Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όπως αποκάλυψε ο Δ. Χριστόφιας "Όχι" Παπαδόπουλου απόψε
  • [02] Ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας Τετάρτη του Πάσχα το πρόγραμμα των εξετάσεων
  • [03] Νέα προβλήματα στην ΑΕΚ
  • [04] Πρώτη προπόνηση για τον Έμπεντε
  • [05] Σύμφωνα με δημοσκόπηση Υπέρ του "όχι" Αθήνα - Κωνσταντινούπολη -
  • [06] Γέννησε ένα υγιές αγοράκι Μεξικάνα έκανε μόνη της καισαρική!
  • [07] Πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Προσχέδιο Κανονισμού για την ένταξη της
  • [08] "Δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα" "Όχι" από τον Τ.
  • [09] "Δώρο Πάσχα" στον ΠΑΟΚ
  • [10] Νέα μόδα από την Ολλανδία Piercing στα μάτια!

    [01] Κυπριακό

    Όπως αποκάλυψε ο Δ. Χριστόφιας "Όχι" Παπαδόπουλου απόψε

    7/4/2004 7:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 11:41:14 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ

    Με το βλέμμα στραμμένο στην Κύπρο βρίσκονται όλοι σήμερα, όπου στις 21:00 αναμένεται το διάγγελμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος θα τοποθετηθεί επί του σχεδίου Ανάν. Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, φανερά συγκινημένος, είπε ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη ημέρα στη ζωή του. Είπε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού εξ αιτίας των διαφορετικών τοποθετήσεων του ιδίου και των κομμάτων, εάν όλοι συμπεριφερθούν σωστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής και γ.γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος προέβη νωρίτερα σε δηλώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος θα ταχθεί εναντίον του σχεδίου. Το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ, του μεγαλύτερου σε δύναμη κόμματος της Κύπρου, αποφάσισε να εισηγηθεί την αποδοχή του σχεδίου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει τη Μ. Παρασκευή. Στην Αθήνα, το "Ναι" του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Ανάν ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ αλλεπάλληλες συσκέψεις είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.

    "Υποχρέωση ενώπιον λαού και Βουλής"

    Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει αναλάβει μια υποχρέωση ενώπιον του λαού και της Βουλής, να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητα, το Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και τις υποχρεώσεις μου, ανέφερε, τις αναλαμβάνω πάρα πολύ σοβαρά.

    Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε θετικά επί του σχεδίου Ανάν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν τον ενόχλησε και υποστήριξε ότι αυτή είναι η άποψη ενός κόμματος. Επεσήμανε, όμως, ότι τις συνέπειες της λύσης, καλές ή κακές εάν προκύψουν, θα υποστεί ο λαός της Κύπρου και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει τα δικά της συμφέροντα και τις δικές της σκοπιμότητες.

    Ανέφερε, επίσης, ότι από την αρχή είχε πει ότι η απόφαση θα ληφθεί από τον ελληνικό κυπριακό λαό.

    Σε ερώτηση εάν ηγηθεί εκστρατείας για να υπερασπίσει την απόφασή του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού, ο οποίος είπε είναι σε θέση να κρίνει.

    Ερωτηθείς εάν το διαφαινόμενο "Ναι" του ΑΚΕΛ θα δημιουργήσει προβλήματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι θέσεις στο Εθνικό Θέμα είναι ένα κεφάλαιο και η συνεργασία για τη διοίκηση του τόπου άλλο. Αν και οι δύο είπε, τηρήσουν κανόνες σωστής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

    Εξάλλου σε ερώτηση τί θα πράξει σε περίπτωση που κάποιος υπουργός υποστηρίξει το "Ναι", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτό κατά κύριο λόγο είναι πρόβλημα του υπουργού και όχι δικό του.

    "Διατήρηση του κυβερνητικού συνασπισμού, ανεξαρτήτως αποφάσεων"

    "Όχι" θα είναι η θέση του Προέδρου, αποκάλυψε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης και γ.γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας. Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σε ερώτηση αν το ΑΚΕΛ θα αποσύρει τους υπουργούς του από την Κυβέρνηση, ο κ. Χριστόφιας είπε: "Επαναλαμβάνω, ανεξάρτητα από το 'Ναι' ή το 'Όχι' που στο τέλος θα διατυπώσει το ΑΚΕΛ ή το "όχι" που σίγουρα θα διατυπώσει απόψε ο Πρόεδρος, έχουμε συμφωνήσει ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Έχουμε κοινή άποψη πάνω σ' αυτό".

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι κοινοποίησε στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για το δημοψήφισμα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπέρ του ναι.

    Επίσης, είπε ότι συμφωνήθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο θέμα του δημοψηφίσματος "αφού όποια κι αν είναι η απόφαση πονάει και πρέπει να υπάρξει αλληλοσεβασμός, διότι όπως πάντοτε υπάρχει και η επόμενη ημέρα".

