Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Άμυνας Αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ
  • [02] Διαφωνούσαν για τον πόλεμο στο Ιράκ Αιματηρός καυγάς αστυνομικών του
  • [03] Με μετατόπιση προς το ΝΑΙ ΟΧΙ μεν αλλά...
  • [04] Εξαρθρώθηκε σπείρα πλαστογράφων
  • [05] Και για τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή Έκκληση πάπα στους
  • [06] Διήμερη κατάπαυση του πυρός κήρυξε ο Αλ-Σαντρ Κι άλλοι Αμερικανοί
  • [07] Χρυσός ο Ταμπάκος

    [01] Ιράκ

    Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Άμυνας Αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ

    18/4/2004 12:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/4/2004 4:53:44 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ανεπιβεβαίωτες, από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, πληροφορίες, κάνουν λόγο για δεκάδες Ιρακινούς και πέντε Αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Σεντ Λούις "Post Dispatch", οι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με Ιρακινούς αντάρτες κοντά στα σύνορα με τη Συρία το Σάββατο. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας "Post Dispatch" περίπου 300 αντάρτες από τη Φαλούτζα και το Ραμάντι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των πεζοναυτών νωρίς το πρωί του Σαββάτου κοντά στην πόλη Χουσάιμπα. Αρχικά πυροδότησαν μία βόμβα, που είχαν τοποθετήσει στο πλάι του δρόμου για να αναγκάσουν τους Αμερικανούς να βγουν από τη βάση τους και στη συνέχεια εκτόξευσαν 24 όλμους εναντίον τους. Επίσης, η εφημερίδα διευκρινίζει, ότι περισσότεροι από 20 Ιρακινοί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη βάση του Αλ Κάιμ για ανάκριση. Στο Τικρίτ, βόρεια της Βαγδάτης, άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του, ενώ δύο τραυματίσθηκαν, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατινάχθηκε από έκρηξη νάρκης.

    [02] Διεθνή

    Διαφωνούσαν για τον πόλεμο στο Ιράκ Αιματηρός καυγάς αστυνομικών του ΟΗΕ

    18/4/2004 1:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τρεις αστυνομικοί των Ηνωμένων Εθνών, δύο Αμερικανοί και ένας Ιορδανός, έπεσαν νεκροί και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, όταν δεσμοφύλακες μίας φυλακής στη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα αντάλλαξαν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια φιλονικίας με αφορμή την κρίση στο Ιράκ. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, τον καυγά ξεκίνησαν οι Αμερικανοί και ο Ιορδανός αστυνομικός. Όλοι υπηρετούσαν στην αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο. Αξιωματούχος, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως "ένας Ιορδανός αστυνομικός γάζωσε τους Αμερικανούς συναδέλφους του. Προφανώς συζητούσαν για το Ιράκ και έχασαν τον έλεγχο". Από το πρωτοφανές επεισόδιο τραυματίστηκαν άλλοι 10 Αμερικανοί αστυνομικοί και ένας Αυστριακός συνάδελφός τους. Κάποιοι άλλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τουλάχιστον τέσσερις Ιορδανούς συναδέλφους τους, αλλά δεν διευκρινίστηκε γιατί. Ο αστυνομικός διευθυντής του ΟΗΕ, Στίβεν Φέλερ, που επισκέφθηκε τη φυλακή, δήλωσε συγκλονισμένος από το "τραγικό επεισόδιο" και υποσχέθηκε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί πλήρως.

    [03] Κυπριακό

    Με μετατόπιση προς το ΝΑΙ ΟΧΙ μεν αλλά...

