Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονόδρομος η νίκη για την Προοδευτική
  • [02] Πωλητήριο για τους Φορλάν και Κλέμπεσον
  • [03] "Ίσα δικαιώματα για όλους" Ισπανικό "ναι" στους γάμους ομοφυλοφίλων
  • [04] Ροναλντίνιο: "Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω"
  • [05] Κρούσματα αισχροκέρδειας Στα ύψη τα καύσιμα
  • [06] Στην Παιανία ο "καπετάνιος"

    [01] Αθλητισμός

    Μονόδρομος η νίκη για την Προοδευτική

    15/4/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αυτοσυγκέντρωση και πάθος για τη νίκη ζήτησε την Πέμπτη από τους παίκτες του ο τεχνικός της Προοδευτικής Σούλης Παπαδόπουλος. Ο προπονητής των "βυσσινί" γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αγώνας του Σαββάτου αποτελεί ορόσημο για την ομάδα του και ζήτησε από τους παίκτες του να μην παρασυρθούν από τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ αυτή την περίοδο και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον αγώνα. Από τον αγώνα θα απουσιάσουν οι Αγγελόπουλος και Νταγκουνάκης. Ο αρχηγός της κορυδαλλιώτικης ομάδας μάλλον θα χάσει και τον επόμενο αγώνα με τον Ιωνικό, ενώ όσον αφορά τον Νταγκουνάκη θα μπει σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μάλλον από τη Δευτέρα. Τα εισιτήρια διατίθενται σήμερα, αύριο και το Σάββατο από τα γραφεία του συλλόγου και στην Προοδευτική ελπίζουν ότι ο κόσμος θα δώσει το βροντερό παρών στο σαββατιάτικο παιχνίδι και θα αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας.

    [02] Champions League

    Πωλητήριο για τους Φορλάν και Κλέμπεσον

    15/4/2004 7:46:00 μμ

    Αβέβαιο προβλέπεται το μέλλον των Ντιέγκο Φορλάν και Κλέμπερσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η διοίκηση των "μπέμπηδων" θεωρεί μηδαμινή την έως τώρα προσφορά τους στην ομάδα και σκέφτεται να τους πωλήσει το καλοκαίρι. Ο Ουρουγουανός που πήρε μεταγραφή από την Ιντεπεντιέντε για την ομάδα του λιμανιού το 2002 , αντί του ποσού των 7.5 εκ. λιρών δεν έχει κατορθώσει να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Μάντσεστερ Γ. από τότε που πάτησε το πόδι του στο Ολντ Τράφορντ, όπως και ο Βραζιλιάνος μέσος που έχει αγωνισθεί μόλις σε 14 παιχνίδια από τότε που αποκτήθηκε, με 5.9 εκ. λίρες, από την Ατλέτικο Παραναένσε. Για τον Φορλάν φέρεται να έχουν δείξει ενδιαφέρον δύο ισπανικοί σύλλογοι, η Σεβίλη και η Μπέτις, που είναι διατεθειμένες να δώσουν 2 εκ. λίρες για να αποκτήσουν τον Ουρουγουανό. Για τον Κλέμπερσον, παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 2002, αναμένονται προτάσεις.

    [03] Διεθνή

    "Ίσα δικαιώματα για όλους" Ισπανικό "ναι" στους γάμους ομοφυλοφίλων

    15/4/2004 7:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/4/2004 8:03:48 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων προχωρά η ισπανική κυβέρνηση. Πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, υποσχέθηκε ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους και προανήγγειλε τροποποίηση του αστικού κώδικα. "Οι ομοφυλόφιλοι κι όσοι έχουν υποστεί επέμβαση αλλαγής φύλλου (τρανσέξουαλ) πρέπει να έχουν την ίδια δημόσια μέριμνα με τους ετεροφυλόφιλους και έχουν δικαίωμα να ζουν ελεύθερα τη ζωή που έχουν επιλέξει " τόνισε μιλώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο. Η πρωτοβουλία της ισπανικής κυβέρνησης, αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της καθολικής εκκλησίας, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε αντιταχθεί στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

    Τροποποίηση του αστικού κώδικα

    Ο Θαπατέρο, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση του, θα τροποποιήσει τον αστικό κώδικα , προκειμένου να αναγνωρίσει, στο πλαίσιο της ισότητας, το δικαίωμα του γάμου, του διαζυγίου, τα κληρονομικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

    Η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ είχε κατ επανάληψη απορρίψει τα προτεινόμενα νομοσχέδια για τους γάμους ομοφυλοφίλων και είχε παγώσει με προσφυγές της στο Συνταγματικό Δικαστήριο, τους σχετικούς νόμους που είχαν ψηφίσει τα κοινοβούλια των αυτόνομων περιοχών της Ισπανίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία είχε απαγορευθεί στην Ισπανία από την εποχή της δικτατορίας του Φράνκο (1939-1975).