    Πρόσθεσε ότι η απόφαση για διατήρηση του κυβερνητικού συνασπισμού όποιες και να είναι οι αποφάσεις, λήφθηκε και στη σύσκεψη του Προέδρου με τα συνεργαζόμενα κόμματα.

    Σε παρατήρηση ότι με δεδομένη και την υποστήριξη του ΔΗΣΥ στο "Ναι" σε περίπτωση που επικρατήσει το "Ναι" και στο ΑΚΕΛ, τότε εγείρεται πολιτικό θέμα της παραμονής του Προέδρου, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ απάντησε: ''Ας τα δούμε αργότερα αυτά τα πράγματα, αφήστε και το ΑΚΕΛ να αποφασίσει και μετά βλέπουμε, αν υπάρχει, πώς υπάρχει και λοιπά''.

    Εξ άλλου, ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών , Γιώργος Βασιλείου, επιβεβαίωσε έμμεσα το όχι" του Προέδρου, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να πει ο ίδιος ότι στη σημερινή συνάντησή τους διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων.

    Ο κ. Βασιλείου είπε, ωστόσο, ότι θα ήταν λάθος να τεθεί θέμα διάλυσης του Υπουργικού Συμβουλίου στην περίπτωση που υπάρξουν διαφορετικές απόψεις για το δημοψήφισμα μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων.

    Ο κ. Βασιλείου διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε να μάθει πώς θα τοποθετηθεί στο αποψινό διάγγελμά του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: ''Ξέρω πού θα κινηθεί αλλά δεν του ζήτησα να μου πει τι θα πει ή τι δεν θα πει''.

    ''Συζητήσαμε για το πώς βλέπουμε τα προβλήματα, ποιες είναι οι προοπτικές και συμφωνήσαμε ότι εκείνο το οποίο προέχει πάνω απ' όλα είναι να διατηρηθεί η ψυχραιμία του λαού, να έχει ο καθένας τις απόψεις του, αλλά μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και γνώσης ότι όλοι μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, θέλουμε το καλό της Κύπρου'', είπε ο κ. Βασιλείου.

    Σε ερώτηση πώς είναι δυνατόν να διατηρηθεί ήπιο κλίμα ενόψει του δημοψηφίσματος, τη στιγμή που όλες οι πλευρές θα υποστηρίξουν τις θέσεις τους, ο Πρόεδρος των ΕΔΗ είπε ότι αυτό σημαίνει δημοκρατία.

    Έντονες διαβουλεύσεις για το "ναι" ή το "όχι"

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του σχεδίου κλίνουν το ΔΗΣΥ, οι Ενωμένοι Δημοκράτες και η Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού.

    Κατά τάσσονται το ΔΗΚΟ, με την επιφύλαξη ότι θα ακολουθήσει την τελική τοποθέτηση του Προέδρου Παπαδόπουλου, τα δύο μονοεδρικά κόμματα Νέοι Ορίζοντες και οι Οικολόγοι. Στην ΕΔΕΚ η πλειοψηφία των στελεχών απορρίπτει το σχέδιο. Το μονοεδρικό ΑΔΗΚ διατηρεί επιφυλάξεις και ζητάει αναβολή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα διαμορφώσει άποψη επί του σχεδίου Ανάν, μετά τις τοποθετήσεις των κομμάτων.

    Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι μέχρι σήμερα ακουγόταν ένα μέρος των επιχειρημάτων από κάποιους που ήθελαν με κάθε τρόπο να δαιμονοποιήσουν το Σχέδιο και να δημιουργήσουν πανικό στο λαό ή να διεγείρουν τα αισθήματα μιας εθνικής έπαρσης. Εάν, πρόσθεσε, οι ηγεσίες ενημερώσουν αντικειμενικά το λαό, τότε θα υπάρξουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

    Σε παρατήρηση ότι στελέχη του ΔΗΣΥ τάσσονται εναντίον του σχεδίου Ανάν και ότι στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου δεν έγινε δεκτή από όλους με χειροκροτήματα η τοποθέτηση του Γλαύκου Κληρίδη, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι είναι σεβαστή η επιλογή του καθενός. Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι μέσα από το σωστό διάλογο θα υπάρξουν ορθότερες τοποθετήσεις.

    Από την πλευρά του, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, ΠΑΚ, με ανοικτή επιστολή του, καλεί την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, "να αρθεί στο ύψος των ιστορικών της ευθυνών και να αναλογιστεί το χρέος της προς την κατοικούμενη από Έλληνες, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια, Κύπρο".

    Το ΠΑΚ υποστηρίζει ότι πιθανή αποδοχή του σχεδίου Ανάν, από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, ισοδυναμεί με αποδοχή της ολοκλήρωσης του εγκλήματος του χουντικού πραξικοπήματος.

    Ανυποχώρητος ο Ντενκτάς - Εκστρατεία υπέρ του "Ναι" από Ταλάτ

    Ανυποχώρητος στο ''όχι'' έναντι του σχεδίου Αναν, παραμένει ο Ραούφ Ντενκτάς και μετά τις επαφές του στην Αγκυρα, την ώρα που ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Μ. Α. Ταλάτ ξεκίνησε ήδη εκστρατεία υπέρ του "Ναι".

    Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Ραούφ Ντενκτάς επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει αποδυθεί σε εκστρατεία για να πείσει τους Τουρκοκυπρίους να πουν "Όχι "στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.

    Είπε ότι πρέπει να λεχθεί ξεκάθαρα στους Τουρκοκυπρίους τι θα χάσουν από την εφαρμογή του Σχεδίου και πρόσθεσε ότι καθήκον του, τις επόμενες δέκα ημέρες είναι να κάνει ακριβώς αυτό, ισχυριζόμενος ότι το μέλλον με βάση το σχέδιο Ανάν είναι γεμάτο κινδύνους.

    Στην Άγκυρα, ο Ραούφ Ντενκτάς, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο Σεζέρ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογαν, στους οποίους όπως αναφέρουν πληροφορίες τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το σχέδιο Ανάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στηρίζουν την "Ιδρυτική Συμφωνία"

    Το ΠΑΣΟΚ λέει "ναι"

    Ξεκαθαρίζει το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο

    [02] Εσωτερικά

    Ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας Τετάρτη του Πάσχα το πρόγραμμα των εξετάσεων

    7/4/2004 7:24:00 μμ

    Στις 14 Απριλίου θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα των γενικών εξετάσεων των μαθητών της Β' και Γ' λυκείου, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας. Οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Ιουνίου 2004 για το επίπεδο Β2 "καλή γνώση" ως εξής : Το Σάββατο 26 Ιουνίου θα εξεταστούν οι γλώσσες Αγγλική το πρωί και Γαλλική το απόγευμα. Την Κυριακή 27 Ιουνίου θα εξεταστούν οι γλώσσες Γερμανική το πρωί και Ιταλική το απόγευμα. Αιτήσεις, θα υποβάλλονται από Δευτέρα 19 Απριλίου μέχρι και Παρασκευή 7 Μαΐου 2004, στις κατά τόπους Διευθύνσεις και Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Τέλη Μαΐου οι εξετάσεις Ιατρικής στο ΔΙΚΑΤΣΑ

    Επίσης, η υπουργός Παιδείας, έκανε δεκτή εισήγηση για την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εξετάσεων της Ιατρικής που υπέβαλλε το ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ, κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τον υφυπουργό Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρο. Σύμφωνα με την εισήγηση οι εξετάσεις που είχαν οριστεί για τις 24 και 25 Απριλίου 2004 αναβάλλονται για τεχνικούς λόγους και θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Μαΐου . Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με το σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, έχοντας ως βάση το 50 με άριστα το 100 , ενώ οι αριθμοί λογαριασμών για το παράβολο του κάθε μαθήματος θα ανακοινωθούν μετά τη 18η Απριλίου. Τέλος, κατά την συνάντηση του κ. Ταλιαδούρου με τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΙΚΑΤΣΑ συζητήθηκαν διεξοδικά, τα προβλήματα λειτουργίας του Οργάνου, ο δε υφυπουργός επισήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα ανακοινώσει σύντομα σειρά μέτρων, με τα οποία θα επιλύονται οριστικά και τελεσίδικα τα προβλήματα αυτά.

    [03] Αθλητισμός

    Νέα προβλήματα στην ΑΕΚ

    7/4/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ που δεν ξέρει πια τι να κάνει τις συνεχείς επιστολές από την FIFA την UEFA για καθυστέρηση δόσεων σε όσους χρωστάει. Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί το Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Φερούζεμ, και το οποίο εδρεύει στην Ιταλία, απέστειλε σήμερα επιστολή προς την ΕΠΟ, με κοινοποίηση σε FIFA και UEFA, ζητώντας να μην επιτραπεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ να λάβει μέρος στις διοργανώσεις της UEFA την ερχόμενη περίοδο, λόγω των οφειλών της προς τον παίκτη. Αρμόδιος φορέας για να παρέχει άδειες στις ελληνικές ομάδες πάντως είναι το τμήμα αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο ήδη ελέγχει τους φακέλους που έχουν υποβάλει οι ομάδες που διεκδικούν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Η "Original" ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης

    Η συσσώρευση των προβλημάτων και το αδιέξοδο που οδηγείται η "Ενωση" και που κανείς δεν ξέρει πλέον που μπορεί να καταλήξει έφερε την έκρηξη της μεγαλύτερης οργάνωσης φιλάθλων της ΑΕΚ "Original" που με ανακοίνωση τους ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Πέτρου Στάθη αλλά και όσων εμπλέκονται στην διοίκηση του συλλόγου.

    Η ανακοίνωση βέβαια έρχεται και σε μια χρονική στιγμή που ο αγαπημένος της εξέδρας και υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ Ντέμης Νικολαίδης έθεσε τελεσίγραφο για άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού.

    Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    "Η ανοχή και η υπομονή μας έχουν τελειώσει προ πολλού. Δεν πήραμε θέση για του λόγου σου τους τρεις τελευταίους μήνες, γιατί πιστέψαμε ότι για πρώτη φορά από τότε που ήρθες στην ΑΕΚ λειτουργούσες για το συμφέρον της. Συνεχίζεις όμως να εγκληματείς κατά της ομάδας μας και αυτό θα τελειώσει.

    Πάρε τα αμφιλεγόμενα αφεντικά σου και ξεκουμπιστείτε χθες από την ΑΕΚ. Δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε τελείως την ομάδα μας. Αρκετά έχετε κάνει.

    Αν για οποιονδήποτε λόγο συνεχίσεις να κωλυσιεργείς στο να απαλλαγεί η ΑΕΚ από την αφεντιά σου και από τους Άγγλους και Ολλανδούς φίλους σου στο Λονδίνο, σου υποσχόμαστε πως θα εξαντλήσουμε όλα τα νομικά ένδικα μέσα, όλες μας τις δυνάμεις, για όσα χρόνια χρειαστεί για να πληρώσεις για τα εγκλήματα σου στην ΑΕΚ.

    Γνήσια Θύρα 21 (1975) Original -21- (1982)"

    [04] Αθλητισμός

    Πρώτη προπόνηση για τον Έμπεντε

    7/4/2004 8:22:00 μμ

    Επιστροφή στις προπονήσεις για τον Καμερουνέζο τερματοφύλακας της Χαλκηδόνας Εμπεντε που στις 23 Μαρτίου έκανε επέμβαση στο αριστερό του χέρι για να αποκαταστήσει το κάταγμα που είχε πάθει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Χθες ο τερματοφύλακας έκοψε τα ράμματα και το απόγευμα άρχισε ελαφρές προπονήσεις με τρέξιμο. Αυτό αναμένεται να κάνει για το επόμενο χρονικό διάστημα αφού ούτως ή άλλως δεν προλαβαίνει να επανέλθει πριν το τέλος της εφετινής ποδοσφαιρικής περιόδου. Οι ποδοσφαιριστές της Χαλκηδόνας θα προπονηθούν και την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί (10:00) και κατόπιν θα αφεθούν ελεύθεροι για να περάσουν μαζί με τις οικογένειές τους τις μέρες του Πάσχα. Θα επιστρέψουν στο γήπεδο τη Δευτέρα το απόγευμα.

    [05] Κυπριακό

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση Υπέρ του "όχι" Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Λευκωσία

    7/4/2004 8:23:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Υπέρ του "όχι" στο μεγαλύτερο ποσοστό τάσσονται οι πολίτες σε Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Λευκωσία, σε αντίθεση με τους κατοίκους της κατεχόμενης Λευκωσίας που τάσσονται υπέρ του "ναι", σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας "Ημερησία". Ταυτόχρονα, όμως, διαπιστώνεται ότι η ενημέρωση για το σχέδιο Ανάν είναι μικρή, καθώς όσοι δηλώνουν πολύ ή αρκετά ενημερωμένοι υπολείπονται σημαντικά όσων δηλώνουν λίγο ή καθόλου ενημερωμένοι. Βάσει των αποτελεσμάτων της, υπέρ του σχεδίου Ανάν τάσσεται το 22,1% των ερωτηθέντων στην Αθήνα, το 40,7% στην Κωνσταντινούπολη, το 13,3% στην Λευκωσία και το 61,5% στην κατεχόμενη Λευκωσία. Κατά του σχεδίου, το 57,7% στην Αθήνα, το 42,5% στην Κωνσταντινούπολη, το 64% στη Λευκωσία και το 30,5% στο κατεχόμενο μέρος της πόλης. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Τουρκοκύπριοι που δηλώνουν κεντροαριστεροί τάσσονται υπέρ του "ναι" σε ποσοστό 97,2%. Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας, διενεργήθηκε ταυτόχρονα και στις 4 προαναφερθείσες περιοχές σε δείγμα 2.013 ατόμων.

    [06] Υγεία

    Γέννησε ένα υγιές αγοράκι Μεξικάνα έκανε μόνη της καισαρική!

    7/4/2004 8:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 9:56:23 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Το περιστατικό δεν έχει προηγούμενο στα ιατρικά χρονικά. Μία γυναίκα από το Μεξικό, αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της σε καισαρική τομή, όταν διαπίστωσε ότι ο τοκετός δεν θα μπορούσε να επέλθει φυσιολογικά. Η 40χρονη, που δεν προλάβαινε να πάει στο νοσοκομείο, αφού προέβη σε μία ιδιότυπη αναισθησία (ήπιε τρία ποτήρια λικέρ), πήρε το κουζινομάχαιρο και μετά από τρεις τομές κατάφερε να βγάλει μόνη από τα σπλάχνα της ένα υγιές αγοράκι. Προτού χάσει τις αισθήσεις της, ζήτησε από ένα παιδί της να να φωνάξει μία νοσοκόμα για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

    Γενναία και αξιοθαύμαστη πράξη

    Η νοσοκόμα που έσπευσε για βοήθεια αφού καθάρισε τα τραύματα έραψε τις τομές με μία αποστειρωμένη βελόνα.