    18/4/2004 2:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/4/2004 4:30:03 μμ)

    Προβάδισμα του ΟΧΙ, αλλά με μικρή μετατόπιση υπέρ του ΝΑΙ, καθώς και διαφοροποίηση των ψηφοφόρων από τις κομματικές γραμμές δείχνει η νέα δημοσκόπηση της VPRC, που έγινε σε Ελλάδα και Κύπρο για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας . Η δημσκόπηση διενεργήθηκε στις 15 και 16 Απριλίου. Οι ερωτηθέντες στη Κύπρο απορρίπτουν το σχέδιο Ανάν με ποσοστό 65,6%. ΝΑΙ λέει το 20,5%, ενώ το 13,9% δηλώνουν αναποφάσιστοι ή αρνήθηκαν να απαντήσουν. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση, υπέρ του ΟΧΙ ήταν το 84,7% των ερωτηθέντων και υπέρ του ΝΑΙ μόλις το 6,6%. Στην Ελλάδα, οι ερωτηθέντες απορρίπτουν το σχέδιο Ανάν, με ποσοστό 54%. Το 28,8% απαντά ότι θα ψήφιζε ΝΑΙ, ενώ το 17,2% δηλώνει, ότι δεν έχει αποφασίσει.

    Αυξάνεται το ΝΑΙ και οι αναποφάσιστοι

    Η κυπριακή κοινή γνώμη εμφανίζεται ενημερωμένη για το σχέδιο σε ποσοστό 74,1%. Το 44,9% της ελληνικής κοινής γνώμης, δηλώνει, ότι δεν γνωρίζει τα βασικά σημεία του σχεδίου.

    Όσον αφορά στην κομματική τους τοποθέτηση ΟΧΙ θα ψηφίσει το 56,4% των οπαδών του οπαδοί του ΔΗΣΥ, το 65,8% του ΑΚΕΛ και το 81,5% του ΔΗΚΟ.

    Μειωμένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΟΧΙ και σε άλλες τρεις δημοσκοπήσεις της εταιρίας εταιρεία SRI για λογαριασμό της εφημερίδας Πολίτης . Έτσι, στις 14 Απριλίου δήλωνε ΟΧΙ το 71% των Ελληνοκυπρίων, ΝΑΙ το 12%, ενώ το 17% δήλωναν αναποφάσιστοι.

    Στις 15 Απριλίου, το ΟΧΙ έπεσε στο 62%, το ΝΑΙ ανέβηκε στο 13% και οι αναποφάσιστοι στο 25%.

    Στις 16 του μήνα, το ΟΧΙ έπεσε στο 54%, το ΝΑΙ ανέβηκε στο 17% και το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε στο 29%.

    Στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων, η εφημερίδα αναφέρει, πως αν και η πλειοψηφία ψηφίζει ΟΧΙ, διαπιστώνεται μια σαφής αναστροφή του κλίματος κυρίως υπέρ των αναποφάσιστων, αλλά και υπέρ του ΝΑΙ. Αυτό οφείλεται στην απόφαση του ΔΗΣΥ υπέρ του ΝΑΙ, αλλά και στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ , που δέχεται το ΝΑΙ υπό προϋποθέσεις.

    Την ίδια ώρα ΝΑΙ σκέφεται να πει στο δημοψήφισμα το 62% των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της τουρκικής εφημερίδας "Ραντικάλ". Οι υποστηρικτές του ΟΧΙ φτάνουν το 24,4% και οι αναποφάσιστοι το 5,1%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο επίκεντρο οι εγγυήσεις

    "ΝΑΙ" λένε τα Κατεχόμενα

    [04] Εσωτερικά

    Εξαρθρώθηκε σπείρα πλαστογράφων

    18/4/2004 2:52:00 μμ

    Οργανωμένο κύκλωμα Πακιστανών, που εφοδίαζε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα, εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση αλλοδαπών της ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι τους τελευταίους έξι μήνες πλαστογραφούσαν έγγραφα, κυρίως άδειες εργασίας, παραμονής και διεθνείς άδειες οδήγησης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρεις επιπλέον σκληροί δίσκοι, δύο ξύλινες πλαστές σφραγίδες της πρεσβείας του Πακιστάν στη Ρώμη και διάφορες άλλες ιταλικών αρχών, σφραγίδες μελάνης, 17 κινητά τηλέφωνα, τέσσερα διαβατήρια, έξι πλαστές διεθνείς άδειες οδήγησης Πακιστάν, χρηματικά ποσά και πλήθος εγγράφων διαφόρων αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον Εισαγγελέα.