    Τι γίνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Εννέα χώρες της E.E. με ειδικούς όρους στο Σύνταγμα τους, αναγνωρίζουν το δικαίωμα στο γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου. Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη νομιμοποίηση των γάμων αυτών.

    Στις ΗΠΑ, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων, αποτελούν πονοκέφαλο για τον Τζορτζ Μπους, εν όψει και των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς σε πολλές πολιτείες οι δικαστικές αρχές, έχουν αρχίσει να αναγνωρίσει τέτοιους γάμους, λόγω κάποιων ασαφειών που υπάρχουν στο αμερικανικό νομικό σύστημα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει δημόσια ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση του συντάγματος ώστε να απαγορευθούν οι γάμοι ομοφυλοφίλων.

    [04] Champions League

    Ροναλντίνιο: "Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω"

    15/4/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Απόλυτα ικανοποιημένος από την έως τώρα παραμονή του στην Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο σούπερ σταρ των Καταλανών, Ροναλντίνιο, που με συνέντευξή του στο αγγλικό σάιτ "Sporting Life", έθεσε τέρμα στις φήμες που τον θέλουν το καλοκαίρι να παίρνει μεταγραφή για την Τσέλσι. "Δεν φεύγω από την Μπαρτσελόνα για όλα τα λεφτά του κόσμου" δήλωσε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που αναφερόμενος στην ζωή του στην Βαρκελώνη, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος. "Είμαι υγιής και δεν μου λείπει κάτι. Είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή να ξέρει ότι το παιχνίδι του ευχαριστεί τον κόσμο. Οσο για την Τσέλσι, εγώ δεν πάω εκεί για όλα τα λεφτά του κόσμου. Για μένα πάνω απ΄ όλα μετράει η προσωπική μου ευτυχία και να κάνω αυτό που με ευχαριστεί", ξεκαθάρισε. Ο Αμπράμοβιτς τον άκουσε;

    [05] Οικονομία

    Κρούσματα αισχροκέρδειας Στα ύψη τα καύσιμα

    15/4/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξακολουθούν να προκαλούν οι διεθνείς τιμές τού πετρελαίου, οι οποίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Κάποιες διορθωτικές κινήσεις, όπως η αύξηση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία, δεν φαίνεται να έχουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ στη χώρα μας, η τιμή τής αμόλυβδης βενζίνης δεν αναμένεται να μειωθεί το επόμενο διάστημα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης έχει διαπιστώσει κρούσματα αισχροκέρδειας σε πολλές περιοχές της χώρας, γι' αυτό και εντός των ημερών καλεί σε κρίσιμη σύσκεψη όλους τους φορείς της αγοράς, προαναγγέλλοντας αλλαγές στον πρόσφατο νόμο για την πετρελαϊκή αγορά. Επίσης, έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσουν έλεγχοι στα πρατήρια βενζίνης,

    Κρούσματα αισχροκέρδειας

    Σύμφωνα με τιμοληψίες που έχουν γίνει, αυξημένες είναι οι τιμές της αμόλυβδης και της σούπερ στους νομούς: Θεσπρωτίας με την αμόλυβδη να φτάνει τα 85,3 λεπτά το λίτρο και τη σούπερ τα 90,2 λεπτά, Λέσβου με 84,1 λεπτά την αμόλυβδη και 88,9 τη σούπερ, Κυκλάδες με 83,7 την αμόλυβδη και 89,1 τη σούπερ, Κεφαλονιάς με την αμόλυβδη στα 83,5 λεπτά και τη σούπερ στα 89,1 λεπτά και Ρεθύμνου με 82,2 λεπτά η αμόλυβδη και 87,6 λεπτά η σούπερ.

    Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά καυσίμων και την πάταξη του λαθρεμπορίου, το οποίο είναι ανενεργό λόγω της μη έκδοσης των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων.

