ακόμη φορά δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε καθαρή λύση για την ΑΕΚ, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί εκ των προτέρων ότι θα πράξουμε. Αν ο κύριος μέτοχος δε βάλει τα χρήματα και δεν εμφανιστεί κανένας σοβαρός επενδυτής με διάθεση να αποκτήσει τη μετοχική πλειοψηφία της εταιρείας και να εγγυηθεί συγχρόνως τη σωτηρία της, εμείς θα είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο και να καλύψουμε την ερχόμενη Τρίτη το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε η ΑΕΚ να μη χάσει τη συμμετοχή της στο κύπελλο UEFA. Αυτό όμως θα το κάνουμε μόνο αν υπάρχει η προοπτική επιτυχίας του επιχειρηματικού μας σχεδίου.

    Για να υπάρχει αυτή η προοπτική πρέπει να αποδεχθούν οι ποδοσφαιριστές τις προτάσεις που θα τους υποβάλουμε άμεσα, τόσο για τα οφειλόμενα από την ΠΑΕ προς αυτούς χρήματα, όσο και για τη μελλοντική τους συνεργασία με την ΑΕΚ. Δεν πρόκειται για προσπάθειά μας να τους «ρίξουμε», ούτε πολύ περισσότερο να τους εκβιάσουμε. Προτείνουμε αυτά που θα μπορούμε να υλοποιήσουμε, εφόσον βεβαίως εξασφαλίσουμε το τραπεζικό δάνειο ύψους 6 εκατ. Ευρώ, κάτι το οποίο είναι και εφικτό, και αναγκαίο για να συμπληρώσουμε τα κεφάλαιά μας. Μάλιστα, δε θέλουμε καν να ξέρουμε ποιοι ποδοσφαιριστές τυχόν δε θα αποδεχθούν τις προτάσεις μας και θα ζητήσουμε από τους αρχηγούς της ομάδας να μας ενημερώσουν μόνο για το αν οι προτάσεις μας έγιναν όλες αποδεκτές ή όχι. Θέλουμε όμως να κάνουμε σαφές ότι αν οι προτάσεις μας δεν τύχουν συνολικής αποδοχής από τους ποδοσφαιριστές, το επιχειρηματικό μας σχέδιο δε θα είναι υλοποιήσιμο.

    Γνωρίζουμε ότι οι προθεσμίες είναι απελπιστικά πιεστικές, αλλά δεν ήταν δική μας επιθυμία αυτή η κατάληξη και δε φέρουμε εμείς ευθύνη για το ότι η υπογραφή της συμφωνίας για το άρθρο 44 έγινε προχθές, ούτε βέβαια για τις προθεσμίες που θέτει η UEFA. Πρέπει όλοι να βιαστούμε, αν θέλουμε να σωθεί η ΑΕΚ. Επειδή όμως αντιλαμβανόμαστε το πόσο πιεστικές είναι οι προθεσμίες, δεσμευόμαστε από τώρα ότι, αν αποκτήσουμε τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ, θα είμαστε διατεθειμένοι μέχρι την ολοκλήρωση του χρηματοδοτικού μας σχήματος (εξασφάλιση του τραπεζικού δανείου) να τις μεταβιβάσουμε στην αξία κτήσης τους σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της ΑΕΚ. Και επειδή οι ποδοσφαιριστές είναι οι άμεσα θιγόμενοι και οι βασικοί πιστωτές, θα παραχωρήσουμε τις μετοχές σε όποιον εκ των ενδιαφερόμενων που θα παρουσιαστούν εγκρίνουν αυτοί, κρίνοντας ότι μπορεί να εγγυηθεί την κάλυψη των οφειλών της ΠΑΕ προς αυτούς.

    Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δεν είχα πρόθεση να γίνω σήμερα μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το ιδεατό για μένα θα ήταν αυτό να συνέβαινε μετά από δύο ή τρία χρόνια, όταν θα σταματούσα το ποδόσφαιρο. Επαγγελματικά, οικονομικά και προσωπικά θα με βλάψει σοβαρά η πρόωρη αποχώρηση από τα γήπεδα. Αποφάσισα όμως να το κάνω, επειδή δε βλέπω άλλη λύση για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Και θα το κάνω, αν δεν βρεθεί άλλη λύση. Αυτή η απόφαση, όπως και όλες οι προτάσεις μας σχετικά με την ΠΑΕ, είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα για την ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να πιέσουμε κανέναν να αποδεχθεί τις προτάσεις μας, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι καλύτερο".

    Σχετικά Links:

    http:www.demisnikolaidis.com


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 May 2004 - 20:50:47 UTC