Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Βέρντερ Βρέμης
  • [02] Ολοκηρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψή του στη Θράκη Μήνυμα Ερντογάν για
  • [03] Η φημολογία αποτελεί κινδυνολογία Ανησυχία για τα καύσιμα
  • [04] Με ένα νεκρό Νέα επεισόδια στο Καράτσι
  • [05] Για τη ''Διεθνή συνάντηση Θρησκειών-Πολιτισμών" Στην Αθήνα ο Τζέσε
  • [06] Επιστροφή στους τίτλους Πράσινη φιέστα...
  • [07] Δεσμοί φιλίας με... χαρτί υγείας

    [01] Αθλητισμός

    Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Βέρντερ Βρέμης

    8/5/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το πρωτάθλημα Γερμανίας μετά από έντεκα χρόνια κατέκτησε και τυπικά η Βέρντερ Βρέμης καθώς στο μεγάλο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής επιβλήθηκε της Μπάγερν με 3-1 μέσα στο Μόναχο. Η ομάδα της Βρέμης αιφνιδίασε τους Βαυαρούς σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο με τους Ιβάν Κλάσνιτς στο 19`, Γιόχαν Μικούντ στο 26` και Αϊλτον στο 35`. Το μόνο που κατάφερε η Μπάγερν στο Β΄ ημίχρονο ήταν να μειώσει στο 35` με τον Ρόι Μακάι.

    Αποτελέσματα- βαθμολογία

    Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ 3-2, Μπάγερν-Βέρντερ 1-3, Αμβούργο- Στουτγκάρδη 2-1, Αννόβερο- Φρανκφούρτη 3-0, Χέρτα-Ντόρτμουντ 6-2, Γκλάντμπαχ-Σάλκε 2-0, Λεβερκούζεν-Κολονία 2-0, Χάνσα Ρόστοκ-1860 Μόναχο 9/5, Μπόχουμ-Φράιμπουργκ 9/5.

    Βαθμολογία σε 32 αγώνες

    Βέρντερ Βρέμης 74-πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου 65 Στουτγκάρδη 61 Μπάγερ Λεβερκούζεν 59 Μπορούσια Ντόρτμουντ 51 Μπόχουμ 50-31 αγ Σάλκε 46 Αμβούργο 45 Βόλφσμπουργκ 40 Χάνσα Ρόστοκ 38-31 αγ Φράιμπουργκ 37-31 αγ Γκλάντμπαχ 36 Αννόβερο 36 Καϊζερσλάουτερν 35 Χέρτα Βερολίνου 35 1860 Μόναχο 31-31 αγ Φρανκφούρτη 29 Κολονία 20-υποβιβάζεται

    Από την Καϊζερσλάουτερν έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί

    [02] Εσωτερικά

    Ολοκηρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψή του στη Θράκη Μήνυμα Ερντογάν για ειρήνη και συνεργασία

    8/5/2004 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 FM - ΑΠΕ

    Στη Θράκη βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο ολιγόωρης ιδιωτικής επίσκεψης, προτού αναχωρήσει για την πατρίδα του. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, επανέλαβε την πολιτική βούληση Αθήνας και Αγκυρας για περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και για συνεργασία σε όλους τους τομείς, ενώ έστειλε μήνυμα προς τους μουσουλμάνους της περιοχής, τους οποίους αποκάλεσε "αδελφούς της Δυτικής Θράκης", να εργαστούν για μια ισχυρή Ελλάδα. Ο κ. Ερτογάν υπογράμμισε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών μπορούν να ξεπεραστούν, σημειώνοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία εργάζονται για την ειρήνη, ενώ τόνισε πως οι λαοί, που μπορούν να ζήσουν συντηρώντας δύο πολιτισμούς αποτελούν παράδειγμα. Στην Κομοτηνή, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας και παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσε ο γ.γ. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