    [05] Ιράκ

    Και για τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή Έκκληση πάπα στους απαγωγείς

    18/4/2004 3:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/4/2004 5:28:01 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Έκκληση προς τους απαγωγείς στο Ιράκ να αφήσουν ελεύθερους όλους τους ομήρους έκανε σήμερα ο πάπας Ιωάννης Παύλος. "Ζητώ από τους απαγωγείς να επιδείξουν αίσθημα ανθρωπιάς και τους ικετεύω να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, τους ανθρώπους που κρατούν" είπε ο πάπας στο εβδομαδιαίο του μήνυμα προς τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Περισσότεροι από 40 ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν όμηροι στο Ιράκ τον Απρίλιο, πολλοί από τους οποίους αφέθησαν ελεύθεροι. Ο πάπας, μία ημερα μετά τη δολοφονία του σεΐχη Ραντίσι, έκανε έκκληση και για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή, λέγοντας "παρακολουθώ με μεγάλη λύπη τα τραγικά νέα από τους Άγιους Τόπους και το Ιράκ. Τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες είναι ενάντιες στην θέληση του Θεού".

    [06] Ιράκ

    Διήμερη κατάπαυση του πυρός κήρυξε ο Αλ-Σαντρ Κι άλλοι Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στο Ιράκ

    18/4/2004 4:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/4/2004 6:50:32 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέσσερις ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ιράκ. Οι τρεις έπεσαν νεκροί, όταν αντάρτες έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν στην φάλαγγα των αυτοκινήτων τους κοντά στην πόλη Ντιουανίγια, νοτιοανατολικά της Νατζάφ, χθες το βράδυ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, στις συγκρούσεις, που ακολούθησαν σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά Ιρακινοί. Ένας τέταρτος στρατιώτης σκοτώθηκε, επίσης χθες, στην σουνιτική επαρχία Αλ-Ανμπάρ, δυτικά της Βαγδάτης. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Μοκτάντα αλ-Σαντρ δήλωσε σήμερα ότι, ο ριζοσπάστης Σιίτης ηγέτης κήρυξε διήμερη κατάπαυση του πυρός στην ιερή πόλη Νατζάφ.

    Να συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός

    Περίπου 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Νατζάφ τις τελευταίες ημέρες με εντολή να σκοτώσουν ή να συλλάβουν τον Αλ-Σαντρ.

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μοκτάντα αλ-Σαντ, Καΐς αλ-Χαζαλί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υποστηρικτές του Αλ-Σαντρ θα σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από την Νατζάφ καρά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του θανάτου του προφήτη Μωάμεθ. Αυτό θα γίνει την Δευτέρα και την Τρίτη.

    Να σημειωθεί ότι, περίπου 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Νατζάφ τις τελευταίες ημέρες με εντολή να σκοτώσουν ή να συλλάβουν τον Αλ-Σαντρ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ

    [07] Αθλητισμός

    Χρυσός ο Ταμπάκος

    18/4/2004 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιουμπλιάνα, κατέκτησε ο Δημοσθένης Ταμπάκος. Ο Ελληνας αθλητής με τον ισοβάθμησε με τον Ρώσο Αλεξάντερ Σαφόσκιν με 9,775 βαθμούς και μοιράστηκαν το πρώτο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση ήταν ο Ιταλός Ματέο Μοράντι με 9,750. Μετά τη νίκη του ο Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε: "Ηταν ο πιο δυνατός αγώνας που έχω συμμετάσχει ποτέ. Το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ υψηλό. Ημουν έτοιμος για την πρώτη θέση αν και δεν έχω φτάσει ακόμη στην καλύτερη δυνατή εκτέλεση του προγράμματος".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 April 2004 - 19:42:23 UTC