    Στη συνέχεια φρόντισε για τη μεταφορά της μητέρας και του μωρού στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

    Πρόκειται για την πρώτη καισαρική τομή που γίνεται από την ίδια τη μητέρα και από την οποία επιζούν τόσο η μητέρα όσο και το μωρό.

    Ο γιατρός Μανουέλ Βελάσκο Σουάρ του νοσοκομείου Σαν Πάμπλο, ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα της μητέρας και του νεογνού, ανέφερε το περιστατικό στη Διεθνή Επιθεώρηση Μαιευτικής και Γυναικολογίας .

    "Πρόκειται για την ασυνήθιστη και αξιοθαύμαστη απόφαση μίας γυναίκας που βλέποντας ότι δεν μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά, χωρίς ιατρική βοήθεια και τα μέσα που απαιτούνται, κάνει καισαρική τομή στον εαυτό της" αναφέρει στην έκθεση του ο γιατρός και προσθέτει

    "Tο ένστικτο μίας μητέρας για να σώσει τη ζωή του παιδιού της, την καθιστά δυνατή να κάνει αξιοθαύμαστες πράξεις "

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα είχε χάσει στο παρελθόν ένα παιδί στη γέννα.

    Έμενε σε μία περιοχή, όπου δεν υπήρχε ρεύμα, νερό ενώ το πλησιέστερο νοσοκομείο ήταν σε απόσταση οκτώ ωρών με το αυτοκίνητο.

    [07] Κύπρος

    Πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Προσχέδιο Κανονισμού για την ένταξη της Κύπρου

    7/4/2004 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σχέδιο Κανονισμού, που προσδιορίζει την προσαρμογή των όρων προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ, σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ, υπό τη μορφή Πράξης Προσαρμογής, μόνο εφόσον η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή κοινότητα εγκρίνουν την πλήρη επίλυση, που υπεβλήθη από τα Ηνωμένα Έθνη, στα χωριστά δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν κάλεσε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους να υπερψηφίσουν το σχέδιο Ανάν και εξέφρασε την ελπίδα "να μη χαθεί η χρυσή αυτή ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού" και ανέφερε ότι δύσκολα θα υπάρξει στο ορατό μέλλον άλλη ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος, όπως του έχει διατυπώσει και ο Κόφι Ανάν.

    Διασφαλίζεται η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία

    Η νομική βάση για το συνημμένο σχέδιο Πράξης Προσαρμογής είναι το άρθρο 4 του πρωτοκόλλου αριθ. 10 της πράξης προσχώρησης. Η προτεινόμενη πράξη, σύμφωνα με την Επιτροπή, προσαρμόζει τους όρους του διακανονισμού , χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, ορίζοντας όμως μεταβατικές περιόδους. Επίσης, αναγνωρίζει την ιδιαίτερη εθνική ταυτότητα της Κύπρου και την ανάγκη προστασίας της συνολικής ισοτιμίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες οικονομικές διαφορές μεταξύ των (μελλοντικών) κυπριακών συστατικών κρατών και την οικονομική κατάσταση στο (μελλοντικό) συστατικό τουρκοκυπριακό κράτος, εν γένει, καθώς και τις ειδικές σχέσεις των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων με την Ελλάδα και την Τουρκία, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, σε περίπτωση εφαρμογής του Σχεδίου επίλυσης, διασφαλίζεται ότι η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι ικανή να εκφράζεται με μια φωνή και να συμμετέχει πλήρως στη διαδικασία λήψης αποφάσεως της ΕΕ και ότι το κεκτημένο θα εφαρμοστεί και θα επιβληθεί σωστά στη νήσο. Επίσης, όπως αναφέρει η Επιτροπή, σε περίπτωση επανένωσης, θα διενεργηθούν ομοσπονδιακές εκλογές και εκλογές στα συστατικά κράτη, στις 13 Ιουνίου 2004, ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο Γκίντερ Φερχόιγκεν αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι έγινε η αναγκαία προπαρασκευή για να καλωσορίσει μια ενωμένη Κύπρο την 1η Μαΐου, κάτι για το οποίο η Ε.Ε πάντα έδειξε την έντονη προτίμησή της". Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν επικρατήσει το "όχι" στην εληνοκυπριακή πλευρά και το "ναι" στην τουρκοκυπριακή, διευκρίνισε ότι θα ενταχθεί, όπως προβλέπεται, η αναγνωριζόμενη διεθνώς Κυπριακή Δημοκρατία . Παράλληλα όμως ανέφερε ότι η ΕΕ θα πρέπει να ασχοληθεί, στην περίπτωση αυτή, με το πώς θα αρθεί ο οικονομικός αποκλεισμός της τουρκοκυπριακής πλευράς και γενικότερα με το ζήτημα της οικονομικής της ενίσχυσης. Ο κοινοτικός επίτροπος συνέστησε σε όλους να αποφύγουν να ασκήσουν πίεση στην ελληνοκυπριακή κοινότητα προκειμένου να ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα στις 24 Απριλίου, τονίζοντας ότι "είναι δική τους χώρα , πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία και πρέπει να σεβαστούμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα".