    "Εργαστείτε για μια ισχυρή Ελλάδα" είπε στους μουσουλμάνους της Θράκης

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, συνοδευόταν από τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Νίκο Τσιαρτσιώνη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    Αντιφωνώντας τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Μιχάλη Αγγελόπουλο στο γεύμα που παρέθεσε ο τελευταίος προς τιμή του, ο κ. Ερντογάν απευθύνθηκε στους "αδελφούς της Δυτικής Θράκης", όπως τους χαρακτήρισε, για να τονίσει ότι "είστε Έλληνες πολίτες, είστε ευρωπαίοι πολίτες και πρέπει να εργαστείτε για μια ισχυρή Ελλάδα". Συνεχίζοντας είπε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά, όπως παρατήρησε, τα ίδια συμβαίνουν και στην Τουρκία. "Εργαζόμαστε να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις. Οι λαοί που μπορούν να συντηρήσουν δυο πολιτισμούς πρέπει να αποτελούν παράδειγμα", πρόσθεσε.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Έρντογάν ανέφερε πως πρέπει "να παραμερίσουμε όλες τις ιδιαιτερότητες, να παραμελήσουμε το παρελθόν, να αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς". Και πρόσθεσε επ΄ αυτού: "πρέπει να δούμε το παράδειγμα του τείχους της Γερμανίας. Τέτοια τείχη επιχειρούν κάποιοι να οικοδομήσουν, εμείς όμως πρέπει να τα ρίξουμε".

    Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης στην προσφώνησή του είπε ότι η Θράκη αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα δημιουργικής συμβίωσης διαφορετικών πολιτισμών, που στο πέρασμα των αιώνων ως κοινωνία αποδεικνύει πως οι δημοκρατικές αξίες μπορούν και δημιουργούν ανάπτυξη. Αναφέρθηκε στον τομέα της συνεργασίας και των επενδύσεων στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι η επίσκεψη του κ. Ερντογάν γράφει ιστορία και σηματοδοτεί μια νέα πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, καλωσορίζοντας τον κ. Ερντογάν στη Θράκη, τόνισε ότι "χθες και σήμερα η Ελλάδα και Τουρκία στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα προς τους δύο λαούς και προς την διεθνή κοινότητα. Ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας που συντονίζεται με τον ευρωπαϊκό βηματισμό, της Ελλάδος αλλά και της φίλης Τουρκίας".

    Ο κ. Ερντογάν είχε νωρίτερα ημίωρη συνάντηση στο κτίριο του τουρκικού προξενείου με τα μέλη της Ανώτατης "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης". Σύμφωνα με πληροφορίες συνέστησε ηπιότητα στους ηγέτες της μουσουλμανικής μειονότητας τονίζοντας πως τα όποια προβλήματα ενδεχομένως δημιουργηθούν μπορεί να λυθούν με την καλή θέληση.

    Στη συνέχεια ο Τούρκος πρωθυπουργός περπάτησε στο παλιό εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους ομόθρησκούς του καταστηματάρχες και περαστικούς.

    Ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του έφτασαν στην πόλη της Κομοτηνής, στη μία μετά το μεσημέρι και από την κεντρική πλατεία πήγαν πεζή στο κτίριο του προξενείου, όπου τον περίμεναν περίπου εφτακόσιοι μουσουλμάνοι που τον επευφήμησαν χειροκροτώντας και φωνάζοντας "Ινσαλλάχ", δηλαδή "ο θεός μαζί σου".

    Η επίσκεψη του κ. Έρντογαν στην Κομοτηνή, η πρώτη Τούρκου πρωθυπουργού μετά το 1953 όταν είχε μεταβεί ο τότε πρωθυπουργός Τζελαλ Μπαγιάρ και είχε ιδιωτικό χαρακτήρα.

    Η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν είχε το δικό της πρόγραμμα. Όσο ο σύζυγός της συνομιλούσε με τους ηγέτες της μειονότητας στο προξενείο εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι μουσουλμάνας, όπου συναντήθηκε με ομόθρησκές της αλλά και χριστιανές γυναίκες, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το παλαιότερο τέμενος της Κομοτηνής, Εσκί Τζαμί.