    [06] Αθλητισμός

    Στην Παιανία ο "καπετάνιος"

    15/4/2004 8:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/4/2004 8:57:13 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρουσία του Γιώργου Βαρδινογιάννη μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων του Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και 150 οργανωμένων οπαδών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η προπόνηση του Παναθηναϊκού, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα ο προπονητής των "πράσινων" Ιτζάκ Σουμ έδινε το στίγμα των προθέσεών του για την Κυριακή δηλώνοντας ότι ο ΠΑΟ πάει μόνο για την νίκη. Το ίδιο ζήτησαν και οι οργανωμένοι φίλαθλοι που είδαν τον φορμαρισμένο Λουτσιάν Σανμαρτεάν να ακολουθεί για ακόμα μια ημέρα ατομικό πρόγραμμα και να θέτει εαυτόν εκτός ομάδας για το μεγάλο ντέρμπι. Χωρίς Χούτο ο Ολυμπιακός που αύριο θα πραγματοποιήσει ανοιχτή για τους φιλάθλους προπόνηση στις 7 μ.μ. στη Ριζούπολη.

    Σουμ: "Πάμε για νίκη"

    "Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Και το κάναμε σημαντικό, αφού καταφέραμε να κερδίσουμε όλα τα προηγούμενα ματς. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε και αυτό. Στόχος μας είναι πάντα η νίκη και σίγουρα ξέρω τους '11', που θα ξεκινήσουν. Γνωρίζω πώς θα ξεκινήσει ο αγώνας, δεν γνωρίζω πώς θα τελειώσει. Εμείς είμαστε ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ως ομάδα. Οι παίκτες έχουν ισχυρό κίνητρο για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι", ξεκαθάρισε ο Ιτζάκ Σουμ μετά την προπόνηση που φρόντισε να μπερδέψει τα πράγματα.

    Στην αρχή, χώρισε τους παίκτες του σε τέσσερα γκρουπ και έπαιζαν όλοι μαζί ταυτόχρονα, σε τέσσερα τέρματα. Στη συνέχεια ένωσε τα τέσσερα γκρουπ και έκανε οικογενειακό διπλό, μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα, αφού με τη μια ομάδα, έβαλε την άμυνα που χρησιμοποιεί στο πρωτάθλημα (με το Χένρικσεν μέσα ενώ την Τρίτη τον είχε εκτός αλλά και τον Κυργιάκο) και στην άλλη, το κέντρο, έβαλε και τους τρεις επιθετικούς που διαθέτει(Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνου και Ολισαντέμπε).

    Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια διαφορά γι΄ αυτόν που την Κυριακή έχει απέναντι του άλλον προπονητή, από εκείνον του πρώτου γύρου, ο Ιτζάκ Σουμ, είπε: "Εγώ σκέφτομαι την ομάδα μου. Οι προπονητές εξάλλου δεν παίζουν, οι ποδοσφαιριστές παίζουν. Αν λοιπόν οι παίκτες μας δώσουν το 100%, αυτών που μπορούν, τότε θα κερδίσουν τον αγώνα".

    Αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου στην Παιανία ο τεχνικός του ΠΑΟ δήλωσε:

    "Ελπίζω ο κόσμος να παραμείνει δίπλα μας και να μας ενισχύει συνεχώς. Είναι ο 12ος παίκτης μας".

    Απάντηση έχουν δώσει πάντως οι φίλαθλοι των "πράσινων". Τα εισιτήρια έχουν εξαφανιστεί ήδη, και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μία πολύ "καυτή" ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, σε αθλητικά όμως πλαίσια.

    Την Παρασκευή η ανοιχτή προπόνηση

    Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό ο Λάμπρος Χούτος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στον αριστερό τετρακέφαλο που τον ταλαιπωρεί από την Δευτέρα η συμμετοχή του στο κυριακάτικο ντέρμπι καθιστάτε εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και για λύση από τον πάγκο.

    Πάντως, ο γιατρός της ομάδας εμφανίζεται αισιόδοξος και λέει πως αύριο ο Χούτος θα προπονηθεί με τους συμπαίκτες του και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γιουράι Μπούτσεκ και αυτοί οι δύο είναι οι μοναδικοί τραυματίες του Ολυμπιακού.

    Αύριο η προπόνηση θα γίνει στις 7 μ.μ. στη Ριζούπολη και θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο, όπως συνέβη και πέρυσι, παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου και ειδικά των οργανωμένων φιλάθλων, που έχουν κανονίσει να πάνε μαζικά και να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, ώστε να φτάσουν στη νίκη την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και να κάνουν το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 April 2004 - 20:51:42 UTC