    Σημειώνεται ότι η Επιτροπή θα διοργανώσει στις 15 Απριλίου στις Βρυξέλλες, συνάντηση υψηλού επιπέδου για την προετοιμασία διάσκεψης χορηγών, με στόχο τη χρηματοδότηση των αναγκών επανεγκατάστασης, που θα προκύψουν σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου επίλυσης.

    Στο μεταξύ, το πρωί ο κ. Φερχόιγκεν είχε συνάντηση και με τη βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μετέφερε δέσμη ιδεών του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου για το Κυπριακό. Η κ. Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του σχεδίου Ανάν στο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, επισημαίνοντας ότι αυτή η σχέση θα πρέπει να είναι διαρκής και δεσμευτική. Όπως είπε, συζητήθηκε ο σαφής εγγυητικός ρόλος που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στην ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

    Τα κύρια στοιχεία του σχεδίου

    Συγκεκριμένα το σχέδιο πράξης της ΕΕ περιέχει τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

    - Το τουρκοκυπριακό κράτος έχει τη δυνατότητα να εκδίδει άδεια χωρίς διακρίσεις, σε όσους επιθυμούν να προβούν σε αγορά ακίνητης περιουσίας στο έδαφός του, για μεταβατική περίοδο 15 ετών, εκτός κι αν το ποσοστό του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, φτάσει εντός αυτής της περιόδου το 85% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ του ελληνοκυπριακού κράτους. Η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων αγοράς ακίνητης περιουσίας θα εφαρμόζεται βάσει δημοσιευμένων, αντικειμενικών, σταθερών και διαφανών κριτηρίων και με τρόπο που δεν θα επιδέχεται διακρίσεις. Η Επιτροπή θα υποβάλλει έκθεση ανά πενταετία και θα μπορεί να συστήσει την κατάργηση των περιορισμών.

    - Το δικαίωμα των Κυπρίων πολιτών να διαμένουν στο άλλο συστατικό κράτος ("εσωτερικός περιορισμός") μπορεί να περιοριστεί κατά τη διάρκεια μεταβατικής περιόδου μέχρι 19 ετών.

    - Το δικαίωμα διαμονής στην Κύπρο, Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων μπορεί να περιοριστεί κατά τη διάρκεια μεταβατικής περιόδου μέχρι 19 ετών.

    - Στην περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στο τουρκοκυπριακό κράτος, είναι δυνατό να ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα διασφάλισης για περίοδο τριών μηνών (μόνον η Επιτροπή δύναται να παρατείνει τα μέτρα).

    - Οι κανόνες εφαρμογής των δικαιωμάτων ειδικής εισόδου και διαμονής για τους Τούρκους υπηκόους, που είναι συμβατοί με την αρχή της ίσης μεταχείρισης Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων και τη συμμετοχή της Κύπρου στο χώρο του Σένγκεν, αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της Κοινότητας και της Τουρκίας, εντός έξι μηνών.

    - Η τουρκική είναι μια επίσημη γλώσσα όταν πληρωθούν οι αναγκαίες τεχνικές απαιτήσεις και οι ανάγκες σε προσωπικό.

    [08] Κυπριακό

    "Δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα" "Όχι" από τον Τ. Παπαδόπουλο

    7/4/2004 9:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 11:31:18 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ένα ηχηρό "όχι" είναι η απόφαση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του σχεδίου Ανάν, ο οποίος τόνισε ότι "με το σχέδιο, το κράτος μας καταλύεται μέσα σε 24 ώρες" και κάλεσε τον κυπριακό λαό να το απορρίψει. Δεν ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστο οι απαιτήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, τόνισε χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του ο εμφανώς συγκινημένος Τάσσος Παπαδόπουλος. Αντίθετα, όλα όσα επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά, όσα της παραχωρεί το κείμενο, παραπέμπονται χωρίς εγγυήσεις στο μέλλον και εναπόκεινται αποκλειστικά στις καλές προθέσεις της Τουρκίας, πρόσθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος. Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το τελικό σχέδιο δεν καταργεί τη διαίρεση της Κύπρου, αλλά τη νομιμοποιεί και οδηγεί στο μόνιμο διαχωρισμό. Τέλος, επισήμανε ότι η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο λαό της Κύπρου.

    Οι πιο δραματικές στιγμές της Κύπρου

    "Δεν παρέλαβα κράτος για να το παραδώσω ως κοινότητα". Τ. Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, στο διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό το βράδυ της Μ. Τετάρτης, δήλωσε ότι απορρίπτει το σχέδιο Ανάν γιατί δεν πληροί τους ελάχιστους στόχους που είχε θέσει για λειτουργικότητα του κράτους και διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών.