    Τα μέτρα ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις του κ. Ερντογαν και της πολυμελούς αντιπροσωπείας των επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που τον συνόδευε, ήταν αυστηρά χωρίς πάντως να προκαλέσουν δυσφορία στους πολίτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαληνάκης: Νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις

    Στην Κομοτηνή ο Ερντογάν

    [03] Οικονομία

    Η φημολογία αποτελεί κινδυνολογία Ανησυχία για τα καύσιμα

    8/5/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Ψυχραιμία αναφορικά με την ανοδική πορεία των τιμών των υγρών καυσίμων συνέστησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, τονίζοντας ότι στην αύξηση των τιμών συμβάλει και η φημολογία. Αν διατηρηθεί η διεθνής τιμή των υγρών καυσίμων σε υψηλά επίπεδα, τότε θα έχουμε ακριβότερο εθνικό προϊόν και θα ενισχυθεί ο πληθωρισμός με δυσάρεστες επιπτώσεις για την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Δρακούλης Φουντουκάκος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, τόνισε τα εξής: "ελπίζω να υποχωρήσει το κλίμα, που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, έχουμε περιορισμό του κέρδους των επιχειρήσεων λόγω της απορρόφησης της αύξησης, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό".

    [04] Διεθνή

    Με ένα νεκρό Νέα επεισόδια στο Καράτσι

    8/5/2004 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Εξίσου αιματηρή ήταν η συνέχεια της βομβιστικής επίθεσης της Παρασκευής, στο Καράτσι. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σήμερα στη πακιστανική πρωτεύουσα από πυρά αγνώστων, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Σιιτών, ως διαμαρτυρία για το θάνατο 14 ανθρώπων στη χθεσινή επίθεση σε τέμενος. Το νέο αιματηρό συμβάν, έγινε την ώρα, που οι Σιίτες ανάγκαζαν τους Σουνίτες εμπόρους, μίας συνοικίας, να κλείσουν τα καταστήματά τους.

    "Τα πυρά προήλθαν από άγνωστη κατεύθυνση την ώρα που περνούσα", δήλωσε στους δημοσιογράφους, ένας από τους τραυματίες.

    Η αστυνομία έκανε ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει τη διαδήλωση των περίπου 150 Σιιτών, οι οποίοι πετούσαν πέτρες στις δυνάμεις της τάξης και εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

    Πάντως, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καράτσι, Τάρικ Τζαμίλ, επιβεβαίωσε, ότι "προκλήθηκαν τραυματισμοί από πυρά αγνώστων", αλλά διέψευσε, ότι επρόκειτο για επεισόδια βίας μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη σε τέμενος στο Καράτσι

    [05] Εσωτερικά

    Για τη ''Διεθνή συνάντηση Θρησκειών-Πολιτισμών" Στην Αθήνα ο Τζέσε Τζάκσον

    8/5/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μια από τις γνωστότερες πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης Αμερικής, ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζακσον, ο Βαπτιστής ιεροκήρυκας, ο άλλοτε βοηθός του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, αλλά και δύο φορές υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στα πλαίσια της "3ης Διεθνούς συνάντησης θρησκειών και πολιτισμών". Ο Τζέσε Τζακσον, μαχητικός προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης, από κοινού με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο, που έχουν συγκεντρωθεί στην Αθήνα για το συνέδριο, καταδίκασαν την αποτρόπαιη μεταχείριση των Ιρακινών κρατουμένων. Στο χαιρετισμό του ο αιδεσιμότατος Τζάκσον δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στο Μεσανατολικό όσο και στο Κυπριακό ζήτημα.

    Ζητείται όλη η αλήθεια για την υπόθεση των Ιρακινών κρατουμένων

    Σε κοινή έκκλησή, την οποία διάβασε ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον, χαιρετίζοντας το συνέδριο, οι θρησκευτικοί ηγέτες κάλεσαν τον ΟΗΕ να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να αποκαλύψει τις πραγματικές της διαστάσεις και ζήτησαν την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στο Ιράκ, όλων όσων κρατούνται χωρίς κατηγορίες σε ιρακινές φυλακές και επίσης, την απόδοση νόμιμης δικαιοσύνης σε όσους κρατούμενους κατηγορούνται για εγκλήματα.

    Ο αιδεσιμότατος Τζάκσον αναφερόμενος στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής αμφισβήτησε "τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπούς για πραγματική ειρήνη στην περιοχή και τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους", τονίζοντας ότι "η πολιτική Μπούς εγκαταλείπει τον κοινό ισραηλινοπαλαιστινιακό οδικό χάρτη ειρήνης και τον αντικαθιστά με μια πολιτική που δεν θέλει να βλέπει την κατοχή, τις δολοφονίες και τη βία".

    Αναφέρθηκε τέλος, στο ζήτημα της Κύπρου, την οποία θα επισκεφθεί σύντομα. Κάλεσε όλους να σεβαστούν την κυπριακή ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Κυπριακού λαού. "Πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα χωρίς ξένες παρεμβάσεις, στα πλαίσια της ειρηνικής συνύπαρξης" είπε χαρακτηριστικά ο αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον κυπριακό λαό για το δημοψήφισμα.

    [06] Αθλητισμός

    Επιστροφή στους τίτλους Πράσινη φιέστα...

    8/5/2004 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ήθελε πιο πολύ. Το άξιζε και το πήρε. Εφτά χρόνια φαγούρα ήταν αυτά. Μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον μεγάλο αντίπαλό του ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας 2004, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 3-1. Με μορφές του αγώνα τον MVP Κωνσταντίνου (δυο γκολ) και Παπαδόπουλο ( ένα γκολ) δεν άφησε κανένα περιθώριο στους "ερυθρόλευκους", να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα του και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε άσχημη ημέρα, με τα ατού του καλά μπλοκαρισμένα και δεν κατάφερε εκτός του γκολ της προσωρινής ισοφάρισης του Ζιοβάνι και το δοκάρι του Τζόρτζεβιτς τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα να απειλήσει τους "πράσινους". Μόνο μελανό σημείο του τελικού τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και των αστυνομικών δυνάμεων.

    Κυρίαρχος στο πρώτο ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός μπαίνοντας πιο δυνατά, σημείωσε γκολ από τα αποδυτήρια με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο διεθνής επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιάννου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

    Ο Ολυμπιακός εμφανώς επηρεασμένος από το γρήγορο γκολ, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

    Χαρακτηριστικό της κακής κατάστασης του Ολυμπιακού ότι ο Νίκος Αλέφαντος έκανε δυο αλλαγές στα είκοσι πρώτα λεπτά χωρίς να αλλάξει κάτι στη ροή του αγώνα αλλά μάλλον μπέρδεψε περισσότερο τα πράγματα.

    Αντίθετα οι "πράσινοι" συνεχίζοντας στον ίδιο γρήγορο ρυθμό δεν άφησαν κανένα περιθώριο ανάπτυξης στους "κόκκινους", ενώ ο Μίνχ σε μεγάλα κέφια έκανε ότι ήθελε από τα αριστερά.

    Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ο τερματοφύλακας, Κλέοπας Γιάννου, που είπε δυο φορές όχι σε Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνου, ενώ ο Βάλλας πρόλαβε την τελευταία στιγμή να κόψει δυνατό σουτ του ακόμα μια φορά κορυφαίου των "πράσινων", Δημήτρη Παπαδόπουλου.

    Γκολ-Φάσεις

    1΄ Στο πρώτο λεπτό του αγώνα ένα σκληρό φάουλ του Βενετίδη πάνω στον Σειταρίδη, δημιούργησε προς στιγμή ένταση μεταξύ των δύο παικτών αλλά το επεισόδιο έληξε αμέσως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Ο Κασναφέρης σημείωσε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη του Ολυμπιακού.

    3΄Γκολ. Φαρμακερή σέντρα του Μινχ από αριστερά ο Παπαδόπουλος αφύλακτος μέσα στην περιοχή έπιασε καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιάννου.

    11΄ Καταπληκτική προσπάθεια του Ζιοβάνι και πάσα στον Τζόρτζεβιτς που βγαίνει μόνος του με τον Χαλκιά αλλά το πλασέ που κάνει καταλήγει λίγο άουτ.

    14΄ Κίτρινη κάρτα στον Γεωργάτο που αφού σπρώχνει τον Παπαδόπουλο χτυπάει εκτός φάσεως τον επιθετικό του Παναθηναϊκού.

    14΄ Ο Νίκος Αλέφαντος κάνει την πρώτη του αλλαγή. Βγάζει τον Γρηγόρη Γεωργάτο και βάζει στη θέση του τον Λάμπρο Χούτο.

    15΄ Σουτ του Σειταρίδη αλλά η μπάλα περνάει μακριά αουτ.

    16΄ Μόνος του απέναντι στον Γιάννου ο Παπαδόπουλος σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού διώχνει την μπάλα.