    Το σημαντικότερο ερώτημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, είναι εάν επιτυγχάνεται η επανένωση της πατρίδας σε ένα βιώσιμο ομοσπονδιακό κράτος. "Με πόνο ψυχής, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο δεν ικανοποιεί τους ελάχιστους στόχους που θέσαμε. Συγκεκριμένα, η τουρκοκυπριακή κοινότητα αποκτά όλα τα βασικά αιτήματα που ζήτησε από την πρώτη στιγμή", τόνισε.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως ακόμα και εάν απορριφθεί το σχέδιο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταστεί πλήρες μέλος της Ε.Ε. και σημείωσε ότι το αυτό σχέδιο δεν είναι η τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού.

    "Από το σχέδιο δεν ικανοποιείται η Κύπρος, αλλά η επιθυμία της Τουρκίας να ελέγχει και να κηδεμονεύει την Κύπρο" , τόνισε ο Πρόεδρος.

    Ακόμη, είπε ότι παραμένει αβέβαιο κατά πόσο θα υπάρξει επικύρωση της συμφωνίας από την τουρκική Εθνοσυνέλευση με συνέπεια να υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον του κυπριακού κράτους.

    Σύμφωνα με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, κάθε λαός διαμορφώνει τη δική του ιστορία "και τώρα καλούμαστε να γράψουμε την ιστορία της Κύπρου", και πρόσθεσε ότι η απόφαση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο λαό.

    Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν όλοι σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και χαρακτήρισε τη διαφύλαξη της ενότητας ύψιστο χρέος.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος συγκινημένος κατέληξε ότι δεν παρέλαβε κράτος για να το παραδώσει ως κοινότητα και απευθυνόμενος στο λαό είπε: "Σε καλώ να πεις ένα ηχηρό όχι στο σχέδιο Ανάν".

    Τα αρνητικά σημεία

    "Λυπούμαι ειλικρινά γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ το σχέδιο Ανάν όπως διαμορφώθηκε". Τ. Παπαδόπουλος

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέλυσε σε έκταση όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη και στο Μπούργκενστοκ, λέγοντας ότι εκεί, χωρίς να γίνουν διαπραγματεύσεις, ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών περιέλαβε και τις 11 τουρκικές απαιτήσεις, που ήταν εκτός των παραμέτρων του σχεδίου του, στην τελική του πρόταση. Παράλληλα, σχετικά με τις έξωθεν πιέσεις που ασκήθηκαν, δήλωσε ότι προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του λαού.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα σημεία του σχεδίου Ανάν που θεωρεί αρνητικά για την Ελληνική κυπριακή πλευρά, όπως οι περιορισμοί στην απόκτηση περιουσίας, η επιστροφή των προσφύγων, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όσων θα επιστρέψουν. Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι συνταγματολόγοι που μελέτησαν το σχέδιο επισημαίνουν κινδύνους στο κείμενο.

    Πρόσθεσε ότι η παραμονή, έστω και μικρού αριθμού στρατευμάτων της Τουρκίας και τα αυξημένα εγγυητικά δικαιώματα, χωρίς την ύπαρξη Εθνικής Φρουράς, δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας για τους Ελληνοκυπρίους.

    Παράλληλα, θεωρεί αμφίβολη την οικονομική βιωσιμότητα του σχεδίου, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

    Σχετικά με την ένταξη στην Ε.Ε., είπε ότι ενώ η Κύπρος θα ενταχθεί, υπάρχει κίνδυνος αδρανοποίησης της συμμετοχής της μέχρι να ενεργοποιηθούν όλοι οι νόμοι του νέου κράτους.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η απάντηση στο ερώτημα για λύση θα ήταν ένα ηχηρό "ναι". Όμως, η προτεινόμενη λύση δεν επανενώνει την Κύπρο, γιατί θα υπάρχουν δύο κράτη που θα ζουν χωριστά και απλώς θα συνεργάζονται.

    Υπάρχουν, είπε, πολλές πτυχές του σχεδίου από τις οποίες δεν είναι ικανοποιημένος από τις διευθετήσεις που έγιναν, χωρίς να γίνει διαπραγμάτευση. Πρόσθεσε ότι οι προσαρμογές που έγιναν στο πέμπτο σχέδιο Ανάν είναι πιο δυσμενείς από τις πρόνοιες του τρίτου σχεδίου, που έγινε απλώς δεκτό ως βάση για διαπραγμάτευση.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με ποσοστό 50:50, δίδει τη δυνατότητα σε κάθε πλευρά να δημιουργεί παραλυτικά αδιέξοδα και δυνατό να οδηγήσει σε διάλυση του κράτους μέσα σε 24 ώρες.