    18' Nέα ευκαιρία για τους πράσινους. Ο Παπαδόπουλος κάνει σουτ από τα αριστερά, ο Βάλλας διώχνει την μπάλα άστοχα που πάει στον Κωνσταντίνου που υποδεικνύεται σε θέση οφ σάιτ.

    20΄ Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης μπαίνει στη θέση του Σπύρου Βάλλα.

    27΄ Στο ίδιο έργο θεατές. Νέα σέντρα φαρμάκι του Μίνχ από τα αριστερά, πιο ψηλά από όλους ο Κωνσταντίνου που πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Γιάννου να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση και να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

    40' Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, μέσα στην περιοχή του ΠΑΟ, ο Στολτίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε με υπερένταση ο Χαλκιάς.

    44΄ Νέα επέλαση του Μίνχ από αριστερά αλλά η σέντρα που κάνει δεν βρίσκει κανένα συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή.

    Ο Κωνσταντίνου παίρνει το όπλο του

    Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με τον pαναθηναϊκό να πατάει πιο γερά στο γήπεδο, την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό μόνο με ατομικές ενέργειες των παικτών του, παρά με οργανωμένες επιθέσεις.

    Ο Νίκος Αλέφαντος εμφανώς πελαγωμένος από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας του για άλλη μια φορά εκπλήσσει τους πάντες και νωρίς νωρίς αλλάζει τον Λάμπρο Χούτο που είχε βάλει στο 13 του πρώτου ημιχρόνου με τον Μάρτιν Κούζμπα.

    Το πρόβλημα όμως παρέμεινε καθώς με ένα παίκτη παραπάνω στο κέντρο ο Παναθηναϊκός έλεγχε τον ρυθμό αγώνα, ενώ κατέστρεφε κάθε προσπάθεια του Ολυμπιακού για οργανωμένη επίθεση.

    Η προσωρινή ισοφάριση με το γκολ του Ζιοβάνι στο 64΄ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως αναλαμπή, καθώς ήταν εμφανές το πρόβλημα ότι οι μέσοι του Ολυμπιακού καλά κλεισμένοι δεν μπορούσαν να βγάλουν μπαλιές στους επιθετικούς.

    Έτσι ο Ολυμπιακός αναλωνόταν σε ενέργειες που θύμιζαν άλλες εποχές με μακρινές μπαλιές στο πουθενά.

    Αντίθετα ο Παναθηναϊκός παρότι ισοφαρίστηκε, φάνηκε ότι αυτό τον αγώνα δεν θα τον έχανε.

    Είχε το πάθος την δύναμη αλλά και την ηρεμία για να πάρει αυτό που ήθελε την νίκη και τον πρώτο τίτλο μετά από εφτά χρόνια και μάλιστα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

    Και αυτή του η επιθυμία του, παίρνει σάρκα και οστά τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Κωνσταντίνου μετά από ωραία μεταβίβαση του Παπαδόπουλου μπαίνει ανενόχλητος στην περιοχή και κάνει το 2-1 στο 68΄.

    Δώδεκα λεπτά, αργότερα ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, κάνει το 3-1 εκμεταλλευόμενος το λάθος του Καρεμπέ που του σερβίρει την μπάλα στο πιάτο.

    Το δοκάρι του Τζόρτζεβιτς τέσσερα λεπτά πριν την λήξη δεν αλλάζει τίποτα στη ροή του αγώνα και ο Παναθηναϊκός στέφεται κυπελλούχος Ελλάδας 2004.

    Γκολ-Φάσεις

    53΄ Αλλαγή στην αλλαγή. Ο Κούζμπα μπαίνει στη θέση του Χούτου προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια της "κόκκινης εξέδρας και το γέλιο της "πράσινης".

    61΄ Κίτρινη κάρτα στον Γιώργο Ανατολάκη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Δημήτρη Παπαδόπολο.

    64΄ Γκολ Στην πρώτη καλή επίθεση που πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει όταν ο Τζόρτζεβιτς βρίσκει τον Ζιοβάνι μέσα στην περιοχή που με καρφωτή κεφαλιά δεν αφήνει περιθώρια στον Χαλκιά

    68΄ Γκολ. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου εκμεταλλεύεται την κεφαλιά πάσα του Δημήτρη Παπαδόπουλου που μπαίνει μόνος του στην περιοχή και με ωραίο πλασέ κάνει το 2-1.

    68': Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟ. Ο Σαπάνης στην θέση του Παπαδόπουλου .

    70': Tρομερά επεισόδια ανάμεσα στους φίλους του Ολυμπιακού και τις δυνάμεις της αστυνομίας δίπλα από την θύρα των επισήμων.

    75':Kίτρινη κάρτα στον Μπασινά

    76': Δεύτερη αλλαγή για τον Σούμ. Ο Ζουτάουτας στην θέση του Μικαέλσεν.

    80' Γκολ. Ο Σεϊταρίδης κάνει την παράλληλη σέντρα, ο Καρεμπέ από λάθος εκτίμηση στρώνει την μπάλα στον Κωνσταντίνου που με αριστερό πλασέ κάνει το 3-1.

    85' Ο Τζόρτζεβιτς πιάνει ένα ξερό δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ .

    87'Κίτρινη κάρτα στον Καστίγιο για μαρκάρισμα πάνω στον Μπασινά.

    90' Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟ ο Βύντρα στην θέση του Έκι Γκονζάλεζ.

    [07] Διάφορα

    Δεσμοί φιλίας με... χαρτί υγείας

    8/5/2004 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Όταν πριν από μερικά χρόνια οι Δανοί ταλαιπωρούνταν από μια παρατεταμένη απεργία των οδηγών στα εμπορικά φορτηγά, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, οι γείτονες τους Νορβηγοί αστειεύονταν για τις "τραγικές" επιπτώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει η καθολική έλλειψη μαγιάς από τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία και προσφέρονταν να συνδράμουν στην εκτόνωση της "κρίσης". Ο τροχός όμως γυρίζει και ήρθε η σειρά των Δανών να ανταποδώσουν το πείραγμα. Η ιδανική ευκαιρία δόθηκε από την αντίστοιχη κλιμακούμενη κινητοποίηση των Νορβηγών οδηγών, σε συνδυασμό με τον αδικαιολόγητο πανικό των πολιτών μήπως και ξεμείνουν από χαρτί υγείας...

    Η πιο... απαλή ανθρωπιστική βοήθεια

    Η απεργία των οδηγών στην Νορβηγία άρχισε εδώ και ενάμιση μήνα και ήδη ορισμένα προϊόντα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν εκλείψει από την αγορά. Μεταξύ αυτών δεν περίμενε κανείς να συγκαταλέγεται το χαρτί υγείας. Έλα όμως που αυτό ήταν το πρώτο είδος που σάρωσαν από τα ράφια των καταστημάτων οι προνοητικοί Νορβηγοί...

    Ο ραδιοφωνικός σταθμός P3 της Δανίας, "πήρε μυρωδιά" τον εκνευρισμό των γειτόνων και μετέδωσε μια χιουμοριστική έκκληση προς τους ακροατές για τη συγκέντρωση "ανθρωπιστικής βοήθειας" υπό τη μορφή χαρτιού τουαλέτας προκειμένου να αποσταλεί κατεπειγόντως στη νορβηγική πρωτεύουσα. Όπως ήταν φυσικό και επόμενο οι Δανοί ανταποκρίθηκαν θερμά.

    "Θέλαμε απλώς να εκφράσουμε στους Νορβηγούς τις ευχαριστίες μας για εκείνο το πρότερο ενδιαφέρον τους, πάντα εις το όνομα της συντροφικότητας και της αδελφοσύνης" έσπευσε να διευκρινίσει χαριτολογώντας στο Associated Press ο ραδιοφωνικός παραγωγός και εμπνευστής της ιδέας Morten Resen.

    Ετσι λοιπόν έπειτα από μερικές ημέρες οι Δανοί "πάτσισαν" τα "χρεωστούμενα" στέλνοντας ένα φορτίο με περισσότερα από 1.000 ρολά χαρτιού υγείας στο Οσλο, τα οποία μοιράστηκαν πολύ γρήγορα σε Νορβηγούς πολίτες, σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, συνοδευόμενα από τις χιουμοριστικές ευχές των Δανών για ταχεία ανακούφιση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 May 2004 - 20:54:19 UTC