    Πρόσθεσε ότι δεν του είναι δυνατό ούτε επιτρεπτό να ζητήσει από την Ε.Ε., όπως απαιτεί το σχέδιο Ανάν, να καταστεί η συμφωνία πρωτογενές δίκαιο, ούτε να ζητήσει από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αποσυρθούν όλες οι προσφυγές που έχουν καταχωρήσει πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας για παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

    Εξάλλου, διαφώνησε με την άποψη ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για λύση θα είναι καλύτερες, λόγω της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και της επιδίωξης της Τουρκίας να καταστεί μέλος. Είπε, επίσης, ότι οι προσπάθειες για λύση θα συνεχισθούν και μετά την 1η Μαΐου.

    Είπε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αναγνώρισης του ψευδοκράτους από χώρες που έχουν σημασία για την Κύπρο, όπως οι χώρες της Ε.Ε.

    Απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το έμπρακτο ενδιαφέρον του κράτους γι' αυτούς θα συνεχισθεί. Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν, είπε, είναι ότι όσο δεν θέλω να καταπατηθούν τα δικαιώματά τους, άλλο τόσο δεν θέλω να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων από ένα σχέδιο που αδικεί τον Κυπριακό Ελληνισμό.

    Επιπλέον, είπε ότι η Κύπρος θα υποστηρίξει την επιδίωξη της Τουρκίας για εξασφάλιση σύντομης ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    Στο μεταξύ, αμέσως μετά το διάγγελμα του Κύπριου Προέδρου, οπαδοί του "όχι" συγκεντρώθηκαν και επευφήμησαν τον κ. Παπαδόπουλο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπέρ του "όχι" Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Λευκωσία

    "Όχι" Παπαδόπουλου απόψε

    Προσχέδιο Κανονισμού για την ένταξη της Κύπρου

    Στηρίζουν την "Ιδρυτική Συμφωνία"

    Το ΠΑΣΟΚ λέει "ναι"

    Ξεκαθαρίζει το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο

    [09] Αθλητισμός

    "Δώρο Πάσχα" στον ΠΑΟΚ

    7/4/2004 9:59:00 μμ

    Το χρώμα του χρήματος είδαν σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και οι τεχνικοί, το προσωπικό και οι υπάλληλοι της ομάδας, καθώς εισέπραξαν, συνολικό ποσό 580.000 ευρώ. Οι Καραδήμος, Πουρλιοτόπουλος, Βοσκαρίδης, Εγκωμίτης, Χασιώτης, Θεοδωρίδης πήραν έναντι των συμβολαίων τους, περίπου από 25-30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές πήραν μισθό Μαρτίου, Δώρο Πάσχα, πριμ της Γ΄ τετράδας αγώνων και, όσοι μετείχαν στον αγώνα με την ΑΕΚ, το έκτακτο πριμ εκείνης της νίκης. Στους παίκτες μίλησε σήμερα στην προπόνηση ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και συνεργάτης του κ. Παγώνη, Γιάννης Γούμενος, που ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος και των τεχνικών. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα προπονηθούν την Μεγάλη Πέμπτη και μετά θα επανέλθουν το Μεγάλο Σάββατο, ενώ εκ νέου προπόνηση θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα.

    [10] Διάφορα

    Νέα μόδα από την Ολλανδία Piercing στα μάτια!

    7/4/2004 9:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 10:16:50 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Μέχρι χθες η μόδα επέβαλε δερματοστιξία (τατουάζ) και piercing ένα είδος τοποθέτησης μικρών κοσμημάτων ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία του σώματος. Σήμερα η μόδα κάνει ένα βήμα μπροστά και σε συνδυασμό με την επιστήμη προσφέρει ακόμα ένα ανεξίτηλο στολίδι στο σώμα μας και πιο συγκεκριμένα στα μάτια. Στην Ολλανδία, οφθαλμίατροι πραγματοποιούν μία ιδιότυπη αισθητική χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία τοποθετούνται στη βλεννογόνο μεμβράνη του ματιού, μικροσκοπικά και αστραφτερά κοσμήματα, σε σχήμα μισοφέγγαρου ή καρδιάς.

    Μεγάλη η ζήτηση

    Την πρωτοποριακή εγχείρηση αισθητικής στα μάτια, υπογράφουν, Ολλανδοί χειρούργοι, μέλη του Ινστιτούτου πρωτοποριακών οφθαλμολογικών επεμβάσεων του Ρότερνταμ .

    Το κόστος μίας τέτοιας εγχείρησης κυμαίνεται από 500-1000 Ευρώ .

    Η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά και περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ειδικά σχεδιασμένου κοσμήματος, πλάτους 3.5 mm.

    Το διάστημα αυτό, ο "ασθενής" υποβάλλεται σε τοπική αναισθησία.

    " Κατά τη γνώμη μου είναι μία επέμβαση λίγο πιο λεπτή από το body piercing. Είναι κάτι πολύ προσωπικό και πολύ διασκεδαστικό για αυτόν που θα το επιλέξει" τονίζει ο Διευθυντής του ινστιτούτου Γκέριτ Μελς και ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται πρόβλημα στα μάτια.

    Σχετικά Links:

    Ινστιτούτο πρωτοποριακών οφθαλμολογικών επεμβάσεων του Ρότερνταμ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 7 April 2004 - 20:51:22 UTC